Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


17:40
01.03.2024
Петък
34.236.134.129


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Лунни Възли » Северен възел в Овен

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]


Личност

Минали животи

Хората със северен лунен възел в Овен са имали много минали животи, в които са подкрепяли другите, и притежават естествена дарба за това. В миналите прераждания те са били домакини, секретари, съветници и помощници. Били са хората зад завесата, които са давали на другите енергията и подкрепата си. Това е направило хората около тях по-значими и по-силни, защото те са използвали своята идентичност, сила и положителна енергия, за да ги подкрепят. Те също са имали и много животи, в които са били "глави на семейства” и са свикнали да сливат енергията си с онези, които са в непосредствена близост с тях.
За да могат успешно да поддържат другите, те са развили своята чувствителност и една невероятна способност да разбират останалите. Техните инструменти са били любовта, окуражаването, нежните думи и увереността, че другият човек ще победи във всяка ситуация. Фокусът им е бил другият човек я когато са виждали, че на него му липсва увереност или се нуждае от подкрепа, са предприемали всичко необходимо, за да му помогнат - не е било необходимо някой да ги моли за нещо. Те са чувствителни към нуждите на другите и пренебрегват собствените си интереси, за да помогнат. Развили са един невероятно любвеобилен и щедър дух. Свикнали са да дават, да бъдат просто "един играч от отбора" и да подкрепят другите без мисълта за себе си.
Макар че са давали много в миналите си животи, те са имали един далечен мотив: били са част от екип и ако техният партньор се е справял добре, това е осигурявало и тяхното собствено оцеляване. Като са се стремели да запазят състоянието на своя партньор, хората със северен възел в Овен са били сигурни, че той ще бъде добре разположен и щедър към тях. Затова са отказвали да обърнат внимание на собствените си нужди, за да отдадат пълното си внимание на човека до тях - всичко е било концентрирано върху това той да бъде силен и щастлив.
В миналите животи тази система е работила добре, но в това прераждане не е предопределено нещата да се получават по този начин. В процеса на оказване на подкрепа на другите, тези хора са унищожили собствената си идентичност. Сега тяхната съдба е да се докоснат до силата и мощта на собствените си вибрации. Ето защо всеки път, когато се осланят на партньор, за да се справят с проблем, без да молят направо за помощ, те ще бъдат разочаровани. В същност, това е в тяхна полза, защото зависимостта от друг човек им пречи да изпробват своята способност за оцеляване с помощта на собствените си сили. Затова сега, когато жертват своята идентичност, за да направят някой друг силен, те всъщност губят -отплатата, която очакват, не идва. Това е живот, в който трябва да преоткрият себе си.

Липса на идентичност

Хората със северен лунен възел в Овен са имали много минали прераждания, в които са помагали за развиване идентичността на другите, и в този живот нямат чувство за това кои са те. На енергийно ниво на тях им липсва зоната, която е свързана с чувството за идентичност.
Когато едно бебе се ражда, в аурата му се намира една част, наречена "идентичност". Хората от другите възлови групи я притежават. Тя действа като щит срещу силните енергийни полета на другите. Поради това хората могат да общуват по-интензивно, без да се разрушават един друг.
Например, ако Бил срещне Сю на улицата и й каже "Здравей, Сю!" и зад думите му стои невероятно количество енергия, а Сю отговори по същия начин и тяхното общуване е изпълнено с ентусиазъм, след това те продължават по своя път, без да настъпи промяна у двамата. Но ако Бил срещне човек със северен лунен възел в Овен и със същото количество енергия му каже "Здравей Джим!" Джим буквално бива издухан! Той се чувства презавладян от тази енергия.
В резултат на слабата идентичност в аурата на хората със северен възел в Овен те са много чувствителни към другите, лесно се влияят от техните настроения и идеи и не бива да забравят да вършат неща, които ще подсилват съзнанието за собствените им качества.
Тези хора дори имат склонност да копират идентичността на другите. Обикновено те лесно започват да говорят с техния акцент и несъзнателно дублират маниерите им, дори и да са до тях за съвсем кратко време. Хармонията е толкова важна за тези хора, че те се опитват да бъдат всичко за всички хора. Един страничен продукт на тяхната възприемчивост към другите е невероятната любов, която лесно се възпламенява у тях. Тъй като тяхната идентичност е слаба, те лесно могат да се изпълнят с чувство, че са едно цяло с някой друг.
В това прераждане хората със северен лунен възел в Овен се изправят пред предизвикателството да заздравят чувството за своята идентичност. Тъй като нямат предварителна идея за своя Аз, те са отворени да открият какво е реално и естествено в самите тях. Това е един невинен процес. Техните естествени импулси определят дали това наистина е тяхната идентичност и след това тя се развива от действията им.
Тези хора се нуждаят от много време да бъдат насаме със себе си и да се опознаят. На тях им трябва определено време всеки ден, когато да могат да разговарят със себе си. Тяхното първо предизвикателство е да открият кои са сами за себе си, без да зависят от другите. След това те могат да се научат как да поддържат своите граници, отделящи ги от другите. Този процес е постепенен, но самооткриването може да бъде ускорено, ако решат да обръщат повече внимание на себе си.

Дух, изпълнен с любов

Хората със северен лунен възел в Овен носят невероятно количество любов, която са съхранили от предишните животи. Те знаят за взаимоотношенията много неща и са получили голямо признание и любов заради помощта, която са оказвали на другите. Затова идват в това прераждане с чувството, че са обичани от другите. Цялата тази любов блести в тях и се предава на почти всеки, когото срещнат.
Те имат способност да виждат не само лошите страни у другите, но също и приятните им качества. Осъзнават кои всъщност са хората около тях и се радват на откритата истина. В това състояние те се чувстват на много високо духовно ниво, защото истински ценят и са щастливи, когато видят красотата, силата, енергията, светлината и живота у другия човек - и това ги кара да се чувстват изпълнени с невероятна любов! Тяхното предизвикателство в този живот е да започнат да виждат същите качества и в себе си.
Макар че тези хора са отворени и изпълнени с любов, ако другите се опитат да нахлуят в тяхното пространство, те започват да се гневят. Тогава когато тяхната не толкова любвеобилна част започне да изплува, те се изпълват с вина. Но тази тъмна страна се дължи на опита им. Те откриват себе си и се учат да свързват двете страни на енергията си. Тяхната любвеобилност става декор, сред който характерите и настроенията се сменят, докато попадне (любвеобилността) на всеки от нас.
Предизвикателството за тях е да останат концентрирани в себе си.
Хората със северен лунен възел в Овен са мотивирани да дават и това е правилно, но ако те се опитват да го правят, когато вече се чувстват пресушени, в най-добрия случай създават една изкуствена хармония. Всеки път, когато се концентрират прекалено в света извън тях и са заети да се възхищават от другите и да не ценят себе си, демонът в тях се появява, за да ги върне към собствения им Аз. Те не искат да бъдат с хора, когато се появява тъмната им страна - тя не разкрива изпълнения с любов и желание за помощ човек, който те чувстват, че трябва да бъдат, затова имат склонност да се чувстват виновни и да излизат от себе си.
В действителност, когато у тях се прояви тъмната страна, това е добър знак, защото тя е пренебрегваната част от тях, която се нуждае от внимание. Когато се обърнат към себе си и започнат съзнателно да се обичат, да забелязват собствените си достойнства и да се грижат за себе си, демонът се изпарява. Затова хората със северен лунен възел в Овен се нуждаят от редовно отделяне на време, за да се фокусират върху себе си и да виждат какво трябва да направят, за да подкрепят собствената си личност. След това ще могат да си взаимодействат с другите от позицията на хора, изпълнени с вътрешна сила и хармония.

Свръхчувствителност

Хармонията в противоречие със саможертвата

Тъй като са прекарали много време да бъдат тези, които подкрепят другите, хората със северен лунен възел в Овен са развили една непрекъсната отвореност към идентичността на другите. Те умишлено се стремят да разберат другия човек и могат да почувстват и най-слабата проява на нещастие или дисхармония в настроението му. Когато се съсредоточат върху това да се грижат за щастието на своя близък, те също изпадат в подобно настроение и се чувстват щастливи.
Макар че това е давало добри резултати в миналите животи, в това прераждане щастието на другия човек не е достатъчно, за да направи тези хора истински щастливи. Те не притежават достатъчно лична идентичност, за да се опитват да зареждат със сили и другия човек. За да бъдат истински щастливи в този живот, те трябва да се фокусират върху това да развиват своята собствена индивидуалност и да презаредят батериите си.
Тези хора имат склонност да успокояват другите, да им казват онова, което е необходимо, за да се запази мира. Когато правят това, те мислят, че са "много добри" и полезни на другите. Но това е временно справяне с проблема, то отлага едно по-трайно разрешение, което трябва да доведе до здрави взаимоотношения, основани на идентичността и интегрирането на две индивидуалности.
Хората със северен лунен възел в Овен са толкова чувствителни към атмосферата около себе си, че имат склонност да превърнат хармоничната атмосфера във център на връзките си. Те наистина се нуждаят от хармония в живота си, за да се чувстват доволни и щастливи, но си навличат неприятности, когато позволят личното им чувство за баланс да зависи от другия човек. Тогава те чувстват, че трябва да манипулират другия човек, за да остане в хармония с тях:
"Ако ти си щастлив/а и аз съм щастлив/а." Те мислят, че ако уравновесят другия човек, като му дадат сили там, където той се нуждае от тях, той ще бъде щастлив и благодарен, и не могат да разберат кога близките им не дават своя дял, за да запазят хармонията. Затова те често се чувстват сякаш са единствените, които влагат сили за положителното развитие на взаимоотношенията. Поддържането на хармония в една връзка може да се превърне в тяхна професия за цял живот.
Но в това прераждане не е предвидено тези усилия да дадат позитивни резултати. В действителност този навик може да пороби и двамата партньори: другият човек губи своята самостоятелност и започва да зависи от хората със северен възел в Овен, за да бъде в хармония с тях, а те се чувстват задължени да осигуряват хармония независимо от личната цена, която плащат. Тъжно, защото поради това връзката може да се превърне в товар за хората, родени с тази позиция на лунните възли.
Онова, което дава резултати при тях, е да обърнат внимание на взаимоотношенията със себе си. Какви дейности развиват собствените им чувства за вътрешна хармония. Ако техният баланс е нарушен, какво трябва да дадат на себе си, за да спечелят вътрешна хармония? Хората, родени със северен лунен възел в Овен, искат да бъдат г-н или г-жа Приятният, а добрите хора не тревожат другите. Този синдром за "мир на всяка цена" може да ги накара да се откажат от собствените си стремежи, което е форма на нечестност. Техният мотив е любовта, но любовта без почтеност води до омраза.
Хората със северен лунен възел в Овен са имали толкова много прераждания, в които са помагали на другите да получават онова, което желаят, че често приравняват подкрепата към другите с това да правят онова, което техният партньор иска.
Затова те жертват всичко, от което се нуждаят, за да бъдат щастливи в името на това да удовлетворят нуждите на другите хора. В този живот те се учат да преосмислят какво всъщност означава подкрепата. Не е подкрепа да даваш повече от това, което човекът до теб може да даде. Тези хора обичат енергията, която получават в резултат на даването, но ако отидат отвъд точката, в която се чувстват добре, те не поддържат истински другия човек. Ако продължат да се осланят на своите вътрешни резерви на енергия, те износват своя акумулатор и никой не печели от това. Тези хора трябва да вярват в себе си. Когато почувстват вътрешно нежелание да дават, това е сигнал да се отдръпнат и да започнат да се грижат за себе си.
Не е в тяхна полза да пренебрегват своята индивидуалност. Когато хабят енергия, за да поддържат една връзка хармонична (вместо да гледат на другия човек като на индивид), в най-добрия случай те създават само временна хармония. Това е така, защото влагат енергията си в нещо, което в действителност не съществува. Връзката не съществува във физическата реалност - тя е енергийната обвързаност между двама души, която непрекъснато се променя, тъй като и двамата имат различен опит и настроения.
Когато връзката е хармонична, това е резултат от факта, че и двамата партньори са силни и изпълнени с вътрешно спокойствие. Родените със северен възел в Овен губят, когато се опитват непрекъснато да повдигат духа на другия човек, като манипулират енергията във връзката. Но когато окуражават независимостта и индивидуалността във взаимоотношенията - като се интересуват директно от другия човек и го поддържат, за да бъде силен и самостоятелен - те печелят, защото той ще им отвърне по същия начин, като поддържа тяхната независимост и индивидуалност.

Противоречие между активността и желанието да се скриеш

Хората, родени със северен лунен възел в Овен, имат толкова дълга история, в която са били "поддържащият човек", че са инстинктивно отворени към настроенията на другите. Но в това прераждане този навик може да ги изтощи до крайна степен. Те трябва да покажат, че правят разлика между себе си и другия човек, но това е много тънка граница. В действителност те се сливат с енергийното поле на другия по един много взаимозависим начин.
Понякога, когато почувстват, че енергията им е изчерпана, те избягват активните взаимоотношения: изглеждат така, сякаш се интересуват от връзката, но на енергийно ниво остават затворени в себе си. Все още продължават да казват "здравей" и са любезни, но в действителност не са енергийно обвързани. Известно време те остават напълно извън динамиката на взаимоотношенията и след това отиват в другата крайност и започват прекалено да се вълнуват от съдбата на връзката - това сякаш е топката, която отскача от стената с излишна енергия.
За тези хора да бъде пресушена енергията им или да бъдат прекалено заинтересовани са двете страни на една и съща монета: да не се занимават с това, което в действителност се случва в момента. Те или са дали прекалено много от себе си и се чувстват изтощени, или са дали прекалено малко и са погълнати от енергията на другите, така че се чувстват презаредени. И двете реакции са страничен продукт от факта, че не присъстват и не са здраво свързани с телата си, а реагират на ситуацията миг след миг като различни хора. Балансът лежи в това да осъзнават енергията на другите, без да бъдат погълнати от нея. Родените със северен лунен възел в Овен се нуждаят да останат свързани със своята собствена сила и да имат връзка с онова, което могат да дадат, без да изпитват неудобство. Идеята е да споделят своите таланти свободно, да бъдат от полза и да дават от сърце, без да бъдат нещо повече или по-малко от това, което са в действителност.
Те често се опитват да живеят в динамиката на слятото енергийно поле (тяхното и това на другия човек) - включват се в енергията на своя партньор и добавят необходимите съставки, за да бъде всичко хармонично. И се чувстват добре като правят това; то е израз на любовта им. Но друг мотив може да бъде, че те искат да смесят енергията си с чуждата, за да избягат от своята индивидуалност. Тогава могат активно да участват в течението на живота, без да бъдат забелязани. Страхуват се да бъдат забелязани, което в действителност е страх да признаят себе си.
Тъй като са толкова чувствителни и уязвими, те се плашат да получат признание. Те ще се радват от това, че някой е видял положителните им страни, но се страхуват да не се разкрият и отрицателните им качества. Не искат да се изправят срещу демоните, които ще бъдат забелязани. Вероятно няма да ги харесат. Може би другият човек, за да се предпази от проблемите с неговите собствени демони, ще се настрои срещу тях. Те имат много тревоги за вероятните последствия от това, че са себе си, така че по-скоро ще предпочетат да "съпътстват" някого, вместо на тях да се гледа като на индивиди.
Но тревогите за това как другите гледат на тях са фактор само когато хората със северен възел в Овен се опитват да видят себе си през техните очи. В миналите животи тази склонност е била положително качество, тъй като им е показвала как да приспособят своето поведение, за да могат по-ефективно да поддържат другия човек. Но след толкова много животи и прекалена употреба техният навик да бъдат полезни е унищожил собствената им идентичност. В това прераждане не е в тяхна полза да гледат на себе си през очите на другите, тъй като това отслабва тяхната способност да изградял собствения си Аз.

Нерешителност

Непостоянство

Когато тези хора решат да тръгнат в определена посока, понякога им е трудно да се движат по права линия! Част от тях може все още да се пита дали това наистина е нещото, което искат, а след това да размишлява върху всички останали фактори, които могат да се появят. Може да им отнеме дълго време да решат по кой път искат да поемат.
Процесът изглежда така: те вземат решение и споделят с всички свои приятели намерението си, след това започват да се съмняват. Например те могат да решат: "Искам да пиша приключенски романи." След това започват да мислят: "Все пак, аз харесвам и други книги." Опитват се да възприемат една идея и чувстват, че тя наистина е правилна. Но някъде, в дъното на душата си, те казват: "Не... не съм много сигурен в това", и така отново се потапят в своята нерешителност!
Когато родените със северен възел в Овен наистина вземат решение, те нямат проблем да го оправдаят и могат да намерят начин да определят всяко решение като вярно или погрешно. Но този механизъм може всъщност да им попречи да осъзнаят къде в действителност се намират. Например, когато се появи проблем, те имат инстинктивен отговор, но след това започват да мислят: "Е, искам да бъда честен, затова ще погледна от противоположната гледна точка." Това ги кара да се чувстват объркани и да губят представа какво желаят.
В този живот хората със северен лунен възел в Овен развиват своята целенасоченост. Вместо да претеглят всичко, преди да направят избор, те се учат да ценят и да следват своите първоначални импулси - просто за да видят докъде ще ги доведат! За тях е добре да вземат решение, което е основано на спонтанното им чувство за вътрешна радост, и след това да вложат цялата сила на интелекта си в осъществяването му.
Това е един експеримент. По-късно, ако загубят чувството, че са прави и нещо друго ги вдъхнови, те могат съвсем отговорно да завършат този проект и да преминат на следващия. Този живот е ново начало за тях, затова е естествено голяма част от решенията, които ще вземат, да бъдат обект на промяна.
В действителност в това прераждане не е предвидено да вземат решения, които обикновено включват две гледни точки и след това намиране на компромис. Вместо да бъдат съдии, сега от тях се очаква да бъдат една от двете страни. Ето защо от най-голяма полза ще им бъде да си създадат навик да забелязват първите си импулси, които ще ги направляват във вярната посока. И тогава жизнеността, увереността и радостта ще се върнат отново в техния живот и това ще бъде благословия за всички.
Най-голямата пречка по пътя към тази целенасоченост за родените със северен възел в Овен е, че те могат да оценяват добрите страни на всички свои избори. В резултат на миналите прераждания, в които са били дълбоко свързани с живота на другите, те са свикнали да оценяват положителните неща във всичко извън тях. Не могат да имат любими неща. Тъй като не знаят своите собствени вкусове и предпочитания, за тях е трудно да хванат само един предмет и да кажат "Ето това е!"
Онова, което могат да направят, е да отделят време, да си представят различни неща в себе си и да се учат да чувстват какви са предпочитанията им. Например, ако ги попитат кой е любимият им цвят, те вероятно ще се поколебаят. Но ако останат сами със себе си и си представят цветовете вътре в тях и се настроят да усетят как те им въздействат, ще открият своите предпочитания.
Когато трябва да вземат решение, те често чувстват кой е правилния избор. Но понякога са принудени да решат, преди да се докоснат до вътрешните си импулси. И тук визуализациите могат да им помогнат. Необходимо е да отделят няколко минути и да си представят как следват своя избор, за да видят какво чувстват във физическото си тяло. След това могат да си представят как следват друга възможност, за да видят как се чувстват в този случай. Ако става въпрос за нещо важно и нямат незабавен импулсивен отговор, най-добре е да отделят време колкото е необходимо, за да могат да направят верния избор.

Пренебрегване на чуждите преценки

Ако хората, родени със северен лунен възел в Овен, позволят на другите да бъдат част от процеса на вземане на решения, те губят връзка със себе си и са неудовлетворени без значение как ще се обърне ситуацията. В миналите животи техните решения са били съгласувани с "другите от екипа" - те е трябвало да се консултират с хората до себе си и така резултатите са заздравявали взаимоотношенията. Но в този живот те трябва да развият своя собствена идентичност, затова е по-добре да запитат себе си: "Какво мисля аз за това решение?"
Когато кажат на друг човек за своя избор, те стават уязвими по отношение на одобрението от негова страна. И тъй като са много чувствителни, ако другият не се съгласи с тях, те започват да мислят: "Може би не съм взел/а правилното решение." Затова за тях е по-добре да запазят отговора за себе си и да знаят, че той ще се промени в процеса на тяхното развитие и израстване.
Тъй като хората със северен лунен възел в Овен се влияят от това, което смятат, че другите хора мислят (особено, ако става въпрос за някого, когото уважават), те имат склонност да вярват преди всичко на преценките на другите, а не на собствените си инстинкти. В този живот обаче се учат да отстояват позициите си, което има малко допирни точки с това да бъдеш прав, а по-скоро се отнася до научаването на повече неща за себе си!
Тези хора се страхуват, че другите остро ще ги осъдят, ако вземат решение, което не се основава на здравата логика. Те виждат как останалите вземат решения, основани на логиката, и ако направят импулсивен избор, смятат, че са сгрешили. Но не бива да забравят, че правилната посока за тях е да следват импулсите си, там където представител на друго възлово положение е най-добре да се осланя на логиката си. За родените със северен възел в Овен решенията, основани на първите импулси, обикновено са най-добрите, едва след това те трябва да използват логиката си, за да открият как най-правилно да осъществят избора си.
Ако хората с лунен възел в Овен трябва да вземат решение и то не се появи инстинктивно, няма никакъв проблем да не се стремят да намерят отговор. Това може да бъде знак, че не е дошъл моментът да решат или че всъщност нямат предпочитания. Тогава е добре просто да кажат "Не знам."
Тези хора винаги се чувстват по-удобно, когато са в ситуация, при която другата гледна точка вече е поставена на масата. Тогава те могат или да се съгласят, или да отхвърлят това мнение. Те се страхуват да предложат първи своето виждане. Но в това прераждане техният специалитет е да предлагат новаторски и изненадващи идеи. Родените със северен лунен възел в Овен са невероятни, ако трябва да подкрепят решенията на другите, но в този живот е необходимо инстинктивно да почувстват къде искат да отидат, да поставят своите идеи върху масата и да ги защитят 100 %. В този живот те са хората, които проправят пътища!

Папка: Северен възел в Овен | Добавил: Пим (05.03.2009)
Разгледан: 3472 | Любовен | Еротичен | Важно | | Дар
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]
Контакт          34.236.134.129