Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


16:44
16.04.2024
Вторник
3.238.235.248


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Предсказателна » Марс


Прогресии [10] Транзити [14]
Транзитни Аспекти [9] Транзитни Домове [13]
Марс [3] Юпитер [5]
Сатурн [16] Уран [6]
Нептун [3] Плутон [4]


Марс

Ключов принцип: целенасочено действие, пряка мотивация, импулс.

Скорост на предвижване през зодиака: до 0° 40" на ден.

Време на пълно завъртане през зодиака: около 2 1/2 години.

Използване в предсказателната работа: Предимно при транзити и прогресии към Марс. Транзитите на Марс се използват само за да покажат интензивни дни или дни на голяма активност. Ценни са също някои транзити през домовете, показващи в коя област е моментната мотивация. Използват се също прогресиите към и на Марс.

Символизира: млади, груби, силни, мотивирани, сексуални, разгневени или брутални мъже или жени.

Когато Марс транзитира през рождената карта, правейки аспекти с нейните елементи, това показва, че гневът, подтикът или импулсът са активирани. Разумът може да бъде ентусиазиран от една идея или чувство. Тази идея може да потопи разума във физическа активност, да подтикне към сексуално преживяване, да доведе до сблъсък с разгневени хора или даже да причини инцидент.

Наименованието на тази планета е свързано с думата "mares" – мъж и древния корен "mor" – смърт.
Марс се счита за разрушителна планета, но това качество се проявява обикновено само, когато е в напрегнат аспект с Уран, Сатурн или Плутон. Сам по себе си не е опасен. Марс дава силно желание за движение напред, позитивно, енергично, радостно, което разчиствайки за себе си път, просто не забелязва препятствията.
Устремен и неотстъпващ, динамичен, неговата слабост е импулсивността. На Марс не му достига уравновесеност. Неговото движение е по скоро порив и се нуждае от съвсем малко тласък отстрани. Управлява знака на Овен, който е кардинален, мъжки, огнен, знак на началото, на проявата на воля. Марс е свързан с осъзнаването на собственото "Аз", а мислите тласкат към действие. По своя характер Марс оправдава грубостта, рязкостта и не забелязва своето разрушително влияние. Напротив той има най–благородни, оптимистични цели да създава неща, освобождавайки човек от рутината, скуката и еднообразието.
Марс управлява животинските инстинкти в човека, желанията и сексуалната енергия. Показва как проявяваме амбицията, силата, мощта, конструктивността, работата, стремежа, духа на съревнование. Управлява хирургията и операциите, оръжието, войната, пожарите, порезните рани, изгарянията, насилието, инструментите, желязото и стоманата. Влиянието на Марс е неочаквано и възбуждащо. Той може да се прояви деструктивно и злобно, войнствено или като смелост и сила.
Марс обикаля целия зодиак за 1 година и 322 дни. Така, за това време той има възможност да премине през всичките знаци и домове на индивидуалния хороскоп. Движението му е 31 минути при средна скорост за 24 часа. Обикновено при своето директно движение той престоява в даден знака около 57 дни. В случаите, когато става ретрограден престоя му в знака може да продължи до 6 месеца. Например 29.07.2005 г. Марс влиза в знака на Телец. На 2.10.2005 той става ретрограден. На 11.12.2005 г. става отново директен и на 18.02.2006 влиза в знака на Близнаци. От 29.07.2005 г. до 18.02.2006 г. Марс се намира в знака на Телец и със своята специфика има продължително влияние върху хората в чиито хороскопи са засегнати аспекти от рождената карта.

Папка: Марс | Добавил: Пим (27.05.2009)
Разгледан: 5421 | Любовен | Еротичен
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Контакт          3.238.235.248