Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


11:07
10.08.2022
Сряда
44.200.30.73


Онлайн: 4
Гости: 4
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Лунни Възли » Северен възел във Водолей

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]


Личност

Минали животи

Родените със северен лунен възел във Водолей са били крале и кралици в миналите си животи или са работели в областта на забавленията - хора, които са свикнали да бъдат "специални". Получаването на всички тези аплодисменти и възхищение е покрило тяхното его с обвивка, която сега им пречи да се чувстват равни с другите - те са дошли в това прераждане с чувството, че са избрани.
За да постигнат чувство на равенство и принадлежност към другите, тези хора трябва да дават на останалите цялата си излишна енергия, идваща от славата, с която са били обградени. Те могат да сторят това като се възползват от невероятните си способности при преследването на общочовешки каузи. Те са тук, за да помогнат за настъпването на Новата Епоха. Тяхната съдба е да слязат от самотните си тронове и да се свържат отново с обществото.
Когато не им върви, те са склонни да реагират така: „На мен? Това не може да се случва на мен!" Те не вярват, че заслужават дори малко лош късмет. Един от уроците, които научават, е, че животът се случва на всеки. Но от миналите си прераждания, в които са били привилегировани, те се гневят, когато към тях се отнасят като към всеки друг, защото са наивни и разглезени.
В миналото, когато са ръководели - били са началници, крале, диктатори или глави на домакинства, те са били VIP личности и са свикнали да правят всичко както те желаят. Затова имат склонност да бъдат взискателни и се чувстват оскърбени, когато другите не се съобразяват с техните желания, макар че са с добри сърца. Те имат много емоционална енергия и често нараняват другите, без дори да го осъзнават. Родените със северен възел във Водолей са специалисти в използването на енергията на своите скрити желания, за да получат резултатите, които искат, но в това прераждане са тук, за да споделят силата на тяхната воля с другите. Те трябва съзнателно да се съсредоточат върху хората, с които общуват, да ги окуражават да изявяват собствените си нужди и мечти!

Увереност и сила на волята

Тъй като родените със северен възел във Водолей са развили прекалено своята упоритост в миналите животи, в това прераждане тя понякога е извън контрол - те се опитват да променят нещата, дори и противно на техните интереси, единствено в името на промяната. Те могат да прекарват чудесно в приятна обстановка, когато внезапно тяхната воля се проявява и започва да изисква. Това може да бъде много смущаващо и най-добрият изход за хората с лунен възел във Водолей е отново да установят равнопоставеност и когато открият, че подобно нещо се случва да го разпознаят: "Съжалявам, това е моята невероятна упоритост, която отново излиза от контрол. Каква каза, че е твоята идея?"
Тези хора са били също добре известни художници и други творчески личности в миналите животи. Това им е дало възможност да развият гордостта си и арогантно да налагат своите разбирания на другите. Силната им воля работи в тяхна полза, когато се прилага за постигане на една цел, тъй като им дава сили и решимост да видят как да осъществят трудните проекти, но упражнява отрицателно влияние върху тях, когато се разпростира, без да прави разграничения в другите области на техния живот. Те са прекарали много животи в усилия да изграждат своето его, решимост и лична воля и са загубили чувството си за принадлежност към групата. Затова в настоящото прераждане трябва съзнателно да разширяват своето мислене и да обръщат внимание на личните нужди на всички.
Необходимо е да се стремят да осигуряват общото добруване на хората, за да бъдат подкрепяни от тях. Проблемите възникват, когато се опитват да контролират всяка стъпка, предприета в името на техните желания. Ако се опитат да контролират процеса, настъпва объркване. Онова, което искат, е правилно, но те се учат да дават свобода на начина, по който то ще се прояви. Вселената иска нуждите им да бъдат задоволени и когато научат, че тяхното его не е най-важно на света, всичко към което се стремят, ще дойде при тях.
Родените със северен възел във Водолей имат силна вътрешна увереност в собствената си сила да преодоляват пречките в живота. Може би затова са така невероятно жилави и могат да се измъкнат от катастрофите с щастливо сърце и дух, необходим, за да продължат към следващото приключение. Те съвсем точно преценяват своите дарби и потребности и след това се насочват към постигане на положителни резултати. Не търсят сигурност с помощта на традиционни средства, а зависят от собствения си ум, за да изградят съдбата си.
В миналите животи тези хора са правили всичко сами и това е една от причините, поради които са толкова упорити. Те продължават, докато не постигнат желания резултат или докато не видят, че пречките са много големи и просто трябва да се откажат. Когато най-накрая наистина се откажат от нещо, което не дава резултати, те виждат по-добър отговор защо нещата не са се получили така, както те са искали. И тогава наистина получават помощ: ангелите и собствената им интуиция ще им покажат цялостната картина и тогава те могат да разчитат на помощ от приятели, които споделят същите идеали. В този живот не трябва да правят всичко сами, а да позволяват на другите да им помагат за постигане на целите, което създава положителна енергия у тях и у другите.

Поемане на рискове

Родените с лунен възел във Водолей мразят да губят, когато поемат рискове. Дори когато играят най-обикновена игра на карти или хазарт с малки залози - винаги когато става въпрос за пари, тези хора не могат да се нарекат спортсмени. Те приемат всичко прекалено сериозно и забравят, че това е игра. Те са били отдадени на хазарта в миналите си животи и сега не се страхуват да поемат рискове. Но в резултат на липсата на обективност често нямат успех в подобни начинания в този живот.
Тези хора никога не спират, за да помислят за потенциалните бедствени последствия от поетия риск - последствия, които карат хората от другите възлови групи да настръхват! Те смятат, че не могат да стигнат до поражение. Често не намаляват скоростта, за да преценят шансовете си и да претеглят възможностите за успех, както и да направят една практическа преценка, която да вземе под внимание желанията на другите. Те чувстват един невероятно силен поток емоционална енергия и скачат надолу с главата.
Същото се отнася и за любовните им връзки. Когато се преизпълнят със страст, те искат да скочат и 100 % да се отдадат, а техният ум създава най-невероятни фантазии, за да поддържа тръпката им. Те виждат само положителните качества в другия човек и го поставят на пиедестал, като връзката им се превръща в нещо по-голямо от живота - това създава емоционална натовареност, към която тези хора са пристрастени. Те толкова всеотдайно и бързо се влюбват, че залозите за това дали ще спечелят, или ще загубят предмета на любовта си са преувеличени. Това разпалва тяхната фантазия и те често откриват, че се намират в центъра на драма, в която са единственият играч. Същото се отнася и за бизнеса. Ако си мислят, че ще направят страхотен удар като следват своите хазартни инстинкти, обричат дейността си на загуба. Важно е да отделят време и да не предприемат хазартни ходове като използват повече ресурси, отколкото могат да си позволят да загубят, независимо дали става въпрос за парите, или за сърцата им.
Когато хората със северен възел във Водолей сляпо следват своята страст (върховното чувство, което съпровожда изглеждащата на пръв поглед лесна печалба), те винаги губят, независимо дали ситуацията е любовна авантюра, или става въпрос за финансов хазарт. Когато избликне страстта, техният най-добър изход е да намалят скоростта и да преценят риска. И тогава ще получат по-голяма яснота и ще вземат по-мъдро решение. Те губят само когато тяхната единствена цел е получаването на удоволствие. А когато залозите им са по-високи и алтруистични, когато те обективно осъзнават ситуацията, в която се намира другият човек, това им помага да действат правилно, защото имат по-широк поглед и могат да изберат успешна стратегия.

Свръх развито его

Родените със северен възел във Водолей са прекарали толкова много минали животи в развиване на своето его, че свръхегото им е било пренебрегвано. (Тук се имат предвид първичните нужди и желания, егото като аспект на същността, което посредничи между тези желания и външния свят, и свръхегото, което е отговорно за осъзнаване на нуждите на другите, обществените норми и т.н.)
Всички минали животи, в които тези хора са развивали своето его, са им дали сила да получат онова, което искат. Но понякога са ставали прекалено нетърпеливи да се сдобият с желаното и не са се спирали, за да преценят дали то отговаря на действителните им нужди. Или може да не са получавали каквото искат, защото са пренебрегвали свръхегото си и са забравяли да запитат себе си дали онова, което искат, ще бъде от полза или ще навреди на другите хора. В това прераждане родените със северен възел във Водолей е необходимо да развият връзка със свръхегото си. Колкото по-силна е връзката, толкова по-ефективно могат да използват егото си в настоящия живот.
Основният урок на родените с лунен възел във Водолей е да превърнат своето свръх активно его в средство за подпомагане еволюцията на човечеството. За да се управлява това его, е необходима духовна връзка и строга самодисциплина. Те просто не бива да се отдават на дребни, отрицателни емоции. Тези модели на мислене подхранват тяхното его, но нараняват сърцата им. Другите могат и да преодолеят това, но хората с такава възлова позиция няма да успеят. Те имат едно свръхизобилие от творческа енергия, пренатоварени са с нея, и върху каквото се съсредоточат, то винаги се развива и започва самостоятелен живот. Затова трябва да обърнат гръб на мислите, които ги изпълват със злоба, арогантност и горделивост - за тях е опасно да се отдават на отрицателни емоции.
Те имат всички възможности да използват могъщата си воля в този живот - да не подхранват егото си с мисли, които ще им пречат. Например, когато нещата не се развиват по начина, по който те искат, имат склонност да обвиняват другите за нежеланите резултати и започват да се чувстват объркани. Това е моментът, в който трябва да спрат с отрицателните чувства и да си припомнят: "Не зная какво трябва да правя." Тази мисъл, дошла в ключов момент, възпира прекомерната им воля и им носи спокойствие.
Твърденията са отлично средство, което може да им помогне да се освободят от отрицателни мисли: "Изпълнен съм с любов и нежност. Любовта е завладяла цялото ми същество." След като си наложат да повтарят тези мисли през деня, те могат отново да се свържат със своята истинска природа.
Родените със северен възел във Водолей могат също да работят, за да се освободят от капана на своето его като спрат да осъждат и да се сравняват с другите хора, „Е, тя е по-добре материално от мен. Тя получава повече обществено признание, повече пари, има повече собствености..." Подобни сравнения ги дразнят и будят завист в тях. Те могат да погледнат в някой друг и да си кажат: "Тя има не толкова престижна работа като мен и печели по-малко пари, няма толкова добра връзка..." и така да се възгордеят. Хората с лунен възел във Водолей винаги губят, когато сравняват по този начин, защото така пречат на истинската обвързаност или взаимната помощ. И ако ненавиждат някой от близките си хора, самите те не се чувстват добре.
За да избегнат този капан, те трябва да осъзнават кога се държат по подобен начин и незабавно да преминат към други мисли: какво да направя за вечеря, какво трябва да свърша в работата и т.н. Също така трябва да осъзнават, че независимо дали един човек копнее да стане президент на Съединените Щати, учи в колеж, или изкарва достатъчно пари, за да храни семейство, борбата е една и съща. Ако родените с такова разположение погледнат отвъд външната обвивка и осъзнаят, че ние всички имаме едни и същи битки, ще могат да се отпуснат и отново ще се почувстват равни с другите.
Някога те са били крале и кралици и не са били дребнави. Затова трябва да използват вътрешно присъщите им кралски качества, като достойнство, благосклонност и решимост, за да се издигнат над дребнавите емоционални реакции и да покажат царствената си природа.

Арогантност

Арогантността е вътрешно присъща на хората със северен лунен възел във Водолей, тъй като те са прекарали много от миналите си животи на постове над другите. В резултат на тази арогантност сега могат да останат изолирани и да не получат или пък да не могат да задържат най-важните неща в живота. Но арогантността може да се превърне в сила, която да им помогне да свършат своя дял от работата в името на еволюционни промени и да помогнат за идването на Новата епоха на тяхното поколение.
Тези хора си мислят. "Моят начин е най-добър. Ако аз управлявах Вселената, всичко щеше да бъде много по-добро." Ако те казват "моят начин е най-добър" за разрешаването на определени проблеми и при техните действия и принос към онова, което се случва на планетата, значи ги води енергията на арогантността. Те трябва да бъдат по-смирени: "Моята гледна точка е добра, но може би не знам кой е най-добрият начин да осъществя плановете си - може би начинът, по които трябва да действам, е във вид, който не съм очаквал."
Когато идеята, че "моят начин е най-добър" лежи здраво върху възприятието за онова, което се случва в по-широк план, тогава обикновено начинът на родените със северен възел във Водолей наистина е най-добър, ако са удовлетворени интересите на всички хора, замесени в ситуацията. Но ако изходната точка е: "Аз искам всичко да стане така, както е добре за мен, независимо от желанията на другите", тогава този подход не дава резултати. Тези хора трябва да бъдат гъвкави - не така твърдо решени да следват определен низ от събития, че да пропуснат възможностите, които им се предоставят.

Край на осъждането

Тъй като в миналите животи са имали привилегии, хората с лунен възел във Водолей очакват и сега всичко да се развива в тяхна полза. Ако се появи неочаквано събитие, тяхната първа реакция е негодуването: "Не заслужавам това.", което в контекста си означава, че може би има други хора, които заслужават това нещастие повече от тях. Когато мислят по този начин, те губят връзка с вътрешната си щедрост и започват да се чувстват по-специални от другите - и тогава околните се възправят срещу тях. (Това е синдрома на Мария Антоанета: тяхното надуто поведение кара другите да ги поставят на мястото им.) Но тези хора действат, водени от най-чиста наивност и дори когато провокират другите, те не го осъзнават.
Когато се ръководят от качества, като доброта и любезност, родените със северен възел във Водолей обикновено са добре разположени към другите и вярват в добротата на живота. Поради тези свои качества те обикновено изглеждат, че имат добър късмет. Но когато нещата не се получават така, както те искат, разглезеното дете у тях често изплува на повърхността и те се чувстват изпълнени с гняв към Вселената и към живота. Тази ярост усложнява проблема още повече, защото блокира тяхната възприемчивост за доброто и те обикновено се загубват емоционално в лошия късмет, което им носи още повече лош късмет!
Ако си позволят да потънат още по-дълбоко в отрицателни сравнения, отношението им към хората се изпълва с омраза и отвращение. Това ги прави необичани - хората, които са им противни, искат да ги наранят, а тези, които те приемат, че са в по-добро положение, нямат желание да им помогнат, защото може би чувстват ненавистта на родените с лунен възел във Водолей. Хората с тази позиция на лунните възли се учат да престанат да осъждат другите и да отделят време да опознаят близките си по-дълбоко: да проучат защо другите мислят по определен начин и да открият какво общо могат да имат с тях. Те затварят вратата към много щастливи взаимоотношения, защото прекалено повърхностно и прибързано преценяват само по външността.
Единственият изход от това саморазрушително поведение за родените със северен възел във Водолей е съзнателно да предизвикат появата на своята вътрешно присъща щедрост. След толкова много минали животи като специални и защитавани от Вселената, тези хора са станали щедри и обикновено раздават от своето богатство. Когато те гледат с добро око на усилията на другите и ликуват при победите им, те отварят себе си за нахлуването на благосъстоянието в собствения им живот.

Развиване на способностите за оценяване на другите

Друга стратегия, която ще им отвори вратите към добруването, е съзнателно да се стремят към оценка на положителните неща, които вече се появяват в техния живот. Важно е да изхождат от одобрението, а не от арогантността. Например, ако ги поканят на някакво парти и те отвърнат с безкрайна арогантност („Е, крайно време беше да ме поканят!"), те може да се чувстват щастливи временно, но подобно отношение често привлича нещастието. Ако поради някаква причина поканата бъде оттеглена, тяхната арогантност може да ги накара да реагират по следния начин: "Как се осмеляват да направят това. Заслужавам да отида на това парти. Съдбата е против мен!"
За нещастие, тъй като са изпълнени с невероятно количество творческа енергия, съсредоточаването върху отрицателните изживявания се превръща в непрекъсната битка. Но ако вярват и са възприемчиви към благата, които им предлага животът, тогава възможностите идват и те могат да ги видят и естествено да поемат към успеха. Например имах една клиентка, родена с такава възлова позиция, която беше преживяла инцидент и беше счупила седалищна кост. След като беше поставена в гипс, тя си каза: "Животът ме обича (всички родени със северен възел във Водолей знаят това!) и от това ще излезе нещо добро." Наистина, докато беше прикована към леглото, тя разработи нов проект, който да издигне нейния бизнес до национално ниво. Един човек, с когото беше скъсала се върна отново при нея, за да й помогне, и в момента, когато пиша тези редове, те двамата все още живеят щастливо заедно. Целият и живот беше насочен в една нова посока и се промени, тъй като нейната възприемчивост към доброто й позволи да използва това явно негативно събитие в своя полза.
От друга страна, имам една приятелка, родена с такава възлова позиция, с която се уговорихме да се срещнем на едно много известно място в Ню Йорк, преди да отидем на театър. Аз не можах да я намеря вътре и затова излязох навън и я открих да чака на опашка заедно с още тридесет души, а точно зад нея стоеше един много красив мъж. Тя беше разгневена, че съм закъсняла, и през целия път към театъра ме обвиняваше. Онова, което наистина я бе вбесило, беше факта, че не й позволили да влезе вътре, което тя приела като лична обида. (Тези хора могат да бъдат меки като памук, когато към тях се отнасят по различен начин, но Бог да е на помощ на околните, ако ги третират като другите, като "обикновените".) Тя не беше получила онова, което искаше, и затова трябваше да направи всички наоколо нещастни (включително и себе си) и изпусна щедрата възможност, която животът й беше предложил: шансът да се запознае с красивия мъж, който стоеше зад нея на опашката!
Тези хора се учат да вярват във вселенската мъдрост. Те са много щедри и животът им отвръща със същото. Ако нещо не се получи както те искат или някой им каже "Не!", те трябва да погледнат по-широко на нещата, да открият друга възможност, която животът им предлага. Те трябва да се освободят от ограничената представа какво може да ги направи щастливи, и да останат отворени към изобилието в живота и тогава многобройни нови изживявания ще им донесат неочаквано удоволствие.

Нужда от одобрение

Аплодисменти и приветствия

Родените със северен възел във Водолей са имали толкова минали животи, в които са били звезди на централната сцена и са предизвиквали непрекъснато обществено признание, затова в настоящото прераждане някои от тях не желаят да бъдат отново в подобно положение. Те се страхуват, че няма да изиграят ролята си както трябва и по този начин ще предизвикат неодобрение, а това е огромен емоционален риск за тях, защото сега обикновено не получават награда за това, ако са в звездна позиция.
В този живот ентусиазираните аплодисменти на другите не са насочени към тях. Но те са прекрасни като част от публиката и великолепно подкрепят другите на сцената. Техният естествен ентусиазъм предизвиква вълнение в останалата част от публиката. По този начин те връщат обратно енергията на одобрение към другите и остават свободни да бъдат себе си.
Ако не могат да избегнат центъра на вниманието, най-добрият изход е да насочат вниманието към нещо извън тях. Например, ако човек с лунен възел във Водолей е говорител, той може да насочи вниманието на публиката към темата. Ако печели одобрение за своите идеи или проекти, вместо да ги търси единствено за себе си, неговият ентусиазъм става безграничен и той се сдобива с невероятна творческа сила. Одобрението е като храната за хората с това възлово разположение. И обратното, страхът от неодобрение може да бъде така невероятно голям, че те да избягват да споделят истинските си мнения или чувства.
В миналите животи родените със северен възел във Водолей са били VIP-личности, които е трябвало да разрушават традициите. Но в това прераждане те са тук, за да споделят своето различно знание, и не винаги ще получат одобрение, защото изразяват нещо ново. Хората рядко приемат лесно непознатите неща, защото се изисква време, за да се види тяхната стойност, да се настроят към тях. Тези хора трябва да имат готовност за риска да получат неодобрение, когато изразяват новаторските си идеи. Те трябва да си позволят да чувстват силата, получена от одобрението към самите себе си.
Когато погледнат на себе си като на канали, през които тече знанието, това невероятно ги освобождава, защото не им се налага да бъдат "прави". Това също ги освобождава и от слабостта да се нуждаят от одобрението на другите. Когато осъзнаят, че само улавят свободно плаващите идеи и ги показват на хората, тогава одобрението на околните престава да бъде важен фактор. Когато тези хора са в групови ситуации, те често предлагат отлични идеи, които другите възприемат с ентусиазъм. Една идея узрява и никой не си спомня, че тя е на някой с лунен възел във Водолей. Тези хора може би се заблуждават за своето величие, но когато са по-скромни, имат по-големи възможности и постигат най-голям успех.
Ако не чакат аплодисменти, това ги освобождава и им помага да преминат към следващото велико дело. Когато получават много внимание, то блокира техния достъп до нови идеи. По този начин тяхната съдба е да работят зад завесите и заедно с другите, за да могат нещата да се осъществят. И тогава славата ще дойде при тях, а те могат да се отнесат към нея по балансиран начин и да не приемат нищо лично.

Лична удовлетвореност

Тези хора искат всички да ги харесват - това е мотивът, който лежи зад много от техните действия. Ако правят нещо и не получават признание, те изживяват много тежки моменти. Поради опита от миналите животи, те подсъзнателно използват одобрението от другите като барометър дали са на правилен път и дали вършат добра работа. От една страна, хората със северен възел във Водолей все още са обременени от мисълта, че трябва да се придържат към този образ. Макар че в този живот се възправят срещу ограниченията, те толкова са привикнали да жертват личния си аз, за да изпълнят ролята си и да спечелят одобрение, че прекалено лесно започват да се държат по начин, който смятат, че другите очакват от тях - противоположен на желанията на сърцата им.
Тяхното желание за одобрение често им причинява невероятен вътрешен конфликт. Те толкова ясно осъзнават какво е отношението на другите към тях, че често манипулират техните представи. Родените със северен лунен възел във Водолей не реагират естествено на събитията, тъй като искат да се изразят "най-правилно", за да спечелят одобрение.
Но като се концентрират толкова много върху себе си, те неизменно разрушават естествената си самоувереност. Ако непрекъснато се тревожат как ще изглеждат пред другите и се нуждаят от определено одобрение, за да бъдат щастливи, балансът е много лесно чуплив. Те са под непрекъснато напрежение, за да представят образа, който мислят, че се изисква, за да получат положителното отношение на другите.
Тези хора са много по-добре, когато проявяват личните си реакции и след това следят как другият човек реагира и дали одобрява действията им. Когато се държат честно, реакцията на околните ще им покаже дали искат да бъдат с тях. Това е една по-силна и здравословна позиция за родените със северен възел във Водолей.

Папка: Северен възел във Водолей | Добавил: Пим (05.03.2009)
Разгледан: 2581 | Любовен | Еротичен | Важно | | Дар
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]
Контакт          44.200.30.73