Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


23:41
24.09.2022
Събота
44.201.68.86


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Лунни Възли » Лунни Възли

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]


Астрология на Душата

Тази книга съдържа моите професионални тайни: методите, които съм използвала, за да правя достоверни хороскопи на хората през изминалите двадесет години.
Много от моите клиенти си мислят, че имам изявени психични способности. Това може и да е вярно, но не е основното, което използвам, когато съставям астрологична карта. За да интерпретират личните качества точно и вярно, астролозите трябва да имат отправна точка, върху която да се фокусират, когато започват изготвянето на рождената карта. Това може да бъде Слънцето, положението на Луната или затъмненията, главните аспекти, броят на планетите в знаците на Огъня, Водата, Земята или Въздуха - всеки астролог има свой собствен начин, за да започне, да види и да интерпретира останалата част от рождената карта.
Аз използвам лунните възли. Те никога не са ме подвеждали и са ми давали необходимата информация, за да насоча един индивид в правилната посока, за постигане на успех, самоувереност и баланс в живота му. Верността на моите интерпретации се дължи не на психичните ми способности, а по скоро на вниманието, което обръщам на влиянието на лунните възли.
Когато разглеждам една индивидуална карта, първо обръщам внимание на позицията на Северния и Южния лунен възел, на положението на Луната по знаци и по домове. След това за мен са важни геометричните взаимовръзки (които астролозите наричат аспекти), които възлите правят с другите планети, и всички необикновени обстоятелства, свързани с планетите, отнасящи се до знака, в който е разположен северния възел. Внезапно целият хороскоп оживява и аз мога да разбера индивидуалните предизвикателства, които лежат пред всеки човек, и качествата, които трябва да развие, за да успее и животът му да бъде пълноценен.


ТОЧНОСТ

Не е необходимо да вярвате в астрологията, за да има настоящата книга стойност за вас. Тази наука, ако се разглежда от психологическа или научна гледна точка, няма нищо общо с вярата. Тя е практическа. Свързана е с придобиването на знания и експериментирането. Дали психологическите портрети, предлагани от астрологията, ще бъдат полезни инструменти по пътя към собственото ви опознаване? Дали астрологическите предсказания ще ви помогнат (когато са базирани на пълната ви рождена карта) по-ефективно да използвате времето си?
При преценка на достоверността на материала, представен в тази книга, е важно да се вслушвате в гласа на вътрешното си познание и миналия опит. Независимо от онова, което другите си мислят, само вие знаете природата на своите вътрешни борби.
Ако изберете да направите някои от опитите, които ви предлагам, за да балансирате влиянието на своя лунен възел върху личността ви, обърнете се към собствената си енергия, за да получите потвърждение дали сте на правилния път. Ако след като сте осъществили някои от тези опити, жизнената ви енергия се повиши и се почувствате по-щастливи и свободни, вие се движите в правилна посока. Вярвайте в себе си. Ако това не се получи, опитайте по друг начин. Ще разберете дали действията ви са правилни в зависимост от това дали се чувствате радостни и/или свободни.
Ако някои от предположенията, които са направени за влиянието на вашия северен възел, не ви се струват подходящи за вас, тогава повярвайте на себе си. Това може да е проблем, който вече сте преодолели или поради някаква причина, не се отнася изцяло за вас. То е като да пробвате нови обувки - само вие знаете дали ви стават и са ви удобни. И да повторя още веднъж, вярвайте на себе си.
Някои от предложенията може да ви изглеждат плашещи в началото, защото са нови за вас. Ако ви се струват разумни, ако изглеждат точни, поемете риска и започнете да действате. Ще откриете, че сте осъществили експеримента с чувство на смелост и самоувереност, които са трайни. Ще разберете, че в живота ви са настъпили промени по това, че старите проблеми, които сте имали преди няколко седмици или месеца, вече не ви безпокоят.
Вашите приятели може би все още няма да забелязват промяната, но вие ще се чувствате различно - ще намерите спокойствието, което ви се е изплъзвало в миналото.
За всеки от нас най-съкровените копнежи са предопределени от позицията на северния лунен възел по дом и по знак в момента на раждането ни. Но в процеса на създаване на тази книга, аз осъзнах, че някои неща, които са характерни за другите възлови групи се отнасят и за мен.
Разликата е в дълбочината. Ако един човек е роден със северен лунен възел в Рак или в Четвърти дом, на него ще му липсва контрол, доверие и няма да може да споделя открито чувствата си - това е огромният му проблем и опитите за промяна са като да дълбаеш гранитен блок! Но и хора, чийто северен лунен възел е в друг знак вероятно имат същите трудности и не могат открито да споделят чувствата си. Ако прочетат главата, която се отнася за северен лунен възел в Рак, това може да им помогне да изцелят своята уязвимост и да открият практични начини да постигнат равновесие и спокойствие в живота си. Разликата е, че за тях няма да бъде толкова трудно да сторят това и да се променят, колкото ще бъде за хората, родени с това възлово разположение.
Например аз нямам северен лунен възел нито в Овен, нито в Първи дом, но когато писах тази глава, осъзнах, че имам проблем да отстоявам правата си в някои други области, различни от тези, върху които хората с това положение на северния възел трябва да работят. В творческия процес по време на писане на тази глава тя ми подейства в посока към изцеление и внезапно аз започнах да изявявам по-открито и конструктивно собствената си воля и да бъда по-откровена. Животът ми стана доста по-лесен. След като веднъж разбрах какъв е проблемът, за мен беше по-лесно да се променя. Но работата върху онези недостатъци, които са в следствие на влиянието на моя северен лунен възел е направо мъчителна. Започнах да се опитвам да ги променям преди двадесет години и все още работя върху тях.

СЪЧУВСТВИЕ, ПОСТИГНАТО ЧРЕЗ ПОЗНАНИЕ

Когато се обръщаме към астрологията с разбиране и с желание да вникнем в нея, това ни води директно към безусловната любов. Когато напълно разбираш вътрешната същност на един човек и къде са слабите му места, как може да му бъдеш ядосан? Всички даваме най-доброто от себе си в стремежа да преодолеем своите недостатъци.
Защо? Поради съображения за практичност. Нашите недостатъци ни пречат да постигнем онова, което искаме.
Все пак всички живеем на една планета.
Астрологията, базирана на слънчевите знаци, например хороскопите, които се срещат в ежедневниците и списанията, са предсказания, които вземат предвид само положението на Слънцето. Наталната астрология взема предвид позицията на десетте планети (тук наричам планети и Слънцето, и Луната, тъй като на галактиката се разглежда в зависимост от влиянието й върху Земята), оста, която е действала по време на раждането на даден човек, и редица други неща: лунните възли, затъмненията и т. н. В действителност всеки от нас е напълно неповторим: същото разположение на планетите както по време на неговото раждане се наблюдава отново след 25 000 години, защото всички те се въртят с различна скорост около Слънцето. В мига, в който сте поели първата си глътка въздух, цялото човечество, всички живи хора в този момент са изживели това заедно с вас. Всеки е направил най-доброто, което с могъл, за да бъде изпълнен с радост този миг, и след това идва следващият миг и следващият, и така до безкрайност. Но минутата, в която вие сте родени, се е запечатала върху вашето същество и остава завинаги част от вас.
В този смисъл вие носите отговорност за пречистване на този момент в името на всеки човек от планетата и самите вие имате сила да подобрявате момента на своето собствено раждане. То е сякаш вземате тази частица от време и я вплитате в себе си, за да продължи тя през цялото ви прераждане. И когато започвате да работите с този миг, "когато събирате тези отрязъци от вашата електрическа мрежа, които не работят много добре, и ги променяте, това създава радост, смях и веселие във вашия собствен живот - положителната енергия от тези промени влияе и на другите. Чрез собствения си живот вие може значително да промените своето минало, а когато правите това, променяте настоящето на всички. Слушала съм много духовни учители да казват, че най-доброто, което можем да направим за другите, е да усъвършенстваме себе си. Ние сме свързани много дълбоко - ние сме Едно Цяло.

ВЪТРЕШНА СТРУКТУРА

Астрологичната карта сама по себе си е доста схематична: показва вътрешната структура на един човек. Но за всеки от нас тя е различна. Тя не е "добра" или "лоша", тя е просто такава, каквато е. Вашата астрологична карта ви дава информация за вътрешните характеристики, с които сте родени, но как ще ги развиете зависи изцяло от вас.
Когато можете обективно да видите модела на собственото си поведение, вие може да направите промени, за да получите по-ефективни резултати и да се усъвършенствате. Когато погрешните неща се поправят, резултатът е един по-гладък път в живота (първо за вас и след това за другите). С ясната представа за своите особености вие по-добре осъзнавате слабите си места и можете да изберете да изоставите онези навици, които не работят във ваша полза.
Например, ако един човек знае (след като види изчертана рождената си карта), че има склонност да възприема, че вече знае отговорите на всичко и това го е направило нетърпелив и самодоволен, качества, които го изолират от другите (както би се случило, ако той е роден със северен възел в Близнаци или в Трети дом), и ако научи за тази своя склонност, това ще му позволи съзнателно да отдели повече време, за да изслушва с уважение информацията, която му дават другите, преди да се осмели да изложи своето собствено мнение. Дори само тази проста промяна ще направи живота му и взаимоотношенията с хората доста по-различни.
Ние всички имаме тенденция да се държим по неподходящ начин и това води до чувства на изолация и нещастие. Номерът е да открием слабите си места и да се въоръжим със сили да ги преодоляваме. След като притежаваме това обективно знание, ние вече не действаме на тъмно, без да разбираме защо животът ни поднася ситуации, които ни правят нещастни. Житейският ни път е прекалено кратък, за да се движим по него със завързани очи. Целта на тази книга е да изясни онова, което ни помага и което ни пречи чрез дванадесет личностни типа, определени от положението на северния и южния възел на Луната.
Тази книга е предназначена да ви покаже, че вие не сте просто един сбор от качества, които ви разкрива вашата рождена карта. Тя е картина на вашата личностна структура, но вие сте факторът, който лежи зад нея и има сила да използва личността ви (енергията, обрисувана в рождената ви карта) по начина, по който си изберете. Дали ще позволите на своята личност да действа несъзнателно, или ще поемете отговорност и ще пречистите енергията така, че поведението ви да работи във ваша полза, зависи от вас.

КАК ДА ПЕЧЕЛИМ / КАК ДА ГУБИМ

Съществуват десет различни личностни типа, които се представят от десетте планети, използвани в астрологията. Вие можете да погледнете в своята рождена карта и да видите, че някои сфери от вашия живот непрекъснато са в противоречие с други и така създават различни видове противоречива енергия. Други пък са в пълна хармония и никога няма борба между тях. На едно по-дълбоко ниво ние можем да видим основата, от която произтича всичко друго във вашата личност. Целта на тази книга е да задълбае в тази основа, да я опише и да помогне за осъществяването на някои промени. Те ще позволят на енергиите на планетите да съществуват съвместно, в една по-хармонична среда.
Представете си, че вътре във вас има един генерал и в един миг всички трябва да се съберат около него. Всичко, което вие трябва да направите, е да надуете военната тръба и веднага частите, които воюват помежду си, ще оставят оръжията и ще се подредят зад него. Онези части от вас, които живеят в мир и може би са леко мързеливи, ще чуят зова на тръбата, ще се измъкнат от летаргията и също ще се подредят зад генерала. Когато това се случи, вие веднага започвате да се чувствате цялостни и концентрирани и ситуациите във вашия живот започват да се променят. По-важното е, че връзката ви с тези ситуации се променя. При новото положение вие можете по-ясно да видите какво да правите и действията, които ще предприемете, автоматично ще доведат до успех.
Във вашата рождена карта северният възел на Луната е този генерал. След като вие сте разбрали каква е тайната формула на обединяването и балансирането на собствения ви Аз, всичко останало е като магия и неизменно ще успявате във всяка ситуация, ако просто "не забравяте да помните" формулата и имате желание да експериментирате, за да могат вътрешните ви характеристики, а оттам и външните ситуации да се променят във ваша полза.
В началото тези експерименти няма да са лесни. Те могат дори да всяват страх у вас. Например, ако вашият северен лунен възел е в Рак, вие не знаете, че да бъдете уязвими и да разкривате своите чувства и страхове ще бъде във ваша полза. Не сте свикнали да бъдете уязвими в миналите си прераждания, всъщност може да се чувствате сякаш ще умрете, ако действително разкриете истинските си чувства. Цялото ви същество може да се съпротивлява на това. Но ако все пак го направите, веднага ще видите промяната. Ще откриете, че нещо наистина е умряло, но това не сте вие, а страхът, който ви е изпълвал до този момент. Когато започнете да експериментирате, страховете отстъпват и вие се изпълвате с едно ново чувство на смелост и увереност. Но всичко зависи от вас. Нищо няма да се случи, ако не поемете риска; действията, изпълнени с позитивност, са лекарството срещу страховете.
Когато проучвате положението на вашия северен лунен възел, вие се вглеждате с особено внимание в основните уроци, които трябва да усвоявате през целия си живот. Следователно промените могат да не станат отведнъж. Помнете, че в мига, в който предприемете някакви стъпки в новата посока, вие се изправяте срещу навици, които са дълбоко вкоренени във вашата природа от миналите прераждания. Ето защо не бива да забравяте да правите всичко по нов начин и да вървите към промяна на неуравновесеността, която сте наследили от предишните си животи.
Целта на тази книга не е да ви покаже нов начин, по който да грешите, и да извади на повърхността навиците от предишните ви животи, от които не сте се освободили. Нейното намерение е да ви покаже как да експериментирате и да правите нещата по нов начин. Вие ще откриете, че всеки път, когато не забравите да приложите формулата, ситуацията ще се променя във ваша полза и животът ще потвърждава правотата на действията ви. Но дори и пред лицето на успеха, понякога е необходимо време, за да си спомните и да приложите новия модел. В края на краищата това е процес.
Дори само да прочетете главата, която се отнася за знака, в който е вашият северен възел, това ще направи живота ви различен и ще започне процес на естествена промяна. Ако се опитвате да прилагате предложенията, процесът ще се ускори и накрая съзнанието ви само ще осъществи промяната. Например, ако един човек знае, че като пресече улицата на червено ще го блъсне камион, ще го направи ли? Разбира се, че не. Ние всички искаме да изпитваме удоволствие и да избегнем болката. Осъзнаването на отрицателните последствия често пъти е достатъчно за да променим поведението си.

АСТРОЛОГИЯ, МАТЕРИАЛЕН УСПЕХ И ДУХОВНОСТ

Материалното благополучие никога не може да бъде ключът към постоянното, неразрушимо щастие. То винаги е временно и по петите му неизменно върви разочарованието.
Единствената възможност да откриете щастието е в духовната сфера. Но понякога има едно неутолимо желание, което се е настанило дълбоко в нас, и ние не можем да се избавим от него или да го забравим - то трябва да бъде материално реализирано, за да можем да се освободим от неговата обсебеност.
За да илюстрирам думите си, ще ви разкажа една история за будистки учител, който забелязал, че един от любимите му ученици все още не е достигнал до пълното просветление и блаженство. Те били заедно от три десетилетия и неговият последовател бил напълно отдаден на своя учител и стриктно изпълнявал задълженията си, но все още не можел да достигне най-висшето състояние. Един ден учителят му казал: "Ела с мен, аз отивам на поклонение и искам да бъдеш мой спътник."
Те вървели с километри из планинските склонове. Дните станали седмици, след това месеци, а те продължавали да вървят. Един ден учителят спрял, посочил към един хълм в далечината и казал на своя ученик: "Виждаш ли този връх?" Мъглата тъкмо се вдигала от планинския връх и пред очите им се разкрил огромен замък, който блестял от отражението на слънчевите лъчи.
Ученикът: "Да, учителю."
Учителят: " А виждаш ли този дом на върха на планината?"
Ученикът: "Да, учителю."
Учителят: "В продължение на толкова много животи ти си искал да имаш дом и това желание е оставало незадоволено.
Това е последната верига, която те сковава и блокира, за да не можеш да получиш просветление и безкрайна радост. Нищо от онова, на което те научих, не потуши това дълбоко желание. Следователно то трябва да бъде изпълнено. Сега този дом е твой, ти го притежаваш."
И в този миг ученикът получил своето пълно просветление. Ние можем да забравим за някои наши земни или материални желания просто защото не са толкова важни за нас. След определено време можем да се избавим от тях. Но други няма да ни изоставят, докато не ги осъществим в някаква степен. След като веднъж нашата личност стане завършена, по-маловажните желания започват да избледняват, а онези, които трябва да бъдат изпълнени, стават по-лесно постижими на нивото на материалния свят.
Целта на тази книга е да предложи формула, която ще улесни на практика постигането на завършеност на нашата личност, така че личността да може по-лесно да достигне желаните материални цели. След като веднъж механизмът на Аз-а, на личността, заработи ефективно и започне да дава добри резултати в ежедневието ни, се изпълняват основните ни нужди и ние ставаме отворени към по-висшето ниво на щастие и завършеност, отвъд нашето его и печеленето на материални придобивки. Когато желанията се осъществяват и външните цели не са вече така непреодолимо далечни, ние се отпускаме. И при това спокойствие ставаме по-възприемчиви за висшите нива на съзнателност и дълбокото щастие, което е нашето естествено състояние, онова, което Библията описва като "Живот в небесното царство на Земята".


КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ЛУННИТЕ ВЪЗЛИ

Възлите на Луната не са планети, а са пресечните точки на орбитата на Луната около Земята със земната орбита около Слънцето. Посоката на движение на възлите е обратна на часовниковата стрелка. Северният е възходящият възел (най-близката до Северния полюс точка), а южният възел е низходящият (най-близката до Южния полюс точка). Те винаги се намират на 180° разстояние помежду си. Някои астролози използват изчисления, които определят действителното положение на лунните възли (те вземат предвид съществуващите в действителност колебания на лунната орбита), а други използват усреднени стойности (пренебрегват тези трептения). Аз използвам действителното положение на възлите. Разликата между двете стойности не е повече от 1 ° 45'.

ОСТА НА ЛУННИТЕ ВЪЗЛИ

Всички планети имат северен и южен възел. В тази книга разглеждам северния и южния възел на Луната, които са известни още като ос на възлите. Информацията в отделните глави в действителност е описание на северния/южния възел от оста, макар че за по-просто, аз ги наричам само позиции на северния възел. Позицията на южния възел (която се намира точно срещу северния) обрисува онези черти от нашия характер, които са били прекалено развити по време на миналите ни прераждания и обикновено вземат надмощие в нашия характер и в този живот и пречат на равновесието ни. Когато предприемаме различни действия, без да осъзнаваме това, ние обикновено действаме според предопределената позиция от южния възел, защото сме свикнали да постъпваме по този начин, който е в наша полза. Но в този живот нашият опит ни показва, че подходът към различните ситуации от подобна позиция не дава резултати. Макар че в тази книга наблягам основно на северния възел, информацията в отделните глави е сбор от фактите, които ми дават двата края на възловата ос. Когато астролозите се позовават на възлите, те обикновено имат предвид северния и южния възел на Луната. В астрологията Луната управлява нашите чувства, настроения, зависимост, несигурност, чувството за принадлежност - тя управлява нашия емоционален живот и определя представата ни за самите нас, това е начинът, по който инстинктивно се възприемаме, независимо от онова, което показваме. Аз смятам, че Луната е най-важната планета в хороскопа, от гледна точка на нашата карма. Тя лежи в основата на всяка личност. В първата ми астрологическа книга, написването на главата за Луната ми отне повече време, отколкото всички останали девет глави. Аз открих дълбочината на нейните знаци и факта, че те са безброй - моите изследвания се насочваха все по-надълбоко, докато един ден се облегнах назад в стола и казах: "Това е!" Като следваме напътствията на възлите на Луната и по този начин възвърнем равновесието в нашия емоционален живот, ние изминаваме дълъг път в посока към успокояване на вътрешния стрес и възвръщане на самоувереността в личния си живот.

ЗНАЦИ И ДОМОВЕ

В момента на раждането на всеки човек северният лунен възел е разположен в определен знак и дом. Неговата позиция може да се установи с помощта на таблицата в началото на книгата и след това главата, която се отнася за знака, в който е вашият северен възел, ще ви даде информация и конкретни насоки, които ще ви помогнат да реализирате пълния си потенциал. За по-голяма пълнота аз ви препоръчвам да прочетете и главата, която се отнася до положението на възела по дом, което може да получите от астролог или от компютърна рождена карта.
Знакът, в който се намира северният възел, определя промените, които трябва да направите в своя характер. А домът показва онези изживявания, които помагат на човек да стигне до своята нова психологическа завършеност.
Според мен домът е поне толкова важен колкото н знакът. Позицията по дом разкрива сцената, на която се усвояват житейските уроци. Например, ако северният лунен възел е в Рак, в 11 дом, вие се учите да разбирате и да изразявате своите чувства като използвате енергията, която идва от взаимоотношенията ви с приятели, и да се движите по течението (11 дом); ако северният лунен възел е в Овен, в 4 дом, това означава, че ако осъзнаете своите инстинктивни импулси (4 дом), вие можете да откриете и да изразите кой сте всъщност (Овен).

ДУБЛИРАНЕ НА ПОЛОЖЕНИЕТО ПО ДОМ И ЗНАК

Ако знакът, в който е разположен вашият северен лунен възел, е същият като знака, който съответства на даден дом (например северен възел в Близнаци в 3 дом или северен възел в Риби в 12 дом, който съответства на Риби), това означава удвояване верността на информацията, която дава този знак за вас.

ПРОТИВОПОЛОЖНО ПОЛОЖЕНИЕ ПО ДОМ И ЗНАК

(Това включва северен възел в Овен в 7 дом, северен възел в Телец в 8 дом, северен възел в Близнаци в 9 дом, който съответства на Стрелец, северен възел в Рак в 10 дом, северен възел в Лъв в 11 дом, северен възел в Дева в 12 дом, северен възел във Везни в 1 дом, северен възел в Скорпион в 2 дом, северен възел в Стрелец в 3 дом, северен възел в Козирог в 4 дом, северен възел във Водолей в 5 дом, северен възел в Риби в 6 дом.) Ако вашият северен възел е в знак, противоположен на знака, съответстващ на дома (като посочените горе), необходимо е внимателно и непрекъснато да следите поведението си, за да откриете какво точно е то. Запомнете, че обикновено домът показва къде трябва да научите уроците, които са предназначени за вас. Домът е като обвивката, от която се нуждаете, за да поддържате вътрешността си.
Например, ако вашият северен възел е в Овен в Седми дом, вие се учите да постигнете ново чувство за самоидентичност (северен възел в Овен), като все повече разбирате индивидуалността на другите (северен възел в Седми дом). Ако работите заедно с други хора и им помагате да постигнат своите цели, вие ще откриете собствената си истинска идентичност. Но когато насочите вниманието си единствено върху себе си, вие губите своята идентичност, защото се опитвате да задоволите другите и да бъдете онзи приятен човек, който те очакват. В този случай ключът, който ще ви помогне да откриете истинската си същност, е да помагате на другите, които търсят собствената си идентичност.

ОБЩ ПОГЛЕД

Всяка глава в тази книга започва с един по-общ поглед. Целта му е да предостави обобщена информация и да ви даде лесно запомняща се и практическа формула за постигане на житейските цели. В стресови ситуации, когато имате възможност да изберете поведение, което да облекчи вашия кармичен товар, е полезно да имате насоки как да печелите и как да губите, дадени по един опростен начин.
Когато четете тази глава, аз препоръчвам да наблегнете на една или две особености, които изглеждат най-силно присъщи на вашия характер, и след това съзнателно да се опитвате да ги изчистите в себе си. Малко по малко, в процеса на работа, радостта ще започне да взема надмощие във вашия живот. Тогава, когато сте готови, изберете нещо друго, от което да се избавите или съзнателно да развиете. Това е процес и макар че са необходими усилия и той може да изглежда като невероятен личен риск, след като веднъж поемете по пътя пред себе си, никога няма да попаднете отново в страховете и ограниченията на миналото.
Прочистването от едни качества отнема повече време, отколкото прочистването от други. Ако работите върху качество, което сте се опитвали да промените преди седмица или преди година, вие ще подходите към него от по-високо ниво и трудът ви вече няма да бъде толкова изтощителен или болезнен. В този смисъл израстването е по скоро една спирала, отколкото кръг. В процеса на напредване ще откриете, че животът е по-малко заплашителен и вашите желания се осъществяват по-лесно и естествено. Магията започва да действа, когато откриете, че сте по-смели, леки и свободни, след като невидимите вериги, които ви свързват с миналите прераждания, започнат да губят силата си и да се разпадат.
Общият поглед във всяка глава ви помага да направите бърза справка за качествата, които трябва да развивате, и онези, които трябва да изоставите, вашата ахилесова пета, капаните, които трябва да избягвате, истината, която не бива да забравяте, онова, което наистина искате, талантите и подходящата професия и изцелителните твърдения.

Качества, които трябва да развивате

Това са дарби, таланти, които са на разположение през целия ви живот. Прекарали сте много време и сте отделили толкова енергия да развиете даден аспект от вашия характер в миналите си животи, но има и друга част от вас, напълно противоположна, която е била напълно пренебрегвана. Затова, когато сте дошли в това прераждане, на вас ви е липсвало равновесие. (С всички е било така, само че в различна степен.) Животът иска да сте щастливи. Но колкото по-дълго отсъства равновесието, толкова по-често след щастието следва разочарованието.
Затова трябва съзнателно да развивате онази част от себе си, която е била пренебрегвана в миналите съществувания, като експериментирате и развивате своите дарби и таланти, описани в тази глава. Това е като мускул, който не се използва. След като веднъж започнете да работите върху него, той се развива и става съразмерен с тялото ви. Развиването на характеристиките ви, описани в тази точка, ще ви помогне да печелите, и то винаги!

Качества, от които трябва да се освободите

Това са качествата, които вие и членовете на вашата възлова група притежават по рождение. В миналите животи това поведение е било от полза за вас - когато сте действали с тази мотивация, вие сте печелили. Затова в сегашното си прераждане идвате с подсъзнателни спомени за успеха, който сте постигали и продължавате да се държите по начина, който ви е помагал да успявате. Но в този живот подобни модели не са от полза за вас (това означава, че няма да ви осигурят успех, самочувствие и спокойствие). Ако погледнете назад, ще установите, че това поведение никога не е било във ваша полза, макар че упорито продължавате да се придържате към него.
Тези качества сами по себе си не са отрицателни, но те обрисуват частта от вашия характер, която е била прекалено развита в предишните ви животи. Прераждане след прераждане вие сте продължавали да правите тази част от вас все по-силна във всички възможни посоки, докато не се е получила диспропорция. Затова в този живот във вашата рождена карта е заложено тези стари модели вече да не дават положителни резултати. Като цяло придържането към качествата, посочени в тази точка, винаги ще води до провали - винаги!

Ахилесова пета/Капанът, който да избягвате/Какво не бива да забравяте

Тази глава дава описание на капана, в който вие и членовете на вашата възлова група най-лесно попадат - изкушението, което е толкова привлекателно, че лесно може да ви подведе и да върне в живота ви някои отрицателни тенденции от миналите ви прераждания. То е онази част от вас, която е прекомерно увеличена в това прераждане - толкова преувеличена, че е като бездънна яма и никога не може да бъде запълнена. Това е "червено знаме", което ви предупреждава, и ако започнете да се водите от тези мотиви, най-добре е да се откажете, защото ще загубите.

Какво наистина искат тези хора

Тази точка е сбор от мотивациите в миналите прераждания и талантите, които притежавате в този живот. Тя означава да изживеем онова, което искаме, да осъществим желанията, които са стаени в сърцата ни, като използваме възможностите, дадени ни в този живот, за да балансираме своята личност.
В началото може да бъде полезно да преувеличаваме: напълно да пренебрегнем (в съзнанието си) тенденциите от миналите животи и изцяло да се съсредоточим върху качествата, които трябва да бъдат развити в този живот. Трябва да действаме на принципа на махалото: прекаленото отблъскване в противоположната посока може да ни помогне да се върнем в центъра. В последна сметка ние постигаме истинска завършеност, ако комбинираме способностите от предишните си животи с настоящите дарби. Но качествата от миналите прераждания са прекалено силни и в началото може да се наложи човек да ги отхвърли или да се отдалечи от тях просто за да получи енергия, която да го движи в правилната посока.

Таланти /Професия

Тази точка съдържа описание на талантите, които притежавате в резултат на определена възлова позиция, и те лесно могат да ви донесат успех в този живот. За пълна картина на възможните професии или призвание ви препоръчвам да се консултирате с целия хороскоп.

Изцелителни твърдения

Тези прости твърдения са предназначени да намалят отрицателната енергия, която се създава в резултат на неподходящи тенденции от миналите животи. Те ще ви помогнат да се почувствате свободни в това прераждане. Най-добрият начин да използвате тази точка е да изберете едно твърдение, което чувствате, че е особено подходящо за качествата, които искате да развиете. След това, през деня, експериментирайте като го повтаряте в различни ситуации, докато качеството, което искате да развиете, не стане по-мощно и наситено с енергия.
Когато това конкретно твърдение започне вече да не действа за вас (което може да стане в разстояние на един или няколко месеца), тогава изберете друго и експериментирайте с него известно време. Тези твърдения се прилагат най-добре като изберете само едно за даден период, в зависимост от това кое от тях отговоря най-добре на вашите потребности на тази етап от развитието ви.

ЛИЧНОСТ

В тази точка се описват индивидуалните особености на всяка възлова група и по какво тя се различава от другите (особените им маниери, тревоги, неповторимите чувства и т.н.) От опита, който имаме, изглежда като че работим с тази карма само на лично, индивидуално ниво. Но колкото повече прочистваме отрицателната енергия от живота си, членовете на нашата група (всички, които имат северен възел в един и същи знак) също стават по-пречистени и напреднали. Енергията на цялата група ще ни поддържа вътрешно в процеса на обучение и израстване.

НУЖДИ

Онова, което се разглежда в тази точка, са желанията, характерни за всяка възлова група. Ние не трябва да променяме своята природа или да не обръщаме внимание на нуждите си. Но в името на успеха понякога е необходимо да променяме своя подход - начина по който се стремим да задоволим тези нужди. Тази точка описва нашите основни нужди от сигурност, какво чувстват вътре в себе си хората от една група и най-добрия начин да задоволят своите желания.

ВЗАИМООТНОШЕНИЯ

Тази част показва как хората от една група гледат на взаимоотношенията си, моделите на техните връзки и характерните склонности, пречки и намерения, които се появяват, когато те имат определена връзка (особено при по-интимните приятелства и браковете).

ЦЕЛИ

Тук ще откриете информация за ориентацията на вашата възлова група към целите - техните силни и слаби места в борбата за получаване на онова, което търсят. Информацията може да помогне на членовете на групата да видят "пречките по пътя" и така да се сдобият със сили да преодолеят вътрешните прегради и да осъществят мечтите си.

ИЗЦЕЛИТЕЛНА ПЕСЕН

Музиката е специален начин, който внася магия в живота ни, тъй като има достъп до една част от нашия мозък, която не може да бъде докосната от писаното слово. Хората от всяка възлова група са изправени пред различни предизвикателства, затова съм написала изцелителна песен, която е уникална и предназначена да им помогне да осъзнаят и поправят недоразуменията в своя живот. Тези песни са предназначени да насочат енергията в положителна посока, която се постига най-лесно. За да започне изцелителният процес, съм представила избрани стихове от песните на всяка група в края на отделните глави. Пълният текст на дванадесетте песни, заедно с музиката, може да се намери на компакт диск и аудио касета. Макар че посланието на всяка песен е специфично за отделните групи, всички песни като цяло повдигат духа и имат изцелителен ефект върху слушателите - независимо от позицията на техните лунни възли.

НЯКОИ ОПРЕДЕЛЕНИЯ НА ТЕРМИНИ

Минали животи: Предишните животи в други тела, преди прераждането в това тяло.
Настоящ живот: Този живот в тялото, с което сте роден в това прераждане.
Ранна среда: Моделите на поведение, стимулирани и осъществявани в ранните години, които са били необходими за оцеляване и за справяне с различни ситуации в детството. Те дублират тенденциите от миналите животи, в действителност това става несъзнателно. Моделите на поведение от миналите животи действат в детството, без да се стремим към това. По-ясно казано, средата не създава тези модели и не ни кара да се държим по този начин и те не могат да се предвидят с помощта на наталната карта според датата на раждане. Ние сме родени с тези модели и те просто чакат да бъдат активирани.
Ахилесова пета: Най-слабите и уязвими места на човек.
Карма: Причина и следствие: резултатите, които се появяват в резултат на действията, които сме предприели.
Водачи: Всеки от нас е заобиколен от невидими помощници, които ни съдействат, за да се движим успешно в живота. Тези помощници, могат да се наричат "водачи", "ангели-хранители" или просто интуиция.
Тя/Той: Понякога използвам "тя" или "той", за да определя дадена личност, но това не означава, че информацията е предназначена само за този пол.

Папка: Лунни Възли | Добавил: Пим (22.01.2009)
Разгледан: 3497 | Любовен | Еротичен | Важно | | Дар
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Лунни Възли [9] Северен възел в Овен [8]
Северен възел в Телец [8] Северен възел в Близнаци [8]
Северен възел в Рак [8] Северен възел в Лъв [8]
Северен възел в Дева [11] Северен възел във Везни [8]
Северен възел в Скорпион [8] Северен възел в Стрелец [8]
Северен възел в Козирог [8] Северен възел във Водолей [8]
Северен възел в Риби [8]
Контакт          44.201.68.86