Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


20:48
18.04.2024
Четвъртък
35.174.62.162


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Предсказателна » Юпитер


Прогресии [10] Транзити [14]
Транзитни Аспекти [9] Транзитни Домове [13]
Марс [3] Юпитер [5]
Сатурн [16] Уран [6]
Нептун [3] Плутон [4]


Транзити на Юпитер

Опозицията на Юпитер настъпва на 6 годишна възраст, тя определя конфронтацията, съпоставяне на позиции или обозначение границите на развитие. За първи път в тази възраст на човек му се налага да осъзнае своето социално поведение и представата си за това, как трябва и колко е добре, че учителите и родителите го отразяват. Ако се намира в опозиция, значи нещо отразява. Отражението – това е принцип на този аспект, напрежение чрез отражение. Именно в тази възраст детето се подлага на насочено възпитание, именно в тази възраст то ходи на училище, за първи път се сблъсква с извън семейната система на структуриране и именно тези извън семейни, социални структури насочват неговото развитие. В този момент се натрупват отношения към авторитета на учителя, към авторитета на възпитателя, принципи на социално поведение, докато в къщи се е разрешавало всичко. В Япония, например, детето до 5 години не го наказват, то има право на всяко поведение, има свобода на изява. Сега на него в опозиция застава друга система на представи, социално поведение и тя е изразена в конфликт на личността с възпитателя, педагога, или към някаква конкретна система, където попада детето.

Първи съвпад на Юпитер се наблюдава на 12 години, съвпад на транзитния Юпитер с рождения. Цикълът на Юпитер за първи път се затваря на тази възраст. Детето, в зависимост от своите възможности, получава по-голям или по-малък диапазон опит. Възможностите се натрупват, в това число и от положението на Юпитер в картата, неговите аспекти със Слънцето, с тези планети, които за тази възраст могат да имат съществено значение за самоизява.

Първият растящ квадрат на транзитния Юпитер към рождения е на 14 годишна възраст. Тази възраст носи напрегнатия характер на този аспект, когато детето протестира против натрапените му ограничения, протестира с всичките му достъпни средства. Тези средства зависят от аспектите с другите планети. Юпитер съответно ще включва принципите на тези планети или хора, способни да изпълнят на произволно ниво силата на едни или други възможности. Кризата на 14-годишната възраст се задълбочава не само от квадрата на транзитния Юпитер към рождения, но и от положението на Сатурн (полуцикъл на Сатурн).

Втората опозиция на Юпитер се проявява на 18 годишна възраст. Тук може да се говори за формиране на социална зрялост у човека и не случайно тази възраст е прието да се счита за пълнолетие. Към втория цикъл на Юпитер човек съзрява, повишава се неговата съзнателност. И опитите да се демонстрират на тази възраст асоциални явления, обикновено завършват с юридическа отговорност. Докато първата опозиция на Юпитер би трябвало да се съпровожда със забележки на родителите или с наставленията на учителите. Ако в този период възникнат конфликти между детето и възпитателите на него ще му бъде много трудно да използва хармонично енергетиката на втората опозиция на Юпитер. Ако детето се съпротивлява на тези напътствия, може да се окаже, че то подсъзнателно ще повтори тази реакция и при втория цикъл. От спецификата на тази опозиция зависи, как човек ще успее да разреши този проблем, който тя му предоставя. В какво може да се изрази спецификата на тази опозиция? Тук е важно да си спомним за това, как работи техниката на този аспект и доколко тя зависи от силата на планетите, участващи в нея. Ние често говорим, че опозицията – това е компромис, конфликт, напрежение, люшкане, струна, тетива – всички тези думи така или иначе се получават в зависимост от това, каква е силата на планетите на двата края на опозицията. Представете си, че много силен Юпитер стои в картата на това дете, каква е неговата представа за себе си, за справедливостта, за порядъчността, може ли да се съмнява в себе си, пита ли някой за съвет как да се държи и изявява. Съответно в опозиция към него се оказва слаба планета, в слабо положение. Какво става с тази опозиция? Не се ли натяга тетивата, струната се оказва трепереща и самото то притяга на своя страна принципите на тази, която се оказва в опозиция. Опозицията се решава за сметка на ето това преливане на енергия на люлката, той не обръща внимание на това, което става на другия край на опозицията и не прави оттук изводи. Това се нарича “не му провървя на детето с учители” и дълго няма да му върви, защото да види своите принципи, той може само при опозиция, иначе не може да види, няма отражение. А в отражението се оказва недостатъчно силен принцип. Ако настъпи обратна картина – в опозицията се оказва силен, авторитетен, властен човек, (а собствения Юпитер е слаб) който подтиска неговата личност, и в ситуация на опозиция детето е склонно да се ориентира по външния съветник, то по такъв начин отработва стереотип на поведение: ”какво ще ми кажат по-възрастните?”, “а къде е мама?”, “кой ще ми обясни, как трябва да се държа?” и този стереотип се закрепва. Когато той отсъства, възниква състояние на недоумение, стрес, паника, няма кой да го посъветва, доколкото съвет може да даде всеки, който се намира на това място.
По този начин детето е много зависимо от случаен човек. Състоянието на идентични грешки в едни и същи фази на последващите планетарни цикли задълбочават негативните резултати от тяхното появяване.

Трети цикъл на Юпитер, т.е. когато транзитния Юпитер се намира в съвпад с рождения на възраст 24 години.
Тук завършва втория цикъл на Юпитер и човек участва в него съзнателно. Има зад гърба си опита на различните прояви в социалната активност. Обикновено той вече има някаква професионална диплома, направил е избор на жизнен път и започва да трупа опит на съвсем ново ниво в професионално-обществения живот. В този момент транзита на Юпитер дава нов шанс, започвайки нов цикъл. И ако човек не се възползва от тази енергия, той по-скоро изпуска този шанс, най-силния в целия цикъл. И може да се окаже принуден да не върши своята работа, в случай на пропуск в течение на целия последващ цикъл да се занимава не със свои неща. Може да успее да навакса предишните пропуски с цената на доста големи загуби или напрежение в кризисни ситуации. Конкретният ефект от проявата на различните фази зависи от номера на цикъла, който сам по себе си зависи от възрастта на човека, когато протича този цикъл.

Начало на четвърти цикъл на Юпитер и следваща възможност за експанзия, настъпва към 35 години в живота. Често именно този период се нарича преломен. И всеки прелом е разумно да се използва. Много е важно да се разбере какво става с човека, важно е по това време да има опит на собствения вътрешен живот, знания, помагащи му да осъзнае кризисните периоди и личната способност да реагира на тях. Важно е човекът да може да се управлява в тези кризисни периоди и да знае целия набор за самоуправление, целия инструментариум, който непосредствено подхожда на неговата личност.

Следващата опозиция на Юпитер настъпва на възраст 42 години. Това е поредния кризисен период, който се съчетава с опозицията на Уран (от 35 до 42 години), затова неудачно започналия цикъл на този период може да съвпадне с тежки сътресения няколко поредни години, когато те ще се съединят с опозицията на Уран. При някои хора те не протичат в една година, и оттук има усещане за това, че започва цяла серия от тежки обстоятелства, предизвикана от началото на юпитерианския цикъл и достигаща своята кулминация при опозицията на Юпитер и Уран.

Началото на шестия цикъл на Юпитер настъпва преди 60 годишнината. Началото на шестия цикъл, обикновено се съпровожда от силен прилив на енергия, желание да се започне нов живот, волна дейност само при тези условия, когато енергията от предишните цикли е била използвана. Доколкото излизането от конфликта на юпитерианския цикъл може да се съпровожда с излизане в пенсия, с потребността човек да се избави от социалната активност, с усещането за физическа умора, която се съпровожда само с натоварване на няколко цикли на висшите планети. Неразумното, нерационалното им използване довежда човека в този момент до опустошение. Ако това не се случи, то често се виждате, че насилственото извеждане на човека в пенсия в шестдесетгодишна възраст, в същия този момент, когато му се струва, че сега е изпълнен с нови сили, всичко е усвоил, всичко е почувствал и този именно момент на лишаването от работа в социалната сфера го довежда до тежки кризи, той се свива и остава у дома. И тази Юпитерианска енергия довежда до тежки заболявания, наличието на тази енергия и нейното неизползване предизвиква повишаване на кръвното налягане, сърдечно заболяване. Ако, въпреки пенсионирането си човекът продължава да търси начин на изява, което често се случва с работещите пенсионери в някаква друга сфера и намиращи достойно приложение на своята енергия, тогава този период се съпровожда с нов разцвет.
Ако в радикса Юпитер определя къде се прилагат принципите на планетите, а дома определя типа на тази дейност чрез нейните аспекти, то транзита на Юпитер по домовете винаги носи подобрение на ситуацията в дома. С Юпитер винаги се свързва представата на човек за щастие, за късмет, за достойнствата в неговата най-добра изява. Затова присъствието на Юпитер в следващия дом винаги говори за това, че на този дом му е провървяло. И човек си казва: “ето в тази година особено щастие, особен успех настъпват в този дом, в който се намира моя транзитен Юпитер”. Юпитер дава на човека устойчив интерес към изучаване на себе си в дадена сфера на дейност, изучаване на своите възможности и тяхното разширение. Човекът се движи по посока, зададена от Юпитер, защото с Юпитер се свързва развитието.
За да се определи нивото на дейността на Юпитер, според проявите или по окраската е необходимо да се проведе определена анамнеза в рождената карта и да се изясни неговото радикално положение – в силна или слаба позиция се намира Юпитер в радикса и от какво зависи неговата сила или слабост. Ако Юпитер се намира в силна позиция, то неговият транзит ще бъде водеща сила в хороскопа и човек ще се утвърждава в зоната на активирания от него дом.
Активността или силата на Юпитер се увеличава, ако той стои в кардинален знак, в кардинален дом или в кардинален кръст, ако той се явява сигнификатор на дома, ако неговото положение в картата се явява принципно отделено, например, положението на Юпитер “в ръка”, ако това е планета, която има максимално количество аспекти, ако тази планета е господар на хороскопа или ако това е възходяща планета.
За Юпитер е много важно това, как той се отнася към водещата планета в радикса, ако самият той не се явява такава. Струва си да се видят циклите на тази водеща планета, защото те ще определят характера на взаимоотношенията с Юпитер. Транзитите на Юпитер поради принципа на разширение на тази планета не дават точното време на събитията, но не дават и задръжки (за тях отговаря Сатурн).

Папка: Юпитер | Добавил: Пим (24.05.2009)
Разгледан: 11565 | Любовен | Еротичен
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Контакт          35.174.62.162