Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


08:26
19.04.2024
Петък
3.234.244.181


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Лунни Възли » Северен възел в Дева

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]


Северен възел в Дева в Домовете

Северният лунен възел представлява растежа в това въплъщение; най-високата еволюция в този живот. Ние постигаме голям прогрес, като интерпретираме най-високото ниво на неговото планетно господство. Когато Северният възел е в Дева, той е управляван от Хирон, и смисълът на този живот е индивидът да изгради Небесния мост между вътрешните и външни планети до най-хиротичната степен. Този индивид е предназначен да реализира изцяло лечителските си и алхимични умения; той ще се облагодетелства от съзнателното развиване на висшите качества на Сатурн, като дисциплина, ефикасно оползотворяване на времето и посветеност; индивидът ще има необикновен потенциал, идващ от мощния поток Уранова кундалини енергия.
Този индивид ще се облагодетелства изключително от хиротичните похвати, като гадателски умения, кристали и медитация. Всяка физическа или ментална медитация, която цели съсредоточаване в мястото и времето на земно ниво, докато освобождава Аза към галактиката, ще бъде много благоприятна. Индивидът с тази позиция ще се чувства не на място (като че ли е спуснат от друга планета), докато не се развият хиротичните умения. За разлика от много от нас той ще чувства лудост вътре в себе си, докато не развие една твърда и балансирана форма (Сатурн), която може да достигне и да поддържа висшето съзнание (Уран).
Ние работихме с Хирон в домовете в Глава 6. Възлите в домовете не са основната тема на този труд и аз препоръчвам на всички читатели Кармична астрология на Мартин Шулман. Според мен, това е най-добрият труд. Но тъй като много астролози намират за трудна интерпретацията на възлите и тъй като аз започвам изучаването на рождената карта с това, ще работя с домовата позиция на Северния възел в Дева. Ако е неизяснена, аз не започвам работата с клиента върху възлите. Нодалната ос е като компас в картата, с вертикалното издигане на Северния възел, възстановяването на дълбокото подсъзнателно съдържание на Южния възел и хоризонталната енергия, която се разпростира от изток до запад.


Северният възел в Дева в 1-ви дом


Когато Северният възел е в Дева в първи дом, индивидите проявяват лечителската сила като свойство на Аза. Те карат всеки да се чувства добре, когато е в близост до тях. Целта е да се отвори напълно сърдечната чакра и да излъчи силата на Христос към всичко, до което се докосва. Има опасност от сърдечни проблеми при тази позиция, особено когато индивидите изгубят някого, към когото са излъчвали любов. Нептун е диспозитор на Южния възел в седми дом разбира се, и тези индивиди трябва да обичат безусловно и практикуват освобождаване на Нептун. Но най-вече те трябва да вярват във Вселената и просто да излъчват.


Северен възел в Дева във 2-ри дом


За индивидите със Северен възел в Дева във втори дом, е опасно да лекуват активно в заобикалящата или професионална среда. Те заземяват хиротичната сила на физическо ниво и в тяхната ценностна система през целия си живот, докато постепенно се освободят от Плутоновата карма от минал живот. Ако не се реализират като лечители, те са в сериозна опасност да бъдат погълнати от вината и негативността от минал живот. Както споменахме преди, всички могат да бъдат лечители - майката у дома за децата и домоуправителят, който обича да създава чиста и гостоприемна обстановка, са също толкова лечители, колкото и великият гуру.


Северният възел в Дева в 3-ти дом


Северният възел в Дева в трети дом действа много силно. Индивидът трябва да намери начин да развие хиротичните сили в комуникацията. Очевидно някой, който извършва голяма медийна работа, има тази позиция съвсем на място, но ключът към извличането на тази енергия в действителност има връзка със съзнанието. По какъвто и начин да лекува този индивид, той трябва да се научи да изпраща енергия до всички източници в пространството и времето. Този индивид проявява забележителна способност в лечение на далечно разстояние. Любимият ми пример за успешна работа с тази позиция е един еколог. Той беше зает с развъждането на дребна сьомга в аквариум. Предложих му да се опита да медитира, като проектира размножителната сила върху размножаващата се сьомга в различни речни системи. И той го направи. Съществува доста сериозно доказателство, че популацията на сьомгата в северозападния Пасифик се увеличава и той получи невероятно Нептуново космическо зареждане, правейки това. Този вид работа е наистина забавна, така че защо да не й се наслаждаваме? Музикантка на Новата Епоха има тази позиция и ние можем да почувстваме как резонира Вселената, когато тя свири.
Лечителката с Карта № 48 има Северен възел в Дева в трети дом и нейните сили в проявяване на енергията от разстояние са удивителни. Важно е да кажем, че енергията се променя към нова динамика с вида промени, които описвам. Придвижваме се към едно ново енергийно синхронизиране, което води до ново съзнание, така че ние наистина променяме материята, според това, за което мислим. Тези със Северен възел в трети дом в Дева трябва да прекарват известно време в медитация всеки ден, за да изчистят всички форми на замърсяване. Те могат дори да прочистят радиацията и химическото замърсяване със своите умове.


Северният възел в Дева в 4-ти дом


Северният възел в Дева в четвърти дом е била много трудна позиция за живот до сега. Северният възел в четвърти дом показва навлизане в грижовността и отдалечаване от силата и контрола на минали животи. С предишния архетип на Дева това щеше да е част от борбата за преодоляване на прекалената критичност и контрол. Шулман като че ли усеща истинското присъствие на Хирон като господар на Северния възел в Дева, защото подчертава влечението на Дева към здравето. Във всички случая този индивид трябва да се грижи за Аза и да навлезе дълбоко в подсъзнанието с лечебна цел. След като работата върху Аза достигне определена точка, индивидът ще притежава умението да бъде много добър лечител-терапевт, от типа на Юнг. Когато този индивид като терапевт предприема с клиентите пътуване на вътрешно ниво, той ще лекува тези клиенти просто като ги "съпровожда".


Северният възел в Дева в 5-ти дом


Северният възел в Дева в пети дом показва, че индивидът притежава специална енергия да лекува деца или да лекува чрез процеса на творчество. Сатурн е подпомогнат да се справи с всички детайли около децата или творческия процес, а Уран освобождава въображението и тогава мостът към Нептун е построен.


Северният възел в Дева в 6-ти дом


Северният възел в Дева в шести дом е с много мощно действие. Той наподобява силата на Северния възел в Скорпион в осми дом. Показва, че това същество е предназначено да бъде лечител в този живот и че ще прави това с цялата планетна енергия на Хирон, планетата, управляваща лечителството. Балансът между Сатурн и Уран, плюс достъпът до Нептун, е критичен за този индивид, така че астролозите трябва да изследват планетните господства, позициите в Домовете и аспектите на Сатурн, Уран и Нептун много внимателно. Индивидът никога няма да бъде свободен да живее този живот, без да активира лечителските си умения.


Северният възел в Дева в 7-ми дом


Северният възел в Дева в седми дом показва, че индивидът лечител на другите чрез връзката си с тях. Основната му причина да бъде във взаимоотношение с другите е да ги лекува; затова трябва да бъде дадена повече свобода на неговото поведение. Астролозите могат да помогнат на тези хора да бъдат реалисти по отношение на това, което правят. Тези индивиди започват да процъфтяват, когато се научат, че съжалението към някого винаги е нещо негативно и че състраданието към друг е нивото на изцеление, което желаят. Една от моите по-интересни клиентки с тази позиция е монахиня, която е била любовница на няколко свещеници през годините. Тя като че ли ги е спасила, тъй като те са били изтощени от липсата на грижовност от страна на жените в техния живот.


Северният възел в Дева в 8-ми дом


Северният възел в Дева в осми дом е трудна позиция до 40-та година. Тази позиция като че ли постоянно приканва индивида към пътуване в Подземния свят, за да стигне до истинската същност, или го насърчава да се опита да постигне висшето съзнание с помощта на секса. Единственият начин, по който може да еволюира индивидът с тази позиция, е чрез преживяване и по-голяма част от жизнения опит не се усвоява до Урановата опозиция, когато висшата вибрация на Плутон идва в същността. Квадратурата на транзитиращия към рождения Плутон, обикновено през четирийсетте, е мощен пробив за този индивид. След като еволюционната същност на Плутон е овладяна, това същество се превръща във вихър от алхимична енергия. Окултизмът смущава този индивид до по-напреднала възраст.


Северният възел в Дева в 9-ти дом


Северният възел в Дева в девети дом е чудесна позиция за духовен учител. Юпитер и Хирон работят прекрасно заедно, защото Хирон е път към Юпитер, и тогава Юпитер великодушно позволява пълен достъп до Нептун. Нептун би трябвало да бъде изследван внимателно, за да се види дали нараняванията показват объркване. Ако има аспекти, като Луна в квадратура с Нептун, тогава трябва да бъде извършена допълнителна работа върху същността на хиротичния фокус. Някои от насочените медитации върху положението на Хирон и достъпа до Нептун ще помогнат. Този индивид трябва да предаде нещо много важно.


Северният възел е Дева в 10-ти дом


Северният възел е Дева в десети дом е прекрасна позиция за някой, който работи с лечителска сила. Но трябва много да се внимава да не се прекали със силата по време на лечението. Никой никога не лекува някого; всичко, което правим, е да внесем структурно балансиращи енергии, които помагат на другите да преустроят себе си, или да можем да посъветваме и насочим другите. Степента, в която осъзнаваме, че сме само канали за Божественото, е степента, в която получаваме достъп до изцелителните енергии. Тази позиция е потенциален дар на висшата карма към индивида и той ще бъде катапултиран в ключови позиции на силата, за да може да донесе изцелителните енергии на другите. Злоупотребата с тази сила ще създаде много негативна карма.


Северният възел в Дева в 11-ти дом


Северният възел в Дева в единайсети дом е крайно самоотвержена позиция. Единайсти дом изразява кризата свързана с възможността да настроим най-искрената си цел към културата, в която живеем, по начин, който ще доведе до изява. Смятам, че Северен възел в единайсети дом е позицията на възлите, която най-често не действа в това време, защото културата като цяло е напълно извън синхрон с реалните духовни потребности на хората. Моите клиенти, които имат тази позиция, са напълно разстроени. Имам най-малък напредък с тях и се уморявам. Всичко, което мога да ви кажа като съвет, е да работите много усърдно върху искреното намерение на тези клиенти и да добавите хиротичен съвет. Кристалите могат да помогнат да се отблокира този индивид. Чувствам, че енергията на Новата Епоха, която се приближава, ще се окаже голяма благодат за хората с тази позиция.


Северният възел в Дева в 12-ти дом

Северният възел в Дева в дванайсети дом създава огромна криза в съзнанието. Както беше отбелязано в края на Глава 10, тези индивиди обикновено ще преживяват много болести в ранното си детство, за да се научат как да лекуват себе си и другите. Те са предназначени да станат големи лечители и учители, но не могат да го направят, без да са преживели много от тези страдания, за които по-късно ще помогнат на хората да се справят с тях. Те са задълбочени и сериозни; нуждаят се от много време и търпение и знанията, които им дава техният опит, са много полезни за бъдещата работа. Регресията в минал живот и дълбинната терапия на подсъзнанието се препоръчват, когато тези клиенти загубват връзка с реалността.

Папка: Северен възел в Дева | Добавил: Пим (08.01.2009)
Разгледан: 3809 | Любовен | Еротичен | Важно | | Дар
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]
Контакт          3.234.244.181