Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


18:11
01.03.2024
Петък
34.236.134.129


Онлайн: 4
Гости: 4
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Лунни Възли » Северен възел в Риби

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]


Взаимоотношения

Любовни връзки

Във взаимоотношенията всичко при хората със северен лунен възел в Риби е наопаки. За да имат успех, те трябва да се отделят от външните условия и да се осланят повече на естествения поток на нещата, предизвикан от висшата сила, който им помага да бъдат много по-привлекателни за другите хора. Но когато се придържат към тяхната роля и чувстват, че е необходимо да контролират външните резултати, обикновено не са симпатични на останалите. Те влагат цялата си енергия в дадена роля и другите хора не могат да видят истинския човек под маската.
Когато се освободят от ролята, отново стават по-човечни и позволяват на вътрешната им сила да заблести. В ролята която изпълняват, те се придържат към своята дефиниция за това как техният "герой" трябва да действа. Но когато са самите себе си, реагират отворено на всичко около тях, по естествен начин, който води до взаимно уважение и оценяване.

Страх от емоциите

Родените със северен възел в Риби са склонни да бъдат много земни и да се наслаждават на чувствената страна на живота. Но те могат да се чувстват неудобно, когато напълно се обвързват с един човек в истинска интимност - едновременно на физическо и емоционално ниво. Затова, макар че физически отговарят на чувствата му, емоционално остават отделени и отчуждени. Те могат дори да стигнат дотам, че да станат работохолици, само за да избягват по-дълбоко емоционално обвързване с другите. Те се чувстват неудобно да се свързват с хората на равнопоставени начала и да си позволят да бъдат уязвими.
Родените със северен възел в Риби до такава степен са свикнали да живеят, водени от склонността си да анализират, че не могат да си позволят да бъдат емоционално отворени - това е непозната територия за тях. Част от тях иска да бъде въвлечена в нови отношения с другия човек, но те често попадат в капана на страха от неизвестното. Емоциите могат да бъдат източник на неопределена енергия и да ги отпращат в непредсказуема посоки. Емоциите им се струват безсмислени и поддаването на тези вълни ще ги отведе отвъд границите на логическите обяснения.
Те предпочитат да действат, без да изпитват спонтанни чувства. Родените с лунен възел в Риби знаят своята роля: те изпълняват определени задължения, държат се по определен начин и имат определени реакции и чувства в конкретни ситуации. За да попаднат в естествения поток на емоциите, те трябва да разрушат познатата структура и да си позволят уязвимост. Предаването в ръцете на универсалния поток от чувства ги плаши. Онова, което изпитват, е смъртта на част от тяхното его, а то ги предпазва от емоционална и духовна обвързаност с другите. Наистина в това прераждане на родените със северен възел в Риби им е обещана благодатта, която ги свързва с всички хора. Но за да стане това, те трябва да се освободят от своята пристрастеност към структурата и да се отдадат на непознатото. Това е ключът към тяхното спасение и завършеност.
Онова, което ще им помогне в интимните взаимоотношения, е да отделят време, за да създават определена атмосфера с техния сексуален партньор. Вечерите навън веднъж седмично, музиката, която създава романтична атмосфера, свещи, цветя или всичко друго, създаващо романтично настроение, ще им помогне да се освободят от строгите роли и да добавят емоционална дълбочина към връзката си. Радостта и удоволствието, които подобни ритуали ще донесат, си струват отделеното време и усилия.
Взаимоотношенията изискват работа и едно от нещата, което тези хора учат, е важността на техния дял. Вместо да приемат, че определени неща ще се случат, те трябва да вложат усилия, за да създадат съзнателно позитивни ситуации с техния партньор.
За родените със северен възел в Риби предизвикателството е да се концентрират върху любовта, да позволят да се сбъдне всяка възможна представа, да получат безкрайното удоволствие и благодат като приемат обич, без да се опитват да диктуват посоката на нещата. Ако те изцяло повярват в любовта и просто й позволят да съществува, резултатите ще са впечатляващи.
Разбира се, любовта може да се вижда само на моменти. Идеята е да й се наслаждават, докато е тука, когато не присъства, родените с лунен възел в Риби трябва да чувстват, че е била истинска. Вместо да мислят какво дават и получават, те просто трябва да приемат другия човек - без бариери и без да го осъждат - това ще им позволи да постигнат безусловната любов.

Обвързване с другите

Тъй като в миналото хората със северен възел в Риби са били съсредоточени върху собствените си тревоги, те често забравят за чувствата на другите хора, когато правят планове. Животът тече за всички, не само за тях. Ние всички имаме мечти, които трябва да се осъществят, грешки, които да направим, и уроци, които да усвоим, но тези хора изглеждат невинни и лишени от разбиране за цялостната картина.
Те не го правят, защото не искат другите хора да осъществят мечтите си. Те са ориентирани да им служат и честно искат да помагат, но техният фокус е толкова стеснен, че често пропускат да вземат предвид идеите на другите. И когато другите чувстват, че техните мечти и ежедневни нужди не се вземат под внимание, започват да се държат неприятелски. Тогава склонността на хората със северен възел в Риби е сляпо да се съпротивляват на намеренията на близкия човек. Всеки път, когато той се опита да осъществи своя план, родените с тази възлова позиция реагират с отчаяна съпротива - всичко, което виждат, е, че това е против техния план. Резултатът е застой, от който нито една от страните не печели и общуването се проваля.
Тези хора са имали прекалено много минали животи, в които не им е било позволявано да правят грешки, затова сега в техният умствен компютър има чип, който им напомня, че те изобщо не могат да грешат. Затова те са прекалено предпазливи и да не могат да видят гледната точка на другия човек, което е в основата на много от недоразуменията. За да установят канал за комуникация, първото нещо, което другият човек трябва да направи, е да накара родените със северен възел в Риби да се отпуснат и да не се стремят да бъдат прави през цялото време. Ключовата дума е "прав".
Родените със северен възел в Риби са жертви на механизма в своя ум, а също и тези около тях. Необходимостта да бъдат прави дава гориво на тяхното безпокойство. Когато започнат да мислят прекомерно, от помощ ще им бъде да се успокоят по следния начин:
"Направих каквото трябваше, най-доброто, което можех да дам за тази ситуация." Тогава те ще се почувстват много по-спокойни.
Тези хора са много чувствителни към промяната в енергията. Когато се настроят на честотата на материалния свят, отговарят през цялото време на енергията на другия човек. Обратно, ако работят, за да развият повече духовната си гледна точка - като приемат себе си обективно и се отделят от материалния свят - те могат да начертаят своя курс от тяхна гледна точка, вместо да позволяват на другите да им влияят. Това е една изцяло различна реалност. Те ще открият, че реагират на духовната енергия, а не толкова на емоционалната енергия у другите хора. Преместването на тяхната могъща концентрация от материалния към духовния свят изисква съзнателни усилия. Когато обективно наблюдават себе си и начина, по който техните тела реагират на различни ситуации, ще могат да направят избор, без да е повлиян от силовите полета на хората около тях.

Очаквания

Очакванията - свързани с тях и с другите - са най-големият източник на разочарование за родените със северен възел в Риби в този живот. Тези хора не трябва да губят връзка със своята принадлежност, за да заблестят наистина - това ще изведе на преден план най-доброто у тях. По този начин в една връзка, ако те имат проницателност за по-голямата цел, за онова, което искат да изживеят (съзнателно да влагат позитивна енергия във взаимоотношенията си, да пазят потока на безусловната любов жив и т.н.), това ще даде чудесни резултати. Те ще разберат какво трябва да правят на всеки етап от пътя си. Ако обаче следят само онова, което не върви добре, и начините, по които другият човек не отговаря на техните очаквания, всичко започва да се проваля. Те се нуждаят от висша цел - по-важна от ежедневните им задължения - и тя ще дава духовна значимост на онова, което правят.

Критичност и осъждане

Родените със северен лунен възел в Риби се страхуват от критичността повече, отколкото хората от която и да е друга възлова група. Те не могат да понесат мисълта, че някой (особено те самите) мисли, че те не са идеални. И така попадат в омагьосан кръг и в него трябва да действат перфектно, за да избегнат критичността, която ще ги накара да се чувстват нещастни. Те могат да съсредоточат целия си живот около опитите да избягват критичността - дълбоко в себе си се страхуват, че ще изпитат голямо неудобство или дори обществена неприязън, ако извършат грешка.
В резултат на миналите си животи, когато тяхното поведение е трябвало да бъде безпогрешно, за да спасяват хората физически или духовно, те имат критично око и лесно виждат недостатъците на другите. В желанието си да поправят и изцеляват те непрекъснато преценяват хората около себе си. Може да не изричат своите преценки на глас, но другите чувстват влиянието на критичното им око и аналитичния им ум. На работното място те може да бъдат толкова критични, че това да ги отдалечи от колегите им. Тяхната критичност ще накара и децата им да се чувстват несигурни.
Тези хора мислят, че само ако другият човек може да поправи недостатъците, които те виждат, и двамата ще намерят любовта и ще постигнат спокойствие на ума. Но сега не е предвидено този подход да дава резултати. Подсъзнателно другите знаят, че работата на тези хора е да се научат на безусловна любов в този живот. Понякога другият човек се чувства като жертва на един нежелан навик, който всъщност е на подсъзнателно ниво и се дължи на това, че родените със северен възел в Риби отказват да го приемат изцяло. Родените с тази позиция на лунните възли се чувстват като жертви, защото другият човек не е променил достатъчно един навик, чието отсъствие те си мислят, че ще им донесе необходимото спокойствие. По този начин и двамата губят. За да се превърне това в ситуация печеливша за всички, хората с лунен възел в Риби трябва да работят върху неизказаните, критични мисли в своите умове.
Вместо да се концентрират върху недостатъка и да гледат на него като преднамерен, те трябва да променят начина, по който приемат другия човек. Докато разбират, че той е безпомощен и навиците му са несъзнателни, техните сърца ще бъдат изпълнени с любов и състрадание и техните умове ще бъдат изпълнени със спокойствие.
Тогава и двете страни печелят: другият човек чувства, че го поддържат, и има свобода да променя своето поведение (или не!), а хората с лунен възел в Риби вече изпитват спокойствие, независимо дали поведението на другият човек се променя.

Задължението да се поправят

Хората със северен възел в Риби винаги са нащрек за проблеми: мислят, че е тяхна лична отговорност да направят така, че всичко да върви гладко. Поради непрекъснатото безпокойство, те започват да се намесват по неподходящ начин, което може да обърка и да разгневи тези около тях. Когато тяхното желание да помагат произлиза от непреодолимата им страст да поправят нещата, хората са склонни да отхвърлят техните предложения. В този живот тяхна работа е да приемат нещата така, както са в действителност, и да предлагат на хората един по-широк поглед върху проблема. Тяхната работа е да предлагат утеха, подкрепа и да изпитват състрадание, а не критичност - без значение колко осъдителни са действията на другите.
Освен това, вместо да се концентрират върху проблемите на другите хора, родените със северен възел в Риби трябва да видят дали с някои от действията си не създават проблеми. Вместо да казват: "Джош, няма начин да се разбера с този човек, той просто е прекалено труден", те могат да се вгледат в себе си и да се променят така, че да предизвикат различна реакция у другия човек.
При всичките си взаимоотношения тези хора трябва да оставят проблемите в ръцете на Вечността. Тогава естественото развитие на събитията може да им покаже, че с техния партньор са несъвместими. Партньорът им може да има дълбоки психически проблеми, резултатът от които да е отрицателно поведение, а ахилесовата пета на хората с лунен възел в Риби е тяхното мислене, че могат да поправят другия човек. Те са били лекари и сестри в много минали животи и мислят, че могат отново да изцелят другите хора по здравословен начин. Но факт е, че ако другият човек не иска да се променя значи не е гъвкав.
Родените със северен възел в Риби трябва да правят разлика между тези, които молят и търсят помощ от тях, и тези, които не желаят. Много хора не искат да бъдат поправяни, те си мислят, че техният начин е добър. В този случай хората с такава възлова позиция трябва да поправят онези части от себе си, които са им позволили да се обвържат с човек с подобно разрушително поведение. Когато позволят на отрицателната енергия да ги нарани, това се отразява не само на тях, но и на околните. Това ограбва тяхната енергия, пречи им да помагат на другите и е лош пример за децата и близките им.
Друг проблем, който възниква от прекалената заетост на родените със северен възел в Риби от мисълта да поправят хората е, че те естествено привличат някой, който се нуждае от това! И така действията им могат да се превърнат в едно подсъзнателно пътуване за задоволяване на егото. Те толкова пъти са поправяли, че гледат на себе си като на по-добри от останалите. Винаги, когато си мислят, че могат да помогнат на някой, а той не иска да му помагат, действията им целят само задоволяване на егото. В този живот да се откажеш да променяш една ситуация с разбирането "Не мога да се справя", може да бъде акт на истинска смиреност и действие в правилната посока.

Клопката

Понякога родените с тази позиция на лунните възли биват заклещвани в капана на една връзка само поради невероятното си чувство на отговорност за другия човек. Те са водени от тяхното разбиране за дълг. Ако не живеят според самоналожените си идеали за перфектно поведение, те чувстват невероятна вина - и това може да бъде важен фактор да останат в една ситуация дълго след като тя вече не е добра за тях.
Тези хора не могат да кажат не на любимите си същества или на тези, за които се чувстват отговорни, и това може да предизвика проблемни ситуации. Ако те дават заради определени правила, значи ще очакват и другите да дават и на размяната ще липсва благословената съставка любов. За да внесат любов в своите взаимоотношения, те трябва да вярват в себе си и да не дават отвъд личните си граници. Другите не са толкова зависими и не са в такава нужда, както тези хора си мислят, и ето защо те не им връщат. Те всъщност не се нуждаят от саможертвата и услугите на хората със северен възел в Риби.
Част от това, което предизвиква чувството за дълг, е усещането за неадекватност. Те си мислят: "Всичко, което трябва да дам, съм аз." И непрекъснато дават и дават, като никога не чувстват дали е достатъчно. Понякога родените със северен възел в Риби успяват да се освободят от това поведение, защото то е толкова тежко, че ги изтощава. Накрая осъзнават, че ако прекарат целия си живот в служба на другите хора, за тях самите няма да остане нищо. След като веднъж осъзнаят, че другите приемат тяхната готовност да им служат като даденост, без да оценяват какво им коства саможертвата, те се променят.
Една голяма стъпка по пътя на разрешаване на тази дилема е да поставят себе си на първо място - не идеята за тяхната роля, а самата им човешка същност. Те трябва да запитат себе си: "Ако направя това, дали ще спечеля, или го правя само заради другите?" Те обичат да помагат на хората, но ако насилват вътрешния си Аз - тяхната собствена човечност - тогава усилията им са напразни и никой не печели.
Единственият начин, по който тези хора наистина разбират дали помагат на другия човек или му вредят (узурпират неговата отговорност и сила), е как те се чувстват. Ако служат на някого и се чувстват добре и се наслаждават на това, тогава всичко е наред. Но ако се чувстват зле или нещастни в тази среда, това вече не е помощ.
Отговорът лежи в развиване чувството за дълг към себе си вместо към другите. Когато родените със северен възел в Риби включат дълга към себе си като част от общата картина.
Нещата започват да се балансират. Техният урок в този живот има по-малко общи неща с това как се свързват с другите хора и повече с това как се свързват със себе си. Техният единствен барометър е собственото им вътрешно състояние - чувството за спокойствие и благополучие. Те трябва да вярват, че техният Аз е духовен, намеренията им са добри и когато вътрешното им усещане казва не, това е вярна реакция към външните обстоятелства.

Енергийно робство

Родените с лунен възел в Риби рядко стават партньори с онези, които първоначално са предизвикали у тях чувства на любов и вътрешно спокойствие. Те се женят за някой, с който могат да бъдат сигурни, че ще изпълняват самоналожената им роля. Тогава те най-вероятно ще открият, че другият човек започва да приема поведението на хората със северен възел в Риби - винаги да помагат - като даденост и привличането и структурираността, в която са се чувствали толкова удобно в началото, се превръщат в затвор, от който те искат да се освободят. Но вече може да са възникнали други отговорности (деца, общи притежания, бизнес, връзки), които ги обвързват чрез чувството за личен дълг - а те смятат, че трябва да се придържат към своя имидж.
Родените със северен възел в Риби се свързват със своя партньор и на енергийно ниво и след като веднъж са се ангажирали, смятат, че не могат да напуснат, докато тази енергия не бъде изразходвана. Другият човек трябва да ги свободи от връзката, преди да почувстват, че са изпълнили дълга си и са свободни да си отидат.
Тяхното чувство за дълг и нуждата от идеално поведение може да ги накара да не напускат и най-лошия брак и понякога те дори злоупотребяват със себе си с подобно поведение. Когато реагират към другия човек от позицията на своята роля, а не според това как действително се чувстват, те служат продължително, безкрайно, независимо от това как другият човек се отнася към тях. Но ако тяхната естествена, човешка реакция е искрена, тя подсказва на другите къде се простират границите им и предизвиква взаимно разбиране, уважение и оценяване. Това е ключов фактор. Той не може да бъде пренебрегван, ако искат да имат щастливи и подхранващи енергията взаимоотношения.
Родените със северен възел в Риби са невероятно чувствителни към енергийните потоци около тях. Те мислят, че трябва конструктивно да се обвързват с тези потоци, за да може животът им да се развива по магически начин. Това е другата причина, поради която те остават в една връзка - без значение колко болезнена, нещастна е тя или какъв стрес им причинява - докато енергийната обвързаност не бъде разрушена по някакъв начин. Те чувстват кармичното привличане, магнетизма и мислят, че има нещо, което трябва да се стори, преди да продължат по своя път - техният партньор все още има нужда от тях. Така че могат да продължат да служат на другия човек, като се надяват да изпълнят своята карма. Но тази привързаност може да бъде изоставена на дадено ниво с разбирането, че хората с лунен възел в Риби са били не само неоценени, но и използвани от другия човек.
Те мислят, че правят услуга на своя партньор като се жертват, но не помагат на никого. Те изпращат посланието: "Ти можеш да злоупотребяваш с другите и да не ги цениш и те ще останат с теб все пак. Всичко е наред, ако постигаш онова, което искаш, за сметка на другите." Но това не е истина. Когато те подсъзнателно привлекат брачен партньор, който се нуждае от поправяне, и след това той започне да злоупотребява с тях, родените със северен възел в Риби трябва да разберат, че в идеалната схема на нещата може би следващият урок на техния партньор е, че е невъзможно да вредиш на хората и да не плащаш за това.

Напускане

За хората със северен възел в Риби може да бъде трудно да изоставят един брак, в който с тях се злоупотребява поради няколко причини. Първо, те не могат да допуснат, че са направили лош избор. Също така, когато родените с лунен възел в Риби се женят, те са облекчени, че са намерили другар, с който могат да споделят всичките си тревоги. Партньорът им с желание изслушва всичките им проблеми, случили се с тях през целия ден в работата, и може да започне да се чувства като човек, който трябва да узнае за всички тревоги и страхове на родените със северен възел в Риби. За външния свят хората с лунен възел в Риби създават образ, че са над всичко, но само техният партньор познава детето, което се крие под този екстериор.
Макар че тези хора разказват на своите партньори всичките си проблеми, тревоги и страхове, те рядко се вслушват в отговорите. Ако другият човек прави предложения, той обикновено бива отблъснат, защото родените с лунен възел в Риби търсят по-висше разрешение на духовно ниво. Нито практически идеи, нито човешко съчувствие ще помогне. Но те наистина започват да зависят от своя партньор, защото могат да излеят мъката си, и това е друга причина, поради която искат да останат в една връзка. Те мислят, че няма да намерят друг човек, който да приема техните тревоги, и затова се вкопчват в своя партньор.
От друга страна, тези хора се чувстват виновни, защото осъзнават, че собственото им поведение не е идеално, и позволяват на партньора си неподходящо поведение, което дори може да стигне до тирания. Злоупотребите, които родените със северен възел в Риби могат да понесат, вероятно ще бъдат ужасно разрушителни за тяхното самочувствие; те могат да загубят увереност в своята способност изобщо някога да напуснат ситуацията и да започнат отново самостоятелен живот. Но те трябва да имат желание да прекъснат една връзка, която е толкова разрушителна за тяхното умствено и духовно спокойствие. Нито анализи, нито осъждания - просто раздяла с човека, който злоупотребява с тях. Това означава вяра, че вътрешното чувство за духовно спокойствие ще ги доведе до нови взаимоотношения, които ще бъдат благоприятни за тях.
Има една японска история, която датира от няколко десетилетия. Възникнал спор между последователите на три от теченията на бойните изкуства: карате (майстори на нападението), джудо (майстори на защитата) и айкидо (майстори на избягването на удари). Най-добрият майстор във всяка дисциплина бил призован да покаже кое бойно изкуство е най-ефективно. След състезанието майсторът по айкидо победил. Айкидо е изкуството на избягване на ударите: трябва просто да се отстраниш от пътя. Никога не бива да избухваш или да вдигаш ръце в самозащита, просто трябва да минеш встрани от пътя и силата на атаката на твоя опонент ще го накара сам да се преобърне. За хората със северен възел в Риби ще е добре да се поучат от тази история: когато почувстват негативност, най-добрият изход за тях е да не правят нищо друго, освен просто да се отстранят от пътя.

Съзнателен живот

Родените със северен възел в Риби имат нужда да съзнават къде се намират и да бъдат искрени със себе си по отношение на чувствата си. Често те наистина не са щастливи, но отказват да го признаят. Те може да отричат, че са попаднали в капана на ролята, която изпълняват. Чувстват се виновни и мислят, че не трябва да изпитват това или че трябва да играят своята роля независимо от начина, по който се чувстват.
Несъзнателно те са прекалени оптимисти - вярват на всеки и всичко и непрекъснато се влияят от енергийните полета на другите хора. По-загрижени са за онова, което се случва миг след миг във връзката, а не за своето виждане. Но когато не губят връзка с по-широката картина, те могат да следват своята интуиция и да не навлизат сляпо в нещата.
За родените със северен възел в Риби няма лесни пътища, но за щастие те са свикнали здраво да работят. В този живот тежката работа, която трябва да свършат, е да се научат да не бъдат контролирани от обстоятелствата. Тогава могат да изградят ситуации, които са в по-голямо съзвучие с тяхната същност. Ако искат да бъдат щастливи, те трябва да се откажат от ролята и да започнат да се обвързват, водени от своята автентичност и силата на истинската им природа.

Папка: Северен възел в Риби | Добавил: Пим (03.03.2009)
Разгледан: 2777 | Любовен | Еротичен | Важно | | Дар
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]
Контакт          34.236.134.129