Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


18:19
01.03.2024
Петък
34.236.134.129


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Лунни Възли » Северен възел в Риби

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]


Цели

С лице към непознатото

На по-дълбоко ниво родените със северен възел в Риби знаят, че са насочени към неизвестното - това е тяхната съдба! Но те копаят под краката си. Тъй като са свикнали с организация и формулиране, всеки човек, всяко ново изживяване е плашещо за тях и среща първоначалната им съпротива. Те не знаят каква роля да играят или какво се очаква от тях. Има определени дефиниции в тяхната роля, а когато преминат към неизвестното, дефинициите се провалят. И те се страхуват да не бъдат пометени.
Друга причина, поради която се страхуват от неизвестното, е, че са имали отрицателни изживявания в случаи, когато нещо неочаквано ги е заблудило. Затова се плашат от онова, което не могат да видят. Родените с лунен възел в Риби се съсредоточават върху анализиране на детайлите, надяват се да контролират собствения си свят. За нещастие това е точно обратното на онова, което ще даде резултати за тях. Когато са прекалено концентрирани върху детайлите, те губят връзка с цялостната картина и не забелязват какво се случва в периферията. Тогава неочакваните неща могат действително да ги изненадат. (Това е като шофьор, който е прекалено съсредоточен върху това да не удари колата си в тази пред него, и пропуска да забележи факта, че колата отдясно навлиза в неговото платно. Тези хора трябва да се отдръпнат от "тук и сега”, за да могат да придобият по-широк поглед за живота, който се разгръща пред тях.
Хората със северен възел в Риби може да си мислят, че трябва да пречистят своята личност колкото е възможно повече преди да се почувстват в безопасност да се отдадат на енергията, която може наистина да трансформира и отвори тяхното съзнание. Те мислят, че пречките в тяхното съзнание ще спрат потока на енергията и ще ги лишат от сила да се справят с неизвестното. Наистина те сами нямат достатъчно енергия да се справят със ситуацията с необходимата яснота и съсредоточеност, ето защо трябва да се свържат с по-висшата сила. След като веднъж тръгнат към неизвестното, яснотата и съсредоточеността, които търсят, ще се появят.

Хаос

Тези хора мразят безредието и хаоса. То предизвиква у тях невероятен страх да не се изгубят и да не знаят към какво принадлежат. Те се нуждаят от вярата, че позитивната висша сила е отговорна и че редът е естественото състояние на Вселената.
Единственият начин, по който могат да достигнат до по-високо ниво на ред, е като се откажат да подреждат нещата и позволят на хаоса сам да се разсее, за да се появи новият ред.
Когато родените със северен възел в Риби отпуснат желязната хватка около старата структура, преминават в нова сфера на изживявания. В процеса онова, което ще получи разрешение и ще се промени, е старият начин на живот. Те чувстват, че техният Аз като че ли умира, но този процес позволява да се появи един нов по-жизнен и разширен Аз.
Например, ако една жена с това възлово разположение не кара кола, тя може да е развила много други навици, които да компенсират това ограничение: да се привързва към хора, които имат коли, да зависи от другите за транспорт, да моли другите да й правят различни услуги и т.н. Тя може да изживее целия си живот по този начин! Когато получи възможност да притежава собствена кола, тя се паникьосва от това, че трябва да изостави старите модели за връзка с хората. Но когато действително започне да шофира, ще се появи един нов, разширен Аз и един по-свободен начин на живот. Промяната е неизбежна. Когато тези хора се учат да приветстват промяната, вместо да се съпротивляват, ще открият, че техният живот е станал много по-лесен и забавен.

Конфронтация

Родените със северен възел в Риби често преминават през силни умствени терзания, преди да предприемат действия във външния свят. Те са способни да изпаднат в състояние на обсебеност и тревога за нещо, което другите ще кажат или как ще реагират. Основно те се страхуват, че са неадекватни и не могат да се справят с конфронтацията, и затова са склонни да отлагат вземането на решения до последния възможен момент. За голяма тяхна изненада рядко е толкова трудно, колкото са си мислили. Очевидно е, че нямат толкова трудности по пътя си от един успех към друг. Хората със северен възел в Риби усложняват проблема толкова много в умовете си, че дори когато ходовете им са успешни, следващия път те отново преминават през същите терзания.
Това е един проблем, който е прекалено трудно да бъде разрешен в реалността. Техният урок е просто да се издигнат над него и да осъзнаят, че висшата сила е отговорна и тя ще донесе определени ситуации като възможности за развитие и растеж. Родените със северен възел в Риби трябва да се отдръпват и да помислят как настоящите обстоятелства могат да ги приближат към целта. След това те могат да предприемат действия, без да бъдат загрижени за изхода, и ще знаят какво е следващото, което трябва да направят. Всяка стъпка им посочва следващата подходяща стъпка. Ключът е да не бъдат прекалено загрижени за резултатите от техните действия.
За родените с лунен възел в Риби няма средно положение. Цялото им мислене, догадки и анализи няма да направят живота им по-лек. Без съзнателно и упорито да се опират на висшата сила, за да видят края на деня, животът ще им носи тревоги една след друга - никога няма да бъде достатъчна подкрепата, която ще получат, за да избегнат конфронтацията. Когато се появят препятствията, всичко, което трябва да правят, е да оставят ситуацията в ръцете на съдбата и да тръгнат по стъпките, разкриващи се пред тях.
Например, ако човек с тази възлова позиция е в ресторант и по неговата кредитна карта се получи отказ, незабавната му реакция ще бъде да се паникьоса и да започне да се съпротивлява: „Защо това трябваше да стане? Имах такъв чудесен ден и изведнъж какво се случи!" или "О, не! Някой е откраднал картата ми и харчи от моята сметка!" Той ще продължава и продължава да се тревожи за едно съвсем обикновено събитие, да се самосъжалява и ще вярва, че този инцидент никога не би се случил, ако Вселената го обичаше. Той травматизира себе си и всички останали като не приема онова, което се е случило.
Всъщност първата стъпка е очевидна: звъните на финансовата компания, която е издала кредитната карта, и откривате какво е станало. В по-широк план нещата стоят така: може би той е трябвало да обръща по-голямо внимание колко пари харчи и това е начинът на Вселената да го събуди, преди прекалено да затъне в дългове. Или може би някой наистина е копирал номера на сметката му и това е възможност да разбере. Или може би компанията е направила грешка и само чрез неговата обратна реакция може да се поправи тази грешка. Родените със северен възел в Риби трябва да вярват, че пред тях се разкрива цялостната картина и от този инцидент ще се появи едно по-голямо добро.

Неправолинейно съществуване

Хората със северен възел в Риби са склонни да разпределят времето си толкова рутинно, с толкова правила и задължения, че животът им става изцяло предсказуем. След като веднъж са създали подобна структура, те всъщност вече не искат нещата да се развиват така. Но когато започнат да се случват определени събития, които могат да ги заведат в една интересна посока, те пак ги вкарват в ежедневната рутина. За тях е много по-добре да поемат по един различен, по-живописен път, но за да сторят това, те трябва да започнат да живеят по-съзнателно.

Медитация

Първата стъпка към живот на по-осъзнато ниво включва отделяне на време всеки ден, когато да бъдат сами и да размишляват. Те трябва да определят време - поне 40 минути на ден - когато да не правят нищо: нито да гледат телевизия, нито да слушат радио, нито да говорят по телефон или други външни дразнители. Ако желаят, могат да медитират, после да останат известно време в тишина, за да получат нови прозрения. Или могат да си водят дневник, да записват какво са правили през деня и да търсят по-дълбоката причина зад събитията. Или могат да четат духовна литература: Библията, будистка литература или каквато и да е книга, която им показва определена посока и ги изпълва с вътрешни проникновения. Те могат да прекарват поне по 40 минути като практикуват йога, дихателни техники или упражнения за отпускане - фини физически подходи за свързване с вътрешния им мир.
Това е тяхното време - без задължения, без поръчки, без работа, без игра, без разсейване. Това е времето, когато трябва да получат по-голяма проницателност за своя живот: Какво искат да построят и да изживеят? Каква мечта искат да осъществят? Каква атмосфера искат да създадат? Като преценяват тези неща поне веднъж седмично, те ще получат усещане, че са поели отговорност за своя живот.
Това също дава на хората със северен възел в Риби време да се настроят на честотата на своите взаимоотношения и семеен живот: дали прекарват достатъчно ефективно времето си със значимия човек в техния живот. Ако са на 95 години, дали съжаляват за нещо, което не са изживели с децата си? Каква близост или дейности искат да имат със своя партньор? Има ли някакви места, които особено силно желаят да посетят? Редовното преоценяване на тези неща ще им помогне да получат вътрешно проникновение, което може да добави нови и вълнуващи измерения в техния живот. И магията е, че това не е живот в линейното пространство. Идеите за това как да осъществят тези мечти просто се появяват по време на медитация.
Чрез медитация тези хора могат да насочат своите размисли и към други хора, които ще им помогнат да осъществят своите идеи и мечти. Имат ли приятели, които могат да ги подпомогнат духовно или да направят живота им по-интересен? Има ли курсове, които ще отворят очите им за духовна пълнота и спокойствие на ума? Ключът е самотата. Като отделят тези 40 минути на ден за себе си, родените със северен възел в Риби ще бъдат удивени как техният живот ще се промени.

Граници на съществуването

Родените със северен възел в Риби са прекарали толкова минали прераждания да играят ролята си съгласно своята проницателност, че са загубили представа за онова, което наистина копнеят да постигнат. В този живот от особена важност за тях е да влязат отново във връзка със съкровените си мечти - онова, което искат да постигнат в живота си. Един начин да сторят това е като правят редовни (може би месечни) "списъци на желанията си" и да записват какво искат да постигнат. Това им помага да осъзнаят своите намерения; колкото по-скоро направят това, нещата които искат да постигнат, ще започнат да се появяват магически. След като веднъж спрат да се тревожат за онова, което не се получава, и просто записват желанията си, те ще открият, че вършат неща, които превръщат мечтите им в реалност.
Когато тези хора се отдръпват от праволинейния, повторяем начин на живот, това ги освобождава от подсъзнателните навици от миналото, когато са имали нужда всичко да бъде строго и схематизирано. Тогава те са били толкова силно зависими от непосредствените обстоятелства, че не са могли да видят цялостната картина. Те позволяват на себе си да попадат в този капан отново и отново и макар че това никога не е давало резултати, вярват, че точно от него се нуждаят, за да успеят в живота.
Родените с лунен възел в Риби се учат да правят разлика между онова, което е важно в смисъл на по-големите ценности, временните тревоги, които скоро ще изчезнат. Когато се освободят от своя аналитичен ум и трескавата си дейност и просто си позволят да бъдат себе си и да преследват своята мечта, ще открият, че животът е много по-лесен. По магически начин мечтите им започват да се сбъдват.

Самонаблюдение

Откъсването от себе си е от голяма важност за родените с лунен възел в Риби при освобождаването от тяхната роля. Когато те успеят да се откъснат от емоционалното си състояние, да се издигнат над него и да наблюдават, те могат да израстват и да се променят. Ключът е самонаблюдението. Те трябва обективно да гледат себе си: как се свързват с колегите си, с членовете на семейството, как шофират и т.н.
Когато тези хора могат да наблюдават себе си, без да осъждат и да виждат как нуждата им да задоволяват другите хора е в тяхна вреда, тогава започват да се променят. Например, ако се тревожат за работата си или са в стрес, защото се опитват да спазят срокове, те трябва да отбележат как се чувстват от това. Тогава използват своето око за детайлите - не да наблюдават външната, а вътрешната си реакция (едновременно физическа и емоционална).
Когато започнат обективно да наблюдават себе си, всичко ще започне да се променя. Тяхното здраве ще се подобри и те ще се чувстват по-удобно със себе си и със другите. Чрез този процес техният фокус се прехвърля от тревогата за връзката им с другите към това как се свързват със себе си. И тогава започва тяхното израстване.

Откриване на духовната пътека

Висшата сила

Целта на родените със северен възел в Риби в това прераждане е да открият духовната пътека, която ще им помогне да се освободят от прекаленото внимание, отделяно на реалността, и да се настроят към спокойствието, което е възможно само в контекста на висшата осъзнатост. Те трябва да позволят на чувството за висшата сила да проникне във всеки аспект на техния живот. И тогава, ако започнат да се движат заедно с вселенския поток, това ще им се отрази благоприятно и ще позволи на другите хора да ги направляват по техния път, а тяхното вътрешно същество се чувства спокойно със съветите, които получава.
Тези хора толкова са свикнали да насилват нещата за осъществяването им, че понякога изпадат в настроение: "Ще накарам това да даде резултати." И тогава излизат от своя път.
Трябва да напомнят на себе си, че не бива да губят връзка с висшата сила и да й позволят да ги направлява и насочва, миг след миг. Те трябва да се отърват от безкрайните анализи и просто да наблюдават предзнаменованията, които им разкриват следващата стъпка. Трябва да повярват в тези знаци, да поемат риска и да ги следват.
Хората със северен възел в Риби са родени със способността да виждат бъдещето. Те могат да почувстват идващите събития, след като се отпуснат и се отдадат на своята физическа чувствителност. Често те преиграват при първото пророчество, което виждат. Една картина (човек или ситуация) идва в съзнанието им и те започват да чувстват невероятна тревога и несигурност. Знаят, че ще възникне проблем в близкото бъдеще. В това прераждане те са получили нов дар; физическата интуиция.
Това е прекрасен дар - той може да ги предпазва от негативни ситуации като ги предупреждава предварително. Но тяхната първа реакция е да се объркат, защото се чувстват безпомощни. Когато са предварително предупредени, те се въоръжават за предстоящата битка и накрая осъзнават, че могат да видят какво идва. Така могат да отстъпят или да решат как да използват събитията в своя полза. Най-добрият избор за тях е да се въздържат от действия, докато не получат повече информация. Те имат нужда от време и усамотение, за да стигнат до вътрешни проникновения и да вземат правилни решения, идващи чрез интуицията.
Тези хора имат много ангели около себе си - всичко, което трябва да направят, е да останат отворени и да очакват проникновение как да използват настоящите обстоятелства, за да напредват в осъществяването на плановете си. Но на тях им е забранено да анализират ситуацията. Работата им е да бъдат търпеливи и да чакат, докато физическият свят не разкрие как всяко обстоятелство всъщност е трамплин за успешно постигане на целта.
След като веднъж са се настроили на честотата на физическите си дарби, хората със северен възел в Риби могат да видят проблемите месеци преди да възникнат и да ги избегнат. Когато малко се отдръпнат, те могат да използват своята проницателност в подходящо време и така животът им ще бъде по-спокоен и прост. Те се учат да се свързват с новооткритата увереност в способностите си да се справят с ежедневните ситуации.

Вяра

Родените със северен лунен възел в Риби са преминали през толкова много минали прераждания, в които са наблюдавали своето поведение, че в този живот имат склонност да не говорят за онова, което става в главите им. Те се въздържат, не искат да добавят допълнителна отрицателна енергия към една ситуация. Това ги кара да прекарват много време в съжаление, че не са казали нещо.
Ще повторя още веднъж: разрешението на проблемите лежи във вярата в себе си и осъзнаването на личните мотиви. Ако това, което искат да кажат, ще хвърли вината върху другия човек или искат да променят неговото поведение, обикновено губят. Но ако се отдръпнат встрани от една ситуация и говорят от позицията на любовта (само като са отворени да чуят онова, което нахлува в тях и което трябва да кажат в момента), техните думи ще бъдат точни и подходящи. Това може да бъде объркване или прилив на енергия - може да бъде всичко - но идеята е да не го цензурират. Когато го изкажат, то помага да се коригира поведението на другия човек, а родените с лунен възел в Риби ще са рискували да бъдат себе си в момента.
Ирония е, че когато тези хора са себе си, без да играят роля, точно тогава те наистина се учат! Когато няма сценарий, според който трябва да бъдат идеални и да изричат и правят определени неща, те най-добре показват на другите духовните принципи, които ценят. Когато позволят на Вечността в тях да реагира по естествен начин, тогава печелят.
Тези хора са готови за една по-висша реализация на собствената им перфектност - не като манипулират физическата реалност, а като вярват в духовната идеалност на нещата такива, каквито са. Вътрешната работа, която е предназначена за тях включва освобождаване от саморазрушителните модели на поведение - саботирането на самите себе си в опита да правят нещата перфектни според самоналожените им идеали. Когато вярват на Вселената, те вече не се страхуват от промяната. Всичко се разгръща пред тях като част от универсалния поток, техните намерения са добри и Вечността (Бог или висшата сила) е от другата страна. Те могат само да отбележат, че всеки, който влиза в техния живот, е изпратен от по-висшата сила като част от един по-голям план, така че крайният резултат да бъде положителен. Когато повярват на течението на живота, идват подходящите хора и се случват необходимите промени и те могат да почувстват положителната енергия и да видят по-голямата картина. Идеята е да търсят доброто. След като веднъж са спрели да се тревожат за Вселената, техните чувства на неадекватност се трансформират в чувства на спокойствие и укротена сила.

Проницателност

От миналите животи умовете на родените със северен възел в Риби са толкова усложнени, че в това прераждане тяхната цел е простотата. Обикновените, неусложнени отговори сега ще им се отразят най-добре. Когато те успеят да намалят скоростта и да бъдат гъвкави, ще могат да съберат отделните парченца информация от ангелите, които им показват, че всичко е наред. Само това разбиране ще им даде сила да определят правилните действия, които да им помагат да постигат мечтите си.

Състрадание

В това прераждане родените с лунен възел в Риби се учат на приемане и състрадание. Тяхната работа е да потиснат желанието си за осъждане: когато спрат да критикуват другите, те ще спрат да бъдат безпощадни и към себе си. Това им отваря пътя към спокойствието, което винаги са търсили. Всички неизказани упреци, насочени срещу другия човек - критичните неща, които забелязват, им пречат да премахнат бариерите и истински, с любов да се обвържат с другия човек.
Тези хора учат, че техните мисли за другите са мислите, които те подсъзнателно се страхуват, че околните изпитват към тях. Затова, ако погледнат на някой друг по критичен начин ("Косата й е прекалено дълга", "Косата й е прекалено къса", "Тя се държи зле"), те проектират в другите същите критични мисли за тях. От друга страна, ако съзнателно забелязват, че другият човек дава всичко от себе си с просветлението, което има, или ако целенасочено мислят за добрите му страни и гледат на него с любов, те подсъзнателно ще започнат да чувстват, че и другите гледат на тях по същия начин и с желание да ги приемат. Това ще укроти критичността им към самите себе си.
Разбира се, след като веднъж започнат да правят това, те ще искат да бъдат перфектни и ще са склонни да съдят себе си сурово, ако забравят. Когато не са идеални, всъщност това е в тяхна полза, защото ги учи на скромност. Тогава могат да забележат, че и те дават най-доброто от себе си чрез просветлението, което имат в този момент, и за тях ще бъде по-лесно да обичат себе си.
Родените със северен възел в Риби са имали мигове в живота си, когато са изпадали в просветлено състояние - състояние на пълно съчувствие към тревогите на Вселената. Когато те се откажат да осъждат другите и себе си, могат да достигнат до това състояние на съзнателност върху една по-здрава основа.

Блаженство и благодарност

Родените с лунен възел в Риби желаят да останат в състояние на безкрайно блаженство и нещата, които им пречат и провалят техните планове, са неочакваните събития във всекидневието. Една техника, която могат да прилагат, за да поддържат вътрешното си спокойствие, е да изричат - без значение какво се случва: "Вселената ме обича и по някакъв начин това е в моя полза." Ако е необходимо, могат да го повторят няколко пъти. Ако приветстват всички промени с това твърдение, те ще бъдат впечатлени как тяхната гледна точка се променя. Идеята е да бъдат благодарни за всяка ситуация, която се появява по техния път, независимо каква е тя: "Благодаря ти, Господи, за този проблем с моето здраве." За каквото и да става въпрос, те трябва да бъдат благодарни. Това може да извърши чудеса. Когато те с благодарност забелязват настоящата ситуация и остават духовно отворени, тяхната упоритост ще се разсее и следващата стъпка ще стане очевидна. Тези хора може да имат трудно начало в резултат на тревогите, безпокойствата и задълженията, които обгръщат техния живот. Но след като веднъж направят промяната и започнат да се съсредоточават върху духовната реалност зад света на реалните очевидни неща, техният живот ще се изпълни с най-великото блаженство! Когато успеят да се научат съзнателно да наблюдават себе си, те осъзнават по-фината енергия на вселенския поток - накъде се движат нещата и как да бъдат навигатори така, че да постигнат целта си. Вечността изглежда, че се е погрижила за тях, и когато се осъзнават, могат правилно да преценят каква е следващата стъпка.
Хората със северен възел в Риби са потопени в атмосферата на магическа духовна сила, макар че те изобщо не осъзнават това. Действат като че ли са безсилни и винаги се стремят към успеха от позицията на своето его. Всичко, което трябва да правят, е да се отпуснат в духовната атмосфера около себе си и магията ще се погрижи за техния живот. Той е най-лесното от всички досегашни прераждания, ако само имат желание да се избавят от качествата, които им създават трудности. Ако се отпуснат и позволят на Бог да влезе в живота им, могат да се пренесат в спокойствието на Вечността и тя ще ги направлява.
Най-трудната част от техния път е да разберат каква е реалността за другите групи от хора с еднакви възлови позиции - осезаемият, физически свят, където всички съществуват не е предопределено да бъде тяхната първична реалност. Да се съсредоточат върху неосезаемото като основа на своята реалност, изисква от тях желание да рискуват да останат неразбрани от другите. Тяхната работа е да внесат в този живот духовната реалност на планетата и те могат да направят това само като го съзнават. Когато бъдат погълнати от духовната атмосфера, те могат да изразят тази реалност пред другите чрез собствената си спокойна радост.

Папка: Северен възел в Риби | Добавил: Пим (02.03.2009)
Разгледан: 2042 | Любовен | Еротичен | Важно | | Дар
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]
Контакт          34.236.134.129