Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


07:55
19.04.2024
Петък
3.234.244.181


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Лунни Възли » Северен възел в Дева

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]


Нужди

Самоувереност

В този живот хората със северен лунен възел в Дева трябва да изградят здраво самочувствие. Поради чувствителната си природа, те непрекъснато се изживяват като безпомощни и уязвими. Всичко това може прекалено лесно да им причини силно безпокойство. Те не могат да се освободят от тези настроения, докато не определят причината. След това обикновено разбират, че тревогите им имат малко основания в реалността или виждат как да избегнат попадането в ситуации, които подсъзнателно са провокирали безпокойството им. Този процес обикновено е много по-гладък с външна помощ от специалист или доверен приятел - чуждата гледна точка ще ги накара да се почувстват по-силни и ще им попречи да се затворят в себе си.
Например имах един клиент с такава възлова позиция, който беше крайно притеснен дали да приеме работа, която изглеждаше много добре на хартия. Тя беше точно онова, което той искаше, и човекът, който направи предложението му обеща много неща. Но всичко това го караше да се тревожи, без да знае защо. Докато ми обясняваше ситуацията, той спомена, че и преди това е работил в тази част на страната и резултатите са били и горчиви, и сладки: той печелил много пари, но се чувствал много изолиран от обществото, тъй като там хората били настроени отрицателно към неговия начин на живот. Сега беше дошъл онзи момент от битието му, когато той чувстваше, че общественият му живот е толкова важен, колкото и финансовият му успех. След като веднъж осъзна откъде идва тревогата му, той се върна към действителността и взе уверено решение да не приема предложението.
Самочувствието не е вътрешноприсъщо качество за хората със северен възел в Дева. Те изпитват силно безпокойство вследствие на липсата на практически опит в живота. Самочувствието е страничен продукт на успеха, а тези хора не са "имали достатъчно опит във физическия свят, за да разберат къде са техните сили. Но могат да открият, че самочувствието им нараства бързо във всяка област от живота, в която съзнателно си поставят цели. Когато преодолеят емоциите си и използват своите мощни способности да се съсредоточават и да достигат определена цел, те могат да станат много опитни и да правят разлика между онова, което ще работи в тяхна полза, и онова, което няма да даде положителни резултати. Така могат да успеят в един забележително кратък период. След като веднъж разберат как, за тях няма повече пречки.

Изграждане на самочувствие чрез опита

Тъй като хората със северен лунен възел в Дева нямат много спомени за успех в своето подсъзнание, практичните неща не са в тяхната природа. Понякога те се страхуват, че ако сгрешат, не могат да имат онова, което искат. Това е истина, но не е морален или етичен, а практически проблем. За тях най-добър е физическият опит, да се учат, докато действат, докато експериментират, да открият какво работи в тяхна полза. Родените със северен лунен възел в Дева не се осланят на теорията - те искат практически резултати. Искат да приложат своите идеи на практика и само те могат да направят това.
За тях не е особено важно да бъдат прави и те желаят да правят грешки в процеса на постигане на успеха. Тази естествена отвореност и смиреност действа в тяхна полза, тъй като грешките са необходим елемент за научаването. Успехите показват на един човек, че той е прав с методите, които използва, грешките говорят, че е поел в погрешна посока. Тези хора обикновено лесно възприемат и не им е необходимо много време да разберат какво трябва да направят в дадена ситуация.
Опитът от предишните им животи в духовни убежища е свързан с кармата им. Ето защо в сегашното прераждане те могат да се страхуват да не се загубят или да полудеят - възможно е част от тяхната душа да е излязла от равновесие в миналото. Работата е отлична противоотрова за тях в този живот. Когато се концентрират върху нея и върху положителните резултати, която и част от тяхната душа да е била небалансирана ще започне да действа в съзвучие с цялото съзнание поради практическата необходимост да се свърши работата. Тези хора трябва да проявят желание да поемат онова, което може да изглежда като невероятен риск за тях, за да спечелят самоувереност, идваща от активното поведение в живота. Например те може да имат някакви страхове и затова да не си търсят работа, но когато направят първата стъпка, движението прекъсва опасенията им. Няма друг начин, по който да открият своя път отвъд безпокойството; действеността ги превежда през вътрешната липса на самочувствие.

Уязвимост

Родените със северен лунен възел в Дева са невероятно чувствителни и са склонни да мислят, че другите не притежават това качество в такава степен като тях. Когато се вгледат отблизо и проникнат зад маската, която останалите хора носят в действителността, те могат да видят онова, което наистина се случва: чуждите мотиви, желания и несигурност. Те могат да сторят това, защото нямат склонност да осъждат. Съчувствието, което се проявява в резултат на това, им позволява да видят безпогрешно вътрешния свят на другите.
Тъй като притежават тази способност, приемат, че и другите могат да правят същото. Затова се чувстват много уязвими в света, в който живеят. Онова, което трябва да разберат, е, че другите не могат да погледнат вътре в тях, защото не са преживяли самопречистването, необходимо, за да проникнат дълбоко зад маските на хората. Те се безпокоят да не бъдат осъдени от другите, но склонността към осъждане и предубежденията са чертите, които им пречат да развиват своите способности! Осъзнаването на това може да помогне на тези хора да се освободят от вредните за тях качества - те могат да се държат сякаш имат високо самочувствие и останалите хора ще им повярват.
Когато хората със северен възел в Дева погледнат към другите, те могат да проникнат в душата им и по този начин да почувстват невероятно състрадание към тях. Но когато другите се вгледат в тях, те могат да видят само автопортретите нарисувани от самите тях. По този начин хората с лунен възел в Дева могат да контролират голяма част от онова, което се случва в техния живот по един съзидателен начин.
Тези хора също така приемат, че другите разбират колко са чувствителни, колко често се предават и отдръпват, за да не ги наранят, но това не е вярно. Ето защо те трябва да установят добре балансирани граници и да позволят на хората около себе си да знаят кога са наранени. Вместо да плачат и да се предават, те трябва точно да определят какво се случва с другия човек и да предприемат ясни и конструктивни действия.

Насоченост навън: ангажираност

Родените със северен лунен възел в Дева имат склонност прекалено да се затварят в себе си. Един от моите клиенти с такава възлова позиция често казва: "Мога да преодолея това, ако просто остана сам със себе си и помисля върху него." Моят съвет винаги е: "Не! Трябва да действаш активно, за да се подредят събитията."
Трудно е да се открие какво се случва в умовете на тези хора, тъй като техният първи инстинкт е да се отдръпнат. Може би не е лесно за другите да ги разберат, затова понякога чувствата им остават неразбрани. За да може ефективно да се предизвика тяхната действеност, може би ще е необходимо да им се зададат конкретни въпроси, за да се определи как изглежда ситуацията според тях, какво чувстват и какво искат. След като веднъж са наясно за онова, което желаят да постигнат, те ще започнат да действат.
Склонността им да се затварят в себе си действа в тяхна вреда особено в социалното общуване. Когато разговарят с някого, ако започнат да мислят само за себе си и не могат да видят добре другия човек, те ще започнат да се тревожат и ще се отдръпнат. Тяхната цел в този живот е да служат на другите и когато останат фокусирани върху другия човек и онова, което могат да направят, за да помогнат, те се чувстват уверени, защото са на правилния път. Но когато започнат да се питат за собствените си намерения или как изглеждат в очите на другия човек, фокусът се променя, те се насочват към себе си и се изпълват с тревога.
Изходът за тях е да се свържат с другите и да решават проблемите заедно с тях. Като им помагат активно да предприемат действия, за да внесат ред в една ситуация, те помагат на себе си. Докато не забравят, че техният мотив е да помагат, те са изпълнени със самочувствието, от което се нуждаят, за да бъде връзката им изпълнена с радост. В края на краищата, ако основният им мотив е да бъдат от полза, те няма какво да губят. И не забравят ли това силите им ще се увеличават. Като се съсредоточат върху другия човек и разрешат проблема по конструктивен начин, тяхната фокусираност ще доведе до ползотворни резултати.
Тези хора имат невероятна способност да придават на течението на живота определен ред. След като веднъж имат конкретна цел, всичко сякаш си идва на мястото. Основното за тях е да се концентрират - просто като се съсредоточат върху целта си и следващата стъпка съвсем ясно ще се разгърне пред тях по начин, който е най-ефикасен за достигането й. В трудни ситуации те могат да видят областите, в които е възможно да имат неприятности, и да вложат енергия, за да заздравят основите в началото и така да предпазят ситуацията от по-късно взривяване.
Способността да изпипват нещата във физическия свят е дар, с който те са родени, и са много по-добри в това от всеки друг на тази планета. Тъй като това е нова дарба, те може да не знаят, че я притежават. То е като да открият една нова стая в себе си, в която се намира талантът им да възстановяват реда, да анализират и успешно да прилагат духовните норми в материалния свят. Ако могат да отворят вратата на тази нова стая, те ще открият, че имат способности да пренесат в Действителността своята представа за духовна любов и ред.

Разграничаване

В миналите си животи хората със северен възел в Дева са Разбирали духовната същност на живота. Макар че голяма част от наученото е било вярно, някои от усвоените уроци са били неточни и недовършени. Те могат да се научат да разграничават кое е правилно като експериментират в реалния свят. Например те знаят, че да изпитваш любов и състрадание към всички същества е истина, но може да не са научили тънкостите как да прилагат тази истина на практика, така както съществува в настоящия момент, без да навредят на себе си или на другите. Ще могат да се научат да прилагат знанията си на практика, след като осъзнаят, че това е необходимо.
Тези хора се учат на яснота и как да правят разлика във всяка област от своя живот: кое е истина и кое е фантазия; онова, от което ще спечелят и кое е вредно за тях; кой наистина се нуждае от помощта им и кой просто иска съчувствие; кога помагат на хората и кога се превръщат в жертви. Те трябва да правят разлика, за да могат да прочистят своето съзнание и да създадат един ефективен ред, който ще донесе сили, стабилност и увереност в техния живот.
Хората с тази възлова позиция обикновено са точни в интуитивното си разбиране за ситуацията, но не вярват в себе си, докато не открият детайлите, с които да подкрепят интуицията си. Този процес може да доведе до един селективен поглед върху нещата - да се вижда само информацията, която ще потвърди техните предчувствия. Например, ако те възприемат един човек по определен начин, накрая той ще направи нещо, което, извадено от контекста, ще подкрепи теорията на хората със северен възел в Дева. Но целият протича само в техния ум.
Ако, от друга страна, се чувстват неудобно с някой, но успеят да се освободят от чувствата си и погледнат реално на този човек, те ще открият какво наистина се случва. Но трябва да бъдат обективни. Например ако си мислят, че някой постоянно ги наскърбява, най-доброто решение е да се отдалечат и да наблюдават как този човек се отнася към другите. Ако той постъпва и с тях така, тогава те ще намерят потвърждение на своята представа за него.

Противоречие между предприемането на действия и склонността да се предаваш

Родените със северен възел в Дева трябва да се борят със склонността си да се предават. Прекомерните трудности са част от процеса, необходим за да спечелят вътрешна сила и самоувереност. На всички нас ни липсва самочувствие в областите, в които нямаме опит. Разликата е, че повечето хора не се отказват, когато се сблъскват с трудности. В този живот хората с лунен възел в Дева се учат да не се предават.
За да можем да променим навика да се отказваме и отдръпваме, трябва да осъзнаем, че животът не става по-добър, когато човек се затвори в себе си и се предаде. Вселената продължава да ги изправя пред същата ситуация, но с различни хора, така че да могат да се справят с нея и да развият своята жизненост. Хората, които имат взаимоотношения с тези с лунен възел в Дева, трябва да разберат, че когато те се отдръпват, нямат намерение да ги нараняват. Понякога е необходимо партньорите им да разчупят тази самоналожена изолация. Но това трябва да бъде направено нежно, с разбиране и любов, а не с упреци и по груб начин. Понякога подобно спасение е добър изход за тези хора.
Когато настъпи кризата, те трябва да се борят със склонността си да не се намесват и вместо това да засилят присъствието си по конструктивен начин. Тогава те печелят, а също и тези около тях. Например имах една клиентка с такава възлова позиция, която от пет години беше влюбена в един мъж, а също и той в нея. Те изглеждаха идеалната двойка. Но тя беше седем години по-възрастна, фактор, който тя не знаеше, че го безпокои. Един ден той дойде при нея и с огромна болка й съобщи, че иска да прекъснат връзката си, като й обясни, че единствената причина е разликата във възрастта. Моята клиентка беше съсипана, но вместо да се противопостави, тя се отдръпна и го остави да си тръгне. След това той отиде в Европа, ожени се за жена по-млада от него и скоро им се роди дете. Върна се отново по работа и заведе моята клиентка на вечеря. Беше нещастен, още влюбен в нея, но прекалено късно да променят живота си. Вместо да се оттегли, моята клиентка трябваше да бъде по-настойчива и да се опита да постигне резултатите, които желае като каже: "почакай малко, можем да се справим с това." Изходът можеше да бъде благоприятен и за двамата.

Противоречие между крайностите и умереността

Родените със северен възел в Дева понякога реагират към другите с крайности, или са прекалено заинтересовани от тях, или напълно ги пренебрегват; прекалено вярват или са прекалено подозрителни, изцяло привързани или напълно отчуждени и недостъпни. Те могат да проявят много силни емоции. За да избегнат проблемите, трябва да се концентрират върху практическите аспекти на всяка ситуация, да преценят правилно хората, които са свързани с нея, и след това да решат какво количество енергия да вложат и кой е най-продуктивният подход.
Проблемът с крайностите е свързан и с тяхната склонност да мечтаят, вместо да се съсредоточат за промяна на детайлите на ситуацията тук и сега. Например, ако родените със северен възел в Дева имат връзка, в която ги нараняват, това им отнема дълго време да разберат какво се случва. Те се загубват в мечтите си, вместо да видят моментната ситуация. Когато "слязат от небето" и осъзнаят истината, те се отдръпват. Но имат склонност да отиват прекалено далеч и за прекалено дълго, без да забелязват, ако междувременно връзката се променя в положителна за тях насока. Те несъзнателно дават неправилни сигнали на своите близки или колеги, като първо създават впечатлението, че могат да бъдат използвани, без да възразяват, и след това внезапно стават прекалено недостижими. Ако останат в настоящата ситуация, тези хора могат да адаптират своето поведение в зависимост от реалността на това, което се случва, и да създадат по-позитивни взаимоотношения.
Хората със северен лунен възел в Дева се учат да бъдат по-умерени във всеки аспект на своя живот. Това е лесно, когато обръщат обективно внимание на обстоятелствата, те могат да отидат в крайност само ако са погълнати от собствените си реакции към външния свят. Пътеката на умереността може да се намери, ако се вземат предвид и чувствата на другите хора, ако се концентрираме върху подробностите на онова, което се случва, и ако се стремим към практическо разрешение на настоящите проблеми. Тези хора трябва да се научат да се справят с живота на практическо ниво с ориентираност към своите цели.
Например, ако имат собствен бизнес и поведението на техните подчинени не им допада, те не бива да пренебрегват онова, което се случва, от състрадание или да проявяват саможертва и да се превръщат в работохолици, или пък да се ядосват на служителите си. Те трябва обективно да оценят подробностите в една ситуация и да установят норми и правила, които да се превърнат в част от работната среда. Само онези служители, които следват правилата, трябва да останат на работа. Родените със северен възел в Дева имат невероятна карма, свързана с работата, и техните служители и колеги неизменно ще ги обичат. Но за да не бъдат използвани, те трябва да поставят граници и то в писмен вид. Това ще бъде от полза и за техните служители и ще позволи на всеки да работи за общата цел.

Ред
Създаване на ред в хаоса

Родените със северен лунен възел в Дева гравитират около ситуации, където нещо трябва да се направи, за да се разреши съществуващ проблем. Тъй като те имат способност да разрешават проблеми в ситуации на хаос или които са недооценени, тяхната работа е да създават ред като предприемат действия в реалния свят, за да променят обстоятелствата в положителна насока. Когато видят хаотична ситуация около себе си, първата им реакция (склонност от минали животи) е да се отдръпнат и всичко се разпада. В това прераждане, когато нещо не се получава, те трябва да запретнат ръкави и да пристъпят към разрешаване на проблема. Ако се предадат, всички губят, защото другите подсъзнателно разчитат на тяхното участие. Когато има проблем. Вселената им казва: "Хей, ние тук в материалния свят се нуждаем от помощ!"
Много важно за хората с лунен възел в Дева е около тях да бъде подредено и в къщи, и в работата. Редът и организацията им дават яснота и сила в ежедневието. Особено важно за тези хора, повече отколкото за родените с каквато и да е друга възлова позиция, е да отделят време, за да се организират на физическо ниво.
На психично ниво хаосът и объркаността са особено вредни, те подкопават тяхното самочувствие и способността им да се справят с живота. Ако умът им е подреден, те имат чувство за психичен ред, което им дава сили да действат уверено.
Процесът на подреждане на обстоятелствата е здравословен за хората със северен възел в Дева. Когато те изпитват чувство за вътрешно безпокойство - независимо дали са мъже, или жени, понякога най-доброто решение е да хванат прахосмукачката, да прегледат документите си, да измият чиниите или да избършат праха. Подреждането на жизнената среда - една проста задача, може да бъде терапевтична за тях. Физическите действия по конструктивен начин трансформират вътрешното им безпокойство в продуктивност.

Структура и планиране

В областта на планирането тези хора понякога отиват в крайности. Те могат да прекарат толкова много време в планиране на живота си, че да забравят да живеят. Това може да изглежда като един съзнателен етап, белязан от работохолизъм. След това компенсират като изобщо не планират нищо, хабят силите си и се загубват в един живот без никакви ограничения. Това са двете страни на една и съща монета: желанието да се загубиш - или в действеност, или в липсата на каквито и да е житейски форми - и да не поемаш отговорност за създаване на структури, които да балансират живота. В голяма степен тази склонност се дължи на опита от минали животи, когато други хора са били отговорни за създаването на ред. Но в това прераждане тази роля е отредена за тях.
За да предадат на живота си подходяща структура и значение, родените със северен възел в Дева трябва съзнателно да определят своите цели и да отделят необходимото за постигането им време. Онова, което дава резултати, е да определят време (независимо дали е половин час всяка сутрин, или два часа веднъж седмично) и съзнателно да преоценяват своя график. Например те могат да определят, че се нуждаят от време за работа, упражнения, приятели, забавления, любов, медитация, музика и т.н. В тяхна полза е да (направят списък на различни занимания в своя живот, които са важни за тях, и съзнателно да структурират седмицата си така, че да отделят време за всяка дейност. Това може да им помогне значително да балансират живота си.
Освен това, като се организират във физически план, те по-ясно осъзнават къде точно се намират в различните сфери на своя живот. Например имах една клиентка с тази възлова позиция, която беше много подозрителна към своя борсов агент. За да определи основателността на своите страхове, тя започна да си записва всички продажби на борсата от момента, в който беше започнала да работи с него, и изчисляваше точно колко пари е направила при сделките и колко той е получил от комисионни. След като веднъж имаше фактите и цифрите пред себе си, тя можа да види каква точно е ситуацията и да се освободи от безпокойството.

Папка: Северен възел в Дева | Добавил: Пим (04.03.2009)
Разгледан: 2190 | Любовен | Еротичен | Важно | | Дар
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]
Контакт          3.234.244.181