Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


22:50
24.09.2022
Събота
44.201.68.86


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Лунни Възли » Северен възел в Рак

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]


Нужди

Признаване на чувствата

Родените със северен възел в Рак изпитват невероятна нужда да осъзнаят чувствата си и да ги покажат пред другите. Тези хора са дошли в това прераждане с навици от миналия си живот да потискат емоциите си. Те подсъзнателно се връщат към ранните си години и им се струва, че един от родителите им не е обръщал внимание на техните чувства и ги е обезкуражавал в опитите им да покажат на другите какво изпитват. Например за американската култура е характерно, че почти на всички момчета се казва: "Бъди мъж, не плачи!", но хората с лунен възел в Рак приемат това много сериозно. Техните родители могат да им дадат стотици различни наставления, но точно това те чуват най-силно. (Това е един пример как погрешни модели на поведение от миналите животи се пренасят в този и се задълбочават, а в това прераждане те трябва да бъдат балансирани.)

Рискувайте да бъдете уязвими

Тези хора не трябва да пренебрегват личните си нужди или да се преструват, че чувствата им не съществуват. Техните емоции са били потискани през толкова много животи, че сега те са се изпълнили с огромна енергия, която изисква да спрат да отричат онова, което изпитват. За хората със северен възел в Рак сега е предопределено да живеят като се грижат за себе си и чувстват грижите на другите в личен план. Но те са прекарали толкова много време да потискат чувствата си, че идеята да се покажат емоционално уязвими пред другите ги плаши. "Какво? Да позволя на другите да разберат как се чувствам? Ти сигурно се шегуваш! Защо трябва да излагам чувствата си и другите да притежават власт над мен?" Те са вцепенени от страх, защото са свикнали да контролират ситуацията. Но онова, което ще им помогне в този живот, е искреното разкриване на чувствата. В този живот, за да се прояви тяхната по-балансирана личност, чувствата им трябва да бъдат ясни за останалите.
Ако потискането продължава, техните емоции ще станат по-упорити и плашещи. Колкото по-дълго избягват да ги изразят, толкова по-непълноценен ще бъде животът им. Родените с лунен възел в Рак се учат да свързват чувствата с другите части на своята личност. Една от най-добрите техники да направят това е да преминават през ситуациите, които ги плашат, и да изживяват чувствата, които те предизвикват у тях. В процеса на осъзнаване на чувствата многократно преувеличената им сила постепенно ще започне да избледнява.
Проблемът обаче е, че хората с тази възлова позиция са развили инстинктивни реакции, които им помагат да избегнат чувствата на всяка цена, така че в емоционален план те са като замразени. Животът може да бъде сух и отегчителен, изпълнен с външни постижения, но лишен от вътрешен смисъл и удовлетвореност. Затова в този живот едно от най-големите предизвикателства е да намерят смелост, да осъзнаят чувствата си и да ги изразят пред другите искрено. Това им помага да бъдат наясно с емоциите си и им позволява да влязат в съзвучие с останалата част от своята личност.
Също така, вследствие на миналите животи, когато са потискали емоциите си, тези хора идват в настоящото прераждане с определена доза свян. Те се чувстват неспособни да се свържат с другите на емоционално ниво, защото нямат практика. Но след като веднъж свикнат, осъзнават, че притежават повече талант да отговарят на чувствата на другите по начин, който е благоприятен за двете страни, отколкото хората от другите групи с еднакво разположение на лунните възли по знак. Просто им е необходимо известно време да се развият до степен, в която ще се чувстват удобно с емоциите.

Грижа и страст

Вероятно в резултат на миналите животи, прекарани като монаси, родените със северен лунен възел в Рак са развили невероятна устойчивост срещу страстта и огромен капацитет за самоконтрол. Те са програмирани никога да не "губят контрол, никога да не позволяват да се отпуснат". Следователно връзките, изпълнени със силни емоции и страст, са изключително предизвикателство за тях - и най-сетне те ще могат да се почувстват свободни. Те са прекарали толкова много животи, разделени от естествените човешки импулси, че когато се изправят пред страстта - най-силното човешко чувство, те се изпълват със страх. Веднага натискат един вътрешен бутон, който трябва да ги отдалечи от обекта на страстта, и те поемат по друга пътека, защото не желаят да губят контрол!
Когато тези хора общуват с някой, който стимулира тяхната страст, първичните им импулси се активират и заплашват да ги завладеят. Тъй като тези импулси са били потискани, сега изглеждат прекалени и с неразумна сила. Иронията е, че онова, от което хората със северен възел в Рак се страхуват най-много, е това, което най-много искат и от което най-много се нуждаят. Те копнеят да изпитат пълнота и да бъдат подхранени от чувствата, идващи от дълбоката обвързаност с другия човек. Нищо друго в живота няма да ги задоволи. Рано или късно те трябва да се отпуснат и да позволят на чувствата си да бъдат смесени с тези на някой друг, за да изпитат удовлетворение в живота. Страстта може да бъде техният най-голям източник на болка и объркване или предизвикателството, което ги извежда отвъд границите на вътрешния контрол и изцелява болезнените прегради, издигнати между тях и другите.
Хората със северен възел в Рак имат невероятна нужда от здрави основи, за да се чувстват сигурни и обичани. Те трябва да усещат, че има нещо - някой - на когото могат да разчитат и да "отидат в неговия дом". Дълбоко в себе си те търсят някой толкова силен и надежден, който да ги обича и да се грижи за тях. Но нуждата им от подхранване и окуражаване е толкова силна, че когато им го предлагат, те често се страхуват да не го загубят и се стремят да контролират човека, за да могат да го задържат. Така в опитите да контролират, те накрая отблъскват онова, от което най-силно се нуждаят.
Докато търсят източника на любов и сигурност отвъд себе си, те ще изпитват разочарования. Затова имат нужда да развият чувствителност към собствените си нужди. Те трябва да "прегърнат себе си" - да си дадат необходимата храна и любов, преди да я поискат от някой друг. Те имат нужда да убедят себе си, че "всичко ще бъде наред... не се безпокой... аз ще се погрижа за теб." В този процес тяхната енергия (която е насочена навън и ориентирана към дадена цел) започва да ги изпълва отвътре и те могат да се чувстват удовлетворени. Когато собствената им енергия е концентрирана, те могат да бъдат чувствителни към другите, защото преди всичко са се погрижили за собствените си нужди и сега са емоционално сигурни. Когато не се нуждаят отчаяно от любов, другите хора могат да ги обичат. Когато окуражават себе си, те се сдобиват с достатъчно вътрешна увереност, за да общуват спокойно, без да е необходимо да контролират, да изглеждат добре или да чувстват, че трябва да направят каквото и да било. Когато те са просто себе си, въздействат добре на другите само със собствената си пълнота от това, че са тези, които са в действителност.

Признание

Вследствие на миналите животи, в които са имали успех и признание, тези хора са дошли на планетата със силно чувство за вътрешна гордост. Те са свикнали да получават признание за постиженията си и искат другите хора да подхранват гордостта им. Единственият проблем е, че никога не могат да получат достатъчно признание, за да се чувстват удовлетворени. Винаги трябва да се постигне още една цел, за да могат да се почувстват щастливи. Те не могат да спечелят, ако продължат по този път.
Сега гордостта им от миналите животи се е превърнала в стена, която ги изолира от останалия свят. Те са свикнали до такава степен да постигат целите си, че подсъзнателно подценяват хората, които все още не са се наумили как да правят това. Това чувство за превъзходство ги отчуждава от другите. Тяхната цел в настоящия живот е да научат хората как да постигат целите си - само в този случай те са на правия път и се чувстват неизмеримо щастливи.

Усложняване на нещата

Хората със северен лунен възел в Рак често са толкова загрижени за това другите да ги уважават, че подсъзнателно правят живота си по-труден, отколкото е - по този начин те могат да спечелят признание като правят жертви. Обикновено мислят, че една задача трябва да бъде трудна, за да си струва, и убеждават себе си, че всичко е много трудно, докато ситуацията наистина не стане неуправляема. По този начин сами унищожават себе си.
Истината е, че за тези хора не е трудно да постигнат нещо. Дори и като деца те са постигали целите си без никакво усилие и затова не са получавали признание от другите, което пък ги е карало отново да премислят. Може би, ако предизвикателството пред тях е било по-трудно, другите са щели да им обърнат по-голямо внимание и те да получат повече съчувствие и признание. И сега, като възрастни, може да имат проблеми, които не могат да преодолеят (проблеми с теглото, финансови, с навици и т.н.). Те истински вярват, че тези трудности са непреодолими, дори и да дадат всичко от себе си, и по този начин могат да се чувстват жертви на обстоятелствата.
Например имах една клиентка със северен възел в Рак, която беше около четиридесетгодишна. Борбата с килограмите се превърнала в проблем за нея, когато била на двадесет години, но след свалянето на излишното тегло тя нямала проблеми с храненето. И тогава след една любов, изпълнена с разочарования, тя напълняла с пет килограма. Веднага започнала диета и след като се придържала към правилата, без усилия се върнала към нормалното си тегло. Тя не предполагала, че ще се сблъска с трудности. Шест месеца по-късно една нейна приятелка, чието уважение моята клиентка искала да спечели, й казала, че диетата, която следвала, е пълна глупост и говорила за това колко трудно е да свалиш килограми. Тогава моята клиентка веднага възстановила петте килограма, след това към тях прибавила още десет и почти през целия си живот като възрастен човек била с петнадесет килограма повече от нормалното тегло. В продължение на години тя се чувствала неизразимо объркана, защото наднорменото тегло се превърнало за нея в неразрешим проблем.
Тъй като тя решила, че постигането на целта й е трудно и смятала, че ако успее да свали килограми, хората ще я уважават повече - нямала сили да постигне целта си. За щастие, когато видях тази жена отново, тя беше свалила 15-те излишни килограма и вече две години поддържаше нормалното си тегло. Тя просто решила да се захване сериозно с проблема и постигането на желаните килограми се превърнало в нейна задача номер едно, а всичките си стари притеснения оставила в миналото. Тя събрала пари и прекарала ваканцията си в санаториум за хора с наднормено тегло, а когато се завърнала вкъщи, продължила стриктно да следва режима си.
Когато накрая тези хора решат да направят нещо, те винаги са достатъчно дисциплинирани, за да се издигнат над проблема. Те трябва да престанат да се приемат прекалено на сериозно, а да вземат нещата в свои ръце и да подредят живота си. Това е лесно. Трябва просто да го направят и да не мислят, че са сторили кой знае какво - независимо дали някой друг ги уважава, или одобрява техния метод. След като веднъж се захванат, те автоматично застават нащрек и започват да привличат към себе си подходящите хора и идеи, които могат да им помогнат в постигане на целта. В тяхна полза е да постигат цели, които са замислили от дълго време, защото това им дава свобода да се изправят срещу новите предизвикателства. За тези хора винаги ще има цели, към които да се стремят!

Ограничения

Родените със северен лунен възел в Рак имат в съзнанието си много ясни граници, отвъд които те никога няма да пристъпят. Те не са неразумни. Към тях хората трябва да се отнасят с определено внимание, за да могат да се чувстват добре. Проблемът е, че другите не знаят къде се простират тези граници и без да съзнават могат да ги престъпят.
След като се почувстват застрашени, в отговор хората с това възлово разположение обикновено мълчат в присъствието на този, който ги е наранил, а след това се оплакват на всички останали. Те трябва да се научат да говорят директно с човека, който може да ги е обидил. За целта трябва да кажат: "Край! Повече така не може!" и да позволят на другия човек да разбере как се чувстват. Това може да бъде трудно, тъй като те се страхуват от емоционалните реакции на другите или че няма да знаят как да отговорят, ако другият човек се разстрои. Това може да ги изплаши и да им попречи да говорят направо, защото те не искат да им се налага да се оправдават заради чувствата си. Достатъчно е да кажат: "Виж, когато каза това, ти нарани чувствата ми." Или при определена ситуация в работата е достатъчно да изрекат: "Ето, така искам да бъдат направени нещата."
Хората с лунен възел в Рак все още се учат, че не бива да позволяват на другите да пренебрегват чувствата им. Те са нещо лично; всеки човек е единственият, който може вярно да определи какво изпитва. Например, ако в блъсканица си ударя пръста на крака, аз мога да кажа: "Джош, току-що си нараних пръста и наистина много ме боли." Другият човек може да отговори: "Не боли толкова много и на мен ми се е случвало подобно нещо." Но истината е, че моите чувства имат значение: това е моят пръст и само аз си знам как се чувствам. По съшия начин никой не може да преценява какво е емоционалното състояние на друг човек. Само той знае дали е разочарован, наранен, несигурен, или се чувства изоставен.

Сигурност

Основи

Тези хора трябва да се опитат да открият собствените си основи. По този начин ще се чувстват сигурни, което е важно за тях, за да изпитват истински и дълбоки чувства към другите. След като веднъж са открили себе си, те могат с успех да се впуснат в приключения и да общуват с другите. Ако енергията на другите хора се окаже прекалено силна или им пречи да се развиват по собствения си път, те могат да се отдръпнат и да се вглъбят в себе си. Но ако те нямат основи, тогава неизменно ще се идентифицират с разбиранията на другия човек и ще се опитват да го контролират, за да стабилизират връзката си. Ако родените с лунен възел в Рак не се чувстват удобно в собственото си тяло, те имат усещане за по-голяма комфортност, когато са около други хора.
Купуването на къща е друг елемент, който може да подсили чувството на тези хора за собствени основи. Понякога, когато правим нещо в материалния свят, то може да ни изцели духовно. Такъв е и случаят с хората със северен възел в Рак, които притежават дом. След като веднъж се чувстват сигурни и удобно в собствения си дом, те ще се почувстват и по-уверени, за да постигнат онова, което искат, във външния свят. Да имат стабилен дом им дава сили. Те се чувстват по-сигурни, усещат, че имат основи, и се чувстват уверени да бъдат самите себе си.
Всъщност тези хора имат превъзходна карма, свързана с недвижимата собственост и ще се справят добре в тази област. Като брокери или продавачи те гравитират около добрите сделки и имат шесто чувство, което им помага да разберат как от една сделка могат да спечелят всички. Те могат да погледнат на една къща обективно, като на бизнес, и не се отвличат от емоционални причини и чувства, които другите изпитват към домовете си. Те избират къщи, които са най-удобни за техните клиенти (в близост до добри училища, на разумна цена и т.н.). Тези хора чувстват какво е важно за другия човек и подхождат творчески към една сделка, така че покупката да се осъществи, дори когато изглежда невъзможна.
В бизнеса или в областта на инвестициите те са страхотни със способността си да намерят една наистина добра сделка, да ремонтират сградата по най-подходящия начин и да я дадат под наем. По този начин те могат да започнат бизнес и да го развиват, докато имат желание. Те знаят как могат да използват една сграда, за да получат най-големи финансови постъпления (например да разделят една голяма къща на малки апартаменти и да ги дадат под наем). Все пак тяхната добра карма а областта на недвижимата собственост се отнася само до собствеността, върху която вече има построена сграда, а не върху гола земя.

Принадлежност

Тези хора са прекарали много минали животи, като са отстоявали каузи извън тях и сега част от тях се чувстват като номади. Те са винаги в движение, търсят следващата цел, която да постигнат, и проект, с който да се захванат. Най-дълбоката им нужда е да се чувстват удобно и да могат да се отпуснат, защото се намират в точното време на точното място. Но за тях е трудно да кажат, че наистина принадлежат към нещо; дори и в техните семейства много често не се чувстват във свои води. Първата стъпка към промяната е да се сдобият с чувство на принадлежност вътре в себе си, което могат да сторят, ако останат верни на вътрешните си импулси.
Например, ако човек с лунен възел в Рак чуе една потенциално разстройваща клюка за приятел, най-добре е веднага да се обърне към инстинкта си. Чувства ли той, че информацията е вярна, има ли някаква причина за безпокойство. Ако шестото чувство му подсказва, че няма причина за тревога, тогава спокойно може да му повярва. Наистина родените с това разположение се сдобиват с чувство за принадлежност, когато вярват на себе си и следват инстинктите си. Те имат нужда да изпитват чувство за принадлежност към другите и могат да го придобият, като им показват, когато се чувстват уязвими. Това дава на останалите възможност да отворят своите обятия и да позволят на силните хора със северен възел в Рак да разберат колко много са обичани.
В този живот чувствата на родените със северен възел в рак изискват внимание. Те трябва да бъдат около хора, които са чувствителни и ги подкрепят. Много е важно да правят разлика между тези, които проявяват достатъчно желание да ги подкрепят емоционално, и тези, които не го правят. Най-добрият метод е честно да разкриват какво чувстват, когато другите действат така, че ги нараняват, и след това да наблюдават техните реакции.
Например, ако един приятел на човек със северен лунен възел в Рак организира парти и не го покани, най-добрият изход е да той да му каже направо: "Почувствах се пренебрегнат, когато не ме покани на твоето парти." Без оправдания, без манипулации - просто едно искрено разкриване на емоционалната реакция към този инцидент. Ако приятелят каже: "Не би трябвало да се чувстваш пренебрегнат - поканих те на три партита миналата годината!”, и покаже, че не се интересува много от чувствата на човека с тази възлова позиция, това може да му подскаже, че приятелят му всъщност не се интересува от емоционалното му състояние. Но, ако приятелят каже: "Съжалявам, че си се почувствал по този начин и мога да те разбера, но точно в този случай..." (и да обясни какво е станало), тогава човекът със северен възел в Рак знае, че този човек се интересува от неговите чувства.
Тези хора имат склонност да крият изживяванията си от другите в личните взаимоотношения. Иронията е, че това им пречи да постигнат интимността, която търсят, и да създадат взаимоотношения, които ще им помогнат да изпитат пълнота. Интимността е страничен продукт от разкриването на личните чувства и само чрез нея те могат да бъдат разбрани и приети от другите. Чувствата добавят усещане за удовлетвореност от живота и хората със северен лунен възел в Рак имат рождено право да отворят себе си и да почувстват радостта от взаимната загриженост на едно по-дълбоко, лично ниво.

Папка: Северен възел в Рак | Добавил: Пим (04.03.2009)
Разгледан: 2019 | Любовен | Еротичен | Важно | | Дар
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]
Контакт          44.201.68.86