Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


16:26
16.04.2024
Вторник
3.238.235.248


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Лунни Възли » Северен възел в Стрелец

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]


Личност

Минали животи

Родените със северен лунен възел в Стрелец са прекарали много минали животи, когато от жизнена важност за тях е било да разбират как мислят другите: като учители, писатели, оратори или са работили в областта на продажбите. Учителите не са успявали, докато не са разбирали мисловния процес на учениците си, и не са споделяли своята информация по такъв начин, че те да могат да я възприемат.
Родените със северен възел в Стрелец са дошли в това прераждане с таланта да виждат гледната точка на всички останали, но с течение на времето са загубили връзка със собствената си истина. Сега те трябва да се свържат с тяхната духовност - и да преоткрият себе си.
Талантът за разбиране означава също, че тези хора могат да говорят с всеки за всичко. Способни са да видят мислите на другия човек и да поддържат разговор с часове като карат събеседника си да се чувства удобно в процеса на една свободна размяна на мисли в приятелски разговор.
Но те до такава степен разбират мислите на другите, че често се опитват да превеждат техните идеи. Те мислят, че трябва да изрекат думите на другия човек, за да бъдат разбрани, и скоро се загубват и забравят какво наистина искат да кажат. Затова, когато схванат нещо с интуицията си, те трябва да го изрекат направо, без да се опитват да редактират или "превеждат".

Нерешителност

Родените с лунен възел в Стрелец трудно вземат решения. Те са свикнали да виждат и двете страни, затова, дори когато знаят какво да правят, те ще видят и алтернативната гледна точка и ще се объркат. Например, ако се питат: "Да отида ли на това парти, или да си остана вкъщи и да почивам?", те ще имат едно инстинктивно знание или чувство, което им казва кой избор ще ги направи щастливи. Но когато започнат да се съмняват: "Да, ще бъде добре да си остана вкъщи, защото се нуждая от почивка, но ако не отида на партито, може би ще пропусна нещо... От друга страна, наистина трябва да си почина - три вечери подред излизах... Но на това парти могат да присъстват някои много интересни хора... и т.н. и т.н.”
Скоро те съвсем ще се объркат. За да избегнат подобен проблем, те не трябва да позволяват на себе си да се съмняват в първото си решение. Тяхната интуиция е почти 100 % вярна. Те се учат да я разпознават, да се осланят на нея и да я оставят да ги води. Допълнително те имат нужда от вярата, че няма да пропуснат нищо или никой, с когото наистина е предопределено да се срещнат. Когато следват спонтанното си вътрешно знание, ще чувстват, че са на правия път.
Тези хора са нерешителни, защото мислят за толкова много причини, поради които трябва да вървят в една посока. Нищо за тях не е просто да и не - при тях е "да, поради това и това" и "не, поради нещо друго" - докато нещата така се заплетат, че те изобщо не могат да решат.

Премисляне

Родените със северен възел в Стрелец преминават през дълъг и съсипващ нервите процес на непрекъснато премисляне по отношение на себе си и другите, вследствие на тяхната несигурност. Те не вярват на интуицията си. В миналите прераждания толкова са били свикнали да бъдат част от живота и идеите на другите хора, че сега са загубили връзка със собствената си идентичност. Всичките им минали животи, когато са се идентифицирали с обществото, са ги научили да се осланят на другите. Но сега трябва да разчитат на себе си, без да се опитват да обясняват собствената си интуиция. Когато прилагат логика към интуицията си, те още повече се объркват.
Този процес е много болезнен. Хората със северен възел в Стрелец се изпълват с невероятни вътрешни конфликти и чувстват, че нямат стабилна основа. Те могат да видят "за" и "против" за всяко решение и след като са премислили всички възможни проблеми, им изглежда, че това е ситуация, от която никой не печели. Целият процес се свързва със загубата: Какво ще загубят при всеки от различните варианти? Като се съсредоточат върху отрицателните аспекти, те стават все по-несигурни.
Но онова, което тези хора наистина искат, е да спечелят. Те трябва да останат концентрирани върху целта си и когато вземат предвид и останалите хора, трябва да решат кой ще им помогне да постигнат желаното. Факт е, че в мига, когато вземат твърдо решение, Вселената започва да ги подкрепя и всичко върви гладко и прекрасно!
Но преди да стигнат до този момент, те подлудяват хората около себе ги, защото искат да проверят решението си с всеки, когото познават. Техните добри приятели могат да разберат и с любов да ги насочат обратно към първоначалното интуитивно решение. Родените със северен възел в Стрелец имат нужда от много повече помощ, за да осъществят мечтите си, отколкото съзнават. Те се нуждаят от духовна подкрепа - направо от Вселената - за да постигнат целите си, и в този живот това е възможно, ако са достатъчно отворени, за да го приемат.
Те се учат, че за да направят следващата стъпка към мечтата си, е необходимо да забравят предходната. Загубата винаги е част от една по-голяма печалба. За да се радват на ползите от един независим живот, те трябва да се отърсят от зависимостта от техните родители; за да се наслаждават на ползите на едно повишение, те трябва да се освободят от предишната си работа. Хората с лунен възел в Стрелец трябва да останат съсредоточени върху печалбата - новото израстване, среда и хора, които са около тях - докато работят в името на своите цели и следват спонтанните си вътрешни импулси.
Родените със северен възел в Стрелец имат нужда да превключат чувството си за отговорност от предизвикване на желаната реакция към това да бъдат верен канал за своя дар - вътрешното напътствие. Вместо да се грижат за нещата, в този живот те трябва да бъдат инициатори. Ще бъде толкова просто, само ако позволят на нещата да се развиват! Мигът, в който те вземат решение: "Избрах това" или "Поемам по този път", те се издигат до по-високо ниво. Тези хора не трябва да преминават през болезнения процес на преосмисляне на собствените си действия и идеи.
Всичко, което трябва да направят, е да вярват в интуитивното си чувство, да следват интуитивната си пътека и да използват логиката, за да определят най-добрия начин, по който нещата да се случват.
Когато се опитват да разберат как другите ще приемат ситуацията, онова, което виждат, е как околните ще реагират, преди те да са взели решение. Но когато те го направят, това действително променя реакцията на другия човек. Тогава родените с лунен възел в Стрелец не могат логически да предскажат как другите ще реагират. Всичките им изживявания, свързани с вземането на решения, ги връщат към същата гледна точка: в този живот за тях има резултат, когато вярват в своята интуиция и следват собствената си пътека.

Причина и логика

В резултат на миналите животи, когато са били сред обществото и са зависели от другите, тези хора са се научили как да се отнасят почти с всеки. И в миналите прераждания те са използвали дедуктивната причинно-следствена връзка, за да постигнат целите си. Те са идвали до заключение, което е било базирано на събраната информация и на осъзнаване на желанията на хората около тях. Техните решения са били основани на сложна система, при която са претегляли всички фактори, а това ги е водило до правилния отговор за всяка ситуация. Този процес е давал добри резултати в миналите животи: но в този живот дедуктивният подход няма да работи за тях. Онова, което е предопределено да им помогне, е индуктивното мислене. Този процес се основава на интуитивното знание за правилния отговор и използване на логиката, за да се определи как да се осъществят нещата на практическо ниво. То включва виждане първо на разрешението и след това работа в обратната посока, за да се определи как най-добре да се осъществи.
На хората със северен възел в Стрелец им е разрешено да постъпват нелогично в този живот. В миналите прераждалия те са използвали прекалено логиката си и сега всичко им се струва правилно по някакъв начин, защото могат да видят истината във всяка гледна точка. Следователно логиката не може да им помогне за вярно заключение.
Прекалените размисли създават на тези хора и други проблеми. На тях им е трудно да кажат "не" само защото ненавиждат ситуацията да пропуснат потенциална възможност за нещо. Освен това те не искат да отблъскват добрата воля на другите. Но когато съобщават взетите решения, за тях е напълно нормално да не изтъкват всичките си логически причини. Те трябва просто да бъдат честни: "Благодаря за тази възможност. Това звучи чудесно, но чувствам, че точно сега трябва да поема в друга посока." Те ще бъдат изненадани колко лесно другите хора приемат техните решения, без да се налага да ги осъждат. Ако са притиснати, винаги могат да кажат: "Това е само чувство. Аз наистина нямам обяснение за него." Това е много по-добре, отколкото да правят неща, които наистина не искат, само защото не могат да измислят добро извинение, за да откажат. Това е по-добро и от лъжата: в това прераждане лъжите обикновено объркват тяхната идентичност.
Мисленето или говоренето за различните възможности не е продуктивно за родените със северен възел в Стрелец, а също така не дава резултати и когато показват възможностите за избор на другите. Те трябва да бъдат директни: "Това е, което искам, и го искам сега." Ако на другия човек не му харесва, той ще се откаже и ще направи място за някой друг, с когото имат по-голяма съвместимост. Ако на другият човек наистина му харесва, той ще подкрепя и уважава тези хора и връзката ще стане по-близка.
Фактите също не помагат на тези хора, освен ако не ги използват като трамплин, за да се отдадат на интуитивния процес. Ако търсят все повече и повече факти, за да могат накрая да вземат решение, това ще бъде един безкраен процес.
Те никога няма да получат достатъчно информация, за да се чувстват сигурни в решенията си. Когато решението е основано само на информация, те променят своето мнение при получаване на нова информация. Но истината не се променя; затова, когато вземат решения, основани на вътрешното им чувство за интуитивно познание, те имат сила да се придържат към него. Например имах клиентка с такава възлова позиция, която страдаше от проблеми с храносмилателната система. Тя прочете камара книги но не можа да се излекува. Започваше по един начин, след това прочиташе нова информация, променяше мнението си и отиваше в друга посока. И тогава, един ден, тя започна програма, която беше в съзвучие със собствената й истина: тя пости в продължение на три дни и след това постепенно започна да въвежда в менюто си храни в определен ред, като обръщаше внимание как тялото й реагира на всяка от тях. Така успя да направи заключение - от собствения й вътрешен опит - коя храна й създаваше проблеми. Сега тя е решена 100 % (нещо рядко за хората с подобно разположение на възлите) да спазва своята диета, защото решението е основано на собствения й личен опит.
Ако тези хора наистина са загубили връзка със собствената си интуиция, те могат да направят списък на всички "за" и "против" по отношение на даден въпрос ("Трябва ли да си купя нова кола?", "Трябва ли да кандидатствам за тази работа?") Те трябва да запишат всички "за" ("Новата кола ще увеличи самочувствието ми, ще ми даде по-голяма самоувереност, ще ми осигури надежден транспорт и т.н."), както и всички "против" ("Ще трябва всеки месец да отделям допълнително пари, майка ми ще каже, че съм прекалено екстравагантен. Ще трябва да продам сегашната си кола и т.н."), като не пропускат нищо. Това помага да се освободи съзнанието им от всички мисли и тревоги. И тогава, след като веднъж всичко е написано, те могат да се отдръпнат и да погледнат на ситуацията обективно. Този процес ги освобождава, помага им да видят по-широката картина и ги връща обратно към собствената им интуитивна истина.

Неправилно използване на разума

Обяснения

Прекалено многото обяснения обикновено не са от полза за хората със северен възел в Стрелец. Например, ако някой каже нещо, което интерпретират като противоречащо на тяхната цел, те настояват за пълно обяснение, да чуят какво другият човек е имал предвид. Родените с лунен възел в Стрелец ще го премислят отново и отново, като се опитват да използват логиката си и карат другия човек да изяснява своята гледна точка. Като насилват нещата по този начин, те в действителност правят онова, от което най-много се страхуват: превръщат негативните идеи в център и инфектират отрицателни изживявания във връзката си. За тях ще бъде по-добре, когато позволят дреболиите да отминат, освен ако техният мотив за изясняване на ситуацията не е действително да слушат и да научат повече за другия човек. Ако мотивът им е да накарат някого да изяснява своята гледна точка, те обикновено губят.

Дебати

Дебатите също не са от полза за родените със северен възел в Стрелец. Те имат прекалено голяма нужда другите да видят живота от тяхната гледна точка. За тях дебатът не е стимулираща обмяна на мисли между двама души, предназначена да им даде по-широк поглед - тези хора искат тяхната гледна точка да бъде оценена и затова дебатите при тях са в името на контрола. Другите усещат и обикновено се отдръпват.
Когато се опитат да накарат околните насила да приемат тяхната идея за истината, родените със северен възел в Стрелец много малко слушат.
Обикновено се съсредоточават върху манипулиране съзнанието на човека до тях, за да бъдат мислите му в съзвучие с това, което искат. С този подход те могат временно да имат надмощие, но битката продължава!
Тези хора понякога навлизат в един спор, без да искат. Ако нямат свое решение, могат да опитат да включат друг човек в техния интензивен логически процес за намирането му. Другият човек често се ядосва и се чувства манипулиран или принуден да стигне до едно предварително определено заключение.
Хората със северен възел в Стрелец не разбират защо той недоволства, а другият човек си мисли, че роденият с лунен възел в Стрелец се опитва да го принуди да приеме едно неподходящо според него мнение - другият човек се чувства сякаш е в битка и трябва да защитава собствената си цялостност.
Тези хора ще се чувстват много по-добре, ако изобщо се откажат от споровете. Когато се опитват да печелят точки с помощта на логиката си, те стъпват върху тънък лед. В подобни моменти на изкушение хората с лунен възел в Стрелец трябва да се отдръпнат в спокойното убежище на душата си.

Манипулация

Ако родените със северен възел в Стрелец използват своите възможности да разбират другите, за да ги мамят, те могат да си навлекат неприятности. Понякога действат по този начин през целия си живот, но накрая им се връща.
Те може да открият - когато проследят логическата, линеарна последователност на събитията - че една ситуация се развива в тяхна загуба. Тогава се паникьосват и се опитват да определят как да се подсигурят. Те виждат различните изходи от ситуацията и могат да ги проиграят, след това започват да влияят върху мисленето на другите, стремейки се да обърнат резултатите в тяхна полза.
Но когато тези хора получат онова, което искат чрез манипулиране на другите, те могат да ги задържат само с безкрайна манипулация. А това е изтощително!
Тяхната съдба в този живот е да станат проводници на изцелителната истина, оптимизма и вярата в света. Ако насилват своята съдба, като се осланят на трикове, за да получат каквото искат, те неизменно привличат опонент, който е по-силен от тях. Всичко, което този опонент трябва да прави, за да спечели, е да бъде честен. Ако те откажат да бъдат канал на честността, привличат ситуация, където истината ще ги победи.
Родените със северен лунен възел в Стрелец често се паникьосват, когато виждат живота, основан само на логиката. За всички нас има моменти, когато нещата не вървят по определения начин и възможните сценарии изглеждат плашещи. Това е мигът, в който не бива да забравяме вярата. Логиката не включва добрата воля или факта, че в голямата картина на нещата всичко работи в наша полза. Ако тези хора погледнат към миналото си, ще видят, че всяка промяна е означавала увеличаване и подобряване за тях. Има хиляди начини, по които една ситуация може да се развие, когато хората добавят собствените си неочаквани елементи. Ако някой вярва в позитивния краен резултат, вярната пътека сама ще се разкрие.

Благородни лъжи

Тъй като хората със северен възел в Стрелец са много приятелски настроени и се стремят да се разбират с всички, те могат да се отдадат на навика да изричат благородни лъжи. Понякога изглежда, че го правят без проблеми, но са изпълнени с безкрайно неудобство, защото знаят, че не стоят върху здрави основи. Те трябва непрекъснато да са бдителни, за да поддържат лъжата, и това създава напрежение. Погрешната представа не е добра карма за тях и неизменно ще им се върне по неприятен начин.
Ако изрекат само една малка благородна лъжа - като се надяват, че другият човек ще забрави първоначалното споразумение или ще продължи с леко чувство на неудобство от негова страна - те също могат да я забравят. Но пропастта, която са искали да скрият, неизменно ще се прояви по някакъв начин и тогава ще се почувстват много неудобно. След като веднъж осъзнаят последствията, ще продължат да хабят духовната си енергия, за да прикриват нещата.
Използването на манипулации, за да се справят с другите, също сериозно ограничава родените с тази възлова позиция и на лично ниво - за тях това е болезнено и ненужно ограничаващо за свободата им по начини, които те могат дори и да не забелязват. Тези хора се страхуват, че ако не могат да манипулират другия човек, ще трябва да се съобразяват с неговото желание. Независимо от изкусната манипулация, те чувства че вече нямат сили. Но и обратното е вярно.
Тяхната сила в това прераждане - техният специален талант, е истината. Когато честно и директно разкриват собствената си гледна точка, другите уважават онова, което казват, и ще им отговорят по искрен начин, който води до по-голямо разбиране доверие.

Позитивни нагласа

Да печелят е много важно за хората със северен възел в Стрелец и това е другата причина, поради която те внимателно премислят всички свои възможности, преди да вземат решение. Желанието да отидат напред е толкова силно, че всяко решение става монументално - те не искат да правят грешки. Но ако погледнат назад, ще видят, че когато са следвали своята интуиция, никога не са правили грешките, от които са се страхували. Когато следват вътрешните си импулси, те не съжаляват. Основното за тези хора е желанието им да печелят и да се издигат на следващото ниво - а желанието да печелят е правилно и здравословно за тях.
В този живот те искат да избегнат водовъртежа от мислите на другите хора; искат жизненост на едно по-високо ниво. Затова, ако базират своите решения на мисленето от старото ниво няма да им помогне да спечелят; така само ще се заклещят на същото място.
Трябва да вярват на онова, което им дава чувство за енергия и жизненост и това е печелившата ситуация, която търсят. Печелившата ситуация е чувство за тях - това е растежът и желанието да се движат напред и нагоре. Затова, когато у тях се появи идея, те интуитивно чувстват: "Да, трябва да направя това", и тя е придружена от вълнуваща жизнена енергия - това е енергията, на която те вярват, и пътеката, която ще ги заведе до другото нивото към което се стремят. Противоположното също е вярно за родените със северен възел в Стрелец. Онова, което им се струва, че ги потиска и ги кара да изпитват тревога, не е подходящият избор. За тях е по-добре да кажат "Не", защото нещо в ситуацията няма да се обърне в тяхна полза. Но техният прекалено активен мозък ще се опита да се намеси и ще каже: "Това е добро и ти ще трябва да го направиш и т.н., и т.н."
Когато следват собствената си интуиция, те могат да реагират по уникален начин. Но трябва да изчакат, докато не решат къде се намират, преди да реагират. Когато хората са чисти вътре в себе си, те автоматично представят своите решения по един изпълнен с любов начин, който другите могат да приемат.

Интуиция

Логиката, която са развили в миналите животи, позволява на родените със северен възел в Стрелец да осъзнаят, че вървят против себе си, когато гледат на живота от негативен ъгъл. Как гледаме на нашия живот и обстоятелствата в него определя емоционалното ни състояние. Ако усилваме позитивизма, това ни прави щастливи и доволни.
За нещастие в резултат на много минали животи, в които са се осланяли на логиката и умствените си способности, тези хора са загубили връзка със силата на истината. Те имат склонност да игнорират предупредителните сигнали на тяхната интуиция и да продължават да мислят позитивно, само за да видят как важните ситуации се разпадат. Тогава те се чувстват изцяло неподготвени - изобщо не виждат как тези ситуации идват.
За да предотвратят това да се случи отново, те развиват "логическа" структура, основана на страха, която да ги предпазва от бъдеща болка. Разгръща се следният сценарий: те използват логиката си, мислят позитивно за една ситуация и се чувстват щастливи. След това си спомнят минали разочарования, които са се появявали, когато са се чувствали уверени, и страхът се загнездва у тях. За да избегнат разочарованието, те мислят за всички възможни негативни изходи и като резултат започват да се страхуват и да се чувстват нещастни. Резултатът от тази умствена гимнастика е предимно разрушение на живота на другите хора или собствения. Следователно в този живот те трябва да се учат на вяра в тяхната интуиция, за да избегнат болката.
Логиката казва на родените със северен възел в Стрелец, че няма човек или ситуация, които да заслужават пълно доверие. Хората се променят, ситуациите се преобръщат, появяват се неочаквани събития и самите ние правим грешки. На кого могат да вярват? Ако погледнат назад и проследят живота си, единственото нещо, което винаги вярно им е показвало изхода от една ситуация, е ясният глас на тяхната интуиция. Това е факторът, на който могат да вярват.
Като илюстрация за това как техният дар - интуицията, действа, спомнете си старите филми на ужасите. Една позната тема се повтаря: Призрачната къща винаги ще бъде на самотен хълм, далеч от града. Група тийнейджъри ще минат покрай нея с безгрижен смях.
Когато стигнат близо, камерата ще се насочи към едно от колелата и неочаквано гумата ще се спука. От това действие и плашещата музика публиката ще си помисли: "Не отивай в тази къща!" Камерата ще ни покаже в близък план лицето на един от тийнейджърите - интуитивно той също е разбрал това. Ако отидат в тази къща, ще се случат ужасни неща. Но неговите приятели са безгрижни и самоуверени, затова той не обръща внимание на вътрешния си импулс и ги следва в къщата - и наистина се случват ужасни неща.
Това е една много подходяща история за родените с лунен възел в Стрелец. Те винаги предварително знаят какво ще се случи. Когато пренебрегнат своята интуиция и навлязат в една ситуация, поради логически причини или от тревога за това какво ще си помислят другите, те винаги губят - и понякога се случват ужасни неща. Когато се вслушат във вътрешния си глас и последват интуицията си, те винаги печелят. Животът им става магически; те могат да избегнат ямите и постоянно да постигат успехи.

Бодрост

Хората със северен възел в Стрелец са позитивно настроени, бодри и общителни. Те имат щастливи, спокойни връзки с другите и винаги са склонни да помогнат. Тези хора са настроени на подходяща честота, за да получават проникновения от своите водачи и ангели, и са отворени за висшето вдъхновение. Те са изпълнени с естествен оптимизъм и имат желание да работят добре, за да получат очакваните резултати.
Дори и техните мисли да са изпълнени с негативни послания, те все още действат от позицията на позитивните очаквания за бъдещето. Може да говорят за страховете си, но в поведението си следват оптимизма. Те знаят, че ще им се случат добри неща, ако вършат своята работа.
Родените със северен възел в Стрелец имат чувство, че ще успеят, а това ги прави радостни. Те виждат всички неща, които могат да се объркат, но все пак продължават напред и правят онова, което трябва - без значение какво им коства. Когато се изпълнят с негативизъм, това е защото мислят прекалено много. Техните мозъци са били безкрайно активни в миналите животи и затова най-добре е сега да предадат нещата в ръцете на Висшия Аз и да помолят водачите си да ги направляват в правилната посока. Когато се отпуснат, естествената им вяра в позитивния изход ще може отново да се върне при тях.
Един от най-големите дарове, които хората със северен възел в Стрелец могат да споделят с другите, е уникалната им способност да помагат на хората да преодоляват отрицателните мисли и да им показват как да поддържат позитивна гледна точка. Когато онова, което пишат или казват, е в тази посока - насочва умовете на хората към вяра в позитивните резултати - тяхното послание се посреща добре от всички, които го чуват. Също така, когато предлагат на другите поглед върху по-светлата страна на живота, те самите започват да мислят по-леко.

Папка: Северен възел в Стрелец | Добавил: Пим (05.03.2009)
Разгледан: 2833 | Любовен | Еротичен | Важно | | Дар
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]
Контакт          3.238.235.248