Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


17:12
16.04.2024
Вторник
3.238.235.248


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Предсказателна » Марс


Прогресии [10] Транзити [14]
Транзитни Аспекти [9] Транзитни Домове [13]
Марс [3] Юпитер [5]
Сатурн [16] Уран [6]
Нептун [3] Плутон [4]


Аспекти на транзитния Марс

Марс - Слънце

Съвпад
Характеризира се с лична активност, собствени действия често пъти от физически характер. Стимулират се заниманията със спорт, физическа работа и деца. Сексуалната енергия също получава стимул и води до агресивно любовно поведение. Възможно е да се прояви и дух на съперничество, стремеж към власт и превъзходство. В деловите и професионални отношения се проявява честолюбие и инициативност. Самоувереност, активно отстояване на собствените интереси, нарастване на волята също са свързани с този транзит. Решителни действия, бързо решаване на важни въпроси, но и известна импулсивност могат да станат опасни. Ако този съвпад е аспектират напрегнато от други планети в рождената карта или транзити са възможни прояви на нетърпение, гняв, прекалено агресивно поведение и пренебрегване на правата на другите. Проблем става и сексуалната агресивност.

Квадратура и Опозиция
Предизвиква проблеми чрез агресивно, невнимателно и импулсивно поведение. Гняв, натрапване на собственото становище, импулсивни реакции стават причина за неприемане от околните и яростни сблъсъци. В някои случаи тези сблъсъци прерастват в скандали и физическа разправа. При такъв транзит човек има чувството че е прав, защото е по–силен. Не е благоприятен период за отношения с деца, авторитети, влиятелни хора. Спекулативните дейности не носят успех. Любовните и обществени отношения не вървят гладко и са възможни конфликти. Физическо пренапрежение и противоречиви емоционални отношения водят до изтощение и вредят на здравето и жизнеността. Неблагоприятен транзит за хора със сърдечни заболявания, високо кръвно налягане. В краен случай този транзит в комбинация и с други аспекти на транзитиращи или прогресивни, дирекционни планети може да способства за получаване на инфаркт, сърдечна криза. Квадратурата може да се случи един път в годината. Опозицията е веднъж на приблизително две години.

Секстил и Тригон
Нараства енергията, силата, самоувереността и авторитета. През този период могат да се осъществят важни инициативи, идеи и цели. Човек може да стане лидер. Физическата работа и упражнения подобряват здравето и външния вид. Може да се прояви интерес към спорта и да се постигнат успехи в това направление. Добър период за контакти с деца и младежи посредством спорт и физическа работа. Спомага за придобиване на увереност в любовните и светски отношения. Благоприятно е за всякакви дейности, за които е нужна енергия и напрежение.


Марс - Луна

Съвпад
При съвпад на Марс с Луната обикновено се демонстрира гняв и раздразнителност, огорчение. Възможни са семейни спорове, кавги, домашни усложнения. Отношенията с жени са напрегнати. Този съвпад може да се използва и по конструктивен начин като се действа активно в дома и домакинството, въпроси свързани с храна, недвижимо имущество, вила, ферма. В този период е важно да се управляват емоциите и да се проявява чувствителност към нуждите и на другите хора. Емоционалните огорчения предизвикват проблеми със стомаха.

Квадратура и Опозиция
Нетърпение, емоционална неустойчивост, раздразнителност и импулсивност. Семейни спорове, проблеми с жени, изблици на гняв за дребни неща от ежедневието. Семейни проблеми могат да пречат на деловата дейност.Емоционалните огорчения и гнева предизвикват проблеми с храносмилането. Съществува опасност от пожари, нещастни случаи, които са в резултат от нетърпение, небрежност или гняв. Необходимо е внимание при работа с инструменти, оръжие, остри предмети. Като цяло неблагоприятен период за отношения с хората. Неблагоприятно време за делови сделки свързани с недвижима собственост, храна, домашно имущество. При ретрограден Марс, този транзит може да се задържи по–дълго време и да предизвика сериозни последици от раздразнение, а не просто краткотраен гняв.

Секстил и Тригон
Предизвиква енергично, емоционално наситено и предприемчиво поведение. Човек е склонен да проявява своите чувства прямо и открито, честно. Възможно е динамично общуване с жени. Дава възможности за контакти с широка публика. Това е благоприятно време за ремонти, подобряване на обстановката в дома, влагане на физическа сила и емоция в домашните работи. Добро време за спорт и физически упражнения. Може да се наблюдава засилен апетит и склонност към гореща и люта храна. Храносмилането е добро.


Марс - Меркурий

Съвпад
За този транзит са характерни интелектуалните дебати, спорове и конкуренция. Човек става по агресивен от обикновено в отстояването на своите идеи и гледна точка. Това е подходящ момент за изграждане на стратегия и тактика. Засилва се решителността при изпълнение на работата, решаването на проблеми. Засилва се умствената енергия, предприемчивостта и това води до успех в работата и учението. При такъв транзит проблем могат да станат разгорещените спорове, особено ако съвпада получава напрегнато влияние от други планети. Сериозен проблем могат да станат раздразнителността, язвителността, споровете. Съществува тенденция за нервно раздразнение, импулсивни решения, язвителност, нетърпение. Не са изключени инфекции, възпаления, порезни рани или хирургическа интервенция доколкото Меркурий управлява знака на Девата, а тя е свързана със здравето.

Квадратура и Опозиция
Характеризират се с умствена възбуда, раздразнение, предизвикване на спорове, злословие, сарказъм и изблици на словесен гняв. Възможни са трудности в деловите връзки, разногласия. Не е подходящ момент за прокарване на лични идеи пред началници или подчинени. Разногласия по отношение на методите на работа. Съществува опасност от разстройство на храносмилането и инфекциозни заболявания. Енергията се разпилява и това се отразява зле и на сексуалния живот.

Секстил и Тригон
При такъв транзит човек става позитивен, динамичен, има много нови идеи. Подходящ период за водене на преговори и решаване на спорни въпроси. Има условия за пътуване, за комуникации, за уреждане на неща свързани с работа. Добър транзит за занимания със спорт. Действието на транзита е в посока ефективност и прилагане на нови идеи на практика. Добър транзит за договаряне, подписване на документи, изграждане на стратегия и тактика. Много добре се отразява на учещите, студенти, ученици. Може да се повиши необходимостта от разговаряне, споделяне на различни проблеми свързани с емоции и секс. Като цяло положителна умствена активност.


Марс - Венера

Съвпад
Стимулира сексуалността, любовта, но не в посока на културна, интелектуална или емоционална съвместимост. Контактът на двете планети е по скоро физически и носи страст. Ако този съвпад е аспектиран напрегнато от други планети е възможна проява на силни чувства, несъобразяване с чувствата на другите, груба чувственост. Този транзит е подходящ за изява на художници, обществена дейност, танци. Възможно е да съдейства за възникване на делови отношения в области свързани с изкуство, музика. Благоприятно е за шоу бизнес и работи свързани с развлечения. Възможни са финансови придобивки чрез брак, общ бизнес. Като цяло период на активна делова, обществена и сексуална изява.

Квадратура и Опозиция
Създава проблеми в любовните и сексуални отношения. Възможни са прояви на ревност, сексуални излишества и недостатъчно внимание към чувствата и настроенията на хората, с които човек е свързан. При хората, които се занимават с някакъв вид изкуство им липсва усет и изтънченост. Емоциите, страстите стават проблем. Не са рядко сблъсъците по повод на общи пари, издръжки и изобщо финансови въпроси.

Секстил и Тригон
Увеличава активността, инициативата в обществените, любовните и свързани с изкуство прояви. Благоприятства сексуалната хармония в любовта и брака. Жените, които искат да забременеят могат да имат успех. Благоприятен период за решаване на финансови въпроси, за бизнес. Като цяло период на увереност, инициатива, хармония.


Марс - Марс

Съвпад
Характеризира се с инициативност, войнственост и стремеж към нови начинания. Неспокойни, интензивни действия, които ускоряват нещата, увеличена енергия, агресивно поведение, физическо и умствено напрежение. Засилва сексуалните и материални желания, професионалните амбиции и стремежи, желанието за статус и успех.

Квадратура и Опозиция
Агресивно, импулсивно поведение. Конфликти на тема лидерство. Гняв, сблъсъци, дрязги, изблици на злоба, прибързани и необмислени действия. Често пъти това води и до физически сблъсъци и разправи. Необузданите сексуални желания, страсти и импулси предизвикват проблеми. Това е неподходящо време за начинания в областта на бизнеса и професионалните работи. Желанието за първенство предизвиква съпротивата на околните. Прибързаността и лошо разчетените действия могат да станат причина за нещастни случаи. Съществува възможност за настинки, висока температура, инфекции. Трябва да се внимава при работа с оръжие, огън, остри предмети, взривоопасни химикали.

Секстил и Тригон
Характеризира се с творчески действия, конструктивизъм, честолюбие, физическа жизнеспособност и увереност в себе си. Проявява се по–голяма инициатива и способности на водач. Спортът и физическите усилия доставят удоволствие. Периодът е подходящ за извършване на работа, която изисква физически усилия. Добър период за поставяне на ново начало, за нови проекти. Особено благоприятен е при полицаи и военни.


Марс - Юпитер

Съвпад
Има силно въздействие върху ентусиазма, честолюбието и самоувереността. Благоприятно за търсене на работа, повишение в службата. В бизнеса и работата се проявява повече активност и предприемчивост. Добре е за хора, които се занимават с външна търговия, делови отношения с чужденци и чужбина. Периодът е благоприятен за водене на съдебни дела. Добър аспект за хора, които се занимават с проблемите на образованието, културата, религиозни и просветителски организации. В някои случаи може да се прояви прекалена настойчивост и натрапване на собствената културна, религиозна и ценностна система на другите. Създава предпоставки за проява на фанатизъм.

Квадратура и Опозиция
Дава прекалено раздуто чувство за собствената значимост. Липсва умереност в действията. Засилва амбициите по отношение на заемането на лидерска роля в обществото. В същото време може да липсва необходимата подготовка, което предизвиква трудности. Неблагоприятно време за започване на нови инициативи. Възможни са морални и етични проблеми с обкръжението. Човек става много смел и дързък, екстравагантен по отношение на бизнеса и финансовите работи. Трябва да се избягва ненужен финансов и физически риск. Вероятност от проблеми свързани с общи пари, склонност към злоупотреба с чужди пари и енергия. Възможни са юридически проблеми, съдебни дела с неприятен край, неточни и неползотворни отношения с чужденци. Нетърпение, неуместен ентусиазъм в съчетание с безгрижие и авантюризъм са основните опасности при такъв транзит.

Секстил и Тригон
Дава възможности за устойчив прогрес в бизнеса и професията. Доверие предизвикват честността и правдивостта на постъпките на родения. Благоприятен период за отношения с университети, религиозни организации, политически партии. Добър транзит за водене на съдебни дела, за работи свързани с бизнеса и професията. Добър аспект за външно-търговска дейност, за пътувания в чужбина, за отношения с чужденци. Период на конструктивни действия и успех.


Марс - Сатурн

Съвпад
Този аспект се характеризира с тежка работа в съчетание със слаби импулси към действие. Сатурн не позволява на Марс да разгърне своята природа – активност и импулсивност. Това може да предизвика сподавено чувство на гняв и недоволство, озлобление. При положително използване на транзита се засилва вниманието, разума, точността. Тежка работа и отговорности изискващи координирани действия. Премислени, ефективни и организирани действия могат да доведат до успех и конкретни резултати. Добър аспект за индустриалци, хора, които се занимават с производство, а също и за политици, военни. При неправилно използване на транзита честолюбието не позволява човек да се съобразява с другите. Това може да доведе до непредсказуеми и тежки последици. Възможни са трудности и конфликти с работодатели, авторитети. Като цяло период на тежка работа и отговорности.

Квадратура и Опозиция
Характеризира се с разочарование в амбициите. Емоционален спад, твърд и понякога жесток подход към околните, сдържан гняв. Възможна е тежка работа и отговорности, които изсмукват силите на човека. Необходими са двойни усилия за да се свърши един и същи обем от работа. Работата не спори, усилията не са ефективни, липсва ритъм. Възможни са травми, физическа преумора и изтощение. Не са рядкост възпаленията на кожата, падания, синини, счупвания на кости, проблеми със зъбите. Конфликти с властта, с по-възрастни хора, проблеми, физическа опасност. Като цяло трудности и разстройства.

Секстил и Тригон
Ефективност, практичност, решителност, които благоприятстват всякаква работа. Човек се труди упорито, отхвърля много работа, дисциплиниран е и добре организиран. Това е особено добър аспект за бизнес, за производство, за административна работа, за военни и полицаи, инженери. Благоприятен период за търсене на помощ и подкрепа от авторитети, държавна администрация, възрастни хора. Като цяло постижения след тежък труд, дисциплина и добра организация.


Марс - Уран

Съвпад
Характеризира се със силно желание за независимост в съчетание с импулсивност. Дава голяма инициатива в бизнеса, особено в екипната работа и сдруженията. Засилва активността в отношенията с приятели, съмишленици, групи и организации. Дава възможност за заемане на лидерска позиция в неформални сдружения или партии. Поведението е агресивно и нееднозначно, което може да предизвика конфликти в колективната работа. Силно желание да се правят промени и реформи, да се променят правилата. Може да предизвика неочаквани събития. При получаване на стрес от други аспекти са възможни нещастни случаи, взривове на гняв или насилие. Опасностите могат да дойдат от електричество, автомобили, оръжие. Като цяло период на внезапни взривове от енергия и желание за промяна на съществуващите условия.

Квадратура и Опозиция
Характеризира се с импулсивни действия, взривове от гняв, желание за свобода на всяка цена. Разногласия с приятели, групи и организации. Източник на конфликти могат да бъдат общи пари, административни работи, данъци, наследства. Не е подходящо и няма условия за започване на делови начинания. Много фактори могат да попречат на успешното изпълнение на плановете и намеренията. Понякога сили, които са извън контрола на човека могат да решават съдбата му. Опасност от взривове, катастрофи, нещастни случаи, оръжие. Период на раздразнителност, импулсивност и правене на нещата с натиск.

Секстил и Тригон
Характеризира се с конструктивни, динамични действия. Желанието за свобода и реформи се изразява хармонично. Нараства собствената самоувереност и желанието да се изпита нещо ново в професията, бизнеса, науката. Отлично време за занимания с електроника, технологии. Смелост, бързина, динамика, реформи, експерименти, творчество които водят до успех и голяма крачка напред.


Марс - Нептун

Съвпад
Дейността обикновено се води скрито, за да се избегне опозиция и неодобрение. Подсъзнателните желания и чувства могат да станат много силни. Това в някои случаи води до загуба на контрол над импулсите. Отключват се психически и интуитивни сили. Хората, които имат творчески професии могат да получат силен импулс и вдъхновение за работа. Благоприятства духовните лечители, екстрасенсите. Понякога при напрегнати аспекти от други аспекти може да има опасност от алкохол, наркотици, лекарства, алергии. Трябва да се внимава при оперативна намеса за прилаганата упойка. Като цяло сублимирана психическа енергия за добро или зло.

Квадратура и Опозиция
Скрит гняв, интриги, тайни действия и трудности в контрола на подсъзнателните желания. Възможни са тайни сексуални приключения. Понякога води до саморазрушителни постъпки свързани с алкохол, наркотици. При такъв аспект са възможни трудни за диагностика заболявания и инфекции. Опасност от отравяне и неправилно приложена анестезия при операции. В бизнеса и отношенията също съществува опасност от измама. Разсеяност и неефективност в работата. Като цяло това може да бъде период на интриги, самоизмама, измама.

Секстил и Тригон
Стимулира фантазията и интуицията. Много благоприятно за всякакъв вид творчество. Добро въздействие има върху танцьори, актьори. Стимулират се способностите за духовно лечителство, екстрасенси, нетрадиционна медицина. Може да се засили интереса към мистика, окултизъм, духовни практики. Успех в секретна, задкулисна дейност. Дава се възможност да се преодолеят негативни емоционални навици и желания. Помага на тези, които се занимават с психология.


Марс - Плутон

Съвпад
Агресивни, самоутвърждаващи действия и демонстрация на сила и воля. Възможна е много активна дейност свързана с наука, изследвания, атомна енергия, окултизъм или полицейски и военни работи. Може да се прояви и на чисто физическо ниво, като атлети, спортисти, хора, които се занимават с екстремни спортове. Често пъти този съвпад е свързан с голямо напрежение и опасност за живота. Плутон е свързан с големите тълпи, маси от хора, а в съчетание с Марс ги прави много агресивни и опасни. Енергията на Марс в съчетание със стремежа на Плутон към трансформация може да даде и положителен ефект като унищожи старите условия и използвайки своите резерви създаде нещо ново. То може да бъде в различни области – бизнес, наука, финанси, отношения. Като цяло това са коренни промени.

Квадратура и Опозиция
Борба и опити насилствено да се променят нещата. Гняв и агресия, липса на дипломация и правилни разсъждения. Може да се прояви като диктаторско поведение. Възможни са конфликти на тема общи пари, наследства. Съществува опасност от сексуално насилие или прояви на ревност. Необходимо е да се избягват места, хора и ситуации, които могат да бъдат източник на насилие. Съществува опасност от места, където има разгневени хора, тълпи и сборища. В ситуация на война или природно бедствие има опасност за родения и хората около него. Необходимо е внимание при работа с инструменти, машини, оръжие, опасни химикали и радиоактивни вещества, особено ако Марс има квадратура с Плутон и в рождената карта.

Секстил и Тригон
Характеризира се с енергия, силна воля, лидерство в бизнеса, професионалните работи и отношенията. С голяма сила се защитават собствените принципи. Човек изпитва силен енергиен импулс в постигането на целите си. Ефективно се използват обединени финанси в бизнеса, прилагат се нови технологии. Често пъти се правят много усилия за физическо и духовно самоусъвършенстване. Добър период за хора, които се занимават с екстремни и опасни спортове, атлети, автомобилни състезатели и всичко, което изисква физическо напрежение и воля. Като цяло динамика, воля, целеустременост и постигане на високи резултати.

Папка: Марс | Добавил: Пим (25.05.2009)
Разгледан: 12627 | Любовен | Еротичен
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Контакт          3.238.235.248