Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


15:45
20.05.2024
Понеделник
3.230.154.90


Онлайн: 8
Гости: 8
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Планетите в Знаците » Планетите в Овен

Планетите в Овен [20] Планетите в Телец [15]
Планетите в Близнаци [18] Планетите в Рак [16]
Планетите в Лъв [17] Планетите в Дева [14]
Планетите във Везни [15] Планетите в Скорпион [16]
Планетите в Стрелец [16] Планетите в Козирог [15]
Планетите във Водолей [16] Планетите в Риби [16]


Слънцето в Екзалтация в Овен

Слънцето е в Екзалтация - защото то представлява принципа на волята, амбициите и желанията. Овена дава много енергия на Слънцето и от тук идва решителност, категоричност, увереност в своите сили, оптимизъм и активна агресия, ако се среща противодействие. Поради последното, Слънцето не е Управител на Овена, въпреки че има голяма сила в него, а Екзалтира, т.е. склонно е да губи мярката. Да се налага, понякога безогледно, да взима прибързани решения, да действа припряна, да вярва, че може да преодолее всички препятствия и естествения риск да си строши главата като следствие. Овенът е изразител на Аз-овото съзнание на човека. Търси отговора на въпроса - кой съм аз? За да следваш собствен път в живота и да откриеш себе си, своята истинска природа, каквато я е сътворил Бог е нужна изключителната Воля на Слънцето в Овен. Но, за да не се затрупаш с неизпълнени обещания и с прекомерна вяра в собствените сили (с излишна суета и гордост, които убиват всяко елементарно СМИРЕНИЕ) е необходимо да следваш пътя на ИСТИНАТА. А това се получава, когато се свържеш с духовния свят и Христос.

Какво представлява самата дума "екзалтирам"? Това е еуфорично състояние. При Екзалтацията, планетата получава от знака възможността да изразява себе си много силно. Още по-силно отколкото при Управителя. Обаче вече е с една едностранчивост. Прекомерна. Характерното нещо за планетите в Екзалтации е, че тяхната сила е прекомерна, трудно се овладява.

Планетата Управител е като един стар и обучен боен кон, който няма да направи излишни движения и да те изненада неприятно и в същото време си може. Може да разчиташ на него като на себе си. Екзалтацията е пак един як боен кон, могъщ, обаче с буен нрав и към него трябва особено внимание, защото може да те подведе. Ако го яздиш внимателно - добре, но ако не внимаваш и разчиташ той сам да си прави едно или друго така може да те хвърли неочаквано. От друга страна това ти е бойният кон с който разполагаш - на него ще се качваш. И като гледаш разни дръгливи кранти наоколо си казваш, аз съм си много добре всъщност. Проблема при Екзалтациите е, че хората разчитат на тях, отпускат се и в един момент се оказват лошо изненадани. Защото радостта им, че имат боен кон, а не дръглива кранта е толкова голяма, така ги следва в живота, че те забравят че бойният кон може да бъде и опасен и да те хвърли лошо. Той обикновено не го прави и си върши работата, но за него има сериозна опасност да те хвърли.

Екзалтираните планети обикновено излизат от контрол, но от друга страна не можеш без тях. Не може да се дистанцираш и да кажеш, абе вие сте опасни. Това не е възможно, защото това всъщност си ти самия - това е силата в твоята психика, която трябва да се овладее само че.

Овена заявява себе, а да може човек да заявява себе си, това е много добро. Той ни учи да се заявяваш. Няма да има Любов ако не можеш да заявиш себе си. Аз много си мога, но сега ме е срам. И освен да не вземе някой да се притесни нещо и т.н. Ако можеш нещо го заявяваш. Иначе е фалш. Шикалкавенето не помага на човешките отношения - точно обратното. Създават се недоразумения. Хората се справят, когато нещата се изведат рационално. Кажи бе. Като го кажеш и го заявиш вече е по-лесно, защото всички са наясно. Много по-лесно ще е ако мразиш някого да му го кажеш - просто това е истината в момента. Мъча се да те понасям някак си, но ми е много трудно. Иначе: абе защо така ме гледаш накриво? Ааа, не нищо няма, не. Ама тука работата не върви. Ами откъде да знам защо е така, днес не ми е ден. Истината се заобикаля, защото мен ме е страх да се заявя. Защото като му кажа мразя те той ще ме гръмне, ще ми спре доходите, ще предприеме нещо срещу мен. Овена ни учи да се заявим - това е положението. Мога да греша, не е хубаво да се мрази и аз знам че не е хубаво. Но така стоят нещата. Тази истина може да се промени, но за да се промени, първо трябва да си го признаеш че е така. Иначе е много трудно.

Овните често страдат от фактора, че понеже имат много голяма сила в себе си те не искат помощ от другите. На принципа, че аз, който съм най-силният защо ми е помощ от тия, напротив другите трябва искат помощ от мене. За Овена е много трудно да проумее, че не е Господ и че има неща дето не ги може. Има ограничения и за него.

Слънцето в Овен дава силна воля, да се отстояваш и ако някой не ме харесва не мога да го мисля. Но Слънцето в Овен много лесно започва да размахва лакти. Като каже Овена искам, а ти не му угодиш, той веднага скача. О, ще ми дадеш. Аз ще се боря. Егоиста чувства силата си, иска си и натиска яко, защото усеща силата си и си е въобразил, че Господ му е дал силата за да си има, да си му е кеф на него. Това е неовладяната сила - имам амбиция, желание и трябва да си го постигна. Имам си и воля колкото щеш. Слънцето в Овен екзалтира точно по тази причина. От една страна е прекрасно - дава достойнства, да не се огъваш. Но и много лесно нещата загрубяват. Има едно пренебрежение към по-слабите, а трябва да е точно обратното. Трябва да е като Чавдар войвода.

Папка: Планетите в Овен | Добавил: Пим (30.01.2009)
Разгледан: 1759 | Любовен | Еротичен | Важно | | Дар
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Планетите в Овен [20] Планетите в Телец [15]
Планетите в Близнаци [18] Планетите в Рак [16]
Планетите в Лъв [17] Планетите в Дева [14]
Планетите във Везни [15] Планетите в Скорпион [16]
Планетите в Стрелец [16] Планетите в Козирог [15]
Планетите във Водолей [16] Планетите в Риби [16]
Контакт          3.230.154.90