Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


18:04
16.04.2024
Вторник
3.238.235.248


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Лунни Възли » Северен възел в Скорпион

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]


Цели

Взаимност

Тъй като родените със северен възел в Скорпион имат склонност да мислят в крайности (моят начин или твоят начин), понякога в опитите си да се комбинират с другите, те изцяло забравят своите стойности.
Започват да правят онова, което удовлетворява хората, а това поведение не дава резултати. В този живот те искат да спрат да се обвързват с другите от позицията "аз/ти" и да започнат да го правят от позицията на "най-доброто за нас". Тогава те могат взаимно да се оценяват и уважават, водени от мотивите за взаимно даване на сили и помагаме.
Те имат талант да предлагат окуражаване, ентусиазъм и подкрепа на другия човек, което го изцелява и прави живота му по-лесен. Той чувства сродната душа и източник на сила в хората със северен възел в Скорпион и отговаря с любов, признателност и благодарност.
Но когато другите искат да се държат по същия начин и питат родените с лунен възел в Скорпион от какво се нуждаят, те може да се затворят и да действат сякаш всичко е под контрол. Но те трябва да позволяват на околните да видят в каква ситуация са и да предложат начини, по които животът им да стане по-лек. Това е взаимно. Тъй като тези хора виждат как другите приемат подкрепата и са получили сила от нея, те могат да се научат и сами да приемат подкрепа с благодарност.
Те знаят само как да видят себе си като хора, които дават или получават. Изобщо не осъзнават взаимния процес как да получават като дават - как да си върнат енергия, която ги обогатява и им помага да израстат. Например, ако имат желание да организират едно благотворително събитие, в техния ум това е просто въпрос на отдаване на тяхното време и енергия, за да има събитието успех. Те могат да пропуснат реалността на онова, което получават.

Получаване на наследство

За родените със северен възел в Скорпион това е живот в който получават наследства от другите. Хората им дават пари, енергия, идеи и т.н. Тяхната работа е да се освободят от онова, което имат - да "изпразнят" себе си - и да бъдат отворени за ползите от енергията на другите. Това се отнася за всеки аспект от техния живот.
В тяхна полза е да споделят проблемите си с някой друг, за да получат обратна връзка. Ако друг човек им направи предложение, което чувстват, че е правилно, но се съпротивляват да го приложат, може би сега е моментът да проявят самодисциплина - да обуздаят нуждата си от незабавна благодарност, за да осъществят целта си. Ако се съмняват, те винаги могат да експериментират като изпробват предложението, за да видят дали дава резултати на практично ниво (например в продължение на една седмица да не изискват нищо от своя приятел, за да видят дали той ще спре да бъде толкова отдалечен).
Когато тези хора молят за съвет околните, които са успели в онова, което искат да научат, те наистина обичат да чуват идеите и гледните точки на другите и стават по-силни. Това има нещо общо с практичността да следят какво дава резултати и да възприемат подобен стил - независимо дали са мислили за това сами, или идеята е дошла от някой друг. Това също има общо и с ползата от опита на другите хора и че не винаги е необходимо да се учат сами, по най-трудния начин. От другите хора те могат да получат помощ заедно със свежи идеи и енергия.

Скромност и възприемчивост

Родените със северен възел в Скорпион често изглеждат концентрирани върху себе си. Когато не са настроени на честотата на другите, техните думи го отразяват. За да се чувстват удобно с друг човек, тези хора трябва наистина да се свързват с него с мотива за по-дълбоко разбиране - тогава естествено ще използват думи, на които другият човек да повярва.
Тези хора всъщност се чувстват много объркани, когато се концентрират върху себе си, защото от тази позиция не могат наистина да осъзнаят какво се случва. Те могат да разберат само като отстъпят от своята позиция и се поставят на мястото на другия човек - без да осъждат.
Онова, което учат в този живот, е скромността да виждат, че те наистина се нуждаят от другите и че получават сила, когато се свържат с вибрационните полета на околните. За тях е важно да правят разлика кои хора им дават енергия и кои не. Тогава ще трябва да бъдат достатъчно скромни, за да видят ценността на околните.
Работата на родените със северен възел в Скорпион е да се свържат с друг човек, който има цел, стимулираща тяхната енергия, и да се запитат: "Как мога да му дам сила, която да му помогне да постигне целта си?" Когато фокусът на такъв човек е насочен към даване сила на другия човек, той автоматично разбира какво трябва да каже и направи, което ще даде на другия човек увереност в неговата способност да успее.
Когато помагат на другите да успяват, хората с тази възлова позиция се чувстват сякаш сами са постигнали нещо и се сдобиват със самоувереност. Тъй като са свързали тяхната творческа сила с другите, енергията и радостта от успеха нарастват неимоверно! Другите знаят, че не биха могли да постигнат това без енергията и подкрепата на тези хора, затова съвсем естествено искат да им се отплатят. Това е ключът за родените с лунен възел в Скорпион - да увеличат чувството си за собствена стойност по начин, който им дава енергия и ги освобождава.
Тъжно е, че родените със северен възел в Скорпион често не ценят дарбите, които могат да ги доведат до освобождаване от самоналожените им ограничения. Ако те не ценят и не уважават тези дарби, не могат да ги използват. По този начин тяхното его им пречи да разпознават възможностите и да печелят от това, което животът им носи чрез други хора. Те се учат да ценят не само онова, което са спечелили със собствените си усилия, но също даровете, които другите им носят. Ако ценят само полученото в замяна на тежкия си труд, ще бъдат отворени за проява на милосърдие. А само милосърдието може да ги отведе отвъд тяхната суровост. Задачата им е да бъдат достатъчно скромни, за да се освободят и да позволят на милосърдието да влезе в живота им чрез другите хора, с които са свързани в това прераждане.

Успешни партньорства

Родените със северен възел в Скорпион се чувстват добре, когато прилагат своите таланти към проектите на другите хора или се присъединяват към проект, който е основан на идеята на някой друг. За тях е добре и когато собствените им идеи имат нематериален или духовен източник. Те се чувстват по-удобно, ако осъществяват проекти и се движат по пътища, които идват от източник отвъд тяхната строга и изпълнена с условия ценностна система.

Даване сила на другите

Тъй като хората със северен възел в Скорпион са прекарали много минали животи да изграждат чувството си за собствена стойност, те са смаяни, когато другите около тях не виждат тяхната ценност. Не разбират защо околните не се възхищават на естествените им способности и на това, че правят необходимото на практично ниво, за да използват талантите си и да се чувстват добре. Най-голямото предизвикателство за тези хора лежи в успешното даване на сила на техните партньори или на тези, с които се намират в друг вид близка, лична връзка.
За тях е лесно да имат позитивна нагласа по отношение на техния партньор. Те могат да го накарат да повярва в своите таланти и да го окуражат. Проблемът е, че романтичните партньори, които тези хора привличат, явно нямат желание да предприемат действия, необходими за постигане на резултатите. Те често не са мотивирани да постигат практични цели, които им дават сили, и/или им липсват качества, позволяваш им да постигнат това.
Ако техният партньор не е мотивиран отвътре, тези хора не разбират и не знаят как да го накарат да предприеме нещо. Затова се обръщат към собствените си ресурси и използват енергията на партньорството да запалят тяхната способност за постигане на сериозни резултати. За нещастие това е съшият стар сценарий "Трябва да правя всичко сам", който кара техния партньор да се чувства безпомощен и извън творческия процес.
Ако родените със северен възел в Скорпион открият, че са в такава ситуация, те трябва да отделят време да се свържат по-дълбоко със своя партньор. Ако се приближат към него с истински интерес за мотивите му, те започват да откриват нуждите и желанията му.
Хората могат да започнат да действат с ентусиазъм само когато са мотивирани от нещо, което искат. Тъй като родените с лунен възел в Скорпион са вътрешно мотивирани от парите и удобството, те приемат, че всеки друг е движен от подобни желания; но това не е истина. Те имат нужда да помагат на своите партньори да влязат във връзка с онова, което ги мотивира. Например другият човек може да желае да се освободи от вътрешния си страх от успеха. Подобен човек ще бъде мотивиран към действия в името на това да разчупи своите чувства на ограниченост и хората с лунен възел в Скорпион могат да му напомнят, че ако реши да се отдаде на нова работа, това ще бъде стъпка в посока към преодоляване на тези страхове. Може би онова, което мотивира другия човек, е да допринесе за обществото или желание да бъде в центъра на прожекторите и другите да му обръщат внимание.
Родените с лунен възел в Скорпион са експерти в откриването на скритите желания и онова, което движи хората, и могат да разглеждат своите партньори във връзка със собствената им вътрешна мотивация. Това само по себе си е придобиване на сила. Когато партньорът е подкрепян от тази дарба на човека с лунен възел в Скорпион, той ще пристъпи към действия и резултатът ще включи финансови постъпления. Това е, което тези хора искат - да изградят чувството за собствена стойност у техните партньори и да постигнат сигурност и удобство за дамата.
От миналите животи родените с това разположение вече имат увереност в своята способност да осъществяват задачите си. Сега те учат другите да ценят себе си. Като ги ценят достатъчно, за да им помагат, те автоматично им дават нови сили.
Единственият проблем се появява, когато тези хора се опитат да кажат на другите как да вършат нещата. Това никога не дава резултати, защо те не познават силите и талантите на другия човек, а само своите собствени. Например, ако човекът със северен възел в Скорпион реши да участва в състезание по надбягване, той знае точно колко дълги трябва да бъдат крачките му, за да бъдат в синхрон с неговата височина, дължина на краката и скоростта, която е необходима, за да спечели. Човекът, на който той дава сили обаче, може да бъде много по-нисък и да има много къси крака. Ако се опита да използва същата крачка като родените с тази възлова позиция, това няма да бъде в синхрон с неговото тяло и никога няма да спечели състезанието. Затова тези хора трябва да избягват изкушението винаги да казват на другия човек онова, което дава резултати при тях, и след това да правят заключения, че начинът на другия човек не е правилен. Техният егоцентризъм е труден за контролиране. Но работата им в този живот е да приспособят онова, което знаят, към ценностната система на своя близък, за да му помогнат да спечели.
Например, ако един по-нисък човек иска да участва в състезание, той може да каже: "Искам да изчисля каква крачка ми е необходима, за да бъде в пропорция с височината и дължината на краката ми." Родените със северен възел в Скорпион знаят как са изчислили това за себе си и могат да приложат същата формула към другия човек, като вземат предвид неговите размери, темперамент, слабости и силни страни. Тези хора могат да помогнат на другите да съставят план, който чувстват, че е добър и ще даде резултати при тях - вместо да го правят по своя начин.

Развиване на психическо осъзнаване

Родените със северен лунен възел в Скорпион са отлични психолози. Те по природа са настроени към тревогите и копнежите на другите. Това е специален талант, който не са имали в миналите животи. Когато освободят умовете си от предразсъдъците на собствените си ценности, ще имат невероятна способност да влязат в мислите на друг човек и да разберат неговите мотиви, нужди и ценности.
Тези хора знаят как да постигнат успех. Те се учат, че за да помогнат на другия човек да успее, трябва да вземат предвид неговата психика. Понякога хората се възползват от щедрата природа на родените със северен възел в Скорпион, без да съзнават това, докато не се сблъскат с фактите. Те могат да избегнат това като не приемат чуждите предложения, докато не ги обмислят и се настроят на честотата на чуждите мотиви: "Джош, това звучи страхотно! Нека да помисля върху него и ще ти дам отговор." Те имат склонност да отговарят прекалено бързо; а по-добре е да отделят известно време да се настроят психически към другия човек и ситуацията. Ако се почувстват енергизирани, тогава могат да продължат напред. Но ако имат лошо чувство или енергията им започне да отслабва, това е предупреждение.
За тези хора е важно да обръщат внимание на мотивите на околните. Това рядко им се случва, защото понякога биват разочаровани и се чувстват съкрушени. Те си представят, че другите действат от позицията на същите стойности и са винаги честни. Но когато отделят време да изучат техните мотиви, те могат да направят разлика между това, което хората претендират, че са, и онова, което са в действителност.
Идеята е наистина да разследват потенциалните си партньори - родените с лунен възел в Скорпион са най-добрите детективи! За тях това е живот, основан на партньорства, затова е необходимо да изследват идеите, мотивите, целите и стойностите на другите хора на по-дълбоко ниво.

Синтез

Тези хора имат трудност при промяната на посоките. Те си поставят една цел, изчисляват как могат да стигнат дотам и тяхната енергия толкова се концентрира, че е почти невъзможно да се обърнат - дори и по средата да открият, че са на неправилен път.
Имах една клиентка учителка с такава позиция на лунните възли, която беше ръководител на клуб в средно училище. Екипът работел върху това как да се направят някои промени. Тя отиде на събранието с точен план, вече изработен в нейното съзнание. Когато някой предложил различен план, тя станала много нервна. Опитала се да убеди другия, че нейният начин е най-добрият и/или че идеята му е незначителна, или че тя няма да даде резултати, или че групата не е имала време да я обмисли. Тя имала отличен план в съзнанието си - "единственият план", и всичко друг представляваше заплаха за нея.
Синтезът може да се окаже труден за тези хора, тъй като им е трудно да се освободят от своята позиция, за да могат да чуят какво казва другият човек. Нужно е съзнателно да тренират себе си за концентриране върху споделената цел - резултатът - и да мислят как техните идеи и тези на другите могат да се комбинират, за да се постигне максимален успех.
Те се учат на изкуството да споделят усилията си с други. Първата стъпка е да не забравят, че хората винаги са по-важни от целта. Необходимо е непрекъснато да си напомнят за това. В примера моята клиентка е трябвало да види важността на другите хора. Тогава, когато другите изложат своите идеи, тя е трябвало да се вслуша в техните гледни точки и да открие с какви творчески идеи биха могли да допринесат за проекта. Да открият, че хората са по-важни е трудно за хората с лунен възел в Скорпион и е необходима практика. Обикновено те са вече в средата на събитията, когато осъзнават, че потискат някого. Но и в този момент могат да спрат и да се извинят „Аз току-що осъзнах, че толкова съм се съсредоточил върху моята идея, че не чух твоето предложение ясно. Извинявам се, ако съм наранил чувствата ти." И след това могат да направят съзнателен опит да разберат идеята на другия човек.

Избягване на застоя

Енергията на промяната

Хората със северен лунен възел в Скорпион срещат много трудности да излязат от старите навици - те са притиснати от ситуации, които не ги удовлетворяват. Тези хора трябва наистина да излязат от установения си ред. И когато им се предостави вълнуваща възможност, те трябва да имат самодисциплина да я последват и да останат на пътеката, която ще ги подхранва с енергия. Трябва да имат желание да се отърват от факторите, които ги задържат.
В известен смисъл родените със северен възел в Скорпион харесват застоя, защото там нещата са им удобни и познати. От друга страна, те знаят, че не получават достатъчно от живота и не изживяват онова, което искат. Но трябва да има определена степен на неудовлетвореност в тях, за да поискат да правят нещата по различен начин. Неудобството и неудовлетвореността ги подтикват да променят и разширяват своите хоризонти.
Например един човек с такава възлова позиция може да иска да напусне дома си, защото вече не се чувства удобно в него. Промяната изисква много енергия: сортиране на вещите, подготвяне на къщата за продажба и т.н. Той трябва да има желание да насили себе си и да си наложи самодисциплина, за да осъществи работата, която се изисква в името на промяната. Но ако го направи, енергията ще го подхрани с радостно вълнение и ще го подтикне към действие - особено ако той върши това с партньор и има желание да не прави всичко по неговия начин, най-трудният. Старателността е предимство в процеса на съграждане, но може да бъде пречка, когато се правят променя.
Енергията на промяната е различна от енергията на изграждането. Енергията на строежа изисква внимателен, процес, стъпка по стъпка. Но енергията на промяната изисква бързи, интензивни действия. Хората с лунен възел в Скорпион трябва да се освободят от старото, да отидат в нова посока, да се освободят от нещата, които ги задържат, и да изберат бързите резултати пред перфектността. Ако се движат прекалено бавно, те ще загубят моментността, необходима за промяната. Тя сама по себе си ще им даде необходимия адреналин, за да излязат от застоя, но те трябва да продължат да се движат!
Това е като сърфист в океана - ако се колебаеш прекалено дълго, ще пропуснеш вълната. Родените със северен възел в Скорпион трябва да хванат вълната на промяната; дори и временно да загубят контрол и да изпитат страх, ако останат на тази вълна, тя ще ги заведе до брега. За да направят промяната, те трябва да останат във връзка с новата енергия, която чувстват. Като се отдалечават от старата, за тях е по-добре да отидат далеч, отколкото да останат прекалено близо. Когато погледнат назад, те ще видят, че промяната е била много по-мъдра и удовлетворяваща, отколкото всичко, от което са се освободили по пътя.

Освобождаване от ограниченията

Родените със северен лунен възел в Скорпион нямат вътрешно чувство за баланс в живота си. Те се насочват в една посока и тяхното съзнание така силно се настройва в тази посока, че не могат да виждат нищо друго - те просто продължават да вървят.
Тези хора прекалено силно се свързват с физическия свят, взаимодействат си с материята и забравят духа. Ето защо животът им е толкова труден - те са твърде материалистично ориентирани и всичко около тях е прекалено плътно. Те имат нужда да олекотят нещата, за да могат да пътуват по-лесно през живота. Тези хора се чувстват по-добре, когато се отдръпват от материалните ситуации и размислят какво действително искат да изпитат в този живот. Как могат да подредят материалните неща по начин, който да им даде свобода да изследват хоризонтите, които ги вълнуват? Тъй като съветите на другите могат да са им от помощ в този живот, месечните срещи със съветник или среща с приятел, който може да им даде сили, за да изяснят къде се намират, определено ще бъде мъдро решение.
Най-добре е тези хора да не си позволяват да действат или да мислят за неща, които ги объркват. Те се учат да бъдат по-малко пристрастени към материалните стойности, за да са свободни да плават в духовните сфери и да се наслаждават на своята психическа/астрална връзка с другите. Това е изцяло нов свят на удоволствие отвъд чисто физическите наслади, с които са свикнали в миналите животи, и той изисква освобождаване от връзката с материалната плоскост. Като позволят на своята енергия да се комбинира с другите, те се откъсват от обвързаността с чисто физическото измерение.
Например, ако си купуват къща и са изправени пред необходимостта да я ремонтират, техният първи инстинкт е да направят това сами, за да могат да бъдат свързани с всяка част от нея, защото това отразява техния стил. Това води до непрекъсната връзка с ценностите от миналите животи и материалния свят; то е равносилно на поведение, от което да загубят.
Ако вместо това възложат работата на специалист - или приятел с артистични таланти - и позволят на другия човек да добави собственото си виждане, да останат отворени как той прави нещата, тогава родените със северен възел в Скорпион ще имат прекрасна среда, към която не са прекалено привързани. Така ще могат да живеят удобно, да бъдат подкрепяни от тяхната среда, без да са ограничени от нея. Това ги оставя свободни да се отдадат на психическия и астралния свят, които могат да ги изпълнят с толкова жизненост.

Папка: Северен възел в Скорпион | Добавил: Пим (02.03.2009)
Разгледан: 2507 | Любовен | Еротичен | Важно | | Дар
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]
Контакт          3.238.235.248