Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


16:36
16.04.2024
Вторник
3.238.235.248


Онлайн: 3
Гости: 3
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Лунни Възли » Северен възел в Скорпион

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]


Личност

Минали животи

Строги и ограничаващи ценности

Хората със северен лунен възел в Скорпион са дошли в това прераждане със строги идеи от миналите животи за това какво трябва да правят, за да се чувстват добре - което е много тежък товар за тях.
Повечето бебета се раждат голи, но не и тези хора! Хората с тази възлова позиция сякаш са родени с десет ризи, четиринадесет пуловера, дванадесет чифта панталони и половин дузина палта. Те носят всичките товари от миналите си животи със себе си и това ги кара да вървят през живота много по-трудно, отколкото трябва. Първото предизвикателство за тях в този живот е да оставят нещата да се развиват по своя път. В противен случай прекалено многото материални вещи, неразумната пристрастеност към ценности от минали животи и нежеланието да се свързват с другите може да ги доведе до застой.
Те имат нужда да се отварят към енергията в живота и да изслушват идеите на другите. Когато някой каже: "Виж, това палто не е красиво. Ще бъде много по-добре да го свалиш и да облечеш друго", техният първи инстинкт е да се вкопчат за онова, което имат. Но ако послушат и изхвърлят това палто (старата ценност), ще им стане много по-леко. Ако те се вкопчат в една ценност и нивото на тяхната енергия започне да се движи надолу, значи това е нещо, от която трябва да се освободят.
Например, ако според ценностите на тези хора всяка сутрин, когато станат, трябва да запалят свещ и да докоснат всеки ъгъл на спалнята, преди да започнат деня си, този ритуал може да ги обърка. Идеите от миналите им животи за това как трябва да бъдат нещата може да ги накара да се вклещят в една ситуация. Но те се учат да разграничават, че тези ценности нямат стойност и всъщност пресушават тяхната енергия.
Те могат да направят две неща, които да им помогнат да се освободят от това си качество: първо, трябва да преосмислят ценностите и идеалите, които ги задържат - ценности във връзка с работа, религия, взаимоотношения, собствена стойност, етика, творчество, семейство, цели и т.н., а също така и какво трябва да правят хората. Когато си мислят:
"Трябва да направя това, за да бъде всичко наред", и изпитват чувство на тежест, могат да се освободят от тази идея и да се почувстват по-добре. Второ, те трябва да проявяват по-голям интерес към стойностите на другите хора. Имат нужда наистина да слушат какво мислят околните, че е важно, тъй като те могат да им предложат ценни перспективи, които да им дават енергия и да ги освобождават от товара.
Родените със северен възел в Скорпион също печелят като помагат на другите да постигат целите си, защото този процес показва какво мисли другият човек, че е важно за тях. В този живот другите често имат по-ясно чувство за ценностите на тези хора, отколкото самите те. Ето защо тяхната работа е да помагат на другите да създават реални резултати, а те знаят от какво се нуждаят хората със северен възел в Скорпион, за да правят това.
Когато дават сила на другите хора и им помагат да осъществяват мечтите си, последните им отвръщат като ги подхранват с енергия, която им позволява да се променят и развиват. Те имат нужда да позволяват на другите хора и на техните ценности да им помагат да се разширяват отвъд границите на малкия си свят в същността на настоящето.
Родените с лунен възел в Скорпион могат дори да се пристрастят към духовни ценности по начин, който ги води към ограничаване вместо към израстване. Например нека приемем, че тези хора ценят честността, искреността и лоялността. Подобни стойности винаги са правилни, когато ги практикуваш тук и сега. Но ако хората с това разположение останат на една работа в продължение на двадесет години и тя сериозно започне да потиска жизнената им сила, те не са лоялни към себе си. Дори техните духовни ценности трябва да бъдат пренастроени към момента. Какво е лоялността? Лоялността означава да бъдеш верен на най-съкровената част от себе си, а тя може да се променя с течение на живота.

Далновидност

За тези хора ще бъде от полза, ако не са едностранчиви и прекалено съсредоточени към една гледна точка. След като веднъж определят своята цел, те имат нужда съзнателно да подходят към даден проект или задача, като разширят своя поглед. Когато позволят на другия човек и различни творчески стилове да вземат участие, усилията им са по-приятни и забавни. Тогава в цел се превръща и това да се наслаждават на близките взаимоотношения, да се свързват с другите, за да постигнат общата цел. Това помага на хората със северен възел в Скорпион да поставят ударението на хората, които участват, а не на задачата.
Ако не експериментират съзнателно и не се стремят да разширят погледа си, могат да бъдат до такава степен вързани само с един начин, по който да правят нещата, че си създават чувство на принуда като се стремят да осъществят нещо по определен начин. Те страдат повече от всички останали, тъй като това води до невероятно количество работа, която трябва да свършат.
Ключът е да започнат да съзнават своята склонност към едностранчивост. След като разберат какво правят, те могат да спрат, да поемат дълбоко въздух, да разширят своето мислене и да видят, че може би пътят, който са избрали, в края на краищата не е толкова важен.
За да преодолеят тази своя склонност, са необходими много усилия. Наистина е трудно да излязат извън емоционалното си пространство - където се опитват да докажат, че техният път е правилен - и да навлязат в пространство, където трябва да се вслушват в другите.
Това е нов подход; но след като веднъж започнат да се концентрират върху мотивите на другите хора, техните нужди и желания, те имат повече талант, отколкото хората от която и да е друга възлова позиция да комбинират усилията си с другия човек, за да създават повече сила и жизненост и за двамата.

Чувственост

Родените със северен възел в Скорпион са имали много минали животи, в които са се чувствали удобно и приятно; на тях не им е чужда чувствената страна на живота. Тази склонност от миналите животи може да доведе до прекалена употреба на храна, напитки и натрупване на вещи. Поради тяхната инстинктивна склонност да се отдават на чувствената страна на живота, те мислят, че ако в нещо се чувстват добре, то винаги когато го правят, ще се чувстват добре. Но в това прераждане подобна идея не дава резултати. За тези хора повтарянето на удоволствията води до товара от натрупването - независимо дали става въпрос за вещи, килограми, работа, или застой.
Например те смятат, че ако харесват определен вид раци, могат да ги ядат без ограничения. Или ако става въпрос за добро вино или уиски, могат да го пият вечно. Накрая единственият начин да обуздаят своите чувства е да елиминират излишествата и да разберат, че последствията в дългосрочен план не си струват моментното удоволствие. За тези хора няма среден път - въпросът е изцяло да се откажат от нещата, които им пречат, и да не започват отново. Техните чувствени и физически удоволствия трябва да бъдат заменени от самодисциплина, за да увеличат силата си.
Понякога е необходима една външна криза, за да ги накара да променят крайните си навици. Например, ако те имат опасения по отношение на сърцето си, могат веднага да преминат на подходяща диета. Така те се отдават на нова привичка, но здравословна.
Тези хора извличат истинско удоволствие посредством всичките си физически сетива: докосване, вкусване, помирисване - те са родени настроени на честотата на Майката Природа и физическата реалност се грижи за тях. Ето защо те често обичат градинарството: харесва им да работят с ръцете си и изпитват удовлетворение от връзката си със земята. Те придобиват чувство на спокойствие и радост, когато се докоснат до енергията на природата, вместо да се съсредоточават в картините в съзнанието си за това как нещата трябва да се развиват. Когато започнат да осъзнават от какво се нуждае всяко растение, за да вирее, и му го доставят, това ги учи колко ценно е да се настройват на честотата на енергията извън тях самите, за да определят личните си нужди.

"Моят начин: най-трудният начин"

Осланяне на себе си

Родените със северен възел в Скорпион са работили усилено в миналите животи: фермери, собственици на земя и строители. Това са били прераждания, в които оцеляването е зависело от тяхната самоувереност - да си проправят собствения път и да строят онова, което са мислели, че е стойностно. Те са си проправяли път с помощта на собствени усилия; вещите и натрупването на благосъстояние са били награди -доказателство за стойността им.
Тези хора са били майстори в строителството. Затова в този живот подхождат към всичко от позицията на строителя - бавно и постепенно, без да пропускат нито една стъпка. Те имат пристрастеност към гордостта от свършената работа, към старанието и вършенето на нещата "по техен начин, по най-трудния начин", за да бъдат сигурни, че в резултат ще се получи точно онова, което искат. Макар че този подход е давал резултати в миналите животи, в това прераждане той ги обърква и намалява техния прогрес до степен често да се отказват - тази задача се оказва прекалено трудна за тях.
В миналите животи благосъстоянието, вещите, изобилието на храна и материалният комфорт са били техни цели. За да се съсредоточат върху посрещането на материалните нужди на семейството, те е трябвало да настроят своята чувствителност на вълната на психологическите си нужди. Те са развили навика да мислят само върху задачата, която стои пред тях.
Тяхното чувство за собствена значимост е било основано върху онова, което са правили, не кои са като индивиди, иронията е, че в този живот, истинският материален успех няма да дойде при тях, докато не се свържат с партньора си В миналите животи те са построили онова, което са мислили че е било важно, но сега трябва да строят онова, което е полезно за обществото. За да го постигнат, те трябва да се свържат с другите. На тях не им е позволено повече да действат сами, тъй като това ще увеличи чувството им за изолация слабост и застой.
Макар че в миналите животи тези хора не са забелязвали ценността на околните, сега тяхното предизвикателство е да видят силите и талантите на другите и да се свържат с тях, за да си дават сила взаимно. В това прераждане за тях е предвидено да се освободят от съпротивата си към партньорството и споделянето на ресурсите. Те се учат как да смесват силата си с тази на другите, да зареждат енергийно техния живот и да правят пътя си по-лек. Те могат да възвърнат силата си, като бъдат подкрепяни от тези, които сами за себе си имат сила, и като събират съзнателно материални и духовни ползи от взаимната обмяна на енергията.

Ориентиране към работата

Хората със северен лунен възел в Скорпион са много твърди: "Моят начин, най-трудният начин." В този живот от другите хора се очаква да им дават нови идеи, материали, пари и т. н., за да ги подкрепят. Но те не искат помощ. Дори и в простите неща, като косене на ливада, те имат свой собствен стил. Те правят живота си по-труден, отколкото трябва да бъде; в определен момент могат да си мислят "няма друг начин", но накрая се чувстват изтощени.
Макар че обикновено не го съзнават, тяхната крайна ориентираност към работата може да пречи на хората около тях. Те се учат да откриват начини, които дават сили на другите и помагат да се развият творческите им способности. Например, ако учат дъщеря си да прави сладкиш и й позволят да го стори както си знае, това дава на детето възможност да развие своите способности, да приложи творчество и да спечели увереност в собствените сили.
Творчеството е енергия. За да иска човек да вложи енергия в нещо, трябва да чувства, че проявява творчество и може да направи нещо по собствен начин. Тази идея е нова за родените със северен възел в Скорпион. Вместо да мислят за творчеството на детето, те обикновено се концентрират върху: „Ние трябва да свършим тази работа, да направим сладкиш и, разбира се, човек винаги трябва да следва рецептата, и да използва подходящи съдове и т.н." Тяхната съсредоточеност е по-скоро върху задачата, отколкото върху човека. Сега те се учат да се концентрират отново върху човека и как да го подкрепят при развиването на увереност да се справи със задачата, която има пред себе си. Наградата от прехвърлянето на фокуса от задачата върху човека е огромна.

Приемане на помощ

Тези хора са имали много минали животи, в които оцеляването е било физически трудно за тях, затова в настоящото прераждане може да се чувстват удобно с мисълта, че животът е дълъг и труден, в него следват постижение след постижение, защото подсъзнателно са свикнали с това. Но то не е вярно, макар че така изглежда. Хората с лунен възел в Скорпион имат нужда да се чувстват удобно чрез вълнението и жизнеността, че правят нещата заедно с другите.
Също така съпротивата на тези хора към получаването на помощ от другите е основана на чувството, че вече знаят всичко - затова не искат да слушат. Те настояват да правят всичко по своя си начин, за да докажат себе си чрез собствените си усилия. За нещастие това е бездънна яма. В това прераждане те никога няма ефективно да изградят собственото си чувство за стойност, за да се чувстват добре със себе си.
Осъзнаването на този модел е първата стъпка към избягването му. Но когато подхождат едностранчиво или с предварително програмирани действия, вследствие на опита си от минахте животи, за тях може да бъде много трудно да слушат другите, макар съветите, които са давали, обикновено да не подхождат за проблема в настоящето. Като са отворени да видят какво им предлагат другите - начина, по който тяхната енергия и психология променят ситуацията - тези хора могат да видят как да адаптират онова, което са научили в миналото, към настоящия проблем и техните усилия да станат по-ефективни.
Родените с лунен възел в Скорпион имат такива добри н обикновени сърца, че когато другите искат да им помогнат, те трябва само да приемат. Но е необходима скромност, за Да позволят на околните да влязат в живота им и желание да се освободят от склонността си да действат сами. Способността да правят това идва като оценяват доброто у другия човек. Когато започнат да ценят другите, те естествено се отварят да приемат помощта, която околните им предлагат.
Те са изморени от тежката работа в миналите прераждания и тежката работа в този живот, но свързват промяната с още усилия и затова се съпротивляват. В действителност промяната е ключът към възвръщането на жизнеността им, свободата и радостта! Така че желанието да се поемат рискове и да се осъществяват промени - дори и това да означава загуба на контрол и утеха - е правият път.
Техният живот може да стане тежък, защото се опитват да направят всичко сами и не искат пред тях да стои една различна идея. Те дори не чуват какво казва другият човек (те не искат да чуят), защото чувстват, че това може да направи товара им дори по-тежък. Те мислят, че хората ще изискват повече енергия от тях, но ако бъдат отворени към онова, което им предлагат околните, последните ще ги подхранят с енергията, от която се нуждаят. Всъщност тези хора се нуждаят от званието на другите, за да излязат от старите си привички и да се освободят от монументалните си задачи.

Съпротива

Упоритост

В известен смисъл хората със северен възел в Скорпион изпитват вътрешна съпротива към това другите хора да бъдат прави, което работи в тяхна вреда. Без да осъзнават това, те могат да отблъснат онези, които добавят към тяхната енергия и ресурси.
Те имат склонност да бъдат безкрайно упорити и се чувстват жертви на тази си черта толкова, колкото и хората около тях. В миналите животи е трябвало да бъдат безкрайно твърди и целенасочени, за да постигат целите си; от прекомерна употреба тяхната решимост е станала непрактична. Сега тя ги блокира и им пречи да приемат идеите, които могат да възвърнат жизнената им енергия и да ги освободят от пречките.
Упоритостта може да бъде голям камък, който запречва пътя на тези хора. Ако някой им казва да направят нещо, те могат съзнателно да не го правят; ако някой им каже: "Не го прави!", те могат да го направят само защото не искат да им казват какво да сторят. Тези хора са упорити, защото гледат на нещата като "моят начин срещу твоя начин", което преобръща всичко в печеливша ситуация за едни и губеща за други. Вместо това, когато някой им каже да направят нещо, най-добрият изход е да попитат другия човек: "Защо ми казваш да направя това? Каква е твоята цел и твоето намерение?" Има енергия в упоритостта, която отблъсква другия човек. Но когато тези хора разследват: "Какво се опитваш да направиш като се държиш по този начин?", чувствата за конкуренция и упоритост изчезват.
След като веднъж разберат целта на другия човек, родените със северен възел в Скорпион имат по-голямо желание да ги подкрепят. Като питат другия човек какъв е неговия мотив и какво се опитва да постигне, това оставя тези хора отворени да мислят: "Почакай минута, може би това е нещо, което ще успеем да направим заедно и всички да спечелим от ситуацията."
Често, когато тези хора са упорити, е въпрос на липса на синхрон. Те са склонни да се движат бавно, стъпка по стъпка с мисълта, че това е най-добрият начин да постигнат своята цел. Тогава, когато другите хора им предложат решения, които да им помогнат да постигнат целта си по-бързо, те може да се почувстват изплашени че прибързват. Страхуват се, че се движат прекалено бързо, пропускат дадена стъпка и губят контрол.
Тогава резултатите могат и да не бъдат 100 % такива, каквито те искат, а освен това са толкова пристрастени към желанието да притежават, че мисълта да споделят ги кара да се чувстват несигурни.
И в известен смисъл може да са прави. Ако без да правят разлика вярват на всичко, което им казват другите, те се възползват от шанс, който може да ги заведе в различна посока, вместо в тази, която би ускорила техния процес. Затова те трябва да се настроят на честотата на мотивацията на другите, временно да позволят на себе си свързване със силовото поле на другия човек, за да видят дали ще се почувстват по-силни и енергизирани от комбинирането. Ако отговорът е да, тогава трябва да изоставят своята самостоятелност, да се обвържат с другия човек и да се обединят, като създадат взаимно подсилваща връзка.
Когато се движат бавно, те се чувстват окуражени и спокойни, защото могат да видят, че стъпка по стъпка, достигат до своята цел по предсказуем начин. Когато хората с по-бърз темп навлязат в живота им, те се страхуват от тази скорост, защото се сблъскват с нестабилност и провали. Онова, на което те не обръщат внимание, е силата на другия човек.
Например те не желаят да рискуват да изпуснат влака от Ню Йорк до Делауер, защото следващият е не по-рано от утре сутринта, дори и човекът, който е с тях да има частен самолет! Те трябва да разберат, че хората, които действат на по-бързи обороти, могат да имат таланти и източници, които да им помогнат да постигнат целите си по-бързо и с по-директен маршрут - с вълнуващи приключения по него. Макар че могат да се лишат от важното чувство за самостоятелност, те ще спечелят жизненост от това, че са постигнали общите цели много по-бързо и лесно и процесът сам по себе си е бил много приятен.

Промяна, растеж и възобновяване

Докато тези хора мислят, че знаят всичко, те ограничават своя опит. И по този начин се придържат към навиците си. Освен това макар да мислят, че знаят всичко, всъщност го знаят само за себе си. На тях са им известни собствените им нужди, затова смятат, че им е известно какво ще даде резултати за тях и за другия човек и са изненадани, когато той не се съгласява автоматично. Когато забравят да изследват нещата от гледната точка на своя близък - неговите ценности и нужди - те се шокират, ако техните планове се посрещат със съпротива. Тайната е в това да направят още една стъпка в изследването, преди да приемат, че знаят как да действат.
Родените със северен възел в Скорпион наистина имат особени знания за изграждането на нещата (връзка, бизнес, и т.н.); те могат да ги строят по много траен начин. Но може да бъдат толкова пристрастени към изграждането на реални и солидни неща, че да изпуснат вълнението от промяната - от оценяването, от радостта и интензивната енергия от това, че излизат отвъд границите си и се втурват в нови измерения, които събуждат свобода, любов, сила и самоувереност.
Има два вида сигурност: сигурността да притежаваш толкова материални неща, че да не желаеш промяна и сигурността от това, че си надраснал личните си ограничения, за да се сдобиеш с чувство за сила. От тази позиция, личната сигурност също е непоклатима - защото независимо от това какви промени настъпват, човек е сигурен, уверен и силен вътре в себе си. И за да стане това, родените с лунен възел в Скорпион имат нужда от опита на другите и от скромност, за да оценят значението на другите, а то може да бъде по-важно от всичко, което са имали в миналото.

Папка: Северен възел в Скорпион | Добавил: Пим (05.03.2009)
Разгледан: 3235 | Любовен | Еротичен | Важно | | Дар
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]
Контакт          3.238.235.248