Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


16:15
20.05.2024
Понеделник
3.230.154.90


Онлайн: 7
Гости: 7
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Енергиен Вампиризъм


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Вампиризмът възниква поради бедност на духа.

Всяко лечение започва от покаянието и само тогава болестта, каквато и да е тя, ще започне да се предава и да отстъпва.

        

Целта на тази книга е да ви "отвори” очите, да ви накара да се замислите, да видите и да осъзнаете света по нов начин. Бих искал да смекча удара върху вас, който ще получите, когато в лицето или зад гърба си чуете презрителното "вампир”. Някои хора ще ви съчувстват за нещастието, други ще злорадстват. Истината е, че ще ви бъде много трудно да продължавате да живеете така. Затова може би ще смените работата и колегите си и ще се разделите със семейството си.

Вампиризмът възниква поради бедност на духа.

Въпреки че слънчевите вампири възприемат себе си като силни хора, те не си дават сметка, че психическите удари, които нанасят на околните са най-силното доказателство за тяхната емоционална безпомощност.

Силният, "широко скроен” човек е великодушен и толерантен към другите. Той умее да разбира мотивите на поведение на хората и да им прощава.

Силният човек не побеснява лесно от всичко, което не е по волята му. Той не обвинява и не съди категорично и строго хората около себе си.

Вампири, признайте, че  в душата ви е пусто и в нея няма любов и радост.

Покайте се за злините, които сте сторили. Само тогава ще успеете да се избавите от вашата болест, от вашия вампиризъм.

Ако успеете правилно да анализирате състоянието, в което се намирате и заради което всичко ви невротизира, ще усетите как мислите, цялото ви същество се концентрират върху желанието още сега, в този миг да изхвърлите от себе си недоволството и раздразнението, които ви карат да се "пръскате по шевовете”.

Научете се да фиксирате точния момент, в който започвате да изпитвате необяснима потребност да се разредите и да изхвърлите тежките енергии, които ви измъчват, върху главите на околните.

Ако успеете правилно да оцените този свой вътрешен подтик и неговата истинска същност, оттук насетне ще имате и шанса да избирате как да постъпите. Да ударите и да смажете енергийно своя донор или да му спестите това.

Изборът е ваш!

Болестта на вампиризма в никакъв случай не трябва да се приема като нещо вечно и неизлечимо.

Избавлението от угнетяващото състояние на вампиризма не представлява непосилна за изпълнение задача. Точно обратното. От вас зависи дали ще успеете да превърнете измъчващите ви тежки енергии в енергии с ново качество и психическо здраве.

Хората отдавна познават множество различни начини, с помощта на които привеждат в спокойствие психическото си състояние.

В основата на някои от тези методи лежи принципът на отвличане на вниманието върху друга дейност или друго психическо състояние. За тази цел могат да послужат медитацията и релаксацията или активната физическа дейност. По принцип във всички свои проявления активната физическа дейност (трудът) помага за превключване на вниманието и съзнанието към нещо ново и непознато до този момент. Като правило физическото натоварване в повечето случаи потиска и намалява усещането за силно психическо напрежение.

От този факт става ясно защо някои хора така често преместват мебелите в дома си или постоянно преподреждат мазета и тавани. "Дори и твоята (вампирска) енергия може да послужи, но за мирни цели” – много точно, в едно изречение народната мъдрост е събрала истината за възможността дори тежките енергии да бъдат насочени към реализация на положителен резултат.

Тук е важно да отбележим, че ако по време на физическото натоварване не се постигне превключване на съзнанието, тогава със степен на голяма вероятност възникват нещастни случаи.

Всяка работа, физическо занимание или интелектуална дейност безусловно трябва да носят радост. Изискването за удовлетворение от труда е фундаменталната основа за качественото изменение на състоянието, при което определени енергии ще се заменят с други, но вече на по-високо ниво.

Когато човек извършва нещо с чувство на всеотдайност и увлечение, той не само работи, но и твори! Тогава не изпитва нито глад, нито жажда – той губи представата за време. Болестите изчезват, а тялото се изпълва с чиста енергия, която прогонва напрежението от душата, което доскоро болезнено я е задушавало.

При това не е важно с какво конкретно се занимавате, главното е душата ви да е спокойна и щастлива от това, което правите. Всеки от нас може да си спомни, че поне веднъж в живота си е бил в това психическо състояние.

Връщайки се към тези усещания, ще признаете, че тогава наистина сте били щастлив човек.

Но има хора, които не са достатъчно силни физически, за да могат с помощта на труда и физическото натоварване да преобразуват тежките енергии, които ги измъчват, в енергии на душевно спокойствие и равновесие. На тях им е необходима релаксация. Ще им помогне, ако слушат музика или гледат  красива живопис, ако се наслаждават на изкуството, ако правят разходки сред природата, ако медитират.

Негативната психология се заражда в личността и тогава, когато опитвайки се да помага на другите, самата тя започва да страда от фрустрацията.

Основният биологичен закон казва, че най-напред човек трябва да се погрижи за себе си, а след това за останалите. Този закон е категоричен: Първо аз трябва да живея, а след това мога да давам на другите.

В този контекст на мисли бихме могли да направим следния коментар. Ако някой изпитва силна, неосъзната  потребност от нова емоционална енергия, а в същото време се опитва да дава на другите, по същество този човек се поставя в ролята на енергиен вампир.

Този вид психически вампиризъм се осъществява под прикритието на състраданието, любовта, загрижеността, самоотричането, т.е. под формата на псевдозагриженост към другите. От  устата на такъв вампир често може да се чуе фразата, която външно изразява велика любов: "Освен детето ми нищо друго не ми е нужно. В него е смисълът на моята любов.” Така скрит под маската на всеотдайна святост в повечето случай се поражда вампиризъм.

Разбира се да помагаш някому, който е в затруднение е прекрасно, така ти самият израстваш духовно, но истинският проблем не е там.

Когато един човек все още не е достигнал пълна самореализация и необходимото ниво на своето духовно развитие, а започне да се опитва да помага на другите, по този начин той ограничава, задушава и опустошава хората, които са станали обект на неговите грижи, вместо да им вдъхне сили.

Два са начините, с помощта на които могат да се прекратят проявите на психически вампиризъм. Обикновено е достатъчно да се избере един от двата подхода.

Първият – Да се пробуди съзнанието на жертвата за истинската същност на вампирските взаимоотношения и по този начин да му се помогне да стане независим.

При използването на този подход най-голямата трудност се състои в това, че попадналият под енергийната агресия на вампира човек почти винаги е лишен от чувството за самосъхранение.

Да се отнеме някому собствената му енергия е възможно единствено при условие, че този човек "отвътре” разкрие себе си и душата си и доброволно позволи на вампира да го окраде енергийно. Нещо повече – много често тези хора дори започват да защитават негативната личност, защитават вампира, който черпи от тяхната енергия.

Човек не бива да се страхува от това да бъде във физическа близост до вампир само при условие, че не направи огромната грешка да се открие пред него и да му се довери.

Вторият подход – да се принуди вампирът да поеме отговорност за стореното от него на хората. Спокойно и открито да му се обясни, че отнемайки тяхната психическа енергия той им причинява непоправимо зло и това, че е длъжен да си даде сметка какво е направил.

Един студент ми писа: "Преди време учението ми вървеше без проблеми и взимах успешно изпитите си. Но след като мой колега ме помоли да му помагам и ние започнахме да се занимаваме заедно, нещата тотално се преобърнаха. Той взе успешно всички изпити за семестъра, а моите бележки са значително по-слаби от неговите.”

Помня една жена, която много хора мислеха за всеотдайна и я приемаха едва ли не за светица, защото тя се появяваше първа там, където се бе случило някакво нещастие или болест. Веднъж я попитах: " Вие, госпожо, били ли сте поне веднъж на сватба или някъде, където хората са щастливи и се забавляват?”  ”Светицата” ми отговори: "Никога".

За мнозина този случай може би означава святост, но за мен това е енергиен вампиризъм. Всеки човек изпитва радост, когато може да помогне на другите, но тази жена не помага, напротив – тя се храни с мъката на хората.

За да се чувства полезен и удовлетворен, на вампира са му необходими чуждото нещастие и болка. Ако тази жена престане да бъде в центъра на хорското нещастие не след дълго тя ще умре.

Бъдете по-внимателни, когато видите как някой изгаря от желание и нетърпение да ви прави "добро”.

Ако някой "обича” само защото самият той болезнено се нуждае от любов, то тогава механизмът на енергийната компенсация непременно ще влезе в действие.

Казах доста силни думи за вас, вампири. Простете ми и не се обиждайте, защото вече знаете, че сте болни от болест, за която знаят всички, освен вас.

Мъдрецът е казал: "Предупреден, значи въоръжен.”

Аз ви въоръжих със знания, но не да скриете от очите на хората болестта си (това е и невъзможно), а да направите усилие и да се промените. Така ще се спасите от вампиризма.

Не е по силите ви да скриете своя порок, той може само да се излекува. Няма лекарства срещу вампиризма. Има нов начин на живот, мисли и постъпки. Има любов.

Бих искал да завърша своето послание към вас с думите на С. Маршак:

"Нека е добър умът ви, а сърцето ви да бъде умно.”

Александър Александрович
Папка: Енергиен Вампиризъм | Посещения: 1346 | Ченълинги
Контакт          3.230.154.90