Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


17:44
16.04.2024
Вторник
3.238.235.248


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Лунни Възли » Северен възел в Дева

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]


Южен възел в Риби - Северен в Дева

Тук е важно изясняването. Индивидът трябва да преодолее миналите си суеверия, които сега спъват израстването му и да види ясно истината за всичко онова преди него. Предишните тенденции да бъде зависим от другите, както и да плува в самосъжалението от непостигнатото са силни пречки, които преобладават в настоящия живот и с които трябва да се заеме. Индивидът трябва да прави всякакъв опит да не допусне да бъде оплетен в лабиринта на смущението, което замъглява неговото вътрешно виждане. Опитвайки се съзнателно да не наранява хората, той изразходва повечето усилия за развиване способността да казва това, което наистина чувства. Всъщност неговото слабо място е да се наранява, макар че в този живот ще има много възможности да узнае повече за себе си. Той трябва да работи много, за да изгради своята увереност, при което в крайна сметка научава, че нищо не се случва в този живот, ако целите и обектите не са ясно определени. В минали въплъщения този индивид е бил мамен от много хора, поради прекалената му състрадателност и склонността му да се подвежда по сантиментални истории. Сега той все още се свива от страх при вида на страданието, усещайки силно болката на другите. Така позволява на чуждите нещастия да пресушават силата му, докато достигне точката, в която я има достатъчно. Тогава осъзнаването, че слабото му място е неговото меко сърце, го тласка към неговия Северен възел в Дева, където той започва да развива способността да различава онова, което наистина заслужава съчувствието му и онова, което е фантазия!
Той прекарва повече време в този живот, пресявайки ценностната си система, захвърляйки всичко онова, което не е важно, така че накрая да може да развие една филтрираща система, която ще му даде възможност да осъжда критично без колебание на чувствата. Това въплъщение трябва да го научи как да изплува от кашата, в която е попаднал и онова, което никога не спира да го учудва е факта, че неусетно се подхлъзва в илюзията, която никога не забелязва.
Той трябва да се опита да преодолее целодневната мечтателност и стремежа за бягство на всяка цена, защото накрая те така ще го обезсилят, че ще забрави как да действа в условията на физическото измерение на планетата. От минали въплъщения неговата интуиция е необикновено силна и точна, но заедно с това идват и депресиите, характерни за Риби, произтичащи от чувствителността, която им е присъща. Изучавайки кармичния урок но независимост, накрая открива, че всичко онова, на което е искал да разчита, сега се обляга върху нето. Той постепенно трябва да се откъсне от събитията, обстоятелствата и връзките, които много замъгляват виждането му. Неговото собствено съжаление към другите хора може да го отведе в позиции, където той се разпростира твърде натясно. Мразейки да казва на хората това, което не желаят да чуват, той развива изкуството да бъде изтънчен.
Един от най-големите му уроци в този живот е да развие способността да казва думи без да ги изпълва със значение, тъй като и най-малката молба от едно насълзено око винаги го е карала да се връща на думата си. Познавайки своите слабости, той може да развие най-голямата си сила. Като отказва да бъде пометен от емоциите, постепенно ще изплува към изхода от хаоса.
Много хора с това разположение на възлите са преживели гонения в минал живот, в резултат на което развиват дълбоко разбиране за болката на другите. Все още могат да бъдат измамени от тях, като че ли вътрешното им спокойствие се нарушава от една вътрешна слабост, до такава степен, че да приемат отново в този живот преследването, от което са бягали.
Те имат способността да носят нараняванията дълбоко в себе си, в продължение на много години. Все пак тези задръжки от време на време изтощават тяхната нервна система. Тук Северният възел в Дева може да действа като спасител, изграждайки един здравословен режим, от който човек може да извлече максимална полза.
Това разположение на възлите е особено благоприятно за сферата на медицината и лечителството, където пренесеното от минал живот силно състрадание към човечеството, подплатено от вечното желание за съвършенство, може да бъде лесно изразено. Идеализмът е висок, но душевните спомени за липса на самочувствие, предизвикани от толкова много минали преследвания, затрудняват индивида да повярва, че може в действителност да достигне своите идеали. Той трябва постоянно да се бори срещу склонността си да се предава. В края на краищата това е голяма мъдрост, усвоена посредством горчивите уроци на Южния възел в Риби, което го спасява. Независимо колко са трудни условията той все още се придържа здраво към абстрактните мечти, където мирът и любовта управляват света.
Много е критичен към другите, когато вижда, че те се отказват от високите идеали, знаейки, че са способни да ги достигнат. Той трябва да се научи да използва на практика собствените си идеи, които винаги е чувствал смътно, но не е можел да изрече. При положение че това продължи, той ще се почувства неразбран. В моменти на нужда той истински желае другите да му помогнат, въпреки че чувства, че няма да е честно да ги моли за такава помощ. Вместо това продължава да се стреми към хората, надявайки се тайно, че тези, които могат да проникнат в него, ще се опитат да разберат проблемите му.
Постоянно търсещ топлина в другите, той става студен като камък, когато е в компанията на груби и безочливи индивиди. Едно от най-хубавите неща за Южен възел в Риби е, че с течение на годините този индивид си позволява възможността да развие опрощение към всички онези, които са го наранявали в този живот, както и в минали въплъщения. С това разполагане възлите представляват облаците и слънчевата светлина, илюзията и реалността. Търсейки винаги някакво по-добро положение, този индивид в крайна сметка научава защо другите хора страдат толкова много. Докато научи това, той се отклонява далече от своя път, с риск да нарани себе си, за да помогне на някой и на всички, които страдат.
Настоящата му карма е да се стреми към пречистване и съвършенство, докато понася търпеливо слабостите на другите. Това му донася най-големия урок - самодисциплината! Той трябва явно да се научи кога да пуска водата да тече, кога да я спре и кога да промени посоката й. Не трябва да подценява подробностите, защото често липсата на внимание по отношение на детайлите, характерна за Риби, е тази, която го кара да пропуска яснотата в разбирането, което търси. Чрез развиване на ясна перспектива, той може да започне да избягва склонността си да прекалява, която е пренесъл със себе си в този живот.
За да бъде щастлив, е нужно да посвети живота си по-скоро на другите, отколкото тайно да желае те да потушават неговите минали страдания. Неговият най-голям урок е никога да не се съмнява в чистотата на своите намерения. Този индивид започва да кара нещата да действат на земно ниво. В минали животи е развил интуитивно разбиране за природата, чрез която механизмът действа и сега той е изправен пред алтернативата да приложи знанията си практически или да се отдаде на мечтите си за далечното бъдеще, когато всичките му мечти ще се сбъднат. Той трябва да внимава, превръщайки всички моменти в настояще; тъй като само живеейки тук и сега, е в състояние да канализира в ясна форма огромния запас от същности, които е натрупал през всичките си животи.
Той се превръща във фокусираща леща на прожекционен апарат, който съдържа милиони зацапани негативи. Все пак чрез своя Северен възел има възможността да пречисти всеки един, така че накрая нито едно познание, което е усвоил, няма да бъде пропиляно. В резултат това се превръща в една доста пестелива възлова позиция. Тук умът и животът се превръщат в единен механизъм с всичките си отделни части, образувайки интегрална част от цялото. И когато някоя част от живота не функционира правилно, тя трябва да бъде ремонтирана или захвърлена.
Животът е така приспособен, че да извади порядъка и изпълнителността от водовъртежа на Риби. Повечето време от предишен живот е прекарано в себеотрицание. Сега са останали само смътни спомени. В този живот индивидът трябва да се научи да излага високите идеали, които е постигнал, отстъпвайки пред всичко друго, но не и пред преклонението си пред Божествената Същност.

Домът, в който се намира Южния възел, показва зоната, в която в минало въплъщение е достигнато до Космическото Разбиране. Домът, в който се намира Северния възел, показва зоната, през която изясняването сега може да доведе до това разбиране в материалната действителност.

Папка: Северен възел в Дева | Добавил: Пим (09.01.2009)
Разгледан: 3909 | Любовен | Еротичен | Важно | | Дар
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]
Контакт          3.238.235.248