Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


08:51
19.04.2024
Петък
3.234.244.181


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Лунни Възли » Северен възел в Дева

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]


Лунните възли в 6-ти и в 12-ти Дом

МНОГООБРАЗНИЯТ ХИРОН

Знакът, който управлява Хирон (Дева), и домът, който управлява Хирон (шести), не бяха дефинирани като такива до издаването на тази книга. Затова има много "информационни пропуски" в повечето от астрологичните книги в настоящия момент. Изисква се огромна промяна на съзнанието, за да се отвори към тази нова динамика и да се освободи архетипа на Меркурий по отношение на шести дом и Дева. Както показахме и преди в тази книга, самоопределянето на Дева ще отиде на изцяло ново ниво на съзнание; нашите начини на резониране с Уран, Сатурн и Нептун ще се придвижат в друго измерение; и новата роля на Хирон, като посветител и хореограф на съзнателния танц на Висшия Аз в тялото, ще трансформира нашите сетива, доколкото е възможно, чрез астрологичната работа. В тази глава ще се опитаме да обсъдим всички неясноти, да попълним информационните пропуски в астрологичните книги и тогава ще преминем към най-интересната част от тази книга - преживяването със самия Хирон, сега, след като го познаваме по-добре.

Възлите управляват кармичната ос на рождената карта. Когато Северният или Южният възел е разположен в шести дом, това внася динамика на изцеление от настоящия или минал живот. Ще започнем със Северния лунен възел в шести дом.

Северния лунен възел в шести дом
Връщайки се назад към архетипа на Меркурий като господар на шести дом, би трябвало да кажем, че индивидът е много интроспективен и е потънал във вътрешния свят на Нептун. Нептун управлява дванайсети дом и затова неговото влияние от минали животи остава; но господството на Хирон над Северния възел създава едно цялостно ново усещане за осезаемия фокус на Нептун, който е много мощен. Шулман забелязал една непроявена параноя при тази позиция и аз съм съгласна. Но аз намирам, че тази параноя, свързана с определяне на границите, предизвикани от неуместната психическа инвазия на Нептун, може да бъде преодоляна, като се използва Хирон като диспозитор на Северния възел.

Що се отнася до полярността Хирон/Нептун, както беше обсъдено и преди, Нептун трябва да бъде представен като една постоянно разширяваща се фуния към галактическата или многоизмерна сфера, която се фокусира в една точка от пространството и времето, а именно върху Хирон. Шулман казва относно Северния възел в шести дом: "В областта на работата той е невероятно лош организатор, оставяйки много недовършени неща и винаги изпитва досада от работа.” Тази динамика е точна, когато индивидът се определя чрез Меркурий или когато Урановата страна на Хирон е въздействаща. Въпреки това, щом индивидът се научи да балансира действието на Сатурн и Уран и да активира Хирон, енергията се превръща в инструмент за фокусиране на електромагнитната сила. Както казах и преди, шести дом е последният от долните домове; той е вратата към седми дом (другия) в картата. Влизайки в зоната на другия и на взаимоотношенията, ние никога не ще можем без точния фокус на шести дом да възприемем огледалната теория, че всички се нуждаем от трансформация. Или ние никога не можем да се свържем напълно с другия, докато не узнаем точно кои сме, с помощта на работата и лечителските умения, които сме развили в нашия живот. Родените със Северен възел в шести дом са нашите учители по отношение на по-интензивното действие на тази динамика.

Шулман забелязал хипохондрични тенденции при тези, които имат Северен възел в шести дом. Съгласна съм, но сега ние имаме ново измерение. Индивидът ще има нужда да изживее различни болести, за да се научи да лекува себе си и да развие лечителските си умения. Тази динамика може да отиде на ново ниво, ако индивидът бъде посъветван да усвои електрическата полярност (Уран), като я преживее, научавайки се да се задържа на земно ниво, но като се освободи от негативността (Сатурн). Също така да идентифицира лепкавото вещество или обсебванията на Нептун и да изчиства тялото, така че Висшият Аз да може да се установи в него. Казано накратко, приспособяването към Северния възел в шести дом се превръща в перфектно конструиран инструмент за лечение, който може да бъде овладян и използван съзнателно в много измерения.

Зигмунд Фройд, Карта №51, има ретрограден Северен възел в Овен в шести дом. Преди всичко индивидът със Северен възел в шести дом се освобождава от балансираните животи (Везни) и има нужда от агресивно активиране на ексцентричността и силата в това въплъщение. След това има нужда да насочи балансирането на Южния възел към силната енергийна проекция на Овен. Тогава тази енергийна проекция, управлявана от Марс, се канализира в шести дом, който представя една страхотна енергия на изцеление. Минахме през продължителен период на подценяване на Фройд в полза на Юнг, най-вече за това, че Фройд не се е интересувал от мистичната страна. Но можем да видим, изследвайки картата на Фройд, че той е бил освободен от мистицизма (Южен възел в дванайсети дом) в полза на точната спецификация на енергията. Фройд напълно успял да донесе на планетата силата на своя Северен възел, защото помогнал да се превъзмогне Викторианската сексуална задръжка. Той направил възможно да се изучава по научен път сексуалността и да се проследи отблизо нашата сексуална динамика от детството, като се изследва нейното въздействие върху нас. Забележете, че Венера е в съвпад със Северния възел, което удвоява ефекта на действието й.

Теяр дьо Шарден, карта № 32, има Северен възел в шести дом в Стрелец я той активирал космическото изцеление под влияние на Юпитер и шести дом. Карта № 21 е на лекар, който има Северен възел в шести дом в Козирог, и това му помага да фокусира огромната енергия на съвпада Уран/Юпитер, която са в опозиция на съвпада Хирон/Марс в шести и дванайсети дом, и след това да я насочи към съвпада между Слънце и Нептун, който е върха на Тао-квадратурата. Ако Северният лунен възел не беше в шести дом, аз смятам, че той щеше да стане почти нефункциониращ, заради Тао-квадратурата, която включва шест планети. Фокусът на Северния възел го е насочил в посоката, в която той става голям лечител. Карта № 45 е на стъклар, който има Северен възел в шести дом в Овен и Венера, Сатурн и Луна в Дева в десети дом. Този индивид е взел голямата лечителска сила на Северния възел в шести дом в Овен и е проектирал красотата и баланса в изящни и лечебни стъклени образци. От седем други клиенти със Северен възел в шест дом в Овен четирима са изключително умели терапевти.

Южният възел в шести дом

Когато Южният възел е в шести дом, индивидът трябва да се научи да го заземява, за да може да излети във фунията на Нептун. Този индивид трябва да се научи да лети в това въплъщение, но това означава, че трябва да знае коя е точката на излитане. Тази позиция е необикновена, защото изисква да се реализира енергията на Южния възел повече от обикновено, за да се активира нодалната ос. Обикновено виждаме хората да използват агресивно енергията на Северния възел и постепенно да се насочват към информацията на Южния възел, но как може някой да претвори енергията на Нептун? Шулман забелязва, че:
"Той трябва да надскочи подсъзнателните спомени от минал живот за физическите проблеми, които още му тежат, и да започне да се изкачва по космическата стълба, която го води към реализация на неговата душа." Съгласна съм и дори ще отида по-далече, като кажа, че този индивид се нуждае от регресия в минал живот. Този индивид трябва да възстанови информацията от минал живот относно болестите и лечителските умения, необходима за приземяването на Нептун. Тогава този индивид трябва да активира умението си на лечител, да фокусира това умение във времето и пространството и след това самадхи (да влезеш във връзка с всички измерения) ще залее съзнанието. Тази позиция е буквално парадигмата за съзнателната работа с Хирон. Вижте Карта № 28. Тя е на астролог, който е отличен пример за тази Динамика. След като осъществи работата си от минал живот (Окото на кентавъра), тя беше освободена да стане учител, астролог. Преди сеансите за връщане в минал живот тя се чувстваше обхваната от спомените за древните астрологични умения, но не можеше да установи откъде идват. Нямаше такава информация в съвременните книги и нейното познание я объркваше. Слънцето в съвпад с Южен възел в шести дом и Хирон в съвпад със Северен възел в дванайсети дом я подтикваха да намери енергийната идентификация в минал живот. Нептун е смущаваш и лепкав, докато не активираме служенето и отдаването. Представете си го като хвърчило, на което държите въженцето на Земята и едновременно се реете в небето.

Шулман забелязва, че тези с Южен възел в шести дом трябва да преминат през подсъзнателните места в душата, където все още се съхраняват спомените за болести от минал живот, за да активират Северния възел в дванайсети дом. Моето най-малко дете ми даде голям урок върху тази динамика. Тя има Южен възел в Риби в шести дом. При първата квадратура на Сатурн към радикалното му положение, на седем години, децата постигат пълната си проява на земно ниво. Винаги е разумно да бъдат наблюдавани в периода на първата квадратура, защото можете да видите с кои техни страни ще си имат проблеми, когато ги "облекат във форма". И така, няколко месеца преди нейната квадратура имахме разговор. Докато й говорех за стреса в училище и у дома, аз галех нейното ляво краче. Внезапно тя изпищя: "Не пипай крака ми, той е увит в парцали. Те хвърляха камъни по мен, аз паднах и не мога да ходя." По принцип, аз не разкривам моето езотерично схващане на децата си, но тя никога не беше говорила нещо подобно. Положих усилия да я убедя, че кракът й е добре, записах я на балет и уговорих час при терапевт за връщане в минал живот. Според мен това беше сериозен показател за бъдеща проява на някакво заболяване на този крак, затова реших, ако може, да го предотвратим.
Няколко седмици преди уговорената среща при терапевта и точно по време на нейната Сатурнова квадратура, тя разви болезнена стрептококова инфекция в тазобедрените стави и не можеше да ходи в продължение на десет дни. Заболяването отшумя, тя е здрава и скоро ще проведе няколко сеанса при терапевта, но точно тук е интересната част. Тя е един много емоционален и страстен Скорпион с обичайните тъмни и светли страни. В разгара на заболяването тя изпадна в мистично състояние, при което се отвори нейната сърдечна чакра. Тя стана изключително любяща и отзивчива към всички хора в живота си и започна да проявява интерес към животните и тяхната защита. Тя има Юпитер в съвпад с Луната в Лъв в десети дом, който не беше активирала до този момент. Нейното ниво на вибрации е много по-високо след това заболяване и имам чувството, че тя съумя да се освободи от болестта от минал живот, така че е в състояние да проявява значението на Северния възел в дванайсети дом. Също така доста драматичното отваряне на сърдечната чакра като че ли я освободи да отдаде своята любов и изцелителни сили на семейството си, животните и приятелите, което ще й даде по-голям достъп до Нептун.
Карта № 4 има Южен възел в шести дом. Тази свещенослужителка беше много объркана и проявяваше голяма част от заблудата на Нептун, докато не намери начин да помогне на бежанците от Салвадор. Тя счита, че хората, на които помага, са най-големият й дар. Карта № 20, учител по йога, има Южен възел в Скорпион в шести дом. Той изгаря много от Плутоновата енергия от минал живот, отдавайки голяма част от тази енергия като учител. Той има голям достъп до Нептун по време на медитация.

Папка: Северен възел в Дева | Добавил: Пим (06.01.2009)
Разгледан: 3501 | Любовен | Еротичен | Важно | | Дар
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]
Контакт          3.234.244.181