Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


12:43
02.03.2024
Събота
3.236.145.153


Онлайн: 3
Гости: 3
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Планетите в Знаците » Планетите в Близнаци

Планетите в Овен [20] Планетите в Телец [15]
Планетите в Близнаци [18] Планетите в Рак [16]
Планетите в Лъв [17] Планетите в Дева [14]
Планетите във Везни [15] Планетите в Скорпион [16]
Планетите в Стрелец [16] Планетите в Козирог [15]
Планетите във Водолей [16] Планетите в Риби [16]


Юпитер в Заточение в Близнаци

Сега нека видим защо Юпитер е в Заточение в Близнаци. Това е много интересно. Знакът Близнаци е изключително общителен и той има много познати. Средният Близнак има поне 200 познати. Той се изхитря да поддържа отношения с всичките тези 200 души като се чува с тях поне веднъж годишно. Тъй като знакът е слабо чувствителен - това е въздушен знак и сърцето се подчинява на мисленето. Затова него не го притеснява да ти се обади след 1 година все едно сте се чували вчера. Няма притеснение, вдига телефона и "Пешо как си? Чакай, чакай, ти кой беше? Абе как кой, нали там си говорихме за онова. Ама кога беше това? Как кога, миналата година!"
Близнакът е общителен, не е злонамерен и обикновено повода да се чува с хората е да поддържа познанствата, за да може да получава информация. Това е истинският подтик. Той умее да общува и го прави леко, с лекота. Идва му дар слово.
Близнакът не познава такова нещо като неловкото мълчание. Досадно бъбрене да, но неловко мълчание - не.
Той може да те очарова с приказки. Да те залее със словесен водопад и да забравиш откъде идваш и какво става.
Когато имаш 200 познати и не се притесняваш да им се обаждаш и да общуваш с тях, това са възможности. Всеки един от тях може да ти даде ценна информация. Търсите си работа например - за някои хора това е страхотен проблем. Защото не умеят да общуват. Спри някой познат, питай го как е, ей, чакай сега да те питам, и така може да си намериш работа.
Така Близнака, докато пътува от т.А до т.Б, току виж се сдобил с двама-трима познати. Той им съобщава интересни новини, те го слушат, междувременно и той научава нещо и купона си тече. И когато имате толкова много познати и си търсите работа и не се притеснявате да общувате просто им се обаждате. Ще си намерите работа. И не една, а пет. То не е кой знае какво да ти предостави информация от рода, абе чух че тук търсят човек за еди-какво си и ти казва. Това не е негов бизнес, ако те устройва - ходи. Без пари ще ти го каже. И Близнакът чува това. Търся си работа и мога това, това, това. А-ха, ясно, не знам да ти кажа, обаче я се обади на ето тоя. И той се обажда. Никакъв проблем - общителен е, лесно завързва контакт. До довечера си е намерил работа или на вас ви е намерил.
На пръв поглед това трябва да е добре. Юпитер е планета, която трябва да разширява съзнанието на човека, а това се прави, като се дават шансове и възможности. Как да го разширя това съзнание, като го надуя? Не може. Съзнанието се разширява, като придобивам познания и като си развивам психиката. Да развиваш психиката си означава, да си в състояние да чувстваш неща, които преди не си могъл да ги чувстваш. Да имаш преживявания, които преди това не си ги имал. Има много хора, които смятат, че са сърдечни и чувствителни хора, но това не е точно така. Те са такива по отношение на темерутите. Иначе психиката може да изживее 100 пъти по-силно нещо от това, което могат. Те просто не могат.
Психиката има много параметри и един от тях е поносимост. Кое е непоносимо за психиката? Има някои хора, психиката им не понася нищо - той се обижда и става нервен за нищо. Много малки неща са в състояние да го изведат от равновесие - той е много малка душичка и има слаба психика. И обратно - има мъдри хора, дето не може да го изведеш от равновесие и чудо да стане. Имат изключително силна поносимост на психиката. Не че не преживява, той преживява благородно, през цялото време. Психиката му е много съзнателна.
Може да се разширяваш и в материален план, да придобиваш вещи. Да придобиваш възможности, например да се движиш по света, т.е. ще имам пари, за да се местя по света. И Юпитер ги дава тези неща. Юпитер в Средновековието е наричан, планетата на голямото богатство, на лукса. Юпитер, това е Зевс, шефа на боговете. Юпитер, според представите на арабите от Средновековието е наричан планета на късмета - тогава сигурно е било така. Сега не е така.
В момента под разширяване на съзнанието се разбира най-вече вътрешни характеристики. Юпитер ти дава възможности и шансове преди всичко във вътрешният свят - 80 %. И 20 % във външен план. Пример за шанс във външен план - търсиш си работа и така както си седиш вкъщи, не щеш ли идва комшията, който по принцип не идва, но сега е дошъл за малко хляб на заем и той те вижда, че не изглеждаш много добре и те пита, абе комшу, какво е станало, не изглеждаш добре. И ти се тросваш, че са те уволнили. Човека проявява състрадание и се отваря приказка та от дума на дума споменава за някакъв човек, който търси човек за работа и ти дава телефон за да му се обадиш. Това е Юпитер във външен план. Схемата е следната. Юпитер ти праща, подходящият човек, на подходящото място, в подходящото време. Уж случайно се пръква там. Това беше във външен план.
Но комшията може и да не ми намери работа. Може просто да се отнесе човешки към мен, да покаже състрадание, да си поговорим с него и така да ми олекне. Значи това е Юпитер във вътрешен план. И аз трябва да съм благодарен, за тази компенсация, която получавам. Юпитер ми праща утешител, някой който да направи така, че да ми олекне. И често пъти това е непознат човек, а може и съвсем непознат. Това е Юпитер, който работи в психиката.
Един такъв Юпитер, когато е в Близнаци, той ще ви дава много възможности, защото той нали е планета на възможностите. Близнаци е море от възможности и няма никакъв проблем с тях защото имаш много връзки и познати. И си говори с тези хора, идва му леко, приятно и той така като ти говори, при едни или други обстоятелства, ти нямаш нищо против да му услужиш, да му помогнеш. Той е свестен човек, не натоварва. Е, дрънка малко повече, но това не е най-големият грях.
Сега си представете проблема със Заточението на Юпитер така - животът като един коридор, житейският коридор. И всяка една възможност да направиш нещо в този живот е една врата в коридора. Някои хора имат 2-3 врати в коридора, други 4-5, а Близнаци имат 100. Толкова хора около него, толкова възможности. Той възприема бързо и лесно нещата. С една особеност - възприема ги нещата бързо и лесно до някъде, вживява се лесно в ролята и после му омръзва. Защото има стремеж към промяна, а не към уседналост.

Има една книга на Линда Гудман "Слънчеви Близнаци". Значи книгите на Линда Гудман са много четивни, много приятни и стават бестселъри. Но не стават за учене на Астрология защото са от популярен характер. Тя се опиянява от възможността да стане известна в цял свят, по един много искрен и хубав начин. Като Овен - те Овните вярват много убедено, захващат се с идеи. Нали са емоционални. Обаче тя има много добри попадения при Близнаците. И прочетете при нея за Близнака какво пише. Много е удачно.
Например Близнакът като шеф. Той идва на новото място и коя е нормалната политика. Идва например за шеф на голямо списание, списание с традиции със 100 човека колектив. Да управляваш такъв стабилен колектив, това не е шега работа. Нормалното в такъв случай е, да посветиш доста от времето си на изучаване на самият процес на работа за да си в час, да видиш какви са отношенията. След което да прецениш, дали е необходимо да се намесваш в този процес и да го промениш по някакъв начин - да направиш размествания, уволнения, назначения. Или пък ще оставиш системата да си работи защото преценяваш, че работи много добре. По правило да се намесваш много върло в системата не е удачно.
Какво прави Близнакът? Ако на нормалният шеф му трябват поне 3 месеца за да усвои системата, на Близнака са му необходими седмица, максимум две. Най-късно след 2 седмици ако е търпелив Близнак, той събира колектива и им казва, вижте какво, вие работите нерационално, имате много трески за дялане и тая работа така няма да седи. Сега тази работа ще се рационализира. Тридесет и шест души си заминават - благодарско за усилията. Тук има дубъл на дейности, тук също, а на някои места има трипъл даже. Много от връзките между отделите ще се изпокъсат и ще станат директни и т.н. За 3 месеца, той е пренаредил службата и учудващо за всички, тя работи по-добре. Собственикът е щастлив и смята, че е намерил златния Изпълнителен директор и естествено, ще го оставя доживотно такъв, ще се пенсионира тук. Какво се получава обаче? След като са минали тези три бурни месеца, Близнакът отива при собственика и му казва - напускам. Защо бе? Омръзна ми, оправих цялата работа и сега ми е скучно - отивам на работа и седя и гледам в една точка. Промяната се случи вече, няма какво да се променя и на мен ми е скучно. Вземи си някой Телец, който да седи тук, някой Лъв и да търкалят нещата. Защото аз нямам нерви да се занимавам с такива неща и отивам на друго място да размътя водата.
Т.е. Близнакът може да изиграе една роля много добре, но един път. Създава една илюзия, че е много добър в това нещо, но всъщност не е така. Близнакът може да симулира боксьор например. И вие може да помислите, че това е Овен в първият момент. Той се е накокошинил един, и устата му знае много. Шамаросвате го веднъж и той ви отвръща, но само първият път. След това изведнъж тегли назад, тази имитирана готовност за тежък конфликт рязко пада. Значи, той от боксът е усвоил по скоро тези подскачанията, финтовете, но същинската обмяна на удари не. Ако подложите Овена на тежка атака, той ще я понесе. Близнакът - не. Близнакът само имитира готовност да се влезе в голям конфликт, но като го пораздрусаш малко, той става много по-разбран, оттегля се. Може направо да си плюе на петите ако стане много напечено, нещо което Овен не би направил никога. По-примитивният Близнак е търчи лъжи отвсякъде.
Близнакът лъже най-добре от всички знаци. Защо? Имаше едно време един филм "Честни сини очи" и това е филм за Близнакът. Там имаше една жена и като я гледаш света вода ненапита, а всъщност беше някакъв мошеник и крадеше и мамеше и то много добре и перфектно. Знакът Близнаци, борави с информацията и той няма задръжки като граници. Информацията не е необходимо непременно да е достоверна, защото това вече е ограничение. На Близнакът му се вижда, че нещата са така, или така, или така и той понякога забравя какви са всъщност нещата. Това дори не го интересува толкова. Него повече го интересуват аспектите, вариациите. Многообразието, което е възможно. И той например е в състояние да прави следното. Един от първите ми ученици преди около 15 години ме караше да разглеждам като астрологически казуси някакви любовни авантюри, защото се косеше много с тая как ще е, с друга как и т.н. Та той от дума на дума ми разказваше биографията си, той какво правел, какви били родителите му, къде ходили и такива неща. И един ден, дойде негов приятел и аз не знам в каква връзка споменах, за някои от нещата, които ми беше разказвал, а те бяха доста интересни. И приятелят му се смая. Оказа се, че той е една елементарна и банална личност и нищо от това, което ми е разказвал не е истина. И аз бях много така ... защо ме лъже? Да лъжеш е лошо. Всяка лъжа убива светът. Лъжеш, значи и Любов няма да има в това. И го питам защо бе човек? Той говори така запалено и надъхано, че го преживява и аз мисля, че му се е случило. И той ми казва, не знам, измислям си и ти го разказвам. Не знам защо го правя. Нямам някаква далавера от това, нито пари ще изкарам. И така се разделихме с него, защото аз тогава не можах да му простя това. Той пък не можа да ме разбере мен - на тоя пък какво му стана, проблемът си е мой, а не твой.
Това е характерно за Близнака - той наистина си ги вижда нещата по един, трети, пети начин и е склонен да изопачава информация по естествен начин. Той много често забравя коя е истината всъщност и го държи на тази вълна. Способен е да ви говори някакви неща, с абсолютната убеденост, че това е така и после да остане много изненадан, че това не е така.
Близнакът се опива, той има нужда да жонглира с информацията. За него е важно, да се говори нещо интересно. Когато не е интересно, той го прави интересно - измисля си. И го прави идеално. Навързва ги нещата логично и изглеждат като истина - не е лесно да го направиш това. То си е дарба.
Това е причината да излиза, че Близнаците един вид са те заблудили, лъгали. Казва ти някакви неща, които после не се оказват съвсем така и на въпросът защо, той отговаря, че нещо се е объркал, не знае защо е станало така. Абе не дръж на тези неща.

Проблемът с Юпитер в Близнаци е, че аз имам възможности и когато ги имам искам да ги използвам. Това е нормално. Виждам че коридорът е пълен с врати и съм любопитен. И какво правя? Отварям първата врата с първата възможност. И там имам възможност да съм танцьор например. Гледам - да интересно, много е любопитно. Интересно ми е, обаче знаете ли какво, бързам, защото гледай колко врати има още. Кой знае какво има зад тях. Може да ме чака някъде спящата красавица, а аз ще се занимавам с вас тука. Така че ще почакате, добри познати - аз отивам към другата врата. Бам, бам, бам да вляза навсякъде. Защото аз бързо съобразявам нали съм Близнак - отварям, бързо съобразявам, сега тука какво става, какво правят тия, а ха, направя две три стъпки навътре. Обаче си ме тегли навънка, в коридора. Абе аз нещо много се загробих тука, затова хайде навънка и пак нататък.
Така ако съм мъж, отварям една врата и там жена - любов голяма. Да де, ама може да има още по-голяма, гледай що врати има. Давай към другата възможност. Щото то жени дал Господ. И друга ще се намери. Когато отвори последната врата вече поумореничък и може би на 70 години се обръща назад, защото той вече е в другият край, поглежда в житейският коридор и си казва, аааа трябваше ей в онази врата, да остана по-дълго време. Тия врати от лявата страна хич не ми и трябваше да ги отварям. Т.е. вече знам, кое в моят живот е важно и знам, че минах през него като експрес. Голямата ми любов още седи и ме чака там, но вече е късно защото съм на 70, а тя беше за 20 за 30.
Значи когато имаш гардероб със 100 костюма винаги се чудиш какво да облечеш, а после те гложди мисълта, че не си облякъл вярното. Какъв човек трябва да бъдеш ти? Мърляв човек, за да кажеш ето тези ще чакат, а аз ще правя еди-какво си две или три години. Това е за мен в момента истината, усещам че е така. Това е много голямо изкушение. Т.е. аз с един костюм съм си добре, но когато са 100, тогава какво да правя? Това е сериозна грижа - два часа седя пред гардероба. Оказва се за съвременният човек, че идва един момент в който възможностите идват в повече.
Казано по друг начин, това ти изяжда главата. Любопитството ти изяжда главата. Обратното на един Сатурн, който пък като се накове е като кон с капаци - не чува и не вижда. Покрай него има възможности брилянтни, но него го е страх да промени каквото и да е. Той се е захванал с нещо и докато не го добута до някъде, колкото и да е глупаво, на инат той ще си бута.

Папка: Планетите в Близнаци | Добавил: Пим (04.02.2009)
Разгледан: 2347 | Любовен | Еротичен | Важно | | Дар
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Планетите в Овен [20] Планетите в Телец [15]
Планетите в Близнаци [18] Планетите в Рак [16]
Планетите в Лъв [17] Планетите в Дева [14]
Планетите във Везни [15] Планетите в Скорпион [16]
Планетите в Стрелец [16] Планетите в Козирог [15]
Планетите във Водолей [16] Планетите в Риби [16]
Контакт          3.236.145.153