Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


17:13
01.03.2024
Петък
34.236.134.129


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Лунни Възли » Северен възел във Везни

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]


Цели

Тези хора често са егоисти. Те могат да действат импулсивно и с пълно пренебрежение към положението, в което се намира другият човек. Родените със северен възел във Везни имат склонност да реагират неочаквано, когато целите им не се осъществяват достатъчно бързо. Понякога те действат въз основа на своите преценки, без да разговарят, за да проверят какво се случва с другия човек. Дори и техният мотив за действие да е в най-добър интерес на всички засегнати, другите започват да се чувстват лишени от сила и изпълнени с омраза, защото не са част от процеса. Вярата - ключов проблем за тези хора, се оказва подкопана и от двете страни във връзката.
Макар че разговорите с партньора са едно лесно разрешение при много препятствия, тези хора се страхуват от него. Част от тях може да смята: "Ако разговарям, той ще си помисли, че не му вярвам." Всъщност точно разговорът кара другия човек да не се съмнява в тяхното доверие.
Например имам клиент с такава възлова позиция, който работи в ресторантския бизнес. С типичния си военен стил за даване на заповеди той се обърнал към своя мениджър с инструкцията: "Довечера ще има специално парти и искам масите да бъдат сложени до 19:00 ч." В 18:40 ч. масите не били съвсем подредени, а хората започнали да пристигат. Моят клиент си помислил: "Боже Господи! Той няма да успее!" И затова сам се заловил със задачата. Когато по-късно неговият мениджър се приближил към него и го попитал: "Защо не ми повярва?", той бил шокиран и ядосан. Старият воин насилил резултата, без да вземе предвид чувствата и усета за време на другия човек.
Тези хора трябва да отделят време да общуват, вместо да прибързват с всичко. Моят клиент е трябвало да каже на мениджъра си: "Стан, малко съм обезпокоен, защото масите още не са готови. Всичко наред ли е и мога ли да ти помогна с нещо?" В разговор с него той е можел да убеди себе си, че работата ще бъде свършена, и да създаде усещане за работа в екип, от която тези хора толкова се нуждаят. Когато отделят време да направят това, те проявяват редкия си талант за дипломатичност, който може да създаде невероятна привързаност и у двете страни, като в същото време бъде постигната и целта.
Хората със северен възел във Везни трябва да се обвързват с другия човек в процеса на даване на нареждания. За тях не е достатъчно просто да изложат фактите; другият човек трябва да придобие чувство за своята сила в ситуацията. Тези хора трябва да обяснят защо нарежданията са важни в контекста на цялата ситуация и да вдъхнат увереност на другия човек, че може да се справи успешно с работата. Родените с лунен възел във Везни мислят, че техните инструкции са толкова прости, че всеки може да ги изпълни, но истината е, че онова което е лесно за тях, може да се окаже много трудна задача за другите.
Преди да дадат нареждания, тези хора трябва също да забележат как се чувства другият човек. Например, ако той вече е объркан, получаването на още нареждания може да го извади от равновесие. Най-добре е да забележат другия човек и неговото емоционално състояние, преди да започнат с нарежданията.
Отделянето на време за установяване на сериозна основа за връзките прави изпълнението на заповедите приятно за другия човек и е допълнителна застраховка, че работата ще бъде правилно осъществена.
Друг добър подход, особено в ситуациите, свързани с постигане на дадена цел, е да кажат: "Ето къде отиваме и как аз искам да бъде постигнато това... а ти как мислиш да го направиш? Кажи ми, ако имаш друга идея."

Забелязване на индивидуалните различия

На хората със северен лунен възел във Везни им е трудно да внесат свобода и творчество в своя живот. Те обичат нещата да бъдат директни и подредени и за тях може да бъде трудно да се движат по течението. Други области на конфликти могат да възникват от факта, че тези хора обичат да изпитват съдбата. В определен момент те вярват: "Аз съм центърът на света! Нищо не може да ме застигне!" И обикновено не биват наранени дори и в най-рискованите ситуации.
Този уникален стил на действие дава резултати при тях. Проблемът идва, когато решат, че другите хора също трябва да имат подобен подход. "Просто премини отвъд ограниченията си” е тяхната препоръка. Но това, което работи при тях, няма задължително да даде резултати и при другия човек. Работата е да го поддържат в пътя към постигане на целите му като вземат предвид неговия личен стил.

Постигане на повишено чувство за идентичност

Енергия от общите усилия

Единственото разрешение за тези хора е партньорството. Дори при постигане на личните цели техният успех е по-сигурен, ако тръгнат по пътя към целта си с партньор. Например, ако на човека със северен възел във Везни му се струва невъзможно да отслабне с 10 килограма, най-добре е да открие приятел със същия проблем и заедно да отслабват. В процеса на помагане на другия човек да се придържа към диетата и програмата с упражнения, ще започне да спада и теглото на човека с лунен възел във Везни. Същото се отнася и за всяка лична цел, която им е трудно да постигнат; ако открият и друг човек, с когото да работят, и двамата ще спечелят.
Тези хора имат способност да вдъхват кураж на околните, да им дават увереност да поемат инициатива и да вършат неща, които без тяхна помощ другият човек никога не би опитал. Те имат способност да признават самоличността на другите с толкова увереност, че последните започват да вярват в себе си. Тези хора имат голям успех като бизнес консултанти, психолози, учители, треньори или в друга роля, която вдъхва увереност и кураж у другите.
Родените със северен лунен възел във Везни трябва да бъдат сигурни, че не правят това от егоизъм, защото няма да имат успех. Тук от основна важност е способността да бъдат обективни: те трябва да определят целите на другия човек.

Интимност и уязвимост

Хората със северен възел във Везни трябва да развият своя капацитет за уязвимост. Те се учат да бъдат чувствителни към другите: отворени към техните чувства и гледни точки. Учат се да позволяват на другите хора да ги опознават: да споделят техните чувства и страхове. Тези хора са си изградили сериозна защита срещу уязвимостта. Тяхното сурово програмиране казва: "Никога не позволявай на никого да уязви твоите слабости." Но те научават, че в уязвимостта има невероятна сила - наистина, най-добрият воин е този, който знае кога да се бие и кога да иска мир. Но ако не разговарят с другия човек, няма да знаят кога какво да правят.
За да имат дълготрайни връзки, трябва да се научат как да постигат по-голяма интимност. Интимността е страничен продукт от това да бъдат по-чувствителни към несигурността на другите хора и по-отворени за собствената си уязвимост. Когато те са в по-интимни взаимоотношения, ще могат да растат. Но когато не постигнат подобна атмосфера, те остават недостъпни.
Когато са наранени, първата им реакция е да се отдръпват и да не позволяват на другите да разберат какво се е случило. В този живот те учат каква е стойността на това да бъдат отворени и да позволяват на другите да се грижат за тях. Като споделят тяхната уязвимост, те откриват онова, от което в началото са се срамували, че може да се превърне в предимство и че то ги свързва с другите по специален начин. Сега могат да позволят на околните да ги опознаят - а не да виждат образа, който се стремят да поддържат. Тези хора имат вътрешна честност, кураж и прямота. Когато позволят да бъдат уязвими при взаимоотношенията си с другите, това може да бъде един скок напред към самооткриването.
Родените с лунен възел във Везни се страхуват, че ако изразят своята уязвимост, ако не са безпогрешни, ще загубят хората, които искат да впечатлят. Вместо това изразяването, на тяхната уязвимост ги сближава с другите. Нещо повече, помага им да разберат как да ги подкрепят и им дават увереност. Те включват другия човек в своя живот на едно по-дълбоко ниво и в същото време чувстват, че този човек ги приема. Старите чувства на изолираност се стопяват.
Когато тези хора позволяват на другите да споделят техните страхове, вътрешният им кураж вдъхновява всички да се обвържат по-дълбоко. Те откриват, че околните са преминали през подобни ситуации и са правили дори по-драстични грешки. Правенето на грешки, ученето и израстването е част от живота на човешките същества - нещо много различно от „военната машина", която са били в миналите си животи. За тези хора премахването на стената между тях и другите може да се сравни с воин, който сваля своя щит - това е плашещо. Но за да бъдат удовлетворени, те трябва да имат желание да оставят щита си настрана и да бъдат уязвими.

Работа в екип

Родените със северен възел във Везни нямат усет за работата в екип. Те не са имали опит в миналите си животи в тази област. Като воини те поемат цялата работа сами и обикновено се дразнят, когато другите искат да споделят отговорността. Те искат сами да вършат работата, защото се страхуват, че другият човек ще обърка всичко и те няма да постигнат целта си, тъй като някой друг не е свършил своя дял. Също така те нямат търпение, когато на някой друг са му необходими два или три дни да направи това, което те биха свършили за един ден - при това по-добре!
Но в този живот не са тук, за да вършат работата си сами - те вече знаят, че могат да направят това.
Родените с лунен възел във Везни имат невероятна увереност при постигането на цели. Но сега, когато наистина постигат целта сами, не чувстват щастието, което са очаквали. В този живот тяхната работа е да свържат своите цели с контекста на усилията на екипа и да дават увереност на другите хора, които се нуждаят от нея.
Затова, когато работят в екип с още шест човека, те не трябва да забравят, че са общо седем. Хората с лунен възел във Везни имат невероятна способност да дават сила на другите и могат да видят къде всеки от тези шест човека се нуждае от увереност. Те с удоволствие забелязват празнотите, защото така могат да им помогнат и да се превърнат в безценна и обичана част от екипа.
Винаги трябва първо да определят какво е най-добро за екипа. За неговите членове няма да бъде разумно да липсва комуникация; най-добре е всеки да забрави собствените си интереси, за да остане във връзка с другите и да създаде положителни чувства на взаимозависимост. В този смисъл всеки член трябва да има желание да изрази обективно собствените си нужди - без да изпитва омраза или от позицията "танго за кукуригу", а за да даде сили на другите в партньорството като бъде отворен за техните нужди. Това е друг начин да бъдеш уязвим.

Партньорство

За родените със северен възел във Везни най-силната част от самоличността им са качествата, от които печели връзката. Другият човек носи различни от тези дарове, които могат да бъдат точно онова, от което тези хора се нуждаят. В партньорството родените със северен възел във Везни откриват своя баланс с другите, а понякога и части от себе си, до които по друг начин няма да получат достъп. С партньор животът вече не е толкова сив, а една позитивна обмяна на енергия, която прави самооткриването и самореализирането по-лек и щастлив процес и за двамата.
Тъй като другият човек носи във връзката качества, които могат да липсват на родените със северен възел във Везни, необходимо е хората с тази възлова позиция да видят обективно кой е в действителност той, какво им предлага, какви таланти и качества носи, които да подсилят екипа. Той може да няма увереност или инициативност, но може би носи дара на емоционалната чувствителност и грижовност или игривост и веселие, или да гледа на живота като на приключение, или изпълнено със съчувствие опрощение. Ако хората с лунен възел във Везни могат да разберат какво носи другият човек, те стават по-отворени да приемат и да се зареждат енергийно от тези дарби.
Онова, което хората със северен възел във Везни наистина искат, е да се обвържат с някой друг и да дадат сили на този човек да осъществя мечтите и плановете си. Затова тяхна отговорност е внимателно да определят детайлите на това, което другият човек търси, за да могат да открият дали то е в съзвучие със собствената им душевност. Тези хора се учат да разбират, че личното оцеляване е основано на създаване на най-добро за една връзка. Когато се грижат за своя партньор изцяло и от сърце, те най-накрая започват да изпитват радост и удовлетвореност.

Съпротива

Тези хора са невероятни воини в резултат на миналите си животи и са свикнали с енергията на бойното поле. Във взаимоотношенията си те действително могат да провокират битка само защото са свикнали с тази енергия. Те искат да спечелят на всяка цена и затова понякога унищожават връзките, които са им най-скъпи. Родените със северен възел във Везни се бият, дори когато не е необходимо, и често завършват със загуба. Връзките могат да станат битка между "твоите нужди срещу моите нужди", ако гледат на себе си и на другите като отделни индивиди, вместо да осъзнаят, че партньорството съществува само за себе си. В действителност онова, което прави връзките силни, подхранва енергията и на двамата партньора.
Те трябва да се научат да поставят целта за приятелство над импулса за завладяване. Много по-вероятно е да постигнат каквото искат чрез дипломация, такт и внимание към положението на другия човек. Но тези хора също се учат да не използват дипломацията, за да манипулират (това е да правят нещо така, че да изглежда честно на другия човек, просто за да получат каквото искат). Те откриват стойността да бъдеш истински дипломат: да слушаш другия човек и да споделяш своята гледна точка, за да видиш дали е възможно да се постигне компромис. Това трайно ще задоволи и двете страни.
Родените със северен възел във Везни се учат също да бъдат внимателни при изразяване на своите импулси. Те трябва да преценяват какво искат да кажат, действията, които смятат да предприемат, и какво мислят за ефекта им върху другите хора. Те се учат да слушат, преди да говорят.

Създаване на ситуации, в които всички да печелят

Хората със северен лунен възел във Везни са най-естествените радетели на мира от всички групи хора с еднакво възлово разположение по зодиакален знак. Те имат талант ясно да виждат двете страни на ситуацията или конфликта и ефективно да изразяват позицията на А пред Б и обратно. Хармонията се установява чрез обективно разбиране на чуждата гледна точка. Тази способност им дава възможност да бъдат брачни и семейни съветници - или да изпълняват друга роля, която изисква балансиране на две различни гледни точки, включително дипломация. Като странична полза, когато родените със северен възел във Везни помагат на другите да бъдат обективни, те развиват собствената си способност да уважават самоличността на другите. Те упражняват "мускул" в тяхната душа, който им помага да открият собствения си баланс, спокойствие и щастие.
Тези хора имат талант да създадат успешна връзка чрез взаимност, разбиране, обши усилия и удовлетвореност. Когато не забравят да упражняват този талант, те почти винаги създават ситуации, от които всички печелят. Например един мъж с тази възлова позиция може да обича бързите мотори. Ако той има жена и три малки деца, тя може да се тревожи за риска, който той поема. Вместо да разбере нейната гледна точка, той се ядосва, чувства, че независимостта му е заплашена и избухва (мисленето "аз срещу другите"). Това се превръща в проблем за връзката. След няколко години, ситуацията е като в много други семейства, в които няма взаимно разбиране и затова липсва разрешение. Двойката се отчуждава и бракът приключва (емоционално, ако не физически).
Нека да погледнем в алтернативата, от която могат да спечелят всички. Първият път, когато съпругата е изразила своята тревога по отношение на мотоциклета, мъжът със северен възел във Везни е трябвало да поеме дълбоко въздух и да поговори с нея. Той е трябвало да й задава въпроси, за да открие какво точно я безпокои. Само фактът, че той е отделил време да говори с нея и е поискал да разбере нейната гледна точка ще създаде атмосфера на разбиране, загриженост и подкрепа. След като веднъж е чул нейните тревоги, те могат да намерят решение.
Ключът е заедно да го открият - в края на краищата, това не е живот, в който хората със северен възел във Везни трябва да правят всичко сами. Ако съпругата се страхува, че може да се стигне до фатален инцидент и че тя ще се сблъска с финансовата отговорност за отглеждането на трите деца, може би те ще трябва да направят застраховка "Живот", която да й даде по-голямо чувство на сигурност и ще й позволи да го подкрепя в радостта му от карането на мотор. Тези хора имат вътрешна способност да се изправят лице в лице с нещата. Хората с лунен възел във Везни трябва да развият желание да разбират тревогите на партньорите си и да работят с тях, за да превърнат всяко предизвикателство в ситуация, от която ще спечелят и двамата.

Папка: Северен възел във Везни | Добавил: Пим (02.03.2009)
Разгледан: 2380 | Любовен | Еротичен | Важно | | Дар
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]
Контакт          34.236.134.129