Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


17:28
16.04.2024
Вторник
3.238.235.248


Онлайн: 4
Гости: 4
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Лунни Възли » Северен възел в Близнаци

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]


Цели

Изразяване и приемане на мнения

Родените с лунен възел в Близнаци се учат как да предават съобщенията и как да чуват онези, които трябва да получат. За да осъществят това по-ефективно, те трябва да правят разлика между отделните функции на мозъка и да наблягат върху този аспект, който осигурява фактическа, логическа ориентация.

Информация чрез интуиция

Тези хора са прекарали много минали животи в развиване на своите философии и в осланяне на интуицията си. В тяхното индивидуално и самотно търсене на истината интуитивното знание е било най-добрият им водач. Но сега, когато отново са в обществото, фактите ще им помогнат да се свързват с другите по начин, който възстановява вътрешното им спокойствие. Ако те вземат решения, основани само на интуицията, това почти винаги ги поставя в изолация. Ако се чувстват несигурни или разстроени от една ситуация, те трябва да потърсят повече информация. Тези хора лесно могат да останат неразбрани, бързо да реагират и да се почувстват отхвърлени, когато никой не е възнамерявал да постъпи така с тях.
Но ако имат силни интуитивни чувства по отношение на нещо, трябва да му обърнат внимание. Най-добре е да отделят време и да задават въпроси, които ще им донесат успокоение: „Чух онова, което каза, но поради някаква причина се чувствам неудобно. Искам да имам повече информация, за да съм сигурен къде се намирам." Тези хора винаги печелят, когато събират информация и тя ги изпълва с убедителност и топло чувство за истината вътре в тях.

Противоречие между логиката и спонтанността

В това прераждане вземането на решения, основани на спонтанни импулси, не е от полза за родените със северен лунен възел в Близнаци. Ако почувстват неочакван подтик да се качат на самолет и да заминат за Перу, необходимо е да спрат и да обмислят идеята от гледна точка на логиката. Решения, които са взети на базата на логиката, а не от прекалено доверие или големи надежди, ще се окажат най-благоприятни за тях в дългосрочен план. В този живот хората с лунен възел в Близнаци не могат да действат прибързано, без да вземат под внимание всички факти.
Тези хора се учат да откриват стойността на логиката в ежедневни ситуации. Например, ако една от техните истини е вярата в стойността на приятелството, те трябва да не забравят своята цел - създаване на приятелства - и след това разумно да наблюдават какво поведение трябва да имат, за да постигнат онова, което искат. Как едно приятелство се развива от обикновено познанство? Какви общи характеристики забелязват в успешните връзки? Логиката ще им подскаже какво поведение дава най-добри резултати, за да създадат връзките, които искат. Преди всичко логиката им действа успокояващо. Тя им дава възможност да видят последователността на стъпките, през които трябва да преминат, и това им носи спокойствие на духа. Когато използват логиката, те се чувстват обвързани с другите и виждат как могат да маневрират успешно в обществото. В новите ситуации родените с лунен възел в Близнаци могат да се справят със своето безпокойство като разумно определят стратегиите си, защото планирането им създава чувство за непрекъснатост, от което те наистина се нуждаят.

Изслушване

Хората със северен лунен възел в Близнаци са дошли на този свят, за да разпространят енергията на истината в обществото. Когато не могат да запалят другия човек за по-висшата истина, това най-често е така, защото не слушат какво всъщност им казва той. Те не му отговарят по подходящ начин. Когато вярно възприемат позицията, от която тръгва другия човек в разговора, те могат да изрекат подходящи думи и да влязат в синхрон с него, за да преведат своята истина на неговия език, така че той да ги разбере. При реагиране по подходящ начин чувството на неразбиране се изпарява. Това изисква търпение. Също така е необходимо да бъдат истински ентусиазирани за възможностите в потенциалната връзка и да влагат достатъчно време и енергия в нея. Но понякога имат склонност да бъдат прекалено взискателни и според тях малко хора заслужават търпението им.
Иронията е, че родените с тази възлова позиция имат дарба да създават истински връзки с почти всеки, когото срещнат! Те са свикнали да търсят хора, които също се стремят към истината, но в този живот за тях не е предопределено да говорят единствено с други философи. Те имат нужда да изслушват онези, които срещат в ежедневието си: пощальона или продавача. Съществува безкрайно разнообразие от хора, с които могат да се свържат, и трябва да намерят онези, на които имат какво да кажат.
Но трябва да вярват в силата на Вселената, в това че тя ще доведе подходящите хора при тях. Ако няма недоразумения, значи това е човекът, с когото те трябва да бъдат търпеливи. Проблемите в комуникацията са червен флаг за тези хора, който им сигнализира, че трябва да намалят скоростта и да обърнат внимание на човека пред тях.

Дипломатичност

Основната цел на родените със северен възел в Близнаци в този живот е да предават знанията си. Когато другите не съзнават важността на истината в ежедневието си, това дава възможност на тези хора по един ненатрапчив начин да предадат онова, което знаят. Основната дума тук е "ненатрапчиво" или "тактично", "с любов", "дипломатично", "по забавен начин". Те трябва да предадат посланието си по начин, който не кара другите да се чувстват виновни. Тогава те няма да заемат отбранителна позиция и ще могат успешно да приемат посланието.
Родените с лунен възел в Близнаци по природа обичат да помагат, когато видят някого в беда; те са сред първите, които ще предложат помощ. Но тонът им и начинът, по който ще направят това, може да бъде проповеднически, защото те не осъзнават, че смятат само себе си за прави. Те наистина искат да дадат на другия човек отговор на проблема веднага. Но научават, че дори ако наистина имат разрешение, другият човек няма да ги чуе, ако начинът, по който се опитват да изложат идеите си, е обиден. Това е същото като лекарствата за деца, които са обвити в сладка обвивка, за да бъде приемането им по-леко за всички. Тези хора трябва да се научат на тактичност: как да излагат идеите си кратко и да предлагат информация, която другите са склонни да преглътнат.

Търсене на съвети

Хората с лунен възел в Близнаци с нежелание търсят съвети, защото се страхуват, че това ще покаже тяхната несигурност и си мислят, че вече знаят какво ще каже другия човек. В действителност другият човек може да им каже нещо, което е напълно различно от онова, което очакват, и то може да се окаже точно онова, което може да разреши проблема им. Другите хора могат наистина да помогнат на тези със северен възел в Близнаци да видят нещата от различен ъгъл и да им дадат възможност за нови проникновения.
Те винаги с изненада откриват, че хората около тях разбират какво се случва, макар и сами да не са изразили проблема си. Те си мислят, че ако имат оптимистичен вид, другите ще приемат, че всичко е наред. Факт е, хората често са доста чувствителни към настроенията на родените с това разположение и могат да притежават точно тази информация, която ще им бъде от полза.

Развиване и усъвършенстване

Образование

Официалното образование е добро за родените със северен възел в Близнаци и те с удоволствие възприемат новите знания и информация. Това разширено обучение им помага да видят "голямата картина" на живота и им помага да усетят начина, по който мисли обществото. То им предлага определена структура и им показва различни гледни точки, а това им помага да излязат извън рамките на собствената им истина. Четенето също им помага да видят живота през очите на някой друг. Тези хора са като празния харддиск на компютъра. Те са гладни за информация. Те обичат литературата, която четат, да включва различни теми и сюжети, в противен случай могат да се отегчат. Освен че разширява познанията им, четеното им дава и разнообразие от теми, на които да говорят с другите, а това ги прави по-уверени в способностите си да се обвързват.

Нова среда

За хората със северен лунен възел в Близнаци е здравословно да попадат в ситуации, в които са заобиколени от различни хора, защото всеки един им дава възможност да научат нещо ново за тях самите. Те често гледат на нещата по един моралистичен, духовен начин и затова имат нужда от Уроци, които да им помогнат да възприемат живота и със сърцето си. Новите ситуации ги карат да се запитват кои са те и в какво вярват. Затова трябва да започнат да се срещат с хора, да задават въпроси, да четат: с други думи да правят всичко, което могат, за да научат нещо за всяка нова ситуация. За тях е нов шанс да видят света от гледната точка ва други хора.
Ако родените със северен възел в Близнаци се опитат да се застопорят на едно място и пренебрегват личния си растеж, ще се случи нещо във външната среда, което да им даде тласък и да ги изпрати към ново предизвикателство. За тях най-разумно е да изберат посоката, в която ги води интуицията им и да имат желание за преодоляване на новите ситуации в живота си. Но тези хора могат да бъдат много упорити по отношение на уроците, които трябва да усвоят.
Те трябва да осъзнават тази склонност и съзнателно да бъдат готови за промени - за да могат да избегнат ненужната умствена или физическа болка от това, че ще им се наложи да "се събудят". Когато изберат промяната, новата ситуация ги мотивира и ги връща отново във водовъртежа на живота.

Писане

Един от най-добрите начин, който може да помогне на родените със северен възел в Близнаци да се развиват, е редовното писане - на дневник, книги, статии и т.н. Физическият процес на вземането на химикала в ръка и записването на онова, което те мислят, че ги кара да се чувстват уверени и стабилни. Записването успокоява тяхното вътрешно безпокойство, освобождава напрежението и тревогата и възцарява мир в душите им.
Тези хора са невероятно талантливи писатели, макар че могат да разберат това прекалено късно, когато се обърнат назад и видят какво са създали. Те имат способност да изясняват мисълта си върху лист хартия по един прост начин, който в действителност се пренася далеч отвъд думите. Също така, когато започнат да пишат за проблемите или изживяванията си, това концентрира тяхното подсъзнание и отговорът, който търсят, се появява върху белия лист.
Писането е невероятно освобождаване за тях. Ако те са разстроени от някого или се чувстват неразбрани, една от най-добрите терапии е да му напишат писмо. Дори и никога да не го изпратят, самото писане ще ги накара да се чувстват много по-добре. Те могат дори да напишат: "Днес беше тежък ден за мен - чувствам, че съм в сериозен стрес." Простият акт на изписване на онова, което забелязват в момента, ще премахне част от неприятната енергия в тяхното съзнание. По този начин те се освобождават от умствения стрес и се отварят за решения, които да им донесат спокойствие.
За тези хора писането може дори да бъде една добра професия. Те могат да бъдат толкова гъвкави и имат такъв простор за развитие, че това да се окаже единственото нещо, което търсят. Те не трябва да се осланят на някакво съдействие или определена структура, защото могат да бъдат навсякъде, и да бъдат себе си и в същото време да работят - а това силно ги привлича.

Говорене

Хората с лунен възел в Близнаци толкова са привикнали към мълчанието в големи групи, че може би се срамуват да споделят онова, което имат да кажат - макар че от тях стават много добри оратори. След като са чули идеите на останалите членове на групата, те могат да забележат разминаване между онова, което се твърди, и онова, което действително се случва. В този случай тяхна работа е да споделят истината за своя действителен опит. Те могат да чувстват такава енергия и страст, че да не са сигурни дали са изрекли правилните думи. Но ако нещо ги подтиква да говорят, за да изяснят нещата, те трябва да продължат и да споделят онова, което имат.
Ключът, за да направят успешно това, е първо да осъзнаят, че са чули и разбрали онова, което другият човек е казал и след това да отговорят по положителен начин, за да види той, че са чули думите му. (Например: "Ти се изрази красноречиво със сърдечна искреност и смелост" и т.н.) Тези думи могат да помогнат и ако родените със северен възел в Близнаци използват изразните средства на другия човек, за да постигнат взаимна обвързаност. Ако разбират какво казва другият човек, и те самите ще бъдат чути.

Обучение

В това прераждане хората с лунен възел в Близнаци са тук, за да обучават. Те трябва да съобщят истините, принципите и практическото приложение на моралните норми в обществото. Те разбират вселенските закони и искат да помогнат на другите да се научат да ги прилагат по практически начини в ежедневните ситуации.
Те се учат да виждат истината, която лежи зад думите, и това, че трябва да слушат внимателно другите, за да разберат въпросите, които им задават. Ако се освободят от своите собствени представи за истина и действително се вслушат автоматично ще превключат на ценностната система на другия човек и спонтанно ще кажат - чрез откровен въпрос или ново късче информация - онези думи, които ще променят перспективата и за двете страни към една нова истина.
Ако хората със северен лунен възел в Близнаци гледат на себе си като на учители, а не като на философи, изцяло се променя изживяването, което имат, при споделяне на истината и този акт се превръща в истинска радост за тях. Като учители те не очакват другите да знаят онова, което те знаят, и това ги въоръжава с повече търпение, когато предават посланията си. Когато помагат на друг човек да открие собствената си истина, те постигат хармония и усещат топлите чувства, които се появяват между тях.
Като учители тези хора трябва да се разделят с предубежденията си и да позволят на другия човек да мисли свободно, без да се опитват да го направляват и да го карат да прави заключения, идентични с техните собствени. Това е разликата между истинския и риторичния въпрос.
Истинският въпрос подтиква другия човек да отговори в хармония със собствената си вътрешна истина, докато риторичният въпрос го манипулира и го кара да стигне до определени, предварително установени заключения.
Риторичните въпроси не са от полза за тези хора: истинските въпроси и логиката са даровете, които родените с тази възлова позиция носят, за да помогнат на другите да постигнат едно по-високо ниво на възприемане. Когато се държат като истински учители, те постъпват така, че от дадена ситуация да спечелят всички.

Съвместимост с обществото

Родените със северен лунен възел в Близнаци се учат да ценят човешките взаимоотношения и важността на доброжелателността в ежедневните контакти с другите. Те имат склонност да бъдат до такава степен чувствителни към тяхната истина и цели, че забравят важността на тактичното отношение към другите.
Отдадеността в много минали животи на духовната истина пречи на тези хора да отворят вратите за честно, саморазкриващо се общуване. Но когато го правят, се появява усещане за благодат, което обгръща всички засегнати. Атмосферата е заредена с чувство за духовно общуване. И накрая се появява следното желание: "Нека празнуваме тази вечер ...нека плачем и се смеем над миналото... нека мечтаем и правим планове за бъдещето, нека живеем само за мига и да бъдем заедно.” Хората със северен възел в Близнаци имат талант да изградят едно изцяло ново ниво на комуникация, когато искат да разкрият своята интимна същност - без да е необходимо да бъдат прави или герои.

Въпроси

Въпросите са невероятно важно оръжие за тези хора. За тях може да бъде по-добре да задават въпрос, вместо да излизат с отговор. Ако не могат да намерят общ език с някого, трябва да зададат въпрос (не риторичен, а истински) и честно да се опитат да разберат какво мисли човекът до тях. Той често ще се препъва в истината на хората с лунен възел в Близнаци, когато се опитва да им отговори, защото тези хора притежават истината в своето енергийно поле!
Но когато действат, водени от мотива да се обвържат, подходящият начин, по който да изразят онова, което искат, и как да го кажат, автоматично се изяснява. Но докато схванат това, процесът е труден и изисква съзнателни усилия. Те трябва да насилят себе си да слушат и да задават въпроси и може да им бъде трудно да контролират своята неуморност. Но за родените с лунен възел в Близнаци задаването на въпроси, за да се намери повече информация, е много важно. То им помага да се чувстват "в момента" и замесени във взаимоотношенията. Онова, което причинява трудности на тези хора, е неспособността им да разберат, че има два вида разговори: обикновен разговор, в който хората просто споделят неща от ежедневието си, и една много по-дълбока обвързаност, която може да се появи само докато те обсъждат тема, която е свързана с духовността им и е значима. Истината е, че родените със северен възел в Близнаци могат да общуват по един истински начин - дълбок и значим - без да говорят за живота и смъртта, за философия или за много сериозни решения. Обвързаността може да се появи, когато се обсъждат обикновените неща от живота, но тези хора трябва да бъдат ангажирани и да задават въпроси. Когато наистина са активни, внезапно откриват, че всички искат да бъдат около тях -защото за другите е голямо удоволствие да говорят с хора, които имат северен лунен възел в Близнаци. На свой ред те искат да бъдат заобиколени с много и различни хора, защото харесват многообразните ситуации, в които могат да попаднат.
Но процесът включва отказ от желанието за контрол. Хората със северен възел в Близнаци са много добри в умението си да поддържат разговора с общи приказки, но ако искат да попитат приятел: "Защо отиваш в Чикаго?", те всъщност не знаят какво ще им отговори другият човек. Това означава, че не знаят как да реагират. Тъй като другият човек ще им съобщи нова информация, те осъзнават, че ще предоставят контрола върху разговора на него. В един момент от това се чувстват добре, но винаги се страхуват, че няма да знаят какъв следващ въпрос да зададат! Но когато престанат да се притесняват и позволят на другия човек да контролира разговора, онова, което искат да кажат, се появява съвсем естествено и тяхната истинска същност се разкрива по позитивен начин.
Когато родените с лунен възел в Близнаци се възползват от шанса, откажат се от желанието си да контролират, да задават въпроси на другите за техния живот и оставят себе си отворени, за да могат да се обвързват - по някакъв начин се създават много добри взаимоотношения. Те могат да разчитат на своята собствена интуиция и да вярват, че Вселената ще им помогне, когато е необходимо да се обмени енергия между двама души. По ирония те изобщо не изпитват страх, когато другият човек им задава въпроси - това им дава възможност да споделят своята истина!
Родените със северен възел в Близнаци искат да постигнат едно по-високо ниво на общуване с другия човек. Те искат да отидат отвъд границите, до които могат да стигнат сами. Но само чрез истинска комуникация с другите, новите, по-разширени идеи и решения могат да станат очевидни.

Обществени порядки

Тези хора са били изолирани толкова дълго на планинския връх, че са забравили нюансите за това как да се свързват с другите. Те са като слон в стъкларски магазин: втурват се да осъществят своята цел с пълна липса на съзнание за деликатните чувства на хората около тях. Не знаят какво е прието от обществото и какво означават добрите маниери, защото не са свикнали да живеят с другите, които обикновено действат така, че да получат поддръжката на останалите. Да се грижат за близките си и да отделят време, за да не позволят да настъпи отчуждение у другите е ценно, тъй като изолацията ще създаде ненужни пречки по пътя към задоволяването на нечии нужди. Тези хора се учат: подходящите маниери ще им дадат сила да живеят в обществото и да печелят от това.

Езикът на тялото

Тези хора печелят, когато разбират реакциите на другите и езика на тялото. Те често са повече загрижени за своите послания, а не толкова за ефекта, който думите им имат върху другите. Могат да кажат нещо и след това да видят, че другият човек изглежда шокиран. Вместо да оставят всичко да мине от само себе си, те трябва да се опитат да изяснят ситуацията с другия човек: "Забелязах, че се отдръпна. Дали не казах нещо, от което те заболя, или те обидих?" Ако другият човек отговори с "да", хората със северен лунен възел в Близнаци трябва да продължат:
"Моето намерение не беше да те нараня, затова мисля, че се е получило недоразумение. Какво си помисли, че искам да кажа?" Почти всички проблеми, които те имат във взаимоотношенията си, обикновено се оказва, че се дължат на нехайство при общуването.
В този живот родените със северен възел в Близнаци се запознават със себе си и се учат да разбират какво означава да бъдат човешки същества. Като се поставят в различни ситуации, тяхното разбиране за човешката природа се развива. Нещо повече: всички житейски ситуации, в които са срещали трудности им помагат да научат нещо за себе си. Когато започнат да разбират себе си по-дълбоко и да осъзнават противоречието, че и те са част от човешкия опит, започват да приемат различните лица на собствената си природа. Това им помага да разберат и да приемат противоречията в другите и са добре дошли обратно в семейството на човешкия род.

Папка: Северен възел в Близнаци | Добавил: Пим (02.03.2009)
Разгледан: 2217 | Любовен | Еротичен | Важно | | Дар
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]
Контакт          3.238.235.248