Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


17:28
16.04.2024
Вторник
3.238.235.248


Онлайн: 4
Гости: 4
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Лунни Възли » Северен възел в Дева

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]


Личност

Минали животи

Тези хора имат вътрешно усещане за духовните измерения на живота и са настроени към по-високата и изпълнена с любов част от тяхната природа. Те са невероятно чувствителни, лесно раними и много внимателно избягват да не причинят болка на другите. В действителност доста често те по-ясно съзнават за тревогите на другите хора и са по-загрижени за тях, отколкото за себе си.

Разтваряне на егото

Хората със северен възел в Дева са прекарали много животи в състояние на разтваряне на егото - постигнато или чрез медитация и духовно търсене; или чрез наркотици и/или злоупотреба с алкохол; затвори, в които са разполагали с много време за размисли; или пък са били напълно подвластни на музиката, поезията или изкуството. Без значение как се е появило това разтваряне на егото в този живот те трябва да се справят с последствията. Ако то се е получило в резултат на ориентация към духовната сфера, животът им сега ще бъде напълно объркан, докато не намерят духовна пътека с принципи, подобни на тези от миналите прераждания. Ако се е появило в резултат от употребата на наркотици или алкохол, те ще имат склонност да се пристрастяват към различни неща в този живот. Тази област може отново да се окаже проблемна за тях и да се наложи да бъде преодоляна с помощта на духовни ценности. Талантите в областта на поезията, музиката и изкуството могат все още да са им присъщи като начин да се издигнат до по-възвишени емоционални състояния.
Тези хора в продължение на много прераждания са се разделяли с малки частици от своята идентичност, за да се свържат с по-висшата енергия. При тях този процес е завършил, затова ако продължават да разрушават своя Аз в този живот, резултатите ще бъдат отрицателни. Те вече са се предавали на своите видения. В този живот искат да проявят виденията си във физическия свят.

Смирение

В миналите животи тези хора са пречиствали себе си като са си задавали въпроси за своите мотиви. Те са имали чувство, че им липсват добродетели, и така са се сдобили с развито вътрешно проникновение, което сега им позволява да не приемат осъдително поведението на другите. В този живот те по никакъв начин не чувстват себе си "по-висши" от другите - тяхната мъдрост ги е довела до истинско смирение.
Родените с лунен възел в Дева са прекарали много минали животи в жертвоготовност затова сега се предават прекалено лесно. Те не се справят добре със ситуации, в които има конфронтация и конкуренция. Тяхната душа е много чувствителна и животът им изглежда доста труден. Като цяло те не вярват, че вещите ще ги направят щастливи. И тъй като тяхната мотивация в живота не са материалните притежания, ако срещнат трудности, ако нещо не им се отдава достатъчно лесно, те обикновено просто се отказват.
Тъй като в миналите си животи хората със северен възел в Дева често са били използвани, сега когато създадат нещо, не е необичайно накрая то да получи обществено признание без някаква компенсация за тях или някой друг си присвои славата и парите. Често те дори не обръщат внимание на това. В края на краищата важна е постигнатата цел. Също така в предишния си монашески живот те може да са дали обет да живеят в бедност и затова да се чувстват неудобно да трупат състояние в това прераждане. Подсъзнателно вероятно чувстват, че има нещо нечисто в богатството. Но трябва да разберат, че парите са страничен продукт от създаването на нещо - барометър за полезността на тяхното участие.
Хората със северен възел в Дева са истински състрадателни и искат да помагат винаги, когато могат. В това прераждане те трябва да разберат, че чрез създаването на солидна материална база и здрави принципни основи, те са в по-добра позиция да помагат на другите. Сега ако си позволяват да бъдат жертви, това няма да даде резултат. По-добрият път е да се опитат да устоят на тази си склонност.

Противоречие между липсата на концентрация и съсредоточеността

Тези хора са имали много минали прераждания, в които са били далеч от живота на обществото. Те не са свикнали да бъдат в центъра на вниманието. Помислете си какво означава да живееш толкова много време в манастири, където камбана отбелязва времето за ставане, медитация, молитва, упражнения, хранене, работа и спане - и някой друг определя кога да правиш всичко това! Целта на тези духовни домове е техните обитатели да придобият съзнание за безвремието, неопределеността и потока, който лежи по обичайния светски живот. Й ако от подобно поведение има голяма полза, когато живееш в манастир, сега родените с лунен възел в Дева трябва да разберат как да се държат сред хората.
Те трябва да се научат на ред как сами да разпределят времето си. Тъй като са свикнали някой друг да организира времето им, те може би имат проблеми с точността. Но когато се учат на самодисциплина и да живеят според правилата, които определят структурата на обществото, те придобиват невероятна сила и самоувереност, необходима да съществуват в реалния свят. Затова е много важно да поемат отговорност и да бъдат сигурни, че винаги ще стигат навреме за техните срещи. Структурата създава ред и стабилност в техния живот по начин, който им дава сили.
В резултат на уединението от миналите животи родените със северен възел в Дева знаят как да се забавляват като използват силата на своето съзнание и въображение. Но онова, което е давало положителни резултати в миналите животи, в това прераждане е пречка за постигане на положителни, практични, видими резултати в материалния свят. По този начин всички форми на бягство са с негативни последици за тях. Мечтателността, наркотиците, алкохола, прекалената самотност и спане - всяка форма на отдръпване от живота подкопава тяхното самочувствие.
Не искам да кажа, че те не трябва от време на време да се забавляват (да почиват и да си отдъхват от реалните житейски ситуации), но е желателно да се пазят от прекомерните форми на бягство от действителността до степен на пристрастеност.

Въображение, мечтателност и фантазия

Тези хора имат изострена чувствителност към духовното и/или имат силно развито въображение от предишните си животи. Ако дарбите им сега не бъдат насочени правилно, те могат да се превърнат в слабости, като параноя, страх и безпокойство. Но когато родените с лунен възел в Дева се движат към определена цел, техните мистични таланти могат да бъдат използвани като средство за ефективно осъществяване на дейността им. Ако тяхното творческо въображение се използва с някаква цел - нещо, което може да се направи за другите - психичните им способности могат да се превърнат в забележително предимство.
Хората със северен лунен възел в Дева трябва да се стремят да използват своето въображение в служба на другите и по този начин да постигат видими резултати, вместо да бъдат концентрирани единствено върху себе си със самоцелни проверки на собствените си способности. Те трябва да вложат много труд, за да превърнат виденията си в реалност, като проучват, организират и осъществяват един проект и след това го прилагат на практика. Извършването на дадена работа е лесно и изпълнено с радост в този живот - след като веднъж са определили своята цел.
Онова, което родените с лунен възел в Дева трябва да избягват, е склонността да се отдават на мечтателност и фантазии. Чрез мечтите си те могат да се свържат с фините, етерни състояния на съзнанието и се чувстват почти сякаш са употребили наркотици - в замаяно и приповдигнато настроение. Но това състояние пречи на тяхната способност да се справят с материалния свят. Ако не са щастливи в дадена ситуация, вместо да се опитват да я променят, те има склонност да използват фантазията си, за да си създадат свой собствен свят.
Ако се фантазира умерено, тези образи могат действително да им дадат по-добра представа за това какво искат. Но обикновено за тях е необходима невероятна дисциплина, за да се прекъсне енергийната връзка с фантазиите. Изкушението е толкова голямо, че е по-добре просто да се оставят на наслаждението от дълбоката си фантазия. Тези хора могат до такава степен да се пристрастят към състоянието на неземно блаженство, че това да им пречи да установят ред и завършеност в своя делничен живот, което не им позволява да изпитат истинско блаженство. Например те могат да бъдат до такава степен увлечени във фантазиите си, които включват семейството им, че това да им пречи да създадат задоволителни семейни взаимоотношения в реалния живот.
Аз имах един 48-годишен клиент, който беше от тази възлова група и имаше своя представа за "идеалната жена", но чрез силата на фантазията тя се беше превърнала почти в реалност във въоръжението му. Той беше имал много връзки, но не можеше истински да се ангажира, защото нито една от тези жени не приличаше на дамата от фантазиите му. Това продължаваше вече тридесет години и той все още живееше сам и се чувстваше депресиран. За нещастие той се лишаваше от възможността да се научи какво означават връзките, тъй като не се концентрираше върху това какво действително изпитва към жената, с която беше прекарал известно време. Ето по този начин фантазията може да попречи на тези хора да предприемат конструктивни действия и да превърнат мечтите си в реалност във физическия свят.

Противоречие между объркаността и планирането

Родените със северен лунен възел в Дева понякога биват завладени от объркани чувства. За много хора объркването може да е за добро: една прелюдия към по-висш ред. Но за тях объркаността е нещо, което пречи. Когато изпаднат в подобна ситуация, те започват да си задават въпроси и да се съмняват във всичко, което правят, а това подкопава тяхната действеност. Те трябва да се измъкнат от тази вредна за тях енергия и да се съсредоточат отново върху обстоятелствата във външния свят, които са ги довели до това състояние, и след това отново да се върнат към ситуацията и да възстановят реда в нея. Например, ако техните документи са в безпорядък, най-добре е да ги прегледат и ги подредят отново по начин, който им се струва правилен. Ако те са объркани от поведението на свой колега, трябва да се изправят лице в лице с проблема. Разговаряйте с този човек и открийте какво може да се промени в неговото държание.
Когато са изправени пред проблем, хората със северен възел в Дева обикновено имат полза от посещението при терапевт или разговора с приятел, защото споделянето им помага да се сдобият с по-практичен поглед за събитието. Тяхното въображение е толкова продуктивно, че те имат склонност да преувеличават проблемите и да си представят всякакви възможни неразрешими ситуации. Техните измислени страхове могат да ги парализират и да не им дадат възможност да предприемат действия, за да възстановят реда в живота си. Затова от голяма помощ е да разберат дали страховете им са реални, или продукт на прекалено активното им въображение. Хората с лунен възел в Дева имат много по-голям успех, когато активно експериментират, за да видят какво им помага и какво им пречи във физическия свят. Те не бива да се опитват да премислят всички възможности.
Ако чувстват, че са загубили представата си за границите в една връзка и имат трудности да изкажат своята обърканост пред партньора си, тогава може би ще е добре да включат и трета страна. Те могат да бъдат толкова чувствителни и да не желаят да наранят своите партньори, че да избягват да изразят истината. Техният близък може да има нужда да чуе: "Достатъчно! Това поведение не е приемливо! Ако продължиш да се държиш по този начин, ще бъда принуден/а да се разделим!" Затова един съветник по брачните въпроси ще бъде безценен помощник в комуникацията с техния партньор.
От самите тях стават чудесни съветници в професионален и личен план. Другите чувстват тяхната невероятна загриженост и им се струва съвсем естествено да им вярват. Хората със северен възел в Дева имат енергия, която кара хората да им се доверяват, аналитичен ум, който им помага да дават ясни, практични съвети, и забележителна способност да комбинират интуицията със здравия разум.

Противоречие между неопределеността и детайлите

Хората със северен възел в Дева са толкова привикнали да виждат широката картина на живота, че могат лесно да пренебрегнат детайлите за събитията тук и сега. Това може да ги подведе до предприемане на действия, които не защитават добре интересите им. Но когато обръщат внимание на действителните подробности в една ситуация, те много рядко могат да бъдат измамени.
Когато си позволят да водят едно неопределено съществуване, много често започват да изпитват безпокойство, без да знаят защо. Може дори да усещат, че са уязвими за определени атаки, да станат прекалено подозрителни и да се страхуват от другите хора. В такива моменти, ако просто си спомнят, че трябва да се вгледат в детайлите на онова, което се случва около тях (дрехите, които даден човек носи, подробностите за начина на подреждане на една витрина, как чувстват температурата на въздуха върху лицето си и т.н.), те ще се успокоят и ще се почувстват отново сигурни.

Противоречие между страховете от миналите животи и тук и сега

Хората със северен лунен възел в Дева са научили последствията от нарушаването на законите в предишните животи, затова в това прераждане имат силно чувство за добро и зло и абсолютна фобия по отношение нарушаване на законите. Те са много суеверни и може да имат най-различни идеи за определени ритуали, които трябва да се следват, за да се избегне нещастието. Но търсенето на прокобите навсякъде ще им попречи да видят разумните детайли.
Те са имали толкова прераждания, в които са получавали духовни послания, че когато влизат в този живот, отново вярват на предчувствията си и пренебрегват онова, което се случва в реалността.
Вместо да търсят поличби, по-добре да бъдат по-наблюдателни за реалните факти и да търсят от другите доказателства, че са на прав път. Ако се страхуват, че нещо не е наред, вместо да се отдръпват, по-добре да направят една крачка напред и да се опитат активно да разрешат проблема, да получат подкрепа от другите, за да се изправят срещу страховете си и да създадат условия, които да попречат техния най-лош сценарий да се превърне в действителност. Ето един прост пример: вместо непрекъснато да се страхуват, че телефонът им ще бъде изключен, е много по-добре да определят ден, в който всеки месец да си плащат сметките.
Тези хора се справят много добре с дейности, които ги връщат към реалността. Счетоводството е добра професия за тях, защото така знаят собственото си финансово състояние във всеки един момент. Източник на мощни сили за тях е да извадят документите, да видят какво са имали миналата година и да го сравнят със състоянието си тази година. Това им помага да почувстват основите си, да придобият ориентация и самоувереност.
Любовта към работата им помага на родените със северен възел в Дева да останат фокусирани върху момента. И ако трудът им няма такъв ефект върху тях, те трябва да преосмислят избора си на професия. Компютрите са отлично занимание за тях, защото физическата им съпричастност и подробностите ги държат съсредоточени върху настоящето. Те постигат отлични резултати и са много щастливи с всичко, което изисква да се обръща внимание на подробностите, за постигане на успешни резултати.

Съмненията и безпокойството в противоречие с вярата и действеността

Родените с лунен възел в Дева са склонни да се затварят в себе си и да размишляват. Когато почувстват безпокойство, те се затварят и не търсят утеха и разбиране, не предприемат външно наблюдение на душевните си процеси и тяхната тревога, съмнения и подозрения могат да продължават до безкрайност. Тези хора също така имат склонност да си припомнят целия живот, за да видят къде са сбъркали. Но това ги води единствено до чувство за огромен провал, напълно неотговарящо на действителността. Когато размишляват, те се опитват да разберат нещата, но това просто не дава резултат. Затова е необходимо на всяка цена да избягват съмненията.
Едно от най-лошите неща, които родените със северен възел в Дева могат да направят, е да се съмняват в своята цел. Когато си поставят някаква цел, това означава, че вече са преминали през труден процес в своето съзнание, за да се убедят, че ги водят чисти мотиви, че няма да навредят на никого и действията им ще бъдат от полза за другите. В този живот те откриват как техните предчувствия могат да работят на практика. За тях е здравословно да действат на принципа на опита и грешката, тъй като това им помага да открият какво дава резултати в материалния свят. Тези хора са обсебени от идеята, че когато около тях цари хаос те трябва да решат проблема вътре в себе си и така ситуацията да се подобри сама. Това обърква онези, които очакват от тях да предприемат активни действия и да разрешат проблема. Те не разбират кога родените с тази позиция на лунните възли са се отдалечили. Объркани са и самите те, тъй като се чувстват неразбрани и не могат да проумеят защо тяхното поведение не води до очакваните резултати. В този живот те просто не могат да разрешат проблемите си, затваряйки се в себе си. От астрологична гледна точка разрешението трябва да дойде от действията, които те предприемат в света извън тях.
Хората със северен възел в Дева имат склонност да обезкуражават себе си с чувства за неадекватност, които могат наистина да ги повлекат надолу по спиралата. Понякога те интуитивно предусещат проблема или се чувстват обезпокоени за своята връзка или изхода на дадена ситуация, но не знаят защо. Ако се концентрират върху безпокойството, те си представят най-различни изходи с лош край и започват да интерпретират външните събития избирателно, по начини, които дават храна за тяхната параноя. Тогава, за да си възвърнат вътрешния баланс и да надвият страховете, започват да се съмняват в интуитивните си способности. И двете възможности - и опитите да потвърдят, и опитите да отхвърлят страховете не действат. Онова, което дава резултат, е да търсят по-обективна информация.
Всъщност интуицията на тези хора обикновено е вярна. Например те отиват на работа и си решават, че са оставили прозореца отворен (детайл, на който не са обърнали съзнателно внимание, но може би са забелязали с периферното си зрение). Внезапно започва да вали и те биват завладени от невероятно притеснение за дома си, като си представят как влиза крадец или пламва пожар. Те се страхуват за къщата си, за да знаят защо. Разрешението е да се върнат у дома, където вероятно ще намерят прозореца отворен и в стаята пръска дъжд. Причината, поради която са изпитвали тревога - отворения прозорец - е наистина вярна, но когато проверят подробностите обективно, те могат да видят проблема по начин, който да им помогне да го разрешат, като например да затворят прозореца. Не е необходимо да пренебрегват своята интуиция, нито да се впускат в страхове, а по-скоро физически да се изправят лице в лице със ситуацията, да анализират фактите и да потърсят допълнителната информация, която им е необходима.
Хората със северен възел в Дева трябва да имат повече вяра в онова, което искат да правят, и за тях тя най-лесно възниква, когато са активни. Вярата е дар от миналите животи. Със своето отдаване и способността да видят живота в по-широк план те ще се сдобият с увереност, която ще ги съпътства във всеки момент от ежедневието им. В този живот те вътрешно съзнават, че всичко е наред, че ще се случи онова, което трябва, и ако не забравят това, се чувстват спокойни и уверени.
Например имах клиентка с тази възлова позиция, която беше загубила работата си и тревогата я подтикна мигновено към действие. Макар че имаше три месеца да си намери нова работа, тя незабавно започна да търси. Намери две свободни работни места и избра онова, което отговаряше на идеалистичната й представа за приятна работа в покрайнините, а не в града. След десет дни на това място осъзна, че е направила грешка, и се обади, за да кандидатства наново за втората възможност. След много трудности все пак я приеха и тя беше щастлива, че е преминала през тези неприятности. "Ако веднага бях започнала работа в клиниката в града, аз нямаше да оценя това. Щях да се питам дали нямаше да се чувствам по-щастлива в предградията. Зная, че щеше да бъде така!" Способността да видиш как всичко работи в твоя полза се основава на вярата, че "животът е на моя страна и всичко се развива по начин, който накрая ще ме доведе до истинското щастие,"

Живот в служба на другите или изпълнен с тревоги

Службата в името на другите може да спаси родените със северен възел в Дева от вътрешните тревоги. Тези хора имат силно чувство за обвързаност с човечеството и изпитват дълбоко състрадание към болките на другите. Дори когато някой злоупотребява с друг човек, те обикновено разбират и двете страни. Хората със северен възел в Дева нямат склонност да осъждат другите и сърцата им лесно откликват на техните тревоги.
Тези хора се учат да действат в зависимост от чувството си на състрадание. Те имат вътрешно разбиране, че са тук, за да служат на другите, но когато започнат да го правят, идват и колебанията. Когато несигурността се появи, те трябва да си напомнят, че техният мотив да помагат е чист и единственото им намерение е да бъдат от полза и да възстановят реда. Когато се съсредоточат върху другия човек и върху онова, което могат да направят, за да му помогнат, те са изпълнени със спокойна самоувереност. За да бъдат щастливи, те винаги трябва да възстановяват справедливостта. Доброволната работа или помощта, която оказват на приятели и семейството, ги кара да се чувстват полезни и удовлетворени. За тях е здравословно да се занимават с много дейности в света около себе си.
Те обикновено не са мотивирани да помагат за осъществяването на абстрактни идеи: за победа над глада в световен мащаб, установяване на глобален мир или опазване на околната среда. Те намират смисъл да помагат на хората. Когато някой им каже: "Гладен съм" или "Имам алергия към домашен прах", те не могат да кажат не. И ако човек навлезе в тяхното лично пространство и се докосне до тях, сърцата им се изпълват с радост от това, че могат да дадат. Но те се нуждаят от директна връзка, която да поддържа желанието им да бъдат от полза.
Понякога родените със северен възел в Дева фокусират своето внимание върху себе си. Те могат да се окажат погълнати от собствения си аз, което би ги довело до редица проблеми. Могат да се безпокоят прекалено за това как нещо влияе върху тях, а не как влияе върху човека до тях. Например, ако някой в офиса се ядоса, те могат да бъдат по-разтревожени за "Какво се опитва да ми стори?”, отколкото "Какво мога да направя, за да се почувства той/тя по-добре?" Хората с лунен възел в Дева приемат че всички останали винаги знаят какво правят, и си мислят: "Аз съм в по-неизгодна позиция. Те трябва да ми помагат, защото са по-умни, по-силни и по-земни, затова трябва да знаят колко съм чувствителен." Но представата, че са по-низши от другите не е вярна. Всъщност вследствие на много минали прераждания, в които са се самопречиствали, в много отношения те са в по-добри позиции.
Дори и другите хора да имат поведение, което говори че са по-добри от тях, това не означава, че винаги знаят какво вършат. И затова, когато на родените с лунен възел в Дева им се струва, че другите знаят колко чувствителни са те, но все пак ги нараняват, това не е правилно. Истината е, че повечето хора не са толкова чувствителни, колкото родените с тази възлова позиция, и проявяват известна грубост, защото не осъзнават това. Хората с лунен възел в Дева трябва да спрат да концентрират вниманието си върху себе си и да се насочат към тревогите на другия човек. Те трябва да се опитат да използват своите способности, за да променят ситуацията в положителна посока, тъй като хората се нуждаят и приемат с радост успокоителната им, изцелителна енергия.
Понякога родените със северен възел в Дева променят своето поведение на "по-малоценни от другите" и започват да се държат като по-висши създания. Тогава те чувстват, че трябва да помагат на хората около тях. Когато гледат на себе си по този начин, те могат да си позволят да бъдат нежни, а когато виждат себе си като по-низши съзнания, те очакват другите да бъдат нежни към тях. Но и двете позиции са крайни и нито една от тях не действа изцяло в тяхна полза, защото поставят Аз-а в центъра, вместо да бъде в услуга на другите. Тези хора се учат, че трябва да помагат, водени от чувства на състрадание, а не по задължение. Когато са изпълнени с любов, те се сдобиват с духовност, която е връзката им с Вселената, за която толкова са копнели. Когато действат по задължение, те се водят от разума; когато действат от състрадание, това идва от сърцето им. Ако трябва да помислят дали да помогнат, значи нещо не е наред. Истинското желание да се помага идва спонтанно от факта, че познават себе си и своите истински чувства. Това им дава възможност за проникновен поглед в човешката природа, свързва ги с другите и с цялото човечество. Когато хората със северен възел в Дева са на духовна вълна и изпитват състрадание, се случват невероятни неща на хората около тях, които имат магическа и изцелителна сила.

Противоречие между даването и духовното пресушаване

Тези хора по природа са много чувствителни, уязвими, грижовни, състрадателни и всеопрощаващи и тези качества ги излагат на риск да се възползват от тях. Във взаимоотношенията си родените със северен възел в Дева могат да определят правилния път в зависимост от това дали губят, или придобиват енергия от общуването. Другите хора чувстват тяхното състрадание и биват привлечени като пеперуда от пламък. Когато хората с лунен възел в Дева изследват техните проблеми със съчувствие, без да ги осъждат, често по-късно откриват, че енергията им е пресушена.
Затова трябва да се научат да правят разлика между хората, които са действително заинтересовани да намерят решение, и онези, които просто търсят рамо, на което да поплачат. Те трябва да допускат в своя живот само онези, които истински търсят продуктивни решения. Тези хора ще им повлияят добре, защото родените с лунен възел в Дева ще им дадат увереност, която притежават в изобилие, за да могат да се справят с проблемите си. Когато родените със северен възел в Дева споделят своите идеи с хора, които наистина търсят изход, всички печелят.
Но ако позволяват в живота им да нахлуват личности, които търсят само съчувствие и разговорът с тях се превръща в списък от безкрайни проблеми, те започват да губят енергията и самоувереността си. Другият човек обикновено се оттегля и се чувства страхотно (временно), но човекът с лунен възел в Дева е загубил толкова енергия, че с последни сили се довлича до леглото, изтощен, тъй като не е успял да намери добро решение.
Това намалява способността на тези хора да помагат на близките си, които действително търсят изход. Всеки губи, когато родените със северен възел в Дева позволят да бъдат експлоатирани по този начин. Ако позволяват енергията им да бъде пресушавана, това означава: "Всичко е наред, ако някой те използва и ти започнеш да се чувстваш зле в името на това той да се почувства по-добре." Когато хората, родени с такава позиция на лунните възли, не позволяват да се злоупотребява с тях по този начин, те дават на другия човек възможност да спре, да се замисли над своето поведение и да стане по-чувствителен към останалите.
Тези хора имат скрит мотив, за да позволяват на другите да злоупотребяват с тях. Те са минали през много минали прераждания, в които са страдали, изпитвали са болка и са били самопожертвувателни, затова си мислят "в действителност никой не знае колко зле съм аз". Несъзнателно те търсят някой да им помогне в тяхната мъка и може би се примиряват с това, че другите им прехвърлят проблемите си само защото чакат своя ред да говорят за неприятностите и тревогите си. Но другите обикновено "не им се отплащат" и не ги изслушват. И когато накрая хората със северен лунен възел в Дева намерят някой, който да чуе тяхната болка, те попадат в бездънната яма на страха и безпокойството. Нещо повече, завличат и другия човек с тях. Факт е, че обръщането на внимание на неразрешими проблеми - техни собствени или чужди, не дава положителни резултати в този живот. Всички чувства на болка, мъченичество и тревога от миналите животи е най-добре да бъдат държани в Кутията на Пандора. И да не се отваря капака!

Как трябва да използват любовта си, за да помагат на другите

От миналите си животи родените със северен възел в Дева са придобили много разбиране и любов, които искат да споделят. Затова в този живот имат нужда да се съсредоточат върху нещо, да бъдат активни и да споделят мъдростта си с другите. Те се учат как да помагат с обичта си и как да достигнат отново до чувството на безгранична любов и състрадание в себе си.
Те имат и изцелителни таланти, които произлизат от невероятната сила на тяхната вяра. Не рядко самите те са били чудодейно излекувани. Тези хора са напълно убедени, че физическите страдания имат по-дълбока психическа основа или по-висше духовно измерение. След като веднъж разберат причината, която се крие зад страданието, често изцелението се появява спонтанно. Силата на тяхната вяра, съчетана с възможността им да видят по-широката картина на живота, определя лечението. От тях стават великолепни медицински сестри и лекари, тъй като самото им присъствие дава вяра на другите.
Ръцете им също притежават силни изцелителни способности. Ето защо за тях е най-добре да бъдат физически съпричастни към живота, да докосват предмети, домашни животни или хора, за да могат да стъпят по-здраво на земята. Когато са изцяло потопени във физическия свят, се развиват по-добре и физическите и духовните им способности.
Когато започнат да изцеляват хора, те задържат вниманието си върху момента и наблюдават детайлите за това къде отива енергията и как реагира другият човек - тяхната психика се отваря и те виждат къде точно да поставят ръцете си за максимален ефект. Когато вършат тази изцелителна работа, могат да кажат къде болният се разминава със собствената си вътрешна енергия. Те копнеят да активират тази енергия така, че човекът да започне да възстановява своята цялостност.
Тъй като дълбоко са вникнали в себе си и са открили собствената си природа, тези хора са се отказали от способността да преценяват другите. Те дълбоко разбират общата съдба на човечеството и знаят, че всеки дава онова, което може, в зависимост от степента на просветление, до която е достигнал в момента. Това разбиране им дава възможност да приемат другите и да изпитват съчувствие към тях. Но тези хора трябва да се научат да правят разлика между това да не бъдат морални съдници и необходимостта да притежават това качество, поради практически съображения. Много пъти от състрадание или в усилията си да изцеляват те се отдръпват и се поддават на желанията на по-агресивни личности.
Например имах една клиентка с такава възлова позиция, която беше подложена на силен сексуален тормоз в работата си от девет месеца. Тя беше помощник медицинска сестра и имаше проблем с мъж от персонала. Моята клиентка се опитваше мълчаливо да му изпраща любов, като по този начин искаше да промени ситуацията, но за нейна изненада това не се получаваше, затова беше изпаднала в такъв стрес, че накрая реши да напусне работата, която обичаше. И тогава една вечер мъжът я заплашил и тя най-сетне разкри на друг какво става. Накрая мъжът загуби работата си, но това костваше на моята клиентка девет месеца силен стрес.
Ето един прекрасен пример за онова, което помага и което пречи на хората със северен възел в Дева. Тази жена беше позволила да бъде жертва в продължение на девет месеца и вместо активно да се стреми към разрешаване на проблема, мълчаливо изпращаше на своя насилник светлина, състрадание, разбиране и любов. В миналите животи този метод наистина е давал положителни резултати, но не и сега. Разбира се, че винаги е добра идея да изпращаш към някого светлина, но онова, което е най-добре да направят тези хора, е да предприемат реални действия, за да променят една негативна ситуация.

Папка: Северен възел в Дева | Добавил: Пим (05.03.2009)
Разгледан: 2938 | Любовен | Еротичен | Важно | | Дар
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]
Контакт          3.238.235.248