Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


15:55
20.05.2024
Понеделник
3.230.154.90


Онлайн: 3
Гости: 3
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Лунни Възли » Северен възел в Телец

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]


Цели

Да разчитат на себе си

В този живот на хората със северен възел в Телец не им е позволено да разчитат на другите, за да постигнат успех, защото за тях е предопределено да се научат да разчитат на себе си. Затова, когато се осланят на енергията на другия човек, за да постигнат онова, което искат и резултатът не е такъв, какъвто те са очаквали, това е по-скоро напомняне от страна на Вселената, че не бива да разчитат на другите, за да изградят собственото си самочувствие. Иронията е, че след като веднъж се научат да разчитат на себе си, се появяват хора, които искат да им помогнат да постигнат целите си! Тяхната самоувереност идва, когато разберат, че изграждайки успеха си сами, никой не може да им го отнеме.

Изграждане на самочувствие

Когато хората със северен лунен възел в Телец чакат другите да забележат техните способности, те се чувстват сякаш не ги притежават. Ако осъзнаят, че силата е вътре в тях започват ясно да я чувстват.
Необходимото условие, за да усетят своята сила, включва установяване на стойността им. Те не трябва да работят, за да повишат ценността си, защото тя лежи вътре в тях - същността им е дар, който те са донесли на тази планета. Чувството им за собствена значимост е нещо, което трябва да придобият, за да получат признание и от общественото мнение. Когато родените с лунен възел в Телец позволяват на другите да определят тяхната стойност, те сякаш пътуват с влакче на ужасите и не знаят какво ги дебне зад следващия завой.
Имах една клиентка, родена със северен възел в този знак, която работеше със застрашени животински видове. Тя трябваше да сменя дрехите си всеки ден, защото от работата с тези животни те се запалваха и вмирисваха. Един ден моята клиентка забравила другия комплект и трябвало да се прибере у дома с работните си дрехи, а освен това този ден трябвало да носи с нея и животно в клетка. Докато чакала да се качи на ферибота, тя забелязала, че другите хора стоят на голямо разстояние от нея и я гледат с отвращение.
Тогава един приятел, който се занимавал с продажба на нови коли и трябвало да качи на борда три от тях, я помолил да закара едната кола на ферибота. Когато се качила в чисто новия Линкълн Континентал, тя забелязала, че отношението на хората, които пътували на ферибота се променило. Те били приятелски настроени, усмихвали се и й махали. Макар че нейната стойност (вътрешната й същност) останала същата. Тогава тя разбрала колко неправилно е да позволяваш на другите да понижават самочувствието ти.
В това прераждане най-важната цел на родените със северен възел в Телец е да открият собствените си ценности и да си изградят чувство за своята стойност. Те се учат, че не могат да изградят самочувствието си като приемат ценностите на другите хора, за да получат признание, нито пък могат да развият това качество, като упорито отричат чуждите ценности. И в двата случая губят. Хората със северен възел в Телец печелят само когато открият какво е наистина важно и ценно за тях: собствените им ценности. Самочувствието ще се появи като страничен продукт от това, че живеят според тях. Те осъзнават тази истина, но могат все още да се чувстват объркани, когато става въпрос какви са всъщност ценностите им. И това е добре.
Родените със северен възел в Телец имат една чиста възможност, уникален шанс да вникнат в най-дълбоката част на душите си. Идеята е съзнателно да открият какво е важно за тях, какви ценности им дават усещане, че стоят здраво на краката си, увереност и способност да се изправят пред света, без да изпитват тревоги. Те трябва да се запитат: "С какви принципи мога да живея, които да ме накарат да се чувствам значим/а и да очертаят пътя ми?"
Например, ако човек със северен лунен възел в Телец реши, че честността в общуването е важна за него, той трябва да позволи на другите да разберат кога се чувства неудобно. Ако реши, че започването на собствен бизнес е важно, той може да започне редовно да отделя време за него. Тези хора са дисциплинирани, след като веднъж са наясно със своята посока. Докато пътуват през живота, ако са несигурни по отношение на това по кой път да поемат, те могат да попитат себе си: "Предприемането на тези действия ще ме накара ли да се чувствам добре, независимо от последствията във външния свят?" Ако отговорът е да, те могат уверено да продължат напред.
За още по-голяма яснота те могат да попитат себе си: "Избраната посока кара ли ме да се чувствам удобно, или с нещо ме тревожи?" Когато изберат да се движат в съзвучие със собствената си зона на удобство, те печелят, но ако изберат тревогите и липсата на сигурност, губят.
"Избраният път води ли ме към вътрешно спокойствие, или ми създава допълнителни проблеми?" Вътрешното спокойствие ще им донесе победа. "Дали моят мотив е самодоказването, или искам да получа признание от другите?" Пътищата, в съзвучие с принципите, които хората със северен възел в Телец смятат, че са неизменно ценни и повдигат тяхното самочувствие, ще им помогнат да печелят.

Самоокуражаване

Хората със северен лунен възел в Телец толкова са свикнали да окуражават другите, че са забравили как да дават сили на себе си. В този живот тяхното предизвикателство е да обърнат прожектора към себе си и да си дават кураж. Те могат да открият как да правят това като обърнат внимание какво правят, за да дадат сили на другите, и след това да приложат същата тактика към себе си. Те откриват какво иска другият човек и започват да го окуражат да постигне целта си. Добавят към качествата, които са му вътрешно присъщи, своята енергия. И така, ако приложат този подход към себе си, те трябва да открият кой проект искат да осъществят или по кой път искат да поемат. Какво наистина искат да построят? След като веднъж разберат това, те трябва да започнат да подхранват себе си, да се подкрепят и окуражават.
Това е живот, в който родените със северен възел в Телец имат нужда да възвърнат силите си и да ги използват за себе си вместо да окуражават другите или да ги споделят с тях по безотговорен начин. Например, ако дават свои средства за благотворителни проекти, когато имат проблеми с изплащането на ипотеката си всеки месец, това означава, че подпомагат чужда кауза, без да са подсигурили здрава финансова основа за себе си.
Тези хора се учат да не хабят енергията си, независимо дали тя е под формата на време, пари или лични таланти. Те се учат да използват своите ресурси разумно. Много е лесно за тях да насочат енергията си към друго, а не към създаване на лично удобство и сигурност. Те могат дори да тръгнат в друга посока като използват времето си, за да правят нещо различно, защото не се чувстват уверени, когато се опитват да задоволят собствените си нужди. Но когато подходят към даден проблем на практическо ниво и вървят стъпка по стъпка към целта си, те стават все по-уверени.
Родените със северен лунен възел в Телец притежават склонност да не желаят да дават 100 % от себе си. Те се въздържат, защото се страхуват от провал и не искат допълнително да подкопават чувството за собствената си значимост. В действителност, ако наистина се отдадат 100% и не постигнат целта си, те не биха се почувствали по-зле, защото ще знаят, че са направили всичко, което е по силите им. Но когато не предприемат действия и се провалят, те никога не могат да бъдат сигурни: "Ако бях дал всичко от себе си, дали щях да успея?", и това наистина намалява самочувствието им.
Понякога най-доброто нещо, което може да се случи на тези хора, е да се сблъскат със ситуация, в която да бъдат принудени да направят всичко по силите им. Когато изборът е между всичко или нищо и те са принудени да натискат педалите през цялото време, тогава усещат силата, която притежават. При подобни обстоятелства те се сдобиват с голяма доза самоувереност.
Родените с лунен възел в Телец се учат да разпознават собствените си сили, да виждат, че те идват отвътре и не зависят от никой друг. Идеята е да правят неща, които позволяват на вътрешните им сили да се проявят по естествен път. Като посвещават времето си на проекти, които им осигуряват пари или удобство и сигурност, това ги прави по-силни. Те печелят енергия и когато имат смелост, могат да преминат през трудни времена и да намерят положителен изход. Печелят сила, когато изразят онова, което е истински важно за тях, независимо от мненията на другите и когато видят, че ситуацията се обръща в тяхна полза. Пристъпвайки извън ценностната система на обществото, те успяват да видят кои са важните за тях неща, откриват своята мощ всеки път, когато са верни на себе си.

Практическо приложение

Чувство за цел

Хората със северен възел в Телец са майстори-строители. След като веднъж са научили как да използват времето си, как да направят всяка следваща стъпка, така че да бъде основата им солидна и да не се движат по-бързо, отколкото чувстват, че им е удобно, нещата, които строят, остават завинаги.
Миналите животи на тези хора са се въртели около проектите на другите и в това прераждане те се учат да вземат решения и да направляват работата по един проект. Силата, която е необходима, за да се осъществи проекта, ще дойде, ако са наясно с целта си. Ако с всяка стъпка, която предприемат изясняват тази цел ("Какво целя с това телефонно обаждане? С тази среща?"). Това ще им помогне да определят посоката си и прогресът им да бъде постоянен.
Една от основните им задачи е да намерят проект, който ги кара да се чувстват сигурни и щастливи. Ако това е финансов проект, силата им ще дойде, ако успеят да видят обществените нужди и определят какво могат да направят, за да ги задоволят и в същото време да спечелят пари за себе си. След това, тъй като това е техен проект, когато поемат отговорност, те се изпълват с енергия, която става още по-могъща в резултат от успеха, който им влияе положително и им помага да продължават да бъдат наясно за своята цел и да останат фокусирани върху нея.
Вследствие на толкова много минали животи, когато са давали сили на другите за сметка на собствената си значимост, тези хора може да нямат желание да приемат помощта на другите. Но факт е, че сега местата са разменени: в този живот, след като са избрали целта си, трябва да позволят на другите да им помогнат. Те имат склонност да усложняват ненужно своя път към успеха. Мислят, че другите трябва да им дават всичко, да ги подкрепят и да се грижат за материалните им нужди или че трябва да правят всичко сами без чужда помощ. Този подход - всичко или нищо, не е нито правилен, нито практичен.
Истина е, че хората с лунен възел в Телец сами трябва да спечелят успеха си. Но след като веднъж са решили каква е целта им и имат желание да вложат усилия, за да стигнат там, стъпка по стъпка, тогава напълно естествено е други хора да ги подкрепят, да им дават сили и да им помагат в постигането. Другите могат да улеснят пътя им като им дават възможности, посочват им опасностите, разширяват техния подход и им помагат да "покриват базите си" на практическо ниво.
Родените с лунен възел в Телец не бива да се осланят на помощта на другите, но трябва да се научат да я приемат, когато тя им се предлага с най-добри чувства.

Напредване стъпка по стъпка

Когато родените с това разположение виждат колко далеч трябва да отидат, за да достигнат целта си, те се паникьосват. Цялата работа, всички препятствия, които трябва да преодолеят - как изобщо могат да стигнат дотам? Те се отказват от по-големите си цели, защото се страхуват от провал. Всичко изглежда прекалено трудно.
Ако човек използва тази гледна точка, нещата ще му се струват непреодолими. Единственият начин, по който далечните цели могат да бъдат достигнати, е като се раздели процеса на отделни стъпки. Идеята да стане лекар е плашеща за един ученик. Но ако това е истинската му мечта, си струва да се преминава през различните препятствия. Човекът, който желае да стане лекар, първо трябва да завърши четири годишен курс на обучение в колеж, след това четири години в медицинско училище, след това идва стажът. Това е един дълъг процес, но може да бъде осъществен на етапи, стъпка по стъпка. И целта ще бъде постигната, ако на всяка стъпка бъде отделено необходимото внимание.
Същото се отнася и за една важна връзка. Ако тези хора срещнат човек, който може да докосне струна в душите им, идеята веднага да се обвържат с него е толкова завладяваща, че те изобщо не искат да мислят за друго, а желаят да скочат направо в тази връзка - и резултатът е истинско бедствие. Онова, за което мечтаят не се осъществява, защото са опитали да пренебрегнат необходимите стъпки. Понякога, когато мислят за своята цел, те забравят, че да стигнат там е изцяло в техните възможности и зависи от желанието им да го сторят. Те могат да чувстват много силни емоционални тревоги за това дали целта си струва.
Но това е като да гледаш планина и да се питаш дали си струва да се изкачиш на върха, когато единственият начин да определиш това е като действително се изкачиш. Ако имаш подходящо съоръжение, избереш реалистичен маршрут, съобразен с опита и способностите, и имаш желание да излезеш на крачка пред другите, тогава ще успееш.
Родените със северен лунен възел в Телец не са свикнали да формират стратегия, за да стигнат до целта, тъй като определянето на необходимите стъпки в миналите им животи е било задача на друг човек. Сега те се учат да определят целта, която искат да постигнат (почивка на къмпинг със семейството, започване на бизнес и т.н.), и да формират практически план за постигането й. Когато започнат да изпълняват отделните стъпки, те се справят много ефективно и се изпълват с увереност от постигнатия успех, който обикновено продължава, докато те систематично следват начертания план.
Дори и да е така, не винаги е лесно за тези хора да разберат какво искат в живота. Те може да се нуждаят от много размишления и вниквания в собствената душа, за да определят какво желаят да построят. И когато наистина решат, важно е да запомнят, че трябва да се настроят на честотата на вътрешното си усещане за удобство като барометър на правилния път за тях. Независимо от това какво им казва техният ум, ако имат вътрешно усещане за дискомфорт по отношение на нещо и въпреки всичко продължат да се движат в тази посока, те винаги ще губят. Когато останат верни на вътрешното си усещане за онова, което ги кара да се чувстват добре (което е отражение на техните уникални граници), всичко работи в тяхна полза.
Хората със северен лунен възел в Телец се нуждаят от принципи и морал, според които да живеят, пътека, по която могат да вървят стъпка по стъпка, за да постигнат вътрешен мир. Когато открият духовни принципи в съзвучие с тях, най-добре е да ги приложат на практическо ниво в ежедневието си. Те са много по-добри в практическата си дейност, отколкото в теорията. Например програмата от 12 стъпки е страхотна за тях (Дружество на анонимните алкохолици, Тийнейджъри-алкохолици и т.н.), тъй като тези програми са концентрирани върху практически подход, изграждане стъпка по стъпка на духовните принципи.
За да изградят здраво чувство за собствената значимост, тези хора трябва да вършат само неща, които чувстват че са правилни и приемливи в зависимост от своя морал, а не да действат според ценностите на другите. Онова, което ги направлява може не винаги да бъде съвсем приятно, но ако те го следват, може да излязат от тъмнината - в която са се загубили без чувство за цялостност и собствена ценност - в царството на Светлина. Срамът или вината могат да бъдат показател, че трябва да преоценят своето поведение. Независимо от мнението на обществото те знаят какво ги кара да се чувстват добре. Когато следват собствената си посока, родените с лунен възел в Телец ще се сдобият с високо самочувствие.

Управление на парите

От благотворителната дейност, с която са се занимавали в миналите прераждания, родените с тази възлова позиция са придобили правото да печелят лично богатство в това прераждане. Благотворителността е естествена за тях, защото в миналото други хора са плащали техните задължения, за да могат те да влагат енергия в неща, които са били добри за обществото. Но в това прераждане те трябва да се стремят към дейности, за които получават пари, тъй като процесът на печеленето им помага да изградят своето самочувствие.
Тези хора понякога са прекалено доверчиви по отношение на парите. Те знаят, че да вярваш в начина, по който Вселената подрежда нещата, е принцип, който дава резултати. Но също така е истина, че "Бог помага на онези, които си помагат сами." Да вярваш, че всичко ще се нареди както трябва, не означава да избягваш личната отговорност и да действаш нерационално със сляпо доверие.
Ако приятел им каже: "Ще ми заемеш ли 3 000 $" и това е сумата, необходима на човека със северен възел в Телец да покрие всичките си разходи, да вярваш в мъдростта на Вселената не означава да мислиш: "Ами, аз вярвам, че нещата ще се подредят и затова ще дам тези пари."
Хората със северен лунен възел в Телец трябва да поемат отговорност и да се грижат за своите финанси. Само тогава могат да помагат на другите, без да се страхуват, че ще загубят личната си сила и стойност. Когато се чувстват сигурни, те могат да вярват във Вселената по начин, който им дава сили да видят какво им предлага животът.

Поемане на отговорност

За да поемат отговорност за парите си и да отворят врати за личното си благополучие, родените с лунен възел в Телец трябва съзнателно да обръщат внимание на парите: да записват, да следят колко и за какво харчат. Това им дава сили: то им помага да насочат средствата си в разумна посока. Натрупването на пари е игра, за която тези хора имат истински талант. След като веднъж са започнали да мислят за това, те имат дарбата да завъртят малко пари достатъчно добре, за да могат лесно да станат богати.
Понякога хората се северен възел в Телец изпитват отвращение, че трябва да мислят за парите си. Те са ядосани, че нямат лесен живот, на какъвто са свикнали в миналите прераждания. Но за тях е здравословно, когато наистина се погрижат за себе си: постоянна работа, стабилен доход, банкови сметки и финансови планове за бъдещето. Идеята е да се постигне сигурна финансова база, която ще им позволи да поемат рискове в други сфери. Това им дава чувство на спокойствие и увереност в живота и ги кара да се чувстват добре.
Макар че някои хора боравят доста умело с наследени пари, тези с лунен възел в Телец не са в тази категория. Не е в тяхна полза да бъдат зависими от наследства, от финансовото състояние на другите или от различни социални програми. Всяка ситуация, в която те са финансово зависими, подкопава чувството им за собствена значимост. В това прераждане за хората със северен лунен възел в Телец от особена важност е сами да печелят парите си и да получават отплата за вложената енергия.
Ако те са наследили пари, в техен интерес е да използват част от тях, за да започнат собствен бизнес или по някакъв начин да ги вложат в кауза, която увеличава чувството им за собствена значимост. Ако те са финансово зависими от своя партньор, за тях е здравословно да започнат малък бизнес или работа извън дома, дори и да не се нуждаят от нея или да не ям носи много средства. Те трябва да изградят чувство за своя Аз, отделно от връзката си с другия човек. Редовното отделяне на време, за да работят за постигане на индивидуалните си цели или проекти, които са важни за тях, е друг начин да изградят своето самочувствие.
Ако тези хора се подпомагат от социална програма, те могат да започнат странична работа, от която да печелят. Ако човекът със северен възел в Телец е родител с деца, може би ще иска да започне да се грижи за други деца срещу заплащане. Въпросът не е в това колко пари получава, а в чувството за собствена стойност, което печели.
Родените с лунен възел в Телец имат вродено разбиране как да се оправят с парите и за необходимостта те да се въртят. Тяхното предизвикателство е да работят с парите съзнателно. След като веднъж започнат да го правят, те могат да станат много богати. В миналите си животи са имали навик да използват парите на другите хора и затова са спрели да ги ценят - на тях не им се е налагало сами да ги печелят. В този живот те се учат да уважават парите и да ги използват мъдро, така че те да се умножават. Парите са техният учител. След като веднъж родените със северен възел в Телец се вслушат в своята интуиция за това как парите работят, те сами ще им покажат как могат да бъдат увеличени.

Дългове

Хората със северен лунен възел в Телец се сблъскват с големи проблеми с дълговете. Имала съм много клиенти, родени с тази възлова позиция, които са натрупвали огромни дългове вследствие на недоразумения. Например имах една клиентка, която заедно със своя съпруг и друга двойка бяха започнали новаторски бизнес в сферата на козметиката. Работата им още в началото потръгнала по-добре отколкото другите очаквали, и поръчките завалели! За да се справят с неочаквания бум, моята клиентка използвала кредитните си карти, за да изтегли пари, с които да наеме повече служители, да поръча повече продукти и т.н. - докато не натрупала дълг от 60 000 $. Били й необходими десет години, за да го изплати. За да направи това, тя трябвало да живее в евтин апартамент, да не си позволява никакъв лукс, да преустанови целия си социален живот, да работи на две места и да изтърпи невероятен стрес и лишения.
Когато в началото им потръгнало, моята клиентка рискувала, защото се опитвала да отговори мигновено на външните желания. Тя е могла да позволи на вселенската мъдрост да разгърне бизнеса й по един естествен начин, като използва печалбата си, за да разшири скромните му размери.
Имах още една клиентка със северен лунен възел в Телец, която искаше да прави филми за организациите на новото време - особено тези, които се появяваха във връзка с новите роли на мъжете и жените в обществото. Тя смяташе, че тези филми имат благородна мисия и вярваше на интуицията си, затова искаше да намери пари за своя проект. Тя взе кредит (и по този начин натрупа невероятен дълг), за да направи тези филми.
Моята клиентка вярваше, че парите ще се възвърнат, защото "Вселената искаше проекта да успее." В нейния живот настъпи истински хаос, тъй като тя се опитваше да събере още пари, за да го осъществи, и закъсня с връщането на парите, които вече бе заела. Накрая всичко се срути и тя трябваше да признае банкрута си - за втори път в живота й. Този път бе ощетила не само финансовите институции, но бе наранила и приятелите си, и своето семейство, които също й бяха помогнали със средства.
Натрупването на дългове не е от полза за родените със северен възел в Телец. Те са добри строители, когато използват разума си, не се предоверяват на интуицията си или не правят сложни маневри, без да са се обезопасили предварително. Но в определен смисъл те не уважават парите и имат склонност да се отнасят небрежно към тях. Макар че не го осъзнават, те имат много страхове, свързани с парите, които се дължат на липса на опит във финансово отношение от миналите животи.
След като веднъж тези хора осъзнаят, че умишлено трябва да се стремят да бъдат по-разумни с парите, те поемат тази отговорност. Но понякога губят контрол и започват да харчат на воля - купуват неща, от които нямат нужда и за което ще трябва да си плащат по-късно. В миналите животи парите са били средство, което им е доставяло удоволствие. Затова сега, когато са отегчени, те получават порив да пазаруват, с подсъзнателното чувство, че заслужават това и някой друг ще плаща. На практическо ниво те знаят, че това не е истина, но не могат да устоят на изкушението.
Родените със северен лунен възел в Телец не могат да понасят финансовото ограничение. Все пак след като веднъж са си пъхнали ръката в месомелачката и поемат отговорност за своите средства, те лесно могат да създадат богатство, което ще им позволи да харчат, без да се тревожат. Но след като го направят, те трябва да продължат да бъдат отговорни към парите си - в този живот не им е позволено да проявяват небрежност към тях.

Папка: Северен възел в Телец | Добавил: Пим (02.03.2009)
Разгледан: 2475 | Любовен | Еротичен | Важно | | Дар
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]
Контакт          3.230.154.90