Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


11:29
10.08.2022
Сряда
44.200.30.73


Онлайн: 5
Гости: 5
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Лунни Възли » Северен възел във Водолей

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]


Нужди

Балансиране на егото

Преди родените със северен възел във Водолей да могат да спечелят самоувереността, която им е необходима, за да преследват успешно целите си, тяхната пречка - това, което е в повече в тяхното его - трябва да се отстрани. Егото се е развило в такива прекомерни размери, че в това прераждане те практически трябва да не го подхранват, за да възстановят вътрешния си баланс.
Техният глад за престиж може да бъде такава бездънна яма и да ги кара да живеят като се разпростират по-широко, отколкото им позволяват средствата, да действат от позицията на по-висши същества и винаги да искат "още и още". На другите им е позволено да подхранват и развиват своето его, но не и на хората със северен лунен възел във Водолей. Тяхното желание за признание може лесно да се превърне в самоцел и да предизвика арогантно отношение, което води до нещастия. Затова Вселената често им пречи по пътя към успеха, за да могат да се научат да реагират по балансиран и изпълнен с внимание начин.
Животът им предлага много възможности. Тъй като са им вътрешно присъщи увереността, енергичността и желанието да поемат рискове, техният дух и инициативност съвсем правилно ги поставят в позицията на победители. И тогава животът наблюдава, за да види как се отнасят към успеха: ако станат високомерни, той им отнема някои от придобивките. Но ако те приемат малките победи с благодарност, тогава животът им доставя изобилието, което търсят, и докато не се поддават на горделивост и арогантност и приемат полученото с благодарна смиреност, те продължават да получават.
Родените с лунен възел във Водолей имат един механизъм в душата, който подхранва тяхното его и ги възвеличава - и тогава силата напуска техния живот и на нейно място идва поражението. Когато те забележат този механизъм да се активира, незабавно трябва да го изключат. Те трябва да спрат да мислят колко са велики и съзнателно да си напомнят: "Добре, аз не зная дали ще спечеля, или ще загубя, но мисля, че мога да помогна на другите и да подобря живота им." По този начин ще позволят да се установи отново една балансирана перспектива.
Друг подход за преодоляване на проблема с прекалено развитото его е съзнателно да го използват, за да печелят другите хора или в името на общочовешки каузи. Тези хора са били кралски особи в миналото и сега ако се съсредоточат върху ползите за хората, вместо върху собствената си изгода, ще спечелят.

Измамната представа за величие

Родените със северен възел във Водолей имат ярко въображение и често се забавляват с фантазии за своето величие. Например, ако се почувстват отегчени в професионалния си живот, те могат да си представят, че ще напишат най-добрия бестселър и ще започнат да ги канят във всички възможни телевизионни предавания. За тях няма значение дали фантазията е реалистична, приятно им е и те се чувстват удовлетворени. За нещастие подобни фантазии ги карат да загубят реална представа за личността си, те са доволни от себе си и това блокира творческите им действия.
Иронията е, че тези хора притежават достатъчно творчески сили, за да се сбъднат фантазиите им - но техният мотив определя изхода. В този пример, ако мотивът за написването на книгата е славата и величието, успехът ще им се изплъзва, защото в това прераждане за тях е предопределен провал всеки път, когато се опитат да подхранят егото си. Но ако техният мотив е да помагат на другите хора, няма да има ограничения във висотата, до която могат да се издигнат! Общочовешката страна на тяхната природа трябва да бъде развита.
Друг проблем при фантазирането им е, че те преместват реалността в бъдещето, което ги кара да бъдат по-малко ефективни с действията си в настоящето. Например, ако се съсредоточат върху фантазиите си за славата като автори на най-продаваните книги, могат да пропуснат възможностите да пишат статии за местното списание. Те пропускат един трамплин, който ще доведе до сбъдването на мечтите им.
Същата тенденция подкопава и техните взаимоотношения. Ако са привлечени от някого в романтичен план, започват да си фантазират и превръщат този човек в идеалния спътник. Те започват да живеят толкова много в бъдещето, че се отнасят към своя партньор като към този идеал и пропускат да направят онези стъпки в настоящето, които с течение на времето ще им донесат желаното. Затова тяхното предизвикателство е да спрат да фантазират и вместо това да реагират правилно на възможностите, които се разгръщат пред тях тук и сега. Когато настоящите обстоятелства не са свързани с фантазии, те винаги знаят какво да правят, за да успеят. За щастие родените със северен възел във Водолей имат силна воля в вътрешна дисциплина, защото им е нужен всеки грам и от двете, за да бъде спрян техният ум от скиталчество в царството на фантазиите и измамните видения за величие, които блокират действията им в настоящето.
За да си осигурят успех, тези хора трябва винаги да осъзнават своите намерения. Когато позволят на грандоманията да ги завладее, енергията, от която се нуждаят, за да успеят, веднага бива пресушена.
Например, ако те искат да помагат на хората; като организират група за медитация, трябва да останат концентрирани върху своите алтруистични мотиви. По този начин ще имат енергия, яснота и необходимата им радост, за да осъществят тази идея. Начинът, по който мечтите им ще се превърнат в реалност, ще се разкрие пред тях в процеса на движението им напред, вратите ще се отворят по магически начин и пътят им ще бъде лек.
Но понякога те си позволяват да мислят за личната полза или вреда: "Джош, може би ще стана гуру и хората ще ме следват" или " Чудя се какво ще си помислят колегите ми, ако открият, че се занимавам с медитация." И в двата случая, когато си позволяват да мислят за личната изгода, цялата енергия, необходима за осъществяването на идеята, започва да се разсейва и всичко завършва като те просто не правят нищо.
Проблемите с егото пречат на техните представи до такава степен, че те могат да не обърнат внимание какво в действителност искат хората от тях. Това ограничава възможностите им за успех. Но когато техният съзнателен мотив е 100% алтруистичен, те ще се настроят и ще видят какво е необходимо да направят на тази планета, в този момент и в дадената ситуация. След като веднъж открият съществуващата нужда и реагират съвсем добронамерено, ще постигнат слава и успех.

Смиреност

Тези хора живеят по-добре, когато изберат по-скромен път и стоят встрани от светлината на прожекторите и аплодисментите. Те инстинктивно търсят признание и слава, но когато ги получат, това подхранва егото им и те губят чувството за смирена благодарност и равенство с другите. Когато хората със северен възел във Водолей се изпълнят със смиреност, в живота им влиза магията и всичко работи в тяхна полза. Те най-накрая могат да видят ясни, практически резултати от своите дарби. Но ако се държат надменно, техните таланти може и да не намерят лесен израз.
Например имах една клиентка, родена с такава позиция на лунните възли, която написа книга, изпълнена с много идеи за Новата Епоха. Тя веднага се възгордя и започна да се колебае на кой голям издател да представи произведението си. Не и беше хрумнало, че след като няма репутация в тази област, тя вероятно трябваше да се обърне към по-малка издателска къща. Големите издателски къщи отхвърлиха предложението й, а тя не обръщаше внимание на малките издателства и накрая изостави проекта. Всички загубиха, включително и хората, които можеха да имат полза от идеите й, а това нямаше да се случи, ако тя имаше желание да бъде малко по-скромна.
Арогантността може също да бъде проблем, когато Вселената изпраща подходящи хора да помогнат за осъществяването идеите на родените със северен възел във Водолей. Често те не искат да делят славата и парите и не искат да губят контрол. Страхуват се, че ако работят с другите, ще трябва да се откажат от част от това, което искат. Техният начин и идеите им избледняват, те започват по-слабо да се интересуват от разрешения, които всъщност ще помогнат на другите хора, и затова в този живот трябва да развият желание да работят в името на човечеството.
Един пример е моя клиентка, чийто съпруг с лунен възел във Водолей, бил терапевт. Той списвал една колона за съвети към тийнейджъри и показал на жена си своя отговор към едно момиче. Съпругата (моята клиентка) не била съгласна с неговия подход и в този случай идеите й били много по-добри. Съпругът й пропускал нещо и самият той го чувствал, но продължил по своя начин и никога отново не й показал някой от своите отговори на писма. Ако е бил по-скромен и поставял на първо място целта да помогне - независимо от това чия е идеята, той е щял да погледне по-обективно и да приеме нейните идеи.
Тези хора имат свое виждане и знаят точно как искат нещо да стане. Те искат да го направят по техния си начин. Но ако двама души работят заедно и имат еднакъв идеал или виждане, това ще стане по-важно, отколкото идеята на един от тях как да се постигне това. Това се случва, когато родените със северен възел във Водолей са достатъчно скромни и работят с другите.

Безпристрастност

Алтруизъм

В това прераждане хората със северен възел във Водолей трябва да направят избор: живот, насочен към тях самите, или безпристрастна отдаденост на човечеството. Когато изберат да се концентрират върху личния си живот, губят, когато решат да се отдадат на общочовешки каузи, печелят - и по магически начин достигат до живота, за който винаги са мечтали.
За да удовлетворят своята нужда от признание, те трябва да преодолеят ограниченията на личното его и да се обърнат към човечеството като цяло - да открият как да му служат или кауза, която да подкрепят. Ако отдадат своя живот на нещо по-голямо от егото им, това ще им помогне да видят целта си по-пречистена и да инвестират усилията си, без да приемат резултатите лично. В крайна сметка алтруизмът им помага да развият своя невероятен капацитет за самоувереност.
В противен случай има моменти, когато те не вярват в собствените си мотиви. Особено когато са млади, те се учудват, ако някой наистина прави нещо от чист алтруизъм. Но ако тяхното съзнателно намерение е да помагат, те веднага ще се съсредоточат върху задачата и ще привлекат към себе си хората, от които се нуждаят. Родените със северен лунен възел във Водолей са толкова щедри по природа, че често биват опустошени, когато другите не приемат техните таланти или не ги аплодират. Те могат да избегнат този проблем като активно търсят информация за това, което другите искат и от което се нуждаят. Тези хора може да имат трудности да видят обратната информация, която получават по конструктивен начин, но те се учат да съзират цялостната картина.
Например, ако пишат разкази за деца, те първо установяват кои издатели се интересуват от такива истории. Но ако ги отхвърлят, те трябва да открият какви са нуждите на издателя и след това да скроят "по мярка" своя творчески продукт, така че той да го хареса, или да напишат нова история, която по-добре да отговаря на изискванията му.
Нещо повече, те разбират, че нямат особени заслуги за идеите, защото нито една от тях на практика не е тяхна. Новото време, новаторските идеи се реят във въздуха и талантът на родените със северен възел във Водолей е, че техните антени са настроени на подходящата честота, за да ги уловят. Ако осъзнаят това, то ще ги освободи от страховете им за успех или провал, защото идеите им всъщност нямат нищо общо с тях лично. Тяхната работа е просто да ги уловят и да ги предадат на другите.
Тези хора могат да съзрат идеи, които помагат на свободните хора. По този начин, когато тяхното намерение е да дадат сила на другите, мотивът е толкова ясен, че необходимите идеи просто се появяват - интуитивно или биват подсказани от околните.
Единственият начин, по който могат да разберат коя информация наистина ще им помогне в определена ситуация, е като обръщат внимание на реакциите на околните. Полезните идеи ще получат добър прием. Ако хората със северен възел във Водолей споделят знание с други и то не се приема, това просто означава, че те трябва да продължат към следващата идея и да видят дали от нея ще има полза. Другите ще извлекат от тях знанието, от което се нуждаят - това няма нищо общо с дадена личност.
Например, ако един човек с такава възлова позиция пише книга в областта на философията и издателите я отхвърлят, може би тази философия не е средството, чрез което хората ще чуят посланието. Но ако те представят същото послание под формата на роман, може би веднага ще се появи силен интерес. Родените с лунен възел във Водолей могат да разпознаят коя форма е правилна от реакциите на другите.
Ако вярват, че като влагат усилия, за да помогнат на своите събратя, ще им се случи нещо позитивно, тогава ще имат безкрайна енергия, за да опитват, докато не открият към коя от техните дарби другите реагират по позитивен начин. Животът е като бумеранг: когато използват творческата си енергия, за да помагат на другите, онова, от което се нуждаят, се връща обратно при тях, за да им помогне. Голямата сила на тези хора е в алтруизма. Когато егото не се намесва и те не са лично заинтересовани от резултатите, ще им бъде лесно да проявяват творчество. Личната изгода ще бъде естествен страничен продукт. Вселената непрекъснато ще им помага, защото те предават ползата от своята творческа енергия на другите.

Придобиване на обективност

Хората със северен лунен възел във Водолей се нуждаят от безпристрастна обратна връзка, за да придобият реална представа за нещата, защото те до такава степен се идентифицират със себе си, че не могат да се преценят правилно. Идеите на някой, на когото вярват, ще им бъдат от помощ - те искат да видят живота в по-широк план, за да могат да се обвържат с другите и да осъществят своите желания! Например в една романтична връзка, те обикновено са блажено невежи по отношение на онова, което се случва. И поради факторите от значение в цялостната картина, която те не виждат, обикновено биват наранявани. За да избегнат емоционалната болка, те имат нужда от обективна система, която да ги направлява в личния живот.
Тези хора трябва да моделират егото си така, че да бъдат в съзвучие с живота. Езотеричните науки (астрология, нумерология, Таро, автоматично писане и т.н) могат да им дадат необходимата обективност, за да променят стратегията си. Тези източници увеличават силите на родените със северен възел във Водолей за правилно наблюдение и моделират тяхната способност автоматично да реагират на ситуациите по начин, насочен и към егото. Те са отличен инструмент, който им дава вътрешен поглед върху онова, което ги тревожи, и им помага да осъзнаят какво в действителност се случва.
Астрологията е отлично средство, за да придобият обективност: тя им позволява да видят себе си и другите цялостно, да се отърсят от объркването и от опитите да предизвикат у другите чувства, които не съществуват, и да получат информация за това кои са всъщност. Това им помага с любов да възприемат себе си и другите и да ценят чуждата индивидуалност.
Хората с лунен възел във Водолей са много талантливи в тези науки и могат лесно да навлязат професионално в някоя от тези области. Те имат способност да разчитат астрологичните карти или картите Таро - тези техни гадателски способности са обективна база, от която могат да насочват своите антени към новите познания, които да им помогнат да освободят себе си и другите.
Друг източник са техните приятели. Те имат много добра карма в това отношение. Честните съвети от приятели могат да им помогнат да разберат кога егото блокира пътя към тяхното щастие. Сдобиването с познания е техният ключ към свободата, който им казва да избягват да изразяват егото си по начини, които ще бъдат в тяхна вреда. Така те ще могат да контролират съдбата си. Когато отстъпят и съзнателно погледнат на една ситуация от ъгъла на друг човек (какво той иска и от какво се нуждае), тогава могат да направят избор, който да е в съзвучие с онова, което ще бъде добре за всички, включително и за тях. Но накрая, за да спечелят своята пълна свобода и любов, която толкова отчайващо търсят, те трябва не само обективно да видят другите, а и себе си. Те трябва да наблюдават как си мият зъбите, как вървят по улицата, общуват с другите и т.н. Когато започнат да се вглеждат в себе си, без да се осъждат, те се сдобиват с възможност да видят кои са в действителност, без да се страхуват.

В хармония с живота

Родените със северен възел във Водолей се учат да разбират, че ако не могат да постигнат напредък в един проект, значи Вселената се опитва да ги отпрати в различна посока. Те трябва да позволят на естествените събития да им покажат къде да вложат времето и енергията си, вместо да се опитват да диктуват тези решения от своя гледна точка. Ако нещо не се получава по начина, по който те го искат, може би е предопределено изходът да бъде друг, който те не осъзнават.
Те могат да освободят себе си от негативната и обсебваща енергия на: "Нещо не се получава, не по този начин си го представях", като си позволят да бъдат насочени в посока, където могат конструктивно да използват творческата си енергия. Те трябва да забелязват къде Вселената е отворила врати за тях и да имат желание да преминат през тези врати!
Вместо да влагат толкова много лични усиля, те трябва да се отпуснат и да останат отворени към естествения поток на нещата - тогава ще могат да пътуват през живота с истинска сила. Например, макар работата на родените със северен лунен възел във Водолей е да доведат Новата Епоха, ако те не позволяват на ангелите да им помагат, прекалено много ще се съсредоточат върху собствените си усилия и няма да имат необходимата енергия, за да осъществят тази цел. Ако се отпуснат и започнат да се движат по течението, те ще открият, че с минимални усилия постигат максимални резултати.

Реализиране на очакванията

Тези хора понякога категорично "побеждават” собственото си щастие с помощта на най-обикновено неразбиране. В миналите животи другите са им давали онова, което са искали, и те са били щастливи. Но в този живот, когато другите им дадат онова, което искат, те не се чувстват толкова щастливи, колкото са си мислили, че ще бъдат. Това е така, защото са били обсебени от определена идея от какво се нуждаят, за да бъдат щастливи, и то е ограничило изобилието, което биха могли да имат. В този живот тяхната работа е просто да бъдат възприемчиви, да виждат какво им носи животът и ще открият, че това действително ще ги направи щастливи.
Хората със северен възел във Водолей се учат да се освобождават от очакванията си и да вярват, че животът иска да бъдат щастливи. Тогава те могат да приемат следващото благо, което идва по пътя и им носи чувство на радост. Когато се борят за нещо, те обикновено го правят по най-трудния начин, защото силата на опитите им да го сграбчат ги отблъсква встрани. В този живот те се учат да получават любов. Ако се опитват да пришпорват нещата и да постигнат нещо по-бързо, обикновено не са щастливи от резултата. Те се учат, че ако животът им дава нещо, значи е трябвало да го получат в този момент и затова трябва да му се наслаждават. Най-голямото удоволствие идва от приемането с благоговение и благодарност на изобилието, което им се предлага.
Много от техните очаквания идват от факта, че те вече са проиграли ситуацията в своите умове и са вложили в устата на всекиго подходящите думи и затова, когато действително са с тези хора, те подсъзнателно ги насилват да влязат в ролята, която са им отредили в своята фантазия. Това води до два проблема. Първо, когато другият човек не действа според сценария, родените с лунен възел във Водолей се объркват и ядосват, те са разочаровани в своите очаквания. Второ, когато са съсредоточени върху сценария, не могат да видят какво се случва в настоящето и губят връзка със способността си да променят ситуацията в тяхна полза.
Родените със северен лунен възел във Водолей се учат, че когато се опитват да напомнят на другите за техните реплики и поведението, което се очаква от тях, забравят да играят собствената си истинска роля. Те трябва да се изправят и да наблюдават другите съвсем обективно. С течение на времето, качествата на човека до тях ще им се изяснят и те няма да бъдат разочаровани, защото просто са наблюдавали какъв е другият човек, без никакви очаквания. Тогава ще могат да се настроят и да видят как поведението на другите влияе върху тях. Вместо да се опитват да променят хората, те ще чувстват, че точно с тях биха си прекарали добре.
Допълнително предимство на този подход е, че ако позволят на другия човек да бъде себе си, това дава на родените с лунен възел във Водолей възможност също да бъдат себе си. И тогава, като не забравят своята цел, те могат спонтанно да изразят реакциите си по начин, подходящ за конкретната ситуация.

Създаване на ситуации, в които да печелят и двете страни

Когато родените със северен лунен възел във Водолей започнат да си мислят, че другите придобиват нещо, което те не получават, реакциите им могат да бъдат прекалено драматични, да отчуждят хората около себе си и да подкопаят собствените им позиции. Това може да се дължи на небрежно отношение от тяхна страна и да доведе до сериозно недоразумение, което накрая ще прерасне в бедствие. Тези хора често прекалено прибързват в отхвърлянето желанията на околните. Когато някой друг изрази своето искане, те имат склонност автоматично да отказват. Това е като рефлекс. Дори и действията на другия човек или коментарите му да са разумни, реакцията на хората с тази възлова позиция пак ще бъде да се опитват да действат по свой собствен начин, който е точно противоположният на онова, което другият човек иска.
Така околните може да загубят интерес към тях. Когато тези хора проявяват силната си воля, за да постигат своите цели, без да вземат предвид останалите хора, те се отчуждават от тях. Хората със северен възел във Водолей са склонни да се движат прекалено бързо, те виждат целта и искат да стигнат до нея незабавно. Това съкращава целия процес на партньорство и сътрудничество - и не печелят нито другите, нито те. Често процесът е изпълнен със серия погрешни стартове и обърквания и всичко това се случва, защото тези хора не чакат логичния и успешен път да се разкрие пред тях. Те се учат да се отдръпват встрани и да наблюдават ситуацията: да наблюдават онова, което се случва, вместо винаги да бъдат активни участници. Тогава ще открият, че са по-малко заплашени от агресивността на другите и по-рядко реагират така, че по-късно да съжаляват.
Родените със северен възел във Водолей могат да проявят толкова силна воля и решимост за това, което искат да постигнат, че понякога са слепи и не виждат дали действията им са справедливи спрямо другите хора. Когато решат, че те са специални, това може да доведе до липса на загриженост за другите във взаимоотношенията им. Макар че хората около тях са им помогнали да постигнат успеха си, те може да решат че трябва да получат лъвския пай и да не помислят дали е честно. Когато другите осъзнаят тази тяхна липса на грижовност, ще се усъмнят в добрите им намерения, дали може да им се вярва и дали да им позволят да ръководят. Другите започват да се чувстват несигурни докъде могат да стигнат родените с това разположение, за да получат онова, което искат. Затова те трябва да позволят на околните да разберат, че и те ще спечелят, и след това ще им окажат повече подкрепа в осъществяването на плановете.
Тези хора усвояват един много важен урок: животът трябва да бъде печеливш и за двете страни! Другите няма да искат да участват, ако собствените им нужди не са задоволени. Ако човекът с лунен възел във Водолей може да прецени какво ще бъде честно за другите, това ще му помогне да се отпусне и да постига своите цели, като създава ситуации от полза за всички. Тогава другите с радост ще посрещат тяхното ентусиазирано участие. Също така, те ще се сдобият с ясна картина за мотивите на хората около тях. Те могат да открият, че човекът, на когото са гледали като на враг, всъщност наистина желае да ги подкрепи. Като съзнателно създават човечност във взаимоотношенията си и осъзнават цялостната картина, тяхната вътрешна щедрост се освобождава и енергията им се прехвърля върху останалите членове на групата и дава сили на всички.

Папка: Северен възел във Водолей | Добавил: Пим (04.03.2009)
Разгледан: 2382 | Любовен | Еротичен | Важно | | Дар
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]
Контакт          44.200.30.73