Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


16:05
01.03.2024
Петък
34.236.134.129


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Лунни Възли » Северен възел в Овен

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]


Цели

Самоопознаване

Радостта от самоопознаването е една от най-високите цели на родените със северен лунен възел в Овен в този живот. Тяхната най-добра техника за самоопознаване е куража да следват импулсите си. Може да звучи нелогично, но този подход ще ги изпълни с жизненост. Техният стил може да заприлича на този на животното, чието име носи зодиакалният знак, в който се намира северният им лунен възел (упорита мисъл се загнездва в главите им, те се възползват и биват наранени), но това е начинът, по който научават кои са всъщност. Пътят на самооткриването включва поемането на рискове и изпробването на различни страни от тяхната същност, а не следването на готовите модели. Ако самоопознаването е техният съзнателен мотив, който е в основата на всяко действие, те никога няма да губят, защото онова, което се случва, ще разкрие повече от тяхната душевност.

Самоотразяване

Когато тези хора виждат себе си през очите на другите, те могат да разберат какво мислят хората за тях или какви искат да бъдат – но в действителност това не са те. Те трябва да бъдат себе си, без значение как другите ги възприемат. И няма да открият кои са, докато не започнат да изразяват вътрешните си импулси и не позволят на тези около тях да знаят какво всъщност се случва с тях.
Да гледат на себе си през очите на другите за родените със северен лунен възел в Овен е равносилно на това да губят. То намалява тяхната увереност да вземат решения, основаващи се на собствената им същност. Когато започнат да виждат себе си със собствените си очи, те могат да започнат да правят нещата, които ги задоволяват, да увеличават своята енергия и да се развиват така че, да се чувстват уверени и удовлетворени. Те се учат, че поведението им не винаги трябва да бъде логично и че не трябва да оправдават себе си и избраните решения.
Те също се опитват в този живот да преместят фокуса от способността си да бъдат чувствителни за колебанията на чуждите нужди и емоции към способност да бъдат чувствителни за приливите и отливите на своята душа. Като развиват това качество и живеят по начин, който е честен към тях, те намират онова оправдание за своите действия, което винаги са търсили. Само като уважават и ценят себе си, те могат да очакват и другите да се отнасят почтено към тях. Те показват самоуважение, когато позволят на хората около себе си да знаят техните нужди и очаквания в една връзка. Когато са честни за това кои са всъщност и какво очакват, те ще привличат хора, чиито ценности са в съзвучие с техните и могат да им помогнат, ако се нуждаят от това.

Любов към себе си

В този живот хората родени със северен лунен възел в Овен се учат да пренасочват своите невероятни възможности да даряват любов към способност да обичат себе си. Една от причините, поради които те отлагат момента, в който да позволят на другите да видят какви са техните принципи, е, че се чувстват несигурни. Затова едно от предизвикателствата пред тях е да утвърдят и да одобрят своята същност. Трябва само веднъж да започнат да разкриват себе си на другите, след това те са по-уверени, защото виждат, че саморазкриването дава резултати.
За да мотивират себе си да поемат този риск, те могат да си припомнят миналите изживявания и да видят, че другите начини, по които са опитвали да балансират връзките си (чрез компромиси или бягства), не са дали резултати. За да променят изхода, те трябва да променят своите методи на взаимоотношения при близки връзки.
Като обичат своя Аз, те подкрепят себе си, за да променят своите мечти. Когато стигнат до положение да обичат себе си достатъчно, за да искат идеите им да дадат резултат, те ще осъзнаят, че искреността е единственият начин да го направят. "Как мога да направя така, че тази идея да даде резултати? Единственият начин, по който мога да сторя това, е като премахна съществуващата бариера от нечестност."
Тогава, енергията, която те получават от връзката, ще им помага, вместо да им се противопоставя. В началото страховете им могат да ги накарат да си мислят, че ще им бъде трудно да се справят с противопоставянето, но те трябва да имат желание да преодолеят този страх в името на своята идея. Когато вече не крият нищо, те могат да съсредоточат своята енергия в посоката, в която искат да отидат, и дори да получат подкрепа от другите, за да приведат плановете си в действие.
Когато родените със северен възел в Овен поставят себе си на първо място, по един естествен начин всички печелят. Те трябва да определят кои действия ги карат да се чувстват по-силни, по-щастливи, завършени и удовлетворени. Любовта към себе си включва способност да направиш избор и да подкрепиш себе си. Те могат да започнат като си зададат някои основни въпроси: "Какво ще ми помогне да оцелея? Какво ще ми помогне да постигна целите си? Кой път е най-добър, за да се намали стреса и да спечели моето здраве?"

Упоритост

За да постигнат своята цел и да се сдобият с конструктивна упоритост, хората с лунен възел в Овен трябва да се освободят от подсъзнателното си желание да бъдат винаги приятни хора, каквато е била тяхната идентичност в миналите животи. За да се появи тази нова, автентична идентичност, те трябва да изразяват себе си с понятия, които не са обременени от предразсъдъци за това какво трябва да правят. Идеята е да бъдат импулсивни и да казват онова, което първо им идва в ума. Искрената упоритост ще разкрие тяхната същност и ще утвърди истинската им идентичност, която е различна от чуждите проекции. Вместо да чакат другите, тези хора трябва да позволят на собствените си вътрешни импулси да ги мотивират за незабавни действия. Като признаят своите импулси и действат в зависимост от тях, истинската им същност ще стане по-силна и ще им дава допълнителна енергия.
Родените с лунен възел в Овен се опитват да усвоят и един нов аспект на упоритостта, който се състои в това да позволят на хората да знаят какви са границите на тяхната идентичност, да защитават себе си и да не позволяват на другите да злоупотребяват с тях. Те приемат, че другите в резултат на любовта си ще проявят чувствителност към тях, но това не винаги е така. Работата им е да се научат да бъдат чувствителни към себе си и да се обичат достатъчно, за да не позволяват да бъдат наранявани.
Има една история за просветления учител, който пътувал из Индия. Той стигнал до едно село и забелязал, че там няма играещи си деца. "Къде са децата?", попитал Учителят. "Учителю, в гората има един огромен змей, който идва през нощта и яде децата", отговорил един от селяните. "Моля ви помогнете ни!" Учителят отишъл в гората и викнал: "Змей, излез да те видя!" И тъй като всички същества са подвластни на един просветлен учител, чудовището изпълзяло от тайното си скривалище. "Змеьо, не е хубаво да изяждаш децата на селото. Не трябва никога повече да правиш това!", наредил учителят. Змеят се засрамил и отговорил: "Да, учителю!" Просветеният учител продължил пътуванията си и след десет години се върнал в същото село и видял деца от всички възрасти. Но в ъгъла забелязал една групичка от тях, които били силно увлечени от някаква игра. Учителят се приближил и в центъра на кръга видял змея покрит с рани и почти мъртъв от техните мъчения. Учителят прогонил децата и казал: "Приятелю, как позволи да се случи това с теб?" Змеят отговорил: "Но, учителю, вие казахте, че не трябва повече да ям деца." А учителят отговорил: "О, глупав змей, казах ти да не хапеш, но не ти казах да не ръмжиш!"
Това е, което хората със северен лунен възел в Овен трябва да научат: да ръмжат от самото начало, ако с тях се опитат да злоупотребят в една връзка. Те трябва да позволяват на другите да знаят, че чувствителността им е наранена, когато смятат, че не са получили достатъчно или се нуждаят от допълнителна подкрепа. Идеята е да позволим на другите да разберат, преди да почувстваме, че са се възползвали от нас или преди да се отдръпнем в една връзка физически или духовно. Ако позволяват на другите да злоупотребяват с тях, всички губят.

Доверие

Да вярваш в себе си

Основна цел на родените със северен възел в Овен е да се учат да вярват в себе си и да бъдат себе си - да открият здравословен начин, по който да се обвързват с другите хора, така че да не попадат в капана да бъдат поддържаща система за другите. Във взаимоотношенията им крайният резултат няма да бъде любовта и честността, ако не поемат риска да бъдат искрени и завършени, да бъдат точно онези, които са. Това означава да вярват на интуитивната си мъдрост - тя идва от такава здрава основа, построена от любов, че истински отразява вътрешния им плам, който ще въздейства положително върху всички, въвлечени в дадена ситуация.
Това изисква смелост и желание да се експериментира, но когато си вярват достатъчно, за да рискуват, ще открият, че това дава резултати. Тъй като не са свикнали да бъдат водачи, те имат склонност да се отказват, ако другите в началото проявяват упоритост и не искат да поемат в тяхната посока. Смятат това за знак, че не са прави. Всъщност идеите им са уникални и новаторски, затова често първата реакция от страна на околните е отказ. (Хората почти винаги се съпротивяват на една нова идея, защото тя означа промяна. Това е естествена реакция и част от способността да бъдеш лидер се състои в това да осъзнаеш тази истина.) Ако хората със северен възел в Овен продължат да бъдат уверени в себе си и следват вътрешните си импулси, ще открият, че другите често приемат идеите им и се съгласяват с решенията им.
Те се учат да изпитват радост от самооткриването. Животът е едно приключение и когато те гледат на него по този начин и започнат да следват спонтанните си импулси и идеи и да действат според тях, в душите им започва да цари чувство на пълнота и щастие. Но те трябва да вземат това решение и да си наложат вярата в собствените си инстинктивни импулси.
Например имах една клиентка, родена със северен лунен възел в Овен, която решила да се обзаложи за това, кой ще спечели Оскар - имала предчувствие. Но след това започнала да говори с хората и да търси мнението им, загубила увереност в своя избор и се съгласила с едно чуждо решение. Когато загубила в залозите, тя се чувствала сразена и й се искало да бе вярвала повече на собствените си инстинкти.
Тези хора трябва да спрат да се съмняват в себе си и да започнат да се придържат към своята същност.
Предизвикателството за тях е да действат в зависимост от спонтанните си импулси. Когато поемат отговорност да изградят собственото си щастие като активно се движат в посока, която може да им помогне да достигнат своята цел, те се доближават до хора или дейности, които да отговарят на техните нужди. След като направят първата стъпка, вярната идея за това какво следващо действие да предприемат винаги се разкрива пред тях.
Например имах една клиентка със северен лунен възел в Овен, която от години копнееше за романтичен партньор. Опитът й с малобройните потенциални партньори беше изпъстрен с няколко унищожителни връзки. Нещастието и депресията я завладяха до такава степен, че трябваше да взема антидепресанти, за да получи облекчение. Накрая тя позволи на своите фантазии за намирането на Очарователния принц да я напуснат и започна да се занимава с неща, които й даваха увереност и я правеха щастлива.
Тя започна да се чувства по-добре след като вече активно се включваше в живота. Бягането за здраве беше един източник на удоволствие за нея, но тя не искаше да прави това сама в тъмните ранни утрини, което беше най-добрата възможност при нейния график. Вместо да отлага това занимание, докато не срещне подходящ човек, който да има подобен режим, тя пое инициативата и даде обява в един местен вестник, че си търси партньор за бягане. Отговориха й четирима души и тя започна да бяга с тях, а един от тях се оказа Очарователният принц! Но това се случи едва когато тя спря да разчита на другите да й доставят удоволствие и започна по директен и логичен начин да се грижи за собствените си нужди.

Изразяване на отрицателните чувства

Родените със северен лунен възел в Овен винаги предпочитат да се престорят, че всичко е наред. Те се чувстват виновни за това, че имат т. нар. отрицателни емоции. Вследствие на липсата на допир със собствената си индивидуалност от миналите си животи, те не винаги осъзнават своите емоционални реакции в момента, в който те възникват. Понякога изпитват дадено чувство и не могат да го разпознаят, докато след няколко седмици не се върнат назад в мислите си и не осъзнаят: "Тогава бях наистина ядосана." Приятел може да ги попита: "Как прекара месец януари?" И те ще отвърнат: "Сега като спомена за това, наистина се чувствах доста самотен/на и депресиран/а." Но ако през януари някой ги беше попитал как се чувстват, те щяха да отговарят: "Ами, добре!"
Затова в тяхна полза е да отделят време всеки ден, за да размишляват какво се случва с тях. Когато не осъзнават своите емоции, те често реагират на различни неща по един нерационален начин, който изненадва и тях самите. Когато това се случи, тяхната склонност е да изживяват отново тази емоция и да мислят върху нея, така че следващия път да бъдат по-разумни. Това дава добри резултати, особено ако могат да позволят на другите хора да знаят: "Поради някаква причина се чувствам обезпокоен/а, но не съм сигурен/а защо." По този начин те искрено признават своите чувства, без да търсят вината в другия човек. Дори да избухнат, след това могат да кажат: "Поради някаква причина се чувствам разтревожен/а. Не зная защо, но нека помисля върху това и после ще го споделя с теб." Дори и след свършен факт, този процес е полезен.
Понякога тези хора са жестоки, могат да нараняват и се чувстват добре като правят това, когато са ядосани - имало е толкова минали прераждания, когато те са били "приятни" за своя собствена сметка. Затова сега те избухват неочаквано към някой, който им е близък - някой, на чиято любов могат да разчитат въпреки всичко. Те изливат гнева си и след това се извиняват. Подсъзнателно искат да видят дали другите хора ще ги обичат без значение какво правят (както те доста често са приемали останалите), защото така те могат по-добре да приемат себе си.
В този живот хората с лунен възел в Овен се учат да интегрират отрицателните си емоции: гняв, омраза и други подобни. Тази енергия е здравословно да бъде изразена. В миналите си животи те са потискали своите желания да се противопоставят на другите и сега тези чувства изискват внимание. Тези така наречени отрицателни емоции са тяхната сила, но в една груба, нерафинирана форма.
Гневът, ядът и подобни чувства са част от Ян-енергията (силна, утвърждаваща, водаческа енергия - мъжката част в едно създание), която е била силно потискана у тях. Сега родените с това разположение трябва да се докоснат до нея и да я свържат с нежната, чувствителна енергия, която са развили толкова добре в миналите си прераждания; това ще улесни здравословното изразяване на войнствената им природа. Една чудесна техника, която може да им помогне в този процес, е редовното изпълняване на физически упражнения.
Тренирането на бойни изкуства ще бъде идеално за тях, защото по този начин ще успеят да пуснат на воля и да интегрират своята мощна енергия. И ако тя се освобождава редовно и по един конструктивен начин, няма да се проявява негативно.
Тези хора се нуждаят от сериозни физически упражнения: аеробика, бокс, тенис - спортове, които могат да помогнат да се изяви войнствената им натура - и те ще се почувстват страхотно като се занимават с тях!
Хората със северен възел в Овен не понасят състезанията, но всъщност те им се отразяват много добре. Изнервят се, когато гледат другите да се състезават, но когато те самите го правят, това извежда на преден план най-доброто у тях и те го използват по прекрасен начин. То им дава сили и утвърждава у тях черти, които са били потискани в миналите животи.
Те могат да се страхуват от загуби, но ако се обърнат към своето минало, ще видят, че винаги са могли да се справят с този проблем и освен това са щастливи, че другият човек е спечелил. Ако наистина спечелят, те се чувстват добре и приемат победата достойно. Така че те "печелят" и в двата случая, важното е да искат да спечелят.
За да могат да се наслаждават на едно състезание, хората, родени със северен лунен възел в Овен, трябва да чувстват, че си струва да го правят. Те могат да развиват своите сили и като се състезават със себе си. Вместо да се откажат след пет мили, те трябва да опитат да отидат по-далеч. За тях е необходимо да вършат онези неща, които разкриват колко силни и способни са в действителност. Също така те могат да гледат как другите вършат това и то им дава допълнителен импулс да опитат нещо ново. В този смисъл те сравняват себе си с другите по един позитивен начин, който спомага за собствения им растеж.

Откриване на собствените сили

Родените със северен лунен възел в Овен се учат да откриват собствените си сили и да не се отричат от тях, когато се обвързват с другите. Понякога те се плашат, когато видят колко силни могат да бъдат, ако се придържат към собственото си тяло и стоят на здравите основи на своята идентичност. Те все още се чувстват притеснени и се страхуват да изразят себе си. Когато се отказват от собствените си сили, често това е в резултат на страха им да не сгрешат.
Грешките не са проблем за тях. Те се страхуват, че ако сбъркат, рискуват другите да не признават повече силата им. Но ако погледнат към миналото и си припомнят случаите, когато са действали и са грешили, те не са се чувствали по-слаби, защото са се изправяли пак и са откривали нещо ново за себе си. Да проявяват силите си и да отстояват позициите си са по-важни неща за тях от крайните резултати. Те трябва да следват импулсите си и да предприемат действия - това е, което ще им помогне да се чувстват добре. Те са притежатели на собствените си способности и се чувстват добре в живота, когато поемат отговорност. Когато изказват своите нужди на глас и осъществяват идеите си, те се изпълват с жизненост.

Водачество

Хората с лунен възел в Овен са имали много минали животи, в които са подкрепяли и следвали другите. В това прераждане те трябва да водят: първо себе си и след това другите - затова за тях е здравословно да изнасят на преден план воина в тях.
От много ранна възраст те са свикнали да получават благодарност, като работят в необичайни области и вършат неща, които другите обикновено не приемат. Това може да ги доведе до положение, когато изпълняват по-тежка работа, но в процеса на тяхното усъвършенстване те печелят много в смисъл на лично израстване и развитие. Те се колебаят дали да започнат работа, в която са просто "още един служител", независимо от материалните блага, защото за тях е по-важно първо да бъдат индивиди. Когато анализират различни възможности те имат малко по-различна гледна точка от повечето хора и се наслаждават на това, че са по-непредвидими.
Едно от основните качества, които правят от тях добри водачи, е, че обичат да използват своята индивидуалност, за да бъдат в полза на другите. Ако са водачи, те могат да контролират работната атмосфера и да създават положителни настроения у хората около тях.
Вследствие на много минали прераждания, в които са поддържали другите, те знаят как да правят това сега: чувствителни са и усещат от какво се нуждаят другите, за да бъдат щастливи. Тъй като всички ние подсъзнателно си мислим, че и другите са като нас, родените със северен лунен възел в Овен приемат, че хората около тях също знаят как да помагат. Затова, когато встъпят в ролята на водачи, те не могат да разберат защо другите не ги подкрепят по подходящ начин. В края на краищата те се грижат за организацията, за идеята, за околната среда - дори и за доброто настроение!
Причината, поради която другите не им отговарят със същата подкрепа, е, че не знаят как да го направят. Следователно, когато са ръководители, хората със северен възел в Овен трябва съзнателно да се съсредоточат върху това какво искат да направят тези около тях, за да се чувстват подкрепяни.
Вместо мълчаливо да очакват, че те ще бъдат достатъчно чувствителни към техните нужди, родените с това разположение трябва направо и обективно да изразят какво искат. Вместо да казват на другите какво правят грешно или по какъв начин ги разочароват, те трябва по позитивен начин да посочат пътя, което дава на другите енергия, за да могат да отговорят на изискванията. По този начин те им позволяват да израснат и да ги подкрепят.
Една от задачите на хората със северен лунен възел в Овен в този живот е да учат другите хора (главно партньорите си) как да обичат и да бъдат чувствителни към идентичността на човека до тях. Те се учат по градивен начин да показват на другите как да ги подкрепят, вместо да ги ненавиждат за това, че не знаят как да го направят. Човекът, който желае да помага, трябва да се съобразява с другите през цялото време. Необходими са усилия, но това е, което кара другите хора да чувстват, че имат някой зад гърба си. Това е една част от познанието, на която родените с тази възлова позиция са уникални носители и трябва да споделят с другите. Като не изневеряват на същността си, те учат хората как да помагат чрез силата на любовта и съчувствието.

Взаимозависимост

Хората с лунен възел в Овен имат склонност да създават класически отношения на зависимост един от друг. Те имат богат опит с хора, от които са зависили при задоволяване на нуждите си и които след това са ги разочаровали. Но в това прераждане имат желание да развият своя независим Аз, без да се лишават от удоволствието да имат приятели. За да успеят, те трябва да се стремят към връзки, в които хората са взаимозависими - двама души си помагат да развият собствените си независими сили, окуражават се да отстояват своята същност. И тогава, когато са вътрешно завършени, те могат да имат различни занимания, подходящи за уникалната идентичност на всеки от тях, да живеят в два различни свята и да споделят своя опит един с друг.
Здравата връзка е тази, в която и двамата помагат да се развие идентичността на партньора като отделен индивид, докато се движат към общата цел.
Вместо да бъдат погълнати от енергията на динамиката във връзката, идеята е всеки от партньорите съзнателно да отстоява собствената си индивидуалност. Тези хора са имали много минали прераждалия, в които са подкрепяли другите, без да мислят за себе си. Затова те имат склонност да не обръщат внимание на своя инстинкт, който им казва кога дават повече, отколкото е необходимо, което пресушава тяхната жизненост. Те обикновено не забелязват енергийната загуба, докато другият човек е до тях, но когато са сами, се чувстват изцедени. В този живот те се учат да се насочат към себе си и да позволят на вътрешното им чувство за мярка да регулира поведението им. Процесът на размяна на енергия трябва взаимно да ги регенерира.
В края на краищата доставката на златни яйца за партньора зависи от живота и здравето на гъската. В миналите животи тези хора са давали на другите всичките си златни яйца, а накрая са давали и гъската! Сега се учат как да я запазят в добро състояние, за да могат да продължат да дават яйцата, без да пресушават източника.
Във взаимоотношенията между двама души да се избегне зависимостта означава не да се търси запълване, когато другия партньор има нужда, а по-скоро да го окуражаваме да разбере, че първо, има много талант и енергия, за да се справи сам и второ, има и други хора, с които той/тя може да работи, за да получи подкрепа. Например единият партньор може да иска всичките му картини да бъдат изложени в местните галерии. Вместо да запретва ръкави, роденият със северен възел в Овен може да предложи на човека до себе си да помоли приятел за помощ, да наеме някого или да се обърне към агент. Това ще го остави свободен да се грижи за собствените си интереси.
Преходът от зависимост към взаимозависимост е процес, който се състои от три етапа:
1. етап на зависимост - двамата изцяло са насочили вниманието си един към друг и компенсират взаимните си слабости, за да могат да оцелеят;
2. етап на независимост - всеки човек изцяло разчита на себе си и поема пълна отговорност за своите проекти, пари и ежедневно оцеляване;
3. взаимозависим етап - един човек, независим и самостоятелен, се свързва с друг независим и силен индивид и създават връзка, в която се подкрепят и работят в името на общите цели.
Когато родените с лунен възел в Овен достигнат до онзи етап на лично израстване, когато са готови за взаимозависими отношения, те могат наистина да заблестят!

Папка: Северен възел в Овен | Добавил: Пим (02.03.2009)
Разгледан: 2115 | Любовен | Еротичен | Важно | | Дар
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]
Контакт          34.236.134.129