Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


17:09
16.04.2024
Вторник
3.238.235.248


Онлайн: 3
Гости: 3
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Лунни Възли » Северен възел в Стрелец

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]


Цели

Изграждане на балансиран живот

Вяра и разбиране

Родените със северен възел в Стрелец се учат да вярват на себе си и на вътрешното си разбиране за истината. Те притежават един нерационален вид знание - интуитивно чувство за истината в дадена ситуация. Тъй като не е реално, те често се колебаят в своите заключения и способността им да вземат решения се парализира. Но когато вярват на логиката си като на точен барометър за ситуацията, те обикновено губят. А когато вярват на вътрешния си усет почти винаги печелят.
Хората със северен възел в Стрелец се тревожат за реакциите на другите към всеки свой ход. Те пренебрегват интуитивното си знание и правят това, което би задоволило всички останали. Предизвикателството им в този живот е да се придържат към онова, което чувстват, и да предприемат подходящи действия, основани на интуицията. След като веднъж са взели решение, хората идват при тях, за да ги подкрепят и да им дават сила - толкова е просто! Родените с лунен възел в Стрелец имат толкова усложнени умове, че за тях е предизвикателство да пренебрегнат своята логика и вместо това да повярват в простотата на интуицията си.
Тези хора са силно мотивирани да помагат на другите. Но те трябва да разберат, че в този живот могат да бъдат от най-добра помощ, когато споделят с околните онова, което интуитивно получават, и позволят на себе си да бъдат канал, по който се предават резултатите от този техен дар. Затова трябва да стоят настрана от своето его и склонността си към премисляне. Докато техният мотив е чист, родените с лунен възел в Стрелец могат да вярват на вътрешното си знание за всяка ситуация.
Ако определят мотива на другия човек, това ще им помогне да разберат кога да бъдат отворени към неговата гледна точка и кога да бъдат предпазливи. Какви са нуждите и желанията на другия човек? Какво смята той, че е важно в живота? Например, ако другият човек мисли, че имиджът пред обществото е важен (притежаването на повече пари или вещи от съседите, одобрението на околните), тогава всичките му идеи ще отразят възприятията му за това как да успее в материалния свят. Ако ценностите на родения със северен възел в Стрелец са различни, той може и да не научи много от идеите за истината на другия човек.
Хората с лунен възел в Стрелец трябва също да се запитат. Кой е конкретният мотив за връзката на този човек с мен? Дали иска да ми помага и подкрепя, или просто търси да чуе още едно мнение за своите идеи? Когато тези със северен възел в Стрелец се вслушат в своята интуиция, те могат да почувстват мотива на другия човек: ако той е да помага и подкрепя, тогава в тяхна полза е да позволят истината на другия човек да стигне до тях.

Честност

Абсолютната необходимост да живеят честно може да бъде труден урок за родените със северен възел в Стрелец. Те са свикнали прекалено точно да преценяват своята позиция като вземат предвид всички гледни точки и е много лесно да пренебрегнат искреността от обвързването и истината на собственото си същество и да действат от тази позиция независимо от последствията. Това може да бъде трудно, защото тези хора много често си проправят път като показват пред хората добри маниери, използват такта си и говорят онова, което другите искат да чуят.
Но за да стане животът им по-добър, те трябва да се ангажират с моралните принципи. Така както никой не може да пренебрегне закона за гравитацията, без да падне, тези хора не могат да пренебрегнат духовните закони, без да изпитат болезнените последствия. Затова в тяхна полза е да се запознаят с духовните закони, които действат на Земята, и да се съобразяват с тях, вместо да им се съпротивляват. Хората със северен възел в Стрелец също учат, че последствията от лъжите винаги са разрушителни. С тях те могат да имат временен успех или да оставят трудна ситуация непроменена - но това само отлага срещата с резултат, основан на истината. Това отлагане дори може така да разруши ситуацията, че тя да стане непоправима. Истината, която лежи в основата на всички обстоятелства, винаги е ключът към промяната, възобновения растеж и по-голямата жизненост; и това е единственият начин да се постигне естествена съвместимост.
Родените с лунен възел в Стрелец откриват, че дори и в най-земните неща лъжата във всичките й форми представлява разрушение на по-висш, универсален закон. И накрая резултатът от нея е липса на яснота за собствената ти природа, недоверие от страна на другите, изолация и безпокойство. Временното благополучие, което лъжата осигурява, не е истинско разрешение и вместо това води към повече лъжи, повече объркване и занижена лична сила. От друга страна, когато се говори с любов, искреност и загриженост, това създава подобно отношение и у другия човек, като дава сила и на двамата да бъдат себе си по начин, който ги води към по-голяма интимност.
Да бъдат от полза там, където могат, е присъщо за хората с тази възлова позиция. Те могат да се справят с много информация и да правят много неща наведнъж, затова са като масло в колелото, което помага нещата да се движат гладко.
Тяхното желание да помагат трябва да бъде концентрирано върху това да останат верни на гласа в себе си, вместо да се вслушват във всички останали гласове, които ухото им долавя. Те трябва да спрат да се тревожат какво мислят другите и просто да правят онова, което смятат, че е правилно. Като се превърнат в образец, те по-добре служат на другите чрез своето собствено изразяване на висшата сила. Нахлуването на истината в ежедневието им е ключов урок, който родените със северен възел в Стрелец учат; и докато учат, те обучават другите.
Чрез директното изразяване на онова, което чувстват, че е истина, те действат в съзвучие с по-голямата картина, която могат и да не разбират, но чувстват, че е правилна. Опитът им е показал, че другите не реагират така, както очакват, след като веднъж вземат становище. Затова те биха могли също да се обвържат със силата и защитата, която им дава изречената истина - да бъдат изразители на онова, което чувстват, че е правилно, и да наблюдават как се разгръщат събитията около тях. Те ще открият, че вярата добавя много приключенски дух в техния живот!

Духовната пътека

Тези хора са прекарали много животи, в които са гледали на нещата от различни гледни точки, че често са наивни и тесногръди, без да виждат достатъчно далеч, за да осъзнаят последствията от своите действия. Те се чувстват лишени от духовност: липсва им радостта, вярата и значимостта, която другите имат. В това прераждане работата на родените със северен лунен възел в Стрелец е да се свържат със своята духовност и да се движат по духовната пътека.
За да възстановят духовната си връзка, те трябва да работят за поддържане честността и морала - като поставят на първо място Истината, вместо да изпадат в изкушение да манипулират и хитруват. Когато се движат по духовната пътека, вярват и следват принципите на истината и честността в ежедневието си, целият свят ги подкрепя и те привличат към себе си истинското щастие.

Съзнание

Родените с лунен възел в Стрелец виждат всичко като гледна точка и затова са склонни да не приемат искреността като нещо абсолютно. Ако се изкушават да предприемат действия за лична облага на гърба на някой друг, тяхното съзнание ще ги предупреди: "Не, не прави това. То не е правилно.” Но тогава могат да използват логиката си, за да видят практичността на този изход: "Не ми се струва, че това е подходящото нещо, което трябва да се направи. Но ако не го сторя, може да се случи това или онова. И всъщност, то не е чак толкова лошо." Като разгледат ситуацията от няколко гледни точки, те губят поглед върху истинската същност и накрая намират оправдание за едно решение, основано на личния интерес.
Истината не е гледна точка; ако родените със северен възел в Стрелец действат срещу гласа на своята съвест, те винаги губят. Те губят връзката със своята духовна същност - защото тяхното решение затваря вратата за правилното вътрешно усещане. Те също се излагат на неочаквана материална загуба, тъй като отново могат да изпаднат в същата ситуация. Не могат да очакват да получат благодатта на духовното спокойствие, ако не живеят според принципите на истината всеки ден.
Те ограбват себе си и пречат на божествената защита, когато вредят на другите, защото не се подчиняват на своето съзнание. Когато обърнат гръб на истината и не изберат правилните действия, те остават отворени за проява на негативна енергия. Отрицателни неща, които като че ли не са свързани със стореното от тях, започват да поразяват техния живот. Те могат да се сблъскат с неочаквани финансови загуби, предателства, дори обществена неприязън; спешните случаи и кризите следват една след друга. Други последствия от пренебрегването на тяхното съзнание включват обща тревога и безпокойство - чувство, че "не всичко е наред".
Тяхното спасение лежи във връщането към духовната пътека и обещанията - на по-дълбоко ниво - и към следване гласа на собствената им съвест и интуиция. За тези хора лоялността към истината е жизненоважна, за да се освободят от повърхностността и да възвърнат моралната си и духовна сила. Те знаят, че когато последователно прилагат принципите на истината и честността в личния си живот, ще се сдобият със спокойствието на ума, което търсят. Когато изберат подходящите действия, за да постигнат желаните резултати, те стават достойни да получат най-големите дарове, които животът може да им предложи.

Ангажименти

Родените със северен възел в Стрелец са имали толкова минали животи, в които са вземали решения, от които са печелили временно, че са свикнали с краткосрочен поглед върху нещата. Но ангажираността - да удържиш на думата си без значение за какво става въпрос - създава морална сила, която ще доведе до спокойствие и радост. Тези хора могат лесно да убедят себе си да нарушат дадената дума като видят алтернативната гледна точка, която оправдава тяхното поведение.
Ангажиментът не означава да останеш с нещо (работа, връзка и т.н.), ако то стане разрушително или лишено от жизненост. Ангажиментът означава да бъдат прями за своите намерения и ако ситуацията се промени, откровено да споделят това с другия човек. Главното е ангажираността да следваш собствената си искреност - това е ангажимент към истината.
Хората със северен възел в Стрелец се учат да държат на своята дума. Ако обещаят да направят нещо или да бъдат някъде в определено време, те трябва да се придържат към уговорката сякаш животът им зависи от това. И в известен смисъл е така. Когато те удържат на думата си 100 %, тя придобива сила. Всяка пукнатина в честността им води до загуба на сила и Вселената оттегля своята подкрепа. Ако винаги поддържат своите ангажименти (или съобщават предварително, когато не могат да направят нещо), другите ще започнат да подкрепят хората с това разположение в тяхното търсене. Те се учат на лоялност. Много е просто: тяхната радост и спокойствие лежат във вървенето по права и тясна пътека.

Настройване на честотата на духовните водачи

Противоречие между спонтанността и импулсивността

Хората с лунен възел в Стрелец имат по-голям успех, когато се вслушват във вътрешните си реакции. Например, когато външната среда им помага да вземат едно решение, тяхното вътрешно знание веднага ще каже "да" или "не". Те не винаги разбират, че някой ги насочва, но имат особена връзка със своите водачи - тяхното лично чувство за висшата сила ясно им показва посоката, която трябва да следват. Понякога чувстват, че направляването отсъства, но всъщност те просто го блокират. То винаги е до тях, когато успокоят своите умове, настроят се да го чуят и се вслушат за отговора.
По пътя към тяхното приключение духовните истини и проникновения ще се разкриват пред тях и те ще могат да започнат да ги прилагат в ежедневието си. Може и да не им се струва, че тяхната пътека е много логична и от време на време да се чувстват глупаво, че следват техните напътствия без предварително планиран маршрут. Понякога тези напътствия могат да ги накарат да тръгнат в неочаквана посока и да изживеят нещо, което не могат да предскажат - но когато ги последват, те печелят.
Тези хора се учат да правят разлика между импулсивността и спонтанността. Когато действат спонтанно, те губят. За тях импулсивността може да бъде обсебваща. Когато позволят на своите умове да доминират, особено ако са водени от страх за това как ще се промени ситуацията, те се чувстват принудени да направят нещо, за да спечелят спокойствие на ума. Но тук мотивът определя резултатите. Когато опитат да променят гледната точка на другия човек, така че да могат да получат каквото искат, тогава импулсивните действия водят до по-малка сигурност за тях.
От друга страна, спонтанността е липса на обсебеност - това означава да бъдеш свободен да действаш, без да мислиш.
Спонтанността е в съзвучие с истината, зад нея няма манипулация. Спонтанните хора споделят своята истина на момента, без страх, без участие на егото или съзнателен мотив, който да ги води. Когато тези хора реагират на една ситуация по този начин, те винаги предприемат правилни действия или казват думи, които са от най-добър интерес за тях. Също така те се сдобиват със спокойствие на ума, защото знаят, че действието им не е предизвикано от някакъв скрит план. В резултат на чистотата на техния мотив те могат да вярват, че дългосрочните резултати ще бъдат от най-голяма полза за всички засегнати.

Духовна обвързаност

В миналите животи родените със северен възел в Стрелец са се осланяли на обществения разум - част от тяхното мислене, което им казва как да оцелеят в рамките на обществото. След много минали прераждания, в които са губили себе си в мислите на другите, те са дошли в това прераждане, без да знаят какви са техните идеали. В известен смисъл това е от полза за тях. Те нямат предварителни вярвания и следователно са отворени за идеи от висшия или интуитивния разум. Но изобщо не са свикнали да вярват на този дар - духовното водачество.
В този живот те имат такива невероятни психични и интуитивни дарби, че могат да помагат на другите дори професионално, ако искат. Те са естествени канали за истината. Родените с лунен възел в Стрелец могат да бъдат несравними в разчитането на картите Таро. Посланията на картините, комбинирани с естествената им умствена флуидност, могат да ги насочат към нови, съзидателни начини на виждане на живота.
Тези хора също имат талант да стигнат директно до духовните водачи. Когато казват "Добре, това е, което искам", и започнат да следват своята определена цел, тогава са на правия път. Тяхната работа е да позволят на вътрешното си чувство да ги води право към целта. Например те могат да решат, че търсят активен социален живот и щастлива романтична връзка и тогава един приятел казва: "Искаш ли да отидем на едно парти в събота вечерта?” Ако почувстват прилив на енергия, това е начин на водачите да им кажат, че това парти ще им помогне да постигнат целта си.
Но след това хората със северен възел в Стрелец започват да премислят: "Добре, хората, които ме поканиха, ще поканят други хора, които в никакъв случай не са романтичните кандидати. И освен това един друг приятел ме покани на кино в събота вечерта. А и нямам подходящи дрехи, затова, дори и да срещна някого, вероятно нищо няма да се получи, защото няма да изглеждам добре." След подобна сложна умствена гимнастика, те не отиват на партито. По-късно започват да се оплакват: "Никога не получавам онова, което искам!"
Премислянето за тях се равнява на сигурна загуба!
Когато духът им спонтанно се повдигне, тяхната работа е да следват това ентусиазирано чувство, тяхното интуитивно "Да!" - независимо какво казва разумът им. За тях е приключение да видят къде ще ги заведе пътеката, ако следват щастливото си чувство. По този начин те позволяват на водачите си да им помогнат за реализиране на мечтите.
Тези хора са заобиколени от духовни водачи и ангели хранители. За тях това не е живот, в който трябва да правят всичко сами. Те получават информация от по-висше естество и напътствия чрез интуитивния си процес, затова за тях е съвсем нормално да бъдат нелогични в този живот - да се осланят по-скоро на чувствата, а не толкова на съзнателния ум.
Хората с лунен възел в Стрелец са прекарали толкова много време да разчитат мислите на другите, и сега трябва да обърнат внимание на своите духовни водачи! Работата на техните водачи е да ги направляват към онова, което ще ги направи щастливи - а те непрекъснато подценяват насоките, които им се дават. Водачите могат да виждат много по-далеч от тях, затова те имат по-големи възможности да подредят всичко по подходящ начин - но след известно време родените със северен възел в Стрелец започват да следват своята логика, вместо да се изпълнят с чувството на щастие, което водачите им дават! Ако тези хора не следват своята интуиция, техните водачи не могат да им помогнат и да им дадат онова, което искат. Но може да бъде толкова лесно: всичко, което трябва да направят, е да следват чувството си за приключения и интуитивното си знание - и радостта ще ги намери.

Папка: Северен възел в Стрелец | Добавил: Пим (02.03.2009)
Разгледан: 2362 | Любовен | Еротичен | Важно | | Дар
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]
Контакт          3.238.235.248