Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


17:05
16.04.2024
Вторник
3.238.235.248


Онлайн: 3
Гости: 3
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Лунни Възли » Северен възел в Близнаци

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]


Нужди

Възприемане и споделяне на идеи

Родените със северен лунен възел в Близнаци изпитват желание много бързо да бъдат приети техните гледни точки и те да бъдат чути. Под тази прибързаност, обаче, се крие необходимостта да получат одобрението на околните. Одобрението за тях е точен барометър дали са на правия път. Когато другите хора приемат онова, което те казват, това е сигнал, че комуникацията е ефективна. Ако другите не приемат техните думи, това трябва да им подскаже, че е необходимо да се отдръпнат и да облекат своето послание в думи, които останалите могат да разберат.
За тези хора истините са свещени - истинска основа на възприятията им и те действат водени от тях. Затова се объркват, когато трябва да ги споделят, тъй като се страхуват, че другите ще ги помислят за луди или ще ги осъдят за това, че размишляват за истината, вместо да мислят как да направят пари или за други проблеми в ежедневието. Те искат да разкрият себе си пред другите, но тяхната свещена истина е толкова нереална, че е трудно да се говори за нея направо и другият човек често губи интерес. Тогава хората с лунен възел в Близнаци се объркват, защото не знаят как да изразят своята философия с няколко думи.
Това е като да отидеш със зъбобол в зъболекарски кабинет. Пациентът иска да знае: ще правим ли пломба, ще вадим ли зъба, ще вадим ли нерв, или ще запълваме канал? Той не иска зъболекарят да му говори за това какво е изучавал в медицинското училище. Годините, които зъболекарят е прекарал в учение, му помагат да вземе решение за това какво трябва да бъде направено с този зъб и пациентът ще почувства наученото от обикновените му, конкретни действия. По същия начин и родените със северен възел в Близнаци трябва да се научат да отговарят на конкретните нужди на другия човек, да му дадат точен или много опростен отговор, а не да развиват цяла философия. В настоящото прераждане точно това дава положителни резултати.
Истината е енергия, а не концепция. Тези хора действително търсят нейната енергия, но не бива да забравят, че тя няма да дойде от прекомерните размисли. Те ще се докоснат до нея, когато обменят идеи с другите, за да разрешават проблеми в ежедневието. Когато родените със северен възел в Близнаци им помагат да се справят с един дори и незначителен проблем или неразбиране, енергията на истината ще се появи и всички ще намерят изход и спокойствие на ума. В това прераждане е предвидено тези хора да стигнат до истината чрез обикновените, ежедневни взаимоотношения и искрената връзка с другите.

Способност да останеш в настоящето

Разрешаване на проблемите тук и сега

Родените с лунен възел в Близнаци имат склонност да бъдат толкова загрижени за далечни, цялостни решения, че не позволяват на себе си да изпитат радостта от момента. Те все още търсят абсолютната истина. Но в това прераждане имат по-силна необходимост да намират решения "тук и сега" и да усещат, че те (и хората около тях) са щастливи във всеки един момент. Така моментите ще се натрупват и щастието ще продължава.
Същото се отнася и за техните бизнес дела. Те могат да бъдат толкова увлечени от "по-голямата картина", че да загубят поглед как да постигнат едно незабавно и успешно разрешаване на проблема. Те трябва да бъдат по-възприемчиви към изискванията на момента, да подреждат проектите си в определени времеви граници за тяхното изпълнение, вместо да имат чувството, че никога няма да се справят с материалните неща.
Например имах един клиент със северен лунен възел в Близнаци, който давал част от къща под наем. Когато един от неговите наематели се изнесъл, били необходими някои малки поправки на водопровода. Вместо да разреши този проблем и да даде жилището отново под наем, той решил, че сега е моментът изцяло да поднови водопроводната система. След това решил, че сега е най-подходящият момент да подсили основите - което изисквало още по-голяма сума пари и време (които той нямал), както и да издигне къщата нагоре ("за да бъде изпипано всичко"). След това той продължил да си мисли какво още може да се развали с течение на времето (тези хора винаги мислят за вечността!), за да може сега да го оправи. Тъй като нямал парични източници да свърши всичко веднага, месец след месец той продължавал да не дава жилището под наем.
Когато семейството от последния етаж се изнесло, той разширил проекта си, за да включи и водопроводната система на горния етаж ("все някога и това трябваше да бъде направено"). Къщата била без наематели девет месеца, когато той дойде при мен, защото вследствие на липсата на пари от наеми беше изправен пред опасността да я загуби. Тези хора трябва да се учат да ценят временните решения, да се справят с проблемите, когато възникват, и да не мислят прекалено далече в бъдещето. В противен случай губят здравите основи, които ще им позволят разширение след време. Животът на тази планета е временен - вечността съществува само в съзнанието. Те трябва да скъсят разстоянията в бъдещето и да подредят настоящите си дела. Трябва да се съсредоточат върху всички безмълвни факти от една ситуация, да ги огледат добре и да използват логиката си.

Чувство за цел

Докато в някои области хората с лунен възел в Близнаци са прекалено търпеливи, в същото време те се опитват да постигнат по-бързи резултати в други сфери. Но нелогичната привързаност винаги води до повече работа в дългосрочен аспект, защото тези хора ще трябва да се връщат обратно, да намаляват скоростта и да повтарят всичко отново. Те се втурват да премахнат всичко и всеки от своя път, за да бъдат свободни за по-важните дела.
Често тази вътрешна тревога се свързва с това, че се чувстват загубени. В действителност те наистина се нуждаят от цел, която да направлява живота им. Но от тях зависи да определят тази цел и тя трябва да бъде нещо повече от това да преследват истината. Те трябва да имат цел, която е насочена към настоящето и ги свързва с обществото и докато не намерят подобна цел, ще се чувстват загубени. Това е една от причините, поради които тези хора сменят работните си места толкова често. Ако тяхната настояща работа не задоволява вътрешното им чувство за цел, те няма да имат пречки да я напуснат и да опитат нещо напълно различно, за да видят дали ще се получи. Те желаят да завършат колкото специалности е необходимо, за да се подготвят за професията, която си мислят, че е добра за тях.
Търсенето на цел, което зове родените със северен възел в Близнаци, е остатък от миналите животи, в които са преследвали истината. Но в този живот тяхната цел е да се научат да се свързват с обществото. Например, ако седят на една маса с четирима души, те са страхотни в поддържането на разговора. Но ако са с тези четиримата ден след ден, те започват да се изнервят. Мислят си, че вече са казали всичко, което имат да казват. И наистина са го направили, но не са чули какво другите могат да съобщят в отговор - а това е следващата стъпка! Тези хора имат нужда да слушат другите и да се научат как да използват техните отговори, за да може връзката да се развива. Тази обмяна на знания може да създаде огромно количество енергия, което да доведе до разкриване та нови страни у тях. Когато четиримата от масата се сблъскат с нови изживявания, те достигат до проникновения, които могат да споделят с другите.

Промяна

Хората със северен възел в Близнаци са прекарали много животи, "хванати в капана" на различни религиозни организации, които са били съсредоточени върху истината, така че в това прераждане те упорстват и се концентрират само върху едно нещо. Те са жадни за приключения: да опитат всичко от живота, да изпробват различни видове взаимоотношения, разнообразни професии и да живеят на много места. Те копнеят да открият ползите от факта, че живеят на този свят.
В същото време понякога завиждат на онези, които имат само една работа, един брак или един стил на живот. Те се чудят: "Виж, ти! Какво ли ще стане, ако се отдам изцяло на един избор?" Но подсъзнателно знаят, че когато са отдадени на едно нещо, животът е доста отегчителен и не могат да го направят! В този живот те се нуждаят от много възможности, за да бъдат дните им интересни и да поддържат енергията си. Един потенциален недостатък на гледната точка за живота като приключение е, че може да им даде повърхностна представа за хората, които срещат.
Те имат склонност да пропускат дълбочината у другите - техните истории и характери, как са стигнали до мястото, където се намират сега - те просто изживяват едно приключение с тях и след това продължават. Но само когато отделят време, за да опознаят другите хора, ще се почувстват близки с тях и ще намерят душевното спокойствие, което търсят. Затова от полза за родените със северен възел в Близнаци е да намалят скоростта и да бъдат търпеливи с тези около тях - да отделят време, за да задават въпроси на другия човек и наистина да се обвържат с него.

Спонтанност

Тези хора обичат спонтанността - това ги кара да се чувстват леки и щастливи. Спонтанността понякога работи за тях, но може също да бъде пречка за по-интимни приятелства. Например те имат склонност да организират ангажиментите си в последната минута и често хората, които искат да видят, не са свободни. От полза за тях ще бъде, ако осъзнаят, че другите живеят с предварителни планове и ако те наистина искат да се срещнат с някого, трябва да му позволят да знае за намеренията им по-рано. Често те решават, че ако не могат да бъдат с този човек, значи така е било писано.
Тези хора предпочитат спонтанността пред планирането, защото не знаят предварително дали наистина ще искат да бъдат с даден човек. Те предпочитат да бъдат свободни и да поемат в някоя посока - където могат да открият енергия и където ги заведе тяхното желание за приключения. Но те учат, че има мигове, когато тяхната любов към спонтанността не работи в тяхна полза, като например в бизнес делата или с хора, които не избират и дори предпочитат да избягват спонтанните действия.

Неуморност

Хората със северен лунен възел в Близнаци са неуморни по специфичен начин. Но от дейността си в миналите животи те все още имат способност да се концентрират 100 % върху работата, с която се занимават, каквато и да е тя - дори и да не е постоянна. За тях това е здравословно. Те чувстват, че не могат да посветят целия си живот на едно и също нещо, защото чрез разнообразието от житейски ситуации се учат как да живеят на този свят.
Но понякога се отдават на една професия. Могат да успеят в нея и да печелят добри пари и на определено ниво да бъдат задоволени. Но те знаят, че най-добрият момент да направят промяна е когато се чувстват наистина добре и когато всичко върви гладко. Тъй като това е живот, в който се учат и развиват, събират и предават информация, те мислят, че ако не направят доброволно промени, когато дойде моментът, животът ще ги принуди да сторят това. На тези хора не им липсва смелост. Те обикновено имат самочувствие, оптимизъм и вярват в живота, за да поемат риск и сами да осъществят промяната.
Често промените, които родените със северен лунен възел в Близнаци правят, са базирани на интуитивни знания. Те имат усет за следващото приключение, което изпитват нужда да изживеят. Макар че тяхната интуиция ги направлява, те трябва да имат предвид и логическия маршрут, който трябва да следват, за да направят тези промени, като включат и онова което са научили от другите. В противен случай тяхното пътуване може да бъде изпълнено с повече трудности, отколкото е необходимо. В този живот те не могат да се водят от принципа "направи си сам" - те се нуждаят от помощта на хората, които са живели повече сред обществото, за да им помогнат в постигането на целите им. Тези хора трябва да бъдат внимателни, за да не се увлекат прекалено, поради своята склонност да бъдат по-старателни, отколкото ситуацията изисква. Те се учат да бъдат доволни от временните разрешения, за разлика от постоянните, които са търсили в миналите животи. В обществото всичко непрекъснато се променя. Идеята е животът да продължи да се движи в положителна посока като помагат на другите хора. Ако те чувстват, че не се движат напред, имат нужда да внесат светлина в живота си и да разрешат проблемите си по един логичен начин, който може да им бъде предложен от хората около тях. Това ще им възвърне енергията!
Самотата е носила спокойствие на хората със северен възел в Близнаци в миналите животи, но те знаят, че това състояние не е разумно за тях сега. Ето защо се връщат обратно в обществото: за да открият тази вътрешна хармония, която идва от взаимоотношенията им с другите. Те се учат как да поддържат баланса във връзките си с останалите и да разпростират тази хармония извън себе си. Но родените със северен лунен възел в Близнаци са толкова затворени по отношение на социалния живот, че това се оказва трудно за тях и затова те се опитват да се променят, но само като използват своите вътрешни способности. С други думи те не задават въпроси за другите, вместо това се опитват да изградят някакъв тип непрекъснатост чрез нишката на обвързаността, защото в миналите животи са развили добре тази способност - и тя им носи вътрешно спокойствие и хармония.
Сега те влизат отново в обществото и се опитват да поддържат вътрешно спокойствие, докато се обвързват с другите. Ето защо временните, повърхностни взаимоотношения могат понякога да бъдат добри за тези хора. Само след като достигат до определена дълбочина те могат по-лесно да поддържат собственото си чувство за хармония, когато са с друг човек. След като веднъж научат как да правят това с различни хора на повърхността, те могат да осъзнаят и как да преминат на по-дълбоко ниво и все още да поддържат енергията и хармонията в живота си.

Намаляване на скоростта

Родените със северен възел в Близнаци чувстват, че имат толкова много информация, която могат да дадат на другите, че всички тези послания, които носят, им изглеждат като товар. Но техният живот не се движи със същата скорост както в миналите им прераждания, когато са пътували сами. Те трябва да намалят скоростта. В края на краищата това е един човешки живот.
Ако те се опитват да проявяват прибързаност, накрая ще се наложи да извървят по-дълъг път, защото ще трябва да се връщат и да повтарят някои неща. Те не бива да забравят, че мястото, където се намират, е точно това, в което трябва да бъдат, а човекът срещу тях е онзи, който има нужда да чуе тяхното послание. Това може да бъде огромно облекчение от стреса, който те изпитват. Ако се движат прекалено бързо, за да се доближат до следващия човек, те няма да успеят ефективно да предадат първото послание и тежестта ще остане с тях.
Друг проблем е, че родените със северен възел в Близнаци чувстват отговорност не само да донесат посланието, но и да видят, че другият човек ги разбира. В известен смисъл това е правилно. Те са учители в този живот и работата им е да предават посланията си така, че другите да могат да ги разберат. Но ако са нетърпеливи, те неизменно се опитват да насилят другите, вместо да намалят скоростта и да представят идеята си на езика на другия човек. Те трябва да се водят от принципа, че дванадесет послания, предадени на дузина хора, така че да бъдат разбрани, са по-важни, отколкото стотици послания, които никой не разбира.

Уважение към думите

Родените с лунен възел в Близнаци може би са заеквали в своята младост: тази склонност е по-силна у тях, отколкото при другите възлови позиции. Това е така, защото техните мисли се движат прекалено бързо и те са имали толкова много прераждания, изпълнени с мълчание и размишления, че не са свикнали да говорят. Техните мисли се движат десет пъти по-бързо, отколкото устният им апарат. Те са много ентусиазирани да комуникират, защото не са били сред обществото толкова дълго и сега са щастливи да бъдат част от него, но се страхуват, защото не знаят как да се свържат с него. Всичко това води до склонността им да заекват. Да повторя още веднъж: намалете скоростта, за да преминете на вълните на другия човек и така ще улесните предаването на по-голямо количество информация за по-кратко време и с по-малко думи.
Заекването може да бъде полезно в друг смисъл. То кара тези хора да търсят алтернативни думи, в случай че първият набор се окаже неподходящ. Това ги кара да осъзнават по-добре необходимостта да намалят скоростта и точно да предават онова, което мислят: то ги учи да уважават думите и изкуството да ги използват, за да изразят точно онова, което имат предвид. Като насилват себе си в намиране на точни думи, за да предадат идеята си, тези хора канализират своята изключително творческа умствена енергия по един конструктивен начин във взаимоотношенията си с другите.
Те имат толкова много умствена енергия, че ако не оценяват мощта на думите, резултатът е объркване. За тях е много важно да не говорят прибързано, да отделят време, за да намират подходящите думи. Това канализира тяхната енергия и им дава онази съсредоточеност, от която се нуждаят. Те знаят точно какво искат да кажат, но може да бъде трудно да бъдат разбрани. Тези хора виждат как другите комуникират ясно и не знаят защо на тях общуването им създава толкова неприятности. Затова те харесват филми с интересен, интригуващ диалог, защото се учат като гледат какво казват хората и как го правят. Най-важното нещо за тези хора е да не забравят да намаляват скоростта. Те трябва да бъдат сигурни, че онова, което казват, ще бъде разбрано от всички заинтересовани, дума по дума, вместо да засипват другите с множество идеи, още преди първата да е възприета. Например, ако те кажат: "Пътуванията в чужбина не са много приятни преживявания", тук трябва да спрат и да видят как тези около тях ще им отговорят. Ако другите се противопоставят на тяхното становище като посочат какво удоволствие е било за тях пътуването до Таити, родените със северен възел в Близнаци трябва да спрат и да изяснят какво са казали в началото.
Те биха могли да се поправят: "Не казвам, че пътуванията в чужбина са неприятни за всички, но за мен лично те не са източник на най-големи забавления." Никой не може да се противопостави на житейския опит на друг човек, когато е ясно, че той не говори от името на всички. След като отделят време да изяснят първата си идея, те могат да осъзнаят, че имат възможност да се поучат от различния опит на другите и тогава да продължат така: "А ти какво можеш да кажеш за пътуванията си в чужбина?" Тези хора са по-добри, когато се опитват да видят как другите гледат на живота, за да могат да разширят собствените си възприятия.

Навременност

Хората със северен лунен възел в Близнаци се учат да мислят, преди да говорят. Те също така трябва да разберат колко важно е да изчакаш подходящия момент, за да изразиш своята гледна точка. Дори ако хората с тази възлова позиция предложат на другия човек идеалното разрешение на даден проблем, няма да има никакъв смисъл, ако той не е готов да го чуе. А когато другият човек не е възприемчив, те трябва да се примирят и да изчакат да се появи следващата възможност.
Те трябва да се съсредоточат върху това да проявяват разбиране и добронамереност, които могат да предложат, само ако нямат лична заинтересованост от комуникацията. Когато те имат изгода от това другия човек да приеме и оцени тяхното становище това води до напрегнатост, която действа против тях и може да изглежда сякаш те обичат проповедите или битките. Тези хора проявяват загриженост към онези, на които искат да помогнат, но понякога тяхната най-голяма загриженост се изразява в желанията им да поддържат другия човек дори в моментите, когато не изглежда, че той ги разбира.

Папка: Северен възел в Близнаци | Добавил: Пим (04.03.2009)
Разгледан: 2079 | Любовен | Еротичен | Важно | | Дар
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]
Контакт          3.238.235.248