Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


12:37
28.03.2023
Вторник
3.239.6.58


Онлайн: 3
Гости: 3
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Лунни Възли » Северен възел в Рак

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]


Цели

Вяра в чувствата

Настройване

Родените със северен лунен възел в Рак се радват на невероятна завършеност от миналите си животи. Те трябва да бъдат честни в смисъл да разкриват процесите, които протичат в тях, и да позволяват на другите да знаят как се чувстват. В резултат на много прераждания, в които са играли важна роля в обществото и са били пред очите на всички, тези хора са свикнали да бъдат някой - да имат претенции, че са по-висши същества, които запълват дадена обществена потребност. И в този живот тези техни чувства са толкова силни, че те имат нужда от признание. Може да изглеждат студени или че се интересуват само от бизнес, но това е защото подсъзнателно се опитват да отрекат чувствата си, за да покажат, че са над тези неща. Досега блокирането на чувствата е автоматично, но за да бъдат щастливи в това прераждане, те трябва да пренастроят своето отношение към света.
Един начин да сторят това е като намалят скоростта и отделят време да се вслушат в себе си.
Обикновено, когато почувстват нещо, те не му обръщат внимание или действат против него. Сега те нарочно трябва да се опитват да бъдат себе си. Идеята е да не се насилват веднага да изразяват чувствата си, а да отделят достатъчно време, за да им позволят да се появят и след това да ги изразят. Това е нещо ново за хората с лунен възел в Рак - подобно на това да се учиш да вървиш или говориш - затова те трябва да бъдат търпеливи. Като експериментират, ще открият, че хората около тях по някакъв магически начин подкрепят новото им поведение. То стимулира другите и внася повече близост във взаимоотношенията им, като създава истинска интимност на мястото на старите, лишени от дълбочина взаимоотношения.
В резултат на много минали животи, в които са били награждавани заради потискането на своите чувства, родените със северен възел в Рак имат склонност да възприемат емоциите като слабост. Но емоциите нямат нищо общо с това да бъдеш слаб - те просто отразяват една реакция на тялото. Могат ли хората със северен възел в Рак да кажат: "Тъй като съм невероятно щастлив, аз съм слаб." Не, това е просто още едно чувство.
Инстинктите никога няма да ги подведат. Често техните емоционални реакции създават уникалност във взаимоотношенията им или вярно предсказват бъдещи събития. Родените със северен лунен възел в Рак се страхуват, че не могат да контролират. Но не бива да позволяват на страха си да ги възпира. Те трябва да кажат: "Ето така възприемам нещата точно сега, това е което чувствам." Техните инстинкти са винаги верни. За тях с добра карма, когато позволяват на себе си да изразяват чувствата си пред другите. За тях емоциите са позитивни и изцелителни и когато показват чувствата си, това ги прави по-приемливи за другите и често решава даден проблем в полза на всички.

Общуване

Хората със северен лунен възел в Рак притежават инстинкт да постигат целите си и могат да го използват в тяхна полза като превърнат в своя цел онова нещо, което ги предизвиква най-много: честно разкриване на чувствата, страховете и слабостите. Те трябва да се научат на това, за да създават чувство на симпатия у другите. Ако в началото са прекалено срамежливи, за да позволят на другите да знаят как се чувстват, те могат да започнат като пишат писмо. Или ако в определен момент внезапно забравят какво са искали да кажат, могат да пишат бележки, за да подпомагат паметта си. Тяхната цел трябва да бъде искрено да изразяват чувствата си по един отговорен начин, без да бъдат обвинителни.
Например: "Когато не удържа на обещанието си и не ми позвъни вчера, аз се почувствах несигурен и объркан, тъй като бях отклонил друга покана, защото чаках твоето обаждане.” Тези хора трябва да изразяват фактите за случващото се и след това разкриват чувствата, които са изпитали в резултат на това. След това трябва да спрат да говорят и да дадат възможност на другия човек да обясни. Те трябва да намалят скоростта и да започнат разговора по подходящ начин - да отделят време да се настроят един към друг, а не веднага да започнат с проблема.
Често хората с лунен възел в Рак се дразнят, че винаги те трябва да бъдат по-силните - онези, на които другите да се осланят за помощ. Могат да изпитват омраза, защото няма към кого да се обърнат за съвет, когато се нуждаят. В името на това да бъдат над останалите те остават отделени от тях. Ключът е да позволят да им помагат, както и самите те да помагат на другите.
Но когато наистина приемат помощ, то обикновено става по драматичен начин: "Добре, искам да използвам колата ти днес, но не се безпокой - ще ти я върна след точно два часа, нито секунда по-късно!" След това те прекалено наблягат на това колко отговорни ще бъдат и ще я върнат, вместо просто да приемат и да оценят помощта, оказана им от другия човек. Те трябва да се научат да приемат помощта и загрижеността на другите с благодарност и любов. Трябва да осъзнаят, че взаимозависимостта не е форма на слабост, а по-скоро създава връзки между хората и добавя дълбочина в техния живот.
Ако тези хора не разкриват своята несигурност, те лишават другите от възможността да им помагат и да им се отблагодаряват. Само когато изразяват страховете си и чувствата си на несигурност, другите наистина разбират какви са нуждите им и имат възможност да им помагат, да се грижат за тях и да ги глезят - а всичко това е от голяма полза за родените със северен възел в Рак в този живот. За много други хора с възлови позиции, различни по зодиакален знак, да проявяват загриженост към тях ще им помогне просто да подобрят самочувствието си. Но за родените с лунен възел в Рак това наистина е нещо повече. А тази промяна, проявата на съчувствие и обмяната на енергия, дава сили на всички.
Като приемат помощ, хората със северен възел в Рак може да се чувстват неудобно, защото си мислят, че не са били изцяло отговорни. Всъщност като включат другите хора в своето ежедневие и им позволят да помагат, те признават тяхната важност в своя живот. След като веднъж осъзнаят, че хората обичат да помагат, цялата им представа за живота ще се промени.

Съсредоточаване върху процеса

Хората със северен лунен възел в Рак са имали много животи, посветени на постигане на различни цели, и сега те често отново превръщат настоящия в низ от осъществяване на цели една след друга, без да изпитват насладата от процеса. Без значение какво са постигнали, то не може да ги удовлетвори. Те са прекалено насочени към крайния резултат и отлагат насладата от момента и изобилието около тях, защото са подвластни на копнежа и глада за постигане на следващата цел.
В миналите животи по този начин те са имали максимален успех, но сега за тях не е предопределено да намерят щастие, просто като постигат целите си. Сега е важен самият процес, а щастието ще дойде от насладата по пътя към целта. Те трябва да обърнат повече внимание на началото и на това как се развиват нещата. Все още могат да продължат да преследват цели, които са далеч отвъд възможностите на другите, но трябва да го правят по подходящ начин, който носи радост и удоволствие на тях и на околните.

Противоречие между целта и средствата за постигането й

В този живот разбирането "целта оправдава средствата" не се отнася за родените със северен възел в Рак. За да се чувстват сигурни, те трябва да се концентрират върху процеса на осъществяване, а не да се стремят на всяка цена да стигнат до определен краен резултат. Това ще ги предпази от възможността да злоупотребяват, експлоатират или нараняват хората в емоционален план. Все още може да има моменти, когато инстинктите за контрол се събуждат у тях и хората с лунен възел в Рак се опитват да управляват живота с разума си, но не бива да забравят колко болка причинява това.
Склонността им да жертват удоволствието от процеса в името на крайните резултати води и до липса на енергия, жизненост и лична наслада. Например, вместо да се съсредоточат върху целта да имат успешен брак, те трябва да се концентрират върху процеса как да го постигнат. Затова трябва да отделят време да разберат дали техният партньор е доволен от връзката. Целта може да бъде щастлив брак, в който взаимно да се подкрепят, разкривайки чувствата си и създавайки близост, като всеки партньор позволява на другия да види истинската му същност. Тогава крайният резултат (успешният брак) е естествена последица от един ежедневен процес.
Те се учат, че ако се грижат за дребните неща, големите сами ще се погрижат за себе си. Другите могат да не разбират тяхната обсебеност от точността на всяка стъпка от процеса (те може би се учат да постигат по-широки цели), но хората със северен възел в Рак, които са специалисти в това, трябва да останат верни на себе си и на своя процес. Когато се грижат за дребните неща (например честно изразяване на чувствата, осъзнаване онова, което изпитват другите, емоционална обвързаност с една ситуация и действане стъпка по стъпка), те наистина са на правия път.
Родените с това възлово разположение трябва да съзнават факта, че независимо дали другите разбират това, което те правят, дали го одобряват, или ги уважават, в духовен план те са прави. Само те знаят колко е трудно да бъдеш слаб и когато са верни на себе си, по този начин се издигат в собствените си очи независимо от това какво е мнението на другите. Това им дава нова сила и им носи невероятно спокойствие и кураж да се справят с живота. Когато поддържат целостта на един процес, постигнатото ще ги задоволи емоционално в по-голяма степен, отколкото очакват.

Цели, които ще ги удовлетворят

Тъй като хората с лунен възел в Рак имат невероятна способност да постигат цели, за тях е важно да правят разлика между собствените си и тези, които са им наложени от обществото и от ранното детско възпитание. Техните цели ги правят щастливи по време на самия процес. Една цел, която ще им помогне да заместят объркването си със щастие, е да осъзнаят, че една птичка в ръката струва повече от две в небесата, т.е. да се научат да ценят онова, което животът вече им е поднесъл. Тяхната подсъзнателна ориентираност към целта винаги ги кара да търсят удовлетворение в следващата стъпка и като резултат те не се наслаждават на изобилието, което вече имат. Когато съзнателно обръщат внимание и оценяват онова, което притежават, това им дава енергия за по-нататъшните им постижения по един балансиран начин.
Друга цел, която може да донесе дълбоко удовлетворение за родените с лунен възел в Рак, е да се съсредоточат върху постигането на емоционална обвързаност и интимност във взаимоотношенията. Това им дава сили да намалят скоростта на процеса и да започнат да се вглеждат в себе си и в другия човек. Това означава да осъзнават важността на чувствата за постигане на пълнота в живота.
Един начин, по който могат да направят това (който ще им даде по-голяма сигурност в непознати ситуации), е да се съсредоточат върху прехвърляне на енергийния център в техните тела. При хората със северен лунен възел в Рак енергията обикновено е съсредоточена от раменете към върха на главите им - главата обикновено е най-значимата част в тялото им и им липсва чувство за вътрешна значимост. Тези хора трябва да прехвърлят енергията си към долната част на стомаха, под пъпа. И когато всеки ден осъзнават къде се намира енергийният им център, това ще превърне чувството за тяхната стойност в един вътрешен, приглушен фактор, който им дава сили и им помага да се почувстват завършени в себе си независимо от мнението на другите. Когато прехвърлят енергията си към долната част на коремната област, тя вече се намира на правилното място и тяхното сърце започва да се отваря.
Това им позволява да видят един изцяло нова начин, по който да отговарят на емоционалната обърканост у другите. Те винаги са се чувствали неудобно с отрицателните емоции и не са можели да утешат другия човек. Техният първи отговор е бил да не обръщат внимание или да потискат чувствата си и да се отправят директно към целта, за да бъдат отново над всичко. Но магията е, че ако съобразят своята цел с чувствата на другите, ако успеят да видят емоционалното състояние и да не го пренебрегват, ще могат да открият правилния отговор, който ще даде сили на другия човек и ще задълбочи връзката между тях.
Например имах една клиентка с такава възлова позиция, която се срещаше с мъж, когото много харесваше. Те и двамата живееха в Ню Йорк и можеха да имат богат социален живот. Веднъж в състояние на скука и обърканост по време на бизнес пътуване до Минеаполис той й позвънил. Тя не знаела какво да му каже, за да го развесели, и разговорът им бил съвсем кратък. Онова, което тя могла да изрече в отговор на неговото безпокойство било:
"Съжалявам да чуя това". Веднага след като тези хора видят проблемите на другия човек и започнат да му съчувстват, ще се появят и подходящите думи. В този случай, това е можело да бъде: "Вероятно трябва да взема самолета и да дойда при теб за уикенда." В този случай отговорът е щял да бъде от полза и за двете страни. Но тези хора никога не знаят кои са правилните думи, които да изрекат в подобни емоционални ситуации, докато и те не изпитат подобни чувства.

Признаване способностите на другите

Родените със северен възел в Рак трябва да съумеят да общуват с другите така че да ги успокояват и да ги подкрепят. Те трябва да се научат да не се съмняват в хората и да ги накарат да дадат най-доброто от себе си. Например имах клиент, който беше съсобственик на голям ресторант на югозапад. Неговият главен готвач се оказал човек, който злоупотребява с алкохола (което не си личало, когато го наели), и след няколко месеца на тази работа готвачът попаднал в затвора за три дни. След като бил освободен, готвачът се върнал в ресторанта. Трудно било да се намерят добри професионалисти в неговата област и моят клиент се нуждаел от него. Другият съсобственик го поздравил ентусиазирано: "Здравей, Джон, прекрасно е да се върнеш отново при нас!" Но моят клиент се държал резервирано. След като е решил да го вземе обратно на работа, защо не му е показал колко го цени? Тези хора трябва да се научат да признават, когато се нуждаят от някого.

Обучение

Родените със северен лунен възел в Рак добре съзнават как да осъществят целите в материалния свят (какво е необходимо, на какви принципи се гради животът, как трябва да се работи) и те често приемат, че и другите притежават същото знание. Но няма друга група хора с еднакво възлово разположение по знак, която по-добре да осъзнава как да постига една цел, без значение колко трудно е това. Една от целите на хората с лунен възел в Рак на тази планета и в този живот е да научат другите как да постигат целите си.
В резултат на големия им опит в тази област те веднага забелязват кога другите подсъзнателно пречат на себе си, като се придържат към поведение, което може да доведе до противоположни резултати или си позволяват да се отвличат с по-дребни тревоги. Те също ясно виждат как проблемите могат да бъдат разрешени - как трябва да действат другите, за да постигнат целта си. Когато осъзнават нуждите на другия човек, могат да използват вътрешната си практичност, за да помогнат за сбъдването на мечтите му.
Когато родените със северен възел в Рак видят някой, който се държи по неподходящ начин, вместо да "го наказват", тяхната работа е да го научат как да постигне целта си като му покажат, че са загрижени за него. Един от най-добрите начини, по които тези хора могат да общуват с другите, е като им помагат да определят своите цели и след това ги окуражават да работят за тяхното постигане. Когато са чувствителни към нуждите на другите, те променят своето поведение от „диктатора баща" към "грижовната майка" и могат да се обвързват с хората далеч по-ефективно. Когато проявяват повече разбиране и ги подкрепят, увереността им помага да се проявят най-добрите качества у другите.
В примера с готвача моят клиент е можел да отдели време, за да го опознае по-добре. Защо е станал готвач? Какво иска да постигне? Какво цели с работата си точно в този ресторант? Ако мотивът на готвача е бил да изкарва добра пари, за да храни своята съпруга и дете, и неговата причина, за да бъде в този ресторант е да си изгради добра репутация моят клиент е щял да знае как да го мотивира по подходящ начин като прояви загриженост.
Търпението е друго качество, което родените със северен възел в Рак усвояват. Тяхната работа е да обучават като показват и освен това подобряват настроението на другия човек. Те са имали толкова успехи в постигането на целите в миналите си животи, че когато приемат ролята на разбиращия учител, другите ще се вслушат в тях.

Чувствителност и споделяне

В резултат на потискането на чувствата в миналите животи емоциите на родените със северен възел в Рак са станали много пречистени. При тях няма тайни, чувствата им са невинни и естествени реакции. Доста често, когато изразяват себе си, от гърдите на всички други се изтръгва въздишка на облекчение. Представителите на тази възлова позиция са доста отворени и често приемат като свои чувствата на хората около тях. Ето защо за тях е здравословно да говорят за онова, което изживяват, по един отговорен начин: "В тази ситуация се чувствам неудобно", "Стана ми неприятно, когато каза това - не мисля, че беше една искрена реакция, от която никой няма да бъде наранен." Когато рискуват и изразяват чувствата си, всеки бива изцелен и емоционалното напрежение се разнася. В ситуации, в които са включени и други хора, те могат да се обърнат към тях с думите: "Толкова се радвам, че каза това. То е точно, което чувствам, но не знаех как да го изразя." Когато подобно нещо се случи, то Вселената им показва, че са на правия път, че отговорно са изразили чувствата си, без да обвиняват никого, а това е необходимо, за да се разчисти пътя към целта им.
Тъй като са потискали емоционалното си тяло в миналите животи, родените със северен възел в Рак са се лишили от предимството да бъдат човешки същества. В известен смисъл те може дори и да не се чувстват част от обществото. Те разбират какво е цел, осъществяване, отговорност - но защо е всичко това? Къде е отплатата, къде е истинската стойност. Тя е в получаването на енергия и деликатните чувства, които човек изпитва от своя емоционален живот. Всяко външно действие изглежда празно без вътрешна емоционална натовареност, която произлиза от способността да чувстваш и да споделиш тези чувства с друг човек, а това е най-вълнуващото и фино изживяване.
Тъй като са се откъснали от чувствата, тези хора пропускат едно задоволство и чувство за принадлежност, които са неизменни при емоционалната обвързаност с човечеството. Те са си спечелили правото да търсят ползите и удоволствията от факта, че принадлежат към човешкото семейство, а не толкова, че носят отговорност за него. За тях ще бъде съвсем разумно да намалят скоростта и да получат най-съществената награда за това, че са облечени в човешко тяло - способността да чувстват.

Папка: Северен възел в Рак | Добавил: Пим (02.03.2009)
Разгледан: 2337 | Любовен | Еротичен | Важно | | Дар
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]
Контакт          3.239.6.58