Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


10:44
18.08.2022
Четвъртък
34.236.192.4


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Лунни Възли » Северен възел в Рак

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]


Личност

Минали животи

Лишения

Много хора със северен възел в Рак са прекарали миналите си животи в манастири, църкви или други места, където са били заобиколени от сурова, ориентирана към групата религиозна среда. Те са били откъснати от нормалните семейни взаимоотношения. Поради ограничения опит с взаимозависимостта, познанията им за човешките настроения и приемането на собствените им и чуждите естествени пориви на тях им липсва инстинктивният усет за семейни взаимоотношения, който е характерен за други групи с еднакво разположение на възлите по знак.
В миналите животи тези хора са били обучавани да потискат своите чувства, инстинкти, сексуални пориви и радост за онова, което изпитват чрез физическите си сетива. Въздържанието и дисциплината са били на първо място и на отсъствието на човешки удоволствия се е гледало с уважение и почит. В това прераждане те все още имат склонност да издигат стена между себе си и лесните, земни отношения с другите. Те са свикнали да отлагат удоволствията на живота и често това отлагане се е превръщало в едно постоянно отричане.
Тези хора имат една извисена цел и всичко останало бива избутано на заден план, докато тя не бъде постигната. Освен тази цел, на тях им е присъщо и чувство на безкрайна непогрешимост и правота и те не позволяват на себе си да бъдат отвличани от земни изкушения. Единственият проблем е, че тази цел е вечна, едно безкрайно търсене, което се ражда от подсъзнателното желание да се издигнат в духовните висини. Но тъй като онова, към което се стремят, е непостижимо, те непрекъснато са изпълнени с копнеж, нямат време за връзките си, за удоволствия или за истински живот.
В миналите си прераждания родените със северен лунен възел в Рак са били обучавани да потискат своите чувствени реакции към живота и да останат съсредоточени върху по-висшите идеали, на които служат. Но техните сърца копнеят да се свържат с останалата част от човечеството. Те копнеят да принадлежат и да изпитват чувство, че са от едно семейство с онези, които обичат, но се чувстват неудобно от близостта. Те са имали толкова много животи, изпълнени с дисциплина и суровост, че не знаят как да постигнат това и се срамуват да изразят чувствата си. Тяхната безчувственост към другите е продукт на твърдо вкоренената безчувственост към тях самите. Но в това прераждане потискането на чувствата в името на по-висши идеали е противоположно на посоката, от която се нуждаят техните души, за да могат да постигнат завършеност и пълнота.

Уважение

В миналите животи тези хора са се домогвали до високи постове в държавната власт, социална значимост и престиж. Те са били лордове, политици, бизнесмени и глави на семейства. Човекът със северен лунен възел в Рак е бил "шефът", той е ръководел другите и е поемал отговорност за поведението си, което винаги е било образец за околните.
Вследствие на толкова минали прераждания, в които родените с това разположение са свикнали да бъдат в светлината на прожектора, те все още търсят публика. Уважението е важно за тях. Те имат склонност да действат, водени от мотива да получат уважението на останалите, затова правят невероятни лични жертви и защитават принципите, в които вярват, за сметка на собствените си лични нужди, но все още не получават необходимото им признание.
Свикнали са да бъдат на власт, но сега никой не следва техните указания и те не могат да се примирят с това. Те се чувстват объркани, защото не разбират какво се случва, и с течение на времето това може да ги направи коравосърдечни.
В действителност постиженията им са единствено техни заслуги и тяхна награда. Но родените със северен възел в Рак подсъзнателно търсят признание за благородството на своите саможертви. Това прави осъществяването на която и да задача ненужно трудно. Ако те просто се отърсят от необходимостта винаги да им се отдава заслуженото, могат да постигнат целите си и да се наслаждават на удоволствието, което получават по пътя към целта. В този живот за тях просто не е предвидено да печелят уважение за личните си саможертви. Когато използват оценката на другите като барометър за това дали са на правия път те винаги губят. В миналите животи уважението е било верен показател за тях. Но те са изпълнявали различни обществени роли и са били на важни постове във властта толкова минали прераждания, че са станали самотни и изолирани: толкова много отговорност и толкова малко лични удоволствия, отново и отново! Сега тяхната рождена карта е построена така, че да не им позволи да поставят своята завършеност, уважението и почитта на другите над личните си желания.
Родените със северен лунен възел в Рак трябва да обръщат повече внимание на организирането на собствения си живот по начин, който отговаря на личните им нужди както и на дългосрочните цели. В този живот тези хора не трябва да поддържат определен имидж пред обществото. Всъщност, докато работят, за да постигнат целите си само защото изпитват щастие да си свършат добре работата и защото тази работа запълва една обществена нужда - независимо дали става въпрос за собственото им семейство, или за целия свят - признанието ще се появи. Но ако те го търсят директно, тогава губят. Те могат да постигнат всичко. Но ако мотивът им за това е да спечелят уважението на другите, те никога няма да бъдат щастливи с полученото, защото тяхната нужда от уважение е неутолима - те никога не получават достатъчно, за да бъдат задоволени.
По ирония на съдбата ключът към удовлетвореността за тези хора е да се научат да уважават, вместо да изискват това. Когато успехът във всяка област идва прекалено лесно, имат склонност да се концентрират прекалено върху себе и да бъдат заслепени от мисълта за собствената си значимост.
Те могат да станат нехайни и неразумно да се отдалечават по този начин от наградата, която са толкова нетърпеливи да получат. За тях е важно да посрещат успеха със смиреност. Това ще ги накара да намалят скоростта и ще ги свърже с енергията, която идва от новите начинания. Те трябва да се научат да ценят това - новата връзка, новата работа, новите възможности, новия дом - и в началото да действат с нежност и доброта. Това ще създаде здрава основа, върху която може да бъде постигнат успехът. След като веднъж намалят скоростта, те по естествен начин ще започнат да осъзнават кой е правилният път за осъществяването на нещо.
Когато хората с лунен възел в Рак съзнателно уважават и ценят нещо различно от тях самите (възможностите, които животът им предлага, хората, които им помагат и т.н.), ориентацията се променя и те се срещат с хора, които имат нови разбирания. Те се отнасят към тях с уважение, внимание, съчувствие и пълна яснота - създават ситуация, която е позитивна за всички, включени в нея. Вместо да се стремят да получат уважение, тези хора трябва да се ориентират да изпитват уважение. Ако могат да сторят това, техният живот ще се промени по един магически начин, като те и хората около тях взаимно ще си помагат.

Ориентираност към целта

В името на постигане на една важна цел тези хора ще се жертват, без да се оплакват. Тежкият труд не им е чужд. Те са напълно щастливи дори и да работят по 12 часа на ден, да пренебрегват личните удоволствия и да отлагат почивката си. Нещо повече те лично ще се погрижат работата да бъде свършена успешно, независимо от усилията, които се изискват. Свикнали са да бъдат на власт и като резултат харесват да възлагат на другите работата по изпипване на детайлите винаги щом имат възможност да сторят това. Това не означава, че са свикнали да се вглеждат в детайлите, те просто искат яснота, за да могат след това да насочат вниманието си към по-висша цел.
Родените със северен възел в Рак са царе в постигането на различни цели. Този талант им е толкова присъщ, че е почти подсъзнателен. Когато имат една цел в съзнанието си, те са непрекъснато нащрек за възможностите, които се появяват, и гледат на всичко като на трамплин за постигане на тази цел. Но ако нямат цел, на която да се отдадат, техните естествени способности обикновено дегенерират и в цел се превръща желанието да контролират другите, без да правят промени.
Тези хора трябва да имат яснота по отношение на това какво искат да постигнат, за да се предпазят от подсъзнателното манипулиране на другите и да опитат да избягват сблъсъка с онова, което не искат. За да сторят това, ориентацията им към целта, която имат от миналите животи, може да бъде използвана като предимство. Например, ако дават под наем къща и не искат наемателите да закъсняват с наема, могат да им съобщят какво наистина искат. "Аз ще направя всичко, което мога, за да бъде животът ви тук приятен, единственото нещо, за което не съм склонен на компромиси е, че наемът трябва да бъде плащан на първо число всеки месец. Ако парите не постъпят в банковата ми сметка на първо число, всички ще имаме неприятности. Затова е задължително да получа парите на първи. - Това изискване приемливо ли е за вас?"
В работата, ако не искат служителите им да закъсняват или да бъдат немарливи в своите задължения, те могат да им обърнат внимание като кажат: "Вижте, всички ние тук сме от един отбор. Ако не си вършим добре задълженията, компанията няма да има печалба и ще се наложи да останем без работа. Това е начинът, по който ще работим, за да бъдем сигурни, че ще постигнем целите си и всички ще просперираме: всеки трябва да идва на работа навреме и т.н."
Тъй като в миналите животи родените със северен възел в Рак са били възнаграждавани за това, че са постигали цели с висока социална значимост, в това прераждане те могат да имат подсъзнателно желание да избират такива, които ще им донесат по-скоро престиж, а не онези, които отговарят на желанията на сърцата им - и това им носи много неприятности.
В този живот те трябва да преосмислят какво е наистина важно за тях. Тяхната преданост на една цел е прекрасна, но не и ако е за сметка на взаимоотношенията им с другите, в противен случай, когато постигнат целта си, няма да са щастливи. Ето защо трябва да поставят собствените си желания над "изпълнението" за някой друг. Време е да покажат истинския си образ. Стремежът да получат уважение, като изпълняват различни роли в името на другите, им струва собствената удовлетвореност и емоционално благополучие.

Държание

Сериозност

В този живот хората със северен възел в Рак имат склонност да приемат всичко прекалено сериозно. Тъй като в миналите си прераждания са изнасяли на плещите си тежестите на света, сега отново чувстват на раменете си отговорността. Те се сблъскват с хора и ситуации, които ги карат да се подадат на могъщия си порив да поемат отговорност, и накрая започват да се чувстват изцяло отговорни за съдбата на всички около тях. Дори като деца те често поемат отговорност за благополучието на един от техните родители, обикновено майката. Те са родени стари и сериозни - дори шегите приемат на сериозно, обикновено едва по-късно в живота наистина осъзнават, че в тяхна полза е да приемат нещата по-леко.
Със сериозното си поведение те неизменно изпращат енергия, която кара другите да мислят, че са недостъпни. Това в голяма степен се дължи на миналите животи, в които са били такива, и продължават подсъзнателно да проявяват подобно отношение към света. Сега поведението им кара другите да гледат на тях като на надменни хора, които се намират над нещата и не се нуждаят от нищо и от никого. Но след като проникнете през тази външна маска, вие откривате, че те са много уязвими и земни хора. За нещастие онези, които могат най-дълбоко да оценят родените със северен лунен възел в Рак, всъщност биват отблъсквани от студената им външност, често те привличат хора, чиято цел е да се изкачват по социалната стълбица, или хора, които искат да ги манипулират. Техният най-дълбок копнеж е да се чувстват близки до другите, с които могат да се свържат на едно истинско ниво, така че в тяхна полза е да усетят и да се освободят от надменното си отношение, държащо другите на разстояние от тях.
Тези хора се учат да приемат живота и себе си не толкова сериозно - но това не е лесно. На тях им е вкоренен сериозният подход и те си мислят, че той ще им помогне да осъществят целите си. В действителност те могат да бъдат изненадани когато открият, че вършат работата си по-лесно, когато не са толкова сериозни. Когато приемат живота по-леко и се забавляват повече, когато са отворени към него - това балансира тяхната енергия и те стават много по-ефективни. Другите искат да бъдат с тях - и така те се забавляват още повече!

Безчувственост

В резултат на миналите си животи, в които са били на власт, хората със северен лунен възел в Рак са свикнали да поемат отговорност. Тяхна отговорност е била да се уверят, че нивите са обработени, че бизнесът е успешен и че другите зависят от тяхната способност да достигнат целта си, за да осигурят оцеляването на всички. Следователно те имат склонност да се издигат до определени позиции, да видят как да постигат целите си и след това да възлагат задачи на другите, без винаги да отделят внимание, за да обясняват важността на ролята на всеки един.
Тези хора често са толкова съсредоточени върху постигането на целта си, че забравят, че истинският успех се основава на повече от това да се стремят към повишение или да получават доходи. Хората, които им помагат, не могат да бъдат третирани като предмети. Родените със северен възел в Рак трябва да отделят време, за да разберат ситуацията, в която се намира другият човек, и да установят една емоционална връзка. Другият човек ще подкрепи техните цели, ако те са отделили време да покажат интерес към него. Например. вместо да налагат наказание на един служител за това, че не е дошъл навреме на работа, в тяхна полза ще бъде да попитат дали няма проблеми вкъщи - има ли причина, поради която непрекъснато закъснява? Те трябва да се поставят на негово място и да се отнасят към него с чувствителност, така, както биха искали другите да се отнасят към тях.
Хората със северен лунен възел в Рак мразят да изглежда така, сякаш не са на върха, но често се чувстват неспособни да разрешават емоционални проблеми. Те пренебрегват важността на чувствата, гледат на тях като на пречка по пътя към осъществяване на дадена цел. Когато собствените им настроения пречат на постигането на практически резултати, те сурово съдят себе си. Ако проблемите на другите хора им пречат да свършат работата си, те могат да се отнесат сурово и към тях. Това ги кара да изглеждат лишени от грижовност и за другите е трудно да намерят път към тях.
Понякога хората със северен възел в Рак в резултат на своята обърканост не знаят как да се отнасят към хората и избухват - а силните емоции пречат да се появят истинските чувства на всички заинтересовани. Другите започват да се страхуват да бъдат естествени, когато са в близост до тях, защото никога не знаят какво може да предизвика гнева на тези с лунен възел в Рак. Другите много предпазливо опипват почвата, докато тези хора не се научат как да се отнасят към чувствата на околните по различен начин. Тези хора откриват, че трябва да виждат и признават емоционалните проблеми на останалите по начин, с който да показват своята загриженост и така да изцелят болката. Така те ще помогнат на другия човек да се концентрира отново върху възложената му задача.
На родените със северен възел в Рак им липсва последователност в тяхното разбиране за чувствата - личните и на другите: те са или прекомерно чувствителни, или неизразимо безчувствени. Ако съзнателно проявят повече последователност към емоционалната си връзка с другите, те по-рядко ще говорят или ще действат по начини, които ще наранят чувствата на хората, и така ще избегнат ситуации, които накрая нараняват техните собствени чувства. Те се учат да свързват непрекъснатото осъзнаване на чувствата си с останалата част от своята личност.

Упоритост

Родените със северен възел в Рак не обичат да приемат съвети от никого - те харесват да вършат нещата по свой собствен начин. Те са доста самоуверени, защото си мислят, че вече знаят всичко. За да спечели тяхното уважение, човек трябва да се появи с нещо, за което те не са помислили, и това много ги впечатлява. Едва тогава чувстват, че най-накрая са намерили някой, който може да им предложи нещо. И когато наистина приемат съвет, то е само от човек, който има успех в дадена област и им покаже как да направят нещо наистина ефективно. Те уважават само онези хора, които действат, а не тези, които единствено говорят! Това е една причина, поради която хората с лунен възел в Рак имат такъв успех в бизнеса. Те не могат да бъдат разсеяни от идеите на другите или завладени от желанието да постигнат бърз финансов успех, защото винаги гледат под повърхността.
Може би поради религиозните ценности, които са имали в миналите си животи, родените със северен възел в Рак като цяло не могат да станат жертви на алчността. Да повторя още веднъж: това е, което ги прави добри бизнесмени - те не могат да бъдат изкушени от обещанията за големи печалби с малко инвестиции. Те са практични и имат желание да работят здраво, да виждат как вървят към целта стъпка по стъпка. Имат верен инстинкт и вътрешен талант да подреждат всички елементи на пъзела, за да реализират по-голямата цел.
Тъй като са прекалено вътрешно ориентирани към целта, когато се изправят лице в лице с едно предизвикателство, те преценяват къде искат да отидат, преди да го споделят с когото и да било друг. И често остават изцяло концентрирани върху това. Искат да вземат решенията, защото така могат да поемат пълна отговорност за резултатите. За тях е трудно да приемат помощ от другите, защото си мислят, че те не виждат пълната картина. Но най-добрите ръководители се стремят към обратна връзка с подчинените си и слагат на везната гледната точка на всеки един от тях, преди да вземат окончателно решение. Тези хора не бива да забравят, че никой не е в състояние да види всички възможности и животът ще бъде много по-лесен, ако търсят мнението на другите, преди да преминат към действия.

Принципи

Етика в работата

Родените със северен възел в Рак понякога имат трудности при ръководенето на другите. Те следват строга етика в работата и искат и останалите да се съобразяват с нея. Проблемът е, че като издигат себе си до идеала, те не извикват най-доброто у другите служители. Хората никога не могат да достигнат идеала. Представителите на тази възлова позиция имат желание да дадат каквото е необходимо, за да бъде свършена работата, а другите просто не искат да сторят това. Те се чувстват победени от самото начало и не дават най-доброто от себе си, защото знаят, че никога не могат да задоволят изискванията на хората със северен лунен възел в Рак.
Хората с това разположение на възлите са били на власт в толкова минали прераждания, че идват в този живот със силен инстинкт да казват на всички какво да правят. Те имат много силно чувство за правила, дисциплина и ориентация към целите. Поради тази причина често накрая остават сами. "Шефът" често остава сам - тук дори парите са безсилни. В миналите животи, тези хора са играли ролята на началници толкова добре, че са загубили връзка със своята собствена човечност и чувство за принадлежност към света на хората около тях. Затова, в този живот, тяхната най-висша цел е да намерят начин да възстановят своята връзка с човешкото общество.
За да започнат да се чувстват близки с другите и да могат да извикат на преден план най-доброто в своите подчинени или колеги, родените със северен възел в Рак могат да експериментират с много подходи. Най-важно е да бъдат приятели на хората, с които работят - да изслушват техните мнения, да проявяват интерес към живота им и да отделят време, за да ги опознават като личности. Това не им се струва логично, но опознаването на колегите ще се окаже от огромна помощ за техния бизнес.
Освен това те могат да им позволят и малко да се поотпуснат. Като покажат, че одобряват действията им и като забелязват добре свършената работа, тези хора ще почувстват позитивната енергия на другите. Това включва и признаване на тяхната ценност, както и да им позволяват да разберат, че дадена работа не би могла да бъде свършена без тях. Служителите, към които се отнасят с уважение, са по-склонни да се вслушват в думите на началника и да следват дадените им насоки, когато има нещо за промяна.

Средният път

Родените със северен възел в Рак имат идеалистична представа за това как трябва да действат другите хора. Ако те не отговарят на този идеал, вместо да им помогнат да се променят, родените с лунен възел в Рак, могат да решат, че не ги искат около себе си, и застават на позиция "това трябва да се направи без извинения". Те не разбират, че повечето хора не действат по този начин. Затова трябва да развият чувствителност към чувствата на другите - особено в работата. Те трябва да осъзнават, когато пренебрегват чувствата на другите породени от собствените им прекалено строги стандарти за изпълнение. Те трябва да позволяват на хората да не бъдат съвършени и да се научат, че другите имат свои методи на работа.
Понякога, в резултат на тяхното объркване или незнание как да контролират ситуацията, те се ядосват и не грешат. По късно, след като помислят върху ситуацията, обикновено се връщат назад, за да направят промени. Може да се извинят по някакъв начин: "Зная, че бях ядосан, но след като вече се справих с гнева си, можем да обсъдим това." Или могат да опитат да излязат от тази ситуация по друг начин. За тях е здравословно и важно да се извиняват, когато са направили грешка или грубо са стъпкали чувствата на другите. Извинението е от полза за тях, защото ги изпълва с ново чувство на смиреност и обвързаност с другите хора и помага на околните да разберат, че не са направени от желязо и могат също да правят грешки. Освен това те започват да изглеждат по-приятни на околиите.
Затова всяко искрено извинение е добро за тях! Родените със северен възел в Рак са имали животи, които са поемали цялата отговорност за свършване на работата - но сега трябва да позволят на другите да бъдат отговорни и да ръководят. Един начин да сторят това е като приемат ролята на човек в нужда (която трябва да научат) и си представят задачите като проблеми, за които се нуждаят от помощ.
Когато отиват в крайности, това е защото не знаят как да намерят средния път. Чувстват се неудобно. Те не знаят как да постигнат положителни реакции. Тъй като вече знаят всичко за ориентацията към целите и постигането им в това прераждане, те се учат да съобщават онова, което знаят, по начин, който дава сила на другите. В този процес те постигат своите цели и най-голямото си щастие.

Обвързване

Независимо от тяхната роля (шеф, любовник, служител, приятел и т.и.) хората със северен лунен възел в Рак са силно зависими - те винаги държат на думата си и са горди от своята непоколебимост при поемането на отговорност и спазването на ангажименти. Но в това прераждане тази тяхна склонност може да бъде доведена до крайност. Тези хора поемат ангажименти, дори когато не е нужно, и се придържат към тях, дори когато това вече не е разумно. Те могат да жертват личното си благополучие и да пренебрегнат собствената си сигурност само в името на това да изпълнят нещо, което са казали.
Например, ако са се съгласили да посетят определено събитие, те вероятно ще се появят дори и да не се чувстват добре или това да влоши тяхното положение. Или могат да останат в оковите на един разрушителен брак, вместо да изберат една нова връзка, тъй като бракът е бил техният първоначален ангажимент. Тяхната дума е закон и те не разбират, когато другите хора не проявяват същото качество. Затова често се страхуват да поемат ангажименти, защото се боят, че след като веднъж са дали дума, ще попаднат в капан.
Разбирането, да държиш на думата си е много важно, но пристрастеността към него може да ги накара да пренебрегнат инстинктите си и естествените желания, които им носят емоционално удовлетворяващи изживявания и осигуряват личния им растеж. Хората с лунен възел в Рак не трябва да отлагат миговете си на щастие в името на един ангажимент. Когато е ясно, че двама души вече не желаят да се придържат към поет ангажимент, те трябва да преосмислят ситуацията и да решат какво е по-важно за тях. По ирония на съдбата когато тези хора следват собствените си инстинкти и се стремят към онова, което наистина искат, накрая новата ситуация се оказва благоприятна и за другите.

Папка: Северен възел в Рак | Добавил: Пим (05.03.2009)
Разгледан: 2696 | Любовен | Еротичен | Важно | | Дар
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]
Контакт          34.236.192.4