Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


17:29
16.04.2024
Вторник
3.238.235.248


Онлайн: 4
Гости: 4
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Лунни Възли » Северен възел в Стрелец

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]


Нужди

Самота

Противоречие между споделянето и вътрешната искреност

Макар че в миналите животи родените със северен възел в Стрелец са били заобиколени с хора, в този живот от особена важност за тях е да прекарват значителна част от своето време сами. Когато се отдалечат от хората, те придобиват яснота, свързват се със собствената си истина и установяват в себе си чувство на спокойствие и щастие. Понякога се чувстват по-добре, когато не изразяват и не споделят своите идеи. Те могат да получат проникновение и тъй като са били учители в миналите животи, първият им инстинкт е щедро да споделят своите знания с останалите. Но когато правят това, силата на техните проникновения започва да се разсейва.
Първо, ако хората не са съгласни с истината на родените със северен възел в Стрелец, последните веднага се опитват да погледнат от чуждата гледна точка. Дори и ако другият човек не е категорично несъгласен, хората с тази възлова позиция са толкова чувствителни към реакциите на другите, че могат да почувстват и най-слабото противопоставяне и тогава стават несигурни и енергията им отслабва. Вместо това, те трябва да имат нов поглед или откровение за себе си - да го развиват, да стават по-цялостни и то да започне да проявява своите последствия върху живота им.
Например, ако тези хора мислят, че като се изправиш лице в лице със страха, той ще се превърне в смях, трябва да работят върху прилагането на практика на това проникновение в ежедневието си. По този начин те ще станат личен образец за действието на тази истина.

Естествен живот: "цялостната картина"

Много здравословно за хората със северен възел в Стрелец е да се отдръпват от обществото: да прекарват определено време на открито и да бъдат близо до природата. Това им напомня да бъдат самите себе си и да увеличат увереността в силата на своята личност. Цикълът на природата им дава спокойствие на ума и им помага да запомнят, че има план, който е по-велик от манипулацията на човешките умове. Дреболиите, които често ги обсебват, нямат значение. Прекарване на известно време сред природата дава на тези хора един по-широк поглед. Без тази перспектива те се опитват да прибързват. Техните умове са толкова активни, че биват прекалено стимулирани, когато прекарват твърде много време около хора и в града.
Отделянето на време, за да бъдат с животни, също помага на родените с лунен възел в Стрелец да се отпуснат и да получат яснота. Когато има друго живо същество в тяхната среда, което е първично, просто и истинско, те могат да се концентрират върху по-спокойна честота. Тези хора наистина печелят, когато гледат света през очите на същество не толкова сложно устроено като хората. Те имат нужда да държат погледа си фокусиран върху простите неща.
По подобен начин и пътуванията в чужбина са благоприятни за тях. С чуждия език и непознатия начин на мислене те ще бъдат принудени да виждат хората около себе си по един неусложнен, първичен начин. Те започват да осъзнават простотата и красотата на другите: техните навици и маниери, начина, по който се обличат и общуват помежду си. Родените със северен възел в Стрелец може да мислят, че онова, което харесват, е по-простата култура, но онова, което наистина им допада, е тяхната способност да гледат на хората и събитията по един по-елементарен начин.
Те са жадни за простота. И за тях пътеката към простотата включва приемане на хората по външния вид и вяра в собствената им интуиция. Като се учат да опростяват нещата и да остават честни със себе си, те автоматично започват да гледат и на другите по същия начин. Когато започнат да действат, водени от истинската си същност, те ще могат да си представят, че другите се отнасят към тях по същия начин, без да се опитват да ги мамят и без задни мисли. Когато съзнанието им се отпусне, животът им става по-радостен.
На всички нива родените със северен възел в Стрелец трябва да търсят връзка с естествените неща. Например имах клиентка с такава възлова позиция, която се сдоби с ново кученце. Един ден, докато бях при нея, тя стана нервна, непрекъснато поглеждаше часовника си, защото беше време да го изведе на разходка. Но то спеше! Според нейната книга за възпитание на кучетата, сега то трябваше да бъде на разходка - и всичко, което виждаше, бяха правилата.
Тази клиентка не съзнаваше какво се случва. Кучето спеше, добре, нека си поспи! Тези хора имат нужда да влязат отново в синхрон с чудото на естественото и спокойно разгръщане на живота - и да вярват в естествения ритъм на хората, взаимоотношенията и събитията.

Разбиране и приемане

За хората със северен възел в Стрелец ключът към разбирането и приемането - не на временно, а на дълбоко и постоянно ниво - лежи в това да бъдат себе си. Макар че те често предчувстват реакцията на хората около тях, понякога могат да останат изненадани. Например имах клиентка със северен лунен възел в Стрелец, която беше написала пиеса за детството си и за хората от нейното семейство. Тя се страхуваше някои от тях да не я видят, защото мислеше, че може би ще ги нарани. Докато пишеше, тя непрекъснато премисляше и се опитваше да предвиди реакциите им за всеки ред.
Тя беше изключително загрижена как майка й ще реагира. Накрая пиесата беше представена на Бродуей и няколко от нейните роднини посетиха премиерата, включително и майка й. За голяма нейна изненада те я харесаха. Майка й сияеше от гордост за успеха на своята дъщеря. Облекчението, което моята клиентка почувства, беше невероятно. Изразяването истината по начина, по който тя я виждаше, създаде една ситуация, в която всички спечелиха. Освен това, тъй като пиесата беше искрена (тя разказваше историята от своя гледна точка, а не от нечия друга), представлението донесе успех и пред останалата публика.
Когато мотивът зад директната комуникация е да изразят себе си - без да имат намерение да нараняват или манипулират другите - всичко винаги се нарежда добре за тези хора. Това може дори да ги направи и малко по-добродетелни. Те имат прекалено силна склонност да се увличат от идеите на другите - да се провират в ъгълчетата и процепите в живота на околните и да позволяват да бъдат използвани. Но когато кажат: "Ей, ти не можеш да ми сториш това! Не заслужавам подобно отношение!" и решат да отстояват правата си, това обикновено дава резултати.

Самоналожени правила

Родените със северен възел в Стрелец толкова отчаяно търсят гледна точка, която ще им даде спокойствие на ума, че могат да бъдат привлечени от философията на друг човек. За известно време тази система може да даде резултат. Те може дори да приемат параметрите на тази система от вярвания като "единствената истина" и с нежелание да излизат отвъд границите й.
Това може да доведе до проблеми в значимата комуникация, тъй като тези хора имат склонност да настояват другите да се съобразяват с техните думи и основни правила, преди да се обвържат с тях на по-дълбоко ниво. Но те използват логика, за да намерят истината, а логиката може да работи само когато хората взаимно са приели определени правила. Философията, която те прегръщат, им дава спокойствие и те не вярват в себе си, че ще намерят сами истината, зад ограниченията на структурираните дефиниции. Те ще опитат да използват рационалността и логиката си, вместо да се потопят в енергията на самата истина.
Всичко е наред, ако родените със северен възел в Стрелец временно приемат философията на друг човек като трамплин, за да се насочат към истината, но след като веднъж са се обвързали с енергията на Истината, най-добре е да се освободят от думите, които са ги довели дотам.
Тези хора имат да учат много от другите, за да открия пълнотата на търсената истина. Но те трябва да слушат и да позволяват на живота да ги учи, вместо да се осланят на книгите или някои авторитетни личности. Съветите на другите хора могат да им помогнат да видят недостатъците в своето мислене, както и да предложат алтернативни гледни точки които да им помогнат да постигнат успех на практическо ниво. Те учат, че всяка установена система от вярвания пречи на живата връзка с пълнотата на истината. Тя се намира отвъд различните гледни точки. Тя е енергия, не концепция. И е във висша степен практична - дава резултати! Истината е и движение (флуид) и родените с това разположение се учат да й позволяват да ги води.

Самоприемане

Родените със северен лунен възел в Стрелец са били учители в миналите животи и продължават да опитват и сега да учат другите. Приемането на идеите им - тяхната истина, от другите е важно за тях. Но в това прераждане приемането на техните идеи не е барометър, че са на правия път. Вместо това те трябва да се съсредоточат да бъдат пример за своята истина - да я прилагат в собственото си поведение, за да е тя очевидна.
Тези хора изпитват невероятна духовна празнина: те мислят, че ще им липсва нещо, от което се нуждаят, за да им даде сила и увереност. Наистина, онова, което са пренебрегвали, е техният Аз. Те са имали толкова много прераждания, в които са били здраво вплетени в обществото, че са загубили тишината и присъствието на духовната връзка. Затова имат дълбока нужда да се настроят отново на честотата на собствената си духовност. Да поемат по пътя на духовното търсене е основна цел в това прераждане и е напълно подходящо за родените с лунен възел в Стрелец.
На едно ниво тази нужда може да бъде задоволена като четат духовни книги и прекарват време сами в молитва или медитация. В ежедневието те трябва да засилят връзката със своята духовна същност като обърнат внимание на желанията си. Те имат склонност да се въздържат от изразяване на онова, което искат, защото се страхуват, че желанията им няма да бъдат приети от другите. Но желанията са импулс, който идва от вътрешната, духовната същност, и ни подтиква да отидем в определена посока, за да постигнем завършеност. Затова, когато тези хора приемат своите желания и ги изразяват пред другите, те правят крачка към себевъзприемането.
Истината е, че когато започнат да приемат себе си, те откриват, че вече не се стремят така отчаяно другите да ги приемат. Те са били честни, верни на себе си и имат кураж да разкрият собствените си желания. Като резултат усещат невероятно задоволство, пълнота и спокойствие - чувство на завършеност в самите себе си.

Директна комуникация

Важна цел за хората със северен възел в Стрелец е да практикуват изкуството на директната комуникация. Това може да ги плаши, защото в миналите си животи са били неискрени и са манипулирали. Сега те не харесват тези качества у другите, но могат сами да се държат по този начин.
Тези хора притежават таланта на думите от миналите животи. Те могат да структурират комуникацията си така, че другите да се съгласят; те са рефери на спорове между групи хора, които не могат да се разберат помежду си, не само като използват своята дипломатичност, а и като манипулират и двете страни. Те не обичат конфронтацията. Ако могат да накарат другите да се съгласят с тяхната гледна точка, те не трябва да рискуват да бъдат директни, защото другият човек вече ще е видял нещата по техния начин. Но в този процес всички губят, защото общуването не е основано на истина и прямота. И тогава тези хора се чувстват ужасно. Те са предали себе си и истината и една част от тях знае това.
За родените със северен лунен възел в Стрелец е по-добре да виждат истината зад ситуацията и просто да изразят онова, което чувстват, без логически да пресмятат какво ще им бъде от най-голяма полза. Като вярват, силата на истината сама ще трасира пътя им към успеха. Доброто чувство, с което ще се сдобият, ще бъде потвърждение, че са на правия път. Необходимо е да не забравят това и да го прилагат, а когато положителните резултати се появят, те ще се научат да вярват повече.

Необходимост от приемане

Тези хора са склонни да смекчават онова, което казват като първо преценяват как другият човек ще приеме думите им. Това води до недиректна комуникация, което означава, че споделят само онова, което мислят, че ще накара другия човек да приеме тяхната гледна точка. Те се страхуват да не загубят подкрепата на другите и желаят да поддържат разговора лек, според правилата в обществото.
Но когато се изразяват директно, родените със северен възел в Стрелец ще видят една щастлива размяна на енергия, след като въпросът е бил свободно поставен. Ако те виждат всяка пречка (т. е., когато другият човек има различна гледна точка) като следващата стъпка в постигането на по-добра връзка и вярват, че Вселената им изпраща събития, които ще ги обвържат по-силно с другите, тогава всяка бариера става просто следващата стъпка, която ще ги заведе до целта.
В резултат на това, че в миналото са се приспособявали, тези хора имат склонност да се страхуват, че ще си навлекат неприятности с думите си. Но навиците, които са давали резултати в миналите животи, няма да ги доведат до успех в това прераждане: когато не изразяват онова, което мислят, тогава се сблъскват с неприятности. Ако не казват на другите къде се намират или какво искат, те остават пренебрегвани или игнорирани - нещо, което наистина не харесват.
Родените със северен възел в Стрелец трябва да бъдат много директни. Ако правят компромиси с думите си, те забравят гледната си точка и ще загубят своята енергия. Може и да се плашат от мисълта да бъдат себе си, но трябва да го направят, ако приемат себе си като канал за истината вътре в тях.

Да определят позицията си

За тези хора е по-добре да вземат решение къде се намират и какво искат, преди да обсъдят решението си с другите. Например имах една клиентка с това възлово разположение, която беше актриса. Един много известен нюйоркски продуцент й предложи прослушване за роля, която изискваше да танцува и да пее. Моята клиентка пееше много добре, но не беше толкова силна в танците. Нейната спонтанна реакция беше: "О, не. Така до никъде няма да стигна.
Наистина ли трябва да премина през мъките на това прослушване?" След това дойде логическото премисляне на нейната първоначална идея. "Какво ще каже продуцентът, ако откажа? Може би ще го приеме лично и няма да ме покани за прослушване в следващата си пиеса. Ами ако това е една възможност, която ме води към нещо наистина голямо, а аз просто не го виждам?"
Накрая тя позвъни на продуцента и му обясни, че не се чувства подходяща за тази роля, защото нейната сила е в пеенето, а не в танцуването. След като помисли отново, той се съгласи, че вероятно това не беше подходящата възможност за нея. И всичко завърши като и двамата запазиха положителното си отношение един към друг.
Моята клиентка знаеше преди телефонния разговор къде се намира. Разговорът беше само начин да изложи гледната си точка. Тя беше стигнала до решението, преди да говори с продуцента, затова успя да изкаже мислите си директно и тактично. Предизвикателството за родените със северен възел в Стрелец е да определят къде се намират. След като веднъж направят това, те автоматично изказват своето решение по начин, който позволява на другите да го приемат и да ги разберат.

Страх от недоразумения

Хората с лунен възел в Стрелец ужасно се страхуват да не останат неразбрани. В голяма степен те основават своята сигурност и спокойствие на ума върху установените чувства на разбиране с другите. Но за да изпитват истинско усещане че ги приемат, тяхната връзка трябва да бъде основана на разкриване на собствената истина.
Тези хора често имат усещане за "добро и зло" веднага след като видят ситуацията. Но когато споделят онова, което чувстват, другите могат да решат, че не са прави. Времето обикновено показва, че първите им впечатления са верни - затова всичко е наред, ако говорят и напомнят на другите, че интуицията им в миналото е била вярна. Поради тяхното желание за приемане, те не искат другите да ги мислят за арогантни, затова не използват често тази своя способност. Но тези възприятия не са техните собствени идеи, те просто могат интуитивно да ги видят. Като изтъкват това, те могат да накарат другите хора да осъзнаят предимствата на обвързването със собствения им интуитивен процес.
Родените със северен възел в Стрелец се учат да вярват в точността на първото си вътрешно усещане и по-късно да не премислят. Често, когато общуват с някой, който е важен за тях, след това имат чувство, че всичко е наред. Но по-късно нещо, което са казали по време на разговора, влиза в съзнанието им: "Чудя се, дали той знае какво имах предвид с това? О, не! Той вероятно е решил, че аз си мисля..." и те започват да се тревожат! Целият разговор се възстановява в ума им. Те му правят дисекция, обръщат внимание на всички места, където може да се е получило недоразумение, и скоро се убеждават, че съществува огромно неразбиране между тях и другия човек.
Те решават да му звъннат, за да обяснят всичко. Но това обикновено съвсем обърква ситуацията - и другият човек може да започне да се съмнява в искреността им. Тези хора го чувстват и след това изпитват неудобство и дори са по-несигурни, отколкото преди. Когато се съмняват в комуникацията, те наслагват отрицателна енергия във връзката си, което наранява взаимоотношенията им с другия човек. Целият този процес работи срещу тях.
Родените с лунен възел в Стрелец се нуждаят от един точен барометър за случилото се в първоначалния разговор. Те трябва да се научат да вярват на вътрешното си знание: чувството, което имат за разговора веднага след него. Ако изпитват неудобство за нещо, което не е било съвсем правилно, тяхната интуиция най-вероятно е права. Или другият човек не е бил искрен с тях, или има недоразумение. Ако първото чувство е, че нещата са се развили добре, те трябва да му повярват и да не объркват отново разговора, като използват логиката си, за да го разчленят. За тези хора интуицията е много по-вярна от логиката.
Родените с тази възлова позиция имат невероятен дар за мълчалива комуникация. Ако се чувстват неудобно с една връзка, те трябва да се затворят в себе си и да изпращат любов към другия човек. Само това може да се окаже достатъчно, за да се стимулира изцелението.

Спокойствие на ума

Едно от най-големите предизвикателства, пред които са изправени хората със северен възел в Стрелец, е постигане спокойствие на ума. Една гледна точка, която може да помогне, е: "Хей, това е само едно приключение, един експеримент, едно предизвикателство!" Думата приключение е магическа за тях: Тя означава забавление, развитие и обучение.
По време на това приключение те ще открият повече за собствените си пътища, различни от тези, който познават. Това изисква от тях с доверие да скочат в неизвестното: но когато го направят, всичко се развива в тяхна полза и те се чувстват жизнени и енергични. Другите ги определят като невероятно смели и когато гледат на ситуацията като на едно приключение, се чувстват свободни да се възползват от шансовете си и да изследват.
Когато се движат, водени от собствените си инстинкти, магията се случва и положителната реакция в тяхното енергийно поле ще подхрани куража им и ентусиазма, от който се нуждаят, за да вървят напред.

Търпение

Родените с лунен възел в Стрелец се учат на търпение. Те често искат да постигнат по-бързи резултати. Когато действат с разума си, те искат всичко незабавно. Тези хора до такава степен се идентифицират с умствените си процеси и техния мозък работи толкова бързо и накрая се оказва, че се движат по-бързо от естествения поток. Когато нещата не изглеждат правилни или не съвсем в ред, те трябва умишлено да намаляват скоростта и да имат търпение.
Хората с тази позиция на лунните възли трябва да изчакат и да наблюдават какво се случва, когато събитията се развиват по естествен начин.
Но тези хора често имат чувството, че времето лети и тяхната енергия може да бъде много изтощителна за телата им, нервната им система и цялостното им здраве. Понякога здравословни проблеми могат да им подскажат, че трябвала намалят скоростта и да бъдат по-наблюдателни. Те се учат да бъдат по-възприемчиви към живота - без да се опитват да го контролират.
Намаляването на скоростта им позволява да се свържат с истината на всеки момент.
Родените със северен лунен възел в Стрелец могат също да се научат на търпение. Ако чувстват, че нещо не е наред с една възможност, но по някакъв начин изглежда, че в нея има смисъл, това може да означава, че моментът не е подходящ. Тяхната интуиция просто им казва: "Сега не е подходящият момент за това." По-късно вътрешното послание може да се промени и външната среда ще се свърже с тях по по-позитивен начин.

Отпускане

Поради склонността си към прекалено умствено стимулиране за тях може да бъде трудно да се отпуснат. Техните умове непрекъснато работят, нервната им система се върти на пълни обороти и от време на време може да имат трудности със засипването. Едно от предизвикателствата им е да намерят възможности да се отпускат. Много неща могат да увеличат тяхното чувство за спокойствие.
Медитацията е страхотно лекарство: тя успокоява нервната система и ги презарежда със спокойствие. Топлите вани и плуването също са успокоителни.
Всъщност всички действия, свързани с вода, имат успокоителен ефект - дори аквариум, наблюдаване на водна шир или запис на звуци, свързани с ромоляща вода.
Редовните упражнения помагат на хората със северен възел в Стрелец да се уравновесят, свързват тяхното съзнание с телата им. Спортуването или дейностите на открито: джогинг, каране на колело, туризъм, разходки, алпинизъм, почивка на къмпинг. При по-дълбока релаксация, в която да участва и умът, те ще бъдат впечатлени от удивителните резултати, които могат да получат с помощта на духовни или религиозни техники.

Папка: Северен възел в Стрелец | Добавил: Пим (04.03.2009)
Разгледан: 2172 | Любовен | Еротичен | Важно | | Дар
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]
Контакт          3.238.235.248