Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


14:49
20.05.2024
Понеделник
3.230.154.90


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Лунни Възли » Северен възел в Лъв

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]


Цели

Решимост

В този живот хората със северен възел в Лъв не участват в осъществяването на нечия чужда мечта. Те се учат да постигат своите мечти и това зависи единствено от тях. Това не означава, че не могат да поискат помощ от другите... просто никой друг не може да поеме кормилото.
Те знаят какво ще се случи - виждат каква е истината и си мислят, че и с другите е така. Но в действителност не е. Често хората до такава степен са въвлечени в драмата, че не осъзнават онова, което води до нещастни резултати за тях и за другите. И когато хората с лунен възел в Лъв поемат отговорност, от това печелят всички. Те имат специален талант да виждат какво ще се случи и го използват, за да бъдат конструктивни водачи. Вместо да седят и да позволяват потенциално опасните обстоятелства, които са предвидили, да опустошават живота на хората, те трябва да бъдат активни, да използват своя талант, за да променят събитията и да се стигне до един положителен изход.

Самоприемане

Хората със северен лунен възел в Лъв се учат да приемат себе си и да прегърнат детето в тяхната душа. Те се учат да разбират, че имат лични потребности, и да разпознават и преследват онова, което ги прави щастливи. След като веднъж приемат себе си, разпознаят своите нужди и желания, и другите ще могат да ги приемат и да им помогнат да получат онова, което искат.
Те имат склонност да бъдат много небрежни към себе си, защото макар и да виждат какво ще се случи, обикновено се чувстват напълно неподготвени, когато то дойде. Необходимо е да осъзнаят, че това е нормално. Невъзможно е да бъдат подготвени за всяка нова ситуация - това е начинът, по които вълненията, радостта и жаждата за живот идват! Това е начинът, по който се добива познание - като се справят със обстоятелства, които са им били напълно непознати! Най-добрите възможности за проверка на собствените сили и цялостност са неочакваните ситуации, с които се сблъскваме по пътя си.

Присъединяване на другите към тях

След като веднъж хората със северен възел в Лъв са решили къде искат да отидат е необходимо само да накарат хората около себе си да се присъединят към тях. Най-добрият начин е да бъдат искрени като декларират своята посока, като споделят причината, поради която са взели това решение, и след това да поканят другите да се присъединят. Например: "Ето това е, което смятам, че ще се случи в дългосрочен план. Затова съм решил да поема в тази посока. Сега, като се имат предвид обстоятелствата, смяташ ли, че искаш да вървим заедно, или чувстваш, че има друг път, по който би желал да поемеш?"
Имах един клиент със северен лунен възел в Лъв, чиято работа се състоеше в това да въведе използването на компютрите в неговия бранш. За да направи това, той трябваше да постигне обединяване на усилията на мениджърите от различните заводи. С тази цел той отиде до всеки завод, за да убеди ръководителите, че компютъризацията е неизменната посока, в която трябва да се върви и няма друг избор. Те се съгласиха на теория, но когато дойде реалният момент да се инсталират компютрите и да се променят производствените процедури, мениджърите изразиха на глас своите възражения и продължиха да вършат нещата по стария начин. На всяка крачка той се срещаше с опозиция и трябваше да води битки.
Щеше да бъде много по-просто, ако той беше прекарал по-малко време да обяснява и повече време да проявява своята воля. Например: "Сигурен съм, на всеки е ясно, че ерата на компютрите е факт. Затова този завод ще бъде напълно компютъризиран до юни следващата година. Сега ние ще имаме нужда от мениджъри, които могат да работят с тази техника. Смятате ли, че ще бъде по силите ви да се запознаете и научите да работите с новата система? Мислите ли, че ще можете да се промените, за да отговаряте на новите изисквания и да продължите да работите с нас?" По този начин енергията на мениджърите щеше да бъде насочена в посока към сътрудничество, а не към противопоставяне.

Бъдеща ориентация

Хората със северен възел в Лъв имат способност да предусещат събитията, преди да се случат; да оценят едно произведение на изкуството, преди другите да видят неговата стойност; да предусетят една сделка, преди тази идея да хрумне на другите; да забележат определена модна тенденция, преди да стане популярна. Предизвикателството за тях се състои в това да се възползват от възможностите, които виждат. Те изглеждат сякаш винаги са в крак с времето, защото виждат как ще се развият събитията и заемат такава позиция, от която ще спечелят.
Но тяхната склонност да се отдръпват от действителността може да ги изкуши да не използват своите възможности. Един шанс може да предизвика техния ентусиазъм, но те могат да се отдръпнат, защото виждат измамата или мислят, че въвлечените хора нямат почтени намерения. Онова, което се учат да разпознават, е, че тяхната уникална способност да предусещат играта им дава преднина и те могат да спечелят от нея. Поради своя етичен и ясен подход тяхното участие може да бъде от полза за всички.
В този живот родените със северен възел в Лъв трябва да се изявят като лидери. Тяхната работа е да участват в събитията като добронамерени водачи и да пречат на несправедливостта, която е възможно да се прояви, ако те не й се противопоставят. Те преценяват ситуацията и казват: "Ето каква била играта. Ако аз участвам, те ще опитат да направят това и това... и това." Хората с тази позиция на възлите се учат да упражняват своята сила и да осъзнават, че когато могат да предвидят събитията, те трябва да се активизират и да променят хода им, преди да е станало прекалено късно.

Използване на творческата енергия

Предаване на енергия чрез играта

На хората със северен лунен възел в Лъв лесно им се отдава актьорската професия. Тъй като те нямат силно чувство за индивидуалност, не се придържат строго към една определена роля и не се идентифицират с нея. Тяхната природна обективност им позволява да забележат мълчаливите детайли от ролята, която изпълняват, и могат да бъдат напълно завладени от нея. Независимо дали става въпрос за кариера, или за хоби, актьорството определено е един здравословен начин за тях да се отпуснат във вълнуващо и обогатяващо душите на тяхната публика изживяване. Всяко изпълнение е прекрасно за хората с лунен възел в Лъв. Те са родени, за да забавляват. Когато са на сцената, цялото им същество ликува. Те обичат енергията, която идва от факта, че правят другите хора щастливи, и наистина това е причината, поради която са дошли на този свят - да дадат любовта си на другите. Тъй като връзката между актьора и публиката е лична, това ги преизпълва с щастие и енергия.
Докато намират начин да бъдат "в центъра на прожекторите", нещата ще се развиват добре за всички. Но често те не се осмеляват да играят, за да не изглеждат глупави, или се страхуват от онова, което близките им могат да си помислят. Те са имали толкова много минали прераждания, в които са наблюдавали другите хора на централното място на сцената, и сега се страхуват от успеха, защото никога досега не са опитвали да го постигнат. Но все пак някой трябва да бъде облян в светлината на прожекторите и да получава аплодисментите и когато това са те, всеки се забавлява. Сега е моментът да бъдат център на вниманието, защото тяхното его се нуждае от развитие - на тях им е необходима тази енергия, за да бъдат балансирани, и в действителност спъват собственото си развитие, ако не излязат от укритието си и не постигнат отредения им успех.
Родените със северен лунен възел в Лъв имат способност да разтърсват публиката със силата на емоциите, които предават. Те могат да почувстват енергията на зрителите и да накарат всеки да почувства себе си. Те могат да изразят всичко, което таят в сърцето си. Могат да контролират чувствата на публиката и да поведат хората в нова посока, като почти физически чувстват промяната на чувствата им сякаш са свързани с техните собствени. Това е способността за контрол и власт - но положителни, които създават ентусиазъм, взаимно разбиране и емоционална обвързаност. И хората с лунен възел в Лъв получават невероятно силна енергия в този процес. Макар че след това могат да се почувстват изтощени, те ще усещат, че живеят! А когато предават собствения си емоционален опит на другите, и двете страни ще чувстват жизнеността и изцелителната сила на тази обвързаност, а това има положителен ефект върху всички.
Когато използват този свой талант пред по-скромна публика - с детето си или със своя партньор - те имат същия успех. Дори и в ежедневието хората с това възлово разположение могат да изпълняват роля, която да повдига духа на другите и да смъква товара от техните плещи чрез вдъхновение или с помощта на смеха. Но понякога те подценяват своята дарба и може би си мислят, че е по-важно да бъдат човека, който пише песните, но певецът е този, който ги избира и директно въздейства върху публиката, а те могат да правят точно това! Когато стимулират положителната енергия и ентусиазма у другите, те самите стават съпричастни и това им дава допълнителни сили.

Висша осъзнатост: Връзки с ангелите-хранители

Хората със северен лунен възел в Лъв притежават дарба да влизат в досег с техните ангели хранители - едно по-висше ниво на осъзнатост, което им разкрива следващата стъпка в постигането на техните мечти. Внезапно тях ги осеняват идеи за онова, което би могло да се случи в бъдещето и което могат да постигнат, благодарение на това, че имат ясен, безпристрастен поглед върху събитията, и могат да видят бъдещето предварително. Те трябва да изберат едно нещо, което искат да правят, след това да вземат решение и да се стремят активно към постигането му. Колкото по-бързо вземат решение, толкова по-бързо се появяват множество идеи как успешно да осъществят мечтата си. Събитията започват да се подреждат спонтанно и когато направят една стъпка, пред тях се разгръща следващата. Синхронът е наистина чудотворен. Те правят първата крачка, вратата пред тях се отваря и пред очите им се разкриват навременни и лесно осъществими възможности за успех. Но от тях зависи дали ще се възползват от тази ангелска помощ като предприемат следващата стъпка.
Този процес прилича на карането на сърф. Сърфистът тръгва от спокойно място сред океана, откъдето пред него се разкрива хоризонта. След това наоколо започва да се формира голяма вълна. Той я вижда само миг преди да се наложи да реши дали да се спусне по нея. Ако вземе решение навреме и успее да хване подходяща вълна, той има прекрасно изживяване и страхотно се забавлява. Ако тя не е подходяща, неговото спускане може да не е толкова гладко, но той все пак да се наслаждава на приключението. Но ако стои на сърфа целия ден, без да търси вълните, той ще бъде в безопасност, но отегчен и изпълнен с горчивина за изпуснатите възможности.
Родените с лунен възел в Лъв могат да виждат нещата ясно и от тях зависи дали ще използват възможността да хванат вълната. Дали ще имат сили и способности да се възползват успешно от случая. Те никога няма да разберат, ако не поемат риска и след това открият, че притежават съзидателна енергия, която не са и подозирали - техните способности ще се появят само ако се спуснат по вълната. Те трябва да поставят себе си в една напрегната ситуация, изпълнена с риск, вълнение или романтика, за да проявят действително своите творчески сили. Тогава ще се чувстват изпълнени с жизненост.
Но дори и да хващат всяка вълна, хората със северен взел в Лъв се нуждаят от принцип или идеал, за който да живеят, който преминава отвъд границите на техния личен живот. Те трябва да имат звезда, която да следват - една духовна цел, която да им дава сили и да насочва тяхната енергия в посоката, в която са се устремили. Този идеал или ценност трябва да присъства във всички техни действия. Например това може да бъде желание да получават винаги радост от живота независимо от опасностите или несигурността. Може да включва съобщаване на истината независимо от реакциите на другите или преследване на други каузи, като човешки права, световен мир, или грижа за околната среда Правилната цел няма да предизвиква чувства на тъга или да създава усещане за тъпа упоритост, а ще повдига техния дух. Когато се отдадат на кауза, която се простира над личните им проблеми, те ще извисят себе си, ще пожелаят да поемат рискове и да направят истински промени.
Хората със северен лунен възел в Лъв имат невероятна способност да създават чрез силата на своето въображение - ако използват дарбата си да виждат бъдещето и близостта си със своите ангели-хранители. Те могат да привличат хора и да попадат в такива ситуации, каквито желаят, просто чрез силата на своите желания. Ако наистина решат нещо, каквото и да е то (стига да е в съзвучие с присъщата им доброта), те ще го постигнат. Неочаквано животът им ще се промени - нови хора и ситуации ще започнат да ги заобикалят и да ги насочват в една нова посока, която ще доведе до осъществяване на желанията им. Тяхната задача е да приемат новите възможности, които им се представят. Проблемите възникват, когато се опитат да анализират и преценяват тези възможности - тогава пропускат момента. В този живот те се учат да се движат в посока към осъществяване на мечтите си, да поемат рискове и да използват градивната си енергия, за да превърнат копнежите си в реалност, дори и да не знаят точния път.
Хората със северен възел в Лъв просто се нуждаят да останат съсредоточени върху целта си и да правят каквото е необходимо, за да избутват настрани "втората сила", която ги кара да бъдат пасивни (вж. под заглавие "Личност"). Инерцията се подхранва от само себе си и когато се опитваме да постигнем нещо ново, което да направи живота пълноценен, инерцията се превръща в пречка. Понякога са необходим невероятни усилия, за да преодолеем тази задържаща сила да се издигнем над старото и погрешно поведение. Необходима е воля, дисциплина и сериозни намерения за постигане на мечтите независимо от това колко енергия се изисква. Преодоляването на задържащите сили и създаването на нова реалност помага на родените с лунен възел в Лъв истински да се наслаждават на постигнатата мечта.
Реализирането на мечтата, стаена в сърцето, никога не е лесен процес. Това са нашите копнежи, те са "сладкият плод", който ни подмамва да надмогнем ограниченията и собствената си природа. Когато се издигнем над собствения си характер и его и вървим по пътя към осъществяването на най-съкровените мечти, ние израстваме и се чувстваме по-свободни. В края на краищата, свободата и жизнеността са онова, което тези хора искат. Активните действия и градивните усилия в името на техните мечти ще ги заведат дотам.

Жизненост

Хората със северен възел в Лъв копнеят за радост и жизненост в своя живот. Те мечтаят за изживявания, които ще ги накарат да се чувстват живи и Вселената отговаря като им предлага ситуации, които да стимулират и възстановят жизнените им сили. Ако те приемат възможностите и тръгнат напред, по пътя ще се сдобият с повече енергия, с нови извори на радост и ще израснат духовно. Те инстинктивно посягат към тези ситуации, но често техният разум не им дава възможност да продължат напред и пречи на творческите им импулси. В този живот тяхната работа е не да се вслушват в разума си, а да следват желанията на детето в тях.

Вземане на решения

Тези хора често изпитват силно противоречие между онова, което им казва разумът, базиран на знанието, и онова, което желае сърцето им. Изборът може да изправи една срещу друга творческата страст и безопасността, но когато те изберат творческата страст, ще спечелят, а ако изберат безопасността, ще загубят. Ако се вгледат в миналото си, ще видят истината за онова, което се е случвало в живота им. Това е така, защото тяхното "знание" е всъщност логична проекция на бъдещето, базирана върху опита от миналото им. Но тяхната съдба може да бъде много по-различна, ако поемат отговорност и променят посоката на сегашното си съществуване.
Хората със северен възел в Лъв трябва да се запитат дали вземането на решения, основано на достатъчната информация, ги е довело до по-силно или по-слабо усещане, че живеят. Ако следването на пътеката, която "знаят", че е правилна, не пречи на жизнеността в личния им живот, те трябва да преосмислят, преди да са загубили години с поведение, за което по-късно да съжаляват. Те трябва да обърнат внимание и да действат в зависимост от достоверната информация, която получават от собствените си действия. Това означава да вярват, че тяхната страст е достатъчно силна, за да ги води, да осигури тяхното оцеляване, да ги подхранва с енергията, от която се нуждаят, за да изградят своя нов живот.
Някога живеех в съседство с един старчески дом и питах възрастните хора за живота им. Когато се връщаха в спомените си назад, какво им се струваше важно? Какво биха искали да бяха направили по различен начин? Въпреки че ми даваха различни отговори, всеки от тях каза, че никога не е съжалявал, ако онова, което е опитал, се е оказало грешка; онова, за което съжаляваха, бяха нещата, които те искали да направят, но не бяха сторили - възможностите, от които не се бяха възползвали. Родените с лунен възел в Лъв се учат да не пропускат възможности.
Не искам да кажа, че трябва да се държат по безотговорен начин. Те трябва да вземат решения, за да поддържат своята жизненост и след това да осъществяват онова, което са решили, по един интелигентен начин, който зачита интересите и на другите хора. Например да поддържат един разрушен брак, в който с тях се злоупотребява, заради децата няма да е мъдро решение. То ще накара децата да мислят: "Мога да търпя и понасям всичко. Няма нищо лошо в това да съм нещастен.” Но ще бъде разумно да се постави край по отговорен начин (например да се каже на децата предварително, че има проблеми, и да се обсъди онова, което се случва), така че децата да бъдат предпазени от шока, който биха могли да получат ако им се съобщи в последния миг. Родените със северен възел в Лъв трябва да осъществяват своите планове по градивен, отговорен начин, изпълнен с уважение към чувствата на другите.

Активност

Понякога най-голямото предизвикателство за хората с това възлово разположение е да предприемат действия, които да ги направят щастливи. Те толкова са свикнали да правят всичко заради другите, че оставят детето в себе си, което иска да се забавлява, на заден план. В този живот те се учат да правят онова, от което се нуждаят.
Иронията е в това, че след като тези хора преминат към действие, често се появява някой, който да им помогне. Ако са пасивни, изчакват и се страхуват от действие, преди да са получили всички знаци, че са прави, никога няма да предприемат каквото и да било. Действията, към които ще преминат, може и да изглеждат безсмислени на другите, но ако те чувстват щастието в своите сърца, трябва да сторят онова, което са решили с или без подкрепата на другите.
При хората със северен възел в Лъв истинското знание, натрупано през миналите животи, е обогатило вътрешното им дете и ето защо следването на неговите желания прави техния живот щастлив. В противоположност на това, когато те търсят „знание", за да бъдат сигурни, че ще са "в безопасност", никога не събират достатъчно кураж и възможностите минават покрай тях. Вътрешното дете е чувството, че се забавляваш, чувството за игра или поемането на риск и предприемането на действие, което ще ги направи щастливи. Например, ако те си кажат: " Е, днес искам да поплувам!", и чувстват радост от това свое решение, тогава ще бъде добре да изпълнят желанието на детето в себе си. Всеки път, когато се подчинят на своето чувство за радост и забавления и с поведението си се стремят да задоволят тази своя необходимост, една част от тях се развива и става по-силна. Връзката с детето в тях, което да им показва дали са поели в правилна посока, е ключът към успеха.

Папка: Северен възел в Лъв | Добавил: Пим (02.03.2009)
Разгледан: 2761 | Любовен | Еротичен | Важно | | Дар
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]
Контакт          3.230.154.90