Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


15:40
20.05.2024
Понеделник
3.230.154.90


Онлайн: 6
Гости: 6
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Лунни Възли » Северен възел в Телец

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]


Личност

Минали животи

Сливане с другите

В миналите животи родените със северен лунен възел в Телец са влизали в трудно разрушими връзки, в които са били здраво обвързани с хора с власт и влияние. Те са били кралицата или куртизанката зад краля и са имали достъп до "личните тайни", но накрая решенията са били вземани от другия човек. Те са били съветници или главни помощници на президенти или доверени лица на генерали. Изразходвали са всичките си сили, енергия и очарование, за да помагат на своя могъщ партньор, а в замяна са получавали признание, били са високо ценени от другия човек като доказателство за тяхната стойност.
В миналите животи, човекът който притежавал властта и силата, се е грижел за човека със северен лунен възел в Телец и го е глезел. Всичко, което хората с това разположение на възлите е трябвало да правят, е било да стоят близо до своите покровители и да помагат за изпълнение на техните желания, за да могат да изживеят живота си по най-добрия начин. Затова сега хората с лунен възел в Телец имат склонност да се отнасят безразсъдно към парите (сякаш има някой друг, който ще покрие сумите, похарчени с кредитните им карти), но в това прераждане не е предвидено нещата да се развиват по този начин!
Зависимостта на родените със северен възел в Телец от други хора в миналите животи им е отнела способността сами да се грижат за финансовото си състояние, като използват собствените си таланти. В това прераждане те трябва да поемат финансова отговорност за себе си, така че да спечелят самоувереност. Когато не обръщат съзнателно внимание за начините, по които харчат парите си, те биват съсипвани от дългове.
В други минали животи, които са свързани с този, те са имали "лоша слава" - занимавали са се с проституция под някаква форма. В този живот успехът на родените с лунен възел в Телец зависи от това да нямат собствени ограничения, за да могат успешно да се слеят с енергийното поле на другия човек по начин, който генерира повече сила, отколкото могат да имат двамата поотделно.
Те са развили чувствителност към нуждите на другите, което е било от полза за тях в тези прераждания. Но подобно пълно сливане с другите е довело родените със северен възел в Телец до загуба на чувство за собствените нужди и ценност като отделни хора. Следователно в това прераждане, когато те се потопят в енергията на другия човек прекалено бързо или силно, започват да се чувстват предадени, а това е предупреждение, че трябва да спазват собствените си граници, да пазят индивидуалните си ценности и духовните си принципи.
Тези хора са били специалисти в областта на психологията като са създавали стратегии и са били съветници, прониквали са в психологията на другите, за да разберат техните мотиви и нужди и да предвидят поведението им. Те са съпътствали хора с нестабилна психика, помагали са им да откриват неправилното емоционално поведение или грешките в мисленето, изцелявали са ги и в замяна са получавали финансова защита. Тяхната чувствителност към психиката на хората им е помагала да предсказват намеренията на врага, както и да се пригодят към неизречените нужди и желания на своя партньор. Но в това прераждане тяхната съсредоточеност върху околните им пречи ефективно да преследват собствените си цели и да бъдат твърди и упорити. Сега от най-голяма полза за тях е да се отдръпнат от дълбоката съпричастност към другите хора и да се съсредоточат върху собствените си дела.
Някои от тези със северен възел в Телец са имали минали животи, в които са злоупотребявали с властта си и са проявявали насилие. В това прераждане те се учат да не правят това и за някои от тях това може да означава самите те да бъдат жертви или с тях да се злоупотребява.
Уроците, които трябва да усвоят в този живот, не са лесни. Те могат да изживеят истински крайности - да минат през периоди на злоупотреба с наркотици или алкохол или да имат сериозни психически проблеми, а също и да стигнат до директорските бордове в корпорациите или пък да се посветят на своя Бог. Техният живот се движи от мрачните дълбини до най-светлите върхове.

Съзнание на кризите

Животите, в които са имали сурови битки с другите, са довели до съзнание, което бива привличано от кризите, травмите и живота на ръба. Родените със северен лунен възел в Телец са хора, пристрастени към покачването на адреналина, идващо от трудностите. За да могат да изпитат това "блаженство”, те пренебрегват своите тела, своето здраве и спокойствие, които се изискват, за да се поддържа състоянието на блаженство. Случай след случай, дори когато е ненужно, те рискуват и се хвърлят в центъра на всяка трудност. След това започват битки и борби и позволяват на деструктивните си сили да разрушат всичко в техния живот. Понякога злоупотребяват с наркотици или алкохол, което им създава нови проблеми в ежедневието. Или може да имат партньор, който да е в такава ситуация - човек, който те виждат, че е наранен и мислят, че биха могли да му помогнат.
Когато се сблъскат със ситуация, която очевидно е трудна и се противопоставя на онова, което искат да постигнат, те често реагират прекалено остро, с много емоции, и така създават допълнителни трудности, които не са съществували преди това. Тези прекалено силни реакции се проявяват най-вече, когато хората със северен възел в Телец се изправят лице в лице с една възможна раздяла с човек, с който отношенията им са се превърнали в симбиоза, или ако почувстват, че другият човек не е 100 % отдаден на тях.
Тъй като им липсва чувството за собствена стойност, те са неизразимо зависими от нуждата да получават непрекъснато одобрение от "най-важния човек" (този, който им осигурява пари или енергия) - тази зависимост за тях означава оцеляване. Те имат много верни наблюдения върху психиката на другия човек, за да могат да приспособяват поведението си в зависимост от това какво другият смята за важно. По този начин чувстват, че ще се превърнат в необходимост и ще бъде подсигурено оцеляването им.
Ако се страхуват, че другия човек прави нещо, което може да ги нарани, тяхната първа реакция е да предприемат действия, за да си отмъстят. Но ако отмъщението е техния мотив, те винаги губят. Родените със северен възел в Телец имат нужда да се фокусират върху задоволяване на нуждите им от хората около тях (в зависимост от ситуациите) по един практичен начин. Тогава те могат да се освободят от своята отбранителна позиция и да кажат на другия човек: "Виж, това наистина е важно за мен." Вместо да разчитат на силата, те трябва да предприемат по-смирени действия, защото ще им дадат по-добри резултати.
Идеята е да останат фокусирани върху позитивните резултати, които искат да постигнат. Особено важно е тези хора да се грижат за своите нужди и ако се страхуват да не бъдат наранени или предадени, трябва да направят нещо, за да се защитят. Проблемът е, че имат склонност да реагират прекалено крайно и поведението им излиза извън границите на нормалните взаимоотношения.
Хората със северен възел в Телец толкова страстно се стремят към целите си, че тяхното желание да изпитат силни емоции понякога замъглява съзнанието им и те не знаят какво вършат. Едно от предизвикателствата за тях в този живот е да поемат отговорност за енергията, която идва от тяхната страст, и да я използват по конструктивен начин. Страстта, когато се използва сама за себе си и е доведена до крайност, води до разрушения. В това прераждане те се учат да градят, вместо да разрушават, и за успеха им е необходимо повече време, отколкото, ако използват сила, както са привикнали.
Когато тяхната движеща сила е страхът, те разрушават, а когато се ръководят от любовта си, градят. Хората с лунен възел в Телец се учат да отдават своята страст, енергия и ум, за да създават нещо ценно - и когато правят това, те се чувстват страхотно! Те се учат, че е по-добре човек просто да живее и да се наслаждава на спокойствието, вместо упорито да се стреми към рисковани начинания (финансови, лични или сексуални), които ще му донесат неприятности и здравословни проблеми. Не е задължително онова, което правят, да разрушава живота им, обикновено това прави техният драстичен подход. Те трябва да намалят скоростта и да осъзнаят, че като работят върху себе си, бавно и упорито, могат да развият чувството за собствената си основа и значимост, което досега им се е изплъзвало.
Тези хора имат невероятна нужда от спокойствие, след като са прекарали толкова животи в сурови битки с другите. Те се учат, че когато се поддадат на желанието да насилят дадена ситуация, всичко ще се срути. Напротив, когато добавят към нея спокойствие, тя ще се промени в тяхна полза по начин, който ще бъде благоприятен за всички засегнати.

Себеуважение

В този живот родените със северен лунен възел в Телец се учат да живеят според собствената си ценностна система. В миналите си прераждания те са се отказвали от всичко, което е било важно за тях, за да могат да се обвържат енергийно с другия човек. Хората със северен възел в Телец са използвали признанието като барометър за това дали са на прав път по отношение на успешното енергизиране на другия човек - и това е давало резултати. Но те са се пристрастили към необходимостта да получават признание и са започнали да правят всичко, което е било необходимо, за да го получат, като понякога са насилвали своите лични принципи и морал.
Тъй като са унищожили ценностната си система, те навлизат в този живот без чувство за собствена стойност и получават информация за нея само от реакциите на другите. Това ги прави прекалено възприемчиви към онова, което има стойност за хората около тях.
Макар че това е било правилно в миналото, в това прераждане не е предопределено подобно поведение да дава положителни резултати и те не бива да съсредоточават вниманието си върху даването на сили на техния партньор с мълчаливото очакване, че той ще се грижи за тях във финансово отношение или че ще получат признание по някакъв друг начин. В този живот те се учат да изграждат усещане за собствената си стойност пряко, като живеят според собствената си ценностна система. Те трябва да помагат на другите само когато техните интереси съвпадат с онова, което родените със северен възел в Телец искат да направят, когато техните желания са в съзвучие с ценностите им и не очакват да получат нещо в замяна.

Признание

Хората със северен лунен възел в Телец имат склонност към самохвалство. Те често прекъсват един разговор и използват някоя дума, която друг човек е казал като трамплин, за да насочат вниманието на другите към някоя от своите минали победи, да разкажат как са помогнали на някого или история, която илюстрира тяхната сила - и тогава те говорят безкрайно! Онова, което подсъзнателно търсят, е признанието.
В разговора с другите започват да чувстват несигурност и се опитват да я компенсират като съсредоточат вниманието върху себе си, за да спечелят външно признание. Те се надяват, че другите ще видят тяхната стойност, ще я оценят и ще ги уважават, за да може несигурността да ги напусне. За нещастие това е временно решение на проблемите им. Те трябва непрекъснато да се държат по подобен начин, а всъщност навикът да насочват вниманието върху себе си отблъсква другите хора. Факт е, че чувството за малоценност на родените със северен възел в Телец се появява само когато започнат да преценяват себе си или да се сравняват с другите.
Тези хора са изпълнени с много гняв. Но ако погледнат по-дълбоко в себе си, ще видят че той е основан на страха: страхът, че няма да бъдат уважавани, харесвани или че към тях няма да се отнасят като към човешки същества. Затова, когато се почувстват ядосани в определена ситуация, те могат да запитат себе си: "От какво се страхувам?" Това ще им помогне да вземат правилно решение.
Хората със северен лунен възел в Телец често биват объркани и се чувстват ограбени, когато не получат от другите признанието, което си мислят, че заслужават. Всичките им страхове се въртят около въпроса: "Как ще ме възприемат и оценят?" Те се страхуват и се ядосват, защото дават, но не получават онова, от което се нуждаят.
Но техните нужди никога не могат да бъдат задоволени от външния свят. Те никога няма да получат достатъчно признание от другите -без значение какво богатство, престиж и власт притежават - за да се почувстват добре на едно по-дълбоко ниво. Изходът да се освободят от гнева е да започнат да живеят по начини, които ще им помогнат сами да дадат висока оценка на себе си и да действат в съответствие със собствените си ценности. Когато спрат да се осланят на другите за повдигане на тяхното самочувствие и започнат да се вглеждат в себе си, внезапно техният гняв се превръща в позитивна енергия.
Понякога родените със северен възел в Телец се стремят към кариера в професии, които чувстват, че не са тяхно призвание, но смятат, че като вършат това, ще получат одобрение от околните. Те са склонни да се насочват към професии, на които другите гледат като на "извисени", за да могат да получат аплодисменти. Но ако се почувстват неоценени, това може да отрови тяхното удоволствие от работата. В подобна ситуация най-доброто решение е да помислят кой аспект от тяхната работа ги кара да се чувстват добре. Дали професията им развива ценностите, които те смятат за важни? Използват ли умения, които ги карат да се чувстват добре? Дали имат престижна работа, която да им дава самоувереност? Получават ли толкова пари, колкото си мислят, че заслужават? Те трябва да осъзнаят какво ценят в професията си и съзнателно да се опитат да приемат себе си и да установят дали при това положение са на прав път. Те трябва сами да осъзнаят стойността си и тогава могат да разчитат на това признание непрекъснато - да бъдат удовлетворени от собствената си личност и от това че са самите себе си, вместо да се стремят да задоволяват нуждите на някой друг.
Признанието от другите е "енергийна храна" за тези хора. Те винаги се радват на един телефонен разговор или посещение от приятел, защото това е доказателство, че съществуват. Хората с лунен възел в Телец имат нужда от начини, за да подхранват своята енергия, така че да станат независими. Тогава могат да започнат да общуват с другите, защото така искат, а не защото се нуждаят от тях.
Един начин, който ще им помогне да утвърдят себе си, е да си направят финансов план. Ако отделят време всеки ден и влагат енергията си в неща, които са значими лично за тях, това също ще им помогне да се издигнат в собствените си очи - като например приготвянето на вкусни ястия. Идеята е да започнат да се занимават редовно с дейности, които им доставят удоволствие и ги карат да се чувстват добре, независимо от реакциите на другите. Когато правят това, те са на правилния път.

Ограничения

В детството родителите на тези хора са искали да им наложат своите ценности. Това е нормално родителско поведение, но повечето деца просто пренебрегват ценностите на своите родители, които са прекалено различни от вътрешните ценности, с които те са родени. Но децата със северен възел в Телец нямат предварително установени вътрешни ценности, затова те са изцяло отворени, за да могат да приемат стойностите на своите родители. Те не могат да видят, че са различни хора. Прекъсването на подсъзнателната връзка с техните родители е едно от най-големите предизвикателства за тях в този живот.
Тези хора се учат да изразяват онова, от което имат нужда, и да избягват да мислят първо за нуждите на другите. Те често усещат, че преминават през живота, като реагират на ситуациите на другите хора и попадат в събитията, а не могат съзнателно да разпознаят къде се намират и къде искат да отидат. Имат склонност да се фокусират прекалено върху мотивацията на другите - подсъзнателно да търсят онова, от което се нуждаят, като първо определят какво иска другият човек. Но често, когато постъпват така, грешат. Те могат да си мислят, че напълно разбират мотивите на другия и да предприемат действия, за да отговорят на човека до тях, само за да открият, че преценката им е била неправилна.
Най-добре е да избягват да бъдат в съзвучие със желанията и мненията на другите и вместо това да се фокусират върху собствените си нужди: "Това е, от което аз се нуждая...
Това са моите причини." За да изградят едно непоклатимо чувство за сигурност и успешно да постигат целите си, родените с това възлово разположение имат нужда да не се отдалечават от своето чувство за удобство и да определят своите граници. Когато обмислят една цел, те трябва да се запитат: "Чувствам ли се удобно като си поставям тази цел? Дали съм прав/а?" Те също могат да използват и своето вътрешно чувство за удобство, за да определят кога се движат прекалено бързо; и ако го правят, да намалят скоростта и да продължат с това темпо, с което се чувстват удобно. Когато отстояват твърдо границите си и се развиват в онази посока, която е истински важна за тях, те ще открият, че другите имат по-голямо желание да се приспособят към тях и да правят онова, което родените със северен възел в Телец смятат за важно.

Самосаботаж

Хората със северен лунен възел в Телец имат склонност "да се прострелват в крака" - да вършат неща, които им пречат да постигнат успех. Целта е важна за тях и те й се отдават с цялото си сърце. Но също се чувстват ненужни и подсъзнателно си поставят бариери по пътя към целта. След това продължават да хлопат по вратата, макар да знаят, че тя няма да бъде отворена.
Мотивът да провалят себе си обикновено е нещо, което не осъзнават; затова са необходими размишления и психологически проверки. Понякога те искат да се самонакажат за действителен или измислен грях или за нещо, за което се чувстват виновни, че им пречи успешно да постигнат целта си. Например, когато са били на пет години, те може би са бутнали малкото си братче, което е ударило главата си и е трябвало да постъпи в болница - и подсъзнателно все още се чувстват виновни.
Постигането на целите включва изпробвани и правилни, систематични стъпки, за да се стигне до тях. Но хората с това разположение на възлите са обременени с прекалено силна вътрешна съпротива и изоставят единственото очевидно нещо, което би осигурило успеха им. Ако искат да влязат в медицинско училище, те се подготвят добре и имат добри оценки, могат да кандидатстват за най-добрите медицински училища, но не правят опит за онези, в които се влиза лесно. И тогава, ако не бъдат приети в някое от престижните учебни заведения, те блокират цялото си развитие.
Друг начин, по който хората с лунен възел в Телец подсъзнателно си пречат, е като отиват прекалено далеч, без да се подсигурят. То е като да скачаш без резервен парашут или да караш лека кола без предпазен колан: те поемат ненужни рискове. Онова, което не бива да забравят, е, че имат нужда да се осланят на собствената си енергия, за да постигнат целите, към които се стремят. Те могат да се надяват, че обещанията на другите ще се сбъднат, но единствено от тях зависи да се убедят, че пътят им е обезопасен, независимо от това какво може да се случи. Те имат нужда да използват нещо повече от логиката си: трябва да се осланят на разума и да изграждат стратегии в живота.

Склонност да осъждат другите

Родените с лунен възел в Телец изобщо не съзнават сериозните рани, които нанасят на другите, когато правят неправилни преценки за тях. Без да се съобразяват с чувствата на хората около себе си и без да мислят, те се втурват да разрушават с гневен ентусиазъм изградената система от вярвания на другия човек. За тях няма нищо свято и затова те нямат задръжки да разрушат нещо, което може да бъде свято за другите.
Не е необходимо да казвам, че ако имаш склонност да съдиш другите, това не ти създава приятели. В действителност това те отдалечава от онези, които при други обстоятелства биха могли да бъдат близо до теб. Хората не им вярват, защото се страхуват да не бъдат осъдени. Родените със северен възел в Телец се учат да не разрушават онова, което другите са построили, и вместо това да се съсредоточат върху изграждането на нещо, което е важно и ценно за тях. Най-добрият начин да се преборят със злото е енергично да развиват доброто в себе си.
Всъщност нещата, които ги тревожат в поведението на другите, могат да бъдат знак, който да им помогне да открият собствените си ценности. Например, ако те критикуват някой за това, че има две сексуални връзки едновременно, това може да е намек, че те самите ценят моногамността и следователно това качество трябва да бъде отбелязано в техния списък на важните ценности. Когато започнат да живеят според тях, те ще поемат по пътя на изграждането на чувство за собствената си стойност. А като бъдат неизменно верни на вътрешните си ценности, те няма да съдят толкова строго другите, които имат различни разбирания.
Родените със северен лунен възел в Телец имат склонност да бъдат и силно критични към себе си и така да подкопават собствената си самоувереност. Те имат свой кодекс за правилното поведение и измерват всички според него като най-сурово се отнасят към себе си. Те могат да бъдат най-лошият си враг. Когато нещата не се получават по начина, по който очакват, обвиняват себе си и смятат, че не са постъпили правилно. Това означава, че страдат двойно: веднъж заради моментното си лошо настроение и отново като се винят за това, че са позволили настроението им да бъде лошо.
Те често сравняват себе си с другите хора и са ревниви към онова, което другите имат - това прекалено усложнява живота им и ги прави нещастни! За всеки от нас важи правилото, че когато нещо ни прави щастливи, това означава, че сме на прав път. Но мигът, в който се сравним с другите, ние губим. Винаги има хора, които са на по-високо или по-ниско ниво от нас, в зависимост от стандартите, които използваме. Родените със северен възел в Телец се учат, че не е тяхна работа да съдят другите, тяхната задача е просто да преминават през живота като се справят с всяка ситуация по най-добрия начин, по който могат, и се придвижват стъпка по стъпка в посоката, която чувстват, че е значима за тяхната личност.

Да се интересуват само от собствения си живот

Тъй като хората с лунен възел в Телец често не са наясно със собствените си граници, имат склонност да се бъркат в живота на другите. Те се чувстват свободни да нахлуват в живота им, но биват шокирани, когато другите се намесват в собствените им дела и това може да ги накара да бъдат ненужно упорити. Когато разсъждават върху подсъзнателните мотиви на човека до тях, те си правят най-различни изводи за него. След това се тревожат, защото са решили как той трябва да се държи, но не го прави.
Проблемът е, че хората с това разположение проектират своите собствени ценности върху другите и след това ги осъждат, ако не отговарят на стандартите им. Целите на другия човек може да са напълно различни и пътят, по който се движи, може да бъде съвсем правилен за него.
Например, ако една жена със северен лунен възел в Телец търси брак и обвързване, тя може да гледа много осъдително на своя приятелка, която се среща с мъже, неподходящи за брак. Но тази приятелка може да не желае да се обвързва в този момент от живота си, затова кратките и приятни връзки с мъже могат да и се струват съвсем нормални. Хората със северен възел в Телец трябва да проявяват разбиране и да приемат, че другите имат различни ценности и стремежи. Те трябва да стоят настрана от личния живот на хората около себе си и да се концентрират върху собственото си развитие.
Родените с лунен възел в Телец също така имат склонност да не се съобразяват, да изказват своите идеи по един емоционален начин и да имат осъдително отношение към другите, което кара хората около тях да се чувстват неудобно. Те посочват грешките им, без да осъзнават, че е възможно и те самите да притежават подобни качества. Тъй като родените със северен възел в Телец все още не са ги открили у себе си, те не могат да правят коментари, без силно емоционално преувеличаване. Изходът е да разпознаят подобна склонност или поведение в себе си и да си простят за него - тогава няма да е необходимо да търсят оправдание за себе си, като опитват да определят как трябва да се държат другите.
Когато в собствените си действия се водят от качествата, които ценят, тогава ще могат вече да бъдат спокойни. Те повече няма да се изкушават да съдят другите, когато се сблъскат с поведение, от което не се възхищават, защото ще са придобили познанието, от което имат нужда: ще знаят кои са и на какво държат.
Друг аспект от склонността на родените със северен лунен възел в Телец да се намесват в работата на тези около тях идва от миналите им животи на духовни изцелители (психиатри, психолози, съветници, лекари, които са използвали нетрадиционни методи), които са се специализирали в изследване дълбочините на подсъзнателния живот на другите. Но в това прераждане от най-голяма полза за тях ще бъде да се отделят от енергийните полета на чуждото съзнание и вместо това да се съсредоточат върху собствените си дела.
Тези хора са много чувствителни към проявата на осъдително поведение от страна на другите и ако някой повлияе на тяхното енергийно поле по отрицателен начин, ще бъде добре да не прекарват много време с него. В миналите си животи те са развили склонност да разбират идеално останалите и да бъдат колкото е възможно по-близо до тях. Те са започнали много ясно да съзнават как даден човек гледа на тях, за да могат да приспособят своето поведение мигновено, така че да улеснят най-много връзката. Но в това прераждане, ако използват своята чувствителност, за да открият как другите гледат на тях, това ще ги отдалечи от възможността просто да бъдат себе си. Тяхната задача е да стоят далеч от мислите и делата на другите. Един добър девиз за тях е: "Онова, което другите мислят за мен, не ме интересува!"

Тъмната страна

Понякога родените със северен лунен възел в Телец заемат постове, на които могат да упражняват силно влияние. Те стават адвокати в могъщи правни фирми, изпълнителни директори в големи корпорации и т.н. Именно тези постове могат да отпушат безскрупулността у тях. Когато тази склонност се появи, те не са лоялни към своите служители, изневеряват на собствения си морал и на самите себе си - всичко е свързано с желанието им да се докажат. Когато хората с лунен възел в Телец изберат поведение, което да им осигури лично самодоказване, те могат да направят всичко, за да не спира възходът им, и "продават душата си", за да напреднат в света на парите и властта. Често те се продават като позволяват на други хора да дърпат конците. Съвсем скоро се оказват марионетки в играта на някой друг и се налага да действат в зависимост от неговите ценности.
Тези хора до такава степен са свикнали да упражняват власт, че когато изкушението се появи в това прераждане, е много лесно да се поддадат, за да спечелят могъщество и специални привилегии. В подобно положение те притежават много власт: наемат и уволняват работници, могат да създават или да разрушават живота на хората. Това подхранва тяхното его. Могат да злоупотребят с могъществото си като карат подчинените си да изработват всяка троха от прехраната си с пот и непрекъснато да се тревожат дали не са загубили работата си. Но това поведение води да разрушаване морала на служителите и родените със северен възел в Телец губят добрата воля, доверието и лоялността на своите подчинени.
Те се учат да устояват на изкушението за злоупотреба с властта. В края на краищата всичко се връща и когато злоупотребяват с властта, това винаги в последна сметка ще им се върне. Те се учат, че не могат да се движат срещу своите ценности, без сериозно да подкопават собствената си същност. И това е много важно, защото самочувствието е онова, от което хората с това разположение имат нужда в този живот.
Дори когато тези хора са избрали пътя на Светлината, те знаят за своята тъмна страна. Например имах една клиентка със северен лунен възел в Телец, която работеше като сервитьорка. Нейният Висш Аз много добре осъзнаваше, че най-трудните клиенти се нуждаят от най-много любов.
Когато тя подсъзнателно им даваше любов и ги зареждаше с позитивна енергия, в повечето случаи те ставаха сговорчиви. Но тя влизаше в кухнята и разиграваше пантомима, сякаш удря с юмруци някого! Това действие беше израз на склонностите й от миналите животи. След това се връщаше при клиента и се отнасяше към него с любов, защото знаеше, че това е правилното поведение. Но понякога инстинктивната реакция на родените със северен възел в Телец е да позволят на тази част от тях, която идва от миналите животи, да се прояви и да си го изкарат на някого.
Понякога се ръководят от своята тъмна страна като проявяват подозрение към мотивите на другите и виждат злото навсякъде (дори го търсят) около себе си. Но те могат да научат много за собствената си природа, ако погледнат на злото, което откриват у другите, като отражение на собственото им подсъзнание. Също така, когато търсят злото, стават уязвими за отрицателната енергия, която им пречи в този живот. За да избегнат възможността да се превърнат в жертви в резултат на тази своя склонност, най-добрият избор за тях е да спрат да се концентрират върху тъмната страна у другите и да обърнат внимание на новата си сила, която изграждат в този живот.
Те трябва да бъдат като коне с капаци, да се съсредоточат само върху положителните неща, които искат да покажат. Когато използват могъщите способности на своята психика да се концентрират върху Светлината, те ще привлекат положителните сили.

Папка: Северен възел в Телец | Добавил: Пим (05.03.2009)
Разгледан: 3393 | Любовен | Еротичен | Важно | | Дар
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]
Контакт          3.230.154.90