Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


17:54
01.03.2024
Петък
34.236.134.129


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Лунни Възли » Северен възел в Риби

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]


Личност

Минали животи

Родените със северен лунен възел в Риби са прекарали много минали животи като лечители или са помагали по друг начин на хората: те са били хирурзи, лекари и медицински сестри в много различни култури. Това са били постове от особена важност, за които се изисквала пълна концентрация защото животът на хората е зависел от това. Затова те притежават голяма преданост и усет за бързина и перфектност в този живот. Когато нещата се движат според плана, родените с лунен възел в Риби се чувстват уверени и силни, всичко е под контрол и "операцията" върви успешно. Но когато се появи нещо неочаквано, те изпадат в паника. Подсъзнателно мислят, че ако нещо се обърка, някой ще умре.
Като медицински работници те са имали установени правила и ред на действията - грешките са били недопустими. Затова в настоящето прераждане те са изпълнени с прекалена загриженост всичко да бъде точно и безпогрешно. И така натоварват не само себе си с очакването за непогрешимо поведение, но са склонни да прилагат същите строги стандарти към хората около тях, особено на работното място. Може би поради миналите си животи в областта на медицината, те често са прекалено загрижени за здравето си, страхуват се от зарази и изпитват нужда да поддържат всичко около себе си идеално чисто.
Освен това хората със северен възел в Риби са имали минали прераждания, в които са представяли духовната истина на обществото като монаси, монахини и духовни водачи. Те са били образци за подражание, другите са се вглеждали в тях, за да се научат как трябва да се държи един наистина духовен човек. Тъй като тяхното поведение винаги е предизвиквало възхищение и са били отрупвани с почести, сега имат подсъзнателно усещане как могат да бъдат идеални и в същото време нещата в материалния свят да се развиват по техния начин. Но в миналите си животи те до такава степен са били обвързани с перфектността, че са загубили връзка с най-съществената част от изцелителната си сила. Това е разбираемо, защото е трябвало да изпълняват ритуали и винаги да играят определена роля. Затова в този живот те искат да се освободят от пристрастеността си към формата и да се върнат към своята същност. Сега е моментът да се отдадат на спокойствие и вътрешна удовлетвореност, които заслужават заради службата си в името на човечеството в миналите животи.

Склонност към анализи

В миналите животи родените със северен възел в Риби прекалено са използвали аналитичните си способности и са ги развили прекомерно, така че и сега имат склонност да анализират всичко. Те непрекъснато разчленяват нещата, за да видят кое как работи и докато не разберат всичко, не чувстват удовлетворение. Техните умствени процеси работят с висока скорост през цялото време и често анализират неща, на които просто не трябва да обръщат внимание. Подобно на беленето на лук, те свалят слой след слой, докато не остане нищо, и след това се чувстват празни и изпълнени с тревога. В този живот за тях не е предвидено да намерят отговорите, които търсят, с анализиране.
Тези хора анализират проблемите от всяка възможна позиция със страст, която би могла да влуди хората от другите възлови групи! Те мислят за всичко, което би могло да се обърка, и за онова, което не могат да контролират. След като веднъж решат, че има нещо, за което да се безпокоят, това ги поставя в напрегнато трескаво състояние и е много трудно да се избавят от него. И не толкова настоящето ги тревожи, колкото онова, което може да се случи в бъдещето. Различните неща, за които се тревожат, никога не се материализират, но това не спира тези хора да живеят в непрекъснато състояние на безпокойство.
Има няколко причини, поради които най-лошите им сценарии няма да се сбъднат:
1. те не вземат предвид новите гледни точки или действия, които могат да предотвратят изхода, от който се страхуват;
2. те не позволяват външна намеса и
3. най-важното, не позволяват тяхната интуиция да се сдобие с вярно усещане за бъдещето - дали има наистина нещо, за което да се безпокоят. Те трябва да спрат да мислят, за да се настроят на вълната на бъдещите събития и да ги почувстват.
Много проблеми за родените със северен възел в Риби възникват поради тяхната склонност от прекалено анализиране. Например те имат някаква представа и след това се отиват да насилят нейното материализиране, без да позволят на Вселената да я осъществи по собствен начин. Те наистина виждат пътя, но не е необходимо това да е целия път, може да бъде само една тясна пътечка. Един човек би могъл да се движи по този начин, но когато са включени и други хора, е необходима по-голяма далновидност.
Тези хора толкова са свикнали да превръщат всичко в действие, че се концентрират прекалено едностранчиво върху задачата, която им предстои, и не вземат предвид другите обстоятелства. Най-добрият изход, когато нещата спрат да работят според техния план е да се отдръпнат. Вместо да се паникьосват, те трябва да помнят, че може би по-великият план е на път да се осъществи, а те не знаят какъв е той.

Да имаш отговорите

В резултат на миналите животи, когато са работили за постигане на ред, тези хора са родени с чувство, че винаги трябва да знаят отговорите. Затова те непрекъснато търсят начини да поддържат и да възстановяват реда - едновременно за себе си и за другите. Когато са изправени пред проблем, те започват да се напрягат, за да намерят отговора - тогава ситуацията се влошава, а тяхното безпокойство се усилва. Може да им отнеме дни да преодолеят чувството си на неадекватност, че не са могли да намерят правилния отговор.
Тези хора наистина могат да стигнат до отговорите, но само когато разберат, сами за себе си, че не ги знаят. Те трябва да предадат проблема в ръцете на по-висшата сила и да бъдат отворени за проникновенията, които идват чрез интуитивния, а не чрез аналитичния процес. Тогава верните отговори наистина идват под формата на проникновение или чрез общо чувство за благополучие в дадена ситуация.
Например имах една клиентка с тази възлова позиция, която след много години учене в Европа беше получила висока степен в областта на традиционните техники за обучение по музика. Но когато прилагаше тези техники към нейните ученици, резултати бяха объркващи и постигането им изискваше много време. Едва след като се отпусна и позволи техните индивидуални вокални недостатъци да проникнат в нейното същество, тя предостави проблема за разрешаване на по-висшата сила и можа да види интуитивно точния начин, по който всеки човек да изяви себе си. По ирония на съдбата, като спря да изпитва нужда мигновено да научи отговора, тя откри тази част от подсъзнателното си мислене, която го знаеше, а също, че наистина има талант за развиване гласовете на учениците си.

Представа за себе си

Хората със северен възел в Риби винаги се опитват да открият към какво принадлежат: каква е тяхната ниша, каква им е работата, как си подхождат с другите. Този непрекъснат порив да научат всичко е основан на вътрешно чувство, че те нямат стойност освен в професията си или при изпълнение на дълга си, затова идеята да останат неопределени ги плаши.
Онова, което търсят (крайната сигурност), е мястото, на което вътре в себе си чувстват, че принадлежат. Докато не разберат това, те хабят време и енергия в безплодни лутания, защото в това прераждане за тях не е предвидено да принадлежат към определено реално място. За да имат чувство за принадлежност, те трябва да достигнат до духовните измерения на живота. Това включва медитацията, релаксационните техники, йога и духовните цели. Тези техники фокусират вниманието им върху нефизическия контекст, в който всички реални, материални неща съществуват.
Съсредоточаването върху духовната основа зад онова, което се случва в материалния свят, дава на родените със северен възел в Риби чувство за удобство и сигурност, че са свързани с другите, и им помага да разширят своето виждане, за да постигнат по-голяма осъзнатост - чувство за пълнота, което се излъчва от всичко. Когато се изпълнят с усещане за пълнота и яснота в себе си, те ще започнат да съзнават повече атмосферата, която са създали. Като се научат да се идентифицират със собственото си енергийно поле, те ще могат да се чувстват удобно където и да се намират.

Перфекционизъм

Родените със северен възел в Риби са имали много минали прераждания, в които са изпитвали нужда да бъдат идеални, затова в настоящото прераждане идват със сценарий, според който трябва да бъдат перфектни, и той е здраво загнезден в тяхното подсъзнание. Те мислят, че трябва винаги да бъдат г-н или г-жа Идеалният. Добрата новина е, че в този живот всичко ще бъде наред дори и да правят грешки. В действителност на тях не им е позволено да бъдат перфектни - винаги в последната минута се появява драскотина, която разваля техния идеален образ. Това е Вселената, която им напомня, че в този живот е нормално да правят грешки, да бъдат човешки същества, да бъдат себе си.

Планиране

Тези хора са пристрастени към планирането. Те се концентрират върху това къде искат да отидат и структурират план точно как да стигнат дотам. След това, тъй като в миналите си животи са свикнали да внимават за детайлите, те се концентрират върху плана и загубват поглед върху прозрението. И най-лекото отдалечаване от техния план ги влудява, тъй като решават, че няма да постигнат онова, което искат.
Хората със северен възел в Риби смятат, че ако правят всичко както трябва, те могат да държат своя свят под контрол и са шокирани когато, независимо от вниманието им към детайлите, техният свят започва да се разпада (съпругата ги напуска, бизнесът запада, детето започва да се държи зле и т.н.). Точно когато смятат, че всичко се подрежда както трябва, животът им изпраща нещо от мрачните си дълбини, което да ги разтърси. Това е начинът на Вселената да им позволи да разберат, че когато са прекалено съсредоточени в своя метод за постигане на една цел, това не дава резултат, защото изключват себе си от забавлението и приключенията от неочакваните неща, случващи се по пътя. Когато техният ум е съсредоточен само върху онова, което искат, най-доброто, което може да се случи, е ограничено от техните предварително определени граници.
Например човек с тази позиция на възлите и негов приятел искат да отидат от Ню Йорк в Лос Анджелис. Роденият със северен възел в Риби вероятно ще планира целия маршрут по определен начин, който е целенасочен и практичен. Когато тръгнат, приятелят поглежда прогнозата за времето и разбира, че ще има буря, затова предлага да поемат по друг път, който ще ги отдалечи от това бедствие. Човекът с лунен възел в Риби започва да се тревожи: той трябва да се придържа към плана и се страхува, че ако не следва точно начертания път, може никога да не стигнат до Лос Анджелис.
Тези хора имат склонност прекалено да планират, да насилват себе си, за да свършат нещата за необходимото време. Но решението не лежи в разпределението на времето за осъществяване на всички дейности, а в пълното освобождаване от план - те просто трябва да наблюдават себе си в действие. Този подход ще създаде естествено и правилно разпределение на времето, което ще донесе спокойствие и баланс в техния живот.
Едно нещо, което родените със северен възел в Риби могат да правят, е да помагат на този процес като съзнателно правят по-малко: планират по-малко и допускат повече спонтанност. По този начин те няма да губят връзка със своята далновидност и това ще им помогне да използват по-продуктивно времето си. Те се нуждаят от по-силно чувство за цел и по-бегла идея за начина, по който да я постигнат. Ако позволят всичко да се движи с естествена скорост, ще се сдобият с вътрешна увереност и знание, че нещата се развиват добре за тях.

Критичност

Родените със северен възел в Риби са склонни да осъждат прекалено и са най-строги към себе си. Тези постоянни преценки за това кое е добро и кое зло създават напрежение и чувство за вина. Те се чувстват отговорни за всичко, което се обърква в тяхната среда, включително и за това, което се случва на близките им. Те чувстват, че лично са причинили проблемите, защото поведението им не е било перфектно. Това може да доведе до липса на конструктивни промени в техния живот от страх да не причинят проблеми на другите.
Тези хора имат склонност да се обвиняват за малките неща, които не отговарят на самоналожения им образ. Те мразят да грешат и когато правят грешка, не могат да си простят - започват да я анализират, да размишляват върху това, което са направили, за да изяснят на себе си. За тях може да бъде много трудно да кажат:
"Съжалявам, направих грешка," В резултат на перфекционизма от миналите животи, те носят подсъзнателен страх да не бъдат различни от идеала, който представят. Затова да бъдат прави в този живот за тях е свещено задължение.
Факт е, че когато признаят, че са направили грешка, се сдобиват със сила, защото отстояват истината. Тогава могат просто да заявят: "Това беше грешка, сега какво да направим?" Когато тези хора насилват себе си да бъдат идеални, те губят, а също и всички около тях. Затова трябва да се откажат от склонността си да съдят, за да спечелят спокойствието, което търсят.
Когато чуят себе си да казват: "Това се случи, защото не си свърших добре работата", те трябва да знаят, че попадат в капана на една слабост, която имат от миналите си животи. Когато започнат да преценяват себе си или някой друг според един идеал, те не са на правия път. Вселената ги учи на съчувствие като ги поставя в ситуации, в които да правят глупави грешки, за да могат да се отърсят от нуждата да бъдат идеални и да приемат факта, че понякога може и да се греши. Нищо не е грешно, всичко просто се случва. Когато осъзнаят това и се движат с потока на живота, те са на правия път.
Тогава са в състояние да изцеляват със силата на своята увереност в процеса на естественото развитие на събитията.

"Поправяне"

Хората със северен възел в Риби са невероятно сериозни, тъй като винаги са концентрирани върху това, което е грешно, за да могат да го поправят. Те са толкова свръхчувствителни към случващото се, че когато има някакво отклонение от "гладкото, безпрепятствено движение", те се объркват и тяхното критично безпокойство разстройва и унищожава всичко около тях.
Работата им от миналите животи ги е направила много тесногръди и в този живот те имат склонност да проявяват това свое качество. Част от проблема се свързва с това къде насочват вниманието си: върху детайлите на проблема. Много пъти родените с лунен възел в Риби се концентрират прекалено върху един проблем, защото са толкова близко до него, че не могат да видят нищо друго. Те са като деца, които са притиснали лица към стъклото. Когато са притиснати от един проблем, те започват да се чувстват неефективни, защото не могат да възстановят реда, и объркват детайли, които изглеждат несъвместими. Това може да доведе до напрежение и тревога, с които е трудно да се разделят - това е като да опитваш да отделиш куче от кокал!
Изходът от тази дилема също може да се открие в тяхната способност да се концентрират: те трябва да прехвърлят фокуса от механизма на проблема към това да позволят ситуацията да бъде разрешена от висшата сила. В това прераждане, когато са прекалено загрижени за резултатите във физическия свят, те се изпълват с нервна раздразнителност и тя влияе върху отношенията им и върху всичко, което правят. Те стават толкова напрегнати, че стомасите им се превръщат в кълбо. Когато почувстват това стягане в стомаха, то е сигнал да се отдръпнат от една ситуация и да й дадат свобода да се развива по естествен път.
Понякога най-добрият начин да се отдалечат е като кажат: "Всичко е наред и се развива както трябва." Те може би трябва да го повторят няколко пъти, за да спрат прекомерно да анализират ситуацията и да получат психическата дистанция, от която се нуждаят. Тогава могат да спрат и да видят какво се приближава към тях. Не е необходимо да пресмятат нищо, а просто да видят онова, което идва. Като предават проблема в ръцете на висшата сила и просто наблюдават ситуацията, изцелителната енергия се появява и правилното решение се разкрива пред всички.
Например имах една клиентка, чиято свекърва злоупотребяваше с нея. Тя се беше отдала на самоунищожителен порок и приемаше като лична обида, ако моята клиентка не я посети. Имаше проблем с алкохола и обикновено караше хората около себе си да се чувстват зле, когато се опитваха да водят свой собствен живот. В продължение на много години моята клиентка се стараеше да помогне на тази жена, но не беше стигнала доникъде. Когато внезапно спря да й помага, нейната свекърва й каза, че е започнала да се среща с терапевт и нека всеки член от семейството да ходи с нея като част от лечението. Моята клиентка беше много доволна и напълно подкрепяше тази нейна стъпка. Най-голямата изненада за нея беше, че това се случи след като тя се бе примирила със ситуацията, беше спряла да се опитва да помага и беше оставила нещата да се развиват по свой път. "С нищо не й помогнах!", бяха думите й.
Магическите резултати се появяват, когато тези хора наистина се откажат да разрешават проблема. Те мислят, че светът зависи от тяхното участие, и са изненадани, когато не участват, а нещата се оправят. Когато всичко отива по местата си без тяхната намеса, те могат да го приемат лично: "Имаш предвид, че те могат да се справят без мен?"

Обсебеност

Родените със северен възел в Риби често имат проблеми с обсебеността - да бъдат упорити, а това не е в техен интерес. Или в своите умове те могат да имат едно обсебващо качество, което ги кара да продължат да анализират една ситуация, но не успяват да намерят решение и да постигнат спокойствие. Понякога внезапно проблемът или страстта изчезват. Техният най-добър изход е да не анализират защо, а просто да осъзнаят, че проблемът е изчезнал и съзнателно да изразят чувствата си на благодарност. Те трябва да приемат даровете, а не да анализират.
Когато са обсебени, защото нещо се случва, те всъщност са движени от страха, че проблемът може да се върне. Но в процеса на анализиране те често отново го привличат. Най-добрият изход е просто да позволят отрицателните проявления да изчезнат от техния живот, без да е необходимо да разбират защо. Те се учат да оценяват чудесата в живота, да разбират как всичко се движи заедно и да изпитват възхищение от решенията, които животът им предлага.

Надменност: ролята на образец

В миналите животи тези хора са развили чувство, че винаги са прави. Лекарите и хирурзите са като богове: всеки ги почита и е лесно да си спечелят слава. Така процесът на служене на другите се превръща в една самоцел.
Затова хората със северен лунен възел в Риби често идват в това прераждане с чувство на надменност. Те смятат, че трябва да бъдат образец (учител, министър, пожарникар, полицай и т.н.), тъй като по един или друг начин представят архетипов образ, който трябва да даде определена стойност на човешкия опит. Като образец те смятат, че трябва да бъдат непогрешими. Но за да правиш нещата перфектно, е необходимо да бъдеш нещо повече от другите и това е началото на края за тези хора. Така те биват хванати в капана на ролята, която изпълняват, и освен това започват да злоупотребяват с доверието на хората около себе си.
Тези хора силно се идентифицират с работата или службата, която изпълняват. Те се потапят в работа и не могат да отделят себе си от нея. Онова, което започва като забелязване на още един детайл, преди да се изостави дадена работа, скоро се превръща в синдром на работохолизъм. Макар че тяхната работа ги поробва, те не приемат, че са обсебени, а просто смятат, че правят каквото трябва. Необходимо е да спрат да се идентифицират с тяхната работа и тогава ще могат наистина да я свършат, без да губят част от себе си. Дори и ако не прекарват много часове на работното място, те ще отделят много време в тревоги за нея. И в двата случая, тя е централен проблем, който стои над всичко в техния живот.
Те имат проблеми и със своите служители или колеги. Трудно е да се освободят от желанието да контролират поведението на другите - не са сигурни, че те могат да свършат работата. Родените с лунен възел в Риби се учат, че тяхната представа за правилния начин, по който да свършат нещо, може да бъде различен от идеята на другия човек, но и двата начина могат да дадат добри резултати. Те трябва да позволяват на хората свободата да имат различен стил. А също е необходимо да разберат, че другите трябва да се научат как да си вършат работата - те не могат да очакват всеки да знае най-добрия начин. Тези хора чувстват, че трябва да стоят встрани от другите, тъй като имат да изпълняват определени задължения на земята. Те се страхуват, че ако позволят на себе си да бъдат равни и бъдат заинтригувани на емоционално ниво, могат да забравят своята задача и това ще разголи собствената им представа за тях самите. За да изпълняват ролята си, те не бива да свалят маската, тъй като ако я свалят и се поддадат на своите емоции, ще станат част от колектива и вече няма да бъдат образци.
Всъщност, когато играят, те привличат към себе си хора, които очакват от тях да изпълняват точно тази роля. Когато някой каже: "Бъди такъв", това подхранва егото им, но те попадат в капана на ролята. Иронията е, че хората със северен възел в Риби носят по-висша енергия на планетата, но тя е неефективна, докато действат, водени само от егото си. Те се учат, че вместо да правят нещо, просто трябва да бъдат тези, които наистина са.

Дълг и вина

Родените с лунен възел в Риби са обсебени от чувството, че са длъжни да създадат ред. Те мислят, че трябва да играят определена роля или да изпълняват определен ритуал, или да имат установен ред, и за тях това е отговорност. Според хората с такава позиция на лунните възли, да станат част от Вселената означава да се съгласят да бъдат никой. Но ако се съгласят да бъдат никой, това ги кара да мислят, че не вършат работата си и така водят след себе си вината. "Ако не изпълня задълженията си, аз вредя на някого."
Това е омагьосан кръг и се намира изцяло в ума им. Той е основан на идеята, че са по-висши от другите и затова имат особена мисия. Нещо трябва да ги разтърси, за да се измъкнат от този кръг и да приемат своята човечност. Те могат да открият, че са в ситуация, която наистина е извън контрол. Състраданието и приемането са единственият изход, единственият начин, по който могат да се освободят от порочната идея за перфектност, задължения, вина. В определен момент това освобождаване ще означава да кажат: "Добре, предполагам, че не мога да свърша идеално работата. Може би ще трябва да се оставя в ръцете на Бог." В този миг тяхното съзнание превключва и те могат да видят много по-цялостната картина.

Папка: Северен възел в Риби | Добавил: Пим (05.03.2009)
Разгледан: 2881 | Любовен | Еротичен | Важно | | Дар
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]
Контакт          34.236.134.129