Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


16:59
01.03.2024
Петък
34.236.134.129


Онлайн: 4
Гости: 4
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Лунни Възли » Северен възел във Везни

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]


Взаимоотношения

Липса на опит

Стилът на воина... Това съм просто аз!

Поради миналите животи във военна обстановка, на родените със северен възел във Везни им липсва опит в личните взаимоотношения. Във военна среда взаимоотношенията се установяват от протокол и строги, обективни правила, които се разбират от всички. Когато става въпрос за обвързване отвъд строгите кодекси, тези хора не знаят как да го направят. Най-простото нещо за една връзка - споделянето, взаимното помагане и обвързаност - което е толкова естествено за всички други възлови позиции, е съвсем нова област за родените със северен възел във Везни. Когато те правят грешки в своите връзки, това не е е преднамерено, а се дължи на навика им да следват правилата, вместо да се обвързват с хората. Друг проблем е, че воините обикновено не остават в града, за да създадат семейство - те просто отиват на следващото бойно поле. Тези хора могат да бъдат от класическия тил партньори за една нощ, като правят завоевание и след това преминават към следващия човек. За тях любовта и секса могат да бъдат състезание. Те обичат играта на романтика. След като веднъж успеят (и другият човек е бил завладян), те имат нужда да се изправят лице в лице със следващото предизвикателство. Това е всичко, което знаят. Но като стил на живот тази склонност към бързи, повърхностни връзки ги оставя с чувства на невероятна празнота.
Иронията е, че когато хората със северен възел във Везни разберат как действат взаимоотношенията, могат да станат много добри в това отношение. Те имат огромни латентни таланти за такт и дипломатичност, след като веднъж разберат как да ги събудят и приложат. Тъй като целта им е да балансират миналите си животи като си партнират с другите, около тях винаги ще има много хора.
Някои от тези хора се страхуват да обичат, защото не са свикнали да обменят любов. В този живот техните ранни опити почти винаги се провалят, защото не са се научили как да обменят любов. В резултат на това те се затварят емоционално. Но родените със северен възел във Везни се учат, че някои хора ще ги обичат заради вътрешния им дух, а други няма да ги обичат. В края на краищата хората са различни. Не става въпрос за това как те представят себе си, което определя как другите реагират на тях, а става въпрос и за природата на другия човек. Следователно те имат нужда да се отворят и да позволят на околните да видят кои са в действителност. Тогава могат да се почувстват сигурни като знаят кой ги обича такива, каквито са, и да бъдат предпазливи с онези, които не ги приемат.

Дискриминация... Имаш предвид, че наоколо има и други хора?

Тези хора искат да имат партньор, с когото да могат да споделят радостите от живота на равнопоставени начала, който ще им отвърне, подхранвайки ги със своята признателност. Но за да се върне тази енергия към тях, те трябва да изберат подходящия човек. Част от една успешна връзка включва способността за правене на разлика - да се види кой наистина е потенциалният партньор, а не просто как той задоволява нуждите на родените със северен възел във Везни.
Понякога тяхната склонност е да проектират аспекти от собствената си идентичност върху другия човек и от това хората се чувстват неудобно, когато са около тях. Родените с лунен възел във Везни чувстват, че няма да бъдат разбрани или задоволени, затова каква е ползата? Този проблем може да ги лиши от истинска интимност. Един пример е клиентка, чиято майка беше с тази възлова позиция. Когато тази клиентка беше повишена и започна да си купува скъпи костюми, подходящи за новото й място на мениджър, тя знаеше, че майка й ще се противопостави на подобни разходи. Тъй като не искаше да бъде принудена да се чувства неудобно, тя криеше дрехите си в гардероба в антрето, докато не останеше сама, за да ги прехвърли в своята стая. Това отнемаше и на нея, и на майка й радост просто да разглеждат покупките заедно, което би ги сближило.
Друг начин, по който тези хора подхождат неправилно към една връзка, е като се концентрират само върху качествата в другия човек, които харесват. Те могат да не харесват всички черти в характера на един човек да останат блокирани за непривлекателните качества и по този начин да пропуснат какво наистина се случва. Първата стъпка за родените със северен възел във Везни е да пожелаят да научат нещо за другия човек. Дали той има цели и идеали подобни на техните? Дали има цели, които те чувстват, че могат да подкрепят? Дали той обича да дава, или да взема? Какви са неговите ценности? Каква идентичност иска да изгради? Хората с лунен възел във Везни трябва да бъдат достатъчно скромни, за да изпитват истинско любопитство по отношение идентичността на другия човек и да проектират собствените си идеи върху него. За да разберат ценностите на своя близък, те трябва да питат, да се отделят от своята идентичност и да позволяват понякога да се потапят в мисленето на другия.
Обикновено е по-добре, когато родените със северен възел във Везни първо питат другия човек и след това заявят своята позиция. Склонността им е веднага да казват: "Ами, искам да имам брак без деца, в който и двамата партньори работят, за да печелят много пари. Ти какво искаш?" Ако другият човек поиска да угоди, той ще отговори с позиция, подобна на вече изявената. И ето така тези хора си навличат неприятности.
Тяхната индивидуалност е толкова силна, че другият човек може да се отдръпне от директна конфронтация, за да не сложи край на връзката. Другите обикновено се отдръпват или като разбират важността на собствената си позиция, или като се примиряват с желанията на родените с тази възлова позиция.
Имах клиент, който не се разбираше много добре с първата си жена. Във втория си брак той невероятно обичаше жена си, която беше дванадесет години по-млада. Имаше едно дете от първия си брак и втората му жена се бе съгласила да нямат деца. Това беше негова идея, но тя се бе примирила, защото прекалено го обичаше. След като веднъж беше постигнато съгласие (което се смяташе за взаимно), той си направи вазектомия. Първите четири години изглеждаше, че бракът върви, и той беше много щастлив. След това дойде един опустошителен уикенд, когато тя помоли за развод, защото искаше деца. Бракът беше задоволил неговите нужди, но не и нейните. Той беше травматизиран и възстановяването от това изживяване му отне години. Разочарованията за двете страни можеха да бъдат избегнати, ако моят клиент беше отделил време наистина да открие нуждите на своята съпруга. Тогава той можеше да реши дали я обича достатъчно, за да направи компромис с първоначалното си предпочитание и да задоволи нейната нужда да има дете.
Родените със северен възел във Везни трябва да вярват във вътрешното си чувство за щастие при избиране на партньор. Те няма да могат да се осланят на логиката, но могат да вярват на чувствата си на любов и привличане да бъдат техни верни водачи. След като определят подходящ партньор и влязат в една връзка, предизвикателството за тези хора е да бъдат нащрек за променящите се нужди на техния партньор. Когато култивират у себе си навик да разговарят и да не губят връзка с другия човек, те създават такива изпълнени с любов чувства в своите партньори, че резултатите са невероятно положителни.

Очаквания... те са нещо извън мен

Тези хора често се разочароват от връзките си, защото изграждат очаквания, без правилно да преценяват нуждите, идеите, предпочитанията или синхрона с другия човек. Те мислят, че е по силите им да постигнат една цел със свой собствен труд. Във връзките си те търсят да намерят подходящи факти, които ще им помогнат да постигнат целта си с този човек. Тогава се отдръпват и планират стратегия, основна на онова, което вярват, че са качествата, нуждите и желанията на другия човек. Единственият проблем е, че никога не питат своя близък дали е така!
Родените със северен възел във Везни често приемат, че знаят какви качества се крият зад поведението на някой. Но когато грешат, това води до болезнени неразбирателства и за двете страни. Те също могат много да се ядосат, защото мислят, че другите не ги ценят. Очакват партньорите им да видят как техните таланти могат да повлияят и да подобрят живота на другия човек. Понякога хората с лунен възел във Везни стават арогантни, подценяват интелекта на другия човек, защото не изглежда, че той съзнава те колко трябва да дадат. Затова се ядосват и издигат помежду си стена от осъждане, което държи другите встрани от тях.
Тези хора трябва да разширят своята перспектива, за да се сдобият с по-обективна гледна точка в процеса на комуникация. Често, когато чувстват, че другите не ги оценяват, в действителност не са разбрали ясно тревогите на близкия човек. За да избегнат чувствата, че са изолирани и предадени, те трябва да помолят другия човек да изрази своята гледна точка; това ще помогне на хората с лунен възел във Везни да получат вярно разбиране и много по-реалистични очаквания.

Липса на разбиране... и аз ли трябва да мисля за интересите на другите?

Тези хора могат да изглеждат много груби. Те не вземат предвид реакциите на другите хора, техните желания и нужди, когато вземат решения. Родените със северен възел във Везни действат, без да получават обратна връзка от другия човек.
Например имах клиентка, чийто съпруг беше с такава възлова позиция. Когато отивали на почивка, той прекарвал цялото си време като разглеждал забележителности и изследвал околностите. Моята клиентка протестирала, че иска да си почине. Когато се връщала в къщи обаче, тя развълнувано разказвала на всичките си приятели за различните неща, които са видели. От нейното поведение съпругът й приемал, че тя се наслаждава също като него. Той не приемал протестите й сериозно, защото знаел, че така тя се чувства добре. Човекът със северен възел във Везни често приема, че знае какво ще даде сили на другия човек независимо от онова, което той говори.
Истината е, че тези хора често наистина знаят какво ще се хареса на техния близък, но трябва да получат знак от него дали знанието им е вярно. В горния пример това би означавало да се вслуша в протестите на съпругата си и да и задава въпроси, за да определи причините за тревогата й. След като веднъж съпругът разбере желанията й, той може да разработи план, който да задоволи изразените й нужди, и като награда ще получи нейното одобрение за своето водачество. Ето как работата в екип е от полза за тези хора.

Синхронизиране... и те ли имат нужди?

По въпроса за даването родените с лунен възел във Везни трябва да обръщат повече внимание на синхрона с партньора си. Когато партньорът изрази една нужда, това е мигът, в който те трябва да дадат. Те трябва да оставят всичко друго настрани и да се вслушат в това, от което техният партньор се нуждае в момента. Ако те чакат, докато се почувстват готови да започнат да дават, възможностите ще им убягват.
Например партньорът може да помоли за помощ при даден проект. Човекът с лунен възел във Везни може да каже: "О, хайде. Можеш да го направиш и сам." Той не иска да насочва енергията си в друга посока и да бъде отвличан от проблема на своя партньор. Този инстинктивен егоизъм може да има разрушителен ефект върху връзката. Хората с лунен възел във Везни не могат да се наслаждават на ползите от партньорството без взаимност при даването. Когато открият някой, с когото искат да бъдат, те трябва да се синхронизират с него, ако това е човекът за тях. Това е живот, отреден за връзки, и когато те ги поставят на първо място, всички печелят.

Страхове

Страх от емоционални затруднения

Макар че родените със северен възел във Везни искат и се нуждаят от партньор в това прераждане, част от тях с изплашена. Те се страхуват да не изпаднат в неудобна ситуация - но желаят тази специална връзка с другия човек толкова силно, че просто трябва да рискуват. Един от техните страхове е да не останат без изход - да направят лош избор и след това да не могат да се освободят от връзката. Те са такива перфекционисти, че искат основната им връзка да бъде идеална. Ако изберат неподходящ човек и връзката не се получи, тогава ще трябва да признаят, че имат проблеми. Онова, което наистина казват, е: "Аз не желая да се обвързвам, защото не искам да изглеждам като глупак в очите на другите, ако нещата не вървят добре."
Тъй като "да изглеждат добре" е много важно за тези хора, важно е също и техният партньор да изглежда добре. Ако открият някои по-неприятни качества у него, ще поискат той да се промени и може да започнат непрекъснато да му правят забележки. Това никога не дава резултати, ако мотивът на хората с лунен възел във Везни е да изглеждат добре пред другите, като имат един по-привлекателен партньор. Да повторя още веднъж: това се случва, когато мотивът е Аз-ът. Но ако партньорът също иска да се промени и човекът с тази възлова позиция има желание да го подкрепи и да помогне, и двамата могат да спечелят.
Докато не вложат сили и не си наложат дисциплина да помогнат на другия човек да преодолее ограниченията, обикновено състоянието на другия човек ще се влошава. Например, ако роденият със северен възел във Везни забележи, че партньорът е напълнял и изглежда нещастен, първото нещо, което трябва да се провери в разговор с него е да се определи какво той иска. Той може да каже нещо като: "Забелязах, че се тревожиш за теглото си и въпреки това продължаваш да се храниш доста, Разстроен ли си за нещо? Искам да знам какво става с теб и има ли нещо, с което мога да ти помогна." В Процеса на загриженост и стремеж да разберат другия човек те могат да се научат как да му помогнат да преодолее този проблем. Тези хора се учат да се грижат за връзката си повече, отколкото се грижат за собствения си образ.
Родените със северен възел във Везни не разбират защо другите се примиряват, когато с тях се отнасят зле. Те не разбират колко много може да се обича друг човек и се страхуват от страстта и обвързването. Те се боят, че ако наистина обикнат някого, това може да доведе до неблагоприятна за тях ситуация. Хората с лунен възел във Везни трябва да вярват на сърцата си и че синхронът с другия човек ще им помогне да изградят здравословна връзка. В това прераждаш те могат да открият радостите от това да разширяват любовта, която чувстват към себе си, като включват и друг човек.

Страх от взаимозависимост

Тези хора са уплашени до смърт от връзките, в които хората са взаимозависими. Иронията е, че тъй като искат да бъдат тези, които получават през цялото време, те естествено стават зависими от това партньорът да им дава. Но той не може също да стане зависим, защото не получава нищо в замяна от човека със северен възел във Везни. Когато партньорът им ги изостави (физически или емоционално), тези хора са опустошени и не могат да разберат защо връзката не се е получила.
Ако искат истинска независимост в една връзка, винаги трябва да се опитват да дават повече, отколкото получават. Така ще бъдат по-силният човек и ще могат да се наслаждават на това да бъдат уязвими и взаимозависими с другия човек, без да съществува заплахата да бъдат изоставени. Много важно е да правят съзнателни усилия да бъдат от полза и да дават в близките взаимоотношения. Те често се въздържат да бъдат изцяло щедри, за да не загубят идентичността си. Но няма причина за тревога - тяхната идентичност е толкова силна, че изобщо не може да им се изплъзне! Родените със северен възел във Везни трябва да бъдат внимателни с необходимостта си за независимост.
Желанията им за независимост често се проявяват в неподходящо време и изглеждат груби, прекалени и водят до отчуждение. Това кара техните партньори да мислят, че родените със северен възел във Везни не се грижат за тях и че и двете страни не се отнасят с необходимото внимание един към друг. Естествено другият човек не иска да бъде единственият уязвим във връзката и затова започва да се отдалечава емоционално. Грижата за задоволяване само на собствените нужди може да бъде абсолютно бедствена в интимните приятелства. Тя може да накара най-близките хора да се чувстват необичани, неоценени, незащитавани и без специалната взаимна осъзнатост, заради което си струва да преминават през предизвикателствата на дългосрочните връзки.
Родените със северен възел във Везни дотолкова са свикнали да бъдат независими и потайни, че когато другите започнат наистина да се грижат за тях, те се чувстват неудобно. Те се страхуват, че ако бъдат уязвими, това ще ги направи слаби. Искат да бъдат винаги независими и в същото време да имат връзка - а двете неща не вървят заедно! Когато те водят, концентрацията е върху тях и се чувстват добре. Но когато някой друг е отговорен, това може да бъде неудобно за тях, защото не разбират своята роля. Те трябва да осъзнаят, че обикновено другите ще им позволят да водят, ако отделят време, за да разговарят. Другите просто искат да бъдат взети предвид техните чувства.
Хората със северен възел във Везни придават голямо значение на независимостта, но съвсем искрено подкрепят и партньорите си да бъдат независими. Те мислят: "Справедливо е всички да следват правилата." Но когато приоритетите им се променят, техните правила се променят и те очакват всички да ги следват. Те са свикнали да бъдат водачи в миналите прераждания и в това прераждане смятат, че тяхната работа отново е да ръководят. Но сега, тяхната работа е да помагат на другите да станат способни водачи.

Страх от компромиси и промяна

Компромисът е основна част от щастливата връзка. Само като разпознаят и приемат нуждите на другия човек, както и своите собствени, те могат да създадат отношения, в които всички да печелят. Когато родените със северен възел във Везни действат от ситуация, изпълнена с вакуум, като вземат предвид само собствените си желания, тогава един човек печели, а друг губи. Накрая човекът, който губи, ги напуска, за да търси някого, който ще се отнася по-справедливо с него. Първото нещо, което родените с лунен възел във Везни трябва да направят, е да признаят индивидуалността на своя партньор и да разберат неговите нужди и несигурност.
Но понякога тези хора не искат да правят компромиси. Те не искат да отделят време да разберат ясно другия човек. Може би се страхуват, че ако осъзнаят положението му, ще трябва да правят саможертви. Но като отказват да признават необходимостта от компромиси, те отричат важността на своя близък и посяват семената на самотата. Чувствителността към другия човек е от особена важност. Когато партньорът изразява несигурността си, това е моментът, в който те трябва да оставят всичко друго и да направят необходимото, за да възстановят разбирателството.

Противоречие между даването от сърце и желанието за равен резултат

Игрите "танто за кукуригу"

Везните имат склонност към съзнание "танто за кукуригу". Те искат всичко да бъде равно и техните партньори да се жертват в същата степен като тях. Например, ако трябва да станат в 5.00 ч. сутринта, те искат другият човек да стане с тях. Вместо да осъзнаят нуждата му от сън и да се погрижат той да бъде вътрешно уравновесен, хората със северен възел във Везни искат той да е на крак (да направи закуска или нещо друго), за да бъде в баланс с тях. Но истинският баланс се получава, когато всеки човек подкрепя 100% другия да бъде в хармония и щастлив вътре в себе си. Тогава щастието в една връзка ще бъде естествен резултат. Връзката ще разцъфтява, ако хората с лунен възел във Везни спрат да проверяват дали другите дават своя дял във всеки един момент.
Когато наистина дават, те трябва да го правят без да се изтъкват. Те имат склонност да си "водят бележки" колко точно дават и след това очакват същото количество енергия в замяна. Или поне очакват признание и дълбоки благодарности от страна на другия човек; и ако не ги получат, те му напомнят какво са направили за него. Разбира се, като изискват признание, родените със северен възел във Везни искат да получат нещо в замяна и превръщат всичко в търговия - стилът на воина! Тайната на даването е, че то създава отвореност за получаване. Другите винаги ще дадат повече, отколкото тези хора могат да си представят, ако дават водени от чисти мотиви без очакване да получат обратно. Ако концентрират своята енергия върху другия човек, щастието на техния партньор ще изпълни сърцата им и също ще ги направи щастливи.
Тези хора искат да изпитат радостта от това, че имат партньор, с когото да общуват - и радостта от това двама души да споделят товара. Проблемът е, че според техните идеи всеки трябва да носи 50 % от този товар. Те трябва да разберат, че хората са по-слаби в едни области и по-силни в други и че изискването за 50 % от товара във всяка област ще разруши връзката. Ако се научат да дават 100 %, когато е необходимо, ще открият, че техният партньор дава 100 % там, където те се нуждаят от подкрепа. Желанието им да правят повече, отколкото е техният дял, ще им се върне след време и ще получат повече от онова, което смятат, че трябва да бъде по равно.

Съревнование

Тези хора са свикнали със съревнованието от миналите си животи като воини, но сега това качество ще им пречи да постигат желаното. Те толкова са свикнали с битките, че всичко им изглежда борба. Родените със северен възел във Везни създават опозиция, където тя не съществува, и приемайки че другите ще им се противопоставят, те наистина предизвикват опозицията, от която се страхуват. Например може импулсивно да се отдадат на едно приключение, без да предупредят своя партньор, и така да предизвикат тревога и негативни чувства. Друго поведение, което саботира техните връзки, включва нехайството, прибързаността, изблиците с цел да се защитят, отказа от комуникация и други дребни (и не толкова дребни) тактически ходове, основани на идеята, че трябва да побеждават другите, за да постигат целите си.
Тези хора трябва да се научат, че техните партньори искат да ги подкрепят и да им помагат, а не да им създадат проблеми. Изисква се промяна в перспективата: да погледнат на партньорите си като на хора, които са от тяхната страна на бойното гюле и да имат желание да ги подкрепят. Специалните взаимоотношения изискват да се разбираме на най-дълбоко ниво, да споделяме от позицията на близост и уязвимост. Това представлява партньорството: двама души, помагащи си при преодоляването на препятствия, с които никой от тях не може да се справи сам.

Взаимност

Връзките трябва да бъдат взаимни и непрекъснато да се задълбочават. Когато един човек не спира да дава на друг само за да допринесе за добруването му - без да очаква нищо в замяна - получателят чувства тази чистота на намеренията и е по-добре разположен към даващия. От благодарност получаващият спонтанно ще поиска да му се отплати. Това е естествен процес - ние не можем да принудим друг човек да дава повече, отколкото желае. Истинското даване е реакция, изпълнена с любов към позитивния начин, по който друг човек се отнася към нас.
Твърде често хората със северен възел във Везни са на позицията: "Ако те оставя да направиш това, очаквам и ти да ме оставиш да направя онова.” Така партньорът всъщност не получава подарък, а нещо което трябва да бъде върнато. Това отнема чувството на ползотворност при даването. Но когато тези хора поставят на първо място партньорството и взаимопомощта и у двамата партньори се поражда желание да дават и да приемат.

Безкористност

Тези хора се учат, че е вярно написаното в Библията: "По-благословено е да даваш, отколкото да получаваш." Не само, че е по-благословено, а е и по-мъдро. Когато човек дава, се получава празнина, а Вселената не може да търпи празнини. Незабавно животът изпраща нова енергия, която да запълни това пространство. Проблемът е, че хората с лунен възел във Везни очакват отплата за всичко.
Например имах клиентка, която изостави своите интереси, за да успокои своя приятелка в развод. Тя я водеше на вечеря и прекарваше много трудни часове с нея да й дава съвети, да я окуражава, за да й помогне да възстанови самоувереността си. Две години по-късно моята клиентка сменяше жилището си и се нуждаеше от място, където да се установи за седмица. Тя позвъни на тази жена, но тя изобщо не можеше да й предложи подслон. Моята клиентка беше съкрушена. Тя помнеше какво внимание беше показала към своята приятелка и искаше помощ единствено от нея. Тъй като нейното виждане беше ограничено само към помощ, която да дойде под тази форма, тя не забелязваше останалите възможности, които животът й изпращаше, за да я подкрепи.
Когато родените със северен възел във Везни следят за "равния резултат" по отношение на това какво дават в личните си взаимоотношения, те се ограничават за това какво могат да получат и откъде ще дойде то. Понякога те спират да дават преждевременно, макар че в сърцето си харесват този процес: вместо да следват онова, което сърцата им искат, те се стремят към еднакъв резултат. Те могат да спрат да дават точно в мига, когато другият човек е готов да им връща. Затова, докато изпитват радост от процеса на даване, те прост трябва да следват своето щастие.
Като имат конкретна представа за това, което искат от някого, те пропускат наградите, които са естествен страничен продукт от връзката. За да бъдат щастливи, тези хора трябва да се научат да ценят неочакваните дарове по пътя им.

Кармични партньори

Родените с лунен възел във Везни често привличат партньори, които имат невероятен потенциал, но на които им липсва самоувереност да използват този потенциал и да достигнат целите си. Често това са хора, към които те имат дълг от миналите животи. Може би другият човек е жертвал своята индивидуалност и им е помогнал да спечелят по някакъв начин и сега с техен ред да му се отблагодарят за услугата.
На определено ниво те знаят, че това е живот, отдаден на партньорства, и активно търсят партньор. Но непрекъснато привличат хора, които са по-слаби от тях, а това може да ги накара да изпитват гняв и омраза. В резултат на много животи във война те имат строга самодисциплина, целенасоченост, ефективно преследват целите си и мислят, че и другите трябва да бъдат същите. Те имат склонност да мразят чуждите слабости, да осъждат липсата на самодисциплина и да гледат с пренебрежение на хората, защото смятат, че нямат кураж. Те трябва да разберат, че ако са привлекли един воин за партньор, това ще бъде още един живот, изпълнен с битки, а не време, в което да се наслаждават на спокойно споделяне.
В действителност родените със северен възел във Везни имат толкова силна самоидентичност в аурата си, че тя действа като бариера пред другите хора. Те трябва да работят, за да разрешат проблемите си със силовото поле, и могат да направят това най-ефективно като отдадат енергията си на тези, които наистина се нуждаят от нея. Те имат нужда да се освободят от излишната енергия, за да привличат хора, които се нуждаят от по-силна самоличност: другият човек се зарежда с увереност, когато родените със северен възел във Везни се освобождават от нея. И двете страни печелят. Резултатът е появата на врата в аурата на хората с лунен възел във Везни, през която те могат да получат повече любов и енергия.

Взаимозависимост

Да се научат как да се свързват с другите по най-разумния начин е основно предизвикателство за родените със северен възел във Везни в този живот. Във всяка област, където побеждават, те имат едно силно партньорство. В областите, където губят - независимо дали в работата, или в личния живот - те все още не са научили уроците, през които трябва да преминат, за да създават успешни приятелства.
По един или друг начин за тези хора е предопределено да научат стойността на това да включват енергията на околните в своите планове. Те могат да се научат по най-трудния път - чрез битки и разочарования, или по лесния път - като действат на основата на житейските уроци. Всеки път, когато действат сами, или не постигат своята цел, иди ако я осъществят, откриват, че тя е повърхностна и не ги задоволява. Те се учат да разбират истината: "Ей... има и други хора на тази планета! Кой си ти?" Те също се учат да разбират, че имат нужда от енергията на другите, която да подхранва собственото им добруване и да им помага в постигане на целите.

Другари или любовници?

Тези хора имат толкова силен талант да подкрепят другите и да изграждат силата на тези хора, че могат да преживеят дълга върволица от краткотрайни връзки. Техните близки стават силни сами за себе си и след това поради различни причини, следва раздяла. Това понякога се случва защото, подсъзнателно, родените с лунен възел във Везни работят, за да изградят автономност на другия човек, така че да бъдат равни, вместо да се стремят към създаване на екип. Те могат да видят къде на другия човек му липсва увереност и затова му дават сили в тази област. След като веднъж техният близък стане самостоятелен, той вече не се нуждае от човека с лунен възел във Везни. И тъй като фокусът е бил върху изграждането на взаимна автономия, съвсем естествено е и двамата индивида да поемат по собствени пътища. Но хората със северен възел във Везни се чувстват съкрушени - изглежда им несправедливо, че вече силен, партньорът им ги напуска.
За родените със северен възел във Везни взаимоотношенията не трябва да бъдат основани на концепцията за двама изцяло самостоятелни индивида, които да правят всичко заедно в контекста на техните самостоятелни, отделни индивидуалности. Тази система е базирана на бартер, търговия, 50 % от всичко и чувствителност само към себе си. Тя ги оставя без магическата съставка на емоционалната чувствителност, която е толкова удовлетворяваща в дългосрочните връзки.
Когато емоционалната обвързаност - чувствената съзнателност към другия човек и желанието да го направят щастлив - липсва, партньорите на хората с лунен възел във Везни ги напускат. За тях съюзът може да стане сух и лишен от любов - основан на системи от очаквания, награди, изисквания и стремеж към честна игра - затова партньорът напуска, за да се погрижат за него другаде.
Ключът за тези хора е да забелязват и да действат, когато техният партньор има нужда от помощ. Тогава той ще бъде щастлив и ще остане с тях, тъй като се чувства обвързан, а роденият с тази възлова позиция ще получи обратно цялата енергия на щастието. Това е ситуация, в която всички печелят.

Слушане и чувствителност

Да осъзнават нуждите и да ценят първо другия човек е от основно значение, ако родените със северен възел във Везни искат да имат успешна връзка. Непрекъснато да разговарят и да разбират околните им отнема повече време, отколкото са свикнали да дават, тъй като техният навик е да вземат предвид само собствените си желания. Но ако искат връзката им да бъде продължителна, те трябва да се научат да бъдат чувствителни и да се вслушват в нуждите на техните партньори.
Те трябва също да бъдат внимателни, за да не нараняват другите (физически, психически или емоционално). Техните партньори може да нямат много изисквания, затова за тези със северен възел във Везни е лесно да ги игнорират. И след това са шокирани, когато партньорите, които са им изглеждали задоволени, ги напускат. Те не са обърнали внимание на тяхната идентичност и на техните индивидуални особености.
Екипът се състои от двама души, които се грижат един за друг, съзнават нуждите си, компенсират силите и слабостите си и си помагат инстинктивно, без да ги молят за това. Например, ако си нараня пръста, аз го превързвам. Не мисля за това, нито пък се питам: "Какво е направил пръстът ми за мен напоследък?" Нито пък очаквам да получа от него признание колко съм добра, затова че съм го привързала. Аз инстинктивно се погрижвам за него. Същото е и с работата в екип - ти си чувствителен към твоя партньор и инстинктивно му помагаш, когато има проблем, защото партньорът е част от теб.
Хората с лунен възел във Везни трябва да бъдат чувствителни към несигурността на техните партньори и понякога да реагират така, че просто да успокоят страховете им. Не всички въпроси се задават с намерение да се получи точен, фактологичен отговор. Понякога в партньорствата един човек може да зададе въпрос с мотив да бъде окуражен или да усети чувство на близост. Например, ако новият ви приятел попита: "Мислиш ли, че винаги ще се обичаме така?", той не очаква да му отговорите: "Ами, така се надявам, но предполагам, че никой не знае." (което ще бъде типичен отговор на човек с това разположение на възлите. Той иска да чуе: "Разбира се, че ще бъде така!"

Папка: Северен възел във Везни | Добавил: Пим (03.03.2009)
Разгледан: 2713 | Любовен | Еротичен | Важно | | Дар
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]
Контакт          34.236.134.129