Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


23:08
24.09.2022
Събота
44.201.68.86


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Лунни Възли » Северен възел в Рак

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]


Взаимоотношения

Контрол

За родените с лунен възел в Рак склонността да контролират е най-голямата пропаст, в която могат да пропаднат при интимните си връзки. Те дотолкова са автоматизирали този навик, че дори не осъзнават, че го правят. Те винаги са две крачки напред като се опитват да управляват поведението на другия човек и търсят смекчаващи вината обстоятелства за своите действия. Например, ако чувстват, че техният партньор усеща, че е попаднал в капан и се готви да ги напусне, те могат да се отдръпнат за известно време и да му дадат повече пространство, за да остане. Те всички имат прекалено желание да жертват собствените си чувства и нужди в името на това хората около тях да бъдат задоволени и под контрол. Но когато действат така, всички губят.

Контролиращият Аз

Тези хора са крайно чувствителни към емоциите, едновременно личните и емоционалните реакции на другите. Затова изглеждат безчувствени на околните, но в действителност са прекалено чувствителни и не знаят как да се справят с чувствата, които се появяват у тях и у другите. Докато не развият система, която да им позволи да усещат чувствената си връзка с другите хора и да бъдат уверени и спокойни, тяхната автоматична реакция ще бъде да контролират или себе си, или другите, тъй като това елиминира проблема как да се отнасят към чувствата. Те опитват да организират живота на партньорите си така, че да могат да контролират връзката, но това означава, че не са грижовни. И в края на краищата започват да се чувстват отчуждени.
Когато действат несъзнателно, те често отдават по-голяма важност на това да поддържат гладки взаимоотношения в работата, отколкото всеки момент активно да участват в онова, което се случва. Те могат да наложат строги ограничения на собственото си поведение - да действат по начин, по който си мислят, че техният партньор иска, за да контролират ситуацията. Тяхното подсъзнателно мислене е: "Аз ти позволявам да ме контролираш, следователно ще бъдеш онова, което аз искам." Всичко е насочено към постигане на предсказуеми, стабилни ситуации, на които могат да разчитат - за сметка на живителната сила от истинското споделяне на емоциите, на обвързаността и интимността с другия човек.
Понякога тези хора приемат емоциите като слабост. Когато другите ги проявяват, те се затварят и душите им охладняват, тъй като чувствата натискат спусъка на техните инстинкти да се възползват от всички възможности. Когато това се случи, най-добрият изход е съзнателно да не се възползват от ситуацията. Тяхното предизвикателство е просто да бъдат там, без да се опитват да упражняват контрол. Тогава, след като са се отпуснали, те инстинктивно ще усетят какво да направят, за да бъдат наистина полезни.
Те толкова са свикнали да поемат отговорност, че имат склонност да мислят, че са отговорни за чувствата на другите хора. Смятат, че всичко зависи от тях. Още веднъж, това може да доведе до потискане на емоциите, за да не се тревожи другият човек. Но те не правят услуга на никого като крият своята истинска същност и чувства. Прикриването на собствените чувства и страхове наистина им пречи да подобрят ситуацията. Един от най-важните уроци, които родените със северен възел в Рак усвояват, е да не потискат собствените си чувства в името на другия човек.
Тези хора трябва да се убедят, че техните чувства са признати и нуждите им са удовлетворени. Ако не се погрижат за себе си, няма да могат да помагат и на другите. Когато правят онова, от което се нуждаят, за да чувстват щастие и удовлетвореност вътре в себе си, те позволяват на партньорите си да бъдат свободни и създават прекрасни връзки.

Контролиране на другите

Докато родените с лунен възел в Рак не установят собствената си емоционална идентичност, те се идентифицират с чувствата на другите: ако тези около тях са разтревожени, те също се чувстват по този начин. Тогава започват да контролират другия човек, за да могат да чувстват, че контролират и собственото си поведение. Те отговарят на възникналия проблем с мигновен съвет, тъй като притежават талант да помагат на другите да се издигат над проблемите. Но в резултат на навика им да потискат собствените си чувства, те имат склонност да потискат и чувствата на другите.
Когато някой е разтревожен, тяхната първа реакция е да отрекат неговите чувства и да го принудят да бъде студен и практичен. Тези хора имат непреодолима склонност да вземат нещата в свои ръце и да възстановяват реда, често преди да са осъзнали ситуацията съвсем ясно. Те трябва да избягват изкушението да дават съвети, преди да ги питат, и вместо това да насочват към другите енергия, която може да им даде сили. Те трябва да разпознават и да приемат променливите настроения като част от една по-голяма картина.
Понякога хората с това възлово разположение се наслаждават на емоционалните изблици - на гнева, избухването, да бъдат наранени - като вид избягване на чувствата и начин да се сложи край на даден проблем. Подсъзнателно те използват тези изблици като защита срещу чувствата, които се опитват да изплуват на повърхността. Те избухват и след миг утихват, но междувременно са стреснали всички и не е необходимо да се грижат за чувствата, които са излезли на преден план в тази ситуация. Емоционалните изблици могат да бъдат друг начин за контрол. Хората не искат да влизат в конфликти и затова стъпват на пръсти, когато са около тях, а тези със северен възел в Рак се чувстват самотни и изолирани, без да знаят защо. Подсъзнателно хората с тази позиция на възлите се опитват да избегнат емоциите, защото не знаят как да се справят с тях. Едно от предизвикателствата им е да се научат да се справят със ситуации, в които се чувстват неадекватно, без да се ядосват.
Онова, което могат да направят, е съзнателно да бъдат по-търпеливи с човека срещу тях. Те могат да бъдат любопитни към него и да задават въпроси, за да разберат най-добре ситуацията. Когато започнат да виждат по-голямата картина на живота, те обикновено могат да постигнат съгласие, без да потъпкват чувствата на другите. Понякога усещат необходимост да се погрижат за другия човек и тогава той може да им помогне да открият как да получат онова, което искат. Тъй като в това прераждане хората със северен възел в Рак се учат да се обвързват с другите на емоционално, а не на духовно ниво, те трябва да намалят скоростта. За да направят предложения, които другите ще имат желание да чуят, първо трябва да създадат емоционална хармония. Това изисква време. След като веднъж другият човек се е почувствал емоционално разбран, той ще бъде готов да чуе съветите, които тези хора могат да дадат.
Родените със северен лунен възел в Рак са хора, които умеят да постигат онова, което искат, и да дават чудесни съвети. Когато чуят проблема, тяхната насоченост към успеха и разрешение на една ситуация е толкова силна, че те автоматично виждат най-правилния изход. По ирония на съдбата те често привличат хора с проблеми, които могат да помогнат на свой ред на тези със северен възел в Рак да усвоят уроците, предопределени за тях в това прераждане. Като се вслушват в отговорите, които се появяват у тях, за да помогнат на другите, те ще разберат какво трябва да направят за себе си. Това ще им помогне също да се чувстват обвързани с хората около тях.
Изборът, пред който са изправени родените с лунен възел в Рак, е дали да контролират, или да помагат. Когато те реагират на една ситуация с желание да контролират, обикновено губят. Но когато имат желание да помагат и да бъдат от полза - печелят. Затова, преди да проведат телефонен разговор, за който се чувстват несигурни, или преди да се намесят в една ситуация, много важно е да отделят време, за да определят своя мотив. По този начин те ще могат да застанат на твърди основи и да предприемат необходимите действия. Ако са истински загрижени за другия човек, те ще се отнесат към него по подобаващ начин.

Ориентираност към целта

Хората със северен възел в Рак не осъзнават факта, че другите ги възприемат като личности, които искат да контролират всичко. Те идват в този живот, решени да направят онова, което трябва, и често са така погълнати от задачата, която трябва да свършат, че не осъзнават чувствата на останалите хора. А когато другите се разстройват, представителите на тази възлова позиция се чувстват изолирани и не разбират какво се случва.
Например имах една клиентка със северен лунен възел в Рак, която си беше купила апартамент в блок. Тя искаше да помогне и да направи така, че всичко да върви гладко, затова доброволно реши да бъде един от управителите на сградата. Нейната работа беше да обикаля етажите веднъж седмично и да връчва призовки на съседите си, които нарушаваха правилата за живот в сградата (паркираха на непозволени места, слушаха музика прекалено силно и т.н.). Моята клиентка се зае със задълженията си много сериозно и скоро си създаде много неприятели. Тя толкова усърдно си вършеше работата, че беше забравила да помисли как се чувстват хората, когато получават призовки. Родените с лунен възел в Рак трябва да се научат да вземат под внимание чувствата на другия човек и да мислят как те самите ще се чувстват, ако си разменят местата. Това им помага да почувстват увереност при общуването с другите по начин, който да даде успешни резултати.
Вследствие на опита си от минали животи, когато са били на власт, понякога хората със северен възел в Рак изглеждат на другите като хора, които са отдадени изцяло на работата. Това е загуба и за двете страни. И двамата се чувстват неудобно във връзката си. Проблемът е, че хората със северен възел в Рак приемат, че всеки иска онова, което и те искат, и затова не се интересуват от нищо друго освен от целта. Но другите хора не мислят по този начин и може да не разберат как разрешението, което предлагат, ще се свърже с техните планове. Те може би се нуждаят от обяснение как тяхната задача се вмества в по-широката картина. Другите не са били така ориентирани към целта в миналите си животи както родените със северен възел в Рак и може да не виждат стратегиите, които са очевидни за тези хора. Следователно хората с тази възлова позиция трябва да намалят скоростта и да отделят време, за да разговарят, а понякога трябва да приемат, че не знаят отговора.
Например в случая с жената в общия дом, вместо още от вратата да връчва призовка, тя би трябвало да се убеди първо, че правилата са били разбрани и да обсъди с нарушителя защо те са от полза за всички. Родените с лунен възел в Рак трябва да имат желание да разговарят не от позицията на по-висши същества; те трябва да позволят на другите да правят предложения за това как да бъде свършена работата. В тази ситуация нарушителят е можел да каже: "Не се безпокойте, аз ще преместя колата веднага, така че не е необходимо да ми давате призовка. Благодаря, че ме предупредихте.” Идеята е да бъдат по-човечни, а не да гледат работата да бъде свършена на всяка цена - именно там лежи удовлетворението от обвързаността с другите хора по начин, който ще бъде от взаимна полза.

Емоционални рискове

Онова, което хората от това разположение на възлите наистина искат в техните взаимоотношения, е да се чувстват сигурни и да знаят, че ги обичат такива, каквито са. Но те правят това почти невъзможно, но след като не разкриват себе си, как могат другите да ги опознаят и обикнат? Най-голямото предизвикателство за тях е да си позволят да бъдат уязвими. Да поемат риск и да разкрият собствените си чувства, това изгражда тяхната емоционална идентичност пред самите тях както и пред другите, но ако го сторят им се струва, че животът им виси на косъм! Все пак точно това е стъпката, която трябва да предприемат, за да бъдат щастливи, да се обвързват успешно с хората и да се чувстват спокойни.

Изразяване на чувствата

Тези хора могат да бъдат истински самотници. Те се страхуват да признаят собствените си чувства и за тях е много трудно да поемат риска да позволят на другите да се сближат с тях. Те не искат да бъдат наранени. Онова, което трябва да научат обаче, е, че страхът да не бъдеш наранен е далеч по-лош от това да не си позволиш да изпиташ най-силните чувства. Те се страхуват от емоциите си, защото са им непознати, но когато ги изявяват, ще открият нови дълбини в своя живот и невероятно чувство на удовлетвореност. Чувствата добавят цвят и значимост в живота им - един изцяло нов свят на лични наслади, без които пребиваването на тази планета ще бъде скучно, напразно и загубено.
Хората със северен възел в Рак се страхуват да не бъдат завладени от чувствата и да загубят контрол. Но те не трябва да се тревожат, че ще бъдат обезсилени от собствените си емоции, защото не са безотговорни. Дори и да открият, че са повлечени в негативна посока, те винаги могат да избягат като просто използват вътрешната си способност да поемат нещата в свои ръце. Те се учат да вярват, че чувствата са временни - като вълните на един океан. Ако човек ги пусне на воля и ги изживее, ще се срещне с голямо разнообразие от настроения и нови усещания.
Чувствата добавят нови измерения в живота и правят възможно пълното обвързване с другите. Ако си свързан с хората около себе си само с разума, това прави една връзка болезнено непълноценна. В този живот представителите на тази възлова позиция по знак се учат, че когато се съобразяват с чувствата на другите, те започват в по-голяма степен да се наслаждават на всички нюанси от характера на другия човек. И като споделят собствените си чувства, родените със северен възел в Рак показват пред другите една по-голяма самоувереност.
Например, ако един човек със северен лунен възел в Рак се чувства много привързан към някого, но не го показва, той не осъществява връзка с него. Но ако наистина изрази чувствата си, тогава и двамата имат възможност да се срещнат на една и съща честота. Чувствата се предават чрез езика на тялото, така както чрез думите. Ако тези хора са привързани, не е грешка да се отдадат на импулсите си и да прегърнат другия човек или да поемат ръката му в своята. Техният подсъзнателен подтик да контролират често ги възпира и винаги ги кара да правят онова, което е правилно, но това само отлага превръщането на чувствата в реалност. Те могат да прекарат много време в манипулативно мислене: "Ако направя това, ще се случи това, ако направя онова, ще се случи онова" - и всичко се превръща в една стратегия. Но в последна сметка се оказва, че те манипулират себе си и пропускат възможностите да се наслаждават на емоциите в живота, докато не се научат да вярват на своите чувства и да им позволят да ги направляват в дадена връзка.
В това прераждане хората със северен възел в Рак трябва да си позволят да изразяват искрено чувствата си, вместо да правят онова, което е социално приемливо. Тези хора се учат, че когато чувствата не са изразени и изживени, не съществува безкрайна възможност. Емоциите трябва да бъдат забелязвани, когато се появят. И родените с това разположение трябва да ги последват. За повечето хора не е препоръчително да вървят по тази пътека, но за родените с такава възлова позиция искреността е единственият верен път.

Интимност

Родените с лунен възел в Рак трябва да запитат себе си: ако една връзка не е основана на истинска обвързаност, ако не е сърдечна, какво ще те накара да помогнеш на партньора си в трудни за него времена? Тези хора искат и се нуждаят от интимност и начинът, по който могат да я постигнат, е като показват слабостите си, вместо да се опитват да контролират. Може би е по-лесно да изразиш позитивни чувства, но те трябва да запомнят, че тяхното намерение при изразяване на страх, тъга, тревога, объркване, гняв или несигурност не бива да бъде оправдание или отричане на чувствата, а тяхното изразяване. Когато родените със северен възел в Рак потискат подобни чувства, това не е от полза за тях.
Хората с другите позиции на лунните възли по знак може би нямат проблеми да бъдат себе си и да позволяват на другите да видят какво изпитват, но за родените с лунен възел в Рак това е предизвикателство, което изисква много кураж. Те имат нужда да разкрият и да изразят истинските си чувства и трябва да го сторят устно и без други мотиви освен този да разкрият собствения си аз. Тогава, ако другият човек по някакъв начин пренебрегне чувствата им, те ще знаят, че с него не могат да постигнат истинска обвързаност. Но този подход дава шанс да ги опознаят на онези, с които тези хора искат да развият една плодотворна, топла връзка, в която взаимно да се подкрепят.
В миналите животи, тъй като хората със северен възел в Рак са били винаги на отговорни постове, е трябвало да могат да оправдават всичко, което са казали или направили. Те са се страхували да говорят, преди да са обмислили всички възможни последствия. Добрата новина е, че в това прераждане тези хора не трябва да се оправдават - на тях им е позволено просто да бъдат онези, които са, и да споделят чувствата си, без да поемат отговорност за това как другите ще реагират. Те дори не трябва да знаят защо имат определено чувство, но понякога процесът на изразяване на емоциите им дава способност да проумеят какво се случва или помага на другия човек да ги разбере и така се превръща в полезна обратна връзка.
Всичко, което родените с тази възлова позиция трябва да правят, е да изразяват онова, което знаят в даден момент. Например: "Чувствам се неудобно от думите, които каза, но не зная защо." "Когато каза това, аз се ядосах. Не зная защо, но просто искам да знаеш какво се случва." "Чувствам се притеснен и изглежда затова говоря толкова много." "Зная за какво говорихме, но тъй като ситуацията се промени, нещата вече не стоят така." Независимо от страховете си за това, което ще се случи, когато тези хора действително рискуват да споделят своите чувства и да позволят на другите да видят каква е тяхната позиция, проблемът ще бъде разрешен по начин от полза за всички. Родените със северен лунен възел в Рак са имали сложен живот в миналото, но в това прераждане всичко за тях е много просто.

Подкрепа и равенство

Ролята на родители

За тези хора, сигурността и увереността идват от съзнателното желание да помагат на другите. Когато тази подкрепа е ясно основана на равенството, техните взаимоотношения се развиват добре. Но те са имали малък опит с традиционното семейство в миналото, че имат склонност да се отдават само на една роля: властник, диктатор, бащински тип. Те са свикнали до такава степен с отговорности, организации и контрол, затова мислят, че другите не биха свършили една работа така, както те могат. Така, когато нещата са спешни (дори и не толкова) те скачат директно в центъра на събитията и започват да организират всички - това е автоматично!
Родените със северен възел в Рак винаги са искали да знаят накъде вървят другите и какво правят, защото са свикнали да поемат отговорност за всяка ситуация. Но те се учат, че има разлика между подкрепа и узурпиране на отговорността за чуждия живот. Едно от техните предизвикателства е да осъзнаят недостатъците на другите, без да ги осъждат или да се опитват да променят нещата.
За да се противопоставят на склонността си да изпълняват ролята на бащата, един от най-добрите изходи, независимо дали става въпрос за мъже, или за жени, е да решат да поемат ролята на майката, която винаги желае да подкрепя и да бъде грижовна. За да балансират, тези хора трябва да се поучат от женското отношение към живота: да получават енергия и да отговарят искрено, със сърцето си. Това прави характера им по-мек и позволява на другите да приемат и да печелят от тяхната енергия. Хората с лунен възел в Рак имат нужда да разбират другите, да усещат тяхната несигурност, не само да се държат властнически, и тогава няма да се чувстват изплашени, а ще се обвързват от позицията на равни партньори.
Ето ви един пример за контраста между майката и бащата. Когато другите са разтревожени, бащинският тип има склонност да казва на другия човек какво да прави, за да се освободи от отрицателните чувства. Той никога не се интересува от чувствата на другите (това е начинът, по който се отнася и към себе си), и така кара другите да се чувстват неразбрани, и сякаш никой не проявява загриженост за тях. В този живот родените с лунен възел в Рак се учат да изразяват съчувствие. Те трябва да се вслушват в другите и да разбират тяхната болка, така както една майка разбира болката на своето дете, защото това разбиране ще помогне да се изцели раната. Онова, което казваме на едно дете: "Дай да те целуна и ще ти мине", е толкова нелогично, колкото и "Следващият път избягвай да попадаш в подобна ситуация и няма да бъдеш наранен." Но първият начин на утешаване е онова, от което другите се нуждаят, и онова от което изричащият думите, се нуждае. След като бъде забелязана болката и другият човек разбере, че за него проявяват загриженост, те могат да направят практически предложения, които ще бъдат от полза.
В миналите животи другите са забелязвали и са оценявали постиженията на хората с лунен възел в Рак. В това прераждане те трябва да обърнат нещата, да оказват на близките си подкрепа и да им дават кураж. Тези хора са тук, за да удовлетворят нуждите на другите и като вършат това, те израстват и стават по-уверени. Като се отказват от онова, което е най-добро за тях, за да помагат на другите, те автоматично задоволяват и собствените си нужди. В процеса на грижовност към другите те се грижат и за себе си.
Чувството, с което изобщо не могат да се справят, е отхвърлянето. Макар че се учат да бъдат чувствителни към изживяванията на другите, те са дошли на тази планета прекалено чувствителни към собствения си емоционален живот. Затова преувеличават всеки път, когато има дори най-малък намек за отхвърляне, и приемат всичко прекалено лично. Ключът е да бъдат по-обективни - по-малко концентрирани върху себе си и повече да осъзнават как да отговарят на неотложните нужди на другите.
Например имах един клиент с такава възлова позиция, който беше съсобственик на заведение за хранене. Ако някои клиент върнеше пържола, която не беше достатъчно добре приготвена, той приемаше това лично. Неговата позиция беше: "Еми, аз съм я направил добре, значи нещо не е наред с клиента." Когато пред тези хора стои въпросът за тяхната правота в дадена ситуация, те винаги искат да се защитят. Но трябва да отстъпят малко и да бъдат по-възприемчиви към онова, което могат да направят, за да се погрижат за другия човек. Когато те са съсредоточени да дадат най-доброто от себе си, за да накарат другите да се чувстват подкрепяни и да усещат, че някой е загрижен за тях, всички печелят и се изпълват с положителна енергия.
Чувствата са важна част от нашата идентичност. Онова, което ви кара да плачете, може да бъде много различно от онова, което предизвиква сълзи във вашата сестра или приятелка. Нашите чувства са лична характеристика и когато родените със северен лунен възел в Рак изразяват своите чувства, те започват да показват пред другите истинската си същност. Често си мислят, че другите не виждат кои в действителност са те или не им позволяват да бъдат себе си. На практика, те са онези, които не позволяват на другите наистина да ги опознаят, защото се страхуват, че ще изглеждат различни. Най-впечатляващото нещо е, че когато накрая разкрият себе си и рискуват да бъдат отблъснати, те откриват истинската си принадлежност.
Когато тези хора говорят искрено - водени от емоциите, които бушуват вътре в тях - това е добре за всички и неизменно им се отговаря със съчувствие и подкрепа. Иронията е, че това, което изглежда най-интимно за хората с лунен възел в Рак, в действителност е най-общото. Как светът гледа на нещата и как те гледат на другите им се струва нещо много лично, защото тяхното его заема централно място. Но когато изразяват емоциите и предчувствията си, егото изобщо няма място там. Всичко става инстинктивно. То не произлиза от мисловния им процес, а е просто искрена реакция.

Папка: Северен възел в Рак | Добавил: Пим (03.03.2009)
Разгледан: 2442 | Любовен | Еротичен | Важно | | Дар
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]
Контакт          44.201.68.86