Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


23:33
24.09.2022
Събота
44.201.68.86


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Планетите в Домовете » Планетите в 6-ти Дом

Планетите в 1-ви Дом [12] Планетите във 2-ри Дом [12]
Планетите в 3-ти Дом [12] Планетите в 4-ти Дом [12]
Планетите в 5-ти Дом [12] Планетите в 6-ти Дом [12]
Планетите в 7-ми Дом [12] Планетите в 8-ми Дом [12]
Планетите в 9-ти Дом [12] Планетите в 10-ти Дом [12]
Планетите в 11-ти Дом [12] Планетите в 12-ти Дом [12]


Хирон в 6-ти Дом

Хирон в шести дом е сигнификатор за връзка с медицината и/или лечителството. Такъв човек най-напред има от същността на Сатурн; много сериозен, песимистичен, хипохондричен, дисциплиниран, отдаден, а мъдростта идва с времето. Ако няма нещо, което да олекоти енергията, като Хирон в Близнаци или Водолей, този индивид настойчиво ще работи е посока на своето здраве и непрекъснато ще търси тайната на здравето. След като веднъж човек е добил достатъчно опит с хиротичната енергия, енергията се изменя и той "се специализира" в усещането и идентифицирането на енергията в тялото. Тези хора започват да осъзнават, че това как се чувстваме, често е функция на това какво смятаме да направим с енергиите на тялото.
Тогава те престават да се опитват да контролират здравето с помощта на Сатурновия контрол и се насочват към съзвучието с Уран. Тези хора са много сензитивни към електрическата нервна система, по един или друг начин, и стават интуитивни към всичко, което се случва в тялото.
Балансът тяло/ум е критичен за тези, които имат Хирон в шести дом, защото господството на Хирон над този дом е основният пример за това, как трябва да опознаем Хирон чрез опита. Така действителните ни преживявания в работата и стремежа ни към някаква значима цел в живота са нашите лечители. Въпросът да бъдеш излекуван е съсредоточен в шести дом, където трябва да материализираме или да вкараме във форма цялото познание, което сме добили в първите пет дома, така че да можем да влезем в преживявания с други в горните домове. Този дом ни учи, че решенията, които намираме в работата, накрая ни водят към интегриране в живота като възрастни. Работата на шести дом е много подобна на възвръщането на Сатурн и с Хирон в шести дом, се удвоява въздействието, а способността да освобождаваме силата на шести дом включва познаването на формата на индивида в материята. Какво съм аз? Балансът тяло/ум е критичен, защото Хирон свързва тялото/Сатурн с ума/Уран. Тези с Хирон в шести дом се колебаят между защитното, оградено, вътрешно обсебване на Сатурн и електрическата интеграция на Уран/кундалини. Те трябва да бъдат посъветвани как да се научат да усещат електрическата енергия в тялото, която протича през тях, и да пропускат енергийния поток на Уран без съпротива.
Деликатният баланс на шести дом е разкриване същността на хиротичната енергия, нова дума, която използвах многократно. За първи път я чух от Джийн Хюстън и тя ще има силно присъствие в нашия език, когато разберем по-добре енергията, която представя. Енергийната интеграция в тялото се получава от предпазливото създаване на Сатурнова форма в нашия живот, предпазливото създаване на опитности, връзки и ценности, които не блокират себеизявата. Когато работата на Сатурн е завършена, по-големите нива на интеграция, представени чрез Уран, имат форма, готова за преструктуриране на висшата вибрационна честота, което дава възможност за по-високо съзнание и чувствителност. "Растежните разписания" на Сатурн трябва да бъдат взети под внимание; шести дом е регулатор на тази динамика. Тази динамика действа чрез работата и здравето. Ако се придвижвате твърде бързо, каквото е използването на източните медитативни техники, за да усилите потока на кундалини в млада възраст, тогава градежът на Сатурн ще бъде разрушен. Но Уран също трябва да се насърчи да подтиква Сатурн към методичен прогрес, фината настройка на Сатурн, която ще даде възможност за експанзия и трансформация. Хирон в шести дом символизира трансформирането на енергията във форма като кармичен проблем. А астролозите би трябвало да погледнат отблизо рождените карти с ретрограден Хирон в шести дом. Почти всички от нас са били лечители на някакво ниво в минал живот. Тези с ретрограден Хирон в шести дом могат да активират наново лечителските си способности в този живот.
Изследването на рождените карти с Хирон в шести дом разкрива, че всички са много педантични и усърдно работещи индивиди. За почти всички тях работата е избавление, особено за тези, които са професионални лечители или лекари, всички те проявяват хипохондрични склонности. От лечителите един е изключителен учител по йога (Карта № 20); един е йога мистик, който преподава; един е доктор, специалист по вътрешни болести (Карта № 21), който работи с енергията кундалини в тялото, за да развие нови технологии на лечение; един е изключителен и много точен медицински астролог; един ръководи център по разпространение на лечителски терапии и продукти на Новата Епоха. Нострадамус (Карта № 34) е идеалният пример за Хирон в шести дом. Що се отнася до хипохондричните наклонности, които съм наблюдавала, това са клиенти, които е по-добре да видят болестта в главата си. Те се подобряват, ако насочат енергията си повече към работата. Обратно на обичайния съвет към работохолиците, тези индивиди се чувстват по-добре, когато работят, забравяйки болката си, а това им помага да изучават лечителство и медицина. Те ще бъдат по-малко предразположени към болести в своята същност (Хирон в шести), ако насърчават повече съзнанието си (Уран).
Ключът към справянето с енергията на Хирон в шести дом е разбирането, че самата работа е лечебна терапия. И ние можем да излекуваме себе си и другите, наблюдавайки процеса на изцеление в тялото, като си представяме един по-добър поток от лечебно електричество. Хирон се основава на опита и колкото повече благоприятстваме осъзнаването на лечебния процес и електричество в тялото, толкова по-ефикасни стават те. Йога е една отлична терапия за тези с Хирон в шести дом. Накрая тези индивиди са предопределени да служат по някакъв начин. Те обикновено се стремят към съвършенство, докато в същото време усъвършенстват носителя на Сатурн. В ранните години от живота си те може да изглеждат егоисти и безчувствени, докато усъвършенстват себе си, чувствайки, че Уран е следващият. Тогава, когато започнат да внасят Урановата енергия в тялото, те започват да се чувстват необвързани, неограничени и мъдри. В този момент, ако дадат знанието си на този, който има нужда, те ще бъдат възнаградени с космическа хармония. Ще започнат да проявяват дванайсети дом, който дава усещане за великата същност на съзнанието. Работата на първите шест дома, опознавайки Аза и подсъзнателния ум, е завършена; душата е готова за отпътуване към седми дом.
Карта № 6 е нашият пример и това е млада жена, която лекува себе си от синдрома на ранения лечител. Тя участвала в катастрофа, която се случила при първата й квадратура на Хирон. Била осакатена. (Трябва да отбележим, че травмите на краката астрологически често се свързват с Хирон.) Претърпяла много операции, но все още била неспособна да ходи. Тя преминала през последната операция, когато Хирон транзитирал съвпад с нейния Южен възел, и тя почувствала, че отново има връзка между мускулите и костите й. Тя била овладяла силен комплекс от минал живот. Забележете, че Хирон е ретрограден, в опозиция на Луната. Също научила себе си да бъде лечител, когато страда.
Приключвайки с динамиката на долните шест дома, която представлява персоналния и вътрешен психичен опит, нощното пътуване, ние попадаме в едно пътешествие на опознаване себе си в огледалото. Това, което става, е, че нашата среда отразява самите нас в дълбоката ни същност. Затова, всяко преживяване с другия, всяко преживяване във външния свят, е наш учител. Крие Грискъм казва, че ние насочваме нашия собствен филм, така че това, което сме отвътре, създава това, което се случва в нашата реалност. Горните шест дома на рождената карта са нашият специален филм, а ние сме режисьорите.


Папка: Планетите в 6-ти Дом | Добавил: Пим (05.02.2009)
Разгледан: 4184 | Любовен | Еротичен | Важно | | Дар
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Планетите в 1-ви Дом [12] Планетите във 2-ри Дом [12]
Планетите в 3-ти Дом [12] Планетите в 4-ти Дом [12]
Планетите в 5-ти Дом [12] Планетите в 6-ти Дом [12]
Планетите в 7-ми Дом [12] Планетите в 8-ми Дом [12]
Планетите в 9-ти Дом [12] Планетите в 10-ти Дом [12]
Планетите в 11-ти Дом [12] Планетите в 12-ти Дом [12]
Контакт          44.201.68.86