Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


21:49
24.09.2022
Събота
44.201.68.86


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Планетите в Домовете » Планетите в 8-ми Дом

Планетите в 1-ви Дом [12] Планетите във 2-ри Дом [12]
Планетите в 3-ти Дом [12] Планетите в 4-ти Дом [12]
Планетите в 5-ти Дом [12] Планетите в 6-ти Дом [12]
Планетите в 7-ми Дом [12] Планетите в 8-ми Дом [12]
Планетите в 9-ти Дом [12] Планетите в 10-ти Дом [12]
Планетите в 11-ти Дом [12] Планетите в 12-ти Дом [12]


Хирон в 8-ми Дом

Присъствието на Хирон в осми дом дава титанична борба със земните желания: секс, пари, власт и безсмъртие. Това е онзи роднина, който цялата фамилия помни с поколения, този който заграбва наследството на всички и на когото не може да се вярва. В моите досиета има малко клиенти с такава позиция, защото те са много потайни. Те често прекарват целия си живот в интриги, контролирайки другите и отнемайки парите им, но не споделят с никого това, особено с астролозите.
Хирон в осми дом създава гигантска кармична криза по въпросите, свързани с Плутон (секс/смърт/пари/власт) и тъй като Хирон винаги учи чрез опита, резултатите са мрачни и много травматизиращи за всеки около родения с такава позиция. По един или друг начин властта трябва да бъде изпитана, за да се противопостави на подсъзнателното желание за абсолютна власт и безсмъртие. Тези индивиди са най-опасни за себе си и другите, когато нямат собствена власт и астрологът първо трябва да потвърди с колко власт разполагат те, необходима за собствения им опит и израстване. Ако роденият с тази позиция няма власт, резултатът ще бъде насилие или рак, породен от вътрешния гняв. Това е класическата позиция на жената-интригант, която отравя мъжа си. Висшата страна на тази позиция е пълно овладяване на желанията, при което се получава дълбоко и важно познаване на подбудите на другите. Това може да е позиция на един много умен детектив. Този индивид има проницателен ум, голяма способност за прецизно проучване и дълбоко разбиране на първичните сили на живота.
Рано или късно еволюиралият човек с Хирон в осми дом ще бъде привлечен от окултизма, но тук той се изправя срещу голямата опасност да злоупотреби със силата или да допусне да се превърне в оръдие в ръцете на учител. Това е класическата позиция на неофита, който дава волята си на учителя, защото не е изкупил цялата вина от ранните си манипулативни и деструктивни опитности. Проблемът е, че тези хора притежават голям потенциал като окултисти, но те никога не трябва да отдават силата си. Важно за тази позиция е да се добие силата, постепенно да се овладеят желанията на индивида, включени в тази сила, и след това да се развие психиката до ново ниво на съзнание, необходимо за проясняването на Плутон. Роденият с тази позиция притежава ценни дарби, които може да предложи, ако желанията са овладени. Астролозите трябва да извършат допълнителна работа, за да премахнат болката и объркването от ранната детска психотравма. След това трябва да се направи внимателно проучване относно използването на силата в живота на този човек. Опасно е да влезете под кожата на клиента и да го накарате да бъде откровен. Много карма трябва да се изчисти от родения, който е избрал Хирон в осми дом по време на раждане.
Четиримата клиенти с Хирон в осми дом, които познавам изключително добре, се случиха жени. Все още не съм имала мъж клиент с Хирон в осми дом, вероятно защото потайната природа на тази позиция се комбинира с обичайното затруднение на мъжа да търси съвет.
Материалът, отнасящ се за едната от клиентките, е с криминален характер; тук дискретността е необходима, поради същността на нейното преживяване, но нейното криминално поведение е резултат от дълбокото чувство на безсилие, което тя създала чрез своя манипулативен подход. Тази жена има Слънце в Скорпион и негативните наклонности на Плутон са засегнали нейното равновесие. Тя повярвала в способността си да живее, нейната финансова и сексуална реалност била под властта на други хора, защото се противопоставяла на самопознанието, което можела да получи с помощта на овладяването енергията на Хирон в осми дом. Така, тя проявила гневната вътрешна сила на Плутон, нанасяйки удар на хората, които смятала, че контролират живота й.
Другата клиентка, която също е безсилна, защото никога не е могла да изрази своята съзидателност, почти повлякла цялото си семейство към пропастта, поради непрестанното й желание за власт и манипулации и накрая се разболяла от рак. Тя е обсебена от чувството за вина и напълно се е отказала да търси някаква дълбочинна терапия, от която силно се нуждае. Третата клиентка, финансов консултант, е била много благоразумна и честна при своето израстване.
Позицията на нейния Хирон в осми дом е удвоена, защото той е в Скорпион. Тя имаше сексуални задръжки, когато за първи път дойде при мен. Аз я посъветвах да се съсредоточи върху създаването на един пълноценен и интензивен сексуален живот, вероятно като си намери любовник, който наистина ще задоволи нейната страст. Тя намери своята пълна сексуалност, все още по нейния предпазлив начин, и продължава да се учи на дълбоката сексуалност на осми дом, чувствайки се много по-цялостна.
Последният пример, Карта № 8, херметична учителка, е най-интересният за мен. Хирон в осми дом изразява най-вече влиянието на Сатурн/Плутон, а след това Уран/Плутон. Тази клиентка има Хирон в Козирог и така се опитва да овладее влиянието на Сатурн/Плутон. Хирон в осми дом е в космически кръст с Меркурий, Уран и ретрограден Сатурн. Хирон е в опозиция на Уран във втори дом. Така, тя е създала една изпяло кармична криза с цялата хиротична сила на опозицията на Хирон и Уран. Тя е лечител, херметичен учител и е под пълната власт на много силен учител. Тя е отдала волята си и затова е изгубила връзката с опита, превръщайки се в окултен робот. Естествено, тя притежава голяма сила и това е отличен пример за необходимостта да запазим контрол над своето собствено преживяване.
Ключът към Хирон в осми дом е внимателно да се изследва прогресът на клиента под влияние на Сатурн. Създава ли той сила в живота си? Притежава ли самоконтрол? Човек, който манипулира всички останали, не притежава самоконтрол, защото неговото съзнание е ангажирано с контрола над другите. В такъв случай самоконтролът означава да не се отдава на манипулация и контрол върху другите. Как тези индивиди се справят с влиянието на Плутон/Уран? Способни ли са да трансформират своето съзнание в дълбочина, или са в центъра на постоянни налудничави сцени, които включват криворазбран окултизъм и потенциално насилие? Само високото ценностно усещане ще помогне на клиентите да разрешат конфликтите, свързани с Хирон в осми дом. Те се нуждаят от помощ, за да развият своята свободна воля, което ще им даде възможност да се справят със силните си желания в рамките на една здрава ценностна система. Най-важният съвет, който можете да им дадете, е, никога да не предават волята си на друг индивид. Винаги е стъпка назад за всеки, който отстъпва волята си, но е трагедия за родените с Хирон в осми дом.
Секстилите към шести дом идват от дълбочината на картата - четвърти дом, и от търсенето на важни ценности в осми дом: секс, пари, смърт и власт.
Четвърти дом разкрива дълбочината на подсъзнателната същност в търсене на многоизмерната хиротична връзка, а осми дом е ключът към властта. Тъй като точката на Хирон е мигът в пространството и времето, когато и където се докосва многоизмерната реалност, осми дом ни показва природата на борбата с Ерос/Танатос, способността да имаме ясни ценности, стоящи над секса и парите, и способността съзнателно да развиваме нашата собствена сила. Дълбочината на четвърти дом и силата на осми дом разкриват енергията на Кентавъра-лечител. Тази Динамика е много трудна за описване с помощта на лявото мозъчно полукълбо. Историята на Язон и Медея, на които Хирон поверява спасяването на расата (четвърти дом), има класически завършек с необузданото разпускане на Плутон, Читателите може да пожелаят да прочетат тази история, за да разберат напълно откровението, присъщо за четвърти дом, и секстила на осми дом към дома, управляван от Хирон - шести.

Папка: Планетите в 8-ми Дом | Добавил: Пим (05.02.2009)
Разгледан: 6193 | Любовен | Еротичен | Важно | | Дар
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Планетите в 1-ви Дом [12] Планетите във 2-ри Дом [12]
Планетите в 3-ти Дом [12] Планетите в 4-ти Дом [12]
Планетите в 5-ти Дом [12] Планетите в 6-ти Дом [12]
Планетите в 7-ми Дом [12] Планетите в 8-ми Дом [12]
Планетите в 9-ти Дом [12] Планетите в 10-ти Дом [12]
Планетите в 11-ти Дом [12] Планетите в 12-ти Дом [12]
Контакт          44.201.68.86