Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


18:06
01.03.2024
Петък
34.236.134.129


Онлайн: 4
Гости: 4
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Лунни Възли » Северен възел в Риби

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]


Нужди

Освобождаване от дефинициите и структурата

Родените със северен възел в Риби забелязват детайлите навсякъде и искат да категоризират всичко. Те правят разделяне, защото ако се намират в неопределена ситуация, това ги кара да се чувстват неудобно. Те смятат, че се нуждаят от строга дефиниция за това кои са всъщност - тяхната роля, тяхната работа, службата, дневния им режим, техните правила и норми - за да се чувстват стабилни. Но в действителност колкото по-малко дефиниции имат, толкова по-добре ще се чувстват, защото за тях е по-лесно да действат, когато са по-силно свързани със себе си и по-малко свързани с подемите и спадовете в заобикалящата ги среда.
Тези хора трябва да правят разлика между това да знаят къде искат да отидат и това да имат строга дефиниция как ще стигнат там. Да имат определено чувство за цел, намерение или проницателност е здравословно за тях и им дава стабилността, от която се нуждаят. Но техните идеи за постигане на целта трябва да останат гъвкави - никой не знае от какво ще се нуждаят или как ще постигнат целта си. Те трябва да се освободят от предварителните нагласи за изминаване на пътя и просто да останат съсредоточени върху целта. Родените със северен възел в Риби се учат да позволяват на действията да предшестват дефинициите, а не строгите идеи да ограничават действията им. Тяхната вродена склонност да дефинират всичко може да им бъде от полза, когато са гъвкави. Те трябва да дефинират настоящите обстоятелства само в най-общи линии, за да видят как те най-добре се свързват с личните им идеи. Но това трябва да бъде временна дефиниция, да ги оставя отворени за бъдещи промени, ако са необходими при получаване на допълнителна информация. Ако мотивът зад дефинирането на една ситуация е да узнаят докъде ще стигнат, те ще загубят, тъй като дефиницията се превръща в ограничение. Ако мотивът е да открият как най-добре могат да свържат ситуацията със своята проницателност, те ще спечелят, тъй като могат да видят новостите.

Приемане на промяната

Родените със северен възел в Риби се чувстват удобно, когато нещата са предсказуеми и рутинни и изпитват вътрешна съпротива към всяка промяна. Дори и повишението в работата, когато е неочаквано, ще бъде посрещнато със страх от тяхна страна! Те са пристрастени към своите системи, които им дават чувство на сигурност. За нещастие това може да им попречи да изпитват удоволствията на живота.
В това прераждане те се учат да се освободят от познатото и да приветстват промяната. Те могат да направят това само когато съзнателно мислят за своята връзка с непознатото. Ако се страхуват от него, ще опитат да се придържат към установените неща, дори когато са в противоречие с интересите им. Когато са нещастни в една ситуация или обстоятелствата около тях започват да се променят, те трябва да отворят обятия и да бъдат готови да я приемат. В края на краищата може би настоящата ситуация се разрушава, защото ги чака нещо по-добро. Ако осъзнаят, че се изправят лице в лице с неизвестното, ще могат да разпознаят възможната следваща стъпка към по-дълбоко ниво на задоволство.
Тези хора се отегчават много лесно - те имат нужда да пазят своята жизненост. Нервната им система е толкова чувствителна, че ако се опитат да се съпротивляват на промяната или да контролират своята среда, те ще се претоварят и нещо ще започне да се руши, физически или психически. Затова колкото по-скоро се отпуснат и отворят себе си, за да приемат промяната, толкова по-щастливи и спокойни ще бъдат. Тяхното предизвикателство е да позволят на промените, които преминават през техния живот, да заемат нови места и да се позаоблят острите им ръбове. Вместо да се движат срещу течението, те трябва да се качат на лодката и да се движат по него. Все още могат да управляват, но няма да е необходимо да се борят с водната сила.
Имах например един клиент, роден с такава позиция на лунните възли, който решил да направи утрешната си разхода по-приятна като вземе и детето със себе си.
След няколко преки, те стигнали до езеро. Синът пожелал да спрат и да погледат, но моят клиент настоял да продължат с разходката. Очите на детето се премрежили и то казало: "Ами, аз съм изморен. Не искам да вървя." Моят клиент се объркал, защото нещата не вървели така, както бил планирал, заплашил детето, че ще го върне обратно вкъщи и повече никога няма да го води с него на разходка. Разстроено, момчето седнало и вперило поглед във водата. Накрая моят клиент приел, че няма да може да продължи своята разходка, ако не отдели време да погледат водата. След това разходката се оказала прекрасна! Те спирали да наблюдават мравките, парчетата стъкло и камъните и се разхождали няколко мили. Моят клиент не получил онова, което искал - разходката с упражнения, която планирал, но прекарал чудесно със своя син и видял гледки, покрай които минавал стотици пъти преди, но никога не забелязвал, защото бил прекалено концентриран върху упражненията си. Животът не винаги протича според плана, но ако тези хора просто видят начина, по който нещата вече се движат, радостта, която са мислили, че ще получат от осъществяването на своя план, се увеличава от действителното развитие на нещата.

Универсалният поток и синхронизиране

Хората със северен възел в Риби винаги препускат. Независимо от невероятната им способност да се концентрират, тяхното чувство за синхрон е малко объркано, тъй като обикновено се опитват да правят прекалено много неща само за няколко часа. Ето защо те може да имат проблеми с точността - макар че обикновено спазват времето, тъй като това е едно от задълженията им в обществото. Независимо от това, на тях често им се струва, че денят е много малък.
Разрешението на този проблем е в намаляването на скоростта, докато те не се синхронизират с универсалния поток - естествената скорост на събитията. Вселенският поток има свое собствено време, честота и скорост и когато човек ги осъзнава, той чувства естествена лекота в живота. Събитията изглежда се появяват тогава, когато е необходимо, и ако човек е подготвен да се справи с тях, има съвсем малко неща, които трябва да се доизгладят, стига той да се движи с ритъма на сърцето си.
Затова, като намалят скоростта и вършат по-малко неща, родените със северен възел в Риби осъществяват повече проекти. Когато тяхната честота не съвпада с честотата на универсалния поток, защото те действат с безумна скорост, нещата около тях започват да се объркват. Тези хора сами разрушават една ситуация, внезапно стигат до тухлена стена и започват да се чудят: "Защо не мога да направя това?"
Когато се сблъскват с трудности, най-добре е да намалят скоростта. Това позволява на другите хора или на новите идеи да дойдат при тях и да им помогнат. Като намалят скоростта, те влизат в синхрон с другите части на Вселената, тяхната честота се свързва с онова, което се случва около тях, и те стават част от универсалния поток.

Намиране на спокойствие

Самопречистване

Хората със северен лунен възел в Риби чувстват нужда от самопречистване, преди да се отворят за енергията, която може наистина да промени тяхното съзнание. Но това може да бъде един безкраен процес. Тези хора никога не приемат, че са достатъчно чисти или че поведението им е достатъчно идеално, за да се отворят за по-висшата енергия. Нещо повече, техният подход към самопречистването е основан на строги правила. Тези хора се опитват да живеят според собствените си очаквания, преминават през бариерите в името на дълга и за да пречистят себе си. А всъщност пречистването, от което се нуждаят, е да се освободят от дефинициите, с които са си поставили самоограничения. Те се учат да отделят своята идентичност от своята дейност. Тяхната работа не ги изразява напълно, техните задължения не ги правят човешки същества. За да стигнат до по-висока степен на съзнателност, те трябва да се освободят от всички самоналожени дефиниции за това кои са и каква роля изпълняват.
Родените със северен възел в Риби вече са се сдобили с една безкрайна компетентност и в това прераждане тяхната основна нужда е да се отпуснат и да намерят вътрешно спокойствие. Но в резултат на непрекъснатата мозъчна дейност (опити да се анализира всичко около тях и да се поправи нещо или някой, обикновено са в непрекъснат стрес и напрежение. Докато се опитват да осъществят промени, които си мислят, че са необходими, за да намерят вътрешно спокойствие, те са непрекъснато напрегнати.
Тези хора трябва да отделят време, за да остават сами със себе си и да намерят отговори за своите тревоги вътре в душата си. Те трябва да приемат проблема вътре в себе си и да го обмислят, да го почувстват и да преминат през вътрешен процес на освобождаване от него. Те се нуждаят от време, за да се справят с безпокойството, което пулсира у тях. Хората с лунен възел в Риби се нуждаят от този личен процес на вътрешно пречистване и могат да направят това само когато са сами.
След като веднъж престанат да се вживяват толкова силно във всичко, те могат обективно да наблюдават себе си и да реагират на всяка появила се ситуация. Чрез този процес връзката, която ги свързва с материалния свят, ще започне да отслабва. Всичко в тях, което се съпротивлява на естественото развитие на събитията, ще започне да се разсейва и това ще бъде единственото самопречистване, от което те наистина се нуждаят. Ако се опитат да действат в своята среда, без да отделят време да се освободят от напрежението, те ще продължат да изпадат в мисли на тревога и безпокойство. Тяхната нужда от самота и размишления трябва да бъде разбрана и да й бъде отделено необходимото внимание. Те трябва редовно да прекарват определено време в някаква мисловна дейност, за да се освобождават от напрежението и да си позволяват да бъдат по-щастливи.

Предаване

Щом нещата във външния свят започнат да вървят зле и хората с лунен възел в Риби започнат да се чувстват напрегнати, най-доброто нещо, което могат да направят, е да приемат това като предзнаменование, че е време да се отдръпнат встрани и да отделят малко време, за да погледнат на ситуацията от разстояние. За тяхна изненада те често откриват, че по-малкото е по-добре. Когато влагат повече енергия те стават по-объркани и неспокойни и правят повече грешки. Когато изглежда, че външният проблем се задълбочава, вместо да се подобрява, те накрая се объркват до такава степен, че вдигат ръце и се предават.
За тях ще бъде много по-добре, ако се предадат още в началото. Един от най-силните им инструменти е способността да развиват своята духовност в процеса на отказване. Без значение какво може да се появи в живота им, те трябва да вярват, че Вечността е на тяхна страна и нещо по-добро се разкрива за тях. Когато оставят разрешаването на ситуацията в ръцете на Вселената, това им дава сили да осъзнаят, че събитията могат да се подредят по начин, който да бъде от полза за тях.
Например имах клиентка с това възлово разположение, която беше собственик на малка детска градина. Тя все повече се увличаше в детайлите на бизнеса и накрая нямаше време за нищо друго; за игра, за семейството си, за забавления. Неочаквано се случи така, че в детската градина три пъти един след друг влизаха с взлом, което я принуди да я затвори, и трите инцидента не бяха свързани и й дойдоха като гръм от ясно небе. Тя се паникьоса от страх да не загуби своя единствен източник на доходи. Започна непрекъснато да се моли за благополучен изход, за да може да запази бизнеса си. И след това, в един момент, просто се отпусна. Тогава тя осъзна, че ако разговаря с органите на властта, вместо да бездейства, те ще й изпратят служител, който да ръководи бизнеса й по време на изпитателния период. И макар че ще трябваше да плаща на администратора, тя осъзна какво предимство ще бъде да се оттегли и да позволи на някой друг да ръководи детската градина.
След това можеше да съсредоточи енергията си върху подобренията в дома и запълването на празните легла, което щеше да й донесе достатъчно пари, за да покрие заплатата на администратора и да увеличи дохода си. По-важното е че, тя можеше да се върне обратно към живота си.
Родените със северен възел в Риби учат, че планът на Вселената за тяхното щастие обикновено е много по-добър от техния собствен.

Презареждане

Висше съзнание

Родените със северен лунен възел в Риби са имали толкова минали прераждания в служба на човечеството, че в този живот трябва да се отпуснат и да презаредят своите души. Ето защо те физически се изтощават, когато прекарват прекалено много време във външния свят и затова е необходимо да се върнат във вътрешния си свят, изпълнен със спокойствие, за да се изцелят. Това е добре за тях. Необходимо е да отделят време, за да избягат от ежедневните задължения.
Тези хора понякога изпадат в по-висши състояния на съзнанието, до които дори не са се опитвали да стигнат. След като веднъж са изпитали това, те винаги ще искат да го почувстват отново. Могат да прекарват часове в медитация, да практикуват различни духовни техники и дори напълно да се изолират, за да постигнат това състояние. Но когато се опитат да насилват нещата, те всъщност сами си пречат. Идеята е да се отпуснат и да приемат, че това състояние е естествено за тях.
Когато изпаднат в такова състояние, те са щастливи просто да се наслаждават на живота. Но имат толкова много идеи за ролите, които трябва да играят, че тяхната умствена дейност ги оттласква от естественото им състояние на блаженство. Ако просто се отпуснат - без да обръщат внимание на безбройните неща, които трябва да свършат през деня - те ще открият, че около тях естествено се носи духовната енергия. Хората със северен възел в Риби трябва да направят просветлените състояния на съзнанието част от ежедневния си живот - а това автоматично ще помогне и на хората около тях.
Способността им да организират и да дават дефиниции е невероятно предимство, но не и когато ги прилагат в материалния свят. Когато са в съзвучие с цялостната картина (като гледат с периферното си зрение и просто се движат през живота с разширено съзнание), те могат да разберат смисъла на хаоса и да видят вселенския поток. Тогава ще знаят какво да направят, за да се свържат с този поток по практически начин, който да им помогне да постигнат мечтите си.
Родените със северен възел в Риби искат да се отдадат на Вечността, на висшата сила. Ако не могат да направят това сами, те понякога се пристрастяват към наркотици, алкохол или други средства за бягство от действителността. Те се опитват да приглушат безпокойството си, което идва от прекалената им склонност към анализи. Може да започнат да злоупотребяват с тези средства и след това да се присъединят към дружеството на анонимните алкохолици, наркомани, или хора, които прекаляват с храната, или към други групи, които са съсредоточили вниманието си върху това да позволяват по-висшата сила да управлява живота им. Доста интересно е, че хората с лунен възел в Риби се обръщат към наркотиците, алкохола, прекаления сън и други разрушителни типове поведение, но те се отдават и на медитация - най-висшата форма на духовност и безусловна любов и благодат.
За да се предпазят от проблемите, тези хора се нуждаят от място за усамотение, дори и в работата. Тя може да бъде за тях източник на силен стрес, защото стимулира склонността им да поправят нещата. В работата се чувстват много по-добре, ако имат собствено пространство: личен офис или кътче, където могат да се почувстват сами. Ако работят с група, ще помогне да обърнат бюрото си така, че да бъдат с гръб към другите и с лице към стената. Те са много по-щастливи и продуктивни, когато имат пространство, в което не чувстват енергията на хората около себе си. Това им помага да останат спокойни и да видят ситуацията от една по-широка перспектива.

Значимата работа

Едно нещо, към което родените със северен възел в Риби могат да се придържат през целия си живот, е ученето и израстването. Често нуждата да разбират и приемат хората около тях ще ги насочи към неочаквани посоки за изследователска работа и обучение.
Тези хора са превъзходни във всяка работа, която е вдъхновяваща, духовна или подпомага развитието им. Те имат брилянтно въображение: когато се съсредоточат върху идеи, които им помагат да проявят своята проницателност, те обикновено са на правия път. Тяхната работа е да останат във връзка със своята далновидност и да показват на другите как да се грижат за детайлите. Те са невероятни в способността си да зареждат другите с ентусиазъм, когато споделят своите идеи от неочакваната гледна точка на тяхната проницателност и като напомнят на всеки към какво се стреми.
Родените със северен възел в Риби могат да прилагат своя гледна точка, независимо каква е тяхната работа или пост. Като банкови служители те могат да имат по-широк поглед и да служат на хората с всеотдайност, защото разбират, че много от тях имат финансови тревоги и идват в банката обикновено с безпокойство. Ако работят в областта на продажбите, те не бива да забравят, че магазинът трябва да работи добре, действията им трябва да бъдат насочени към клиентите.
Да се отнасят към тях с любов и желание да помогнат и да съзнават, че не трябва да осъждат поведението на колегите си. За нещастие за много от тези хора най-сериозните конфликти се появяват на работното място. Те обичат да бъдат онези, които придвижват проекта напред. Но тяхното его може да ги направи високомерни, ако загубят погледа си върху по-широката картина. Те трябва да останат съсредоточени върху работата, която трябва да се свърши. Лесно е да попаднат в капана на: "Аз съм този, който върши работата. Аз я организирам. Аз накарах този човек да направи това... Аз накарах този човек да се погрижи за тази подробност... И къде е кафето ми, Мак?" Те ще имат достатъчно енергия да осъществят проекта, само ако са скромни и не губят връзка със своята далновидност. В противен случай хората се съпротивляват и тогава те не знаят какво да направят и губят връзка със силата си.
Друг проблем на работното място е, че родените със северен възел в Риби са склонни към променливи настроения: в един момент са щастливи и след това внезапно енергията им спада и те започват да се тревожат. Другите около тях лесно се повлияват от промените в техните настроения - те имат способност да създават атмосфера, от която всеки се влияе. Когато са щастливи и спокойни, те повдигат настроението на околните и ги карат да се чувстват по-добре. Но когато са в лошо настроение или изпитват безпокойство, отново всички около тях се чувстват по този начин. Това е сила извън тях и те дори не я осъзнават.
Когато хората със северен възел в Риби се тревожат, другите също чувстват безпокойство и започват да изпълняват задълженията си по-малко ефективно. Когато се чувстват спокойни и уверени, другите усещат това и, естествено, стават по-продуктивни. По този начин родените с лунен възел в Риби могат да променят поведението на останалите само като изпълват атмосферата с положителни и уверени мисли и енергия. Това което предшества въздействието върху атмосферата по отрицателен начин, е промяната в тяхното настроение, те могат да станат прекалено придирчиви и критични по отношение на детайлите. Хората със северен възел в Риби започват да се тревожат, когато нещата не се получават, така, както те си мислят, че трябва, или когато другият човек не си върши работата по начина, който те са определили за правилен. Или ако нещо неочаквано се случи, те започват да си мислят, че Вселената не ги подкрепя, и попадат във водовъртеж от напрежение и безпокойство. Затова родените с това разположение трябва да разберат, че те всъщност не знаят как трябва да се развива животът. Може би другият човек трябва да направи някаква грешка, защото това ще му помогне да види далеч по-големия проблем, който е пренебрегвал.
Ако техните предложения срещнат съпротива, хората най-вероятно отхвърлят тяхната отрицателна енергия, а не идеите им. Като се съсредоточат върху успеха това ще им помогне да го постигнат, а когато говорят с другите, това трябва да бъде с позитивно отношение. Те трябва да обръщат внимание на своята проницателност, а дребните детайли сами ще се погрижат за себе си.
Онова, което не е в полза на тези хора, е ако позволят на далновидността им да ги напусне и да станат просто един от останалите служители. Не е тяхна работа да се грижат за всички детайли и да организират постигането на успеха на всяко ниво - тяхното задължение е да се стремят всеки да остане съсредоточен върху цялостната позитивна представа. Това е мястото, където техният гений и естествени способности на лидери наистина блестят.

Папка: Северен възел в Риби | Добавил: Пим (04.03.2009)
Разгледан: 2105 | Любовен | Еротичен | Важно | | Дар
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]
Контакт          34.236.134.129