Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


16:23
16.04.2024
Вторник
3.238.235.248


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Лунни Възли » Северен възел в Стрелец

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]


Взаимоотношения

Лични връзки

Приятелство

В предишните животи родените със северен лунен възел в Стрелец са били заобиколени от много хора: те са се разбирали с тях, интересували са се от ежедневните задачи, запознавали са се с вътрешния свят на другите. Като следствие, особено в ранните години, винаги присъстват социални дейности, в които те се включват. Но в това прераждане социализацията не задоволява най-дълбоките им нужди. Всъщност, когато са с хора, това прекалено пресушава тяхната енергия и ги прави твърде чувствителни и несигурни. Те са по-наясно със себе си, когато остават сами.
Ако станат прекалено директни в своята комуникация и намалят участието си в разговори, към които действително не проявяват интерес, родените с лунен възел в Стрелец откриват, че хората, с които имат малко общи неща започват да напускат техния кръг от приятели. Но добрите приятели оценяват тяхната прямота, така че ако са директни, това им помага да разграничат онези, които наистина са с тях, и тези хора, с които нямат дълбока обвързаност.
Хората със северен възел в Стрелец могат да бъдат много добри съветници. Те с готовност изслушват проблемите на всеки и се опитват да помогнат; тъй като разбират как мислят другите, всеки се чувства удобно с тях. Но в тяхна полза е когато броят на хората около тях е ограничен и те могат да прекарват повече време с тези, които мислят по техния начин и в замяна да подхранват енергията им.
Хората със северен възел в Стрелец понякога изграждат повърхностни взаимоотношения, защото имат неутолима нужда от внимание. Те ще направят всичко за това: ще измислят истории, ще се преструват, че проявяват любопитство към хората, а в същото време изобщо не изпитват интерес, и дори ще създават ненужни проблеми в своя живот, за да бъдат център на внимание. Под тази нужда лежи чувство за безпокойство и страх от скуката. Те са толкова изплашени от скуката, че всеки път, когато се изправят срещу нея, поемат по другия път и се опитват да се разсеят.
Трябва да внимават с приятелствата и да не се впускате в клюки. Другите изглежда че свикват с това, но когато тези хора участват в клюките, животът наистина им го връща. Това е просто едно от онези неща, които не им е позволено да правят в настоящото прераждане.

Романтични взаимоотношения

Родените със северен възел в Стрелец учат, че ако манипулират своя партньор, те накрая сами ще попаднат в капана. В романтичните си взаимоотношения се стремят да контролират като създават силна обвързаност с партньора си. През цялото време поддържат възможностите за общуване отворени - поне на повърхността - така че да могат да споделят умственото пространство на техния партньор и да държат ситуацията под контрол. Тези хора остават обвързани със своите партньори чрез непрекъснати телефонни разговори и постоянно контролиране и са много чувствителни към всяко отдръпване от страна на другия човек.
За нещастие тази комуникация се случва на повърхностно ниво и никога не се насочва към вътрешните, значими проблеми във връзката. Но тези хора са много несигурни без непрекъснати проверки; те се страхуват, че ще загубят контрол и другият човек ще ги изостави. Могат да прекарат целия ден в разговор: обсъждат какво ли не, информират партньора си за последните новини и споделят своите мисли.
През годините хората със северен възел в Стрелец са се изтощили от непрекъснато общуване на съзнателно ниво, от което си мислят, че се нуждаят, за да поддържат контрола. Те са отегчени и мислят да прекъснат връзката, особено ако не са могли да манипулират другия човек да направи това, което искат. Но до този момент те не само са впримчили другия човек в капана на зависимостта, а и сами са попаднали в него. Колкото по-дълго продължава тази зависимост, толкова повече се объркват и стават духовно все по-слаби. Често те опитват да разкъсат създадената връзка, ядосват се на партньора си, който е създал разумна дистанция и е спечелил чувство за свобода и независимост. Понякога измислят "план за бягство" и оставят партньора си напълно изненадан, когато го напуснат.
Няма нищо грешно в това да имат предпочитания по отношение поведението на своя партньор; но тези хора ще спестят време и енергия като възприемат по-директен подход в началото на една връзка. Те имат идея, че след брака, чрез една шеговита манипулация на другия човек, те бавно ще променят поведението на своя партньор. Но този техника не е предопределено да дава резултати в този живот.
След като веднъж е установено взаимно привличане, родените със северен възел в Стрелец трябва да разкриват своите идеи за създаване на живот, изпълнен с чувство на приключения и забавления. Когато те отворено споделят фантазиите за своето бъдеще, ще видят дали другият човек отговаря на техните мечти.
Ако се сблъскат със съпротива, значи и след манипулации през един тридесетгодишен брак те няма да променят другия човек. Ако срещнат ентусиазъм и подкрепа значи има потенциал за добра връзка.
Тези хора понякога са така объркани в умствените процеси, че се лишават от връзка със своите тела и сексуалност. Като че ли са се изгубили в дебрите на своя разум. За да слязат долу, на земята, те биха могли да отидат на къмпинг или да се отдадат на друго занимание сред природата. Когато са в естествена среда, това успокоява тяхната "високочестотна" нервна система и им позволява да установят отново естествената си чувственост и ритъм на тялото. Освен това когато гледат на секса като на забавление или на неочаквано приключение, те се обвързват с хората. Понякога мислят, че не привличат подходящи любовни кандидати. Но това се случва, защото не са себе си; за да бъдат приети, са се превърнали в хамелеони. Те използват логиката, за да си намерят романтичен партньор, след това използват способността си да разберат как другият човек мисли, за да създадат изкуствена хармония. Но когато непрекъснато променят идеите си, за да може другият човек да ги приеме, те замъгляват собственото си чувство за това кои са и какво искат.
Взаимоотношения, основани на истината, се поддържат естествено. Само като са себе си другият човек е щастлив и има желание да дава. Взаимоотношения, основани на манипулация, трябва да бъдат поддържани чрез манипулация. Когато тези хора реагират естествено и прямо, онези, които са привлечени от истинската им природа, ще се сближат още повече с тях. Хората със северен възел в Стрелец имат нужда да бъдат с човек, който може да е в синхрон с тяхната истина! И те могат да намерят такъв човек само като са себе си и говорят директно.

Лоялност и обвързване

Родените със северен лунен възел в Стрелец се учат, че лоялността не е основана на настройване на един човек срещу друг. Това е временна лоялност, която се разрушава при по-напрегнати обстоятелства. Лоялността наистина означава непрекъсната поддръжка на любимите същества за постигането на целите им и вършене на онова, което казваме, че ще направим. Докато тези хора не се научат да държат на думата си - само защото са я дали - лоялността от страна на другите ще им се изплъзва.

Противоречие между честността и измамите

В близките взаимоотношения тези хора се изправят срещу изкушението да използват умствените си възможности, за да променят другия човек. Те се опитват да бъдат тактични, но това е чиста манипулация - и другият човек ще се съпротивлява. Например хората с тази позиция на лунните възли могат да си кажат: "Той е идеален, но трябва да се промени в тази област. Ако мога да го накарам да види живота по различен начин, той ще стане нов човек." Но тази тактика не дава резултати в дългосрочен план. Тя води до неприязън, гняв и загубено време.
Един директен подход работи много по-добре. Например един човек със северен възел в Стрелец може да каже: "Виж, харесвам всичко в теб. Но подходящият за мен мъж трябва да има също и определено качество. Имаш ли желание да го развиеш?" Тези хора имат естествен такт. Те не трябва да се безпокоят, че ще кажат нещо грешно. Предизвикателството за тях е да заемат определена позиция и след това да видят как ще реагира другият човек.
Да бъдат прями не означава да се ядосват на другия човек. Искреността означава, че просто трябва да казват истината. Те трябва да са настойчиви, но не агресивни. Настойчивостта включва да излагат нещата така, както стоят, агресивността включва гнева като мотивация. Агресивността е насочена към другия човек, но родените със северен възел в Стрелец имат нужда да се насочат към своята истина.
Понякога, когато тези хора говорят директно, те стават много емоционални. Струва им се, че са уязвими и техните чувства са много силни, защото са били потискани прекалено дълго. В началото, когато започнат да говорят, тези емоции могат да се излеят заедно с думите. Но това е добре - то ще работи в тяхна полза.

Етика и морал

Хората със северен възел в Стрелец виждат всичко от толкова много гледни точки, че трудно се придържат към едно вярване или възприятие като към "свещено". Поради това те може да подведат другите за техните мотиви или намерения. За тях може да бъде въпрос на вземане на решение какво трябва да кажат, за да получат онова, което искат. Те дори може да бъдат недоволни от факта, че другите са били искрени: "Защо той каза това? Беше глупаво! Сега той няма да получи каквото иска. Би трябвало да каже само онова, което другите искат да чуят." Тези хора често не разпознават вътрешната стойност на изказването на истината. На тях им липсва вяра в добротата на живота и ползата от това, че следват естествените закони. Те мислят, че всичко зависи от тяхната способност да побеждават другите чрез изкусните си ходове. Но откриват силата, спокойствието и увереността, които се появяват, когато думите са истинско отражение на вътрешното им същество. Няма нищо за криене, няма причина да бъдат нащрек и няма нужда да използват умствената си енергия, за да прикриват следите си. Те се учат също да вярват в позитивните изходи - ако са честни, ще стане онова, което е правилно.
Когато не действат от позицията на искреността, те често проектират това и върху другите и стават подозрителни към действията и отговорите на околните. Това води до параноя, недоверие и гняв, тъй като приемат, че другите също се опитват да ги измамят и надхитрят.
Честност, Истина, Свобода... тези три енергии са взаимнозависими. Без Честност родените със северен възел в Стрелец никога няма да видят Истината и да получат Свобода. Навикът да бъдат неискрени води до объркване, а когато объркваме другите, накрая сами ставаме жертви на объркаността в собствения си живот. Родените с лунен възел в Стрелец учат, че най-голямата защита срещу нападенията от засада или измамите от страна на другите е самите те да бъдат честни.

Продуктивно общуване

Слушане

Независимо от факта, че тези хора имат силна способност да разбират другите, те често не се вслушват истински в думите на другия човек. Те биват до такава степен увлечени да споделят своята гледна точка или какво искат другия човек да мисли за тях, че не се създава истинска комуникация или взаимно израстване.
Хората със северен възел в Стрелец имат нужда да създадат по-спокойна атмосфера при разговор. В този процес те ще запазят собствената си истина и в същото време ще насочат интуицията си към думите на другите, за да преценят дали са верни и подходящи. Те са имали толкова много минали животи като учители, че сега имат склонност да се вслушват прекалено за правилността на думите, които хората използват. В този живот, вместо да слушат думите с изострен слух, по-добре е да слушат само с едно ухо, а другото да настроят на честотата на интуицията си. Когато чуват със своята интуиция, а не толкова с логиката си, те наистина ще разберат онова, което се казва, и ще могат да постигнат взаимно подхранваща връзка с околните.

Чуване истината на другите

Тъй като тези хора имат трудности да определят собствената си истина, те приемат, че другите имат същия проблем. Но случаят не е такъв. Те се учат да приемат, че онова, което другите казват за своите (и на другите) мотиви, желания, интереси и ценности, обикновено е истина. Истинската комуникация изисква желание да се отиде отвъд логиката към истината, която другият човек предлага. Склонността на родените със северен възел в Стрелец е да свеждат разговора до просто споделяне на предсказуеми думи, вместо да позволят той да бъде средство за по-висшата истина, а това може да доведе до недоразумения във взаимоотношенията.
Мотивът е всичко. Ако мотивът на хората с такова възлово разположение е да слушат и да се сближават с истината чрез размяна на думи, те ще спечелят, а също и другият човек. Когато техният мотив е да покажат интелигентността си и да демонстрират умственото си превъзходство, тяхната спонтанност води до нехайни, болезнени неразбирателства и пропуснати възможности.

Откриване на решение

Родените със северен възел в Стрелец имат нужда да видят взаимоотношенията си с другите като възможности да открият по-висши разрешения на техните проблеми, а не като начини да получат един безкраен поток от информация. Въпросите и любопитството не дават резултати за тези хора. Те вече виждат прекалено много възможности. Затова имат нужда да се освободят от желанието да задават въпроси и просто да бъдат отворени за онова, което техният интуитивен процес им показва. На интуитивно ниво те са брилянтни.
Дори и в най-близките приятелства се появяват недоразумения. Ако човекът със северен лунен възел в Стрелец не изразява веднага честно и прямо своите болки и страхове, постепенно ще започнат да се появяват негативни мисли. С течение на времето тези "убийци на връзката” се натрупват и взаимоотношенията започват да се развалят. По този начин родените с това възлово разположение губят приятелства, които биха могли да ги подхранват с енергия през целия живот. Но ако такъв човек искрено изрази онова, което чувства и мисли, неговият приятел има шанс да го приеме, да го разбере по-добре и да го подкрепя. Пречката се превръща в начин да се осъществи по-дълбок съюз.
Тези хора учат, че най-добрите решения идват от смесването на идеите на двама души - едно по-висше възприятие, отколкото двамата човека биха могли да имат поотделно. Истината е енергия, не лично мнение; тя не може да бъде достигната с две концепции, които се борят една срещу друга за да се види коя е правилната. Енергията на истината се достига чрез двама души, които са отворени към идеите си и искат да открият Истината заедно.

Социални ситуации

Маниери

В резултат на толкова много минали прераждания, прекарани сред обществото, родените със северен възел в Стрелец са станали извънредно чувствителни към мненията на другите и са прекалено пристрастени да вършат нещата по начин, който е социално приемлив. Те много държат на добрите маниери и непрекъснато мислят за социалните норми, за такта, учтивостта и вниманието. Затова не разбират, когато другите се държат грубо, маниерите им са недодялани или просто им липсва познаване на етикета.
Всеки от нас има своя кармична история и само родените със северен лунен възел в Стрелец са имали изобилие от минали животи, прекарани в изучаване на правилата в обществото. Вместо да обвиняват хората, че не познават социалните порядки, те могат да помогнат на другите да се научат да общуват по начин, който да влияе благотворно върху обществото като цяло. Това е дар, който те трябва да споделят.
Например тези хора не искат да поставят никой в ситуация да казва "не" - те искат да бъдат внимателни и разговорите им да бъдат приятелски. Разбират как мислят другите и имат изострено чувство кога е подходящият момент да представят една идея.
Следователно те не разбират, когато хората ги поставят в неудобната позиция и трябва да казват "не". Когато другите ги поставят в такова положение, те мислят, че това е умишлено и непочтено. В действителност другите хора не осъзнават, че са поставили някого в трудно положение.
Родените със северен възел в Стрелец до такава степен чувстват мислите на другите, че могат да преценят когато нещо, което са казали или направили, наранява другия човек и се чувстват зле. Те са внимателни хора и не искат да нараняват другите. Но важно е да вземат под внимание и собствените си чувства. Когато се отдръпнат и не говорят направо, те могат да бъдат наранени. Но когато са искрени (без да нараняват, а просто искрени), те поемат отговорност и за себе си. Само тогава ще могат да помогнат на другите.

Какво мислят другите

Хората с лунен възел в Стрелец могат да бъдат несигурни в социални ситуации. Това се дължи предимно на факта, че те са прекалено чувствителни към онова, което другите хора мислят за тях. Те могат да се чувстват вътрешно спокойни и щастливи след като са прекарали известно време сами. И тогава, след като са прекарали една вечер в разговор с някой друг, се прибират в къщи, препълнени с мисли за това, което другият човек е казал, какво е имал предвид, как се е отнесъл към тях - и всички възможни скрити послания. И те започват да се саморазрушават, сурово осъждайки се за това какво мислят, как другите гледат на тях и след това се затварят, отдръпват и решават никога да не излизат отново.
Социалните взаимоотношения могат да наранят тези хора, когато те позволят на умовете си да работят прекалено.
Например имах клиентка с такава възлова позиция и тя ми разказа за нещо, което било непрекъснат източник на тревога за нея. Всеки ден тя ходела в кафенето до нейния офис, поръчвала си голяма чаша топла вода и плащала пет цента за нея. Тъй като храносмилателната й система била много чувствителна, тя предпочитала да пие само топла вода. Всеки ден едно и също младо момиче на щанда я поглеждало по начин, който тя интерпретирала като неприязън. Накрая моята клиентка попитала: "Имате ли някакви проблеми с моята поръчка? Имам впечатление, че тя ви тревожи, и искам да знаете, че не мога да пия нищо друго освен топла вода, така че това е всичко, което мога да си поръчам." Момичето широко се усмихнало и казало: "Не ми създавате никакви проблеми!" И моята клиентка най-сетне се почувствала спокойна.
Когато родените със северен възел в Стрелец най-накрая кажат какво мислят в подобни ситуации, те почти винаги откриват, че онова, което са приемали лично, всъщност с отражение от настроението на другия човек и липса на осъзнаване как ги приемат околните или бягство от хората, поради тяхната чувствителност. Хората с лунен възел в Стрелец трябва да предприемат директен подход, който им позволява да поддържат собствената си искреност. В процеса на приемане на своята уязвимост те стават неуязвими и вече не са жертви на чуждите мисли.

Придобиване на по-широка гледна точка

Родените със северен възел в Стрелец са горди, че могат да виждат нещата от гледната точка на всеки - но това ги влудява. Те толкова силно усещат как другите ги приемат миг след миг, че се затварят, защото се чувстват прекалено уязвими. Макар че изглеждат приятелски настроени, много пъти те се затварят от страх, че другите ще ги съдят.
Тези хора трябва да се отдръпнат от ситуацията и да видят цялостната картина. След като веднъж разгледат нещата от по-широк ъгъл, те могат да използват своята сила и с думи да кажат онова, което ще накара другия човек да се чувства по-добре. Например отдръпването встрани и осъзнаването на държанието на младото момиче в кафенето е щяло да накара моята клиентка да каже: "Предполагам, че сте доста заета по обяд” което би показало, че тя разбира ситуацията, в която се намира сервитьорката, и така да се установи връзката, която моята клиентка търси.
Няма никой с по-добри възможности от тези хора да създаде мисловна лекота, спокойствие и чувство на приемане. И когато правят това в нужния момент с другия човек, печелят не само те, но и цялата планета. Те са използвали силата си в комуникацията, придобита в минали животи, за да помогнат на своя близък. Това не е живот, в който трябва да ограничават обхвата на своите интереси към хората в непосредствена близост. Те са тук, за да възстановят позитивното съзнателно отношение към всеки по пътя си.

Противоречие между думите и тяхното значение

Тези хора често мислят, че имат трудности с думите и общуването. В действителност те комуникират много добре; но често се чувстват като на война. Тъй като са толкова точни с думите и съзнават мислите на другите хора, те се надяват да намерят подходящата дума, която ще бъде на езика на друг човек, както и точно да предадат какво имат предвид.
Очевидно преминаването през подобна умствена гимнастика в процеса на най-обикновен разговор е доста тежко.
Родените със северен възел в Стрелец не разбират, че повечето хора се изразяват с по-малко прецизност. Другите са по-малко загрижени за думите и може би по-нехайни - повече съсредоточени просто да изразят какво се крие вътре в тях Но думите са важни за родените с лунен възел в Стрелец. Те имат склонност да ги възприемат прекалено директно и да пропускат значението. Те дори могат безкрайно да прекъсват и поправят другия човек, който изцяло загубва мислите си - и така да го объркват! Тези хора не се опитват да му се противопоставят като променят думите му; те се опитват да общуват.
Понякога родените със северен възел в Стрелец се хващат за една дума, която другият човек е използвал, и започват да размишляват: "За какво говори този човек ..." и продължават да разсъждават какво означава тя за тях. Когато една дума ги впечатли, те трябва да попитат другия човек какво точно иска да каже. Това им помага да се настроят на неговата честота и да поразхлабят хватката, с която са се вкопчили в тази дума. Макар хората с тази възлова позиция често да са високо интелигентни, тяхната пристрастеност към точните думи може да отслаби интелекта им и да превърне разговорите с тях в мъчение за другите. Те трябва да виждат отвъд думите, да съзират значението на казаното.

Папка: Северен възел в Стрелец | Добавил: Пим (03.03.2009)
Разгледан: 3151 | Любовен | Еротичен | Важно | | Дар
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]
Контакт          3.238.235.248