Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


18:26
01.03.2024
Петък
34.236.134.129


Онлайн: 3
Гости: 3
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Предсказателна » Прогресии


Прогресии [10] Транзити [14]
Транзитни Аспекти [9] Транзитни Домове [13]
Марс [3] Юпитер [5]
Сатурн [16] Уран [6]
Нептун [3] Плутон [4]


Прогресивна Луна през домовете

Втората приливно-отливна фаза на прогресивната Луна е член на "свързаните с картата прогресии". Това е преминаването през кръга на домовете.

Тъй като това е свързана с картата прогресия, т.е. връзка между прогресивната Луна а рождената карта, изявата е по-съзнателна а затова по-малко "непреклонна". Има два начина на работа с това движение:

1) да се вземе под внимание отделния дом, през който се движи Луната:


2) да се вземе под внимание позицията на Луната във връзка с МС

Прогресивната Луна отнема 27 1/2 години, за да извърша едва обиколка на картата. През това време преминава през всеки дом средно за 2 1/2 години. Обаче, тъй като в повечето домови системи размерът на отделните домове може да варира. Луната ще бъде в някои домове повече време, отколкото
в други. Това е интересен момент, тъй като започва да придава различно значение на тези нееднаква домове. (Колкото по-голям е домът, толкова по-пролължително ще влияят транзитиращите или прогресивните планети, затова трябва да научите повече за тези домове).

На този етап би било уместно да се подчертае важността на избора на домова система, при работата с която се чувствате най-добре, като я използвате едновременно за транзити и прогресии. Ако една домова система действа за транзити, тогава същата тази домова система ще бъде валидни прогресии.
Когато прогресивната Луна се движи през един дом, тогава областта, представена от тази дом, се превръща във вашата тема. Например, ако Луната се движи през втори дом, тогава темата е увеличаване на сигурността, утвърждаване на вашата житейска позиция или пренареждане на вашите ценностни системи. Вие изразявате енергията като съзнателно са поставяте за цел да постигнете сигурност. Ако планирате своите потребности, ще получавате резултати или ще привличате хора, които ще засегнат вашата сигурност.

Домът, през който се движа прогресивната Луна, описва желанията, потребностите, емоциите и разногласията, представени от този дом. Всеки дом представлява част от една последователност - единият следва предишния. Това изглежда проста логична формулировка, но също означава определено течение или ритъм на вашия живот. Например творчеството (5-ти дом) е последвано от усърдната работа (6-ти дом) и се базира на усета за място или дом (4-ти дом) и т.н.

1-ви дом

С този дом се сблъскваме след уединението на 12-ти дом.
Вие установявате, че сега можете да предприемете ефективни действия и да се движите по модела: „Аз сам за себе си, ще действам на своя глава и да се стремя към собствена независимост." Прогресивната Луна в том дом ви подтиква към активна, явна фаза. Вие напредвате - време за действие. Това е време за лични усилия с последващи явни резултати. Вие сами взимате решения.
Също може да има акцент върху вашето физическо тяло вашата физическа външност, вашето име, вашия подпис и т.н.

2-ри дом


От индивидуалното действие в 1-ви дом следва желанието да затвърдите своите възможности. Това може да доведе до период на връщане на дългове, поради прибързани или нетърпеливи действия. Друга възможност е да извличате полза от личните действия в 1-ви дом, чиито награди могат да бъдат финансови, емоционални или духовни. Все пак те се проявяват като движещата сила е нуждата да се утвърдите, да получите сигурност, да се възстановите и да изградите основите на вашата сигурност.

3-ти дом


От сигурността, която дава Луната във втори дом, вие навлизате в 3-ти дом, търсейки информация или експедитивност, с желание да изразите своите идеи. Движение, пътешествия, нови форми на придвижване, учебни курсово и въпроси, свързани с братя и сестри са основните акценти. Ще бъдете отворени за нови идеи, ще имате желание да изследвате нови методи на работа. Ще бъдете неспокойни и жадни за контакти.

4-ти дом


Когато този дом се активира от прогресивната луна, въпросите, свързани с дома и домашното огнище, се превръщат в основни теми. Може да се родят деца като израз на промяна в семейството. Може да промените жителството си. Да се изправите пред въпросите на майчинството или нещо, което се отнася до майката и вашето семейство. Това е домът, представляващ домашното огнище и вашата енергия е приютена тук. Пътуване, бизнес, нова кариера, учебни курсове и други въпроси не са толкова важни, ако не са пряко свързани с дома и огнището.

5-ти дом


Личното творчество обикновено се проявява, когото сте добили сигурността на огнището и дома, Прогресията на Луната през 3-ти дом е период, в който сте в състояние фразите тези лични творчески умения или посредством някакъв занаят, или на биологично ниво посредством създаване на деца. Изявата е акцентът и есенцията на това разположение на Луната в дома и вие ще използвате някои транзити да тласнете вашата енергия във видимия свят. Това също е домът на любимите хора и възпроизвеждането, така че може да се създадат нови връзки, да се заемете с нови дейности и хобита.

6-ти дом


След като сте достигнали своя творчески разцвет и/или сте станали родител в 5-ти дом, сега на дневен ред са усилената работа, здравето и ежедневното. Навлизането на Луната в този дом означава, че се изискват работа и усилия, било в заниманията с деца, когато са още малки, било в усъвършенстване на занаят. Това е домът на перфектността, изискващ изграждане на организация на работата чрез постоянни усилия. Ако сте творческа личност и сте постигнали първия си успех, вие продължавате да работите и сега, за да усъвършенствате творението чрез ежедневни и усърдни усилия. С прогресивната Луна в този дом вие се занимавате с въпросите на дълга, служенето и довеждането на нещата докрай. Интересно е да се отбележи, че във вавилонската астрология 6-ти дом е бил домът на робството.

7-ми дом

Това е време за връзки - и положителни, и отрицателни - които могат да достигнат кулминация чрез законни процедури, т.е, женитба, развод или съдебни процеси. Това е времето, когато сте готови да вградите във вашия план и някой друг, преразглеждайки това, което изисквате от една връзка. Новите връзки може да започнат с навлизането на прогресивната Луна в този дом или стари връзки може да се преструктурират чрез скъсване или затвърждаване. Всички транзити през този период ще дадат обединяване с друг човек или вземане предвид оценката на другия за вашите действия.

8-ми дом

От ориентирания към контакт 7-ми дом вие се оказвате (внимателно или не толкова) изтласкани в промените, символизирани чрез 8-ми дом. Тук житейските събития стават по-интензивни и фокусът е върху началото и края - живот, раждане или край. Това е времето, когато ситуацията във вашия живот се променя. Това е другият дом, свързан с даването на живот - превръщане в родител.
Въпросите за пари и власт, големия бизнес, данъци, завещания и наследство попадат под фокус. Вие ще осъзнаете важността на събитията около вас, разглеждайки нещата в дълбочина. Може да се обградите с неща, които са по-драматични от нормалното. Целта, скрита зад тази лунна прогресия, е да позволите на промените да влязат в живота ви.

9-ти дом

Когато прогресивната Луна се движи през този дом, общият поглед - голямата картина - добива важност. Вие ще се стремите да влагате енергия, която да задоволи тази потребност, така че въпросите, свързани с пътуване (презокеанско) и/или учене, се превръщат в централни. Дела в чужбина, имиграция, философия и издателска дейност или публикуване, всички те принадлежат на 9-ти дом. Всеки начин, по който искате да разширите вашия свят, ще намери място в структурата на живота ви по това време.

10-ти дом

Кариерата и общественото положение са най-същественото нещо, с промени в работата или даже женитби/разводи, случили се в този отрязък от време. Вие сте наясно с това, как ви преценява обществото и ще извършвате промени в рамките на тази преценка. Това може да доведе до повишение, изгубване на работа, ставане на родител за първи път, женитба, развод, спечелване на милион или загуба на милион. Съществуват стотици начини да промените положението си в обществото. Това също е времето, когато постигате цел, която сте чувствали, че е извън вашите възможности.

11-ти дом

Когато Луната се движи през 11-ти дом, групите идват на дневен ред. Вие чувствате подтик да работите за или чрез група и мнението на групата е много важно за вас. Установявате, че сте въвлечени в проблемите на други хора, малки групи, клубни дейности или общности. Това е период от вашия живот, когато сте отворени към общуване и взаимодействия с обществото.

12-ти дом

Прогресивната Луна, движейки се през зодиака, ще пътува над хоризонта в картата, като преминава през 7-ми дом, МС, 12-ти дом. Когато навлезе в 12-ти дом, тя е в положение на готовност да се спусне в 1-ви дом. Така вторично прогресивната Луна в 12-ти дом представя това, което е скрито - колективното подсъзнание - и докато Луната преминава през тази област, това е времето за оттегляне. Изглежда, като че ли човек излъчва енергия навън към света в продължение на 25 до 26 години, когато Луната се движи през 1-ви до 11-ти дом, но когато влиза в 12-ти, това е времето, в което външният фокус трябва да се премести върху вътрешния живот. Вие сте скрити през този период. Ако търсите приветствие или признание, няма да бъде постигнато.
Това е времето, когато един художник трябва да се отправи към хълмовете и да се усамоти - за около две години - за да създаде нова организация на работа. Творбите му няма да бъдат признати, докато Луната не пресече Асцендента, защото Асцендентът е границата между това, което е скрито, и това, което може да бъде видяно.
Ако използвате този период да изследвате своя вътрешен живот или да поработите на спокойствие, сами със своето творчество, тогава наградата може да бъде голяма, когато Луната влезе в 1-ви дом. Ако, обаче, прекарате времето си, отхвърляйки вашия вътрешен свят и живот, тогава жътвата на тези две години няма да е изобилна.
Прогресивната Луна, пътуваща през 12-ти дом, е най-добрата възможност да си изясните "подсъзнателния свят" и да подредите дълбоките разногласия и проблеми, които се раждат в скритите зони на вашето съзнание.

Папка: Прогресии | Добавил: Пим (03.05.2009)
Разгледан: 10480 | Любовен | Еротичен
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Контакт          34.236.134.129