Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


14:44
20.05.2024
Понеделник
3.230.154.90


Онлайн: 4
Гости: 4
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Лунни Възли » Северен възел в Лъв

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]


Нужди

Личностно израстване

Тези хора отчаяно се нуждаят от одобрение. Те са имали толкова минали прераждания, в които са били отделени от другите, били са "никой", че в този живот са възхитени от идеята да бъдат "някой" - и да бъдат себе си. В продължение на много прераждания те са жертвали своята идентичност в името на по-важна кауза и са загубили реална представа за това кои са всъщност. Това ги прави изключително добри актьори и актриси, които искат да играят ролята на някой друг, за да получат одобрението, от което се нуждаят толкова силно. Признанието и овациите, с които ги даряват за положителните им действия, са здравословни за тях - това спомага за изграждането им като активни личности.

Развиване на егото

Функцията на егото (така, както го описвам в тази глава) е да поражда желания и да свързва нуждите и копнежите на индивида с тези на останалата част от света. Егото буквално определя посоката, в която човек иска да върви. С негова помощ се вземат решения и се активира волята. Родените с лунен възел в Лъв са имали много минали животи, в които надмощие у тях е вземало "свръхегото", основано на "трябва" и "би трябвало" - нравствеността, диктувана от обществото, семейството, религията или осъзнаването на общочовешките идеали. В резултат на това те са загубили контакт със собственото си его - чувството за себе си като индивиди с лични нужди и цели. Те имат усещане за своите инстинктивни импулси и за своето "свръхего", но не го разбират като посредник между двете. Така те имат склонност да се люшкат между поведение, което е прекалено добронамерено и позволява на другите да ги тъпчат, и избухват в гняв, когато с тяхната честност е било злоупотребено. Дори не разбират какво се случва и им е трудно да обяснят своето недоволство на себе си или на другите.
Без чувство за егото, което да им помогне да вземат правилни решения, тези хора могат да станат невероятно твърдоглави. Ако не могат да се справят с определена ситуация, защото са убедени, че така трябва да постъпят, дори и когато шестото им чувство казва, че такова поведение не е здравословно, те няма да се опитат да променят нещата. Упоритостта им може да работи в тяхна полза само ако я превърнат в твърда решимост да преследват целите си, но застава срещу тях, когато са пасивни и заклещени в една ограничаваща ситуация. Мотивите им за бездействие могат да бъдат безопасността, сигурността и страха от промяна. Обикновено те се опитват да превърнат своята инерция в нещо положително като намират ново предизвикателство в старата ситуация, което да ги накара да чувстват, че създават. Но истината е, че ако не могат да отидат по-далеч, накрая те самите се самоограничат. Родените със северен възел в Лъв биха могли да намерят кураж да се освободят, ако си поставят ограничения във времето. Те могат да си определят даден срок, в който да се подготвят за скока в новия живот. Когато решат и откажат да се уповават на чуждите мнения, те активират своята воля и неочаквано се сдобиват със сила и енергия за промени.
В това прераждане родените с лунен възел в Лъв са тук, за да развият съзнателно своето его до една здравословна степен. Тяхното предизвикателство е да го сторят като свържат онова, което получават от своето свръхего, с онова, което им подсказват вътрешните импулси. Например те могат да кажат: "Зная, че не бива да ти се ядосвам, защото ти си имал тежък ден в работата, изморен си и просто искаш да забравиш всички хора, с които си се сблъскал. Но аз много се разстройвам, когато се прибереш в къщи, вземеш вестника, разположиш се пред телевизора и само мълчиш. Аз искам всяка вечер да отделяме известно време, за да се грижим един друг и да подхранваме връзката си."
След като веднъж тези хора са изрекли на глас своята истина и онова, което чувстват, без да цензурират думите си, те започват да развиват чувство за своята уникална индивидуалност. Това изисква невероятен кураж, но е единственият начин да се превърнат в завършени личности, твърди и изпълнени с жизненост. Когато те срещнат своето свръхего и вътрешните си импулси и изразят волята си по един изпълнен с обич, но твърд начин, веднага се появяват и творческите решения, тяхното его става по-силно и другите започват да обръщат внимание на онова, което казват. Ако чувствата им не са в съзвучие с тези на другите, тогава как хората могат наистина да ги опознаят и да им дадат онова, което искат?
Чрез съзнателно развиване на егото и достигане на завършеност те могат да предприемат правилни действия и да позволят на другите хора да бъдат по-близо до тяхното свръхего. Като споделят с останалите по-обширната картина на живота, която виждат, и като изразяват своите вътрешни импулси, те помагат на останалите да се сдобият с един нов поглед върху живота, който зачита интересите на всички.

Развиване на волята

Хората със северен лунен възел в Лъв имат мисия в този живот да развият своята воля - да се сдобият с достатъчно сила, за да се стремят към активно постигане на мечтите си. Те притежават повече вътрешна сила, отколкото осъзнават, и се учат да я открият и използват. Част от този процес включва осъзнаването на количеството време, което им отнема осъществяването на важните за тях неща. Ако искат мечтите им да се сбъднат, те трябва да им отделят време. Другите хора, които са около тях, се нуждаят от време, за да бъде поведението им в съзвучие с мечтите на родените с лунен възел в Лъв, и подготвителните стъпки трябва да бъдат направени във физическия свят. Всички тези неща изискват време, така че хората с това разположение трябва да се въоръжат с търпение за едно дълго пътуване.
Те ще постигнат мечтите на своето сърце, ако имат желание бавно, крачка след крачка, да преодоляват всеки етап от процеса и да позволяват на следващата стъпка да се разкрие пред тях. Ако се концентрират върху целта и са в съзвучие с вътрешното си усещане за щастие, процесът ще изгради онази сила на характера, която е необходима, за да се движат напред и истински да оценят плодовете на своя труд. За да се свържат със своята вътрешна сила обаче, хората със северен възел в Лъв трябва да преминат през планина от съмнения: "Какво ще стане, ако се проваля? Ами ако не успея?" Идеята е да не се мисли за неуспех. Вместо това просто опитайте. Може да отнеме дълго време да почувствате вътрешната си сила, но след като веднъж сте я приели, нищо не може да ви спре!
Волята е инструмент, от който родените с лунен възел в Лъв се нуждаят, за да осъществят мечтите си. Те ще получат допълнителна енергия ако не забравят също, че и онова, което търсят, се стреми към тях. Те упорито вървят към своята цел и в същото време тя ги зове и движи напред.

Мотивация

За да се чувстват мотивирани, хората със северен възел в Лъв често трябва да получават тласък в определена посока. Това може да бъде човек или ситуация и когато следват указаната посока, те откриват, че са на правия път. Но в това прераждане тези хора трябва да запомнят, че трябва да бъдат във връзка със своята вътрешна мотивация, а не просто с онова, което другите искат от тях.
Понякога тези хора са толкова откъснати от действителността и лишени от действеност, че се отдръпват от всички и не могат да се включат в живота заедно с другите. Сближаването с хората може да се окаже особено трудно за онези, с които споделят взаимна отговорност (като съпруг, съпруга или бизнес партньор), защото когато настъпи кризата, те имат склонност да напускат бойното поле и да оставят близките си хора сами да се справят със ситуацията. Когато има семеен проблем, те може и да не искат да бъдат въвлечени в него - те действително не желаят да правят каквото и да било. Другите започват да чувстват, че трябва да ги подтикват, да изискват от тях или да ги заплашват, за да получат помощ.
Вместо да отвърнат по подходящ начин на това, хората с лунен възел в Лъв често се отдалечават още повече. Те чувстват цялата емоционална енергия на хората около тях и не знаят какво да правят. Онова, което трябва да сторят обаче, е да се отдръпнат само за миг и да последват зова на сърцето си.
Какво искат да се случи? Какво ще ги направи щастливи? След като веднъж отговорят на тези въпроси, те трябва да поемат отговорност и да дадат своята част, за да се постигне положителен резултат. Когато следват своя вътрешен импулс, не е необходимо никой да ги насилва или насърчава, защото родените със северен възел в Лъв вече активно се стремят да следват пътя си към щастието. Като индивиди те могат да търсят определен тип приятелства или да предпочетат да разрешат един проблем, а не друг. За да помогнат и да бъдат честни с всички, те трябва да определят областта, в която ще насочат усилията си, и да позволят на другите да разберат кога могат и кога не могат да разчитат на тях. Например те може би са щастливи, когато играят с деца, но се нуждаят всяка вечер след работа от един час да бъдат сами със себе си, за да се концентрират. Те трябва да открият от какво се нуждае техният партньор и след това да намерят начин да удовлетворят взаимните си изисквания.
Тъй като тези хора се учат да се сближат с вътрешния си Аз и ясно да определят онова, което искат, не бива да забравят, че е добре да имат само такива връзки, които са в съзвучие с желанията им или с това, което чувстват, че наистина е честно - и да държат на думата си! Ако кажат, че взаимоотношенията им ще се градят на определени принципи, трябва да се придържат към тях. От друга страна, ако изберат да не участват в нещо, трябва да обсъдят това открито с другите заинтересовани. В процеса на комуникация се постига една по-висока степен на ред, която носи повече радост на всички около тях.

Обвързване

Хората, родени със северен възел в Лъв, зависят от любовта на другите. Когато рискуват и споделят чувствата и желанията си, те са склонни да се откажат, ако другите не им отвърнат веднага със същото. Те бързо потъват отново в мълчание. Но може би трябва да вложат малко енергия, малко драматизъм в своето общуване с другите, така че последните да разберат, че това е важно за родените с лунен възел в Лъв. Те трябва да бъдат твърди, когато изразяват своите нужди, за да ги приемат другите на сериозно. И техният мотив не бива да бъде само задоволяване нуждите на другите, но и изразяване на тяхната завършеност, така че техния характер и его да се развиват. Тяхното себеизразяване е естествен архитект, който създава граници вътре в тях. Когато те не изявяват честно и твърдо своите истински вътрешни емоции, неизменно са непочтени и към другите: те не им позволяват да видят в действителност кои са те, да си взаимодействат и да отговорят на техните изисквания.
Хората с лунен възел в Лъв имат невероятен талант да стимулират ентусиазма на другите и да ги правят щастливи. Те могат да използват тази своя дарба едновременно в работата и в личния си живот. Ключът е да имат желание да действат - да се ангажират с хората около тях и да комуникират не само с главите си, но и със сърцата си. Когато се разочароват в дадена ситуация и се оттеглят, всички губят. Когато засилят своя интерес и продължат да влагат конструктивна енергия в нея, печалбата е за всички. Хората със северен възел в Лъв много добре преценяват чувствата и желанията на своите близки. Те чувстват онова, което другите искат, различната посока на желанията на всеки в дадена ситуация и онова, което жадуват да постигнат. Но когато са в центъра на емоционалната енергия, не знаят как да се справят и често се отдръпват, вместо активно да се стремят към промяна на нещата. Но всъщност тези хора имат невероятни способности да помагат на другите да постигат желанията си и да разбират чувствата им. Тъй като те са странични наблюдатели, могат да бъдат обективни и да видят как дадена ситуация да се разреши по честен начин, така че да бъдат оценени нуждите и желанията на всички. Те трябва да се научат да се откъсват само за момент - достатъчно, за да видят какво става - и след това да използват своята сила, за да оценят правилно ситуацията. Тогава родените с лунен възел в Лъв ще могат да използват своята емоционална енергия и способността си да изиграят отредената им роля, за да постигнат положителни резултати.
Те трябва да имат желание да застанат в центъра на събитието и да се включат в театъра. По този начин могат да създадат подходяща енергия, така че желанието им да не вреди на никого, да носи справедливост, честност, хармония и да третира хората по еднакъв начин. Това е най-добрата възможност за прилагане на тяхната способност да се отдръпват настрани - да я използват за да упражняват своята воля по един наистина градивен начин. Те също така не бива да забравят своите желания и когато помагат на другите, защото в противен случай благоприятните резултати ще бъдат за кратко време.
Хората със северен възел в Лъв са стеснителни и това е изтощително за тях. Те са най-щастливи и уверени, когато тяхното внимание е насочено навън, когато успяват да повдигнат духа на хората около себе си. Но когато се затворят, те затъват в чувства на несигурност и започват да се движат в кръг, вместо да вървят напред. Следователно стремежът към обвързване с другите е ключов елемент за тяхното щастие и жизненост.

Любов

Хората, родени със северен възел в Лъв, имат сериозни проблеми в любовта. Те обикновено възникват, когато си позволяват да бъдат дълбоко завладени от нещо - особено от една романтична връзка. Внезапно някой влиза в личния им живот и той е толкова привлекателен, че си казват: "Добре, ще поема този риск и ще се обвържа." И наистина го искат. Енергията на тази любов е здравословна за тях - стимулира тяхната жизненост, кара ги истински да живеят и ги изпълва с радост. Така че те смело продължават напред и се оказват във водовъртежа на чувствата си.
Тъй като са много възприемчиви към онова, което другият иска, те започват да играят ролята на идеалния партньор. Те са обаятелни и казват всички онези неща, които той би искал да чуе. Създават много щастлива романтична енергия и другият човек също отговаря с любов и нежност. Това е взаимна радост и известно време нещата вървят добре. Но в определен момент техният партньор започва да се отпуска, да отстоява правата си и да изразява собствената си водя и тогава хората със северен възел в Лъв започват да се дразнят. Смятат, че ако те са идеалният партньор, то и другият трябва да бъде такъв. Затова за тях е много обезпокоително, когато близкият човек започне да бъде себе си и често те просто се отчуждават, отдръпват и никога не се обвързват достатъчно, за да създадат връзка, която да подхранва енергията и на двамата за дълъг период от време.
Връзките на хората, родени с тази възлова позиция, трябва да бъдат на едно по-дълбоко ниво, а не само когато нещата вървят добре. Не е честно към човека, който откликва на тяхното ухажване, да остане с разбито сърце, когато роденият със северен възел в Лъв промени мнението си и напусне връзката като се отдалечи емоционално или физически. И тъй като тези хора наистина притежават силно развито чувство за честност, те трябва да имат желание да наблюдават връзката си внимателно и да използват градивната си енергия, за да стане тя пълноценна.
Тяхното предизвикателство е да свържат конкретната обвързаност, която искат да постигнат, с желанията за развитието на връзката у другия човек. Първата стъпка за това е да открият кой в действителност е другият човек. Какви са неговите идеали, мечти и цели? Какво е важно за него и какво иска да постигне и да изживее в земния си път? Също така от какво би се отказал, за да отговори на някои индивидуални изисквания на човека, роден със северен лунен възел в Лъв? Тези неща трябва да се обсъдят, за да се определи дали двамата партньори си подхождат. Ако човекът с лунен възел в Лъв смята, че ценностите и стремежите на неговия любим човек не са в противоречие с неговите, тогава връзката ще удовлетворява и двете страни. И двамата могат да вървят заедно към постигане на общите цели. Тези хора трябва да разберат, че жизнеността на една връзка, не винаги се появява между двама души със сходни идеали, желания и нужди. В действителност огънят, който търсят, се постига от два темперамента, които в известен смисъл са противоположни и чрез окуражаването на индивидуалността пламъкът става все по-буен.

Поемане на отговорност

Хората със северен лунен възел в Лъв могат да пренебрегнат много неща, които се случват около тях, защото има други, които им отвличат вниманието. Най-големият проблем е, че когато не доглеждат определени аспекти на дадена ситуация, те не могат да разберат как им влияят. Вместо това игнорират всички неприятности. Това им позволява да избегнат поемането на отговорност и ясно да изразят своите чувства. Някои ситуации остават неразрешени, защото тези хора не са били ясни и честни. Най-зле тази тяхна склонност влияе върху интимните им взаимоотношения. Когато не могат да видят какво искат другите и защо са раздразнени или разочаровани, хората с лунен възел в Лъв може да се почувстват завладени от силни и гневни емоции, каквито не са очаквали. И тогава те биват просто смазани - не могат да разберат как са предизвикали подобно чувство. Те всъщност са игнорирали всичко и са продължили да живеят както си знаят!
Като погледнат назад, родените със северен възел в Лъв обикновено разбират, че не е трябвало да пренебрегват своите желания. Те разбират, че е трябвало да дадат шанс на другия човек да отговори честно на чувствата им.
За да се избягват подобни проблеми, те трябва да обръщат специално внимание на това, което другият човек наистина иска, а не връзката да се гради набързо въз основа на очарованието и задоволяването на техния партньор. Връзката трябва да се основава на действителното разбиране на ценностите и мечтите на другия човек. Тези хора могат да се научат да отварят сърцата си и да поемат лична отговорност.

Доверие

Много проблеми, които са свързани с поемането на отговорност, са свързани с доверието. Хората със северен възел в Лъв насилват доверието на другите, без да го вършат умишлено или без да разбират какво правят. Това става, защото другите хора понякога се опитват да действат с насилие срещу тях. Ако хората със северен възел в Лъв могат да видят детето у другите, те ще разберат, че всеки подхожда към даден човек с определено доверие, че другите ще спазят своята дума и те не могат да намалят или увеличат това доверие, без да се сблъскат със сериозни последствия. След като веднъж са дали дума, те трябва да я удържат, така както биха направили с дете, за да подхранят доверието, което другите им дават. Ако променят плановете си, трябва да разрешат на онези, които разчитат на тях, да разберат предварително какво се случва, а не просто да се движат по своя си път.
Те също така трябва да съзнават ясно "играта", в която са създали впечатление, че играят, и да знаят какви са правилата. След като веднъж са се съгласили на определени условия - или са накарали другите да повярват, че са се съгласили, те трябва да поемат отговорност и да играят по тези правила. Например, ако имат връзка и едно от правилата е тя да бъде моногамна, те трябва да се придържат към моногамията. Не могат просто да "се движат по течението" и да позволят моментните увлечения да ги поведат в друга посока. Те трябва да не нарушават дадената дума и да направят онова, което твърдят, че ще сторят.
Тъй като са свикнали да живеят без приятели в миналите си прераждания, те може да не разберат колко привързани са другите към тях; но когато поведението им е безотговорно, техните близки ще реагират с ярост. Родените със северен възел в Лъв се учат да разбират, че хората от другите възлови групи често приемат живота много по-лично, отколкото те самите.

Противоречие между суровостта и жизнеността

Хората със северен лунен възел в Лъв имат склонност да се ограничават в това, което си мислят че знаят. Те вземат няколко обективни факта и след това стигат до заключения, основани на тяхното възприемане на ситуацията, тяхната цел и собствените им нужди. Често строго се придържат към позициите си като отказват да приемат друга гледна точка. След това започват да планират бъдеще, основано на тяхното решение, което смятат, че е "обективната и неизменна истина."
Проблемът е, че тези хора са склонни да достигнат до своите заключения и "сигурното знание", без да го обсъждат с другия човек. Те обикновено си спомнят нещо, което техният партньор е казал, и базират своето "знание" върху спомена, вместо да седнат с другия човек и да позволят истината да изплува от разговора. Те трябва да имат желание да споделят своите чувства, своите страхове и изводите, които са направили, с отворено съзнание и желание да приемат новата информация.
Чувствителността по отношение на това, което изпитват другите, ще даде сила на родените с лунен възел в Лъв да действат, без да провокират неочаквана упоритост. Ако те могат предварително да разберат какво чувстват другите като осъзнаят тяхната привързаност и като се поставят на тяхно място - така ще могат да представят своите решения по начин, който другите да приемат. Ако имат желание да изоставят логиката, да навлязат в света на чувствата и да проявят ентусиазъм, ще открият, че притежават уникален талант да представят своите планове по начин, който показва на другите как и те могат да спечелят.
Например, ако един човек със северен възел в Лъв се среща с приятелка, но огънят постепенно угасва или пък никога не е бил достатъчно буен - неговият инстинктивен отговор може да бъде раздяла без обяснение. Това вероятно ще причини силна емоционална реакция, която да доведе до стрес у другия човек: объркване, недоверие, чувства на лична ненужност... Понякога хората с лунен възел в Лъв не осъзнават колко нечестно или нараняващо може да бъде тяхното поведение. Да поемат отговорност и открито да признаят посоката, в която смятат да поемат, е от взаимна изгода и за двете страни: "Аз просто не чувствам вече предишния плам и приемам това като знак, че трябва да се разделим. Искам да бъда честен с теб и затова ти го казвам. По този начин оставям вратата отворена за нов човек, който би могъл да дойде в твоя живот и да те направи по-щастлива, отколкото аз мога."
Тези хора имат невероятна способност "да повдигат настроението" като докосват подходящите чувства у другите. Когато те представят нещата по начин, който предизвиква ентусиазма им, енергията в резултат на това ги мотивира за действие. Чувствата на другите хора и емоционалната енергия могат да бъдат източник на сила - гориво, което ги прави способни да превърнат мечтите си в реалност. Така, вместо да пренебрегват или игнорират чувствата на другите, най-доброто поведение е да ги осъзнават и да се възползват от емоционалната енергия.

Папка: Северен възел в Лъв | Добавил: Пим (04.03.2009)
Разгледан: 2492 | Любовен | Еротичен | Важно | | Дар
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]
Контакт          3.230.154.90