Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


21:52
24.09.2022
Събота
44.201.68.86


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Лунни Възли » Северен възел в Козирог

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]


Личност

Минали животи

Родените със северен възел в Козирог са прекарали много минали животи в грижа за домакинството: като централни фигури в дома или във фермата те са били изцяло обвързвани със своето семейство или клан. При тези взаимоотношения представителите на тази възлова позиция са развили естествено разбиране как действат механизмите в едно семейство и емоционална настроеност на честотата на другите, която е характерна за тази група хора с еднакво по знак възлово разположение. Но те не са имали много опит като самостоятелни личности, И макар че в този живот най-голямата им радост ще дойде, когато са сред обществото, проблемът за тях е да бъдат изведени от домовете си. Като се отказват от опита си за живот вътре в семейството, те жертват своето чувство за компетентност и самоуважение. В това прераждане те се учат да бъдат отговорни за собствената си съдба.
В миналите животи домът е бил всичко за тези хора и за всички техни нужди са се грижили членовете на семействата им: те са били хранени, обличани, с осигурен подслон и защита. Затова са дошли в този живот с невероятна зависимост и гледат на другите като на хора, които могат да им помогнат да изградят живота си. Когато нещата не вървят така, както искат, те реагират прекалено емоционално и подсъзнателно се надяват, че другите ще видят колко са разстроени и ще променят своето поведение. Но другите хора възприемат това като средство за контрол и нямат желание да моделират своето поведение така, че да задоволят родените с лунен възел в Козирог.
Тези хора учат, че за да успеят в живота, трябва да подхождат към една ситуация отговорно. Те трябва да се отърсят от всички склонности да манипулират хората чрез емоционални изблици и вместо това да подхождат към тях с авторитет - със спокойно самоуважение, освободено от емоционални реакции. Това е страничен продукт от поемането на отговорност за себе си и преследването на собствените житейски цели. От тази отговорна позиция те могат да се обвързват като равни, без да зависят от целите на другите за своята сигурност.

Семейна карма

Тези хора имат трудна семейна карма. Много често те са родени в семейства, в които някои от близките им има емоционални проблеми. Затова те са пресушени от безкрайните нужди на тези около тях, тъй като се грижат за чуждите проблеми, а не се чувстват способни да им помогнат да се променят.
От миналите животи родените с лунен възел в Козирог толкова са свикнали да помагат на членовете на семействата си, че са загубили чувство за собствените си интереси. Затова в този живот те имат склонност да се сблъскват с трудности когато прекалено се сближат с хората от непосредственото им семейно обкръжение.
Всъщност проблемът не е близостта а по-скоро тяхното подсъзнателно намерение: "Ако успея да помогна на този човек, най-сетне ще мога да се погрижа за собствения си живот, да преследвам личните си цели и да живея сам за себе си!"
Поради този подсъзнателен мотив, тяхната подкрепа за членовете на семейството им има неприятна емоционална сила. Те искат да приключат с това, за да могат да живеят своя собствен живот. Проблемът има две страни: първо, опитват се да подредят живота на другия човек и това е начин да се отложи поемането на отговорност за собствения им живот; и второ в опитите да се помогне на някой друг постигнатият успех е недозрял, защото те все още не са се научили как да го прилагат към себе си.
Първата работа за тези хора е да решат да се отдалечат от пълното емоционално обвързване с тяхното семейство. След като веднъж се освободят, те са в състояние да работят, за подобряване на своя живот. За тях е разумно да бъдат във връзка с членовете на семействата си и те могат обективно да разберат емоционалните нужди на другите като наблюдават отстрани. Когато тяхното щастие вече не зависи от разрешаването на проблемите на всички членове на семейството, те стават доста умели в управлението на семейните дела, което води до продуктивни резултати за всички заинтересовани.
Ако родените със северен възел в Козирог могат да управляват семействата си така, както управляват бизнеса си, семейният им живот ще бъде невероятно успешен. В действителност те са експерти мениджъри, тъй като имат естествено разбиране за хората и могат внимателно да се обвържат с другите и да се обединят за постигането на една цел по начин, който не наранява чувствата на другите. Те трябва да се отнасят и към членовете на семействата си по този начин: от авторитетна позиция, а не водени от нужда. За да сторят това, те трябва да открият каква е целта на другия човек и обективно да го подкрепят в постигането й. Друга алтернатива е да имат определени цели при управлението на семейство, да поемат ролята на водач и да улеснят членовете му да постигнат целите си, когато са в съзвучие с интересите на всички.

Емоционална чувствителност

Тези хора са безкрайно чувствителни към собствените си емоции и тези на другите. Поради тази вътрешна способност за съзнаване, те разбират защо хората се разстройват и не могат да вършат онова, което трябва. Те до такава степен разбират причините, поради които хората пропадат, че често приемат прекалено емоционално собствената си неискреност. Когато имат лош ден или не се чувстват достатъчно дисциплинирани да се трудят, за постигане на целта си, те прилагат същото разбиране и съчувствие към себе си като извинение за отлагане на преките действия - и това се превръща в саморазрушително бягство!
Родените с лунен възел в Козирог са изключително настроени към емоционалната обвързаност и разбират как чувствата на хората могат да повлияят на другите. Това е едновременно и предимство, и недостатък.
Положителната страна е, че то помага животът им да бъде по-гладък. Недостатъкът е, че понякога са чувствителни повече към другите хора, отколкото към себе си - и това може да бъде изтощително. Родените със северен възел в Козирог не могат да се справят с отрицателната енергия, затова те нагласяват собственото си поведение - техните планове и личната си посока, така че да угодят на другите. По този начин те не трябва да се справят с емоционалния стрес на другите - но лесно могат да завършат, контролирани от чувствата на всички около тях.
Тези хора поемат лична отговорност за настроенията на околните; искат да ги направят щастливи, за да могат и те самите да се почувстват по-добре! Родените с лунен възел в Козирог не могат да отделят себе си от общото настроение на хората в непосредствена близост. А другите може да не са съгласни, че не им е позволено да изразяват истинските си чувства, защото това разстройва хората с това разположение.
Например, ако един член на семейството покани жена с такава възлова позиция на вечеря и тя не иска да отиде, обикновено го прави, защото иска да избегне отрицателните чувства. Тези хора живеят като избягват всичко, което може да създаде емоции - в тях или в другите. Това е още една техника да се избегне отговорността: те не искат да вземат решения, защото се страхуват, че всяко решение може да предизвика отрицателни чувства в някой друг.
Хората със северен лунен възел в Козирог се учат да не контролират настроенията на другите хора и просто да позволят на тези около тях да изживяват личните си чувства. Понякога хората трябва да изживяват отрицателни емоции, за да разрешат важни проблеми.
Когато представителите на тази възлова позиция се опитват да блокират този опит, те ограбват на другия човек възможността да израсне. Ако някои постави ръка върху горещата плоча на печката и се изгори, това го учи, че не бива да поставя ръката си там. Същото важи и за емоционалната сфера. В голяма степен тези хора действат, водени от своите емоции, а в този живот при подобни ситуации те задължително губят. Уникално предизвикателство за тях е да поемат отговорност за своите емоции, вместо да се чувстват като жертви на другите, и да позволят на хората около тях да поемат отговорност за собствените си чувства и така да израстват и да се развиват.

Справяне с емоционалната енергия

Родените със северен възел в Козирог са много емоционални. Те плачат, когато гледат филми или четат тъжни истории; техните чувства винаги са на повърхността, готови да избухнат. Те могат до такава степен да бъдат завладени от техните емоции, че да не мислят, да не действат и да не знаят защо. Това може да се случи, когато са изправени лице в лице с лична загуба или в работата си се намират в ситуация, която включва конфронтация или трудно задължение; те изглежда, че не могат да контролират ситуацията - тя просто им се изплъзва.
Когато техните емоции вземат връх може да им помогне да се съсредоточат върху успокояване на дишането. Те трябва да се отпуснат, да се съсредоточат върху освобождаването от мислите, които ги изнервят, и да си представят картини от моментите, които са ги карали да се чувстват щастливи и спокойни: красива планина, морски бряг и подобни. Тогава ще се успокоят и отново ще могат да действат правилно.
Когато се изправят лице в лице с обстоятелствата, които изискват от тях да поемат отговорност, те си мислят, че е невъзможно да контролират ситуацията и започват да се паникьосват. Те си мислят за възможните отрицателни последици, страховете и несигурността нарастват и всички мускули в тялото им се напрягат. Затова, когато емоциите започнат да ги завладяват, трябва съзнателно да дишат с пълни гърди, да се отпуснат и да се издигнат над тях. Хората с лунен възел в Козирог могат да си представят как стават по-големи от своите чувства и си връщат спокойствието.
Никога не бива да си позволяват да изпадат в отчаяние. В този смисъл те могат да забележат, че когато позволят нещо да стане невероятно важно за тях, стават тревожни. Осъзнаването на това може да доведе до значителна промяна при поддържане спокойствието на ума им.

Страх от отхвърляне

Родените със северен възел в Козирог ненавиждат възможността да бъдат отхвърлени - и дори от мисълта за отхвърляне ги побиват тръпки. Ако някой ги отхвърли, те не само се чувстват зле, но и смятат, че вината е тяхна. Тези хора са толкова несигурни и изплашени от отхвърлянето, че навлизат в дадена ситуация много предпазливо.
Част от този страх от отхвърляне произлиза от миналите им животи, когато са били предпазвани като с щит от по-силните членове на техните семейства. Тези хора са придобили усещане, че сами по себе си нямат голяма стойност. Тяхната реакция е нерационална, но тя засилва вътрешния им страх, и когато мислят, че някой ги е отхвърлил, не могат да спят по цяла нощ! Затова е разбираемо защо хората с такава възлова позиция не обичат да отхвърлят другите. Те имат склонност да поемат отговорност за чувствата на околните и прекарват дълго време в размишления за причините, с които да оправдаят защо са отхвърлили някого. Те знаят какви чувства изпитват в подобни ситуации и мислите за това какво ще изпитат другите може да ги разстроят за дълго време.
Да вземат решение за поемане на отговорност ще даде сили на хората със северен възел в Козирог да се издигнат над тревогите си и да предприемат стъпки, за да разрешат трудните ситуации по отговорен начин. В личните взаимоотношения, където се е появило недоразумение, те могат да поемат инициативата и да се обадят на другия човек: "Разтревожен съм, защото може би има недоразумение, и искам да знаеш, че никога няма умишлено да нараня чувствата ти." Или: "Мисля, че между нас има недоразумение, и не искам да се чувстваш отхвърлен."
Ако те изхождат от позицията на отговорността, за да създадат взаимна хармония, ще знаят какво да кажат. Ако в момента са прекалено разстроени за разговор, най-добре е да почакат, докато се успокоят. Те могат да си кажат: "Нищо не мога да направя точно сега, за да се подобрят отношенията ни. Затова ще звънна утре и ще разреша проблема по начин, който да покаже моята загриженост."

Живот със спомените

Родените със северен възел в Козирог са толкова отворени за своите чувства, че са склонни да се отдават на чувства от миналото си. Те не искат да забравят щастливите мигове, защото не знаят какво ще се случи в бъдещето. Обикновено изобщо избягват да мислят за него. Но докато не започнат съзнателно да си представят положителните събития в бъдещето, тяхната единствена реалност е миналото и настоящето. Когато настоящето не ги прави щастливи, те се затварят и започват да си спомнят миналото. Този процес не е здравословен за тях, защото им пречи да предприемат конструктивни действия в настоящето.
Когато погледнат обратно към миналото, тези хора се стремят да изживеят същите спомени и чувства на радост и любов. Но те съзнават и нещата, които не са направили тогава, а биха желали да са изживели, и това ги кара да изпитват угризения. Тяхната сила да поемат отговорност в настоящето отслабва. Те не бива да забравят, че неприятностите в миналото са възникнали само защото тогава не са имали просветлението, за да знаят какво трябва да правят. Но онова, което знаят сега, може да им даде сили да постигнат целите си, ако останат съсредоточени върху настоящето и отправят поглед към бъдещето. Миналото за тях е от полза само когато го използват за да видят кое поведение е било саморазрушително и кое поведение ги е довело до самоуважение и им е дало сили.
Хората с лунен възел в Козирог изпитват трудност просто да махнат с ръка на всичко старо. Те са много сантиментални и не желаят да нараняват ничии чувства. Когато решат да прекратят една ситуация, дори и ако е ясно, че тя не работи в тяхна полза, те се депресират - затова имат склонност да остават в нея, докато не осъзнаят дълбоко в себе си, че няма смисъл. Те правят всичко, което е по силите им, за да задържат една връзка, работа или ситуация. Когато тяхното оцеляване е заплашено, ще напуснат; но ще бъдат много по-добре, ако се освободят, преди ситуацията да е ескалирала до крайна степен.
Тяхната трудност да напуснат една ситуация се появява, когато им липсват цели в бъдещето. Тогава те се вкопчват в миналото, което прави изоставянето на старото много по-трудно. За тези хора най-добрият начин да се отърсят от миналото (или от трудна ситуация в настоящето) е да се концентрират върху конкретна задача, която им дава чувство за цел и посока.
Например, ако са прекъснали романтичната си връзка и им липсва интимност, първата им реакция е да изпитат носталгия и да живеят с мисълта за близостта, която вече нямат. По-добро разрешение ще бъде, ако съсредоточат енергията си върху създаване на нова връзка, като се обърнат към агенция за запознанства, започнат да посещават клубове по танци или участват в приятни социални дейности. Миналото трябва да бъде изоставено, за да могат да изпитат силата на действията си в настоящето.
Едно от най-трудните неща за хората със северен възел в Козирог е да се освободят от желанието си да контролират. Те винаги искат ситуациите да се развиват така, както те желаят, и мислят, че ако контролират всичко, те реализират своя потенциал - а трябва да разберат разликата между контрола и управлението. Опитите да контролират другите хора така че собствените им чувства да останат необезпокоявани означава, че човекът със северен възел в Козирог действа на емоционалното ниво с поглед, насочен към себе си.
Но когато тяхното намерение е да управляват една ситуация, те организират нещата според по-цялостна картина - вече са решили какво ще бъде от полза за всички. Сега те изхождат от своя разум (не от чувствата си) и действията им са ориентирани към дадена цел. Но за да стигнат до това място, първо трябва да се освободят от желанието за контрол над другите.

Вечното дете

Родените със северен възел в Козирог винаги искат повече - повече внимание, повече време, повече подкрепа - за да се чувстват добре. Целият им свят се върти около тяхното семейство и те очакват това да бъде взаимно. Но от членовете на семействата си те обикновено не получават достатъчно - просто не е предопределено нещата да се получават по този начин в настоящия живот.
Нещо повече, тези хора избягват действието като винаги мислят, че се нуждаят от повече помощ, съвети, увереност - повече от всичко! Те мислят, че онова повече, което търсят ще дойде от другите хора. Всъщност онова, което наистина ще ги задоволи, включва концентриране върху целите, които ще им помогнат да израснат лично и след това да предприемат постоянни и ежедневни действия за постигане на тези цели.
Като родители родените с лунен възел в Козирог често изглеждат като едно от децата, защото те подхождат към тях като към равни, а не като родители. Те с нежелание приемат отговорностите на родителските задължения, непрекъснато се питат за своята способност да се грижат за другите, защото не са сигурни, че могат да се грижат за себе си.

Нужда от внимание

Особено като млади тези хора ще направят всичко, за да привлекат внимание. Често, когато са податливи на настроения или избухват пред друг човек, това е опит да привлекат внимание. Такова поведение донякъде пречи на постиженията им - те мислят, че трябва да получат внимание за себе си, а не за техните дела. Те могат дори да създадат проблем в своя живот, за да проявят другите хора интерес към тях. Но това е нож с две остриета, защото те често усещат проблема в себе си (факта, че са маниаци на тема внимание), затова се чувстват виновни и се сърдят на себе си, когато мислят, че не са получили достатъчно внимание.
Когато се отдръпват и не постигат целите си, те чувстват, че не заслужават вниманието, и следователно сами си пречат. Иронията е, че когато си поставят цел и решат да я преследват, другите наистина забелязват и с желание им отделят внимание и ги уважават по подходящ начин, който задоволява и двамата. В допълнение, когато хората със северен възел в Козирог се възползват от шансовете в живота и работят за постигането на целите си, те се чувстват ценени и стават отворени, за да забележат и получат вниманието, от което се нуждаят.
На тези хора им помага да започнат да обръщат внимание на себе си: да оценяват промените, които са направили в различни области на своя живот. Когато показват загриженост и заинтересованост към себе си, това ги успокоява; те се чувстват по-добре и по-малко зависими от останалите.

Избягване на отговорност

Тези хора се объркват и не могат да поемат пълна отговорност за себе си - това е против тяхната природа. Те трябва да напуснат скривалището си и да се покажат на света! Понякога е необходим удар с тежък чук, за да се събудят и да поемат отговорност. Често като че ли наистина го правят – и с дреболиите обикновено е така: плащане на сметки, купуване на продукти, изслушване на семейни проблеми и т.н. Но продължават да избягват по-големите проблеми. Например, когато се опитват да преценят какво да правят със своя живот те просто седят и размишляват върху един безкраен поток от идеи. Когато накрая нещо ги мотивира, те се питат: "Наистина ли искам да правя това?", и след това отново се отказват!
Родените със северен възел в Козирог имат хиляди извинения, които извират от тяхното подсъзнание и ги карат да отлагат работата за постигане на това, за което са дошли в този живот - нещото, което наистина ще ги накара да се почувстват удовлетворени. Ако накрая си кажат: "Това е нелепо! Аз просто ще го направя!", те поемат ангажимент и тръгват стъпка по стъпка към целта си.
Тъй като са изпълнени с любов, техния навик да дават често им пречи в живота. Те могат да позволят съчувствието да замъгли техния поглед, защото не искат да предизвикват емоционална реакция от страна на другите. Това не им позволява да се движат по своя път и да се придържат към собствените си принципи.
Те трябва да преосмислят своите ценности и как изразяват любовта си. Една от тях трябва да бъде да държат на поетата отговорност, което създава основа за вътрешната им сила. Родените със северен лунен възел в Козирог трябва да позволят на другите да узнаят правилата и границите им и след това неотстъпно да се придържат към тях. Ако кажат на своя син-тийнейджър:
"Ти можеш да излезеш, но се върни в къщи до 10.00 ч., защото в противен случай няма да излизаш следващите три вечери", те трябва да спазят думата си. Ако детето се върне в 10:30 ч., те трябва да проявят воля и следващите три вечери да не забравят решението си.
Разбира се, ако правят това винаги, детето вече ще разбере, че когато нарушава правилата, родителите му ще го наказват. Но ако проявят съчувствие и му позволят да излезе, той ще престане да ги уважава и те ще спрат да уважават себе си. Тези хора трябва да се научат да държат на думата си. Поетият ангажимент трябва да бъде по-силен от страха им да не наранят другия човек.
Хората с лунен възел в Козирог се учат да бъдат отговорни за себе си в този живот: да преценят "какви искат да бъдат, когато пораснат" и да изяснят своите цели. Да бъдат отговорни към своя живот включва да се погрижат за себе са във финансово отношение и да открият области, в които не са поемали отговорност преди. Това е вълнуващо и предизвикателно - и ще им даде шанс за растеж!

Усвояване подходите на възрастните

Родените със северен лунен възел в Козирог се учат да бъдат възрастни в този живот и да се освободят от склонността си към детски реакции. Да бъдат възрастни изисква от тях действително да се ангажират с една цел. Когато направят това, в тази област от техния живот всичко започва да се развива по магически начин. Внезапно всичко заработва в тяхна полза. Те се изпълват с жизненост и увереност и вървят по пътя към успеха с лекота и огромна радост. Те трябва да използват тази техника да поемат ангажимент за определена област от своя живот, която все още не дава желаните от тях резултати. Да имат желание да се изправят лице в лице със страха и да започнат да поемат ангажименти е ключът към самоуважението и успеха.
Тези хора често имат едно "свръх" качество - те искат да "постигнат и следващото нещо". Тази емоционална тревога им пречи да разберат какво е важно за тях и да го последват. Когато се концентрират върху конкретна лична цел, тревожната емоционална енергия се канализира в продуктивна посока. Дотогава те ще работят единствено против целите на другите и никога няма да забелязват възможностите, които им се предоставят.
Освен това хората с тази възлова позиция понякога се съмняват в собствената си компетентност да се възползват от възможностите. По детски начин те смятат, че трябва да знаят неща, които наистина не знаят, и се опитват да прикрият липсата на знания като се преструват, че информацията не е важна за тях. Поведението на възрастен човек изисква да разберат, че всеки се нуждае от информация, получена от Другите, за да постигне своите цели - никой не постига цел без знанията на другите с повече опит.
Тези хора имат и прекалена склонност да се подчиняват на външни авторитети, вместо да се вслушват в собствената си вътрешна истина. Те сляпо следват съветите на друг - особено ако за това плащат много пари - дори и ако в сърцата си знаят, че нещо друго ще даде по-добри резултати. Но те се учат да вярват в себе си и да не забравят, че никой по-добре от тях не знае какво ще даде добри резултати за собствените им проблеми.
Тези хора имат проблеми да бъдат за себе си авторитет над всички останали. Те могат да поемат нещата в ръцете си, да напътстват другите, да бъдат шефове и да управляват много служители - но под покровителството на някой друг. За тях е по-лесно да работят в името на чуждата цел. Тях не ги е грижа за заслуги и със сигурност не искат да поемат по-сериозна отговорност. Истината е, че хората със северен възел в Козирог повече от всяка друга възлова позиция са надарени със способности да бъдат управляващи. Те са толкова емоционално чувствителни към другите, че когато се заловят за работа, я вършат в полза на всички. Те не са ограничени за постигане на целите си, защото не са попречили на никой по пътя си. Като резултат, колкото и далечна да е тяхната цел, всеки ще ги подкрепи, за да я постигнат. Всъщност в този живот за тях е предопределен лесен професионален успех, след като веднъж са решили да го постигнат.
Често тези хора мислят, че не могат да общуват добре, но те имат проблеми в тази област само когато подхождат емоционално. Когато се загубят в своите емоции, те не могат да мислят правилно; и когато трябва да изразят нещо, всичко се смесва. Но, ако се отделят от емоциите си и говорят с онази част от себе си, която е отговорна, те намират най-правилните думи, за да предизвикат уважение и желание за помощ у останалите. Разликата е в частта от тях, с която се свързват с хората: емоционалната част или тази, с която се проявяват като възрастни. Ако се изпълнят с емоции, те могат да възвърнат вътрешното си равновесие като се запитат: "Какво мога да направя, за да поема в ръцете си тази ситуация и да постъпя като възрастен човек?" За родените със северен лунен възел в Козирог силата се увеличава с възрастта. Това се отнася до всеки аспект от техния живот, но особено до професионалния им живот или други области, в които искат да постигнат някакви цели. Изминалите години помагат на тези хора да приемат нещата по-малко лично. Когато се объркат, разбират, че това не се дължи на тяхна лична вина - различни събития се натрупват, за да създадат една трудна ситуация.
Когато хората с лунен възел в Козирог започнат да разширяват и да приемат по-всеобхватен и изпълнен със съчувствие възглед, те успокояват и себе си. Когато спрат да се обвиняват за всичко, те спират да обвиняват и другите.

Папка: Северен възел в Козирог | Добавил: Пим (05.03.2009)
Разгледан: 2881 | Любовен | Еротичен | Важно | | Дар
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]
Контакт          44.201.68.86