Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


04:29
07.02.2023
Вторник
44.211.239.1


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Планетите в Знаците » Планетите в Риби

Планетите в Овен [20] Планетите в Телец [15]
Планетите в Близнаци [18] Планетите в Рак [16]
Планетите в Лъв [17] Планетите в Дева [14]
Планетите във Везни [15] Планетите в Скорпион [16]
Планетите в Стрелец [16] Планетите в Козирог [15]
Планетите във Водолей [16] Планетите в Риби [16]


Хирон в Риби

20.03.1910 - 29.08.1910
16.01.1911 - 31.03.1918
23.10.1918 - 28.01.1919
27.03.1960 - 19.08.1960
21.01.1961 - 31.03.1968
19.10.1968 - 30.01.1969

Когато Хирон е в Риби, съществува криза във връзката с божествената сила, универсалната цялост. Този индивид чува призива на сирената, който се носи над морската шир, вижда блуждаещия огън над тресавището, чува флейтата на Пан или Кокопели - той чува различна музика в сравнение с останалите хора. Това е една очарователна позиция, защото сега ние притежаваме опитния инструмент, анализа на действието на Хирон в картата, за да придобием наистина едно осезателно разбиране за Нептун. За човеците, нищо не може да бъде напълно разбрано, ако нямаме материалното, емоционалното, менталното и духовното разбиране за това. Фокусът на Хирон в пространството и времето е ключът към материализирането на влиянието на Нептун. Запомнете: представяйте си Хирон като фокусната точка на водовъртежа с Нептуновия резонанс сред обширна водна повърхност. Индивидите с Хирон в Риби са проявата на тази скрита сила, хиротичната сила, но те са изходът за духа от широката водна повърхност.
Тази теория за Хирон в Риби е най-неразбираемата в тази книга. Ето защо тя се отнася за астралното ниво. Ние едва сега започваме да разбираме как ни въздейства астралната енергия на тази планета, защото не сме можели да усетим тази енергия до виждането на Хирон. Но работата с астрална енергия е част от процеса на прочистване, от който се нуждаем, за да проявим висшите Нептунови енергии, влизайки в контакт с божественото.
Ще обясня качествата на Нептуновото действие толкова ясно, колкото е възможно на този етап. Естествено Нептун е труден за разбиране, поради своята неуловимост, но виждайки начина, по който той се проявява тук, на Земята, ще разберем действието му. Нептун е единствената планета, която съществува под формата на етерна материя на Земята; или, ние изпитваме действието на Нептун тук, с помощта на Нептуновата материя. Това може да бъде разбрано, но ние не го осъзнаваме, защото не сме имали необходимата концепция, за да го разберем досега. Единият начин, който вече го знаете, е с помощта на традицията на лично преживяване, свързано с демони, духове и нахлуване на астрални сили, които съществуват като опит да се прикрепят хората към реалността на тази обезпокоителна, но реална сила. Тези същности са били описвани като ефирни лепкави, сиви, мрежовидни интерференции. Така всъщност Нептун нахлува във вашата ментална или физическа реалност. Преди да сте се изплашили от обсъждането на тази тема, моля ви, забележете, че колкото повече знаете за тази реалност - толкова по-добре можете да я разберете - толкова по-малко ще ви контролира и въздейства тя. И най-важното, няма сила във Вселената, която да е добра или лоша; само се използва добре или лошо.
Например начинът, по който аз наистина видях Нептуновото лепкаво вещество, беше във филма Фантастично пътуване, който излезе в края на 60-те години. В този филм група учени бяха намалени до микроскопичен размер и пътуваха в човешко тяло. Човекът беше задръстил белите си дробове от пушене и торбичките около неговите дробове бяха изпълнени с лепкави ретикуларни фибри. Хората в кораба залепнаха във фибрите на торбичките. Или тази лепкавост е защита срещу някаква инвазивна сила. Тя ще се развива във вас, докато не престанете да атакувате тялото и/или ума си с негативност. Докато не идентифицирате тази динамика и нейната потенциална сила, вие може да бъдете отслабени от нея; тя може да изсмуче вашата енергия. Може да я премахнете с визуални техники, ако успеете да я идентифицирате за себе си. Докато тя съществува във вас като защита срещу нещо, вие ще губите енергия чрез нея. Според това какво правите с вашето съзнание, тази енергия може да навлезе във вашата аура. Това, което трябва да бъде разбрано, е, че тя е реална, осезаема, може да бъде опозната, идентифицирана и вие имате свободна воля, за да решите какво да правите с нея. До откриването на Хирон човеците не са имали средства да я идентифицират. Трябвало е да разчитаме на екзорцисти, шамани и медици, когато тя ни нападне. Нищо повече! Сега ние имаме силата да изчистим тези енергии и да проявим висшия Нептун, който е екстазен мистицизъм, празнота вместо лепкавост, единение с космоса и резониране с най-високия потенциал на човека. Въпросът е висшето съзнание да се извлече от празнотата. То не може да дойде, ако вече сме запълнени със защитно вещество.
Тези теории за астралната интерференция или Нептуновото вещество са пространни. Наскоро установиха, че е ефикасно да се работи с тях с помощта на пречупване, със защитен екран или с помощта на Плутоновото пречистване. Наистина човек става толкова емоционално чист, че изобщо не е засегнат. Може да потърсите екзорцист, шаман. И двете техники действат много добре, но на каква цена? Екраните ни поставят в защитна позиция и означават отделяне, а прекаленото Плутоново пречистване често разрушава Ерос. Защитните и пречистващи ритуали изискват енергия. В противен случай астралната намеса може да изсмуче вашата енергия; може да ви деенергизира. Но сега, тъй като можем да си представим и разберем материалното проявление на Нептун, ние можем да използваме Хирон, за да идентифицираме хиротичната точка, точното място, което чака Нептун. Можем просто да изберем, да видим вмешателствата, причинени от нашата собствена липса на съзнание или съзнателна манипулация от страна на другите. Говоря за "виждането" на астралната сфера. След като веднъж я видите и разберете, че вашата воля и сила са свободни да бъдат пречистени. Защитните и пречистващи техники са много добри, но те използват енергията, която би могла да се разшири до сливане с космоса. Може да почувствате сърцето на Вселената; то никога не спира да бие. Единствено страхът от непознатото позволява на астрала да нахлуе във вашата реалност и така вие изграждате екрани и защита.
Индивидите с Хирон в Риби се опитват интуитивно да разберат теорията, която току-що изложих. С виждането на Хирон дойде и липсващата брънка; ние просто нямахме средствата на Хирон до 1977. На човек не се дава просто така визия, без да е заслужена. Но тази визия е чувство за живот което скоро ще посети много хора. Единственият начин за някого да я получи е да се научи да лекува. Затова родените с Хирон в Риби трябва да разберат концепцията картинно. Те трябва да бъдат обучавани в лечителските умения и качества, характерни за дома, съдържащ Хирон в Риби. Тогава те трябва да бъдат инструктирани как да активират шести дом. Рожденото положение на Плутон също трябва да бъде проучено според техниките предложени от Джеф Грийн в Плутон: еволюционното пътуване на душата.
Лечителството учи как да се отвори сърцето и как да се използва Хирон. Човек трябва да усвои хиротичното фокусиране, съзнателното спускане в тялото на висшата воля и Висшия Аз. Сега сме готови да излекуваме тази Земя, нашите деца, нашата майка и нашия баща. Със силата, която носят Сатурн и Уран, идва чистият кристален път към Нептун. Единствената причина Нептун да има лепкава астрална същност е тази, че ние имаме лепкави астрални същности. Те се пречистват с нашето съзнание.
Материализацията на Нептун сега е позната и начинът да я достигнем е да се проявим с нейната ново установена полярност. Хирон в опозиция на Риби е Небесният мост на полярностите. Нептуновият екстаз и мистицизъм ще залеят съзнанието, след като Хирон се овладее като инструмент. Най-пленителната синхронност в тази цялостна астрологична еволюция се състои във факта, че почти всички в групата на родените между 1961-68, с Хирон в Риби, имат Плутон в Дева в опозиция на Хирон в Риби. Това означава, че тази група от бъдещи лечители ще изминат пътя на дъгата в своите животи, защото тяхното усещане за Плутон като еволюционна сила ще бъде използвано за пълно изчистване. От деветте карти, върху които съм работила, четири са на лечители. Единият е младият лечител на Новата Епоха (Карта № 2). Другият започнал спонтанно да разпространява висши учения сред всички около себе си, когато бил под двайсет години (Карта № 24). Прочут с владеене на мощни окултни сили, роденият с Карта № 41 е само на седемнайсет. Другата е местна американска жрица, призната като ясновидка в племето си.
Ние едва започваме да виждаме тези сили, защото тези с Хирон в Риби преживяват своята първа квадратура на Хирон към радикалното му положение много късно. Високите нива на съзнание като че ли са спонтанни, а другите петима, които не са показали все още своя потенциал, използват опиати. Високата употреба на наркотици в тази група, вероятно е опит да избегнат проявата на това, което са. Аз ги наблюдавах, когато преживяваха своята първа квадратура на Хирон, а интегрирането на Сатурновата форма и Урановата енергия при всеки от тях беше изумително. Учителят влиза изцяло във форма с първото си сексуално посвещаване по време на квадратурата и той премина през най-голямата си трудност, поляризацията. Лечителят вкара електричеството във формата - в своите ръце. Местната американска жрица видя грозната реалност на света на екоцида с ясни очи и даде пълен обет пред екологичната преса. Окултистът все още не е преживял своята квадратура.
Имам четирима клиенти, които са родени, когато Хирон е бил в Риби 1911 -1918. Ричард Нол казва, че тези с Хирон в Риби "може да са напълно отчуждени от преобладаващите културни норми." Що се отнася до моите стари клиенти, това определено е вярно. Те определено показват голяма трудност при визията на космическата Земна хармония, която носят. Забележителното поведение на моите млади клиенти ще покаже, че светът, в който живеем сега, е по-възприемчив към екологичната мъдрост и висшето съзнание. И колкото повече се променя реалността на света, толкова повече младите ще могат да създават един балансиран и безопасен свят.
Най-вече родените с Хирон в Риби се нуждаят от окуражаване, за да проявят своите сили и да получат признание за своите дарби. Те се нуждаят от помощ, особено при опозицията Хирон/Плутон, която е означена от домовете на двете планети. Те трябва да бъдат наблюдавани и насочени внимателно, когато преживяват първата Хиронова квадратура, или може да се опитат да изчезнат чрез наркотици. Много съвременни астролози преживяха първата Хиронова квадратура на много по-млада възраст и се чувстват много по-комфортно с хиротичната сила. Тези, които я преживяват късно, засега са показали странна наклонност: тъй като Хирон е в Риби, те мислят, че познават другите светове и пресечната точка на това място с другата страна, но те не опознават този мост докато не преживеят първата квадратура. Те се чувстват изоставени от духовните сили, които познават интуитивно. Помогнете им. Те ще бъдат нашите учители относно същността, която се материализира от планетата Нептун. Те ще преживеят опозицията на транзитиращия Хирон към рожденото му положение, когато Хирон е в Дева от септември 1993 до септември 1995, точно когато той ще бъде в съвпад с рождения Плутон в Дева. Това е периодът, точно преди крайния напрегнат момент на потенциалния апокалипсис, 1996-98. Тези индивиди ще бъдат от многото водачи, които ще ни помогнат да синхронизираме енергията до по-високо ниво на вибрация, вместо тя да се прояви унищожително.

Папка: Планетите в Риби | Добавил: Пим (06.03.2009)
Разгледан: 4132 | Любовен | Еротичен | Важно | | Дар
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Планетите в Овен [20] Планетите в Телец [15]
Планетите в Близнаци [18] Планетите в Рак [16]
Планетите в Лъв [17] Планетите в Дева [14]
Планетите във Везни [15] Планетите в Скорпион [16]
Планетите в Стрелец [16] Планетите в Козирог [15]
Планетите във Водолей [16] Планетите в Риби [16]
Контакт          44.211.239.1