Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


07:20
01.04.2020
Сряда
3.227.252.54


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Великият преход


Разговори с Луцифер [66]Статии [201]
Матрицата 5 [55]Нумерология [28]
Астрология [31]Великият преход [110]
Кармична Астрология [13]Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13]Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13]Петър Дънов [4]
Джасмухин [8]Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7]Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22]Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8]Пътят на душите [6]


За Възнесението

Майтрея, чрез Исус, даде на хората пример за Възнесение на етерното тяло в стремежа си да ги научи на неговия смисъл и насочи към същото постижение. Този възлюбен учител и много, много други преди него показаха ясно, че човек понякога се издига до етерното Възнесение малко преди или точно преди прехода, наричан смърт; Възнесението обаче трябва да бъде извършено откъм плътната физическа страна на живота. Трябва също така да бъде направено, преди сребърната нишка на светлината да се е отдръпнала от физическото тяло; иначе става невъзможно да се осветли и издигне това тяло и трябва още веднъж да се инкарнирате, за да постигнете окончателната свобода от плътния физически живот. Възнесението трябва да се случи съзнателно, като това достигане на нивото на Възнесен Учител е окончателното завършване на всички плътни физически преживявания чрез нивото на личността.

Физическото въплъщение има за цел подготовката, усъвършенстването и просветлението на тялото до ниво на вибрация, което ще му позволи отново да се слее с вселенското тяло на Аз СЪМ-Присъствието. Това е състоянието, наречено от Исус/Христос "дреха без шевове”. В това етерно тяло, изградено от чиста електрическа енергия, имате пълна свобода от всякакво плътно физическо ограничение. Посредством интензивна отдаденост на Аз СЪМ-Присъствието всеки може да освободи неговата сила, за да постигне това. Напомняме ви, че това е ваше рождено право във вечността!

От всички навици, които човечеството само си е създало, самосъжалението е най-непростимото, защото то е върхът на човешкия егоизъм. В самосъжалението вниманието и енергията на личното съзнание, или външния аз, напълно се фокусират върху дребните, безсмислени човешки желания на физическото тяло. Величествената сила на Аз СЪМ-Присъствието – сега Махатма – бива напълно пренебрегната, но въпреки това енергията му се прахосва за дисхармонични приоритети. Човечеството не може да преживее висшата страна на живота, докато не загърби малкия аз и признае и почувства присъствието на всеобхватната Махатма, която вече може да проникне на всяко ниво.

Мъката, която се приема за форма на любов, не е друго, освен още едно изражение на егоизма. Апатията също принадлежи към тази категория – тя не е нито живот, нито любов. Тези негативни емоции много успешно превръщат хората в роби, прекършвайки устойчивостта им, като изсмукват енергията на живота, която би трябвало да се използва за създаването на красота, любов и относително съвършенство. Това робство ще продължи, докато личността не направи нужните съзнателни усилия да се освободи от примамката на психичния свят, съдържащ само творения, резултат от нехармоничните чувства, мисли и думи на нивото на личността. Ежедневните занимания на ума, емоциите и тялото са тези, които изкривяват творческото изразяване на живота, създавайки илюзията за тези психични/долни астрални нива.

Феномените на психичния свят вълнуват, забавляват и омайват хората; но трябва да ви предупредим, че няма нищо положително, нито постоянно в психичното/долно астрално ниво – то е опасно като подвижните пясъци и също толкова измамно. Психичната/долна астрална сфера е емоционалната/долна ментална сфера; тя е творение на човешкото съзнание, натрупани човешки мисли и форми, активизирани от човешките чувства и наричани масово съзнание. В него няма нищо от Космическата Светлина.

Този интерес и стремеж към психичното изражение се преживява от човешката личност като много фино чувство, но именно това чувство отклонява вниманието на човека от неговата връзка и разпознаването на истинската му реалност, Аз СЪМ-Присъствието на Източника. Фокусирането върху действието на психичното ниво лишава индивида от енергията и способността да се свърже със своя Божествен Източник, или дори да вкорени (с редки изключения) първичната Душа и нивата на личността в Земята и нейните горни астрални нива.

Важно е да осъзнаете, че от психичната сфера не идва нищо от Божественото съзнание, независимо от проявленията, които доказват обратното. Тези нива на външно действие на долния ум постоянно променят качествата си, докато Христовото съзнание – за съществата в плътния свят – което е от Божествената Светлина, е вечно разширяващо се, макар и не по начина, използван от съвременните световни религии, които предлагат само форма, мрак и ограничение.

Заради това свое увлечение по долните астрални нива човечеството днес е като голяма група деца, нуждаещи се от голямата помощ и всеобхватната мъдрост на Космическото Навлизане, за да издигнат разбирането си за Светлината, като първо станат Христос, а после вкоренят и станат Махатма – единственият начин да се освободят от мрака на хаоса, царящ на Земята. От края на Втората златна епоха, когато човечеството е започнало да се интересува от материалната страна на живота и творението на "неща", на планетата редовно идват аватари, за да донесат своята помощ.

По това време вниманието на човечеството се е насочвало към външните дейности и осъзнаването на собствения им индивидуализиран Божествен Аз било забравено. Нивото на Създателя – пребиваващо в духовното тяло, а сега в атомното – било напълно пренебрегнато. Така Източникът е успял да изрази само част от Божествения план на плътните нива на съзнание.


Из Махатма I & II. Аз съм присъствието.
http://mahatmaon.com/mahatmathebook
Папка: Великият преход | Посещения: 889 | Ченълинги
Контакт          3.227.252.54