Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


17:06
16.04.2024
Вторник
3.238.235.248


Онлайн: 3
Гости: 3
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Лунни Възли » Северен възел в Скорпион

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]


Нужди

Освобождаване от пристрастяване

Докато родените със северен възел в Скорпион са концентрирани върху материалните нужди, тези нужди изглеждат безкрайни. Иронията е, че когато спрат да подхранват вътрешния механизъм, който ги кара да действат, започват да се освобождават от онова, което притежават, и да се чувстват много по-добре. Нова енергия влиза в техния живот.
Спокойствието и задоволството, които търсят, идват по нов и неочакван начин: по духовен път. В този живот за тях е предопределено да спрат да запълват празнотата в себе си чрез материални неща и вместо това да тръгнат по път, който ще ги доведе до удовлетвореност на духовните потребности. Признаването на нематериалната, духовна част от тях ще им даде чувство за собствена стойност. Всяка стъпка, която правят в посока на придобиване на вътрешно проникновение - като водят дневник, посещават психотерапевт или се учат как да усъвършенстват себе си, като поемат рискове и се сдобият с опит в промените - ще им донесе незабавни резултати.

Проблеми с парите

За тези хора парите изглежда, че заемат централно място сред тревогите им. Те често са във финансова криза и винаги искат да се сдобият с повече. Освен това управлението на финансите им може да е лишено от логика, независимо дали те са прекалено стиснати, или харчат твърде неразумно. Често чувстват, че непрекъснато се борят - работят невероятно дълго време, само за да преживяват.
Те имат сериозна карма по отношение на парите и много неправилни идеи свързани с тях; като позволяват на другите хора да ги съветват по парични въпроси, те ще изпитват много по-малък стрес. Но те са упорити и искат нещата да стават по техния начин - най-трудният. Всеки път, когато правят това, те губят. Например някой може да им каже: "Ами, всичко, което трябва да направиш, е да се отървеш от този електрически радиатор и сметката ти за тока ще намалее с 50 € на месец," Човекът със северен възел в Скорпион ще каже: "Не, не! Аз трябва да задържа електрическия радиатор, защото моята дъщеря го е използвала в колежа и т.н." Подобна упоритост води бедността. За да се чувстват проспериращи и спокойни, те трябва да се отпуснат.
Тайната на натрупването е в подходящия принос. Ако искат да бъдат заможни, те трябва да се научат на по-небрежно отношение към парите, вместо непрекъснато да се запасяват. Те мислят, че ключът към притежаването на пари е да не ги харчат, а всъщност точно обратното е вярно. Парите обичат да се въртят и те отиват при хора, които ги движат. Ако не позволяват на парите си да отиват при други, само определена сума ще се връща към тях, защото те не са чист канал.
Те започват да учат, че когато се освобождават от парите с желание - използват ги с удоволствие, за да увеличат благосъстоянието на другите - при тях идват повече пари. Това е добро отношение към парите, както и едно напълно разумно действие. Те имат нужда да се наслаждават и на двете части на паричното движение - получаване и даване - за да могат да привличат по-лесно финансови средства. Но тези хора често имат трудности да се освободят от каквото и да е - и най-вече от парите!
Има много неща, които родените със северен възел в Скорпион могат да правят, за да придобият навик да се освобождават от парите си с радост. Когато плащат сметките си, те могат съзнателно да се стремят да чувстват удоволствие от този процес (все пак трябва да харчат по някакъв начин парите си; те могат дори да харесват това). Когато пишат чека за наема или ипотеката, те могат съзнателно да изпращат любов и пожелания за просперитет на човека или банката. Ако добавят и благодарност ("Благодаря ти, Господи, че имам достатъчно пари, за да мога да си плащам сметките."), вместо да завиждат, могат да станат по-възприемчиви към парите, които получат, за да посрещат разходите си и по този начин да увеличат енергията от добрата финансова карма на своя живот.
Друг ключ за увеличаване на техния капацитет като магнити за пари е съзнателно да благодарят на Вселената за финансовото изобилие, което имат в момента в живота си. Дори ако са малко, идеята е да оценят присъствието им и да изпитват благодарност за онова, което имат, вместо да желаят още - което на енергийно ниво се превръща в страх и безпокойство, че нямат достатъчно. Благодарността за онова, което имат, ги освобождава от безпокойството, така че пътя им за притока на пари и материални неща вече не е блокиран. Ако си позволят отношение на любов към парите и вещите, винаги ще имат повече.

Натрупване и собственост

Тъй като тези хора са свикнали да натрупват от миналите си животи, мислят, че решенията във всяка област трябва да бъдат свързани с повече натрупване. Те познават всичките си предимства и недостатъци и мислят, че няма друго, което трябва да знаят.
Ако споделят проблем с приятел, дори и ако той им предложи разрешение, което може да ги освободи от проблема, когато разговорът приключи, те остават по-скоро с проблема, отколкото с разрешението. Те не искат разрешения. Искат да изпитват чувството от натрупването и това означава да се придържат към модела с проблемите. Те не осъзнават, че в процеса на натрупване и притежаване приемат ограничение след ограничение и скоро техният живот става отегчителен, а те попадат в застой. За хората със северен възел в Скорпион печалбата е еквивалент на освобождаване от ограничаващите идеи. В това прераждане те се учат да ценят онова, което им дават другите, и с благодарност да позволяват разрешенията да идват от тях, за да повдигат самоналожените си ограничения. Тогава вече са свободни и започват да се наслаждават на жизнеността в живота си.
Темата за натрупването е заемала централно място в миналите им животи и е завладяла всяко ниво от съществуването им в това прераждане. В този живот те имат склонност да спестяват много повече, отколкото е полезно или необходимо. Те научават, че прекалено многото вещи са бреме, което намалява тяхната мобилност и ги лишава от жизнеността на промяната. Да притежават излишни вещи е като да тежат с двадесет килограма повече — това е изморително!
В Библията е казано, че старото вино е трябвало да бъде изхвърлено, за да се направи място за новото. Ако родените със северен възел в Скорпион искат да се заемат с нова дейност в живота си те трябва да се освободят от излишъците. Например те държат дрехи в гардеробите си, които не са носили от петнадесет години - може би и размерът им вече не е същият - но те мислят, че могат да им потрябват някога. Най-доброто нещо, което могат да направят, е да преровят гардеробите си и да дадат ненужното за благотворителност. Идеята е да вярват повече в живота: ако имат някаква потребност. Вселената ще я запълни. Те не трябва да се ограничават с мисълта, че вещите ще ги предпазят от недоимъка.
Ще бъдат впечатлени от това как подобно поведение отново изпълва с енергия техния живот. След като веднъж са решили да се откажат от нещо или да се отдалечат от него, трябва да не се обръщат назад. Тези хора имат толкова силна карма за натрупване, че ако се обърнат назад в една връзка, която са изоставили, или мислят за вещи, с които са решили да се разделят, те са загубени, защото ще ги върнат отново при себе си.
Родените с лунен възел в Скорпион улесняват живота си, когато се освободят от склонността да притежават на всички нива. Те дори с нежелание позволяват на другите да им дават съвети, защото искат да са собственици на идеите, както и над материалните неща. Те не желаят да кажат "Това беше негова идея", защото искат цялата заслуга да е тяхна. Освен това искат да бъдат част от сделката - страхуват се, че ако тя не е напълно в тяхна власт, може да ги избутат на заден план. Всъщност, докато са източник на сила за проекта, другите няма да искат да ги изоставят, защото зависят от тях.

Възвръщане на жизнената енергия

За да заредят отново с енергия своя живот, да имат пари и да добият усещане за сила, хората със северен възел в Скорпион се нуждаят от помощта на другите. Това изисква да бъдат скромни, за да кажат: "Виж, имаш енергия, от която аз се нуждая. Какво трябва да направя, за да успея в това прераждане?" Те трябва да експериментират, да открият какво се случва, за да се сдобият с енергията, от която се нуждаят - тя да се върне при тях на практическо ниво, тъй като идентифицирането и усещането на този тип енергия във физическия свят с нещо ново за тях. Те не са запознати с нея, защото не са свикнали да очакват другите да задоволят нуждите им. Но енергията, от която се нуждаят, може да дойде само от другите хора - а те просто ще им дават, когато тези хора им връщат точно онова, от което те се нуждаят. Родените със северен лунен възел в Скорпион трябва да се настроят на честотата на онова, което околните им казват, и да ги подкрепят по същия начин. Ако се чувстват объркани за нещо, те могат да се свържат в един отбор с друг човек, който има желание да инвестира време, енергия или пари в тях, и внезапно тази сфера от живота им ще се зареди с енергия.

Самодисциплина

Родените със северен възел в Скорпион може би мислят, че са дисциплинирани, но всъщност, тази черта от характера им се нуждае от развитие в настоящия живот. Хората с тази възлова позиция имат склонност да прекаляват и често не си поставят здравословни ограничения. Но те нямат друг избор, освен да приемат дисциплината, наложена им отвън, защото не я притежават. Понякога бъркат самодисциплината с това, че нещо ги принуждава към нея, но тяхното принудително престараване е наистина признак на прекаляване. Самодисциплината включва уравновесено поведение по съзнателен начин към предварително определена цел - способност да се приема и изпълнява даден план.
След като веднъж тези хора наистина решат да бъдат дисциплинирани, те го правят! Те отлагат толкова дълго време, отдават се на апатични усилия, а после внезапно просто го правят - без да си оставят други алтернативи. За тях е лесно да се отклонят; когато го правят, те често отиват в крайности и по-късно се чувстват ужасно. Накрая научават, че притежават по-голяма самоувереност, когато проявяват самодисциплина.
За тези хора самодисциплината означава също да се насочат в области, които са от най-голям интерес за тях. Те трябва да започнат да се отнасят към себе си по начина, по който се учат да се отнасят към другите: "В тази ситуация какво ще ми даде чувство за сила, свобода и жизненост. Вместо да преминават от задача към задача, те трябва да обърнат внимание на собствените си нужди за почивка и възстановяване и след това да правят нещата, които отново ги изпълват с енергия. Идеята е да бъдат отворени към силите отвъд тях - независимо дали става въпрос за хора или за природа - да ги пренасочват по път, който ще направи задачите и живота им по-лесни.
Така наречените пречки могат действително да им бъдат от помощ и да разрушат упоритата и изтощителна целенасоченост. Например, ако е дъждовен ден и те не могат да поправят заслона, това вероятно е начинът на Вселената да им каже, че трябва да намалят скоростта и да починат. Когато изглежда, че другите хора им се противопоставят, Вселената може би казва: "Работиш прекалено усилено. Една външна намеса може би ще ти позволи да си поемеш дъх!" Ако гледат на нещата по този начин, те ще се отпуснат от тяхната прекалено концентрирана енергия и ще приемат съвети от другите. Понякога родените със северен възел в Скорпион чуват думите на другите и знаят, че това е нещо, което трябва да направят, но изпитват вътрешна съпротива към осъществяването на онова, което е от най-голяма полза за тях. Когато се концентрират върху своите непосредствени нужди от благодарност, последните се увеличават и техните чувства излизат изцяло от контрол. Ключът да се предпазят от това е да останат съзнателно съсредоточени само върху онова, което наистина искат. Това ще им даде сила да се издигнат над капана, поставен от непосредствената им нужда от признателност, и те автоматично ще си наложат самодисциплина, за да постигнат целите си.
Родените със северен възел в Скорпион често трябва да бъдат притиснати от външния свят, за да направят промени. Когато имат проблеми, това ги стимулира да пристъпят към действие. Но вместо да чакат един сериозен проблем (здравословен, банкрут и т.н.), по-добре е по-рано да приемат промяната. Като "планират" проблема (дадат си краен срок три месеца да подготвят къщата за продажба, един месец, за да обмислят новата си диета, и т.н.), те се приближават до Сергията, която им е необходима за промените, без да е нужно да се изправят лице в лице със ситуация, заплашваща тяхното добруване. Но и в двата случая трябва да вземат решение и да се съгласят да преминат през един временен период на тежък труд и неудобства, за да излязат от старите си привички. Освен това трябва да позволят на другите да им помагат, вместо да правят всичко по своя си начин - най-трудният.

Ценности

Родените със северен възел в Скорпион се нуждаят цялата им ценностна система да бъде възобновена, защото старата им пречи. Един начин, по който Вселената им помага да се отпуснат, е като им помага да се свържат с хора, чиито вярвания и ценности са противоположни на конкретните неща, които тези хора трябва да променят. Ако трябва да се освободят от вярването, че е необходимо да чакат три секунди, след като светне зелената светлина на светофара, за да тръгнат, защото това вярване ги ограничава, ще привлекат към себе си човек, който смята, че: "Времето е особено важно; когато светофарът светне в зелено, това е начинът на Вселената да ни подтикне към незабавни действия."
Веднага след като новата ценност или вярване се появи, противоположната ценност на родените със северен възел в Скорпион ще отиде на заден план. Точно тогава тези хора ще започнат да чувстват напрежение: Какво трябва да правят? Кой път трябва да поемат? Ако успеят да напипат вярната посока и чувстват, че новата стойност е действително по-полезна и точна, те трябва веднага да изоставят старата, да прегърнат новата, да действат според нея и да не се обръщат назад. Ето по този начин се променят. Необходима е искреност, кураж, самодисциплина и действие. Когато изберат промяната, те печелят; когато изберат стария начин, по който вършат нещата - губят.
Тези хора се учат да бъдат по-отворени към онова, което ще работи за тях - те могат да бъдат прекалено сурови по отношение на ценностната си система от миналите животи. Принципите, към които се придържат, често са правилни; но ако останат концентрирани върху формата, в която тези принципи трябва да се проявят, губят кураж и са обречени на старото поведение.
Например те може да ценят красотата (един духовен атрибут) и тогава стават прекалено придирчиви към нея - всичко в тяхната среда да бъде в идеален ред. Може да ценят предаността в брака и затова да се придържат към конкретна форма на преданост. Те имат склонност да не вземат предвид идеите на другите хора, които ако се комбинират с техните идеи, може да доведе до по-висше изживяване ценността, към която се стремят. Например, вместо да бъдат придирчиви към "перфектния ред в дома, което означава красота", те могат да кажат на хората, с които живеят: "Много ценя красотата. Имаш ли някаква идея как можем да внесем повече красота в нашия дом?" Това може да доведе до една по-широка идея за красотата от тази, която си е представял човекът с лунен възел в Скорпион. Те трябва да помнят, че в този живот източникът на развитието им ще дойде не от стойността или задачата, а от съвместните усилия с другите хора.
Родените със северен лунен възел в Скорпион също се учат как да посрещат своите нужди, без да отиват в крайности. Например, ако ценят красотата и реда, влагането на енергия в създаването на тези неща ги зарежда - до определена точка. Но тогава идва законът за намаляващите ползи: те имат склонност да продължават отвъд дадена точка и да се чувстват роби на онова, което са постигнали. Или да очакват другите да продължават техните усилия (по собствен начин), така че нещата да бъдат красиви и подредени. И това ги кара да бъдат отдадени на една задача за сметка на други хора.
От друга страна, ако тези хора хранят същата енергия към човека, който искат да подкрепят, той накрая ще започне да чувства тяхната енергия - което ще им даде сила и ще подхрани самите тях още повече. Хората със северен възел в Скорпион мислят, че не знаят как да предадат тази важна енергия на другия човек, но това е много просто. Другите хора познават собствените си нужди, така че всичко, което тези хора трябва да направят, е да бъдат достатъчно скромни, за да ги попитат от какво се нуждаят, да се вслушат в отговора и да им го дадат.

Партньорство

Обвързване и признаване

Родените със северен възел в Скорпион се учат да се освобождават от старите модели. За да направят това, те имат нужда от партньор - или партньори - с които да построят една връзка и да се подкрепят взаимно. Често тези хора се чувстват добре в групови ситуации, но се страхуват от обвързването между двама души, тъй като не са се запитали: "От какво се нуждае другият човек? Как мога да го подкрепя? Какво ще му даде сили?" Когато отместят фокуса от себе си и наистина се настроят, за да видят какви са нуждите на другия човек, се създава чувство на обвързаност.
За да направят това, те трябва да преодолеят страха, че няма да бъдат харесани или че хората ще им се ядосат. Подобни реакции от страна на другите се получават само когато родените с лунен възел в Скорпион не използват достатъчно своите вътрешни способности за взаимно даване на сила. Ако техният мотив е да подкрепят другия човек независимо от реакцията, те няма да бъдат наранени. В процеса на искреното изследване какво ще даде резултати за другия човек, те се отварят и точно тогава се обвързват по един взаимен начин, който им връща нужната енергия.
Хората със северен лунен възел в Скорпион могат да изглеждат приятни, скромни, земни хора, но истинската скромност включва да бъдат възприемчиви към идеите на другите и да не търсят начин за доминиране в една ситуация. Под повърхността си те са арогантни и упорити - качества на тяхното его, които са придобили в миналите си пререждания и от които трябва да се избавят. Те се учат да отпускат стегнатата си хватка върху желанието да контролират изхода и да позволят на строгите стойности от миналите животи, които ги потискат, да напуснат живота им.
Родените с лунен възел в Скорпион имат нужда да бъдат признати от другите, тъй като това им позволява, да бъдат отворени и да се променят. Енергията, която идва от околните, които ги признават и оценяват, ги подхранва и е точен барометър дали са на правия път. Това е друга причина, поради която те работят толкова усилено. Мислят, че ако следват твърда работна етика, другите ще забележат и ще ги оценят. Затова, когато влагат невероятно много време и усилия, за да постигнат една цел, те не получават от другите позитивната обратна връзка, която търсят. Проблемът е в техния метод за спечелване на признание. Ако се опитат да го спечелят с пасивност, за да не разочароват другите, те започват да кипят отвътре; и това не дава сили на другия човек. Задачата сама по себе си не може да им върне енергията; и ако вършат нещата по своя начин, без да се обвързват с енергията и нуждите на другите, няма да получат признанието, което търсят. Разрешението включва отделяне на време, за да се запитат: " От какво се нуждае този човек? Какво е важно за него в тази ситуация?" Ако вземат предвид желанията на околните, когато дават своя принос, това ще бъде оценено.
В този живот хората със северен възел в Скорпион не трябва да бъдат прави или да доказват, че начинът, по който те правят нещата, е най-добрият. Те вече са направили това. Една по-висша стойност включва да се научат как да се свързват с другите, за да постигнат по-голям успех, отколкото всеки би могъл да постигне сам. Това изисква да бъдат възприемчиви към идеите на другите и наистина да ги подкрепят духовно. Родените с лунен възел в Скорпион трябва да бъдат внимателни да не налагат прекомерно своите ценности на другия човек, а да правят онова, което могат, за да помогнат ценностите му да дават по-добри резултати. Това ще създаде енергията, от която тези хора се нуждаят, за да осъществят намеренията си.

Собствена стойност

Родените със северен възел в Скорпион мислят, че имат здраво чувство за собствената си стойност - и в известен смисъл е така - но на моменти те преувеличават своята стойност, а в други подценяват себе си. Тъй като са свикнали да вършат нещата сами, те изглеждат много независими. Уверени са и знаят, че могат да се осланят на себе си, за да се справят във всяка ситуация. Те съзнават своите таланти, способности и желание да работят много и ценят собствените си ресурси.
Проблемът е, че те ценят само себе си от тяхна гледна точка и имат склонност да подценяват факта каква е тяхната стойност за другите. Това е една от причините, поради които може да имат проблеми с парите. Те неизменно ограничават себе си, защото според стандартите на другия човек често струват повече, отколкото осъзнават. Затова е добре да отделят време да научат какво цени другият човек у тях и след това да развият тези си качества.
Под повърхността хората с тази възлова позиция дълбоко чувстват липса на стойност. Но това изпъква само когато тези хора започнат да се сравняват с другите (в смисъл на талант, красота, пари, способности, популярност и т.н.). Когато се сравняват с другите, те се чувстват неадекватни. Когато обаче се концентрират върху дарбите и талантите, които другите имат, и подсилват тези таланти като карат околните да осъзнават съществуването на способностите им, внезапно тези хора започват да разбират собствената си стойност. В процеса на помагане на другите да реализират своите мечти по практически начин, те започват да блестят. Родените със северен възел в Скорпион знаят, че са изиграли роля за успеха на другия човек; и ако неговите ценности са близки до техните, тогава се появява и онова, което те смятат за важно. Но трябва да се пазят да не се концентрират прекалено върху една задача и хората да отидат на заден план. Те може дори да не осъзнаят, че това е посланието, към което се стремят. Тяхната собствена стойност е базирана основно върху действията им, а не върху това кои са; и за да се чувстват добре по отношение на себе си, те мислят, че трябва непрекъснато да доказват способностите си. В този живот те отново преработват дефиницията за собствена стойност - учат, че тя има общо с това кои са те като хора, качествата, които притежават, и как се свързват с другите.

Творчески промени

В това прераждане за родените със северен лунен възел в Скорпион са предопределени големи промени. Само чрез пълна трансформация те могат да избягат от миналото си, в което толкова лесно попадат, и да си възвърнат жизнеността и чувството за енергичност. За тях промяната трябва да е свързана с другите: да се докоснат до онова, което смятат за важно, и да преследват нови вълнуващи посоки.
Тези хора имат нужда от силна творческа енергия, която да ги води по удобните им маршрути. Проблемите ги стимулират по положителен начин да се откъснат от постоянната си и надеждна крачка, която е започнала да ги потиска. Те се променят, израстват и се вълнуват, когато се издигат до височината на ситуацията и поемат рискове, изискващи да посегнат към неизвестното. Този тип творческо стимулиране и животът на ръба трябва да присъстват редовно в живота им, ако искат да му се наслаждават.
Родените с лунен възел в Скорпион някога са били майстори строители. Но в това прераждане, за да строят те трябва първо да разчистят терена за нови и свежи структури. Те не могат да очакват, че ще построят един небостъргач върху друг. Време е да се освободят от всичко, което ги потиска: миналото, излишните вещи, всичко, от което няма полза в настоящето.
Но тези хора се страхуват да се отърват от нещата, като си мислят, че така биха забравили миналото. И наистина, така ще стане. Това е добре; това е част от промяната. Когато недоразуменията се трансформират, те се разрешават - нещо като начина, по който гъсеницата се превръща в пеперуда. Защо пеперудата трябва да си спомня дните, когато е била гъсеница? Тя трябва да отлети и да се наслаждава на новата си красота и свобода! По подобен начин родените с лунен възел в Скорпион трябва да се отърсят от миналото си, за да се наслаждават повече на онова, в което са се превърнали.

Поемане на рискове

За родените със северен възел в Скорпион е важно да правят разлика, когато поемат рискове. Има разлика между неразумните рискове, които носят чувство за безгрижност и разумните рискове, които са изпълнени с усещане за растеж. Ако хората с това разположение на възлите се съмняват, най-добре е да помолят другите да преценят ситуацията.
Например имах клиентка с такава възлова позиция, която откри една къща и се влюби в нея. Всичко беше наред, но на едно ниво тя не се чувстваше удобно.
Затова помоли своя свекър за неговото мнение и той каза, че не я харесва заради дърветата в задната част на двора. Затова тя отиде отново там сама и позволи на енергията на къщата да проникне в нея и чувството, което получи не беше щастливо. Тогава тя проучи училищата в района и чу неща за учебните програми, които я накараха да се чувства некомфортно. По време на разследването обратната информация, която беше получила, не стимулира чувството й за жизненост, а вместо това я накара да изпитва страх. Но тъй като желанието й да я притежава беше силно, тя помоли за архитектурен доклад. Той показа че има структурни проблеми с къщата. И така накрая тя позволи на мненията на другите да й помогнат да вземе решение и вместо да се отдаде на собственото си желание да притежава, не пое риска. Това е един прекрасен пример как тези хора могат да комбинират своето високо развито чувство за удобство по един конструктивен начин с вижданията на околните.
Но има разлика между удобството на физическо ниво и удобството на психическо ниво. Когато тези хора направят избор, основан на онова, което е физически удобно (това е лесно и предсказуемо), това обикновено не е пътят, който ще доведе до промяна и ще ги направи щастливи. Когато се свържат с човек или се погледнат отстрани и се почувстват щастливи и изпълнени с енергия, това е сигнал, на който могат да вярват. Ако се стремят към него, щастието ще ги чака.

Духовност

В това прераждане родените със северен възел в Скорпион имат силни духовни нужди, на които трябва да обърнат внимание: спокойно време за размисли, творчество и възобновяване. Те са изморени от тежката работа в миналите пререждания и затова в този живот се нуждаят от почивка. Проблемът е, че не познават почивката! Те са свикнали до такава степен да бъдат отговорни за това техният материален свят да бъде подреден, че все още са прекалено загрижени за оцеляването си.
Тези хора трябва да разберат, че в настоящето прераждане духовните им и психически нужди са толкова важни, колкото и физическите им нужди. Духовните им потребности са дори по-важни. Те вече се справят много умело в материалния свят; сега е време да изследват духовните сфери като се включат в дейности, които водят до лични промени: психология, разширяващи съзнанието семинари или групи, в които да се научат как да си помагат сами. Те трябва да преследват такива цели, които ще ги освободят от връзките с материалния свят.
Докато основават чувството си за собствена стойност на материалните резултати, те ще зависят от вътрешния си свят да поддържа тяхното чувство за благополучие. Това ги оставя с дълбоко чувство на безпомощност, тъй като е невъзможно да избегнат промяната - промяната е единственото категорично нещо, което лежи под всички материални дейности. Основен урок за родените с лунен възел в Скорпион е да прегърнат промяната, защото опитите да се задържат върху нещо материално са безнадеждни: всичко материално се ражда, узрява, разпада се и умира.
Но духът никога не умира и тези хора се учат да се свързват с духовната страна на живота. Вместо да кажат: „Искам нещата да се развиват по моя начин", те откриват духовната сила на думите: "Искам нещата да се развиват точно по начина, по който трябва." И след това те печелят - виждат какви действия да предприемат, за да се изпълни животът им с магия! Те също се учат да се свързват с вселенската енергия и да вярват в естественото развитие на живота.
Хората със северен възел в Скорпион откриват, че "Когато една врата се затваря, друга се отваря." Когато позволяват на нещата да се изплъзват от техния живот, без да проявяват емоции, които пресушават енергията им, те се сдобиват с независимост, сила и свобода, която никога преди това не са имали. Техният товар е невероятно олекотен и те могат да живеят живота си, без да бъдат отвличани от променящите се материални обстоятелства. Когато се свържат със своя дух и се възползват от шанса да се движат според плана на Вселената, те са на правия път.
В материалния свят техните нужди са безкрайни и те никога не натрупват достатъчно или не правят достатъчно, за да се чувстват завършени. Единственото нещо, което ще даде на тези хора търсеното чувство за удовлетвореност е духовната сфера. Затова ключът е да спрат да се стремят към материални неща и да започнат да стремят към онова, което ще увеличи духовната им осъзнатост. Ако могат да преследват духовни стойности заедно с други хора, участието на околните ще им даде енергията, от която се нуждаят за промяна.

Папка: Северен възел в Скорпион | Добавил: Пим (04.03.2009)
Разгледан: 2267 | Любовен | Еротичен | Важно | | Дар
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]
Контакт          3.238.235.248