Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


16:56
16.04.2024
Вторник
3.238.235.248


Онлайн: 4
Гости: 4
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Лунни Възли » Северен възел в Дева

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]


Взаимоотношения

В този живот на родените със северен възел в Дева не е отредено да бъдат жертви - те трябва да се научат да казват "не" и да не позволяват на своите близки да злоупотребяват с тях. Понякога те казват "не" много нежно и хората, които злоупотребяват с тях, не схващат посланието. Затова те трябва да позволят на другите да разберат, когато се чувстват ощетени или когато се нуждаят от подкрепа, преди да решат да прекъснат една връзка.
Ако някой не може да разбере посланието, това просто е признак, че хората с лунен възел в Дева трябва да променят своя подход. Ние всички имаме различно ниво на чувствителност - някои от нас са много чувствителни, а други са почти лишени от това качество! Следователно, ако злоупотребата продължи, хората със северен възел в Дева трябва непрекъснато да повишават силата на своето "не". Докато другият човек ги чуе.

Романтични връзки

В романтичните взаимоотношения родените със северен възел в Дева могат пак да отидат в крайност като проявят или пълна отчужденост и безучастност, или пълна покорност пред другия човек. Ще повторя отново, че намирането на средния, умерен път е ключът към успеха. Едно препятствие, което им пречи да намерят този среден път е, че в мига, в който видят, че някой човек има романтично отношение към тях, те започват да отстъпват милиметър по милиметър и след това километри - и преди да разберат, те са загубили себе си. След като веднъж започнат романтична връзка и другият човек не им дава онова, което искат, те започват да убеждават себе си, че вероятно грешката е в тях: "Добре, може би аз съм прекалено взискателен/а.” След това изпадат в объркано състояние и просто понасят своето положение, без да отстояват позициите си. Те не го правят, защото се страхуват да не загубят приятелите си. Ако тяхната работа не влияе добре на здравето им или на благосъстоянието им, те ще вземат решение да я напуснат. Но когато имат затруднения в една интимна, лична връзка, родените с лунен възел в Дева много се страхуват от загуба.
Другият капан, в който могат да попаднат, е да загубят самоуважението си. Те имат склонност да смятат човека, с който имат връзка, за по-ценен от тях самите. Те превръщат другия човек в свой център и след като веднъж са направили това - губят. За да създават здрави романтични връзки, те трябва да обръщат по-голямо внимание на самата връзка, а не на другия човек.
Когато се влюбват, тези хора имат склонност да създават реалността, която искат, в собственото си съзнание и след това да живеят според нея. Това е резултатът от превръщането на другия човек в център. Те създават една блажена обстановка чрез комбинация от физическо нагаждане и силно въображение - сякаш тези хора изживяват любовта във въображението си. Но всичко това се разрушава, когато фантазията е прекалено отдалечена от реалността. Те трябва непрекъснато да сравняват своя партньор с образа от фантазиите си, за да получат реалистична представа за него и да избегнат дълбокото разочарование.
Трябва да си позволяват да фантазират или да отделят за мечти определено време. "Можеш да си фантазираш пет минути на ден и след това да преминеш към следващото занимание!" Това следващо занимание трябва да бъде противоположно на мечтите: математическа дейност (балансиране на чековата книжка, плащане на сметките и т.н.), физическа (миене на чинии, чистене с прахосмукачка и т.н.) или нещо друго, което изисква точно и обективно мислене. Това може да им помогне да прекъснат енергията на фантазията и да възстановят равновесието си.
Родените със северен възел в Дева имат нужда непрекъснато да наблюдават своите връзки. Не влагат ли прекалено много, или прекалено малко енергия? Има ли баланс между даването и получаването? Дали тази връзка ги кара да изпитват чувства на самоувереност, или на неадекватност. Те трябва да разрешат на другия човек да знае какво чувстват. Това насърчава взаимното уважение и им позволява да изпитат радостите от своята деятелност и усилията на двамата към общата цел. След като веднъж се обвържат, от помощ и за двете страни е да напишат своите цели в тази връзка. Колкото по-ясни са отношенията и общите им цели, толкова по-големи са шансовете им за успех. Целите трябва да бъдат преоценявани от време на време, тъй като в самата връзка настъпват промени.
В един брак общите цели могат да включват взаимна помощ, излизане на романтична вечеря два пъти в месеца, окуражаване за постигане на индивидуалните цели, липса на спорове по парични проблеми, стремеж за подобряване самочувствието на другия и среща с консултант по брачните въпроси веднъж годишно, за да бъде връзката винаги наред. Написването на тези цели помага да се приложи практичен подход към тях.
Ако родените със северен възел в Дева се чувстват объркани в една връзка, това може да се дължи на прекалено голямо разминаване между онова, което се случва в действителност, и тяхната представа за това как искат да се развиват нещата. В този случай първо трябва да изяснят какви са целите им и какво искат да постигнат в тази връзка. След това, въоръжени със силата, която идва от факта, че са определили желанията си в собственото си съзнание, те могат да се обърнат към своя партньор за повече яснота.
Когато започват разговор, най-добре е да се въздържат да говорят първо за своите цели и ограничения. Вместо това трябва активно да изслушат гледната точка на другия човек. След това могат да определят дали си подхождат със своя партньор. Ако първо споделят своите цели и ограничения, те създават предпоставка да бъдат залъгани, заблудени или придумани да се примирят, ако изглежда, че другият човек се съгласява с тях.
Ако хората със северен възел в Дева решат, че връзката ще се получи (целите на двамата партньори са в съзвучие), тогава те могат да определят своите изисквания и преговорите да започнат. Но ако решат, че връзката няма бъдеще (техните представи и качества са несъвместими), тогава трябва да проявят воля и да прекъснат тази връзка или да я преобразуват във вид, в който да дава резултати (например приятелство вместо брак). Тяхната склонност е да фантазират как накрая всичко ще потръгне и да се надяват, че могат да променят другия човек. Този процес не дава резултати. Той води не само до загуба на време и енергия, но и до много разочарование и болка.
Когато тези хора започнат романтична връзка, трябва да обърнат особено внимание на своите взаимоотношения през първите няколко седмици. Ако осъзнаят (когато все още работят, за да станат пълноценни партньори), че връзката няма да успее, те трябва да я прекратят незабавно. Трябва да бъдат честни със себе си и да признаят, че това не е идеалната ситуация, и да решат, дали изискванията, които са поставили, са реални. Да не губят погледа върху реалния свят - във всяка област от техния живот, ще направи живота им по-добър. За тях е важно да не се увличат във фантазии.

Привличане

Родените със северен възел в Дева често биват привличани от хора, чиито качества липсват на тях самите: сила, упоритост, решителност и т.н. Те се обвързват с даден човек, защото се опитват да му подражават и да придобият част от неговите качества. Вместо да разберат, че искат да притежават дадени черти на характера им, те чувстват, че много силно желаят другия човек. Хората с лунен възел в Дева трябва да съзнават този проблем, когато започват една интимна връзка. Като част от този процес понякога те разрешават на другия човек да се държи с тях зле, за да получат онова, което искат. Докато не придобият липсващото им качество, те се страхуват да се конфронтират с него и да поемат риска от загуба.
Но когато разпознаят качеството в своя партньор, което ги е привлякло, те могат съзнателно да започнат да го развиват в себе си и да го превърнат в център на връзката си, вместо център да е другият човек. Този подход им дава повече обективност и достатъчно емоционална дистанция, за да поддържат собствената си идентичност, което ще помогне връзката им да се развива по-гладко и отношенията да бъдат по-честни. Това им дава възможност да разберат какво получават.
Така както има много потенциални приятелства, които ще ги удовлетворят, и много потенциални работи, които ще им доставят удоволствие, така има и много интимни приятелства, които ще ги задоволят. Затова, ако връзката им ги наранява, те не бива да забравят, че могат да се възползват от шанса и да се разделят със своя партньор.

Противоречие между фантазията и реалността

В своя професионален живот хората със северен лунен възел в Дева могат да бъдат практични и реалисти. Ако приложат същия механизъм и в своите любовни взаимоотношения, личният им живот може да бъде по-гладък и да имат по-голям успех. Но в тази сфера те имат склонност да живеят в един измислен свят и да използват своето въображение по начини, които накрая ги разочароват. Когато открият някой който им подхожда, те често започват да си фантазират какво представлява другият човек и създават един напълно измислен образ, в който вместват другия човек. И тогава, когато се свържат с него, в зависимост от това в каква степен фантазията отговаря на действителността, те винаги се чувстват в една или друга степен съкрушени. Така те могат никога да не открият кой всъщност е другия човек. Той дори може да бъде по-добър партньор за тях, отколкото е партньорът в техния въображаем свят, но когато поведението на обекта на любовта се разграничава прекалено силно от представата, която тези хора имат, те се отдръпват. Отдръпват своите мечти от другия човек и губят желание за комуникация, а техните партньори никога не разбират напълно защо толкова внезапно са станали недостъпни. Ако хората със северен възел в Дева изпаднат в състояние на обърканост и разочарование, това кара партньорите им да се гневят и да бъдат провокативни.
Изходът от тази ситуация е работата върху способността да се прави разграничение. Човекът със северен възел в Дева трябва съзнателно да отлага своите фантазии, докато не се появи възможност да отдели достатъчно време, за да обърне сериозно внимание на въпроса кой наистина е човекът до тях. Като анализира обективно ценностите на своя партньор, неговото поведение и вярвания, той може да установи. В дългосрочен план реалността е много по-удовлетворяваща от въображаемите образи.

Романтична мъгла, обожание и сляпа вяра

Тези хора често започват една любовна история с розови очила. Те са в "романтична мъгла", която се създава от връзката им с другите хора, и тя ги отдалечава от грубата реалност, която може да лежи в основата на връзката им.
Действителността може да е очевидна за всеки друг, но не и за хората със северен възел в Дева. Те идеализират своя партньор, влюбват се в идеала и правят планове за щастлив живот завинаги в бъдещето. Техните мечти и фантазии изглеждат толкова реални, че те дори ги използват като основа за практически планове, докато разминаването между идеала и действителността не стане прекалено голямо. Може да възникне един инцидент, който да покаже каква е реалността и в един миг техните фантазии се сгромолясват.
Например един човек с такава възлова позиция, оценяйки за себе си връзката, може да приеме, че бракът е естественият край. Възможно е другият човек никога директно да не оспори тази вероятност и да позволява разговорите за брак да минават покрай ушите му, без да ги обсъжда. В един момент обаче, съвсем внезапно, той съобщава, че не иска да сключва брак с никой и никога. Човекът със северен възел в Дева е сразен и започва да се съмнява в себе си. Това може почти да съсипе самочувствието му по отношение на собствените му преценки и да му отнеме години, за да се възстанови.
За да избегнат подобно бедствие, тези хора трябва да се съсредоточат в настоящето, да виждат детайлите в развитието на една връзка и да правят поправки, когато е необходимо. Те могат да изпитват радостите на романтичните отношения и фантазията след като веднъж са установили връзката на здрави и практични основи, но не трябва да се наслаждават на неразумните си фантазии и да изпадат в сляпа зависимост, когато другият човек не желае да се обвързва.
Тези хора имат невероятен талант да осъществяват мечтите и идеите си в реалността. Това се отнася както за професионалния, така и за личния им живот. Те просто трябва да предприемат стъпки към целите си на практическо ниво.

Практически стратегии във взаимоотношенията

Преди да се влюбят прекалено, хората с лунен възел в Дева трябва ясно да определят целите и намеренията на другия човек, както и своите. Те трябва да решат какво искат: Какво искам? Какво имам желание да приема? Какво не желая да приема?" В тяхна полза е да не позволяват да бъдат мамени, дори несъзнателно, като задават практически важни въпроси в определен момент. Женен ли е другият човек? Бил ли е женен преди? Защо бракът му е разтрогнат? Какво мисли за обвързването? Някои отговори могат да се променят в процеса на развитие на връзката, така че може да е от полза от време на време да се задават подобни въпроси.
Тези хора се нуждаят от собствено пространство. На тях им трябва и време, за да се отдръпват от света и просто да бъдат, за да се възстановят и да се свържат отново със своята сила, енергия и идеи. Те знаят, че трябва да постъпват така, дори и да не могат да обяснят защо, и понякога откриват, че им е много трудно да изразят своите нужди пред близките си хора. Когато наистина се опитат да изразят своята необходимост от отдръпване, често другият човек ги придумва да не го правят или пречи на осъществяването на тяхното желание по някакъв начин. Тогава те спират да общуват и просто се отдръпват без обяснение. Това отчуждава и вбесява другия човек, който не разбира какво се случва. Най-добрият вариант е да се съсредоточат върху план с график за времето: колко време им е необходимо да бъдат сами и кога могат да се завърнат отново при партньора си? След това те могат да се обърнат към своя партньор с ясно предложение.
Ето един практически подход:
1. Споделете желанието си: "Това е, което искам да постигна за нас... едно щастливо време заедно, в което вниманието ни да бъде посветено наистина един на друг."
2. Споделете практическите детайли: "Но има някои неща, за които трябва да се погрижа, преди да мога да прекарам това време с теб. Аз трябва да напазарувам, да бъда известно време с роднините си и да остана за малко сам/а, за да презаредя батериите си, преди да се видим."
3. Споделете плана: "Затова следващите три дни ще бъда зает/а, за да свърша тези неща. Ще ти звънна в четвъртък и искам да се видим в петък.”
За този тип общуване родените със северен възел в Дева трябва да изхождат от определени, твърдо установени позиции, които те контролират. Те са фантастични в правенето на планове. Могат да организират всички детайли, така че всички да спечелят. Няма проблем другите да се съгласят с тях, когато изхождат от една отговорна, а не безпомощна позиция.
Когато родените с лунен възел в Дева се почувстват претрупани от изобилието на събития в своя живот, те понякога реагират като изпадат в състояние на празнота - отдалечават се от дадена ситуация, докато не я видят ясно и не се сдобият със сили, за да се справят по-ефективно с нея. Но може да се получи пробив в доверието, ако не дадат предварително знак на своя партньор, че ще се оттеглят, особено ако няма индикация колко ще продължи това състояние. Без значение колко е трудно, откровеното изразяване на техните планове е ключът към положителните връзки.
Вследствие на отшелническия живот от миналите прераждания в една или друга форма, тези хора не са родени с природни способности да поддържат дългосрочни приятелства. Като духовни служители те вероятно са били посветени в личния живот на другите, но им липсва директно познание на базата на повтарящ се личен опит. Затова, когато нещата в една връзка се объркат, те може би избягват битките и не изразяват някакви по-пламенни емоции. Те не осъзнават, че напрежението е вик на техния партньор да се сближат и да проявят някаква съпричастност, като използват своя невероятен талант да създават ред в хаоса.
Родените със северен възел в Дева трябва да имат желание да запретнат ръкави, да се сблъскат направо с този хаос и да го осъзнаят. Те трябва да разберат, че объркаността в една връзка е сигнал, че е време да обърнат внимание на дреболиите в ежедневието и да развият по-дълбоки чувства на близост. Те много умело изглаждат проблемите, ако проявят желание да бъдат 100 % активни в постигането на практически разрешения.

Папка: Северен възел в Дева | Добавил: Пим (03.03.2009)
Разгледан: 2472 | Любовен | Еротичен | Важно | | Дар
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]
Контакт          3.238.235.248