Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


13:22
02.03.2024
Събота
3.236.145.153


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Планетите в Домовете » Планетите в 10-ти Дом

Планетите в 1-ви Дом [12] Планетите във 2-ри Дом [12]
Планетите в 3-ти Дом [12] Планетите в 4-ти Дом [12]
Планетите в 5-ти Дом [12] Планетите в 6-ти Дом [12]
Планетите в 7-ми Дом [12] Планетите в 8-ми Дом [12]
Планетите в 9-ти Дом [12] Планетите в 10-ти Дом [12]
Планетите в 11-ти Дом [12] Планетите в 12-ти Дом [12]


Хирон в 10-ти Дом

Ъгловите домове на зодиака представляват четирите посоки на Земята, изразявайки вертикалната енергия, която свързва висшите нива на Земята, пресечена през средата от хоризонталната сила. Ние сме разпъвани от Овен/Везни да опознаем Аза и да се срещнем с другия.
Вертикалното протежение на Рак/Козирог е индивидуалното Дърво на Живота на нашата рождена система, разпростирайки се надолу в трети и четвърти дом, а енергията на девети и десети дом се простира все по-нагоре, поставяйки на изпитание нашето желание да се издигнем до небето. Това са кардиналните домове, където е инициирана цялата активност. Десети дом е вратата към последния квадрант на зодиака, зоната от десети до дванайсети дом, където отдаваме на външния свят всичко, което сме събирали в първите девет дома. В десети дом ние отдаваме нашата сила и работа; в единайсети отдаваме цялата си съзидателност; а в дванайсети проявяваме нашата хиротична сила в космоса.
Присъствието на Хирон в десети дом бележи криза в проявяването на истинската цел на земно ниво. Енергията на десети дом е Сатурнова; енергията на единайсети дом е Уранова, така че естественият прогрес на десети и единайсети дом е най-специфичната изява на свързващата енергия от Сатурн до Уран чрез Хирон. Десети дом представя прагматизма и същността на вкарването на материята във форма. Единайсти дом представя идеализма, липсата на ограничения и е същността на нашето разпростиране до най-високия ни потенциал. Десети дом прави тригон към дома на Хирон (шести). Тригоните към шести дом, от страна на втори и десети Дом, изразяват пълната същност на съществуването на Кентавъра. Този учител-воин се стреми към мощта на най-висшите нива на десети дом и той единствен може да издържи на това, благодарение на съвършената гравитационна сила на втори дом.
Тогава силата на воина се премества от властта на десети дом към подтикващия, импулсиращ куинконс на единайсети дом. Десети дом винаги ще бъде активен дом, защото там получаваме планетните сокове, но те се превръщат в свещена сила, ако сме готови да я отдадем на единайсети дом. Роденият с Хирон в десети дом не търси сила, заради самата сила, той търси силата, за да я освободи към Уран. Но какво означава това?
В четвърти дом беше търсена най-дълбоката връзка и корени. Първите ни уроци относно корените идват от нашите семейства. Хирон в десети дом винаги е свързан с уроците на четвърти дом, по един или друг начин. Роденият с Хирон тук е смешно романтичен. Той често отхвърля позитивната страна на силата на десети дом и обикновено в дилемата са вплетени семейни проблеми. Тази дилема е особено объркваща в края на осемдесетте, защото ние се прехвърляме от динамиката на патриархалната мощ над живота към матриархалната енергия на оцеляване. Ние няма да проявим нищо на планетата, ако се противопоставим на този важен преход, който ще даде сила на мъжете и жените.
Същността на новата енергия тук е учителят-воин, който защитава огнището, и това е същността на високо еволюиралия Сатурн, в подготовка за осъзнаването на кундалини, управлявана от Уран. А това ще се случи, защото Кентавърът е тук сега.
Вие ще забележите, че е невъзможно да обсъждаме десети дом, без да обсъждаме историята и културата. Дарбите, които се овладяват посредством десети дом, са храната на културата и събитията на историята. Индивидите с Хирон в десети дом притежават авторитет, въпреки че може да се опитат да не го приемат. Те притежават мощ, въпреки че тя може да предизвика конфликти в тяхното съществуване, и те са толерирани първо от своите родители, а по-късно от техните учители, поради силната им енергия, проявена по доста категоричен начин. Те носят "мантията" на властта и единственото разрешение за тях е да приемат тази власт. Сега, след като културата еволюира и разполагаме с нови модели на властта, в условията на Новата Епоха, насочени към висшето познание, те ще открият, че животът има смисъл. По време на разцвета на патриархалната мощ те са били нещастни.
Моите записки върху Хирон в десети дом са просто необикновени. Реших да използвам шестнайсет карти на хора, които добре познавам. Четирима са мъже, а дванайсет са жени. От жените, осем са монахини (!), една е епископален свещеник, друга е психолог в католически колеж, а последните две са адепти на Новата Епоха! Духовните, артистични и лечителски дарби на всички тези жени са необикновени, но интересни са областите, които те са избрали. Буквално всички те са търсили силата в религиозните институции. Срещала съм четиринайсет монахини от започването на този проект през 1982 и осем имат Хирон в десети дом. От мъжете двама са свещеници, един е алхимик, а един (Карта № 10) е католически издател! Този подбор определено отразява моята работа в католическите ордени, но магнетичното привличане на тези индивиди към католическата църква през последните дни от Ерата на Рибите е още по-интересно.
Много от моите клиенти с Хирон в десети дом бяха много смутени във връзка с използването на властта до възвръщането на техния Сатурн. Много от техните проблеми с Хирон в десети дом започват да се разрешават с възвръщането на Сатурн. Тяхното смущение беше предизвикано предимно от проекциите от детството, идващи от хората, които са имали личен интерес детето да получи власт. В повечето случаи мъжете са подбуждани от своите майки и изпитват изключително отвращение към успеха. Повечето от монахините са обожавали бащите си, които са били много властни индивиди. Мисля, че те просто са избегнали борбата за власт с мъжете, отивайки в манастир. Жените, които не са монахини, са толкова силни, че са намирали за трудно да се свържат с мъже. Колкото повече всички тези индивиди установяват своята сила и я преживяват, толкова по-добре се чувстват те. Вижте Карта № 14, художничка и монахиня; № 15, свещеник; № 18, учител по йога; № 30, алхимичен бижутер; и № 33, медиум на атлантски символи.
Ключът към Хирон в десети дом е овладяване на силата като свещен дар. Тези индивиди трябва да приемат своето законно право на лидерство. Те ще започнат да извършват прекрасната дейност на Новата Епоха, когато много от външните планети се преместят в Козирог в края на 80-те години. Астролозите трябва да се опитат да помогнат на тези индивиди около периода на тяхната Уранова опозиция. На тях им е трудно да се освободят от контрола на Сатурн, защото те като че ли усещат силата на Уран много интензивно. Тези индивиди стават изключително наелектризирани в средата на трийстата си година и се нуждаят от насока, за да не се объркат. Шърли Маклейн и Мерилин Монро имат Хирон в десети дом. Мерилин Монро не е могла да овладее собствената си сила, а Шърли Маклейн е образец за приемане на личната сила.

Папка: Планетите в 10-ти Дом | Добавил: Пим (05.02.2009)
Разгледан: 4933 | Любовен | Еротичен | Важно | | Дар
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Планетите в 1-ви Дом [12] Планетите във 2-ри Дом [12]
Планетите в 3-ти Дом [12] Планетите в 4-ти Дом [12]
Планетите в 5-ти Дом [12] Планетите в 6-ти Дом [12]
Планетите в 7-ми Дом [12] Планетите в 8-ми Дом [12]
Планетите в 9-ти Дом [12] Планетите в 10-ти Дом [12]
Планетите в 11-ти Дом [12] Планетите в 12-ти Дом [12]
Контакт          3.236.145.153