Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


15:46
20.05.2024
Понеделник
3.230.154.90


Онлайн: 7
Гости: 7
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Лунни Възли » Северен възел в Телец

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]


Нужди

Установяване на удобна позиция

Причината, поради която родените със северен лунен възел в Телец стават толкова зависими от друг човек, е, че те са се лишили от собственото си вътрешно чувство за удобство. При това положение нямат нищо, което да използват в тяхната връзка с другия човек - в най-добрия случай една уязвима и нестабилна позиция. Ако съзнателно се опитат да не губят връзка с чувството за удобство в собствената им кожа, тяхната връзка ще се развива много по-добре, защото те са постигнали нещо солидно и стабилно вътре в себе си. Те са преживяли толкова много радикални промени в миналите животи, че в това прераждане им е отредена почивка, възможност да натрупват вещи и да се наслаждават на простите удоволствия от живота: добра храна, добър секс и уютна, стабилна семейна среда.
Вътрешното чувство на удобство е верен барометър за това дали са на правия път. Те ще спечелят, ако не излизат извън собствените си граници, които ограждат зоната им на комфорт.

Противоречие между желанията и нуждите

От време на време у хората със северен лунен възел в Телец се появява ревност. Те гледат какво притежават другите и им завиждат. Тези хора често имат една безкрайна верига от желания, която е основана на копнеж да притежаваш онова, което имат другите. Те виждат новата кола на съседа и един гласец вътре в тях казва веднага: "Искам такава." Но когато техните желания са основани на несигурност, това никога не дава положителни резултати - това е една бездънна яма. За да спечелят чувството за значимост, от което се нуждаят, най-добре за тях ще бъде да спрат да обръщат внимание на онова, което нямат, и да ценят изобилието от неща, които вече имат.
Това е живот на натрупване на материални ценности за родените с тази възлова позиция, затова желанието да притежават различни неща не е грешка. Но те трябва да ги спечелят като използват собствените си способности. Когато у тях се появи ревност, те трябва да определят дали е предизвикана от нещо, от което действително се нуждаят и след това да решат дали си струва да копнеят за този предмет. Вместо да се превръщат в жертви на желанията си, те се учат, че могат да имат онова, което искат, ако проявят воля, за да го спечелят.
Родените със северен възел в Телец имат склонност да бъдат отвличани от чуждите желания и мотиви. Освен това техните грижи около оцеляването мотивират интереса им към другите. Необходимо е да опростят нещата: да спрат да се занимават с мислите на хората около тях и просто да не губят връзката със себе си. "От какво се нуждая? От какво се нуждая, за да се чувствам удобно в тази ситуация?"
Това, което тези хора наистина искат, е да се освободят от своята несигурност - да знаят, че всичките им нужди ще бъдат задоволени. Това е живот, в който ще се наслаждават на изобилието, което Вселената им предлага, а щастието няма да дойде като сграбчват онова, което другите имат. Ако те изпадат в паника и се опитват да ускорят настъпването на изобилието в своя живот, губят връзка с чувството за удобство, което идва в естествено определеното време.
Хората с лунен възел в Телец са предопределени да получат онова, което ще подсили тяхното вътрешно чувство за значимост. Предизвикателството за тях е да намалят скоростта колкото е необходимо, за да получат даровете, които животът предлага. Като преместят ударението от конкретни хора, които са техни партньори, пряко към самия живот, тяхната несигурност по отношение на оцеляването най-сетне може да бъде изцелена. Те ще открият, че животът им изпраща подходящите хора, които често се появяват неочаквано, за да им помогнат по пътя към задоволяването на всяка нова възникваща необходимост.

Отношение към времето и ценностите

Хората със северен лунен възел в Телец винаги и за всичко бързат. Дори когато са на пътешествие, вместо да се наслаждават на пейзажа, те просто искат да стигнат на определеното място и се чудят защо това им отнема толкова дълго време. Тези хора искат незабавни резултати. Те са невероятно енергични и се учат да обуздават себе си, да останат в своята зона на удобство и да не губят връзка със собствените си сили.
Учат се да строят бавно, така че техните основи да бъдат стабилни. Но им е трудно да намалят скоростта, защото не са свикнали с това, а в този живот за тях е предопределено да заместят бързата си енергичност с бавен и постоянен прогрес.
Нека дам един пример за промяната, която се изисква от тях. Когато се налага една постройка да бъде заменена от друга сграда има две групи хора, които трябва да осъществят това. Едната група разрушава съществуващата с помощта на динамит, кранове и булдозери. Това може да отнеме само седмица, но процесът на построяването на новата сграда може да отнеме цяла година. В миналото хората със северен възел в Телец са били в групата на онези, които са разрушавали, но сега те се учат да строят. Тази дейност отнема много повече време и нито един етап не може да бъде осъществен прибързано или да бъде пропуснат, защото цялата сграда ще се срути!
Тези хора се учат да намаляват скоростта и внимателно да строят онова, което е важно за тях, без да бързат: връзка, работа или да постигнат своя мечта. Ако се чувстват некомфортно, това е предупреждение, че са пропуснали една необходима стъпка в процеса на изграждането. Те се учат да вярват на себе си и да се наслаждават на чувството за вътрешно спокойствие, което придобиват от бавния, но неизменно прогресивен процес, осъществяван от самите тях.
Освен че е необходимо да се движат бавно, за да постигнат успех, на родените с това разположение на възлите им трябва и определен стимул, за да предприемат действия.
Ако имат проблеми, те ги мотивират да направят нещо, но липсата на подобна енергия им пречи да напредват в осъществяването на проектите. Когато няма нещо, което да ги подтиква за постигане на целите, онова, което може да им помогне, е да си поставят срокове във времето.
Те могат да действат като "изкуствени проблеми". Хората със северен възел в Телец трябва да определят стъпките, които е нужно да предприемат, и да ги запишат на лист. За да постигнат по-добри резултати, процесът трябва да бъде в черни и бели краски: каква е целта, какви са стъпките и времето, за което всяка стъпка трябва да бъде осъществена. Чувството, че са постигнали нещо, им дава допълнителна енергия.
Тези хора трябва да направят списък на основните си приоритети: постигането на точно определена цел трябва да стане най-важното нещо в техния живот и всичко друго да бъде подчинено на нея. Например, ако искат да свалят 15 килограма, трябва да определят кое е основното нещо, "ценността им на първо място" за определен период от време. Всичко друго трябва да оставят на задната седалка: работа, развитие, всичко. В работата тяхната диета трябва да бъде от първостепенно значение, независимо от онова, което другите правят, те трябва да ядат точно това, което отговаря на тяхната диета, защото тя е тяхната основна цел. Ако в следобедните часове се почувстват с понижена енергия, те могат да изпият чаша кафе или да си направят някаква китайска билкова напитка - всичко каквото искат, само не и да провалят диетата си. Ако са изморени, трябва да си легнат рано - но да не нарушават своята диета. Всичко трябва да се свързва с нея.
За родените със северен лунен възел в Телец е важно да бъдат реалисти и да изберат подходящ момент, за да стартират постигането на главната си цел. Например, ако работят в счетоводна фирма ще бъде грешка да започнат диета в деня, в който се плашат данъците. Тогава вероятно работата ще бъде на първо място и това е съвсем правилно.
Затова трябва да изберат момент, който не е белязан с прекомерен стрес. След като веднъж са поели в определена посока, могат да използват енергията, идваща от способността им да бъдат обсебени от дадена идея, която способност притежават от миналите си животи, за да се концентрират върху основната си цел, и тогава ще стигнат до своето предназначение, без значение какво се случва!

Себевъзприемане

Задоволяване на нуждите

Първата стъпка към приемането на себе си за хората със северен възел в Телец е да осъзнаят, че в тях се крие човек, който има свои нужди, и да поемат лична отговорност за задоволяването им. Ако се опитат да не им обръщат внимание и пренебрегват тази част от себе си, тогава в даден момент скритите им желания ще избухнат с пълна сила, за да накарат да ги забележат. Родените с лунен възел в Телец са отричали и отлагали собствените си нужди в много прераждания и сега тази част от тях, на която й липсва нещо, е преизпълнена с енергия. И това е в тяхна полза - те са спечелили правото да запълнят липсата и да осъществят скритите си желания.
Не могат да се надяват да изпитат истината и честността в човешките взаимоотношения, ако не демонстрират подобно поведение в собствения си живот. Това означава да спрат с пропуските (например да позволяват на казаното от някой да премине без да обръщат внимание на наранените си чувства, или да се преструват, че нямат нищо против).
Тези хора трябва да започнат да изразяват своето мнение, когато са наранени пред човека, който им е причинил това. За да изградят едно здравословно поведение, те трябва да се освободят от старото. Саморазкриването ще помогне на другите да видят кои в действителност са те, да определят техните нужди и да им помогнат да постигнат целите си.
Хората със северен възел в Телец са настроени на честотата на скритите желания на другите. Те с желание им помагат да разберат себе си и да не се чувстват жертви на собствените си саморазрушителни, подсъзнателни мотиви. Но тези хора имат едно слабо място: те могат да видят как другите, които са поели в определена посока сами, "се прострелват в крака", но не могат да разберат, че и те самите го правят. Нещо по-лошо, те упорито отказват да приемат истината за собствените си подсъзнателни мотиви.
За онези, които ги е грижа за тях, обикновено е ясно как те нараняват себе си или пречат на своето развитие. Но когато изразят мнението си и накарат хората с лунен възел в Телец да обърнат внимание на това, те обикновено не могат да го приемат. За да просперират в този живот, те трябва да осъзнаят и да се освободят от подсъзнателните си чувства на вина и саморазрушителното си поведение.
Част от тяхната упоритост произлиза от факта, че са свикнали да бъдат онези, които помагат, и не могат да приемат, че другите са способни да ги разберат и да им помогнат да направят онова, което е разумно за тях. Те са толкова чувствителни към критиката, че често интерпретират думите на другите като подкопаващи тяхната стойност, а не като средство, което им помага за по-пълна самоизява. Изходът е да се съсредоточат върху онова, което искат да постигнат: техните собствени идеи и цели. Задачата на родените със северен възел в Телец е да позволят на другите да им помогнат да се променят.
Основна повратна точка е моментът, в който ще отделят време и енергия за проекти, които са важни за тях, и ще спрат да бъдат отвличани от онова, което мислят, че е важно за другия човек. Например имах една клиентка от със северен възел в Телец, която обичаше да купува на хората книги, които бяха в сферата на техните интереси. Това беше един много щедър акт и тя пренебрегваше собствените си интереси, за да открие най-подходящата книга, с такова послание, което си мислеше, че е ценно. Един човек, на когото изпрати книги, беше мой приятел, а той дори не ги прочете! Това е пример как тези хора пренасочват енергията си от преследване на собствените им цели, към задоволяване тези на другите, които не са ги молили за помощ и може да не я оценят. В това прераждане хората със северен възел в Телец са тук, за да възвърнат своята сила. Когато тя се прояви отново у тях, те могат да си позволят да проявяват любовта си към другите и да им помагат - не защото се нуждаят от това, а водени от чувството на задоволство, което им помага да бъдат щедри.
Затова първата им отговорност е към тях самите: да правят неща, които са доказателство за тяхната ценност в собствените им очи, и да изпитват радост и наслада от живота. Те повече няма да водят битки, няма да се предават и няма излишна част от тях, от която трябва да се освободят. Това е живот, в който трябва да строят: да изграждат чувство на удобство от връзките си с околните.

Способност да прощават

За да могат по-пълно да приемат себе си, тези хора трябва да могат да простят на онези, които са ги наранили в миналото. Това се отнася и за хората, които са около тях в този живот. Трябва да могат да се отърсят от всякакви съмнения, произтичащи от миналите прераждания.
Способността да прощават е от основна важност, за да могат силите им да останат непокътнати. И техният най-добър мотив, за да могат да простят, не е щедростта, а по-скоро загрижеността за собствените им нужди.
В миналите животи начинът на родените със северен възел в Телец да защитават себе си е бил отмъщението: Ако някой хвърлел камък по тях, те са го връщали, заедно с още един, за да бъдат сигурни, че техният враг няма да посмее отново. Да се изправят срещу силата на другите е давало положителни резултати в миналите прераждания, но в този живот това е загуба на енергия - крачка встрани от тяхната нова посока, белязана със спокойствие. Те просто искат да построят за себе си живот, в който да се чувстват удобно, да усещат стабилност и да се наслаждават на това, че са на земята.
Но за да постигнат това, трябва да се изправят лице в лице с необходимостта да прощават, когато някой злоупотребява с тях или ги наранява - това е единственият начин, по който могат да прочистят психическото поле на другия човек и да се сдобият с вътрешно спокойствие. Независимо какво им е направил другия човек, те трябва да му простят и да простят на себе си, че са позволили това да се случи. Би им било в помощ да успеят да видят силата, която получават при подобно изживяване.
Ако някой е злоупотребил с тях отвъд точката, в която може да се прости, те вероятно ще се нуждаят от конфронтация с този човек, преди да разрешат проблема. Един начин да направят това е да отидат там, където няма да бъдат обезпокоявани, да затворят очи и да си представят човека, на когото не могат да простят, седнал на стол с лице към тях. Чрез тази визуализация те могат да влязат в спор с него и да му кажат онова, което чувстват. След това трябва да се вслушат в интуитивния отговор на другия човек.
Ако усетят, че неговите въображаеми отговори са изпълнени с откровени извинения, хората със северен възел в Телец могат да простят. Но ако този човек им отговори с арогантност, започне да се оправдава или очевидно все още не осъзнава извършената несправедливост - може би е необходимо отмъщение. Във въображението си родените със северен възел в Телец могат да преведат съгрешилия човек през същите преживявания и да злоупотребят с него по същия начин, както той е постъпил с тях, за да му дадат възможност да изпита болката, която им е причинил. Тогава той ще може да прости и да изясни тази ситуация.
Способността да прощават е основна за тези хора, тя е ключът, който ще им помогне да се освободят от болезнените си спомени. Ако са ядосани на някого и не са му простили, това изпълва психическата им връзка с другия човек с негативна енергия.
Една от причините, поради която те се въздържат от прошка е страхът. Ако простят на другия човек, те не знаят какво може той да им стори и се страхуват, че повече няма да бъдат защитени от атаката на гневните си спомени. Те смятат, че отново могат да станат уязвими от някого, който е злоупотребил с тях. Но всъщност, ако наистина простят, те скъсват връзката с този човек. Тогава, каквото и да прави той, родените с лунен възел в Телец остават напълно неуязвими.

Основи

Родените със северен лунен възел в Телец са имали прекалено много прераждания, в които енергията им е била смесена с тази на другите, и са загубили усещане за собствените си физически основи: загубили са връзката си със собствените си тела и възможността да се наслаждават на физическите аспекти от живота. В миналите животи са искали да се издигнат до по-високо ниво - да полетят - затова те са отделили единия си крак от земята, за да заживеят в друга реалност, а след това са отделили и другия. Поради тази причина сега те нямат усещане за своите основи или вътрешна стабилност. Тяхното предизвикателство е да се върнат отново на земята и да възвърнат чувството си за вътрешна сила.

Оценяване на постигнатото

Един от основните елементи, необходим, за да бъдат удовлетворени в този живот, е тези хора съзнателно да пробудят в себе си чувството на задоволство от постигнатото. Тази техника сама по себе си ще донесе значителни промени в техния живот. В миналото да отделят време, за да изпитват задоволство, е било последното нещо, за което са мислили. Тяхното съзнание е било завладяно от мисли как да се справят с проблемите си и те са били пристрастени към силните вълнения. Желанията им никога не са били задоволявани, винаги са искали нещо повече. За да балансират прекомерно активните си желания в това прераждане, те имат нужда да изпитат противоположното чувство, което е задоволство от онова, което вече имат.
Част от изграждането на тази способност включва признаването на изобилието, което вече присъства в техния живот. Когато са изпълнени с благодарност за онова, което животът им е дал, те се отпускат и се чувстват спокойни и обичани. Енергията от това задоволство ги връща обратно към тях самите и с подобно отношение към живота те са отворени и могат да получават от него още повече.
Например без значение колко пари имат, родените със северен възел в Телец могат да кажат: "Благодаря ти, Господи, за това че имам достатъчно пари, за да мога да си позволя (онова, което те наистина имат: покрив над главата, храна на масата и т.н.). " Ако те нямат партньор могат да кажат: "Благодаря ти, Господи, за моите приятели, семейство, колеги, деца, домашни любимци и т.н., които си изпратил в живота ми да ме обичат." Това е ключът към пълнотата, която те търсят. Тя няма нищо общо с онова, което се случва извън тях, а има връзка с божествената способност да приемаш и да се радваш на онова, което имаш. Когато отделят време, за да забележат онова, което наистина притежават и са отворени да получават още, те започват да изпитват истинска любов към себе си, и тя замества раздразнителността, която често са чувствали.

Връзка с природата

Всеки има нужда от енергия, която да му помага да възобновява жизнените си процеси и да се чувства задоволен. В миналите си животи родените със северен възел в Телец са зависели от своите партньори, за да получават тази енергия. В този живот, когато те зависят от другите, очаквайки да задоволяват нуждите им, обикновено остават разочаровани. Предопределено е нещата да се случват по този начин, защото те трябва да се научат на независимост и сами да посрещат своите нужди.
В това прераждане тези хора имат магическа връзка с майката Природа и със Земята и оттам ще дойде голяма част от енергията, която може да им помогне да получат това от което се нуждаят. Тяхната връзка с майката Природа им дава възможност да се свържат директно с нейната енергия и да я абсорбират по един изцелителен начин, който ги изпълва със сила. За да се сдобият със спокойствие и вътрешна сила, хората с лунен възел в Телец трябва да прекарват редовно определено време сред природата, като съзнателно оценяват подкрепата, която майката Земя им дава. Този процес по магически начин ще внесе яснота в тяхното емоционално състояние. Ситуациите, в които попадат с другите хора и които предизвикват у тях несигурност, ще започнат да се появяват по-рядко, когато те неизменно чувстват спокойствието в себе си.
Някои от представителите на това възлово положение имат усет към градинарството и може да открият, че тази работа им носи спокойствие. В техен интерес е да се стараят изпяло да погълнат енергията, която идва от майката Природа - да докоснат растение или дърво и да позволят на земята да им даде сили. Ако прегърнат едно дърво, това може да предизвика у тях появата на същата енергия и щастие, която се получават при прегръдката с човек. Да прегърнат човек е също добра идея (чувствените усещания са винаги от полза за тях), но ако имат някакви колебания по отношение на това кого да прегърнат или какви са техните мотиви, дървото винаги ще им помогне да получат необходимата енергия.
Тяхната способност да получават енергия от природата е дар, който могат да споделят с другите. Например, ако те се разхождат в парка с приятел и споделят онова, което знаят за енергията от дърветата, техният приятел ще може да осъзнае по-пълно силата на природната енергия, докато е в присъствието на хората със северен възел в Телец и ще бъде постоянно обогатяван от тези изживявания.

Чувствени наслади

За да могат да останат съсредоточени върху постигането на целите си, е необходимо родените със северен възел в Телец да осъзнаят своята стойност. Тези хора могат да чувстват, че времето, което отделят за себе си и своята енергия, е загубено, но подобни чувства са изцяло погрешни. За тях е задължително да прекарват известно време като вършат неща, които смятат за важни, тъй като това ще им помогне да изградят източниците, от които се нуждаят, за да могат да чувстват своята независимост в живота и взаимоотношенията си с другите.
За да постигнат духовна балансираност, тяхната съдба в това прераждане е да получават чувствени удоволствия от живота, да застанат здраво на краката си и да придобият усещане за собствената си значимост. В миналите животи родените с лунен възел в Телец са развили способност да изпитват дълбока наслада от духовните си, психически усещания. Сега е моментът да развият по-дълбока способност за използване на петте физически сетива, В това прераждане сетивата им са доста чувствителни и добре развити. Идеята е да се обръща внимание на удоволствията, които техните физически сетива им предлагат: уханието на пролетта, вкусът на едно добро ястие, парфюмът, който им доставя удоволствие, или докосването на техния любим. Дори вдигането на тежести или други физически усилия могат да им доставят чувствена радост - нещо, което ги свързва с техните тела по начин, който им доставя удоволствие и/или повдига самочувствието им.
Музиката е един превъзходен източник на наслада за тях и тя помага на мислите им да станат по-хармонични, затова ще им повлияе добре, ако непрекъснато около тях се носят звуците на тиха музика. Те имат усет за звуците на природата - вълните, които се разбиват на брега, и птиците, които пеят. Винаги, когато се наслаждават на способността си да получават удоволствие от звуците, трябва да знаят, че това е в тяхна полза. Те също така получават удоволствие от онова, което виждат - да забелязват красотата около себе си, да се наслаждават на художествени творби или да отделят време да наблюдават залеза.
Родените със северен възел в Телец обикновено имат добре развити вкусови рецептори и могат най-пълно да се насладят на удоволствието от добрата храна. Посещаването на изтънчени ресторанти им влияе положително. Ако успеят да почувстват удоволствието от докосването, това също ще бъде от полза за тях. Ако отделят време да докосват дърво, листо или определен плат и да почувстват физическо удоволствие, това винаги ще им доставя положителни изживявания. Чувствена наслада може да им донесе дори усещането за снега, който хрущи под краката им.
Друг начин да подобрят усещането за своите основи е да станат по-чувствителни към дрехите си, в смисъл как ги усещат върху своето тяло. Дали допирът на дадена материя ги кара да се чувстват спокойни? Харесват ли този допир? Ако го харесват, това са дрехите, които те трябва да сложат върху телата си, за да се погрижат за себе си и да поглезят тялото си. Дрехите могат да бъдат и един могъщ начин да усетят своята стойност. За важна среща изборът трябва да падне върху облекло, в което се чувстват удобно и уверени, а не да сложат дреха, която мислят, че ще впечатли другия човек. По този начин независимо от реакцията на другия, те ще се чувстват удобно в собственото си тяло.
Други чувствени изживявания, които ще бъдат от полза за тези хора, включват да поглезят телата си като отидат на маникюр или други козметични процедури, сауна или джакузи. Когато отделят време, за да си доставят физически радости и чувствено удоволствие, те няма да имат толкова голяма нужда от хората около себе си.

Папка: Северен възел в Телец | Добавил: Пим (04.03.2009)
Разгледан: 2328 | Любовен | Еротичен | Важно | | Дар
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]
Контакт          3.230.154.90