Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


22:57
24.09.2022
Събота
44.201.68.86


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Лунни Възли » Северен възел в Козирог

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]


Нужди

Сигурност

Родените със северен възел в Козирог имат неутолима нужда да се чувстват сигурни. От миналите животи са свикнали за тях да се грижат и да ги защитават и макар че в този живот те са хората, които трябва да помагат на другите, представителите на тази възлова позиция са доволни само когато преминават леко през живота - просто да вървят с възможно най-малко усилия! Те обичат безопасността на ежедневието: да се събуждат в определено време, да се хранят в определено време, да се прибират, да гледат телевизия или да четат, да си лягат в определено време. Накрая обаче ще трябва да изоставят своите навици, за да открият по-голямата сигурност на самоувереността: да знаят, че могат да поемат рискове и да успяват.

Принадлежност

Тези хора имат дълбока нужда да принадлежат към нещо. В миналите животи те силно са се идентифицирали с техните семейства и са били спокойни като част от групата. Сега те трябва да се научат да правят разлика и да прекарват време с хора, които им дават чувство за принадлежност - и така задоволяват тяхната нужда по отговорен начин. Домът и собствеността също са важни за чувството им за сигурност.
(Но ако няма други фактори, които да влияят върху хороскопа им и да показват противното, тези хора нямат много добра карма по отношение на недвижимата собственост в смисъл на правене на пари.)
Поради съсредоточеността им върху дома, те може би прекарват вкъщи прекалено много време. Ако е така, това им пречи да се развиват и да поемат съдбата си в свои ръце. Ако тези хора ръководят собствен бизнес, обикновено е добра идея за тях да не използват дома си, а да наемат офис - дори и ако трябва да бъде в дома на някой друг. Те имат нужда да бъдат сред обществото редовно, за да запазят енергията си. Прекомерното време, прекарано вкъщи, може да ги накара да се чувстват прекалено удобно и животът да се превърне в рутина тъй като те не си взаимодействат с външния свят. Тогава възможността за истинска жизненост, растеж и прогрес ще се прекъсне.
Родените със северен възел в Козирог се страхуват, че не принадлежат към нищо и не знаят как да се държат, така че другите да ги приемат. Затова се оглеждат, за да видят какво поведение се приема от групата, и след това започват ревностно да подражават. Те копнеят за интимност и единственият начин, по който могат да я получат е като се отдадат на групата. Но да правят нещо, което всъщност не искат, може да бъде източник на дълбоко разочарование за тях. Групата обикновено не им се отплаща по същия начин.
Тези хора могат също да излязат от релсите, когато станат част от дадена общност, защото прилагат заимствани принципи към други групи, което ги кара да се чувстват чужди. И не разбират защо! Проблемът с опитите да се задоволи нуждата им за принадлежност към дадена общност е, че това предполага изключване от други групи - те мислят, че принадлежат само на ограничен кръг хора. Макар че наистина дава резултат, ако се посветят на кауза, която определя личния им живот. Проблемите възникват, когато забравят да правят разлика. Например, ако са привърженици на републиканската политика, когато са в група на републиканци, тяхната група ще им дава чувство на принадлежност. Но същата привързаност ще ги кара да се чувстват не на мястото си в стая, пълна с демократи. Ако искат да се чувстват приемани, те трябва да се концентрират върху принципите, които ги свързват с хората около тях.

Противоречие между страха от провал и самоуважението

Хората със северен лунен възел в Козирог имат толкова преувеличен страх от провали, че винаги се страхуват от промените, които могат да им донесат успех. Те се боят, че ще се провалят, и мислят, че няма нищо лошо в това да бъдат зависими от другите. Тези хора смятат, че не са достатъчно готови да бъдат възрастни и да търсят възможности за успех. Но рано или късно разбират, че никой няма да се погрижи за тях - просто в настоящия живот това не е предвидено.
Понякога тези хора използват някакво извинение - дори възрастта си - за да избегнат срещата лице в лице със своите страхове и да излязат сред обществото. След години на борба със себе си, когато накрая са решили, че няма да бъдат удовлетворени, докато не осъществят своята мисия, те може изведнъж да решат, че възрастта им пречи да постигнат целта си. Страхът от възрастта може да е отражение на онази част от тях, която не иска да порасне.
Но родените с това разположение са точно тези хора, които трябва да прегърнат възрастта си: "Благодаря на Бога, че най-сетне съм зрял човек!" Онова, което тя им носи, е желание да работят в името на една цел, която ще направи живота им значим, ще им донесе удовлетворение и самоуважение. При тези хора е нелогично да се мисли, че възрастта може да работи против тях в професионален план. Ролите, към които те се стремят, обикновено се повлияват положително от възрастта, тъй като тя им дава повече сила, увереност и авторитет. Те могат да постигат своите цели и по-рано, но едва във втората половина от живота, хората с лунен възел в Козирог най-накрая добиват увереност. Затова, когато се чувстват притиснати от мисли за възрастта, трябва да знаят, че това е просто тяхната душа, която казва "Време е!"
Тези хора разбират, че ще бъдат много по-нещастни, ако никога не се опитат да постигнат целта си, отколкото ако опитат и не успеят. Гласът, който непрекъснато казва: "Какво ще стане, ако се провалиш?", е част от механизма на миналите животи, който не иска те да бъдат сред обществото. Той наистина казва: "Не пораствай... Не излизай!", и това е самоунищожително. Ако послушат този глас, никога няма да се сдобият с необходимото самоуважение.
В миналите животи жената със северен лунен възел в Козирог може да е имала съпруг, който не й е позволявал да излиза, или един прекалено загрижен родител, чийто глас се е запечатал в душата й. Но накрая всичко прелива и тя казва: "Добре, това е!", и поема отговорност за ситуацията. В този момент нейното положение в живота прави пълно завъртане. Когато тези хора имат желание да поемат цялата отговорност, те започват да упражняват контрол над живота си и се сдобиват с чувство на самоуважение, от което толкова се нуждаят. Когато се съмняват дали определено действие е правилно, родените със северен възел в Козирог могат ла използват барометъра на самоуважението, за да определят дали са на правия път. Например, ако се колебаят дали да проведат един телефонен разговор, те могат да запитат себе си: "Независимо от изхода, този телефонен разговор ще ме накара ли да уважавам себе си?" Ако отговорът е да, те ще спечелят като проведат разговора. Ако отговорът е не, значи трябва да преосмислят своето положение.
Родените с лунен възел в Козирог обичат да се носят в една емоционална мъгла, която автоматично ги поставя в по-низша позиция. Но когато подходят към живота отговорно, всичко се преобръща и те започват да се чувстват изпълнени със сила. Все пак съществуват много страхове, свързани с това, защото не са свикнали и се плашат, че няма да бъдат идеални или компетентни. Но независимо колко дълго отлагат, рано или късно те ще трябва да се изправят и да поемат съдбата в ръцете си. Колкото по-скоро направят тази промяна в отношението си към живота, толкова по-скоро ще започнат да му се наслаждават.
Например имах клиент със северен възел в Козирог, който искаше да бъде учител. Много хора се отдаваха на тази професия веднага след завършването на колеж, но той отлагаше тази възможност, докато не завърши три специалности - и дори тогава не се чувстваше готов да поеме нещата в свои ръце. Накрая той просто го направи - точно това е необходимо на тези хора. След като веднъж решат и просто го направят, успехът им показва, че притежават способности.
След като тези хора поемат отговорност, те могат да контролират емоционалните си нужди и да бъдат сигурни, че за тях се грижат. Те вече не са оставени на милостта на другите и най-накрая се чувстват сигурни и уверени.

Поддържане на позитивен поглед за света

Хората със северен възел в Козирог са добри в окуражаването на другите да преследват мечтите си, като им предлагат мотивация, ентусиазъм и подкрепяща енергия. Сега те се учат как да окуражават себе си. Макар че са подвластни на лоши настроения, те са много гъвкави. Когато стигнат до дъното, не остават там, а отново се изкачват. Те просто трябва да помнят, че ако нещата не се получават точно както те искат, всичко е наред. Тяхното предизвикателство е да излязат и да направят най-доброто си попадение.
Тези хора могат по невероятен начин да използват чувствата си. Когато кажат: "Ще се обзаложа, че можеш да го направиш!" с чувство, това окуражава другите и тях, че наистина могат да постигнат целта си. Тъй като имат толкова силна връзка между разума и чувствата, те са и добри лечители. Но за да бъдат наистина източник на кураж за себе си и за любимите си същества, те трябва да преодолеят навика да премислят потенциално отрицателните последствия от всяка ситуация. Те мислят, че защитават другия човек да не бъде наранен, но в действителност създават пречки по неговия път. Те трябва да се концентрират само върху постигането на положителни резултати. Тези хора обикновено не са смели и не се възползват от шансовете, от които хората от другите възлови групи вероятно ще се възползват. Затова, когато видят, че хората, за които ги е грижа, са ентусиазирани и искат да се възползват от един шанс в живота им, те трябва съзнателно да покажат позитивно отношение.
Най-добрият изход за родените със северен възел в Козирог е да преодолеят своите страхове като се концентрират върху постигането на успех. За тях погледът върху негативната страна само пресушава енергията, необходима, за да спечелят Те трябва да помнят миналите си успехи и да се съсредоточат върху подробностите в името на определени цели. Когато се научат да се концентрират върху позитивното, техните чувства ще им помогнат в постигането на резултатите, които търсят и в окуражаване и на другите по пътя им към успеха.

Поемане на съдбата в свои ръце

Тези хора често действат от позицията на ограничени цели. В миналите животи те са прекарвали цялото си време в семейна среда и сега са новодошли в света, затова им липсва увереността, която идва от опита. Но в този живот за тях е предопределено да се сдобиват с енергия всеки път, когато поемат живота в свои ръце и приемат възможностите, които им се предоставят. Чрез положителните изживявания те ще спечелят увереност в своите способности. Родените с лунен възел в Козирог трябва да разберат, че тъй като техните цели често са "безопасни" и не са основани на поемането на рискове, от полза ще бъде да са отворени към идеите на другите. Тези идеи могат да им помогнат да разширят своето свето-възприятие и да достигнат до дълбини, за които досега не са мислили.

Лице в лице с проблемите

Родените със северен възел в Козирог може би мислят, че са много отворени, но всъщност имат доста проблеми да споделят чувствата си. Те може да изглеждат повърхностни в очите на останалите, тъй като не виждат отвъд непосредствената ситуация. Обикновено лесно разбират нещата - често са много интелигентни - но прилагането на идеите в практиката е непосилна задача за тях. Те имат толкова много отрицателни мисли, че е трудно да завършват нещата или да посрещат проблемите с положителна нагласа.
Те ги избягват частично, защото си представят много причини, поради които другият човек е реагирал по определен начин - без да го питат какво в действителност става. Хората със северен възел в Козирог имат определени подозрения защо другият човек ги е отхвърлил, или казват онова, което той е споделил и т.н. Но техните инстинктивни заключения почти винаги са грешни. Ако погледнат назад към предишния си опит, забелязват, че каквото и да са предположили за поведението на другите обикновено не е било правилно. Затова най-добре е направо да попитат другия човек защо е реагирал по този начин и след това да се вслушат в отговора му.
Помага, ако тези хора имат определена цел в ума си, преди да опитат да разрешат един проблем с друг човек: желание да се постигне единство, да се приключи с една връзка, да разберат какво мисли той, за да могат да променят поведението си така, че да постигнат по-добри резултати и т.н. Ако имат определена цел - различна от чувствата на другия човек - това им помага да останат обективни. Например, ако трябва да уволнят един служител, концентрирането върху целта - освобождаването му от работа - е единственото нещо, което ще ги предпази да се загубят в силата на появяващите се чувства.
При разрешаването на недоразуменията в една връзка най-добрият начин е да имат цел в ума си и да позволят на другия човек да узнае техните намерения: "Виж, има нещо, което искам да споделя с теб и трябва да знаеш, че намерението ми е да създам по-голяма близост между нас." Когато поемат отговорност и позволят на другия човек да знае, че чувствата им са наранени, родените със северен възел в Козирог често откриват, че той не е осъзнал как ги е наскърбил.

Искреност

Тези хора се учат да бъдат искрени и откровени, когато не знаят как да направят нещо. Тъй като имат склонност да се чувстват не достатъчно компетентни, когато нямат всички отговори, те често не правят нищо в ситуации, които изглеждат трудни - или пък отговарят с поведение, наследено от миналото. Те се учат да признават, когато нямат отговорите,като директно кажат това на другия човек и получат обратна връзка от него. Например имах клиент с такава възлова позиция, който преподаваше на ученици от горните различни инструменти. Той беше професионалист с барабаните и познаваше другите инструменти само повърхностно. Един ден един ученик отишъл при него с въпрос за тромпета: "Как да изсвиря Фа?"
Моят клиент се разтревожил: "Какво ще каже, ако му дам погрешна информация? Ще изглеждам глупав!" Има различни начини, по които може да реагира. Той е можел да стресне ученика: "Какво имаш предвид? Искаш да кажеш, че не знаеш?", което ще отхвърли възможността неговият възпитаник да получи помощта, от която се нуждае. Или би могъл да каже: "Слушай, точно сега не мога да ти кажа, но ще проверя и ще ти отговоря." Когато тези хора кажат "Не знам", това ги прави равни с останалите и им дава чувството на интимност, което търсят. Когато те продължат и открият информацията, създават респект и другите ги ценят.
Първата стъпка е да бъдат достатъчно скромни и да признаят "не знам." Тогава те могат да потърсят повече информация. Когато поемат по другия път (да сплашат човека с прекалено емоционална реакция), те се дистанцират и се появява недоверие и предпазливост вместо интимността, която желаят.

Освобождаване от емоциите

Отърсване от миналото

Хората със северен лунен възел в Козирог често не харесват родителите си или се чувстват отчуждени от единия или и от двамата. Те може да не показват това явно, но дълбоко в себе си то е истина. Те може би мислят, че техните родители не са им дали подкрепата, от която са се нуждаели, за да могат успешно да се справят с живота. Или може да мислят, че родителите им са се опитвали да ги накарат да бъдат някой друг, а не човекът, който е предопределено да бъдат. Тези мисли могат да ги накарат да постигат по-малко в живота, отколкото им позволяват вътрешните способности. В подсъзнателен опит да накажат родителите си за тази несправедливост те може да си пречат сами и да не постигат целите си. Например, ако единият родител някога е казвал на човека с лунен възел в Козирог, че е неудачник, или го е карал да чувства, че не е достатъчно добър, по-късно той може да саботира себе си, за да накаже своя родител за неправилното отношение: "Виж, аз наистина нямам успех и всичко е по твоя вина!"
За да постигат успех, тези хора трябва да имат желание да поставят собствените си интереси и самоуважение над желанието си да обвиняват родителите си или други хора. Те трябва да имат желание да кажат: "Да, ти си прав. Аз мога повече, отколкото съм постигал преди." Това изисква зрялост. Също така са необходими съзнателни усилия да не се вкопчват в миналото и да останат концентрирани върху това, което прави живота им силен в настоящето - вършенето на неща, които ще им донесат самоуважение.

Справяне с емоциите

Родените със северен възел в Козирог са толкова чувствителни, че усещат всички нива на комуникация, включително думите, чувствата и езика на тялото у другите - и всички противоречия и несигурност, които ги съпровождат! Когато някой сподели решението си с тях, те веднага започват да усещат различните противоречиви чувства, скрити в него. Например, ако те бъдат поканени в нечий дом на вечеря и кажат "Не, благодаря", дори и другият човек да каже: "Добре, Друг път", тези хора ще мислят с часове за това как се е чувствал под повърхността си този човек - което може да бъде или да не бъде истина! Тези хора трябва да помнят, че приятелят (като вземат предвид неговите чувства на разочарование, тъга, разбиране и загриженост) сам е решил да отговори с думите: "Добре, друг път." Те се учат да се настроят на действителните реакции на другите, а не да си въобразяват какви чувства лежат под тях.
Тези хора винаги се справят по-добре, ако имат време да премислят нещата, защото едно неочаквано събитие или нова информация може да накара техните емоции да прелеят и да обърка мисленето им. Понякога, ако не могат да намерят решение или го вземат прибързано, у тях обикновено настъпва объркване. Те не знаят как да реагират, защото има толкова много емоционални вмешателства. Но заемането на непреклонна позиция включва вземане на решение, а около почти всяко решение, което вземат, има противоречиви чувства.
Идеята е да се концентрират върху решението, а не върху възможните последствия. Справянето с отрицателните последици е просто възможност да израснат и да станат по-силни. Тези хора също имат нужда от определена цел, която да ги предпазва да не се загубят в чувствата си.
Ако поставите няколко рака във варел, те ще останат на дъното му, дори и ако капакът е отворен и имат възможност да изпълзят. От време на време някой рак може да се опита да се изкачва, но останалите ще го дръпнат обратно на дъното. За родените с лунен възел в Козирог емоциите са като страхливите раци: те винаги ги дърпат надолу, докато просто не решат, че трябва да извоюват свободата си и нищо не може да ги спре.
Понякога трябва да изживеят един инцидент, който да ги събуди и да ги накара да се изправят лице в лице с чувствата си - тогава животът става много по-лесен. До този момент те са жертви на емоциите си - изцяло и непрекъснато завладени от своите чувства. И докато не се научат да гледат на чувствата си в перспектива, те ще представляват за тях нещо плашещо и извън контрол, което се стремят да избегнат. Когато тези хора се отдадат на негативно мислене, отрицателните чувства ги завладяват и те дори започват да изпитват негативни физически реакции.
Едно от най-големите предизвикателства в този живот е да правят разлика между положителните чувства и омаломощаващите, отрицателни емоции. Има четири основни чувства, които се превръщат в Кутията на Пандора за родените с това възлово разположение: Страх, Гняв, Вина и Несигурност. Те изобщо не трябва да се отдават на някое от тези чувства, защото не знаят кога да спрат! След като веднъж започнат да се чувстват виновни например, те никога няма да се чувстват достатъчно виновни - непрекъснато струпват върху себе си грях след грях и това продължава през целия им живот.
Тези хора имат толкова силна склонност да се поддават на отрицателни чувства, че дори не съзнават, че го правят. Първата стъпка е да забележат кога изпитват едно от тези четири чувства и да осъзнаят последствията. Например, когато позволят на себе си да се ядосат за кратък период, те могат действително да полудеят. Казват и правят неща, които не биха казали или направили, ако мислеха ясно. Те трябва да забелязват последствията от действията си, основани на тези емоции, и ще видят пагубното им влияние. След това те могат да се научат да спират, така както няма да оставят ръката си върху нагорещената плоча на печката, след като веднъж са се опарили.
Другите хора с различно по знак разположение на лунните възли знаят къде да теглят чертата и могат да използват тези емоции като звън за събуждане, за да променят поведението си. Но родените със северен лунен възел в Козирог са пристрастени към своите емоции и изобщо не могат да си позволят да се впускат в някоя от "големите четири" - така, както алкохолиците не могат да си позволяват да изпият дори едно питие. Страхът, Гневът, Вината и Несигурността са не само умствено опустошителни, но и физически опасни. От друга страна, Радостта, Любовта и Признателността са приятни и здравословни. Всички други емоции освен големите четири са прекрасни за тези хора, защото при тях не могат да отидат в неконтролируеми крайности.

Папка: Северен възел в Козирог | Добавил: Пим (04.03.2009)
Разгледан: 1897 | Любовен | Еротичен | Важно | | Дар
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]
Контакт          44.201.68.86