Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


15:50
20.05.2024
Понеделник
3.230.154.90


Онлайн: 5
Гости: 5
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Лунни Възли » Северен възел в Телец

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]


Взаимоотношения

В търсене на сродна душа

На хората със северен лунен възел в Телец им е вродено желанието да открият сродна душа. Затова в младостта си те могат да се отдават на групов секс и да имат склонност за нови връзки прекалено бързо, защото силно се нуждаят от това. Предизвикателството за тях в този живот е да се съсредоточават по-малко върху връзките си и повече върху това да изградят своите собствени ценности - тогава ще привлекат към себе си подходящия човек.
От миналите животи тези хора са свикнали да дават всичко от себе си и другите да им отвръщат по същия начин. Но в това прераждане не е в тяхна полза другите да се грижат за тях и да бъдат зависими. Това е начинът на Вселената да им помогне да разрушат унищожителната взаимна зависимост и да се научат сами да се грижат за себе си.
Дълбоко в своите сърца повече от всичко друго те искат да имат партньор - онзи специален човек, с който да пътуват през живота, да бъдат уязвими поотделно, ангажирани един към друг и да си дават сили. За да се осъществи тази тяхна мечта, те трябва първо да бъдат завършени личности сами за себе си. Когато повече не се нуждаят от друг човек, които да им дава чувството за завършеност, само тогава ще привлекат подходящия партньор в живота си.
Понякога родените с лунен възел в Телец чувстват остра самота и болка за своя близък човек. Те копнеят за сигурността на една постоянна връзка, в която и двамата зависят един от друг, а това е един живот, в който лоялните взаимоотношения са тяхно рождено право. Но както и всичко друго в това прераждане, те трябва да го спечелят. След като с труд постигнат своята собствена завършеност, определят целите си и животът им започне да тече като водите на могъща и пълноводна река със собствена посока, те могат да се свържат с друг подобен човек, който се движи в същата посока, и заедно да поемат по пътя към морето.

Нахлуване в чужда територия

Копнежът за сродна душа кара хората със северен възел в Телец да се вглеждат в психиката на другите. В миналите животи тази техника е работила в тяхна полза: разбирането им за психологическия грим на другия човек е улеснявало връзката, в която двама души взаимно са си давали сили. Но те са свикнали да навлизат в психиката на другите до такава степен, че вече нямат представа за собствените си граници! И сега, когато навлязат в психичното поле на другия човек, те отиват прекалено навътре и действат като нашественици, затова и двамата започват да губят чувството си за автономност. Освен това другият човек може да почувства, че родените с това възлово разположение се нуждаят от споделената енергия, а не оценяват и не му дават сили като самостоятелен индивид.
Тези хора смятат, че всички искат същите неща в емоционален план като тях: любов, признание, оценяване. Затова те дават на другите такава емоционална подкрепа и окуражаване. Но ако се втурнат и се опитат да променят настроението на другия човек, понякога биват изненадани, когато той им отговори с гняв, защото чувства, че са нарушени границите на личната му територия. Освен това родените със северен лунен възел в Телец често толкова силно потъват в психическото поле на другия, че започват да се чувстват неудобно. Ако бъдат прекалено погълнати от чуждите настроения, това отслабва собствената им енергия. Когато това се случи, най-правилният изход е да се извинят и да направят пауза, за да се върнат отново към своите основи - да се разходят около дома си, да докоснат дърво и да позволят на енергията от природата да се излее в тях. Когато се почувстват спокойни, уверени и изпълнени със собствената си енергия, те могат отново да отидат при другия човек или да се върнат към определена ситуация, защото вече знаят какво да правят.
В този живот родените с лунен възел в Телец трябва да могат да поддържат собственото си психично енергийно поле самостоятелно, преди да се свържат с друг човек. Когато те наистина се свържат, трябва да отделят свое лично пространство в дадена връзка. Те имат склонност да правят пред своя партньор всичко, което биха правили, когато са сами със себе си, което не е винаги добра идея, защото техният партньор може да започне да се чувства като част от тях, а не като самостоятелен човек. Установяването на граници, които да поддържат тяхната индивидуалност и стойност, е от особена важност за създаване на пространство за себе си, от което хората със северен възел в Телец се нуждаят във взаимоотношенията си. Тъй като не са свикнали да поставят граници, в началото те имат трудности да определят личната територия на другите хора и да установят своя собствена. Но ако останат спокойни, ще започнат да разбират и да определят своите граници, ще станат по-силни и ще изпитват по-голяма чувствителност към личните пространства на другите. Здравословните връзки развиват уважението към себе и си към другите.

Злоупотреби

В предишните прераждания злоупотребата е била важен фактор за родените със северен лунен възел в Телец - те едновременно са злоупотребявали с другите и другите са злоупотребявали с тях - и този фактор се е дължал на силовите битки в резултат на връзки, които са били прекалено консуматорски. Едно от главните им предизвикателства в този живот е да отделят своята идентичност от тази на родителите си. Те трябва да установят собствени граници, за да прекъснат тази връзка, в противен случай това води до нови подобни битки. Тези хора се учат да не злоупотребяват със силата, която имат и понякога могат да усвоят този урок като самите станат жертви. Тъй като са били жертви в ранния си живот, те имат избор: или да злоупотребяват с другите, когато станат възрастни, или да разрушат този модел и да не отмъщават за начина, по това как са се отнасяли към тях. Те се учат на любов и всеопрощение и тези уроци могат да следват по петите една ситуация, в която са били нечестно наранени.
Понякога хората с лунен възел в Телец отричат трудното си детство, дори когато злоупотребата с тях е била съвсем явна. Те имат склонност да описват своите родители като добри и да гледат на злоупотребите като заслужено наказание за това, че са били лоши. Те имат силно желание да поемат вината. Имах една клиентка със северен лунен възел в Телец с две деца. Нейните родители сериозно бяха злоупотребявали с нея по време на детството й: сексуално, физически и емоционално. Но тя мислеше, че са били добри родители. Тази жена накрая потърси психиатрична помощ и един ден лекарят я попита: "Какво трябва да направят децата ви, за да почувствате, че заслужават същото наказание, каквото вие сте получавала като дете?" Това я накара да види истината, защото разбра, че няма нищо, което нейните деца биха направили, за да може тя да постъпи с тях по същия начин и да намери оправдание за подобно поведение.
Когато родените със северен възел в Телец страдат от злоупотребите с тях като възрастни, те трябва първо да осъзнаят, че това се случва. Тогава да се измъкнат от тази ситуация и да прекъснат психологическата връзка с тези хора с помощта на всеопрощението. Често те много добре се повлияват от психотерапия или от друг вид интервенция, която им помага да открият и да се освободят от спомените си за злоупотреби в детството и чувството на вина. Тяхната склонност да приемат себе си като неизменно лоши и нехаресвани от другите е всъщност една прекалено чувствителна проверка за това дали ще получат признание от тях. Когато престанат да го търсят те вече няма да бъдат толкова уязвими дали ги харесват. Понякога хората, които са злоупотребили с тях, наистина ги отбягват и причината е разбираема: ако човек върши подобно нещо, той изпитва силно чувство на вина.
Родените с лунен възел в Телец са майстори на съзиданието. Когато се концентрират върху изграждане на една връзка и го правят по свой начин, в съзвучие с тяхното усещане за удобство, тя продължава завинаги. Тяхното предизвикателство е да не позволяват енергията на другите хора да разрушава чувството им за удобство - не е в тяхна полза да разрешават удари по себе си по какъвто и да е начин.

Способност да правят разлика

Тъй като не са родени със знанието какво е важно за тях в живота, хората със северен възел в Телец имат склонност да проучват какви са ценностите на другите. Но това никога не дава резултати, защото когато другите споделят какво е важно за тях, родените с тази възлова позиция казват: "Това не е важно, защото...", и другият човек чувства, че не е получил необходимото признание. Хората с лунен възел в Телец не само губят онова, което търсят, но този процес извежда другия човек от релси и му пречи да преследва собствените си цели, затова той често се чувства разстроен.
Родените със северен лунен възел в Телец са прекарали много минали прераждания, живеейки според ценностната система на другите и понякога са крили това, което искат, защото са мислили, че не е социално приемливо или няма да бъде добре за близките им. Но в това прераждане, за да изградят чувство за собствената си стойност, те трябва да правят разлика между ценностите на другите и техните собствени и да удовлетворят личните си желания. Само когато тръгнат да преследват онова, което действително искат, те ще се почувстват добре. Например, ако спечелването на много пари е важно за тях, тяхната склонност е да позволяват ценностите на другите да побеждават техните: "О, това е толкова материалистично, а ти си духовно извисен човек." След това те започват да се чувстват зле и да потискат своето желание, Това е типичен пример как подкопават собствената си значимост.
Но ако тези хора се опитат да потиснат собственото си желание за забогатяване, поради неодобрението на някой друг, те накрая ще се окажат с парични проблеми. Ако се опитат да ги разрешат, нещо ще работи срещу тях, защото ще се чувстват виновни за финансовия си успех. Тогава ще бъдат „парализирани", без да знаят защо не могат да се справят с този аспект от своя живот, и ще се чувстват зле. Затова, ако желаят да бъдат богати, най-доброто решение е открито да преследват целта си.
Неспособността да правят разлика ги кара да привличат към себе си хора, които им носят неприятности. Може би вследствие на миналите си животи, когато са работили с емоционално разстроени хора, или това че са били привличани от живот на ръба, родените с лунен възел в Телец имат склонност да се сблъскват с хора, които носят истински риск при близки отношения. Когато се свържат и доверят с подобен човек, те винаги остават разочаровани. Тези хора ясно съзнават кога имат работа с някой, който е обграден с толкова неприятности, че не може да им даде нищо, но независимо от това биват привлечени от него. Те си мислят, че могат да помогнат и да изцелят другия човек, затова очакват той да им бъде благодарен и да им отвърне със същото. Но това е равносилно на загуба за тези с лунен възел в Телец! Тяхната работа е да могат да правят разлика и да създават връзки с тези, които са психически здрави.
Един начин, по който могат да се сблъскат с неподходящ човек, е когато за да получат признание, те приемат ценностите на другите. Например дори и да не вземат наркотици, те могат да говорят за това и да го изтъкват, ако смятат, че така ще изглеждат по-добре в нечии очи. Това обърква и тях и другите: Те отблъскват онези, които в нормална ситуация биха могли да бъдат привлечени от тях, и привличат тези, които имат същите ценности, за които родените със северен възел в Телец само претендират, че притежават. Ако те разберат какво е наистина важно за тях и ясно изразят своите ценности, тогава ще привлекат напълно подходящи хора.
В това прераждане хората с лунен възел в Телец се нуждаят от стабилност, а не от проблеми. За да я постигнат в една връзка, те не бива да позволяват на своя партньор да принизява ценностната им система. Ако техният партньор каже нещо, от което те се чувстват неудобно, могат да му покажат това с думите: "Това не ми е приятно."
По този начин ще накарат другия човек да разбере къде са техните граници и ще му дадат възможност да се приспособи за да действа в съзвучие с онова, от което те се нуждаят. С развитието на връзката ще стане очевидно дали този човек е подходящият партньор.

Връзки

Родените със северен възел в Телец обичат енергията, която идва от връзката с другия човек и им помага да направят нещо повече, отколкото всеки поотделно. Този процес сам по себе си не представлява нищо лошо. Проблемът е, че хората с лунен възел в Телец биват застопорени в долния край на везната и се превръщат в човека Б - този, който забелязва стойността на А и му помага да постигне целите си.
Но този модел вече не работи. В настоящия живот този със северен възел в Телец трябва да бъде човекът А, който позволява на Б да бъде привличан и на когото помагат да постигне целите си. Родените със северен лунен възел в Телец не са егоисти. Когато другите им дават сили да постигнат мечтите си, те искат да бъдат сигурни, че това не ги кара да се чувстват зле. Но за да изградят успешно партньорство, хората с това разположение трябва да бъдат онези, които са подкрепяни! Това означава да изяснят своите ценности и желания и да позволят на другите да им помагат.
Тъй като са свикнали споделената енергия и взаимното окуражаване да бъде ключът към оцеляването им, те подсъзнателно мислят, че се нуждаят от енергията на другия човек, за да живеят. Ето защо често правят погрешен избор в ранните си връзки - втурват се в прекалено обвързващи взаимоотношения и ги консумират колкото е възможно по-бързо. Техният отчаян стремеж към обвързаност не им дава възможност правилно да преценят другия човек.
Родените със северен възел в Телец не стоят здраво на земята, когато биват въвлечени в мощната енергия на ранните си връзки. Те позволяват това да се случи и стават уязвими, защото имат пълно доверие. След това, ако другият човек ги насили да вземат решение, те са склонни да поемат ангажимент прекалено бързо. Но подобна привързаност не е в тяхна полза, в този живот те трябва да действат бавно и постепенно, за да си осигурят положителни резултати. Връзките, в които просто се хвърлят, са почти винаги обречени на провал, защото тяхна основа е временната енергийна обвързаност, а не истинската хармония с другия човек. Нещо повече, ако хората със северен възел в Телец действат прекалено бързо, потенциалните връзки между тях и другите (ако се даде време за леко приспособяване) не се получават, защото партньорите са пропуснали необходимите етапи на една нежна адаптация един към друг.
За да се постигнат успешни и продължителни връзки, хората с лунен възел в Телец трябва първо да осъзнаят, че притежават достатъчно енергия, за да живеят самостоятелно. Докато се чувстват незавършени, те непрекъснато ще привличат хора, които имат ниско самомнение. Но когато не са водени от непосредствена нужда, те могат да отделят време, за да открият чия енергия в ще им подейства благоприятно и ще им донесе радост!

Сексуалност

Родените със северен лунен възел в Телец обикновено са с повишена сексуалност. Те търсят страстта и вълнението от секса и от връзката, която се създава в резултат на сексуален контакт. В един по-ранен етап от живота си те може би са били отдадени на груповия секс. Ако почувстват някакво привличане с даден човек, те веднага искат да го вкарат в леглото си. След това връзката им приключва толкова бързо, колкото е и започнала, защото няма стабилна основа, която да поддържа страстта.
Тези хора прекарват прекалено голяма част от живота си в търсене на партньор - тази частица от пъзела, която идеално си подхожда с тях. Те са нетърпеливи и пристъпват към секс още в началото на една връзка, без да имат време да установят единството, защото силно желаят своя партньор и си мислят, че чрез секса ще разберат кой е най-подходящ за тях. Истината е, че ако изчакат известно време, сексуалната енергия ще стане още по-силна и удоволствието ще бъде по-пълно, защото са изградили една значима база за връзката си.
Но хората със северен възел в Телец са имали толкова минали животи, в които са се обвързвали с хората духовно и емоционално, че сега често не изпитват друга наслада от телата си, освен в процеса на сексуално отдаване. Те могат да изгорят в една връзка и да не разберат защо. В този живот за тях е предопределено да отдръпнат енергийното си поле от другите и да изградят усещане за лично пространство, за свой "дом" вътре в телата си, тъй като това е ключът към техния щастлив сексуален живот. Те трябва да отделят специално време за една връзка и да не се втурват към секса, докато не развият напълно чувствена връзка с другия човек.
Хората с възлово разположение в Телец имат нужда от много физически докосвания: целувки, допир и държане на ръцете, масажиране - наистина да усетят, че чувстват ръцете на другия човек върху кожата си и как нервната им система реагира на него, изцяло на физическо ниво (без помощта на въображението). След това те има нужда да видят как тялото на другия човек възприема тяхното и дали и той изпитва същите физически усещания към тях. Изграждането на чувствителност на телата ще ги накара напълно да изявят своята чувственост и ще осигури една стабилна основа за тяхната сексуалност. Ако тялото на този със северен възел в Телец не усеща, че си подхожда с това на другия човек, той няма да търси създаването на една романтична връзка, която няма постоянна значимост на физическо ниво.
В противен случай с течение на времето родените с лунен възел в Телец ще започнат да имат сексуални проблеми с постоянния си партньор. Когато това се случи, обикновено се дължи на факта, че използват секса за бартерни сделки. Например, ако жена със северен възел в Телец желае да получи цветя или бижу, тя може да използва секса като начин да манипулира партньора си, за да й купи тези неща. Ако един мъж иска неговата партньорка да се държи по определен начин, той може да се въздържа от секс или да го използва, за да получи онова, което иска.
По този начин сексуалната тръпка се размива от други мотиви и с течение на времето сексът става по-малко интимен. Другият човек започва да чувства, че се опитват да го контролират чрез секса и губи интерес. Като резултат връзката, която някога е била изпълнена със страст, може да завърши като платонично приятелство или да създаде чувство за импотентност или фригидност. Като се опитват на психическо ниво да манипулират причините за секс, родените със северен лунен възел в Телец губят естествената си потентност.
В това прераждане те се учат да се наслаждават на дара да споделят сексуалното удоволствие с техния партньор, без да имат други мотиви. Те се учат да ценят простите, естествени удоволствия в живота: храна, секс, да се чувстваш удобно - насладата от физическите удоволствия, които са дар, благодарение на това, че имаме човешки тела.

Лоялност

Лоялността и ангажиментите са много важни за хората с лунен възел в Телец. Те обикновено не флиртуват, а желаят някого, с който да бъдат заедно в живота, партньор, който има същите желания. Те искат да се чувстват завършени и затова, когато се женят, се свързват физически със своя партньор и започват да подхранват неговите сили, да изграждат самочувствието му и да му дават енергия с очакването да им отвърнат по същия начин. Това обикновено не дава резултат, защото родените със северен възел в Телец не могат да определят какви са действителните нужди на техния партньор. Вместо да ги видят вярно, те проектират собствените си нужди върху близкия човек и след това започват да задоволяват тези нужди - онова, което действително иска техният партньор, те дори рядко забелязват.
За тях здравите връзки са основани за възможността и двамата да поемат отговорност за задоволяването на собствените си нужди и да получават енергия от дейности извън връзката си. Тогава се получава едно здравословно обвързване, което е основано на взаимно окуражаване и предаване на енергия, а не на взаимното й пресушаване. Те се учат, че лоялността между двама души в една връзка се основава на лоялността първо към самия себе си. Родените със северен лунен възел в Телец имат нужда да установят подобно отношение към себе си, преди да бъдат почтени към някой друг. Например лоялността към себе си включва откровено изразяване на усещанията: "Не се чувствам удобно по този начин", а не от опити да пренебрегват личните си нужди и да ги адаптират към партньора си. Това означава да станат завършени хора: това се основава на вътрешното усещане за правилните неща и постоянството, а не на непрекъснатите промени в зависимост от това какво е необходимо, за да получат признание.
Като живеят според собствените си ценности, хората с тази възлова позиция позволяват на подходящите хора да влязат в техния живот и да ги поддържат. Това означава да поемат риска да загубят своя партньор. Ако останат верни на себе си и честно разкриват онова, което вътрешното им чувство за удобство казва, тогава или ще получат одобрение от другия човек и той още повече ще се сближи с тях, или ще направи място за следващия, който може да се окаже по-подходящ.
Когато в един брак се появят проблеми, хората с лунен възел в Телец виждат, че лоялността е качеството, което кара двама души да останат заедно и да работят върху брака си, докато не преодолеят трудностите. Лоялността включва общи усилия и ангажираност от двамата за подобряване на взаимоотношенията, а не взаимно предателство. Родените със северен лунен възел в Телец имат нужда да чувстват, че другият човек ще бъде до тях, защото след като са вложили всичко от себе си, те не желаят някой да издърпа черджето изпод краката им. Тъй като това е важно за тези хора, когато решат да изградят близки взаимоотношения, най-добре е да кажат "Лоялността е важна за мен, затова искам да съм сигурен, че моят партньор ще бъде с мен в добри и лоши времена.
Това качество на една връзка важно ли е и за теб?" Като изяснят този проблем още от началото, те позволяват на другия човек да види типа връзка, който им предлагат. Това е един от най-ефективните начини, по които тези с лунен възел в Телец могат да се погрижат за нуждаещата се част вътре в тях: да открият какви са техните нужди и да признаят, че те са важни, след това ясно да ги изразят и да видят как другият човек ще им отговори. Идеята е да се премине от сферата на очакванията към едно открито съобщаване на важните неща в дадена връзка в процеса на нейното развитие. Тогава могат да установят дали и двамата партньори имат желание да задоволяват взаимните си нужди и да си доставят щастие един на друг върху една здрава основа.

Отказ да признаят нуждите на другите

Родените със северен възел в Телец са склонни да не разбират нуждите на другите, защото проявяват прекалена осъдителност към онова, което техният партньор наистина желае. Например той/тя може да иска да играе партия бридж със свои приятели една вечер в седмицата. Човекът със северен възел в Телец може да се възпротиви: "Това няма смисъл да го правиш, защото тези хора не са с нашето положение." Но като пренебрегват изразените нужди на своите партньори, тези хора подкопават устоите на връзката. Най-добре е да проявят пълно разбиране към другия човек, без да се водят от собствените си желания.
Тъй като родените със северен лунен възел в Телец знаят какви са техните нужди, когато партньорът ги помоли за нещо, в първия момент могат да откажат. Те не искат да продължат да дават, защото се чувстват празни и затова нарочно се противопоставят на онова, за което техният партньор е помолил, и защитават своята позиция като стават прекалено осъдителни към желанията на близкия човек. В такава ситуация и двамата губят. Другият човек се чувства лишен от нещо, което му принадлежи и затова реакцията му е да дава по-малко или да дава, но с неприязън. Това сериозно подкопава основите на връзката, която те искат да създадат.
От полза за хората с това разположение ще бъде да се освободят от склонността да се противопоставят на желанията на своя партньор. Често ключът е да се научат да правят разлика. Дали изразените нужди от страна на техния партньор подкопават стойността им? Ако не е така, тогава трябва да дадат на другия човек онова, от което той се нуждае. Така както е неразумно да живеят според ценностите на някой друг, така не е редно да очакват и техният партньор да живее според тези на човека с лунен възел в Телец. Другите хора са просто самите себе си.

Осъзнаване на нуждите

Има разлика между изразените и неизразените нужди. Изразените нужди са нещо, което партньорът казва, че иска (да бъде един час сам всеки ден, време да осъществи свой проект, вечеря заедно веднъж седмично и т.н.). Когато хората с лунен възел в Телец щедро се съгласяват с тези нужди, техните партньори са щастливи и им отвръщат като изливат върху тях любовта и признанието си. Неизразените нужди са нещо, което се проектира върху другия човек. То не задоволява действителните му нужди и води до неудовлетвореност и у двете страни.
Понякога тези хора се боят да разкрият от какво се нуждаят от страх да не изглеждат егоисти. По този начин, когато не казват какво искат, те не дават на своя партньор възможност да ги направи щастливи. Освен това, ако не изразяват какви са техните ограничения и не позволяват на другите да разберат какви са нуждите им, хората започват да губят уважение към тях. Родените със северен лунен възел в Телец не се противопоставят на нищо и не казват: "Не! Това не го одобрявам!" Другите имат склонност да ги използват, защото те не чувстват достатъчно своята ценност, за да могат да отстояват интересите си.
За родените с тази възлова позиция хората около тях могат да изглеждат като богове, които държат ключа за задоволяване на техните нужди. Но те прекалено ги надценяват и подценяват себе си. Това е небалансираността, която води до разочарования. След като веднъж разберат това, вместо да се опитват да изчислят как другият човек може да удовлетвори собствените им нужди, те ще му позволят да научи как се чувстват и какво им е необходимо, за да бъдат щастливи. Без оправдания, без компромиси - само ясно разкриване на това, от което се нуждаят във връзката. Чрез откровено изричане: "Това е, от което имам нужда, за да се чувствам щастлив с теб", те дават на другите възможност да се адаптират към тях.
Факт е, че когато хората с лунен възел в Телец са честни със себе си, промените, които другите правят в своето поведение, обикновено са от полза и за тях. Тези хора понякога чувстват, че са давали, давали и вече няма какво да предложат. Това произтича от факта, че те непрекъснато следят какви са нуждите на техните партньори - а да бъдеш настроен винаги да усещаш какво иска другият човек отнема много енергия. Чувството на празнота е в действителност от полза за тях: то им напомня за необходимостта да се обърнат към собствената си душа и да задоволят първо личните си нужди. В противен случай празнотата продължава без значение какво получават.

Изразяване на отрицателните емоции

В историята на човечеството много отрицателни мисли и чувства са били натрупвани в резултат на житейски опит, особено неадекватност, вина и срам. Тези чувства не са лични, те са част от колективното подсъзнание. Макар че не ни представят точно като индивиди, ако ние се идентифицираме с едно от тези чувства, имаме склонност да крием това. Мислим си, че сме единствените, които изпитват подобни ужасни емоции.
В този процес хората със северен лунен възел в Телец стигат до крайност. Отрицателната емоция минава покрай тях и те я сграбчват, заживяват с нея и се опитват да я скрият. За да я скрият, те трябва да я погребат дълбоко в себе си. Това изисква невероятна енергия. У тях се появява чувство на безпокойство и страх, че някой може да открие тайната им. Тези хора са чувствителни и физически обвързани с другите и затова мислят, че всички знаят какво се случва вътре в тях. Това е причината да влагат много енергия в опити да скрият тези чувства.
Най-добрият изход за тях да преодолеят безпокойството си е просто да изразят онова, което чувстват, да разкриват постепенно по един пласт от себе си. Когато направят това, те ще се освободят от тези чувства - Светлината ще ги разнесе. Те трябва да изразяват това, което изживяват в дадени ситуации, и трябва да изпитват определено доверие към останалите хора - макар че всяка ситуация ще им изглежда заплашителна, когато решат да поемат риска.
Те могат да започнат по този начин: "Има нещо, което искам да споделя с теб, но изпитвам известен страх да го изразя." Така разкриват един слой от себе си. След това: "Изпитвам вътрешно безпокойство и не съм напълно сигурен защо? Сякаш някакво чувство има под повърхността на това безпокойство, но не зная какво е то". Така разкриват следващия си слой. И в процеса на постепенното разкриване на слой след слой от себе си, следващата стъпка ще става очевидна за тях: "Джош, предполагам, че онова, което се случва е, че поради някаква причина изпитвам чувство на неадекватност в тази ситуация." Точка. Това е. След като веднъж сте изразили чувствата си, те започват да ви напускат - вече няма безпокойство, няма усещане за неадекватност, вие сте се освободили от всички тези емоции. По този начин родените със северен възел в Телец непрекъснато се освобождават от вътрешните си отрицателни чувства и започват да изпитват по-слабо безпокойство във всичките си следващи прераждания.

Папка: Северен възел в Телец | Добавил: Пим (03.03.2009)
Разгледан: 2843 | Любовен | Еротичен | Важно | | Дар
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]
Контакт          3.230.154.90